Kryss borta mot Trångfors för Heffnersklubban i våravslutningen

26 jun 2022 Div. 1 Norra

Amanda Hamrin gav Heffnersklubban ledningen upp i Boden redan i den andra minuten men Trångfors utjämnade på straff i den första halvlekens sista minut.
Något som även blev slutresultatet efter en mållös andra halvlek.
– Vi borde satt någon boll till innan de får sin straff och kanske även någon efter paus, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Amanda Hamrin gav Heffnersklubban ledningen mot Trångfors borta redan i matchöppningen med en låg frispark som touchade ett hemmaben och ställde målvakten.
Hanna Ekdahl hade sedan ett "inläggsskott" som tog i ribban och studsade ut.

Nära en tvåmålssledning där men istället tappade man boll i halvlekens sista minut och hemmalaget kom fri efter en genomskärare men Frida Svensson stoppade chansen genom att riva ner den frispelade med varning och straff som följd. Den efterföljande elvameterssparken satte Jennifer Askebrand säkert.

Den andra halvan blev mållös trots att Heffnersklubban hade bud på återtagen ledning samtidigt som man inte släppte till någonting bakåt. Ju längre matchen led ju tröttare blev lagens spelare i hettan på konstgräset på Båden Arena och 1-1 stod sig som sagt tiden ut

– Vi borde satt någon boll till innan de får sin straff och kanske även någon efter paus men marginalerna var inte på vår sida. Är annars nöjd med vår prestation och det vi presterat under våren som nykomlingar. Nu går vi på sommaruppehåll med en bra känsla i kroppen och med den vetskap att vi kan hota alla lag i serien, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

I Heffnersklubban ska kollektivet framhållas med ett extra plus för anfallaren Linnéa Sahlin och backlinjen.

Heffnersklubban går nu på sommarlov som tabellfemma, på samma poäng men placeringen bakom nabon Alnö. Kul att båda våra lokala division 1-lag är med och krigar om nytt kontrakt trots att det krävs att vara topp 5 i år på grund av serieomläggningen.

 

Trångfors IF emblemHeffnersklubbans BK emblem

Trångfors IF - Heffnersklubbans BK 1-1
26 juni - 14:00 - Boden Arena
0-1 Amanda Hamrin (2)
1-1 Jennifer Askebrand (45, straff)
Domare: Vilhelm Burström
Publik: 49
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 3 (20-21 april): Både Alnö och Heffnersklubban förhandsfavoriter i helgen

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelar hemma i den här omgången, och nöter varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efte...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer