Sund inleder hösten mot serieledarna Boden: "De är naiva och det ska vi utnyttja"

27 jul 2022 Div. 2 Norrland

I seriepremiären tidig i april föll Sund med 0-4 uppe i Boden.
När hösten kickar igång på lördag väntar revanschmöte med de serieledande norrbottningarna.
– De är rörliga och skickliga med boll, men är också naiva ibland och det ska vi utnyttja, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

På lördag inleder Sund IF höstsäsongen i sitt premiärår i division 2.
Efter vårens 14 matcher ligger Malandsgänget precis ovanför det negativa kvalstrecket inför lördagens hemmamöte med serieledarna Bodens BK. Samma lag som man föll mot i premiären den 2 maj med klara 0-4.

Lokalfotbollen tog ett snack med Sundtränaren Göran Sundqvist inför höstpremiären.

Vad säger du om er säsong så här långt?
– Den är väl okej, inte mer. Vi visste att det skulle vara tufft i div 2, men i några matcher har vi känt att vi borde ha vunnit, men inte lyckats.

Vad har hänt med det omskrivna samarbetet med lån av yngre A-lagsspelare från GIF Sundsvall?
– Tyvärr obefintligt, förutom att vi pratar med sportchefen Urban Hagblom… Ingen spelare har visat sig varit tillgänglig för utlåning från GIF under våren... Vi hoppas på lite bättre stöttning under hösten…om nu GIF vill ha ett lokalt lag i division 1 eller 2.

Oavsett om det blir något samarbete med våra allsvenskar, vad behöver ni förbättra inför hösten?
– Vi måste förbättra vårt passningsspel och bli ännu spetsigare när vi får våra lägen offensivt. Det vi också ska fortsätta med är att göra det hårda jobbet och skydda vårat eget mål.

Läget i truppen? Nyförvärv, spelarförluster, skador?
– Vi hoppas få in några spelare inom kort för vi har ju tappat några viktiga kuggar under våren.

Och vad säger du om Boden som ni möter på lördag?
– De är ett bra lag. De har tagit många poäng och är med i toppen. De är rörliga och skickliga med boll, men är också naiva ibland och det ska vi utnyttja. Vi ska göra allt vi kan för att avkräva revansch sedan premiären och se till att poängen ska stanna kvar på Maland efter matchen.

Lokalfotbollen tippar:
Boden leder som sagt serien av en anledning men förhoppningsvis kan Sund störa dem hemma på Maland, men då krävs att man inte släpper in ett tidigt mål och att Christofer Högbom fortsätter att storspela mellan stolparna. Då kan man nå poäng via 1-1.

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer