Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.
I år kommer man till spel med en ny tränare, Marcus Westermark, och en helt ny stab. Huruvida det blir fågel, fisk eller mittimellan i år ska det bli spännande att se.

Marcus Westermark, ny tränare för Kuben 2, nöjd med försäsongen?
- Vi kan väl överlag se tillbaka på en bra försäsong. Ibland var silly-season-perioden i början av året en logistisk mardröm då vi kunde vara 35+ spelare på en tredjedel i Nordic , även om det också hade sin charm.
- Det som framförallt har varit bra är att vi under hela försäsongen kunnat se en hög och jämn nivå på träningarna. Ofta med 20+ spelare närvarande. Vi hade gärna sett att vi kunnat spela någon ytterligare träningsmatch, men samtidigt har vi kunnat matcha 11 vs. 11 på träningarna istället.
- Ledarteamet blev komplett först nu de senaste veckorna och det är klart att det hade varit skönt att haft det klart tidigare.

...och vad säger du om er trupp?
- Vi var ju till en början 30+ spelare på pappret och det redan innan silly-season-gästspelen. Det har lett till angenäma problem för oss ledare och vi har blivit tvungna att gallra truppen på flera fina individer och kompetenta spelare. Vår förhoppning och övertygelse är att vi nu har prickat rätt i ett truppbygge som har den rätta balansen mellan inställning och talang.
- Sammanfattningsvis så är vi väldigt nöjda med det gäng som vi arbetar med under veckorna och ser fram emot att testa dem skarpt.

Nyförvärv utifrån och uppflyttade från egna led?
- Från andra klubbar kommer yttern/anfallaren Michel Godspower Osagie från Flourish FC i Nigeria, mittfältaren Hamid Sak från Selånger SK och mittfältaren Melvin Gutic från Östavalls IF.
- Från vårt P17 har vi flyttat upp Liam Nordlund (ytterback), Isak Lundin (ytterback), Abdilito Hassen (ytter), Lionel Uddin (back), Josef Zakir (mittfältare), Philip Högman Fahlqvist (Anfallare), Ivar Lake (back), Alexander Jurzyk (målvakt), Isac Westrin (målvakt) samt Viggo Bodin (mittfältare)

...och spelarförluster?
- 15-20 spelare från P17 och förra årets P19/division 4 har slutat eller gått till andra föreningar. För många att räkna upp här...

Hur lyder er målsättning i år?
- Med ett A-lag som sätter ribban högt i division 3 är vår ambition att försöka följa med i deras utveckling och hela tiden försöka minska avståndet mellan lagen. Vår målsättning är därför att kunna utveckla våra unga spelare till att i framtiden kunna ta steget upp till det egna A-laget.
- Vi har många nya i truppen som kommer att göra seniordebut och laget är i stora delar nykomponerat, men målsättningen i serien är absolut att vara med på den övre halvan.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Det är många som ser spännande ut. För att nämna några så har vi den oslipade diamanten Michel, den pålitliga Alfred Sundin och den lovande Liam Nordlund. Men den som hittills har imponerat allra mest är Samuel Sundling.

Varför ska man komma ut till Kuben och se "Tigerungarna"i år?
- Laget kryllar av härliga karaktärer och spännande talanger. Vi hoppas kunna bjuda på fart och underhållande fotboll. Fotboll är ju dessutom alltid kul när man är svart och gul!

Vilka vinner serien, vilka kvalar och vilka får det svårt i år?
- Jag har väldigt svårt att sia om tabellen. Jag är ju själv ny i serien och har inte så bra koll på de andra lagen. Känslan är väl att alla kan slå alla när saker och ting faller på plats. Om man har ambitionen att ligga med i toppen krävs därför kontinuitet.
- Jag säger väl att Svartvik har bäst förutsättningar för just det i och med att de är välcoachade, samspelta och samtidigt som de kommer med god erfarenhet.

Nåt annat som kan vara värt att skriva om?
- Det kan väl vara på sin plats att presentera den nya ledarstaben: Jag (Marcus Westermark) (tränare), Linus Sahlin (assisterande tränare), Kevin Åman (assisterande tränare). Lars Jonsson (fystränare) och Marcus Jonsson (materialansvarig)
- En perfekt blandning av högt och lågt, finess och temperament, erfarenhet och nyfikenhet, pigga knän och trötta knän, pedagoger och säljare, spelarperspektiv och familjeperspektiv. Förlorar vi matcher i år så är det inte på grund av det här gängets brist på bredd i alla fall, avslutar Marcus Westermark.

Lokalfotbollens kommentar:
Här finns grabbar med mycket boll och spring i ben. Men rutin från seniorspel saknas och det blir intressant att se hur långt ungdomlig entusiasm räcker. Kan bli allt från en fjärde- till niondeplats.

Omgång 3 (17-19 maj): Fem-etta för IFK Sundsvall i kvällens kamratmöte och jumbon kryssade mot serieledarna

17 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Omgång 3 avgörs fredag-söndag där matcherna inleddes i afton med kamratmötet mellan klubbarna i Sundsvall och Timrå där de förstnämnda tog hem en över...

Läs mer

Omgång 2: Sent segermål för Kovland, 4-1-vinster för både Essvik och Matfors medan Tristan avgjorde mot moderklubben

11 maj 2024 Div. 4 Medelpad

I omgång 2 följde både Kovland och Svartvik upp sina premiärsegrar med nya trepoängare efter tuffa matcher mot Timrå respektive Kuben 2. Essvik och Ma...

Läs mer

Inför seriestarten: Svartviks IF

10 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Efter två raka uppflyttningar efter omstarten är Carl Bergseijes Svartvik uppe i Medelpadsallsvenskan, där man av Lokalfotbollen är uttalad favorit ti...

Läs mer

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer