Kuben är klart för division 3 – trots att en match återstår

17 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Det som krävdes för division 3-spel nästa år för Kuben var en seger över Ånge hemma på IP idag.
Och så blev det efter Robin Bergmans hattrick och William Lydéns dubbel.
– Det var lite nervöst innan vi fick in 2-0 men det här var en match som vi styr och skapar lägen, säger seriesegrarnas tränare Emad Nademi.

Ånge krigar om att hänga kvar men ett Kuben med vittring på seriesegern gick inte att stå emot och det ringde första gången i minut elva då en frispelad William Lydén tunnlade bortamålvakten fram till 1-0.

2-0 kom strax före pausvilan då Tim Jonsson slog ett stenhårt vänsterinlägg till Robin Bergman som vid bortre mötte direkt.

Det var även Robin Bergman som ökade på tio minuter in i den andra halvleken innan målvakten Jack Eriksson fick visa sig på styva linan och svara för en osannolik trippelräddning.

När Ånges reducering uteblev var det istället Robin Bergman som kunde fullborda sitt hattrick med att kyligt chippa bollen över målvakten i fritt läge.
William Lydén inledde målandet och fick även äran att avsluta det samma efter en kontring och välplacerat skott i gaveln fram till 5-0.

– Det var lite nervöst innan vi fick in 2-0 men det här var en match som vi styr, ställer och skapar bra med lägen. Fantastiskt att vi är seriesegrare redan innan sista omgången och underbart att så många stannade kvar efter fjolåret och ville vara med och spela upp oss i trean. Det är är ett härligt och lättcoachat gäng som tar hem det här, säger seriesegrarnas tränare Emad Nademi.

– Seriens klart bästa lag och de trummade på i 90 minuter, det går undan när de sätter fart. Lite surt att deras första mål var offside men vi var inte heller riktigt på tå från start och ett Kuben i överläge är svåra att tas med. Bara att gratulera dem till division 3-platsen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg, som själv har ett förflutet som spelare i "Tigerränderna"

I Kuben var hela laget bra men en extra kexchoklad till Fredrik Thelander som haft en formtopp de senaste sexton veckorna, tvåmålsskytten Robin Bergman samt målvakten Jack Eriksson för hans enastående trippelräddning.

I Ånge imponerades vi av 16-årige yttermittfältaren Joshua Sundlings inhopp. Där har västralaget ett sparkapital inför framtiden.

 

Kubikenborgs IF emblemÅnge IF emblem

Kubikenborgs IF - Ånge IF 5-0
17 september 2022 - 16:00 - Kubikenborgs IP
1-0 William Lydén (11) 
2-0 Robin Bergman (40) 
3-0 Robin Bergman (55)
4-0 Robin Bergman (79) 
5-0 William Lydén (80) 
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 150
Matchfakta

Fler bilder kommer.

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer