NYHETER
Division 6 Medelpad

Deltagande lag i Medelpadssexan 2019 (preliminärt): Kovlands IF, Ljunga IF, Ljustorps IF, Stockviks FF och Sundsvalls FF – men det kan bli fler, eller färre... Ett av ovanstående lag kommer att ta den vakanta platsen i division 5.

Sundsvalls FF tog hem Sundcupen


(2019-03-10)
Nystartade herrlaget i Sundsvalls FF visade att den fina formen från DM-gruppspelet håller i sig.
I helgen tog man hem Sundcupen efter finalseger mot IFK Österåker.


I helgen har årets upplaga av Sundcupen spelats. En sjumannaturnering som är öppen för lag i division 5 och neråt.
Och det blev finalseger för Sundsvalls FF. I finalen besegrade det nystartade laget IFK Österåker med matchens enda mål efter en välspelad avslutningsmatch och visade att den fina formen från DM-gruppspelet håller i sig.

Alla resultat i Sundcupen 2019:

Grupp A:
Selånger FK - Holms SK 1-0
Holms SK - Sundsvalls FF 1-2
Sundsvalls FF - IFK Österåker 0-2
Sundsvalls FF - Selånger FK 0-0
IFK Österåker - Holms SK 1-1
Selånger FK - IFK Österåker 2-2
• Sluttabell grupp A

Grupp B:
Hassels IF - IFK Gnarp 1-1
Sund IF U - BK Legend Svart 0-1
BK Legend - Hassels IF 1-1
IFK Gnarp - Sund IF U 1-0
IFK Gnarp -BKLegend 0-1
Hassels IF -Sund IF U 1-2
• Sluttabell grupp B

Slutspelet
Kvartsfinaler:
IFK Österåker - Hassels IF 1-0
BK Legend - Holms SK 1-2
Selånger FK -Sund IF U 3-2 e s
Sundsvalls FF -IFK Gnarp 1-0
Semifinaler:
IFK Österåker - Selånger FK 1-0
Holms SK - Sundsvalls FF 2-3
Final:
IFK Österåker - Sundsvalls FF 0-1

Fotnot:
Inga målskyttar anges i Sundcupen.
Roy B Olsson & Co. i Ljunga IF bygger nytt i sexan. Roy B Olsson & Co. i Ljunga IF bygger nytt i sexan.

Ljunga avslutar samarbetet med Fränsta – och begär sig ner i sexan: "Tappat hela fjolårstruppen"


(2019-02-13)
I två år höll samarbetet mellan Ljunga IF och Fränsta IK.
Nu avslutas det och Ljunga drar sig även ur Medelpadsallsvenskan och börjar om i sexan.
– Vi har tappat i stort sett hela spelartruppen från ifjol, säger ordföranden Roy B Olsson.


Begär sig ner i Medelpadssexan
Det blir inget tredje år när det gäller samarbetet mellan västraklubbarna Ljunga IF och Fränsta IK.
Dom förstnämnda drar sig ur både samarbetet med sina grannar och spel i Medelpadsallsvenskan.
– Ja, så blir det. Vi har tappat i stort sett hela spelartruppen från fjolåret. Tre spelare har gått till Stöde i trean medan fem vardera har tagit steget över till Fränsta IK respektive Ånge IF, säger Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson.
Laget börjar nu om i Medelpadssexan, om det nu blir någon då det är så få lag anmälda.
– För någon vecka sedan hade vi knappt någon spelartrupp men nu jobbar vi på att ändå få ihop ett lag i seriespel i år. Många som slutat eller gick till andra klubbar i samband med sammanslagningen är tillbaka och i dagsläget har vi 20 namn i spelartruppen. Stöde IF kommer inte att ha något andralag i seriespel och dom har lovat att vi kan få spelare från deras lag om grabbarna själva är intresserade, säger Roy B Olsson, och tillägger:
– I år blir den första säsongen i historien som vi spelar i en lägre serie än Wiskan (skratt).

Ånge tar den vakanta platsen i fyran?
När det gäller nytillträdde tränaren, nygamle, Marco Padellaro fortsätter han oavsett division.
– Och Alex Johansson fortsätter sitt strävsamma jobb som lagledare och tillsammans med Marco jobbar för fulla muggar för att få ihop en spelartrupp, säger Roy B Olsson.
Om det nu inte blir så att det kan bli en utökad femma och ingen sexa.
Vilket lag som tar den vakanta platsen efter Ljunga i Medelpads-allsvenskan är ännu oklart. Enligt turordningen går första "tjing" till  Indals IF och därefter Ånge IF och i tredje hand Selånger FK.
I samband med att Kovland drog sig ur tackade Indal nej medan både Ånge och Selånger sade sig vara intresserade men då gick Medskogsbrons BK före i kön.
– Det här var nytt för mig, säger Indals lagledare Jonas Wallvik när Lokalfotbollen får tag i honom.
– Rent spontant är jag tveksam den här gången också till uppflyttning då vi förberett oss för division 5-spel. Men vi får kolla upp förutsättningarna och vad killarna i laget har för synpunkter, fortsätter Jonas Wallvik.
– Vad jag vet så har vi ännu inte fått någon förfrågan från förbundet. Innan det är det svårt att ta något beslut hur vi kommer att göra, säger Ånges tränare Henrik Liivlaid.
Indals IF var den gången först att tillfrågas men tackade som sagt då nej. Huruvida man kommer att tacka ja eller nej denna gång återstår att se.
Det här är det andra avhoppet från Medelpadsallsvenskan inför den kommande säsongen. Före jul drog sig Kovlands IF ur (scrolla ner en bit på den här sidan för artikel) och nu Ljunga IF. Det här är inget som känns bra när det gäller den lokala fotbollen.

Anrika Stockviks FF kickar igång igen: "Redan kört igång med träningarna"

(2019-01-08)
Stockviks FF är tillbaka i det lokala seriespelet.
Den anrika föreningen, med division 2-spel som bäst, har legat i malpåse några år men nu blir det åter lir på Kustängen.
– Ja, så blir det. Och vi har redan kört igång med träningar på Spillvärmeplanen, säger Benny Stiernström, som tillsammans med Kjell-Åke Cederqvist kommer att leda laget.


Seriespel på Kustängen igen

Det var några år sedan. Men nu är det meningen att det ska bli seriespel på Kustängen igen.
– Ja, så blir det. Och vi har redan kört igång med träningar på Spillvärmeplanen, säger Benny Stiernström, som tillsammans med Kjell-Åke Cederqvist kommer att leda laget.
– Just nu har vi en trupp på tolv-tretton spelare men det är fler på gång in, säger Benny Stiernström, mera känd från Hassels IF.
– Jag var många år i Hassel men när man anlitade en annan assisterande tränare tog jag ett par steg tillbaka och när Kjell-Ove frågade mig om det här med att starta om ett seniorlag i Stockvik lät det intressant.


Hur många lag blir det i sexan?

Hur många lag som det kommer att bli till slut i Medelpadssexan i år är inte klarlagt. Anmälda är, utöver Stockviks FF, Sundsvalls FF som nu även anmäler ett herrlag i seriespel, plus Kovlands IF som drog sig ur Medelpadsallsvenskan och därmed placeras i vår lägsta lokala serie enligt reglerna. Ljustorps IF åkte ifjol ur femman men har ännu inte anmält något lag i sexan men så vitt jag vet finns det krafter som jobbar på att man kommer till spel med ett lag. Sista anmälning till Medelpadssexan är den 14 februari.
Dessutom är det några föreningar som väntar på besked om det blir någon regional U19-serie. Om det inte blir någon kan eventuellt även Alnö ställa upp med ett andralag och kanske även ett kombinerat lag med spelare från Essviks AIF och Svartviks IF. Även Selånger FK och IFK Timrå kan bli aktuella med ett andralag i sexan om U19-serien spricker.
– Det är många bollar som hänger i luften när det gäller våra lokala seriers sammansättning men det kommer nog snart att klarna, säger Roger Magnusson på Medelpads Fotbollförbund.

• Nyheter & Matchreferat Medelpadssexan

Marknadsför Ditt företag på Lokalfotbollen.nu