Essvik i förarsätet om kvalplatsen – för Ånge väntar ödesmatch

23 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Ånge gjorde första målet i match men Anton Johansson vände till ledning för Essvik och i slutminuterna avgjorde namnen Danne med sitt 3-1-mål.
– Vi blev lite trötta i andra men då klev vår målvakt Michel Sjödal fram och gjorde några viktiga räddningar, säger Essviks tränare Kenneth Svensson.

Ett Ånge i starkt poängbehov tog ledningen mot ett likaledes poängjagande Essvik hemma på IP efter dryga kvarten då Mattias Edlund slog in returen efter Lee Tongsoung skott.

Då klev gästernas unge Anton Johansson in i handlingarna och via två mål inom loppet av åtta minuter kring halvtimman vände han på steken. Först nickade han in Philip Hagbloms högerinlägg och därefter nöp han på en retur sedan Danne Johanssons skott blockerats av en försvarare.
Sett till spelövertaget var Essviks ledning rättvis och hade kunnat utökats innan paus.

Gästerna såg ut att ha bra kontroll på matchen men en bit in i den andra halvleken flyttade Ånge upp sitt spel och vaskade fram en hel del chanser men vars avslut tog vägen utanför målramen eller så stod målvakten Michel Sjödal i vägen och tvingades till ett par starka parader för att inte tappa ledningen.

Istället kunde Danne Johansson avgöra i slutminuterna sedan han utnyttjat ett för svagt hemåtpass från en Ångespelare och därmed sett till att Essvik sitter i förarsätet om kvalplatsen till division 3 inför slutomgången nästa helg.

– Vi hade bra kontroll första halvan. I andra satsade de mer framåt samtidigt som vi blev lite trötta men då klev Misha fram och gjorde några viktiga räddningar och istället kunde Danne stänga ner matchen. Nu blir det en spännande sista omgång för vi vill gärna avsluta den med kvalspel till trean, säger Essviks tränare Kenneth Svensson.

– Tyvärr bjuder vi på två mål samtidigt som vi inte kan göra mål på våra chanser, deras målvakt gjorde några fina räddningar och deras spelare kastade sig och täckte flera avslut på ett uppoffrande sätt. Vi har haft problem med vårt målskytte hela säsongen och saknat en killer i de främre leden och det är därför som vi ligger där vi ligger i tabellen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

I Essvik ger vi honnör åt tvåmålsskytten Anton Johansson, bollvinnaren och spelfördelaren Marcus Sawert på det centrala mittfältet samt mittbacken med den eminenta vänstra uppspelsfoten Stefan Grönlund. Inte att heller förringa Michels Sjödals spel mellan stolparna under den andra halvleken.

Högeryttermittfältaren Josh Sundling fick chansen från start efter sitt fina inhopp senast och ynglingen tackade för att göra en prickfri insats och i vanlig ordning svarade Theo Evien för ett hårt och vägvinnande arbete på Ånges centrala mittfält.

 

Ånge IF emblemEssviks AIF emblem

Ånge IF - Essviks AIF 1-3
23 september 2022 - 19:30 - Ånge IP
1-0 Mattias Edlund (16) 
1-1 Anton Johansson (28)
1-2 Anton Johansson (36)
1-3 Daniel Johannson (89) 
Domare: Henrik Olsson (stabil och säker insats)
Publik: 57
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer