SDFF bäst i Medelpad – vann DM-finalen över Heffnersklubban: "Styr och har kontroll"

7 apr 2022 DM, damer

Med två likartade mål, från varsin kant, ett i inledningen av den första halvleken, och det andra i slutet av samma halvlek visade sig räcka till seger för SDFF i DM-finalen mot Heffnersklubban.
– Tycker att vi styr och har kontroll på hela matchen och vinner helt rättvist och gör två fina mål, säger SDFF:s F19-tränare Patrick Davis.

SDFF:s F19-lag är Medelpads bästa seniorlag.
Det unga laget tog nämligen hem årets DM-final på seniorsidan med 2-0 över Heffnersklubban.

1-0 kom redan i den fjärde minuten. En lång svepande boll från Linnéa Bengtsson nådde ut till Tilda Wärulf på vänsterkanten och hon drev ner till kortlinjen där hon slog ett hårt markpass in i boxen där Frida Olsson bara hade att raka in bollen i tomt mål.

Därefter blev det mest spel på mittplan utan några vassare chanser fram till det återstod fem minuter av halvleken då SDFF dubblade ledningen med ett mål som var en kopia på den första. Skillnaden var att det kom från högerflanken där Klara Forslund centrade in till en fri Tyra Öhman, född 06.

Heffnersklubban spelade upp sig i inledningen av den andra halvleken men SDFF:s målvakt Olivia Wallner var på bettet och avvärjde HK:s möjligheter innan de blev farliga.

När inte reduceringen kom planade matchen ut och SDFF försvarade sig väl och kontrollerade händelserna på planen.

En rättvis seger sett till de 90 minuterna och ytterligare en titel att lägga till de övriga för distriktets elitförening.

– Tycker att vi styr och har kontroll på hela matchen och vinner helt rättvist och gör två fina mål. Precis på det sätt vi tränat senaste veckan. Läraktiga tjejer, eller hur?. Är imponerad av att våra unga tjejer besegrar två division 1-lag, Alnö i semifinal och nu Heffnersklubban i finalen. Två bra genrep för oss inför F19-serien som börjar nästa söndag, säger SDFF:s F19-tränare Patrick Davis.

– Först vill jag gratulera SDFF till DM-segern. Vi börjar matchen lite tveksamt, lite stressat och för många bolltapp ger SDFF möjligheter till sina bägge mål. Andra halvlek tar vi med oss, vi hamnar bättre i våra positioner och får längre anfall och skapar mer. En bra träningsmatch mot ett bra motstånd där vi får jobba på vårt spelsätt inför kommande seriepremiär, säger Heffnersklubbans tränare Jona Prytz.

Tyvärr brakade tekniken ihop i kylan. Har bara några bilder från den första halvleken (se nedan) och inga från andra eller någon lagbild på DM-segrarna. Dessutom funkade det inte med videointervjuerna heller med varken SDFF:s två målgörare eller med tränaren.

Lokalfotbollen-TV:
• SDFF jublar efter DM-segern!

Heffnersklubbans BK - Sundsvalls DFF 0-2
2022-04-07 - 20:00 - Westhagen
0-1 Frida Olsson (4)
0-2 Tyra Öhman (39)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 45
Matchfakta

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer