DM-vinster för Selånger, Lucksta, Alnö, Kuben och Hassel medan IFK Sundsvall och Kraftfull kryssade

25 feb 2023 DM, herrar

Idag lördag spelas inte mindre än sex DM-matcher, två vardera i grupperna 1, 2 och 3.
Dagen "klyvs" av GIF Sundsvalls match i Svenska Cupen mot Superettan-kollegan IK Brage.
Första avspark 10:00, sista 18:50 och se nedan för referat, resultat & matchfakta.

 

⚽️ DM, Grupp 1

Rabii Hamdans drömfrispark avslutade Luckstas målande mot Sund

Lucksta tog ledningen efter kvarten spelad då Oliwer Karlsson nickade in matchens första mål. Precis före pausvilan satte Badawi Mohamed tunga 2-0.
Sund hade ett friläge att reducera tidigt i andra på en vass omställning men istället kunde Samuel Keflit runda Sundkeepern och rulla in trean strax därpå.
Kronan på verket var emellertid Rabii Hamdans mäktiga frispark som fastställde division 3-lagets segersiffror till 4-0 med ett par minuter kvar av matchen.

- Det såg bra ut och de saker som vi tränat på tog vi med oss ut på elvamannaplanen. De hade några kontringslägen annars stängde vi ned dem bra. Sund har ett bra lag på gång vilket de stundtals visade upp, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

- Lucksta var bättre och tvingade oss till att göra misstag i passningsspelet. Var ändå nära att reducera till 1-2 men brände ett friläge precis innan de gör sitt tredje mål. Svårt att dra några högre växlar vart vi står sett till dagens match då Lucksta, som sagt, var riktigt bra, säger Sunds tränare Armando Buzi.

Sund IFLucksta IF
Sund IF - Lucksta IF 0-4
25 februari 2023 - 15:15 - Nordichallen
0-1 Oliwer Karlsson (15)
0-2 Badawi Mohamed (28)
0-3 Samuel Keflit (33)
0-4 Rabii Hamdan (57)
Domare: Roger Lundbäck
Publik:
Matchfakta
.

William Svelander dubbel målskytt när Alnö kontrade sönder Matfors

Alnös kontringar firade stora triumfer när ö-laget slog tillbaka seriekollegan Matfors med 3-0.
Snyggaste målet var det sista då man spelade sig igenom via alla lagdelarna och William Svelander kunde avsluta i tom bur, hans andra mål för dagen.

- Vi tog stora steg från förra matchen mot Sund. Idag visade vi upp oss som lag på en bra nivå och vinner rättvist. Vi har ett ungt lag och måste visa tålamod då vi ännu är i startfållan av säsongen, säger Alnös tränare Patrik Nylund.

- Besviken över resultatet men vi är på en startsträcka med många nya spelare. Offensivt var det inte så tokigt men vi blev hårt straffade av våra bolltapp och deras kontringar. Vi håller på att lägga ett puzzel och lägger till bit för bit med ett nästan helt nytt lag, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Matfors IFAlnö IF Herr
Matfors IF - Alnö IF 0-3
25 februari 2023 - 16:30 - Nordichallen
0-1 William Svelander (7)
0-2 Haris Hadzic (37)
0-3 William Svelander (50)
Domare: Roger Lundbäck
Publik:
Matchfakta
.

⚽️ DM, Grupp 2

Pontus Lundqvists inledande dubbel öppnade för Selångers storseger

Två lag som vann i premiäromgången möttes under lördagsförmiddagen, Selånger och Fränsta. Och där visade sig de förstnämnda vara överlägsna.
Mittbacken Pontus Lundqvist inledde med att dundra in 1-0 rakt upp i krysset med ett mäktigt distansskott. Pontus dubblade därefter sin målskörd och SSK kunde gå till pausvila med en 2-0-ledning. Ett försprång som utökades till hela 5-0 i den andra halvleken.

- Sett till våra förutsättningar gör vi en mycket bra match och många nya fick chansen från förra helgen. Vi gör fem mål men hade kunnat gjort några fler och bakåt fick Liam i målet svara för ett enda ingripande. Det märktes också att Fränsta inte kommit så långt ännu i sin träning och är ursäktade, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

(har sökt Fränsta och väntar på återkoppling)

Selånger SKFränsta IK
Selånger SK - Fränsta IK 5-0
25 februari 2023 - 10:00 - Nordichallen
1-0 Pontus Lundqvist (11)
2-0 Pontus Lundqvist (24)
3-0 Victor Wallgren (37)
4-0 Helmer Bergström (44)
5-0 Senay Haile Gaim (53)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: uppgift saknas
Matchfakta
.

Säker Kubenseger mot Essvik: "Nöjda med resultatet"

Det tog till den första halvlekens sista minut innan Tim Jonsson kunde ge Kuben ledningen mot Essvik.
William Östman och Mille Blomqvist utökade efter pausvilan innan altmeistern Henri Sjödal i slutminuterna kunde ge Essvik lite glans med sin reducering.

- Vi är nöjda med resultatet men måste snäppa upp oss spelmässigt. Vi har tränat i veckan på högt försvarsspel, något som utmynnade i bollvinst och friläge för William Östman vid vårt 2-0-mål. Positivt när träning ger resultat, säger Kubentränaren Björn Jonsson:

(väntar på återkoppling från Essvik för kommentarer)

Essviks AIFKubikenborgs IF
Essviks AIF - Kubikenborgs IF 1-3
25 februari 2023 - 11:15 - Nordichallen
0-1 Tim Jonsson (30)
0-2 William Östman (48)
0-3 Mille Blomqvist (53)
1-3 Henri Sjödal (57)
Domare:Nicklas Dyrén
Publik:
Matchfakta
.

⚽️ DM, Grupp 3

Hörna i slutminuterna avgjorde till Hassels fördel mot Kovland

Kovland vann premiären medan Hassel föll i sin.
Idag var det ombytta roller då Hassel besegrade Kovland med matchens enda mål, inprickat efter en hörna av Martin Gabrielsson Ling med fem minuter kvar.

- Summering: Kovland bättre i första, jämnt i andra och på slutet var vi bäst och kan avgöra. En seger är ändå en seger, säger Hassels team manager Seth Larsson.

- Tufft på förhand då vi fick 15 återbud inför helgen. Tycker ändå att vi har bra kontroll på matchen tre fjärdedelar men kom aldrig närmare än två ribbträffar. I andra testade vi lite nytt men blev långa i laget och trötta och orkade inte hela vägen, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Kovlands IF 1Hassels IF
Kovlands IF - Hassels IF 0-1
25 februari 2023 - 17:40 - Nordichallen
0-1 Martin Gabrielsson Ling (55)
Domare: Mats Broman
Publik:
Matchfakta
.

Kraftfull hämtade in 0-2-underläge mot IFK Sundsvall efter pausvilan

I dagens avslutningsmatch nickade först Olle Nordberg in 1-0 och satte sedan även tvåan i första halvlek och IFK Sundsvall kunde gå till en tvåmålssledning i paus..
Tidigt i andra reducerade Kraftfull tack vare Mahmoud El Assir skott stolpe in och via Momodou Khans välriktade straffspark var man ikapp.
Båda lagen hade bud på ett segermål men dagens första kryss var ett faktum.

- En ensidig första halvlek, tror de bara hade två passningar på vår planhalva. där vår 2-0-ledning var i underkant men vi tog inte till vara på chanserna. De fick ett tidigt mål i andra vilket gav dem energi och de pressade oss tillbaka och kvitterade på en straff sedan vår målvakt rivit ner en friställd Kraftfullspelare. Efter det målet tog vi tillbaka matchen och borde kanske avgjort och säkrat avancemang. 2-2 känns säkert som en vinst för dem medan en förlust för oss, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

- Det märks att vi inte har några trän ingstider i Nordichallen då det var ringrostigt från vår sida i första halvlek. I andra kom vi igång och kunde kanske gjort ännu fler mål och visade att vi blir att räkna med när vi kommer ikapp träningsmässigt, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson.

IFK Sundsvall
IFK Sundsvall - FC Kraftfull 2-2
25 februari 2023 - 18:50 - Nordichallen
1-0 Olle Nordberg (7) nick
2-0 Olle Nordberg (18)
2-1 Mahmoud El Assir (34)
2-2 Momodou Khan (??, straff)
Domare: Hans Söderblom
Publik:
Matchfakta

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer