Två sena mål i första halvlek sänkte Heffnersklubban borta mot Luleå

7 maj 2023 Div. 1 Norra

Två sena mål i slutet av den första halvleken gav Heffnersklubban en rejäl uppförsbacke upp i Luleå. Ett försprång man inte lyckades täta utan föll till slut med 1-3.
- Vi gör ändå en taktiskt väl genomförd bortamatch och är nära att skap nervi imatchen trots 0-3-underläge, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

I Luleå gör man en storsatsning mot Damallsvenskan och inför den här säsongen blev Notvikens IK Luleå Fotboll.

Idag ställdes man mot lilla kvartersklubben Heffnersklubban och den första halvleken bjöd på böljande fotboll där det skapades en hel del målchanser. Men det dröjde fram till slutminuterna i den första halvleken innan det ringde, och då två gånger med kort varsel. Båda gångerna var det hemmalaget Luleå som nätade.

Först begravde My Johansson ett välpacerat markskott i bortre vänstra gaveln och därefter löpte sig Ellen Danielsson fri i mitten och rullade bollen till höger om HK-keepern Frida Forslund. Direkt på 2-0-målet blåste domaren för halvtid.

Heffnersklubban vaskade fram ett bra läge tio minuter in i andra men istället för en reducering kontrade hemmalaget och efter ett långt snett inåt bakåt pass mötte Ellen Danielsson direkt och hittade luckan vid den första stolproten.

Trots den ännu brantare uppförsbacken visade gästerna på moral och gav inte upp och med drygt 20 minuter kvar drev Olivia Strand in i straffområdet till höger och avslossade ett skott ur snäv vinkel, rakt upp i krysset.

Nästan direkt på träffade Amanda Sevefjord ribban med ett skott och mål där och det hade blivit rejäl nerv i matchen.

När "Klubban" flyttade fram gavs det möjlighet till nya kontringar för Luleå men den vassaste utmynnade i att Frida Forslund avvärjde ett friläge med tinningen.

- Vi gör ändå en taktiskt väl genomförd bortamatch och är nära att skapa nerv trots 0-3-underläge. Efter de två psykologiska målen i slutet av första skrivade vi lite på laget inför den andra och gör en riktigt bra halvlek, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

I Heffnersklubban svarade Liv Lundstöm Lundin för sin bästa insats för året, mittbackarna Amanda Hamrin och Maya Hulinder höll i vanlig ordning hög klass men det var ingen som föll ur ramen

 

Luleå Fotboll DFFHeffnersklubbans BK

Luleå Fotboll DFF - Heffnersklubbans BK 3-1
7 maj - 12:00 - Nyabvallen
1-0 My Johansson (42)
2-0 Ellen Danielsson (45)
3-0 Ellen Danielsson (56)
3-1 Olivia Strand (68)
Domare: Oskar Nilsson
Publik:
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 4 (27-28 april): Heffnersklubban och Alnö reser åt varsitt väderstreck - och kommer hem med full pott?

27 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ligger tvåa i tabellen efter tre omgångar via två segrar och ett kryss medan Alnö placerat sig nästjumbo med bara en inspelad pinne.I ...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer