NYHETER
Division 6 Medelpad

Deltagande 4 lag i Medelpadssexan 2019 (preliminärt): Kovlands IF, Ljustorps IF, Stockviks FF och Sundsvalls FF – men det kan bli fler, eller färre...

Anrika Stockviks FF kickar igång igen: "Redan kört igång med träningarna"

(2019-01-08)
Stockviks FF är tillbaka i det lokala seriespelet.
Den anrika föreningen, med division 2-spel som bäst, har legat i malpåse några år men nu blir det åter lir på Kustängen.
– Ja, så blir det. Och vi har redan kört igång med träningar på Spillvärmeplanen, säger Benny Stiernström, som tillsammans med Kjell-Åke Cederqvist kommer att leda laget.


Seriespel på Kustängen igen

Det var några år sedan. Men nu är det meningen att det ska bli seriespel på Kustängen igen.
– Ja, så blir det. Och vi har redan kört igång med träningar på Spillvärmeplanen, säger Benny Stiernström, som tillsammans med Kjell-Åke Cederqvist kommer att leda laget.
– Just nu har vi en trupp på tolv-tretton spelare men det är fler på gång in, säger Benny Stiernström, mera känd från Hassels IF.
– Jag var många år i Hassel men när man anlitade en annan assisterande tränare tog jag ett par steg tillbaka och när Kjell-Ove frågade mig om det här med att starta om ett seniorlag i Stockvik lät det intressant.


Hur många lag blir det i sexan?

Hur många lag som det kommer att bli till slut i Medelpadssexan i år är inte klarlagt. Anmälda är, utöver Stockviks FF, Sundsvalls FF som nu även anmäler ett herrlag i seriespel, plus Kovlands IF som drog sig ur Medelpadsallsvenskan och därmed placeras i vår lägsta lokala serie enligt reglerna. Ljustorps IF åkte ifjol ur femman men har ännu inte anmält något lag i sexan men så vitt jag vet finns det krafter som jobbar på att man kommer till spel med ett lag. Sista anmälning till Medelpadssexan är den 14 februari.
Dessutom är det några föreningar som väntar på besked om det blir någon regional U19-serie. Om det inte blir någon kan eventuellt även Alnö ställa upp med ett andralag och kanske även ett kombinerat lag med spelare från Essviks AIF och Svartviks IF. Även Selånger FK och IFK Timrå kan bli aktuella med ett andralag i sexan om U19-serien spricker.
– Det är många bollar som hänger i luften när det gäller våra lokala seriers sammansättning men det kommer nog snart att klarna, säger Roger Magnusson på Medelpads Fotbollförbund.

• Nyheter & Matchreferat Medelpadssexan

Marknadsför Ditt företag på Lokalfotbollen.nu