Kuben vann en sevärd match med uddamålet på Ånge IP: "Spelar den bästa fotbollen"

28 jun 2022 Div. 4 Medelpad

Ånge svarade för en bra insats i afton men räckte inte ända fram mot Kuben som vann med uddamålet av fem i en synnerligen sevärd tillställning där båda lagen var värda tre poäng.
– Det lag som spelar den bästa fotbollen i serien, berömmer Ångetränaren Jonas Sjöberg.

De som sökt sig till Ånge IP denna kväll fick sig en riktigt bra fotbollsmatch till livs mellan två lag som försökte spela varierat passningsspel med bollen efter marken i högt tempo.

Gästerna inledde med ett rungande ribbskott innan William Lydén kunde raka in 0-1 efter ett fint väggspel.

Trots att båda lagen skapade bra med chanser, med en tonvikt för Kuben, lät nästa mål vänta på sig till tio minuter in i den andra halvleken då hemmalaget tilldömdes straff efter en onödig tackling i rygg. Adam Solyomi stegade fram och skickade upp bollen i klykan. Denhade ingen målvakt av kvinna född räddat!

Matchen stod sedan och vägde en kvart innan två Kubenmål inom tre minuter fick det att väga över även i målprotokollet. Först satte Tim Jonsson 1-2 och därefter förarbetade William Östman för inhopparen Eddie Åman som avslutade med att finta bort Ångemålvakten innan han rullade in 1-3 i tom bur.

Ånge vägrade emellertid ge sig och i den 78:e minuten drev Elias Wennerberg bollen efter vänsterkanten innan han vek in något och vid hörnet av straffområdesgränsen skickade han in en missil och skottet satt hårt och välplacerat högt i den bortre gaveln.
Kraften saknades dock att även få till en poänggivande kvittering.

– Det blev lite onödigt spännande men Ånge ska ha en eloge att aldrig ge upp och hela tiden försöka utmana oss spelmässigt och inte bara backa hem och slå långt som många lag gjort, berömmer Kubentränaren Emad Nademi, och fortsätter:

– Inför den här matchen hade vi ändrat vårt spelsystem för att få med mer folk i anfallen. Något som fungerade bra. Vi fick till ett bra rull med bra tryck och många fina anfallskombinationer som följd. Vi hade perioder när vi gick ner i tempo men överlag tycker jag att vi kontrollerar matchen mot ett bra motstånd och jag vill än en gång lyfta Ånge för deras sätt att spela fotboll.

– Vi gör en mycket bra match mot det lag som spelar den bästa fotbollen i serien och det hade inte varit helt orättvist om vi fått med oss en poäng. Även i förra mötet med Kuben tycker jag att vi kunde mäta oss med dem men inte heller då blev det poäng. Kan vi bygga vidare på det här spelet kommer vi att ta många poäng på hösten, säger Ångetränaren Jonas Sjöberg.

I Kuben var Jack Eriksson tillbaka mellan stolparna efter skada och visade med sin pondus och stabilitet att han tillhör seriens bättre på sin post. William Östman och Johan Ödmark var motorerna på mitten och inhopparen Eddie Åman visade inställning och gör även det viktiga 3-1-målet.
I Ånge ska hela laget hyllas för sin insats. Ingen nämnd, ingen glömd.

 

Ånge IF emblemKubikenborgs IF emblem

Ånge IF - Kubikenborgs IF 2-3
28 juni 2022 - 19:00 - Ånge IP
0-1 William Lydén (8)
1-1 Adam Solyomi (49, straff)
1-2 Tim Jonsson (64)
1-3 Eddie Åman (67)
2-3 Elias Wennerberg (78)
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 71
Matchfakta

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer

Kovland har gjort klart med glidtacklande ytterback från Stockvik

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

När Stockvik inför den här säsongen tog en time-out passade David Wikman på att ta klivet över till Kovlands IF.- Är en defensiv och hårt jobbande ytt...

Läs mer