Kovland spräckte Sunds segersvit: "Blott en förlust"

7 okt 2023 Div. 4 Medelpad

Hannes Larsson avslutade säsongen med att pricka in Kovlands båda mål i 2-1-vinsten över Sund och spräckte därmed deras svit på sju raka segrar.
- Vi är mycket nöjda med att komma trea i serien med blott en förlust på hela säsongen, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Två formstarka lag möttes i avslutningen på ett blött och svårspelat Maland som dessutom bjöd på storm.

Kovland tog ledningen i minut nio. Kim Eriksson slog ett inlägg från höger och Hannes Larsson dök upp vid den bortre ytan och mötte med vristen.

I mitten av halvleken slog Henric Nylund en frispark som hamnade framför fötterna på den förste målskytten och han bredsidade helt sonika in 0-2.

Sund hade även de ett par chanser, bland annat drog lagkaptenen Arti Sallauka en frispark i ribban.

Det dröjde sedan till i mitten av den andra halvleken innan hemmalaget Sund fick kontakt då Absar Nurul reducerade fri med bortamålvakten.

Några fler mål blev det inte utan Kovland, med blott en enda förlust på hela säsongen, kunde bryta Sunds fina svit på sju raka segrar.

- Det var svårspelat då det var storm och planen rena träsket. Det kändes tryggt fram till deras reducering men vi redde upp det hela. På det hela taget en rättvis seger då vi kändes tyngre och mer rutinerade. Vi är mycket nöjda med säsongen. Ifjol krigade vi i botten och i år kommer vi trea med blott en förlust. Något kvalspel till trean kommer dock inte på frågan då vi inte har de rätta resurserna för spel i division 3. Åtminstone inte ännu, säger Kovlands tränare Joel Falk.

- Planen var rena katastrofen och var till nackdel för oss som är ett spelande lag och killarna tappade mycket av geisten. Det här var ändå en 50/50-match där de utnyttjade våra misstag och vår svit på sju raka segrar sprack. Men vi är ändå nöjda med säsongen och vår målsättning var att etablera oss i fyran och det tycker jag att vi gjort efter en femteplats och magnifik höst, säger Sundtränaren Armanda Buzi, som själv gjorde några minuter på planen i avslutningsmatchen.

I Kovland gör Hannes Larsson två mål och var bäst framåt och i de bakre leden imponerade den rutinerade duon Henrik Nylund (vb) och Anton Hallengren (mb).

I Sund var det ingen som nådde upp till normal standard då viljan verkade saknas.

 

Sund IF Kovlands IF

Sund IF - Kovlands IF 1-2
7 oktober 2023 - 12:00 - Malands IP
0-1 Hannes Larsson (9)
0-2 Hannes Larsson (22)
1-2 Absar Nurul (68)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 39
Matchfakta

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer

Omgång 2: Sent segermål för Kovland, 4-1-vinster för både Essvik och Matfors medan Tristan avgjorde mot moderklubben

11 maj 2024 Div. 4 Medelpad

I omgång 2 följde både Kovland och Svartvik upp sina premiärsegrar med nya trepoängare efter tuffa matcher mot Timrå respektive Kuben 2. Essvik och Ma...

Läs mer

Inför seriestarten: Svartviks IF

10 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Efter två raka uppflyttningar efter omstarten är Carl Bergseijes Svartvik uppe i Medelpadsallsvenskan, där man av Lokalfotbollen är uttalad favorit ti...

Läs mer

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer