Selånger SK Utveckling vände mot Söråker: "Skapade tryck framåt i andra"

4 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Selånger U hamnade i underläge hemma mot Söråker men efter kvittering före paus avgjorde man sista tjugo med en fin nick och ett "fulmål".
- I andra flyttade vi upp och vann fler första- och andrabollar och skapade tryck framåt, säger SSK-tränaren Ted Danielsson.

Söråker var på hugget i inledningen på Selånger IP och tog också ledningen efter tio minuter spel. Alva Byström kom ner till kortlinjen och spelade snett bakåt till Elin Könberg som i andravåg kom sättandes och tryckte in bollen i bortre gaveln.

Gästerna fortsatte hålla uppe spelet men sista kvarten av halvleken började SSK hitta in i spelet och innan paus var det utjämnat sedan Ellen Sellbom fått träff på bollen efter en tilltrasslad situation efter en hörna.

Efter det var det Selångers match men det dröjde till knappa tjugan kvar innan Stina Rotvold kunde nicka in ledningsmålet på ett smekande inlägg från lagkaptenen Llinn Gradin.
Med två minuter kvar kom även 3-1 då Olivia Boström sköt in bollen via en Söråkerspelare.

- Vi möter ett hårt spelande Söråker där vi får tag i dem efter 25-30 minuter och började hitta rätt i positionerna samtidigt som vi lyfte vårt passningsspel där vi använde hela planens bredd. Samtidigt började vi vinna fler närkamper, säger SSK-tränaren Ted Danielsson.

- Vi börjar jättebra och tar ledningen på en gropig och studsig plan där bollen tar irrationella vägar, men det var lika för båda lagen. Men när vi sedan släpper in 1-1 dör energin. Vi släpper gång på gång in mål som vi pratat om innan att vi inte ska göra och det verkar ta musten ur tjejerna. Idag hade vi varsin halvlek men deras andra var klart bättre än vår första. Låter kanske kaxigt, men hade vi mött dem på konstgräs hade vi vunnit, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Mittbacken Ella Boström och anfallaren Stina Rotvold var Selångers främsta plus kul att se de unga flickspelarna ta för sig i seniorfotbollen.

I Söråker utmärkte sig målvakten Ina Danielsson och mittfältaren Ella Bromé på bästa sätt.

Ett omnämnande även till domaren Hans Söderblom och hans assistenter för en bra ledd match.

 

Selånger SK Dam UtvecklingSöråkers FF

Selånger SK Utveckling - Söråkers FF 3-1 (tips: 3-1)
4 juni 2023 - 18:00 - Selånger IP
0-1 Elin Könberg (10) 
1-1 Ellen Sellbom (37)
2-1 Stina Rotvold (71) 
3-1 Olivia Boström (88)
Domare: Hans Söderblom
Publik:
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer