Inför Alnö-Kvarnsveden: "Ovisst med kval"

14 okt 2022 Div. 1 Norra

Alnö har gjort det bra i år genom att komma på den övre halvan och därmed säkra kvalspel för att få vara kvar i ettan.
För motståndet står ex-allsvenskan Kvarnsveden från Biorlänge.
- Ovisst med kval, det ska avgöras på två matcher, där det helt säkert kommer vara en del nerver med i spelet, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Det var inte så många år sedan Kvarnsvedens IK spelade i Damallsvenskan.
Nu ska Borlängelaget försöka kvala sig kvar i tredjedivisionen, division 1.
Och för motståndet står inga mindre än Alnö IF som ska göra allt för att vi får två lokala lag till spel i ettan då Heffnersklubban redan fixat nytt kontrakt.

Lokalfotbollen tog ett kort snack med Alnötränaren Kent "Gus" Gustafsson inför de två kvalmatcherna där de våra inleder hemma på Släda IP.

Hur är känslan inför morgondagens kvalmatch?
- Ovisst med kval, det ska avgöras på två matcher, där det helt säkert kommer vara en del nerver med i spelet.

Vad vet du om motståndarna Kvarnsveden?
- Vi vet inte jättemycket om motståndarna, men har hört att det är ett lag som vill spela boll, och är ganska skickliga på det. Det vi kan göra är att fokusera på vårat spel i första hand, och fortsätta prestera som vi gjorde de sista matcherna i serien.

Några som saknas i morgon?
- Det vi vet just nu är att Emelie Vesterlund och Mira Hulinder inte kan vara med imorgon. Sen har vi lite skavanker på en del spelare som jag vet mer om efter kvällens träning om de kommer till start imorgon. (intervjun är gjord innan kvällens träning).

Lokalfotbollen tippar:
Kvarnsveden låter som en övermäktig uppgift men det är aldrig fel att slå underifrån så varför inte en Alnöseger i den första matchen då man är svårspelade hemma på Släda. Tror på en målfattig historia, 1-0 i hemmafavör!

Div. 1 dam, omgång 4 (27-28 april): Heffnersklubban och Alnö reser åt varsitt väderstreck - och kommer hem med full pott?

27 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ligger tvåa i tabellen efter tre omgångar via två segrar och ett kryss medan Alnö placerat sig nästjumbo med bara en inspelad pinne.I ...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer