Norén och Norberg nätade och Högbom spikade igen när Sund tog en blytung seger i klykderbyt

9 jun 2022 Div. 2 Norrland

Tack vare två sena mål via Melker Norén och Jesper Norberg plus Christofer Högboms storspel mellan stolparna tog Sund hem tre blytunga poäng på Högslätten i klykderbyt.
– Idag var vi tio hårt arbetande utespelare och Högbom vilket räckte till seger, säger Sundtränaren Göran Sundqvist och hyllar sin gårdvar.

Att även målvakten tillhör laget fick vi bli varse om på Högslätten.
Christofer Högbom var rena väggen i Sunds mål och svarade för en serie fina parader, bland annat på ett närskott där han räddade med nyllet och ett friläge från halva planen där han räddade William Hälldahls avslut med en benparad. Och devisen "en bra målvakt ska ha tur" bevisades när Sundförsvaret gav förre Sundspelaren Zakaria Bel Mekki öppet mål från 15 meter man han sköt utanför i rena häpenheten att ha fått bollen i det läget.

Sund hade bara några ströanfall och på ett sådant i den 72:a minuten slog Bleart Ugzmajli en öppnande bredsida till Melker Norén som kyligt placerade in bollen till vänster om hemmakeepern.

Efter målet flyttade Sund upp sitt försvar och fick öppningar när Älgarna-Härnösand jagade kvittering men lyckades inte stänga ner matchen förrän i den 90:e minuten. Bleart Ugzmajli vann en duell (ruff?) efter en långboll vid straffområdesgränsen och han spelade i sidled till Samuel Taddesse som bara förlängde till inhopparen Jesper Norberg som sköt in spiken efter marken och tre blytunga poäng i bottenstriden var bärgade.
– Idag var vi tio hårt arbetande grabbar och Högbom i målet vilket räckte till seger, säger Sundtränaren Göran Sundqvist och hyllar sin gårdvar.

"Sunkan" fortsätter:

– Vi gör annars ingen bra match spelmässigt och hade svårt med sorteringen och fick aldrig igång någon press varken offensivt eller defensivt även om vi hade en bra period sista kvarten i första och sista 20 i matchen.

– Ifjol vann vi borta mot Älgarna och efter det vände det uppåt för oss och vi får hoppas att det blir så även i år, avslutar "Sunkan", mycket nöjd med dagens trepoängare.

 

Älgarna-Härnösand IF emblemSund IF emblem

Älgarna-Härnösand IF - Sund IF 0-2
9 jun 2022 - 19:00 - Högslättens IP
0-1 Melker Norén (72)
0-2 Jesper Norberg (90)
Domare: Håkan Modigh
Publik: 132
Matcjhfakta

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer