Läget status quo i bottenstriden efter krysset på Ånge IP: "Ofattbart att vi inte vinner"

11 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Ånge ledde länge bottenmötet med Kovland trots en tidig utvisning.
Med lite drygt tio minuter kvar vände Kovland efter hård press via två snabba mål men ett decimnerat hemmalag "kom tillbaka från de döda" och nöp åt sig en viktig poäng.
– Helt ofattbart att vi inte vinner den här matchen sett till de chanser vi har, suckar Kovlands tränare Joel Falk.

Bottenmötet på Ånge IP bjöd både på dramatik och bra fotboll trots att hemmalaget fick spela med en man kort efter en tidig utvisning där John Andersson fällde en framstormande William Nilsson.

Kovland hade inlett bra men efter utvisningen tappade man initiativet en kvart-tjugo minuter och då passade hemmalaget på att ta ledningen efter ett perfekt skott av Lee Tongsoung som smet in metern över backen nära den högra stolpen.
Kovland avslutade den första halvleken bäst men kom aldrig närmare än ett ribbskott.

Första delen av andra bestod till stora delar av ställningskrig och tillknäppt spel innan gästerna tog tag i matchen och började pressa tillbaka hemmalaget. Men några mål såg det inte ut att bli. Endera räddade matchens bäste spelare, Ångemålvakten Volodymyr Belykh eller så var ett hemmaben i vägen eller så tog bollen i målramen.

Men så, med tretton minuter kvar, drog Anton Hallengren på en frispark av rang som rammade underkanten av ribban och ner på mållinjen (eller innanför?) och på returen höll sig Adam Johansson framme och kyligt knoppade in kvitteringen.

Bara tre minuter senare kom Adam Johansson fri men "Vlad the yellow wall" räddade igen men Adam hann ikapp bollen nere på kortlinjen och spelade in framför mål där en hemmaback tvekade men det gjorde inte Eric Ellene Nelin utan han skickade in ledningsmålet.

Segern säkrad, trodde nog Kovland, och slappnade av. Något som kostade vinsten då man gav Christoffer Strandin skottläge och hans avslut gick i en båge över bortamålvakten, 2-2.

Men spänningen var inte över utan Kovland fick ett jätteläge i slutsekunderna men som Ångespelarna rensade bort på mållinjen. Pust!

En riktigt bra, välspelad och spännande match där det faktiskt varit grymt om något lag förlorat. Även om Kovland sett till alla chanser borde tagit hem trean. Men som det heter: "Bollen är rund"

Lokalfotbollen-TV:
• Jonas Sjöberg efter att Ånge tagit poäng med en man mindre i 77 minuter.
• Kovlands tränare: "Otroligt att vi inte vinner den här matchen"

Ett längre referat och fler kommentarer och bilder kommer.

 

Ånge IFKovlands IF

Ånge IF - Kovlands IF 2-2
11 augusti - 19:00 - Ånge IP
1-0 Lee Tongsoung (21)
1-1 Adam Johansson (77)
1-2 Eric Ellene Nelin (80)
2-2 Christoffer Strandin (82)
Utvisning Ånge: John Andersson (13)
Domare: Jesper Löf
Publik: 48
Matchfakta

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer