NYHETER
Division 5 Medelpad

Deltagande 10 lag i Medelpadsfemman 2018: Alnö IF, Hassels IF, Holms SK, Indals IF, Ljustorps IF, Matfors IF 2, Medskogsbrons BK, Selånger FK, Wiskans IF och Ånge IF.

Dennis Hägg & Co flyttade från Granlo BK till Indlas IF. Dennis Hägg & Co flyttade från Granlo BK till Indlas IF.

Granlo BK:s konkurs gav Indals IF ett topplag i Medelpadsfemman

(2018-07-17)
I vintras gick Granlo BK i konkurs.
Vad att göra?
Jo, flytta hela verksamheten till Indals IF!
– Det var det mest naturliga då vi sedan flera år tillbaka haft Härevallen i Indal som hemmaplan, säger tränaren Dennis Hägg.


När Granlo BK gick i konkurs i vintras stod ett tjugotal spelare utan förening. Vad att göra? Jo, flytta fotbolls-verksamheten med ledare, spelare och allt till Indals IF.
– Det var det mest naturliga då vi sedan flera år tillbaka haft Härevallen i Indal som hemmaplan och dessutom fanns det en styrelse som gärna såg att seniorfotbollen i Indal kunde sparka igång igen, säger tränaren Dennis Hägg och fortsätter:
– Dessutom skönt för mig och lagledaren Jonas Wallvik att bara koncentrera oss på det sportsliga och inte som i Granlo BK där vi även satt i styrelsen och fick pyssla med mycket annat mer än bara laget. Men visst var det jobbigt när laget i ens hjärta gick i konkurs där man både spelat fotboll och innebandy sedan ungdomen.
Att laget acklimatiserat sig väl i Indals IF:s vita tröjor syns i tabellen där man skuggar ledande Matfors IF 2, ett lag som man besegrade i seriefinalen i juni.
Lokalfotbollen pratade med läraren och tränaren Dennis Hägg under sommarlovet.

Ni ligger tvåa i serien efter Matfors 2 (som inte får gå upp så egentligen leder ni serien. Inte oväntat för mig som s k "expert". Är det så även för er?
– Det är alltid svårt inför en säsong att "sia" om hur det kommer att gå. Vi vet dock att i år har vi både spets och bredd i truppen, så jag är inte förvånad över att vi agerat stabilt under vårsäsongen.

Ni skuggar som sagt Matfors 2. Vad säger du om deras insats så här långt?
–  Svårt att säga något annat än att dom har gjort det bra. Dom leder ju serien. Sedan är det alltid svårt att göra en bedömning av ett andralag då jag inte har full koll på hur många division 4-spelare dom använt sig av. Dom tränar i alla fall säkert en del med sitt div4lag vilket gör att de får bra utvecklingsmöjligheter.

Matfors 2 får ju inte gå upp i Medelpadsallsvenskan som andralag. Ni tackade ju själv nej till uppflyttning i år. Hur ser ni  på att ta steget upp den här gången?
– Tar vi första- eller andraplatsen så har vi gjort oss förtjänta av att spela i division 4 nästa år. Många matcher kvar att spela dock.

Någon spelare som överraskat på dig i ditt eget lag. Någon som du på förhand inte riktigt räknat med?
– Det är många spelare som har gjort grymma prestationer. Oskar Lund har t ex gjort närmare 15 poäng under våren. En som imponerat stort är också nye Markus Persson som klivit fram som en klippa i försvaret. Men det är många som gjort det väldigt bra. Vi har bara tappat poäng i två matcher, det säger en del om truppens prestation.

Några ändringar i truppen?
– Inget klart i nuläget. Förhoppningsvis får vi tillbaka ett par från långtidsskador. Eventuellt någon comeback också.

När kör ni igång igen och har ni några träningsmatcher innan höststarten?
– Vi tränar på med ett pass i veckan under hela sommaren. Ingen match dock inplanerad ännu.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Andreas Jonsson tränar inte bara serieledarna i Medelpadsfemnman utan är även assisterande i Matfors A-lag i fyran. Andreas Jonsson tränar inte bara serieledarna i Medelpadsfemnman utan är även assisterande i Matfors A-lag i fyran.

Brukets Blås bilaga leder Medelpadsfemman när halva serien är spelad: "Hårt jobb ligger bakom"

(2018-07-16)
Trots att man är nykomlingar i Medelpadsfemman och har sitt A-lag i Medelpadsallsvenskan leder Brukets Blås bilaga femman efter att halva serien är spelad.
– Det är hårt jobb som gjort att vi ligger där vi ligger, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Ifjol vann Matfors IF:s andralag Medelpadssexan.
När halva serien spelats i leder Brukets Blås bilaga femman som nykomlingar. Men något andra raka uppflyttning kommer det inte att bli då andralag inte tillåts deltaga i vår högsta lokala serie, Medelpads-allsvenskan. Den serie som MIF:s representationslag ligger fyra i i halvtid.
Andreas Jonsson är assisterande i A-laget men är även ansvarig för andralaget som hela tiden slussar upp yngre spelare uppåt.
Lokalfotbollen tog ett snack med Andreas under sommaruppehållet.

Ni leder serien. Inte oväntat för mig som s k "expert". Är det så även för er?
– Både ja och nej. Vi är ett starkt kollektiv som jobbat tillsammans under tre säsonger och där samtliga spelare tar steg framåt för varje månad som går. Så nej, jag är inte förvånad men samtidigt är det inget man går runt och räknar med utan det är hårt jobb som gjort att vi ligger där vi ligger.

Indal skuggar er och blir säkert en hård nöt för er att knäcka i höst. Vad säger du om deras insats så här långt? Och vad tror du om hösten? Några fler lag som kan blanda sig i?
– Precis , Indal skuggar och dom har en starkt offensiv och vann rättvist mot oss i våras. Dom kommer absolut vara ett lag som är med hela vägen. Samtidigt tror jag fler lag kommer blanda sig i, känns som att dom flesta kan slå varandra vilket öppnar upp för en spännande höst där jag tror Holm och Alnö kan vara med och givetvis även Selånger som jag tycker spelar en fin fotboll när dom får det att stämma med sitt unga manskap.

Någon spelare som överraskat på dig i ditt eget lag. Någon som du på förhand inte riktigt räknat med?
– Albin "Trädet" Jonsson som forward har faktiskt varit en överraskning måste jag säga, har gjort det otroligt bra som ensam forward så det är väl överraskningen. Sedan har flera unga spelare tagit för sig rejält och visar på fortsatt fin utveckling. Du har 16 åriga "Affe" Boman som gör bra matcher varje gång oavsett vart på banan han får spela, sedan har du Lukas Gillström som fortsätter att utvecklas som ytterback och dessutom fått prova på division 4-spel och framförallt har Oscar Nilsson Böös varit otroligt duktig under våren både hos oss och när han fått sina chanseri A-laget i fyran. Men samtidigt är det kollektivet som ska hyllas, för där har vi vår största styrka.

Vad säger du om att ni inte kommer att få ta steget upp även om ni vinner serien?
– Det är långt kvar innan den frågan är aktuell men om vi skulle befästa serieledningen vore det fantastiskt såklart. Att vi sedan inte skulle få ta steget upp spelar ingen större roll, huvudsaken är att vi har två fina matchmiljöer för våra aktiva.

Några ändringar i truppen? Några som flyttats upp i A-truppen eller som ni plockat upp från U-lagen?
– Vi flyttar inte upp någon på så vis utan gör man det bra i div 5 är man alltid aktuell för spel och träning i division 4-miljö.

När kör ni igång igen och har ni några träningsmatcher innan höststarten?
– Vi kör igång igen den här veckan och satsar på att spela minst en träningsmatch även om motstånd för den fighten fortfarande inte är spikat.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ledaren av Medelpads-femmans skytteliga. Ledaren av Medelpads-femmans skytteliga.

Olle Nordberg målgladast i Medelpadsfemman under våren

(2018-07-15)
Ifjol målade han i Medelpadsallsvenskan med IFK Sundsvall.
I år är det Holms SK i femman som gäller för Olle Nordberg.
Men mål fortsätter han att producera.
14 stycken under våren.
Och det leder han skytteligan på i halvtid.
Så här är ställningen efter vårens nio omgångar:


14 mål:
Olle Nordberg, Holms SK

11 mål:
Sergio Hinestroza, Indals IF

10 mål:
Giorgius Johansson, Ånge IF

9 mål:
Oscar Nilsson-Böös, Matfors IF 2

8 mål:
Niklas Wikholm, Holms SK
Albin Jonsson, Matfors IF 2

7 mål:
Tobias Lodén, Alnö IF
Zhaver Missilu, Medskogsbrons BK

6 mål:
Oliwer Lindgren, Alnö IF
Henrik Pedersen, Indals IF
Mario Berlin, Ljustorps IF
Olle Kankainen, Medskogsbrons BK
Linus Stafrin, Selånger FK

• Komplett skytteliga

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Wiskans matchhjältar mot Selånger. Målvakten Simon Eriksson som räddade en straff och höll nollan och Fredrik Lind som nickade in segermålet och även bade bud på mer. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Wiskans matchhjältar mot Selånger. Målvakten Simon Eriksson som räddade en straff och höll nollan och Fredrik Lind som nickade in segermålet och även bade bud på mer. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Wiskan klättrade över nedflyttnings-strecket – Fredik Lind och Simon Eriksson matchhjältar

(2018-06-29)
Simon Eriksson räddade en straff.
Fredrik Lind nickade in enda målet.
Där har ni Wiskans matchhjältar när det numera guldgula laget vann mot Selånger och lämnade jumboplatsen och och klättrade över nedflyttningsstrecket.
– Vi var både större och starkare än dom och visade upp en djävulsk kämpaglöd, säger skadade tränaren Fredrik Viklund, och tillägger.
– En riktigt coachseger!


Straffmiss

Imför matchen på Viskans IP låg hemmalageet jumbo medan Selånger aspirerade på en topptreplats vid seger i hängmatchen i Medelpadsfemman.
Selånger tog som väntat initiativet och förlade det mesta av spelet på Wiskans planhalva men hemmalaget var snabba att ställa om vid bollerövring. Några sylvassa chanser skapades dock inte förrän i mitten av halvleken då gästerna tilldömdes en straff efter en krokning. Linus Stafrin stegade fram och siktade mot det högra hörnet men dit kastade sig Simon Eriksson. Simon nöp sedan även returen från Stafrin.
Istället blev det Wiskan som tog ledningen strax innan halvtimmen sedan Fredrik Lind tillåtits nicka in ett inlägg lite väl enkelt sedan både målvakt och försvar kommit på mellanhand.


Ställningskrigi andra

Den andra halvleken bestod till mångt och mycket av ställningskrig där hemmalagets tuffare spel och aggressivitet ställde till problem för "lättviktarna" i Selånger. SFK hade sina chanser till kvittering men närmare ett par prima räddning ytterligare av Simon Eriksson och ett ribbskott kom man inte. Samtidigt hade Wiskan några kontringslägen som kunnat resultera.
Efter sju raka matcher utan seger avslutade nu Wiskan våren med två raka trepoängare.
– Lite synd att det är uppehåll nu men vinsterna visar att vi är på rätt väg. Ikväll var vi både större och starkare än dom och visade upp en djävulsk kämpaglöd. Vi krigade om varje boll och det visade sig också ge ett positivt resultat, säger tränaren Fredrik Viklund som normalt själv brukar husera på planen men just nu är skadad och fick koncentrera sig helt på coachningen.
– Ja, och det här var en riktigt coachseger!


Lärdom att ta med sig

En som inte var lika nöjd och imponerad var Selångers tränare Tomas Jonsson:
– Ett lag som Wiskan ska vi slå alla dagar i veckan. Dom är mycket äldre, 20-30 kg tyngre och starkare. Då gäller det för oss att utnyttja ytorna och inte släppa in dom på kropp utan löpa dom trötta. Idag hade vi inte tålamodet utan försökte spela oss igenom i mitten med avgörande pass och deras försvar fick hela tiden jobba rättvända. Ändå tycker jag att vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen. Det här får bli en lärdom att ta med sig för vårtt unga lag.

Det var meningen att Lokalfotbollen även skulle lägga in en videointervju med Wiskans tränare Fredik Viklund men tyvärr tog vinden allt ljud så det sprakade mest. Med omtanke om era trumhinnor utgår dessvärre intervjun. Får skaffa en bättre och mindre vindkänslig mikrofån.

Wiskans IF - Selånger FK 1-0

2018-06-29 - 19:00 - Viskans IP
Målet: 1-0 Fredrik Lind (28).
Domare: Nilla Sjöberg (helt OK insats men borde kanske beivrat några svordomar).
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hård duell mellan Wiskans Jens Söderberg (i gult) och Selångers målvakt Andreas Larsson och försvararen Erik Larsson. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hård duell mellan Wiskans Jens Söderberg (i gult) och Selångers målvakt Andreas Larsson och försvararen Erik Larsson. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Selångers målvakt Andreas Larsson lägger vantarna på kulan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Selångers målvakt Andreas Larsson lägger vantarna på kulan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Wiskankeeper Simon Eriksson styr undan ett Selångerskott till hörna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Wiskankeeper Simon Eriksson styr undan ett Selångerskott till hörna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Selånger hade det tufft på Viskans IP. Här är blårödrandiga anfallaren Linus Stafrin omringad av ett helt knippe hemmaspelare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Selånger hade det tufft på Viskans IP. Här är blårödrandiga anfallaren Linus Stafrin omringad av ett helt knippe hemmaspelare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kan Fredrik Viklunds Wiskan svinga sig över nedflyttningsstrecket i afton? Kan Fredrik Viklunds Wiskan svinga sig över nedflyttningsstrecket i afton?

Selånger mot toppen eller Wiskan över nedflyttnings-strecket?

(2018-06-29)
I afton avslutar Medelpadsfemman våren med hängmatchen mellan Wiskan och Selånger.
En intressant match där Selånger tar rygg på topplagen i serien medan hemmalaget svingar sig över nedflyttningsstrecket vid vinst.
Lokalfotbollen kommer att vara på plats på Viskans IP för att bevaka den intressanta matchen. D v s om makterna är med mig.
Lokalfotbollen tippar: Tror på skräll – 3-2 till Wiskan!


Wiskans IF - Selånger FK

2018-06-29 - 19:00 - Viskans IP
Domare: Nilla Sjöberg

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Niklas Wikholm stöter in Holms segermål med matchens sista spark. T h i vitt passningsleverantören Olle Nordberg, också han målskytt i matchen. Hasselmålvakten Yehannes Gebremichael Abera  är besegrad. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Niklas Wikholm stöter in Holms segermål med matchens sista spark. T h i vitt passningsleverantören Olle Nordberg, också han målskytt i matchen. Hasselmålvakten Yehannes Gebremichael Abera är besegrad. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Niklas Wikholm skickade in Holms segerboll med sista sparken

(2018-06-24)
När Kevin Sundström kvitterade till 2-2 för Hassel med sitt kanonskott när bara tre ordinarie minuter återstod trodde man lite till mans att Hassel räddat en poäng.
Men hemmalaget hann med ett par framstötar till och med matchens sista spark satte lagkaptenen och veteranen Niklas Wikholm segermålet för Holm.
– Fick en bekväm framspelning av Olle Nordberg och tåade bollen förbi målvakten. Jätteskönt, kommenterade matchhjälten.


Målvaktsmiss till 1-0

Det blev en spännande avslutning mellan Holm och Hassel under söndagskvällen.
Men vi kan ta det hela från början.
Hassel inledde med ett bra spel och anföll med bollen inom laget medan hemmalaget Holm satte sin tillit till raka bollar och snabba omställningar.
Det var också efter en kontring som Holm fick en frispark ute till höger. Johan Hallström lyfte in den i boxen men den blev lite för brant och målvakten skulle bara plocka ner den...men...caramba...bollsuschlingen slank mellan händerna och "djurgårdaren" stod plötsligt där som överraskande målskytt. Nu ska inte Yehannes Gebremichael Abera hängas för den fadäsen då han svarade för flera fina räddningar bpde före och efter.
Hassels spelövertag gav rättvist utdelning i den 40:e minuten då Oliver Sundströms inspel togs tillvara av namnen Kevin.


Sent avgörande

I den andra böljade spelet lite fram och tillbaka och dom något fetare chanserna vaskades fram av hemmalaget och i mitten av halvleken fick Olle Nordberg en djupledsboll som han begravde lågti den vänstra burgaveln.
Men Hassel skulle resa sig en gång till. Men det tog till fem minuter kvar då Kevin Sundström fick på en rejäl pärla från distans som satte metern över marken vid stolpen.
Därefter backade gästerna hem. Något som blev förödande. Först styrde Olle Nordberg ett inspel från höger i ribban och i den tredje övertidsminuten friställde han Niklas Wikholm med ett instick och med tån sköt han bollen förbi en utrusande Hasselkeeper. Det visade sig bli matchens sista spark och gav alltså tre poäng.
Hasselspelarna protesterade för att det skulle ha varit offside i passningsögonblicket.
– En Holmförsvarare försökte bryta passningen och då med den nya offsideregeln ska den upphävas så målet var korrekt, säger domaren Abdisadiq Muse Farah. 


"Idiotisk offsideregel"

Så här säger matchhjälten Niklas Wikholm om sitt mål:
– Fick en bekväm framspelning av Olle Nordberg och tåade bollen förbi målvakten. Jätteskönt, kommenterade matchhjälten.
– Vi gör en bra match spelmässigt men vi förlorar på att vi gör för många enkla misstag i defensiven. Sedan tycker jag den nya offsideregeln är idiotisk men det kan ju inte domarna rå för. I förra matchen tog vi poäng i slutsekunderna, idag förlorade vi den i slutsekundern, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Thomas Axelsson i Holmmålet var stabil. Så även mittbacken Johan Hallström.
I Hassel gjorde Peter Eckman en bra match som vänsterback och har nu hittat sin rätta plats. Kevin Sundström var ett ständigt hot framåt med två mål och ett stolpskott.

• Lokalfotbollens intervjuar matchhjälten

Holms SK - Hassels IF 3-2
2018-06-24 - 19:00 - Holmvallen
Målen: 1-0 Johan Hallström (18), 1-1 Kevin Sundström (40), 2-1 Olle Nordberg (76), 2-2 Kevin Sundström (87), 3-2 Niklas Wikholm (90+3).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (stabil insats av hela trion)
Publik: 35 + 1 000 000 000 knott
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Holms tre glada målskyttar mot Hassel. Fr v: Johan Hallström, Olle Nordberg och segerskytten Niklas Wikholm. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Holms tre glada målskyttar mot Hassel. Fr v: Johan Hallström, Olle Nordberg och segerskytten Niklas Wikholm. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hasselkeepern Yehannes Gebremichael Abera ger sig ut i trängseln och knockar bort en hörna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hasselkeepern Yehannes Gebremichael Abera ger sig ut i trängseln och knockar bort en hörna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Albin "Trädet" Jonssons två mål fastställde MIF-segern till 5-2. Albin "Trädet" Jonssons två mål fastställde MIF-segern till 5-2.

Matfors 2:s andra halvlek överglänste Medskogs fina första – MIF 2 serieledare över sommaren

(2018-06-24)
Medskogs var klart bättre i den första halvleken i Marmenderbyt och 1-1 var närmast ett hån.
I andra tog Matfors 2 över och utnyttjade sitt fina omställningsspel och kunde till slut vinna med klara 5-2 på Viforsplan. 
– Medskogs var helt klart bättre i första men vår andra var ännu bättre, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonasson vars lag nu återtog serieledningen inför höstens spel.


Linnes höll kvar Matfors 2 i matchen

Medskogs rullade igång direkt hemma på Viforsplan mot Matfors 2 toppmatchen på Viforsplan. Och man tog också ledningen genom Kalle Bergström i den 13:e minuten efter en tilltrasslad situation. Därefter har hemmalaget bud på både 2-0 och 3-0 men Matfors 2:s keeper Robin Linnes snuvade Medskogsspelarna på konfekten.
Och när man inte sätter sina chanser brukar lagen säga att moståndarna får sina lägen och då brukar det bli mål. Så ock denna gång. I slutet av den första halvleken tilldömdes Matfors 2 en straffspark som drypsäkre Oscar Nilsson-Böös kvitterade på.
1-1 efter 45 var rena "rånet" mot Medskogs.
– Vi slarvade mycket i passningsspelet i första och bjöd på alltför stora ytor centralt på mittfältet vilket medskogs utnyttjade snabbt när dom ställde om och vi kan tacka vår målvakt att vi gick in till pausvila med kryss, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Omvänd hand

Den andra halvleken var som en omvänd hand sett till den första. Oliver Spjut gav nästan direkt gästerna ledningen sedan han utnyttjat en suverän djupledsboll från Lukas Gillström och fri med målvakten Anton Stadling rullat bollen till höger om honom.
Av bara farten kom även 1-3 sedan Alex Berggren trycckt av ett distansskott som gått ovanför Stadling och sänkt sig under ribban. 
– Lite onödigt slarvade vi sedan med bollen och blev straffade till 3-2 men efter det hade vi återigen bra kontroll och vi kontrade in både fyran och femman, säger Andreas Jonsson.
4-1 kom efter inlägg av Alex Berggren som Albin "Trädet" Jonsson sög ner och planterade in högt i vänstra hörnet. 2-5 är det Oscar Nilsson-Böös som tar sig förbi på kanten och vackert spelade snett inåt bakåt till ett fristående "Träd" som kliniskt satte in sitt andra mål på raken och fastställer slutresultatet.
– Medskogs var helt klart bättre i första men vår andra var ännu bättre,, Då täppte vi till ytorna centralt och bakåt och ställde om otroligt bra när vi vann boll och spelade som ett homogen enhet, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson vars lag nu återtog serieledningen inför höstens spel.
Han fortsätter:
– Jag är glad att vi studsar tillbaka direkt efter dom utställda skorna i Indal senast. Bra kollektiv insats i vanlig ordning. Kul att "Trädet" var tillbaka från frysboxen och hittade nätet direkt, avslutar Andreas Jonsson.

Medskogsbrons BK - Matfors IF 2 2-5
2018-06-24 - 19:00 - Viforsplan
Målen: 1-0 Karl Bergström (13), 1-1 Oscar Nilsson-Böös (29), 1-2 Oliver Spjut (51), 1-3 Alex Berggren (54), 2-3 Olle Kankainen (68), 2-4 Albin Jonsson (87), 2-5 Albin Jonsson (90).
Utvisning Medskogsbron: Patrik Hägglund (90).
Domare: Anton Sundström (godkänd)
Publik: 54
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Max Freyschuss spikade Alnösegern. Max Freyschuss spikade Alnösegern.

Efter Alnös 3-1-seger: "Ljustorps spelare sprang och hotade oss"

(2018-06-24)
Redan efter sju minuters spel ledde Alnö med 2-0 på Ljustorps IP.
Hemmalaget reducerade men 17-årige Max Freyschuss 3-1-mål tio minuter in i andra blev den s k "spiken".
– Glad åt segern men mycket besviken över vissa Ljustorps-spelares uppträdanden som sprang och hotade flera av våra spelare och "ville göra upp på parkeringen" efteråt, säger Alnötränaren Tomas Berglund. 


Ljustorp verkade vara kvar i sitt omklädningsrum när domaren blåste igång matchen mot Alnö. Redan i den första minuten spelade Måns Lind in bollen från kanten och Tobias Låden mötte direkt, 0-1 och i den sjunde nickade Philip Pallin in en hörna till 0-2.
– Men efter det gick vi ner oss och verkade tro att det var klart, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
Och mycket riktigt kunde Jonas Åström reducera efter 19 minuter.
Målet gav inte Ljustorp extra energi utan istället var det Alnö som vaknade upp ur "dvalan" och tog över matchen igen och släppte den sedan aldrig ifrån sig.
Tio minuter in i den andra halvleken spelade Måns Lind in bollen till Max Freyschuss som stötte in 1-3 i öppen bur.
– Vi låg sedan närmare ett fjärde mål än dom en reducering. Det såg stabilt ut, säger Tomas Berglund och fortsätter:
– Givetvis glad åt segern men mycket besviken över vissa Ljustorps-spelares uppträdanden som sprang och hotade flera av våra spelare och "ville göra upp på parkeringen" efteråt, säger Alnötränaren Tomas Berglund. 
Lokalfotbollen har sökt Ljustorps tränare för en kommentar till ovanstående och väntar på återkoppling.
Alnös Måns Lind, högeryttermittfältare för dagen, var bäst på plaen men utropstecknet var nyss fyllda 15-åringen "Jonte" Marklund på det centrala mittfältet som uppträdde moget och som styrde och ställde och visade gott spelintellekt.

Ljustorps IF - Alnö IF 1-3
2018-06-24 - 19:00 - Ljustorps IP
Målen: 0-1 Tobias Lodén (1), 0-2 Philip Pallin (7), 1-2 Jonas Åström (19), 1-3 Max Freyschuss (55).
Domare: Andreas Hansson (OK, fick det tufft på slutet och var lite ojämn i sin bedömning).
Publik: uppgift saknas, för många att räkna?
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

"Jogge" Johansson satte två av Ånges mål när serieledarna fick åka hem poänglösa. "Jogge" Johansson satte två av Ånges mål när serieledarna fick åka hem poänglösa.

Ånge uppe ur formsvackan – dängde serieledarna Indal

(2018-06-24)
Avsaknaden av fyra anfallare, hl a avstängde målkungen Sergio Hinestroza blev för mycket för Indal som fick inkassera en förlust mot ett effektivt Ånge där "Jogge" Johansson svarade för två av hemmalagets mål i 3-1-victorian.
– Vi spelade åter en fotboll som vi vill spela och som jag vet att vi kan och då slår vi även en serieledae som ikväll, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.


Tappade serieledningen utan anfallare

Hoppsan! Indal gick på en mina på Ånge IP i sista vårmatchen och tappade serieledningen över sommaruppehållet till Matfors 2. nedabn hemmalaget bröt sin dystra svit på fyra raka förluster.
– Vi saknade fyra av våra anfallare, Sergio Hinestroza avstängd, Artagan Keskin i London, Henrik Pedersen födde en dotter och Johan Martinsson som var på Lörudden. När vi sedan gör en alldeles för dålig första halvlek och hamnade i ett tvåmåls-underläge förmådde vi inte vända på det i andra trots klart bättre spel och många målchanser. Spetsen saknades, säger Indals lagledare Jonas Wallvik, som inte vill förringa Ånges insats.
– Dom var hetare än oss idag och vinner välförtjänt. Det är bara att lyfta på hatten, säger Wallvik.
1-0 satte "Jogge" Johansson sedan han blivit serverad ett snett inåt bakåt pass från Omid Tajik.
I den 35:e minuten ökade Navid Taheri efter att vackert nickat in Joakim Anderssons perfekta frispark in i boxen.


Tidig livlina

Efter paus höjde sig som sagt Indal och fick en tidig livlina då högerbacken Mohammad Omar fann Viktor Sundström i en lång djupledslöpning och fri med duktig hemmakeepern Jonny Lisne visade han ingen pardon.
Indal hade sedan chanser till kvittering samtidigt som Ånge hade bud på att stänga matchen med ett tredje mål.
Olof Torstensson jobbade sig igenom men hans avslut gick tätt utanför. Det gjorde även Jonny Nutts och Oskar Lunds försök.
Istället blev det Ånge som gjorde nästa mål i matchen. Med kvarten kvar spelade Joakim Andersson  in till "Jogge" Johansson som dribblade av en bortaförsvarare innan han placerade in "dödsstöten" 3-1 från nära håll.
– Vi spelade åter en fotboll som vi vill spela och som jag vet att vi kan och då slår vi även en serieledae som ikväll. Skönt att vara tillbaka efter att ha varit i källaren formmässigt, säger Ånges tränare Magnus Bjurén och fortsätter:
– Ett bra avstamp inför hösten trots att det var sista vårmatchen.
– Antar att det här var en reaktion efter vår fina insats i seriefinalen mot Matfors 2 senast. Första halvlek från vår sida var alltså usel. I andra parkerade vi formligen på deras planhalva men kom aldrig närmare än en reducering, säger Jonas Wallvik.
I Ånge ska kollektivet hyllas och många gick in och gjorde personbästa medan bara målskytten Viktor Sundström nådde upp till normal standard i Indal.

Ånge IF - Indals IF 3-1
2018-06-24 - 19:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Giorgius Johansson (13), 2-0 Navid Taheri (35), 2-1 Viktor Sundström (52), 3-1 Giorgius Johansson (74).
Domare: Per Backlin (stabil och bra)
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Slutsignal Medelpadsfemman:
Ånge dängde serieledarna, Holm avgjorde på sista sparken och Matfors 2 toppar inför höstspelet


(2018-06-24)
Så gick det i kvällens matcher av den sista våromgången av Medelpadsfemman:


Holms SK - Hassels IF 3-2
Ljustorps IF - Alnö IF 1-3
Medskogsbrons BK - Matfors IF 2 2-5
Ånge IF - Indals IF 3-1

Scrolla uppåt för referat och matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Reza Rezai kvitterade för Hassel i sista sekunderna. Reza Rezai kvitterade för Hassel i sista sekunderna.

Makalös upphämtning av Hassel mot Ljustorp – låg under med 2-4 med dryga minuten kvar

(2018-06-20)
Med en minut kvar att spela ledde Ljustorp med 4-2 på Hasselbacken.
När domaren Per Backlin blåste för full tid hade hemmalaget mirakulöst fixat en poäng!
– Vi vågade tro på det och vi lyckades. Skönt då det oftast annars är vi som tappar matcher på slutet, säger en nöjd Seth Larsson, team manager för Hassels IF.


Det var en märklig och svängig match som utspelade sig på Hasselbacken. Redan i den första minuten skickade Lucas Backlund Viitala in 1-0 för hemmalaget. Mindre än två minuter senare dubblade Jonas Stjernström Hassels ledning.
Jonas Åström reducerade för Ljustorp efter en halvtimme och bara några minuter efter pausvilan kvitterade Mario Berlin. Det tog sedan inte många minuter förrän Ljustorp vänt på steken när Tonny Iganze satte 2-3.
Med fem minuter kvar säkrade Petros Hbtai Fesshaye gästernas seger då han gjorde 2-4.
Trodde alla.
Utom Hasselspelarna.
I den 89:e reducerade Lucas Backlund Viitala och innan domaren Per Backlin han blåsa "eld upphör" utjämnadde Reza Rezai som nådde en lång boll mot den bortre ytan framför mål och tryckte in den.
– Vi vågade tro på det och vi lyckades. Skönt då det oftast annars är vi som tappar matcher på slutet, säger en nöjd Seth Larsson, team manager för Hassel.

Hassels IF - Ljustorps IF 4-4
2018-06-20 - 20:30 - Viskans IP
Målen: 1-0 Lucas Backlund Viitala (1), 2-0 Jonas Stjernström (3), 2-1 Jonas Åström (30), 2-2 Mario Berlin (52), 2-3 Tonny Iganze (58), 2-4 Petros Hbtai Fesshaye (85), 3-4 Lucas Backlund Viitala (89), 4-4 Reza Rezai (90).
Domare: Per Backlin
Publik: 28
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mahmoud Aljedi gjorde dom två Wiskanmålen när laget tog första segern. Mahmoud Aljedi gjorde dom två Wiskanmålen när laget tog första segern.

Mahmoud Aljedi match-vinnare när Wiskan tog första segern

(2018-06-20)
Mahmoud Aljedi blev stor matchhjälte då han satte båda målen när Wiskan vann över Ånge i västramötet och tog säsongens första seger.  


Så kom den då. I omgång 8. Wiskans första seger!
Stor matchhjälte blev Mahmoud Aljedi som först satte 1-0 i den 17:e minuten och därefter segeremålet med nio minuter kvar sedan "Jogge" Johansson kvitterat för Ånge i slutet av den första halvleken.
Trots segern ligger man kvar på jumboplatsen men nu på samma poäng som Ljustorp placeringen ovanför.

Wiskans IF - Ånge IF 2-1
2018-06-20 - 20:30 - Viskans IP
Målen: 1-0 Mahmoud Aljedi (17), 1-1 Giorgius Johansson (38), 2-1 Mahmoud Aljedi (81).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 31
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olle Nordberg gjorde två mål och spelade fram till ett när Holm vann mot Selånger med 3-1. Olle Nordberg gjorde två mål och spelade fram till ett när Holm vann mot Selånger med 3-1.

Olle Nordberg bakom Holms seger – två mål
och ett assist


(2018-06-20)
Olle Nordberg firade stora triumfer mot Selånger. 
Han var matchens lirare med sina två fullträffare och ett målpass när Holm vann med 3-1.
– Vi blev ganska uppjagade efter deras reducering men efter Olles 3-1-mål fick vi mer lugn i spelet och kunde hålla ifrån till tre poäng, säger Holmtränaren Mikael Kotermajer.


Dubbelbokad Selångers IP

Selånger hade råkat lägga både damernas match i division 1 samtidigt som herrarnas i femman på Selångers IP. Därför fick herrarna flytta på sig och spela sin hemmamatch mot Holm på Westhagens konstgräs.
Nu hjälpte det inte utan båda Selångerlagen förlorade sina matcher.
Herrarna hade inget motmedel mot Olle Nordberg som firade stora triumfer i både djupledsspelet och inne i boxen.
0-1 kom precis innan halvtimmen sedan Niklas Wikholm skickat iväg honom med en lång boll på djupet.
0-2 kom efter timmen spelad och då var det lite omvända roller. Olle slog ett distinkt inlägg som Niklas Wikholm mötte stenårt med pannan.
Selånger replikerade bara någon minut senare då vindsnabbe Linus Stafrin runnit igenom efter ett felpass på mitten av bortalaget.
Selånger morskade upp sig rejält efter målet och var nära att komma igenom fler gånger efter längre bollar mot en felvänd backlinje i Holm.


Förlösande 3-1-mål

Men med 20 minuter kvar kom så Olle Nordbergs andra mål. Efter en snabb kontring slog Gebremeskel Elias ett inlägg som Olle tog ner inne i boxen innan han dundrade in bollen.
– Vi blev ganska uppjagade efter deras reducering men efter Olles 3-1-mål fick vi mer lugn i spelet och kunde hålla ifrån till tre poäng, säger Holmtränaren Mikael Kotermajer.
I Holm tog mittbackenJohan Hallström allt som rann igenom som en klassisk brittisk sweeper. Menmatchens gigant var ändå Olle Nordberg som Selånger aldrig fick något grepp på.

Selånger FK - Holms SK 1-3
2018-06-20 - 20:30 - Westhagen
Målen: 0-1 Olle Nordberg (29), 0-2 Niklas Wikholm (59), 1-2 Linus Stafrin (61), 1-3 Olle Nordberg (70).
Domare: Anton Sundström (höll en bra och jämn nivå matchen igenom)
Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sergio Hinestroza sänkte Matfors 2 med sitt hattrick. Sergio Hinestroza sänkte Matfors 2 med sitt hattrick.

Sergio Hinestroza Indals matchvinnare i seriefinalen mot Matfors 2 med sitt hattrick

(2018-06-20)
Seriefinal i Medelpadsfemman.
Då klev Indals goalgetter Sergio Hinestroza fram och prickade in ett hattrick.
– Total avsaknad av hjärta och pannben från vår sida, och det i en seriefinal, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson besviket.


Seriefinal på Härevallen mellan Indal och gästande Matfors 2. En kamp som Indal går segrande ur med 3-1 sedan Sergio Hinestroza visat sin höga kapacitet och prickat in ett hattrick.
– Vi ställer ut skorna. Total avsaknad av hjärta och pannben. Indal spelar ut oss första 25, sedan blir det något bättre men jag är ruskigt besviken att vi i en seriefinal inte är beredd att bjuda upp till dans. Bara gratulera indal som vinner välförtjänt, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
Matfors mål gjordes av Mikael Norberg som skruvade in en hörna via stolpen.

Indals IF - Matfors IF 2 3-1
2018-06-20 - 19:00 - Härevallen
Mål Indal: Sergio Hinestroza 3
Mål Matfors 2: Mikael Norberg
Domare: Omar Vali
Publik: ?
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Philip Pallin gjorde Alnös båda mål fram till 2-0. Philip Pallin gjorde Alnös båda mål fram till 2-0.

Logiskt kryss när Alnö och Medskogs hade varsin halvlek

(2018-06-20)
Philip Pallins två mål gav Alnö ledning i paus.
I den andra höjde sig Medskogs och kunde via Patrik Hägglunds- och Zhaver Missilu mål komma tillbaka och ta en pinne.
– Vi hade varsin halvlek så kryss var nog rättvist, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.


Två "elvapoängare" ställdes mot varabdra på Släda IP. Alnö hade siktet inställt på att vinna serien men just nu tillhör man "mittens rike" tillsammans med just Medskogsbron.
Alnö var mest på tårna under den första halvleken och sågade sig ofta igenom Medskogs försvar och 2-0-ledningen efter två mål av Philip Pallin kringa halvtimmen spelad var helt i sin ordning.
I den andra halvleken täppte gästerna till ytorna på ett bätre sätt
– Vi satte även bollar på yttrarna och forwards snabbare vilket gav resultat, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
Redan i den andra minuten av den andra halvleken frispelade Tobias Lundström Patrik Hägglund och Medskogs hade häng.
Med dryga kvarten kvar blev "Tobbe" Lundström fälld i straffområdet och Zhaver Missilu stegade fram och kvitterade från elvameterspunkten.
Trots chanser från bägge håll stod sig 2-2 till slutsignalen.
– Vi hade varsin halvlek så kryss var nog rättvist, säger "Jocke" Hedlund.
Kalle Bergström pluggar nere i Linköping och gjorde en årsdebut i Medskogs somlovar mer.

Alnö IF - Medskogsbrons BK 2-2
2018-06-20 - 19:00 - Släda IP
Målen: 1-0 Philip Pallin (31), 2-0 Philip Pallin (37), 2-1 Patrik Hägglund (47), 2-2 Zhaver Missilu (73, straff).
Domare: Andreas Hansson
Publik: 17
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olle Nordberg gjorde två mål och spelade fram till ett när Holm vann mot Selånger med 3-1. Olle Nordberg gjorde två mål och spelade fram till ett när Holm vann mot Selånger med 3-1.

Slutsignal:
Så gick det i kvällens matcher i Medelpads-femman


(2018-06-20)
Kan inte lova referat denna gång då ytterst få av klubbarna visar intresse av att det skrivs om dom.
Hann t ex bara kontakta två av lagens tränare för kommentarer då den mesta tiden gick åt för att jaga reda på resultat och statistik från matcherna.
Så här gick det i alla fall i kväll i Medelpadsfemman:


Omgång 8:
Alnö IF - Medskogsbrons BK 2-2
Hassels IF - Ljustorps IF 4-4
Indals IF - Matfors IF 2 3-1
Wiskans IF - Ånge IF 2-1
Selånger FK - Holms SK 1-3

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

William Dalenius gjorde matchens första och sista mål. William Dalenius gjorde matchens första och sista mål.

Matfors 2 upp i serie-ledning efter seger mot jumbon

(2018-06-17)
Matfors 2 återtog serieledningen i Medelpadsfemman sedan man efter en mållös första halvlek gjorde tre mål på jumbon Wiskan efter pausvilan:
–Det tog ett tag innan vi fick hål på dom men det var en stabil insats där vi visade gott tålamod, säger MIF 2-tränaren Andreas Jonsson.


Vid seger mot jumbon Wiskan skulle Matfors 2 ta hand om serieledningen efter sju omgångar av Medelpadsfemman. Nu får visserligen inte Brukets Blås bilaga ta steget upp men det är ändå något visst att leda en serie.
Men sitt tabelläget till trots gav inte Wiskan slaget förlorat på förhand utan backade hem, kämpade och slet och satsade på längre bollar mot sitt anfall.
Men knappt tio minuter in i den andra halvleken tog hemmalagets William Dalenius emot ett inlägg inne i boxen och nöp till och Simon Eriksson hade bara att hämta ut bollen ur sina nätmaskor.
Philip Forsberg är sedan på väg igenom men stoppas inne i straffområdet av en Wiskanhand och den efterföljande straffen sätter Oskar "ONB" Nilsson-Böös.
William Dalenius fastställer sedan slutresultatet i slutminuten efter en omställnig. "ONB" driver från mittplan in i Wiskans straffområde där han i sidled serverar Dalenius öppet mål till hans andra fullträff för kvällen.
– Det tog ett tag innan vi fick hål på dom men det var en stabil insats där vi visade gott tålamod. Gör det vi ska kort och gott. Möter ett lag som enbart slog långt hela tiden så det blev en lite speciell matchbild, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.
I Matfors ger vi en extra ympning till 16-åriga "trädet" Alfred Boman som växer för varje match på sin mittbacksposition.

Matfors IF 2 - Wiskans IF 3-0
2018-06-18 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 William Dalenius (54), 2-0 Oscar Nilsson-Böös (58, straff), 3-0 William Dalenius (90).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 55
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Bereket kiflays- och Javid Azimis mål vände matchen till Selångers fördel. Bereket kiflays- och Javid Azimis mål vände matchen till Selångers fördel.

Efter motvind i första vände Selånger på steken i Ånge

(2018-06-14)
"Jogge" Johansson gav Ånge ledningen i den första halvleken.
I den andra vände gästande Selånger på steken och tog med sig hela potten hem till Sundsvall.

– Tyvärr visar vi åter dåligt självförtroende och tappar en match i andra halvlek igen, säger Ångetränaren Magnus Bjurén besviket.


Medvind och regn

För någon dryg vecka sedan möttes Ånges och Selångers andralag i sexan. Då vann hemmalaget med hela 7-0.
Ikväll tog SFK:s A-lag revansch när klubbarna möttes i Medelpasfemman!
Men det var Ånge som inledde bäst med vinden i ryggen och skapade några bra lägen fram till det att regnet kom och gjorde att dom långa bollarna istället rann över kortlinjen eller till Selångers målvakt Andreas Larsson. SFK var inte ofarliga utan hade sina chanser men enda målet före paus stod hemmalagets "Jojje" Johansson vars långskott efter dryga halvtimmen tippades i ribban av Andreas Larsson och ner precis innanför mållinjen.
Inför den andra halvleken mojnade vinden så någon fördel av någon medvind fick inte gästerna.
– Vi valde att använda oss av mittfältet i andra och fick ett helt annat tryck på dom och ett ledningsmål hängde i luften, säger dagens Selångercoach Anders Nyberg.


Tappade en lös boll

Strax innan timmen spelad tappade annars duktige Ångekeepern Jonny Lisne en lös boll i vätan och Javid Azimi högg som en kobra.
Med kvarten kvar nickade sedan Bereket Kiflay in 1-2 efter en intränad hörnvariant och gästerna hade vänt på steken.
Ånge försökte mobilisera för en utjämning men fick då Ali Ebrahimi utvisad efter att ha först blivit varnad och därefter vräkte ur sig något som domaren förstod med påföljd att hemmalaget fick avsluta med en man mindre.
– Dom hade ett par anfall på slutet ändå som kunde blivit farliga men som vi avväpnade på ett bra sätt, säger Andreas Nyberg.
– Tyvärr visar vi åter dåligt självförtroende och tappar en match i andra halvlek igen. Vi har en del att jobba med nu för att komma upp på den nivå som jag vet att vi kan, säger Ångetränaren Magnus Bjurén besviket.


Fin publiksiffra

I Selånger ska LAGET framhävas.
"Jocke" Andersson var bäst i Ånge, hade en otacksam uppgift men slet hårt och försöker hela matchen. Plus också till målvakten Jonny Lisne som svarade för många fina räddnmingar.
Kul att avslutningsvis kunna konstatera den fina publiksiffran på 100 personer.

Ånge IF - Selånger FK 1-2
2018-06-14 - 19:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Giorgius Johansson (31), 1-1 Javid Azimi (57), 1-2 Bereket Kiflay (75).
Utvisning Ånge: Ali Ebrahimi (79).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (strålande insats, utnyttjade ofta fördels-regeln).
Publik: 100
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oskar Lund, en av två sportjournalister i Indals IF:s seger mot Alnö. Oskar Lund, en av två sportjournalister i Indals IF:s seger mot Alnö.

Sportmurvlar bakom Indals 4-2-seger över
Alnö


(2018-06-13)
ST:s "sportmurvlar" låg i mångt och mycket bakom Indals 4-2-seger över Alnö på Härevallen
Oskar Lund inledde målskyttet och slet oförtröttligt på mitten medan Lukas Sahlin uppträdde stabilt i mittförsvaret.

–Alnö var tunga i första, lyfte långt och hade elva hörnor. Efter paus krånglade vi oss ur greppet och var mer bestämda i vårt spel vilket gav utdelning, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.


Fiskade upp lite skräp

Det var viktiga poäng som stod på spel på Härevallen under onsdags-kvällen. Indal slåss i toppen medan Alnö jobbar hårt för att nå dit.
Efter bara några minuter var det fördel hemmalaget sedam Artagan Keskin "fiskat upp lite skräp" i närheten av Alnös mål och därefter spelat fram Oskar Lund som tryckte upp bollen i närheten av krysset.
Målet fungerade som en väckarklocka för gästerna som började lyfta långt och sätta hård press på Indal och vaskade fram inte mindre än elva hörnor före paus. Och till slut kom kvitteringen. På straff fem minuter före pausvilen. Måns Lind dribblade av två-tre försvarare innan den fjärde stoppade honom oschysst. Lind tog själv hand om straffen och satte den, även om Indalskeepern "Jocke" Karlsson var på bollen.
I slutsekunderna innan vilan träffade även Alnö ribban.
– Vi var hårt ansatta i första men försvarsspelet med mittbackarna Linus Sahlin och Jonny Nutt i spetsen stred på bra, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.


Smakstart även i andra

Precis som i första fick Indal en smakstart. Olof Torstensson plockade upp en lös boll och spelade fram Simon Huss till 2-1.
Momentum nu i hemmafavör och efter dryga timman spelad fick Artagan Keskin en djupledsboll från det egna försvaret och satte 3-1. Samme Keskin satte med kvarten kvar igång en kontringsattack och skulle lyfta fram bollen på djupet till en framstormande Johan Martinsson men fick en snedträff (?) och från 40 meter seglade bollen in över Kevin Källström som väntat sig ett pass och inte ett "skott".
– Jag sa "neeej!" när jag trodde att Artagan fick en felträff. Gissa om jag blev överraskad när bollen gick i mål. Kommer nog aldrig att få Artagan att erkänna att det var en misslyckad passning, säger Jonas Wallvik och skrattar.


Alnös andra straffmål

Bara två minuterr senare föll en Alnöspelare inne i straffområdet och gästerna fick sin andra "elfmeter". Den här gången var det Tobias Lodén som inte gjorde något misstag.
– Efter det målet kom Alnö in i matchen igen och jagade ytterligare en reducering och det blev lite stökigt men vi fortsatte försvara oss bra trots att vi tvingades nicka bort många bollar i motljuset. Samtidigt hade vi kontringslägen till ett femte mål men vi är så nöjda med 4-2., säger Jonas Wallvik, som även blev uppmanad av domaren att hålla ordning på publiken på läktaren bakom Indals avbytarbås som hade synpunkter på olika domarbedömningar där den inte alltid höll med mannen med pipan.
– Man gör redan ganska mycket i klubben men nu ska man tydligen vara publikvärd också, ler Wallvik.


Svettig målvakt

Joakim Karlsson i Indals mål hade en svettig afton, 15 hörner, flera frisparkar, utrusningar och räddningar och det var bara straffarna som han släppte förbi sig.
Mittbackarna Lukas Sahlin och Jonny Nutt redan nämnda medan Artagan Keskin löpte sig till två mål och ställde till med stor oreda i Alnöförsvaret i Sergio Hinestrozas frånvaror (utvisad förra omgången och därmed avstängd).
Indal i serietopp men med en match mer spelad än Matfors 2 medan Alnö tappade på tetduon.

Indals IF - Alnö IF 4-2
2018-06-13 - 19:00 - Viforsplan
Målen: 1-0 Oskar Lund (6), 1-1 Måns Lind (40, straff), 2-1 Simon Huss (47), 3-1 Artagan Keskin (62), 4-1 Artagan Keskin (75), 4-2 Tobias Lodén (77, straff).
Domare: Henoc Ekanga (blandade och gav men godkänd)
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olle Nordberg prickade in hela Holms målskörd mot Ljustorp. Olle Nordberg prickade in hela Holms målskörd mot Ljustorp.

Ljustorp missade straff fram till 0-2 – sedan vände Holm via fyra raka Olle Nordberg-mål

(2018-06-13)
Ljustorp ledde med 1-0 på Holmvallen och fick straff.
Den räddade Thomas Axelsson.
När sedan Olle Nordberg fick igång målskyttet vände matchen och Holm kunde vända och vinna med 4-1. 
– Vi hade varit illa ute om dom fått 0-2, säger Holmtränaren Mikael Kotermajer.


Straffräddning från 0-2

Ljustorp har haft en tung period bakom sig men på Holmvallen gick det undan. Redan i den andra spelminuten nickade Saw En Gay in 0-1 sopren vid den bortre stolpen.
Efter kvarten blev gästerna tilldömda en straff. Saw En Gay klev fram för att bli tvåmålsskytt men Tomas Axelsson i Holmmålet sträckte ut åt höger och räddade stramaren.
Ljustorp lät sig dock inte nedslås utan kom ofta runt på kanterna tack vare sina kvicka spelare men några fler riktiga farligheter skapade man inte innan hemmalaget började, efter ett par byten, hitta in i matchen och  avväpna Ljustorps kantspelare.
Innan paus fick Holm till en kvittering. Olle Nordberg mötte Gebremeskel Elias inlägg med pannbenet och nätet stod som en strut.


Matchens andra straffmiss

I den första halvleken brände som nämnts Ljustorp en straff. Sju minuter in i andra var det hemmalagets tur då Niklas Wikholm träffade stolpen.
I samband med straffen för hands fick gästernas lagkapten Björn Nygren sitt andra gula kort och vilket blev början till slutet för Ljustorp.
– Men det tog ett tag innan vi förmådda utnyttja övertaget. Till en början jagade vi upp oss och blev stressade och ville avgöra omgående utan något tålamod, säger Holmtränaren Mikael Kotermajer.
Bara några minuter senare blev Gebremeskel Elias fälld av bortakeepern sedan han rundat honom och var på väg mot öppet mål men domaren nöp igen ögonen den gången.
Men i den 68:e minuten fick hemmagrabbarna till ett fint anfall som avslutades med att Robin Holmlund osjälviskt spelade fram Olle Nordberg ensam med öppet mål.


Luften ur efter 2-1

Gebremeskel Elias spelade sedan fram Olle Nordberg till ytterligare ett mål innan den löpstarke Holmanfallaren avslutade dagen med sitt fjärde mål. Detta efter en dubbelnick där JohanHallström först använd huvudet att passa fram med.
– Vi hade varit illa ute om inte Thomas Axelsson räddat straffen fram till 0-2 men efter vårt 2-1-mål gick lite av luften ur dom samtidigt som tröttheten verkade sätta in och vi kunde göra ytterligare två mål på slutet, säger Mikael Kotermajer.
– Vi hade chansen att avgöra i första om vi satt straffen och kunnat rida vidare på en tvåmålsledning. Vi spelade ändå bra med flera fina anfallskombinationer men fick inte riktigt till avslutningen. Tycker även att vi är bra med efter vår utvisning men efter 1-2 orkade vi inte längre komma upp och sätta press på dom och dom fick ytor att göra ett par mål till, säger Ljustorps tränare Dan Mellberg.


Fyramålsskytt

Olle Nordbergs fyra mål är svåra att trolla bort. Thomas Axelsson räddade en straff i utsattläge och styrde sedan även ett skott i ribban. Gebremeskel Elias kom in och fick stopp på deras snabba kantspelare samtidigt som han var ett offensivt hot och bland annat spelade fram till två av Olles mål.
Dom kvicka kantspelarna Saw En Gay och Mohamed Tari var bra i första halvlek innan dom mattades i andra. Andreas Kallberg i målet kom ut bra och tog hand om dom bollar som damp ner bakombacklinjen på ett stabilt sätt.

Holms SK - Ljustorps IF 4-1
2018-06-13 - 19:00 - Holmvallen
Målen: 0-1 Saw En Gay (2), 1-1 Olle Nordberg (39), 2-1 Olle Nordberg (68), 3-1 Olle Nordberg (77), 4-1 Olle Nordberg (84).
Utvisning Ljustorp: Björn Nygren (53)
Domare: Jan Söderlund (bra, men kanske lite hårt dömd utvisning)
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olle Kankainen gjorde mål och var bra i Medskogs. Olle Kankainen gjorde mål och var bra i Medskogs.

Medskogs ett sent ribbskott från att vända mot ett Hassel med en man utvisad

(2018-06-13)
Hassel var nära att lägga beslag på hela potten trots en man mindre i en halvtimme.
Men med fem minuter kvar kvitterade årsdebuterande Patrik Andersson för Medskogsbron.
– Och med 30 sekunder kvar träffade Shaver Missilu ribban, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Abbas frisparksmål från 30 meter

Medskogsbron kom till spel med fyra raka segrar men det var gästande Hassel som var mest på tårna under den första halvleken och tog också ledningen strax innan halvtimmen. Mohanad Abbas drog till på en frispark från 30 meter och bollen gick in över Anton Stadling.
Därefter fick hemmalageet lite mer stuns över sitt spel och efter en spelvändning kunde årsdebuterande Patrik Andersson lägga en macka mot den främre stolpen där Olle Kankainen med en lång tå styrde in kvitteringen.
– Vi tog inte alls tag i taktpinnen från början som vi hoppades på utan blev plottriga i försvarsspelet. Något som Hassel inte var sena att utnyttja. Det var först sista tio i första som vi började hitta spelet och fick också in en kvittering, säger Medskogs lagledare Joakim Hedlund.


Hassel tog ledningen med en man mindre

Första kvarten av andra var spelmässigt ganska jämn. Medskogs hade mest boll men Hassel var inte sena att kontraslå när man fick chansen.
Men med timmen spelad drog Hassels Mustafa Yazdani på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.
– Han fick kopiöst med stryk under matchen men fick ingenting med sig och i frustration kastade han sig framför domaren i en situation och fick ett gult kort för filming. Då han redanhade ett gult blev han utvisad. Filmning är inget jag förespråkar och jag försvarar inte handlingen men jag förstår den, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Utvisningen till trots var Hassel hela tiden farliga på sina omställningar och det var också på en kontrastöt som Jonas Stjernström hittade fram till Reza Rezai som avslutade på bästa sätt.
Medskogs övertag och press blev allt tyngre och till slut kunde inte gästerna och duktige debutanten i målet, Hazare Mohammad, längre stå emot. Ett fint anfall där man bytte kant från höger till vänster kom Andreas Jansson runt och spelade in till Patrik Andersson som satte den högt över händerna på Hazare Mohammad. Då visade matchuret 85 minuter.


Ribbträff med halvminuten kvar

Med 30 sekunder kvar fick Medskogs en frispark i farligt läge. Olle Kankainen sköt, målvakten räddade och på returen drog Zhaver Missilu upp i ribban från fem meter.
– Zhaver gjorde allt utom mål den här kvällen, tror han brände tre-fyra frilägen också, säger Medskogs lagledare Joakim Hedlund, som var imponerad av Hassels nye keeper.
– Han jobbade oortodoxt och vid ett tillfälle gjorde han en fotparad uppe vid ribban på Mattias Anderssons nick, säger "Jocke" och runkar på huvudet.
– Medskogs fick mer tryck på oss efter utvisningen men vår nye målvakt Hazare Mohammad som jag hittade på transfermarknaden för några dagar sedan var lysande i sin första fotbollsmatch på svensk mark. Vi tröttnade också och vi hade det tufft i närkampsspelet då deras spelare väger i genomsnitt 75 procent mer än våra. Sett till hela matchen så får vi vara nöjda med en poäng, säger Seth Larsson.
Patrik Andersson svarade för ett mål och ett assist i årspremiären och var tillsammans med Olle Kankainen den som stack ut lite extra i Medskogs.
I Hassel har vi redan nämnt målmannen Hazare Mohammad menhela laget ska ha beröm för sin kämpaglöd idag.

Medskogsbrons BK - Hassels IF 2-2
2018-06-13 - 19:00 - Viforsplan
Målen: 0-1 Mohanad Abbas (28), 1-1 Olle Kankainen (41), 1-2 Reza Rezai (65), 2-2 Patrik Andersson (85).
Utvisning Hassel: Mustafa Yazdani (60).
Domare: Oscar Moss (konsekvent men borde våga ha mer dialog med spelare och ledare).
Publik: ?
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Slutsignal kvällens matcher i Medelpadsfemman

(2018-06-13)
Så här gick det i kvällens matcher i Medelpadsfemman.
Referat kommer efter att jag fått tag i lagens tränare/ledare.


Holms SK - Ljustorps IF 4-1
2018-06-13 - 19:00 - Holmvallen
Målen: 0-1 Saw En Gay (2), 1-1 Olle Nordberg (39), 2-1 Olle Nordberg (68), 3-1 Olle Nordberg (77), 4-1 Olle Nordberg (84).
Straffräddning Thomas Axelsson i Holm (15)
Straffmiss Holm, Niklas Wikholm skjuter i stolpen (53)
Utvisning Ljustorp: Björn Nygren (53)
Domare: Jan Söderlund
Publik: 30
Matchfakta

Indals IF - Alnö IF 4-2
2018-06-13 - 19:00 - Viforsplan
Målen: 1-0 Oskar Lund (6), 1-1 Måns Lind (40, straff), 2-1 Simon Huss (47), 3-1 Artagan Keskin (62), 4-1 Artagan Keskin (75), 4-2 Tobias Lodén (77, straff).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 27
Matchfakta

Medskogsbrons BK - Hassels IF 2-2
2018-06-13 - 19:00 - Viforsplan
Målen: 0-1 Mohanad Abbas (28), 1-1 Olle Kankainen (41), 1-2 Reza Rezai (65), 2-2 Patrik Andersson (85).
Utvisning Hassel: Mustafa Yazdani (60).
Domare: Oscar Moss
Publik: ?
Matchfakta

Ånge IF - Selånger FK
spelas 2018-06-14, 19:00.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Måns Lind både öppnade och stängde målskyttet. Måns Lind både öppnade och stängde målskyttet.

Alnö vann med tennis-siffror på Viskans IP

(2018-06-09)
Två snabba bortamål innan kvarten spelad gav Alnö det försprång man kunde rida vidare på.
Sista tio kunde man dessutom göra fyra mål till, varav två på straff, och vinna med tennissiffrorna 6-0.
– Vi gör en bra matche och det var närmare ett eller ett par mål till för oss än ett reduceringsmål för Viskan, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


väntar på återkoppling och kommentarer från Wiskans tränare.

Wiskans IF - Alnö IF 0-6
2018-06-09 - 14:00 - Viskans IP
Målen: 0-1 Måns Lind (12), 0-2 Tobias Lodén (14), 0-3 Philip Pallin (63), 0-4 Peter Flobecker (82), 0-5 Tobias Lodén (85, straff), 0-6 Måns Lind (88).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Medskogs vann med hela 6-0 på Ljustorps IP. Tobias Ivarsson satte ettan, Olle Kankainen snickrade till ett hattrick, Zhaver Missilu hängde två och längst bak höll målvakten och lagkaptenen Anton Stadling nollan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Medskogs vann med hela 6-0 på Ljustorps IP. Tobias Ivarsson satte ettan, Olle Kankainen snickrade till ett hattrick, Zhaver Missilu hängde två och längst bak höll målvakten och lagkaptenen Anton Stadling nollan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Sexiga Medskogs tog fjärde raka segern: "Vill tillbaka till Medelpadsallsvenskan!

(2018-06-06)
Medskogsbron inledde Medelpadsfemman med två förluster.
Nu är man varma i kläderna och på Ljustorps IP kom fjärde raka segern.
Och en rejäl sådan – 6-0!
– Vi kommer hit och gör ett bra jobb mot ett taggat Ljustorp, säger målvakten och lagkaptenen Anton Stadling.


Medskogs omställningar sårade

Ett formsvagt Ljustorp tog emot ett Medskogs med tre raka segrar hemma på ett soligt IP.
Hemmalaget startade bra och förlade spelet på gästernas planhalva men verkade inte ha verktygen att ta sig igenom Medskogsförsvaret.
Gästerna stack upp för första gången i den elfte minuten vilket slutade med att den eviga talangen Tobias Ivarsson stötte in 0-1 från nära håll.
Lite drygt fem minuter senare stack Medskogs upp igen och då var det en annan före detta talang, Olle Kankainen, framme och nätade till 0-2.
Matchbilden höll i sig resten av halvleken. Ljustorp förde spelet fram till straffområdet, Medskogs kontrade efter behag.


Fullbordade hattrick

Ljustorp inledde bra även den andra halvleken bara för att åka på en ny omställning som avslutades av formstarke Zhaver Missilu. Med timmen spelad kom kvällens vackraste mål när Olle Kankainen språngskallade in ett perfekt inlägg från kanten.
Ljustorp försökte frisera siffrorna men jobbade mer en och en än som lag vilket inte gav något matnyttigt framåt men väl två till i baken. Först fullbordade Olle Kankainen sitt hattrick i den 73:e minuten och därefter fastsällde Zhaver Missilu slutresultatet till 0-6 fem minuter senare.
Hemmalaget satsade sista tio på att åtminstone spräkca nollan men närmare en stolpträff ur dålig vinkel och två frilägesräddmomgar av alerte Anton Stadling i målet kom man inte.
– Vi kommer hit och gör ett bra jobb mot ett taggat Ljustorp. Och 6-0! Kan väl inte bli så mycket bättre, säger målvakten och lagkaptenen Anton Stadling.
 

Spelar inte som ett lag

Stadling fortsätter:
– Vi har som målsättning att komma till baka till Medelpadsallsvenskan men jag kan inte lova att vi tar klivtet upp redan i år, säger den store målvakten.
– Vi borde kunnat springa sönder detta Medskogs men vi tar inte skitjobbet och agerar mer som enskilda individer än som ett sammansvetsat lag. Vi kliver inte heller dit ordentligt i närkamperna. Det hela sammantaget gör också att vi inte gör några mål framåt, säger Ljustorps tränare Dan Mellberg besviket.

Lokalfotbollen-TV:
• Se och hör Lokalfotbollens intervju med Medskogs målvakt och lagkampten Anton Stadling efter 6-0-segern

Ljustorps IF - Medskogsbrons BK 0-6
2018-06-06 - 19:00 - Ljustorps IP
Målen: 0-1 Tobias Ivarsson (11), 0-2 Olle Kankainen (17), 0-3 Zhaver Missilu (52), 0-4 Olle Kankainen (60), nick 0-5 Olle Kankainen (73), 0-6 Zhaver Missilu (78).
Domare: Christer Eriksson (tillät fysiskt spel och hade bra koll).
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i kvällens matcher i Medelpadsfemman

(2018-06-06)
Så här gick det i kvällens matcher i Medelpadsfemman:

Ånge IF - Holms SK 1-2 (ej officiellt resultat)
2018-06-06 - 18:00 - Ånge IP
Målen: ej inrapporterade ännu av domaren.
Domare: Ibrahim Nazar (och som vanligt har denne domare inte lagt in matchfakta samma "århundrade" som matchen spelats. Vad som är problemet har jag ingen aning om men nog krävs det bättring? En match är inte officiell förrän den rapporterats in till förbundet).
Publik: ?
Matchfakta

Hassels IF - Indals IF 3-4
2018-06-06 - 19:00 - Hasselbacken
Målen: 0-1 Henrik Pedersen (1), 0-2 Sebastian Höglund (15), 0-3 Johan Martinsson (28), 1-3 Jordy Ouvanguiga (30), 1-4 Sergio Hinestroza (44), 2-4 Max Olsén (45), 3-4 Adam Persson (58),
Utvisning Indal: Sergio Hinestroza (77).
Domare: Jan Söderlund
Publik: 20
Matchfakta

Ljustorps IF - Medskogsbrons BK 0-6
2018-06-06 - 19:00 - Ljustorps IP
Målen: 0-1 Tobias Ivarsson (11), 0-2 Olle Kankainen (17), 0-3 Zhaver Missilu (52), 0-4 Olle Kankainen (60), nick 0-5 Olle Kankainen (73), 0-6 Zhaver Missilu (78).
Domare: Christer Eriksson (tillät fysiskt spel och hade bra koll).
Publik: 25
Matchfakta

Selånger FK - Matfors IF 2 1-5
2018-06-06 - 19:00 - Selånger IP
Målen: 0-1 Oliver Spjut (7), 0-2 Christian Isaksson (9), 0-3 Oscar Nilsson-Böös (30), 0-4 Adam Johansson (32), 1-4 Javid Azimi (54), 1-5 Lucas Gillström (87).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 62
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oscar Nilsson-Böös gjorde säsongens femte- och sjätte mål. Oscar Nilsson-Böös gjorde säsongens femte- och sjätte mål.

Matfors 2 upp i topp trots ingen toppinsats – två mål av Oscar Nilsson-Böös

(2018-06-03)
Med en mindre bra första halvlek men en bättre andra kunde Matfors 2 besegra Ånge och ta sig till topps av Medelpads-femmans tabell.
– Vi gör inte någon toppmatch. Men ändå nöjd att vi rycker upp oss tillräckligt för att ta tre poäng vilket är en styrka, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Jätteräddning

Matfors 2 skulle vid seger mot Ånge hemma på Thulevall ta spets i Medelpadsfemman.
Men spelet nådde aldrig upp till någon toppklass under den första halvleken och "Jogge" Johansson kunde sätta 0-1 på en välplacerad straff sedan William Dalenius rivit ner en motståndare.
Oliver Spjut är sedan nära att kvittera på nick men Henrik Liivlaid gör en bra räddning men släpper en retur som Christian "Chippen" Isaksson nyper till rejält på men Ångekeepern gör en ännu vassare parad värdig en Champions League-final. Kan komma ett samtal till Liivlaid från Liverpool inom kort...
Men Brukets Bilaga skulle få sin kvittering ett par minuter före pausvilan. Oscar Nilsson Böös drev bollen till vänster utanför straffområdet, en läcker tvåfotare gjorde att han tog sig förbi ett par försvarare, bröt in och iskallt placerade in 1-1. Och då var till och med Liivlaid maktlös.
– Första halvlek är inte alls bra från vår sida, säsongens absolut sämsta 45 minuter. Vi har långt mellan lagdelarna, tar långsamma & dåliga beslut, vinner inga andrabollar och passningsspelet var obefintligt, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Kopierade Ronaldinho

I den andra halvleken fick hemmalaget en drömstart när Oliver Spjut påpassligt efter ett otroligt bra presspel snodde bollen framför ögonen på en ouppmärksam bortaförsvarare och helt ren placerade han bollen tätt imvid vänster stolprot.
Därefter var det MIF 2:s tur att få straff efter att Alex Berggren rivits ner efter en snabb kontring. Men normalt säkre straffskytten Oscar Nilsson-Böös skickade bollen högt över från elva meter.
Men 3-1 låg nu i luften och kom i den 67:e minuten efter en hörnkallabalik som avslutades med att Robin Bergström helt sonika tryckte in bollen.
Ånge gav emellertid inte upp och tio minuter senare kopierade "Jogge" Johansson Ronaldinhos frispark mot England i VM för ett antal år sedan som gick hela vägen från mittlinjen över David Seamon i Emglands mål.
Ånge flyttade därefter upp men MIF-försvaret hade bra koll på gästernas långa lyftningar och mer än ett par halvchanser blev det inte.


Snygg avslutning av Oscar Nilsson-Böös

Istället kunde Oscar Nilsson-Böös placera in 4-2 högt upp i Ångemålvaktens högra hörn från straffområdeslinjen lite ute till vänster.
– I halvtid gick vi igenom vad vi skulle göra bättre, bland annat stressa deras försvarare något högre, flytta upp laget fortare samt börja vinna boll och framförallt vara noga i passningsspelet. Det tycker jag att vi lyckades med trots att vi inte gör någon toppmatch. Men ändå nöjd att vi rycker upp oss tillräckligt för att ta tre poäng vilket är en styrka, säger Andreas Jonsson.
I Matfors 2 ska ett extra slag slås för unga Oscar Nilsson-Böös som spelar med ett enormt självförtroende för stunden och gjorde säsongens femte- och sjätte mål. Imponerande för en yttemittfältare.
– En eloge till Arvid Östlund som hoppade in i kassen när vi hade målvaktsbrist och gör det otroligt bra där, avslutar Andreas Jonsson.

Matfors IF 2 - Ånge IF 4-2
2018-06-03 - 19:00 - Thulevallen
Målen: 0-1 Giorgius Johansson (12, straff), 1-1 Oscar Nilsson-Böös (43), 2-1 Oliver Spjut (46), 3-1 Robin Bergström (67), 3-2 Giorgius Johansson (77, frispark), 4-2 Oscar Nilsson-Böös  (90).
Utvisning Ånge: Navid Taheri (89).
Domare: Jan Söderlund
Publik: ?
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Selånger tog sin andra 4-2-seger på tre dagar när Ljustorp slogs tillbaka. På bilden målskyttarna Selånger - Linus stafrin (två mål), Anton Nyberg, Gottfrid Sjödin samt målvakten Andreas Larsson. Foto: Tomas Jonsson.
Selånger tog sin andra 4-2-seger på tre dagar när Ljustorp slogs tillbaka. På bilden målskyttarna Selånger - Linus stafrin (två mål), Anton Nyberg, Gottfrid Sjödin samt målvakten Andreas Larsson. Foto: Tomas Jonsson.

Selånger tog sina andra 4-2-victoria på tre dagar – Linus Stafrin dubbel målskytt igen

(2018-06-01)
I förrgår dängde Selånger Alnö på Släda IP.
Redan ikväll var dom blå-röd-randiga igång igen och tog en ny 4-2-victoria. Denna gång mot Ljustorp.
Linus Stafrin satte två mot Alnö och följde upp det med en dubbel även ikväll.


texten uppdateras

Selånger FK - Ljustorps IF 4-2
2018-06-01 - 19:45 - Baldershovs IPkonstgräs
Målen: 1-0 Linus Stafrin (20), 2-0 Linus Stafrin (29), 3-0 Gottfrid Sjödin (42, straff), 3-1 Saw En Gay (59), 3-2 Joacim Höglund (77), 4-2 Anton Nyberg (84).
Domare: Rani Majed Amir
Publik: 38
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hade inga bilder på Selångers målskyttar den här gången heller så det blev återigen en bild på tränaren Tomas Jonsson istället. Hade inga bilder på Selångers målskyttar den här gången heller så det blev återigen en bild på tränaren Tomas Jonsson istället.

Selånger återvände till kontinenten med tre poäng efter mötet med Alnö

(2018-05-30)
Selånger åkte över bron, vände 1-2-underläge till en 4-2-seger via tvenne mål vardera av Abraham Brhane och Linus Stafrin, och tog med sig hela potten tillbaka till kontinenten.
– Vi brände två frilägen i första halvleken och även två i andra. Vi var bra framåt och tillräckligt täta bakåt för attvinna matchen, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.


Det blev en omväxlande match på Släda. Gästerma inledde bäst och tog följdaktligen ledningen genom Abraham Brhane redan efter fem minuter.
Alnö kom tillbaka starkt och vände på kuttingen. Först satte Patrik Sundberg 2-1 efter dryga kvarten och i den 39:e hängde Tobias Lodén 2-1.
Men nu var det Selångers tur att vända tillbaka och man gjorde det innan pausvilan. Och båda gångerna var det Linus Stafrin som nätade.
– Ja, efter deras 2-1-mål flyttade vi tillbaka spelet på deras planhalva och Linus andra mål till 2-3 var halvlekens sista spark, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.
I den andra halvleken försvarade sig Selånger bra och samtidigt var man nära att utöka sin ledning, specielltt efter att Albin Röström fått rött kort i hemmalaget med lite drygt 20 minuter kvar.
Med en man mer och med tolv minuter kvar på uret såg även Abraham Brhane till att han blev tvåmålsskytt då han satte 2-4.
– I den andra halvleken var vi klart bättre än Alnö och efter deras utvisning fortsatte vi skapa chanser. Vi brände två frilägen i första halvleken och även två i andra. Vi var bra framåt och tillräckligt täta bakåt för attvinna matchen, säger Tomas Jonsson.
Alexander Larsson, född 2004, och släpande forward visade upp ett moget spel. Återväxten verkar med andra ord mycket god i Selånger.
– Fast idag vill jag strö strössel över hela truppen. slrattar Tomas Jonsson.

Alnö IF - Selånger FK 2-4
2018-05-30 - 19:00 -  Släda IP
Målen: 0-1 Abraham Brhane (5),, 1-1 Patrik Sundberg (16), 2-1 Tobias Lodén (39), 2-2 Linus Stafrin (41), 2-3 Linus Stafrin (45), 2-4 Abraham Brhane (78).
Utvisning Alnö: Albin Röström (69)
Domare: Hans Söderblom (överrtygande insats av hela trion)
Publik: 34
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Zhaver Missilu var skillnade mellan lagen. Zhaver Missilu var skillnade mellan lagen.

Zhaver Missilus hattrick avgörande för Medskogs seger på Holmvallen

(2018-05-30)
Holm kvitterade gästande Medskogs ledning två gånger.
Men när Andreas Jansson satte 3-2 orkade inte hemmalaget komma igen en tredje gång.
Skillnaden annars mellan lagen stavas Zhaver Missilu och som prickade in ett hattrick för Medskogs.
– Holm hade inget motmedel mot Zhaver, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Holm och Medskogs bjöd på en jämn men inte alltför välspelad match på Holmvallen.
Första målet gjorde gästerna sedan Markus Holdo tagit sig förbi sin bevakare och passat in centralt framför målet där Zhaver Missilu kunde stöta bollen i tomt mål vilket visade sig räcka till pausledning.
Direkt i andra kvitterade Holm. Anton Stadling räddade först Olle Nordbergs nick men Olle tog revansch på returen.
I den 55:e minuten återgav Tobias Lundström Medskogs ledningen
Bara för att få se Niklas Wikholm kvittera tre minuter senare.
Med kvarten kvar fick inte hemmalaget undan en hörna och Andreas Jansson kunde lobbnicka in 2-3.
Och den här gången kunde inte Holmarna komma tillbaka utan spelade istället fram Zhaver Missilu till 2-4 och därefter fällde man Tobias Lundström inne i sitt straffområde. Zhaver Missilu klev fram och placerade straffen lågt nära stolpen och fullbordade sitt hattrick.
– Holm hade inget motmedel mot Zhaver, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund och fortsätte:
– När matchen stod och vägde vid 2-2 kändes det som om Holm låg närmare ett ledningsmål och hade nog vunnit med en vassare spets.
Zhaver Missilu var bäst på plan men även gamlingen Tobias Lundström var utsökt på det centrala mittfältet. I övrigt en stark kollektiv insats av Medskogs

Holms SK - Medskogsbrons BK 2-5
2018-05-30 - 19:00 - Holmvallen
Målen: 0-1 Zhaver Missilu (31), 1-1 Olle Nordberg (48), 1-2 Tobias Lundström (55), 2-2 Niklas Wikholm (58), 2-3 Andreas Jansson (75), 2-4 Zhaver Missilu (86), 2-5 Zhaver Missilu (89).
Domare: Henoc Ekanga (godkänd men brukar vara bättre)
Publik: 38
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jobbet tillät inte division 3-spel vilket gjorde att Olof Torstensson valde Indal i femman. Mål direkt i debuten! Jobbet tillät inte division 3-spel vilket gjorde att Olof Torstensson valde Indal i femman. Mål direkt i debuten!

Indals rakare spel gav utslag i den andra halvleken

(2018-05-30)
I mötet mellan Indal och Ljustorp stod det 1-1 i paus men hemmalaget tog tag i grejorna ordentligt i andra och kunde vinna med klara 4-1 till slut. Två mål av Sergio Hinestroza och ett av vardera Artagan Keskin och nyföprvärvet Olof Torstensson.
– Vi spelade rakare i andra vilket gav utslag, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.


Hockeytackling gav 1-1

Indal tog emot Ljustorp på en något ojämn och hård Härevallen vilket gjorde att spelet kanske inte flöt efter marken hela tiden.
Hemmalaget hade ett markant övertag i inledningen av matchen där Sergio Hinestrozas nick strax över var närmast att resultera.
Däremot när spelet jämnat ut sig kom Indals ledningsmål när Sergio stångade sig igenom på ren vilja efter en djupledsboll.
Indals ledning såg ut att hålla fram till paus men i sista minuten åkte en Ljustorpsspelare på en hockeytackling innanför straffområdet. Saw Em Gay gjorde inget misstag från elvameterspunkten.
Indal inledde starkt även den andra halvleken och till skillnad mot den första släppte man aldrig greppet. Tio minuter in svarade Artagan Keskin för ett riktigt viljemål efter Oskar Lunds förarbete.


Nyförvärvet säkrade segern

Indal kunde kontrollera händelserna och med fem minuter kvar säkrade nyförvärvet från Stöde, Olof Torstensson, hemmasegern definitivt med en fullträff snarlikt 2-1-målet på pass från Sergio Hinestroza.
Ljustorp hade en sista chans att komma tillbaka in i matchen men då tänjde sig hemmakeppern Joakim Karlsson på ett skott och gjorde en snygg "TV-räddning".
Sergio Hinestroza avslutade därefter målskyttet i den sista matchminuten efter en kontring där han bara hade att sätta bredsidan till på Oskar Lunds inspel.
– Vi spelade rakare i andra vilket gav utslag men så länge vi bara ledde med 2-1 var jag lite orolig trots att vi hade spelet. Men en felstuds på en tuva och vips kan det stå 2-2. Ett mål är ingen stor ledning, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.
Olof Torstensson på mitten visade varför han håller på en högre nivå om han själv skulle vilja. Mittbacken Mohammad Omar och vänsterbacken Markus Persson svarade även dom för fina insatser i Indal.


Indals IF - Ljustorps IF 4-1
2018-05-30 - 19:00 - Härevallen
Målen: 1-0 Sergio Hinestroza (35), 1-1 Saw En Gay (45, straff) 2-1 Artagan Keskin (55), 3-1 Olof Torstensson (85), 4-1 Sergio Hinestroza (90).
Domare: Jan Söderlund (utmärkt)
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fredrik Viklund gjorde mål från långt håll igen. Fredrik Viklund gjorde mål från långt håll igen.

Wiskanpoäng trots 1-3-underläge och målvakten utvisad

(2018-05-30)
Underläge 1-3 och målvakten utvisad.
Ändå kunde Wiskan jobba sig till poäng
sedan en frispelad Mahmoud Aljedi kvittera med bara två minuter kvar.
– Det här var en bra och spännande division 5-match och vi spelade riktigt bra med en man mindre, säger spelande Wiskantränaren Fredrik Viklund.


Målvakten utvisad

Senaste tiden har flera lag som legat under och fått en man utvisad visat sig knyta näven i fickan och ta poäng och i flera fall även vänt matchen till seger. Ikväll hände det igen på Viskans IP.
Hassel fick en bra start sedan ett inspel nått till den bortre stolpen där Max Olsén bara hade att bredsida in 0-1.
0-2 kom i minut 20. En bortaspelare nickade tillbaka en utspark från Wiskanmålvakten Simon Eriksson till Mustafa Yazdani som fick fri gata från halva planen och behärskat rullade bollen förbi Eriksson. Målet var snarlikt det Hernan Medford sänkte Sverige med i VM 1990.
Wiskantränaren Fredrik Viklund rreducerade kring halvtimmen spelad sedan han sett att Hasselkeepern stod lite för långt ut, måttade och lyfte bollen över honom från 40 meter.
– Ja, man har gjort några mål från den distansen under karriären, säger Viklund nöjt.
Men med fem minuter kvar rev Simon Eriksson ner en fri Hasselspelare med straff och målchansutvisning som resultat. Rickard Viklund hoppade in mellan stolparna men var maktlös på Peter Eckmans stramare.
Innan pausvilan hann en halvskadad Christian Wilhsson emellertid reducera till 2-3 trots en man mindre mot ett Hassel som mentalt redan hade halvtid. Wilhsson bröt in från kanten och vräkte upp bollen högt vid den främre stolpen.


Sent kvitteringsmål

I den andra halvleken var det mest Hassel och borde nog stängt ner den här matchen men inhoppande Vikberg i hemmamålet vägrade sig överlistas och höll kvar hemmalaget i matchen. Och med två minuter kvar rann Mahmoud Aljedi igenom på en långboll och fri satte han den stolpe in. Starkt av Wiskan att hämnta in 1-3 till poäng med en man kort.
– Det här var en bra och spännande division 5-match. Stundtals fint spel, stundtals ställningskrig och tuffa närkamper. Vi spelade faktiskt som bäst sedan vi fick en man utvisad. Rikard Viklund kom in och spikade igen efter straffmålet och vi hade fler chanser till en kvittering innan vi väl fick in bollen. Samtidigt hade dom chanser till ett fjärde mål, säger Fredrik Viklund och fortsätter:
– Utöver Rikard i målet var det en riktig laginsats där alla slet för varandra och visade klubbhjärta.

Wiskans IF - Hassels IF 3-3
2018-05-30 - 19:00 - Viskans IP
Målen: 0-1 Max Olsén (6), 0-2 Mustafa Yazdani (20), 1-2 Fredrik Viklund (29), 1-3 Peter Eckman (42, straff), 2-3 Christian Wilhsson (45), 3-3 Mahmoud Aljedi (88).
Utvisning Wiskan; Simon Eriksson, mv (40).
Domare: Nilla Sjöberg (helt OK)
Publik: 24
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i Medelpadsfemman ikväll

(2018-05-30)
Fyra av dom fem matcherna i Medelpadsfemmans femte omgång spelades i afton.
Så här gick det:


Selånger tog en vass skalp när man besegrade Alnö på Släda IP med 4-2.
Wiskan var på väg mot förlust hemma mot Hassel när Mahmoud Aljedi kvitterade i den 88:e minuten - stolpe in!
Med kvarten kvar och 2-2 låg Holm på för ett segermål men istället gjorde gästande Medskogs tre raka mål. Zhaver Missilu Muendo var Viforslagets store matchhjälte med sitt hattrick.
I mötet mellan Indal och Ljustorp stod det 1-1 i paus men hemmalaget tog tag i grejorna ordentligt i andra och kunde vinna med klara 4-1 till slut. Två mål av Sergio Hinestroza.
Den "felande" matchen i omgång 5 mellan Matfors IF 2 - Ånge IF spelas på söndag.
Något större intresse från klubbarna att lämna ifrån sig information är det dessvärre inte denna afton. Vi får se om det kommer något senare under kvällen.


Alnö IF - Selånger FK 2-4
2018-05-30 - 19:00 -  Släda IP
Domare: Hans Söderblom
Publik:
Matchfakta

Holms SK - Medskogsbrons BK 2-5
2018-05-30 - 19:00 - Holmvallen 
Domare: Henoc Ekanga
Publik:
Matchfakta

Indals IF - Ljustorps IF 4-1
2018-05-30 - 19:00 - Härevallen
Domare: Jan Söderlund
Publik:
Matchfakta

Wiskans IF - Hassels IF 3-3
2018-05-30 - 19:00 - Viskans IP
Domare: Nilla Sjöberg
Publik:
Matchfakta

2018-06-03:
19:00 Matfors IF 2 - Ånge IF

*) resultat ej inrapporterat ännu

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hade ingen bild på matchvinnaren Isac Tjernström så det blev en på stolte tränaren Tomas Jonsson istället. Hade ingen bild på matchvinnaren Isac Tjernström så det blev en på stolte tränaren Tomas Jonsson istället.

Underläge mot Hassel och en man utvisad – då vaknade Selånger och vände på steken

(2018-05-23)
Det var svängigt värre på Westhagen.
Hassel rev snabbt åt sig en tvåmålssledning.
Tidigt i andra fick SFK en man utvisad, och vaknade rejält och vände till seger. 3-2-målet skruvade lagkaptenen Isac Tjernström upp i krysset med bara två minuter kvar.
– Fantastiskt att få uppleva det här med grabbarna, säger Selångertränaren Tomas Jonsson.


Hassel var ett missat öppet mål från 3-0

Hassel tog en fin skalp borta mot Ånge i förra omgången och inledde förtroendeingivande även mot Selånger på Westhagen. I den nionde minuten gjorde först Mohanad Abbas 0-1 och därefter, med kvarten spelad, slog Abbas en frispark från kanten som Kevin Sundström rusade in i centrum och styrde in till 0-2.
När sedan Mustafa Yazdani först nickade bollen över hemmamålvakten och därefter bara skulle nicka in bollen i tomt mål häxade det till sig och han fick felträff och bollen tog vägen utanför stolpen.
Bara sekunderna kvar av halvleken dribblade en Hasselspelare innanför sitt straffområde men blev av med bollen till en stressande Mohammed Rezai. Pontus Hansson räddade skottet men på returen höll sig Linus Stafrin framme och satte det energigivande 1-2-målet.
Selånger kom ut till andra halvleken med ett helt annat självförtroende och tog över matchen och en kvittering hängde i luften. Men i den 53:e mionuten fick först Ahmed Khadora gult kort för ruff och därefter ytterligare ett för snack och det var bara att ta en tidig dusch.
Det märkliga i kråksången var att Selånger tände till ordentligt efter att man blivit decimerade och tog över ännu mer av matchen medan Hasselspelarna gick ner i tempo.
Med 20 kvar fick Selånger en trippelchans efter hörna som avslutades med att Jakob Persson-Erlandsson tryckte in bollen till 2-2.


Drömmål av lagkaptenen

Men det unga SFK-laget var inte nöjda utanhade nu fått vittring på mer och med två minuter kvar på klockan drev lagkaptenen Isac Tjernström bollen i vänsterinnerposition innan han vid straffområdesgränsen skruvade in segerbollen upp i det bortre krysset och Selånger visade att man kan stå upp från dom döda.
– Fantastiskt att få uppleva det här med grabbarna. Vårt sena reduceringsmål i första blev en riktningsändrare. Vi gick inte bara in i bollduellerna utan kom ur dom som vinnare. Vi hade kunnat avgöra tidigare med tanke på dom chanser vi skapade menderas målvakt var duktig, säger Selångertränaren Tomas Jonsson.
– En match med två ansikten. Vi hade första och borde lett med minst 3-0. Fick dock lite dåliga vibbar när vi först missade öppet mål och sedan bjöd på deras reducering i slutet av halvleken. I den andra var dom bättre än oss, framförallt efter utvisningen dom fick, och vinner till slut välförtjänt måste man säga, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Planens bästa spelare var Selångers härförare på mitten och målskytt Isac Tjernström och Hassels målvakt Pontus Hansson.
Men i Selånger ska egentligen hela laget hyllas för sin insats.

Selånger FK - Hassels IF 3-2
2018-05-23 - 20:30 - Westhagen
Målen: 0-1 Mohanad Abbas (9), 0-2 Kevin Sundström (15), 1-2 Linus Stafrin (45), 2-2 Jakob Persson-Erlandsson (70), 3-2 Isac Tjernström (88).
Utvisning Selånger: Ahmed Khadora (53).
Domare: Andreas Hansson (bra match, men kan bli snabbare med fogis)
Publik: ?
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hade ingen bild på Anton Stadling så jag tog en på Fredrik Allgren, mittbacken som gjorde sin bästa match på fem år. Hade ingen bild på Anton Stadling så jag tog en på Fredrik Allgren, mittbacken som gjorde sin bästa match på fem år.

Medskogs spräckte Indals segersvit – Anton Stadling vann duellen med Sergio Hinestroza

(2018-05-23)
Medskogs skrällde till och tog hem hela potten mot Indal sedan förre lagkamraten (i Granlo) Patrik Hägglund avgjort med ett långskott i slutet av den första halvleken.
– Men den stora hjälten var vår målvakt Anton Stadling som rädde minst två friägen från deras skyttekung Sergio Hinestroza, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Missade Medskogslägen med ledning i paus

Medskogs spräckte lite överraskande Indals svit på idel segrar när man vann hemma på Viforsplan med uddamålet av tre.
Lånet från Essvik Pontus Dillner dundrade redan i den nionde minuten in 1-0 från 23 meter som smet in strax under krysset.
Det tog emellertid bara tre minuter för Sergio Hinestroza att kvittera. En bollvinst på mitten, två snabba pass och Sergio kom fri och rundade målvakten Anton Stadling. Det var den enda duellen skyttekungen vann mot Medskogs sista utpost denna afton...
Strax innan halvtimmenspelad fick hemmalaet en gyllene chans att återta ledningen då man tilldömdes en straff. Zhaver Missilu Muendo pricksköt mer eller mindre Indals målvakt Joakim Karlsson som kunde rädda med bröstet. Han hann helt enkelt inte undan..
Andreas Godin hade sedan en nick i stolpen och Robert Johansson en lobb strax utanför så det låg verkligen ett ytterligare hemmamål i luften. Och det kom, psykologiskt bara ett par minuter före pausvillan och då var det före Granlo/Indalsspelaren Patrik Hägglund som lossade kanonen från långt håll. Ett skott som Karlsson missbedömde i solen.


Anton Stadling = vägg

Om Medskogs hade det mesta i den första halvleken var den andra Indals. Men hur man än försökte var ett Medskogsben i vägen eller så visade sig målvakten Anton Stadling på styva linan. Bland annat tog han två rena frilägen från Sergio Hinestroza. När Stadling för en gångs skull blev överspelad vid en hörna räddade Erik Bergström på mållinjen. Men som det heter; "en bra målvakt ska ha tur".
– Anton Stadling var matchens stora hjälte, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund och fortsätter:
– Det var i långa stycken en välspelad match där vi hade den första halvleken medan Indal tog över i andra men vi lyckades hålla undan, säger Hedlund.
Utöver Stadling var Olle Kankainen och Patrik Hägglund duktiga på det centrala mittfältet, "Robban" Johansson i anfallet likaså och stora plus även till mittbacksduon Anton Norberg och Fredrik Allgren.
– Gjorde nog min bästa match på fem år tror jag och då släppte vi ändå igenom Sergio Hinestroza till tre-fyra rysligt bra chanser. Han är tamefan den klart bästa spelaren i Medelpadsfemman, säger en genomsvettig med glad Fredrik Allgren.


Tog inte fighten

Indals tränare Dennis Hägg var inte tillfreds med lagets insats:
– Vi var inte beredd att ta fighten vilket gjorde att vi förlorade många dueller och slog bort massvis av passningar i första halvlek. I andra rycker vi upp oss efter att vi överens om att prestationen inte varit tillräckligt bra hittills. Tyvärr har vi lite oflyt med avsluten i andra halvlek. Oavgjort hade varit rättvist. Nu vet vi att det inte finns några lätta matcher i denna serien. Är vi inte närvarande mentalt så kommer det att bli tuffa matcher framöver. Men jag tror att det här blev en väckarklocka.

Medskogsbrons BK - Indals IF 2-1
2018-05-23 - 19:00 - Viforsplan
Målen: 1-0 Pontus Dillner (9), 1-1 Sergio Hinestroza (12), 2-1 Patrik Hägglund (41).
Domare: Nilla Sjöberg (konsekvent, tillät tufft spel).
Publik: 19
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Philip Pallin nickade in Alnös sena kvittering. Philip Pallin nickade in Alnös sena kvittering.

Philip Pallin nickade in Alnös kvittering på över-tid med en man mindre 

(2018-05-23)
När "Jogge" Johansson gjorde 2-1 förÅnge med fyra minuter kvar och en man mer på planen kändes segern given.
Men på övertid nickade Philip Pallin in Alnös kvittering.
– Mycket positivt att vi lyckades gnaga in en poäng där på slutet, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Straffräddning av Lissne

Det blev en spännande match på Ånge IP efter att Leif Yngvesson kört upp Alnö med bussen.
Och det var gästerna som tog ledningen efter halvtimmen spelad. En hård inåtskruvad hörna slogs mot den packade främre stolpen och bollin gick in via Samuel Fisks huvud.
Ånge replikerade omgående sedan man kommit runt på kanten och "Jogge" Johansson stött in inspelet från nära håll.
Tio minuter efter pausvilan fick gästerna en straff sedan Oliwer Lindgren gått däck inne i straffområdet och ypperlig möjlighet att återta ledningen. Ångekeepern Jonny Lissne ville emellertid annorlunda och stoppade Tobias Lodéns elvametersförsök.
Strax därpå kom Alnös nästa motgång då Erik Edström Petré drog på sig två gula kort på lika många minuter och fick lomma av planen.
Hemmalaget pressade på för ett ledningsmål men Kevin Källström i bortamålet höll sitt lag kvar i matchen med flera fina räddningar, bland annat ett par frilägen.
Men så med fyra minuter kvar gav övertaget resultat. En mindre lyckad rensning nådde till "Jogge" Johansson strax utanför straffområdet och han placerade snyggt in 2-1 på volley välplacerat efter marken förbi allt och alla.


Flyttade upp allt utom busschauffören

Segern bärgad trodde såväl Ånges spelare, ledare och supportrar. Men en fotbollsmatch pågår i minst 90 minuter och i den andra övertidsminuten fick gästerna en frispark och flyttade upp allt man hade utom busschaufför Yngvesson. Tobias Lodéms lyftning nådde Philip Pallin vid den bortre stolpen åsså var det kvitterat.
- Oerhört bittert! Tyvärr håller vi inte kylan och tappar in kvitteringen på tilläggstid. Dåligt av domaren att inte blåsa för det nacksving vår vänsterback råkade ut för strax innan målet. Deras straf var dock rätt dömd men vi borde nog haft ett par också men domaren var inte riktigt konsekvent idag. Alnö hade tre målchanser inkusive straffen, det var allt, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.
– Mycket positivt att vi lyckades gnaga in en poäng där på slutet. Dom fick ett övertag efter vår utvisning men skapade inga vassa lägen innan målet, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
"Jogge" Johansson bra i Ånge medan målvakten Kevin Källström och altmeister Peter Flobecker på det centrala mittfältet visade upp lugn och metodik och fördelade såväl långa som korta passningar som i fornstora dagar.

Ånge IF - Alnö IF 2-2
2018-05-23 - 19:00 - Ånge IP
Målen: 0-1 Samuel Fisk (30), 1-1 Giorgius Johansson (32), 2-1 Giorgius Johansson (86), 2-2 Philip Pallin(90+2).
Utvisning Alnö: Erik Edström Petré (61)
Domare: Abdisadiq Muse Farah (hade det tufft)
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Intressanta matcher inleder omgång 4 i Medelpadsfemman

(2018-05-23)
Ikväll inleds omgång 4 av Medelpadsfemman med tre av fem matcher. Dom resterande spelas 26 och 27 maj.
Kvällens matcher ser intressanta ut och vem vet, kaske ligger det en skräll på lut?


Medskogs tar emot fullpoängaren Indal hemma på Viforsplan och ska försöka bromsa gästernas offensiiv, 16 mål på dom senaste två matcherna. Snacka om utmaning!
Ånge och Alnö möts i en toppmatch där bägge lär vara revanschsugna efter förra veckans förluster medan Selånger och Hassel kämpar om man ska bli fågel, fisk eller mittimellan i årets serie. Hassel kommer från en fin seger uppe i Ånge.


Så här spelas omgång 4:
2018-05-23:
19:00 Medskogsbrons BK - Indals IF (tips: 1-4)
19:00 Ånge IF - Alnö IF (tips: 1-2)
 20:30 Selånger FK - Hassels IF (tips: 2-3)
2018-05-26:
14:00 Ljustorps IF - Wiskans IF
2018-05-27:
19:00 Matfors IF 2 - Holms SK

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sergio Hinestroza var tillbaka i Indal efter sjukdom och prickade in fyra fullträffar. Sergio Hinestroza var tillbaka i Indal efter sjukdom och prickade in fyra fullträffar.

Elva mål på Holmvallen när Indal segrade – Sergio Hinestroza fyramålsskytt

(2018-05-17)
Det blev målrikt i toppmatchen på Holmvallen.
Och något fokus på försvarsspelet fanns det inte från något av lagen.
Indal vann till slut med 7-4 sedam Sergio Hinestroza svarat för fyra av fullträffarna.
– Annars syntes han inte så mycket i matchen men när han väl gjorde det hade inte Holm något motmedel, säger Indalsspelaren Erik Wallvik.


Följdes åt till 4-4

Toppmötet på Holmvallen blev en målrik tillställning och länge en kamp mellan Olle Nordberg i hemmalaget och Indals Sergio Hinestroza.
Lagen följdes i målrprotokollet fram till 4-4 innan "Sigge" gjorde ett ryck med två mål, efter en hörna och öppet mål efter en mindre lyckad utrusning från Holmkeepern, och såg till att gästerna kunde åka hem med en 7-4-victoria. Sista målet var ett självmål av ett uppgivet hemmalag.
Tungt för Olle Nordberg att få lämna planen tomhänt trots sitt hattrick.
–Det är alltid roligt att göra mål men visst hade det varit kul med poäng också, säger Olle Nordberg efter matchen.
Men poängen och matchens interna målkamp tog Sergio Hinestroza beslag på med sina fyra fullträffar.
– Annars syntes han inte så mycket i matchen men när han väl gjorde det hade inte Holm något motmedel, säger Indalsspelaren Erik Wallvik.
Han fortsätter:
– Trots att det blev många mål var det tätt och fysiskt ute på planen men vi hittade ytorna bakom deras backlinje och var effektiva när vi fick chanserna.
– Siffrorna ser värre ut än det var i verkligheten och det var ju 4-4 med mindre än tio minuter kvar. Indal rullade boll bra och fick bra betalt på dom chanser dom skapade medan vi bjöd på alldeles för mycket bakåt. Gör man fyra mål framåt så ska man inte förlora, säger Holmtränaren Mikael Kotermajer.


Oskar Lund var giganten på mitten

Det här var Indals tredje raka seger och man skuggar nu Matfors 2 i serietoppen. För Holm var det andra förlusten på dom tre inledande omgångarna.
Olle Nordberg gjorde som sagt hattrick men i övrigt var det ingen som gjorde någon superinsats i Holm.
Sergio Hinestroza gjorde visserligen fyra mål men bäst på plan var mittfältarebn Oskar Lund som hade en fot i nästan alla målen. Offensive mittfältaren Artagan Keskin svarade för bra spel och två och ett halft mål. Det halva var när han vallade in 4-7-målet via en hemmaspelare i slutminuterna. Mittbacken Mohammad Omar avvärjde många farliga Holmanfall och var klart bäste försvarare i matchen.

Läs mer:
• Förlust för Holm på hemmaplan mot Indal

Holms SK - Indals IF 4-7
2018-05-17 - 19:00 - Holmvallen
Målen: 0-1 Sergio Hinestroza (8), 1-1 Olle Nordberg (15), 1-2 Sergio Hinestroza (18), 2-2 Olle Nordberg (24), 3-2 Niklas Wikholm (29), 3-3 Artagan Keskin (41), 3-4 Artagan Keskin (63), 4-4 Olle Nordberg (79), 4-5 Sergio Hinestroza (81), 4-6 Sergio Hinestroza (85), 4-7 självmål (88).
Domare: Christer Eriksson (mycket bra, fin blick för spelet).
Publik: 46
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kevin Sundström tryckte in Hassels andra mål i 3-1-segern på Ånge IP. Kevin Sundström tryckte in Hassels andra mål i 3-1-segern på Ånge IP.

Hassel överraskade på Ånge IP och tog första trepoängaren 

(2018-05-16)
Ånge hade två raka segrar.
Hassel två raka förluster och 0-15 i målskillnad.
Given hemmaseger således?
Glöm det! Hassel vann med 3-1.
– Hemskt dålig insats ikväll av oss. Vi tror vi är Barcelona efter två vinster. Utan ödmjukhet går det så här, dundrar Ånges tränare Magnus Bjurén.


TV-sändning

Ifjol kom Ånge näst sist i Medelpadssexan men flyttades trots det upp i femman inför den här säsongen. Något som man visat sig förtjäna efter två raka segrar i inledningen av serien. Nu väntade jumbon Hassel, med 0-15 i målskillnad, hemma på IP. Tredje raka segern i den av MittMedia TV-sända matchen given?
Svaret blev nej! Ett rungande nej!
Hassel, ledda av spektakuläre Mohamadou Sumareh, visade ingen respekt för topplaget. Efter lite inledande ställningskrig, där Hassel var närmast att spräcka nollan efter en hörna, tog Mustafa Yazdani ner en långboll på bröstet, löpte sig fri och placerade in 0-1.
Hassel behöll sedan initiativet mot ett tamt hemmalag där man mer jobbade en och en, eller inte alls. Rättmätig Hasselledning efter 45 minuter. Och det trots en svårspelad motvind.


Stängde matchen efter 15 sekunder på planen

Gästerna tog ett stadigt grepp om trepoängaren sex minuter in i den andra halvleken. På en fast situation studsade bollen framför Kevin Sundström och Timråfövärvet nöp in 0-2 med sträckt vrist.
Hassel såg ut att ha full kontrol men en nonchalant bakåtpassning gjorde att Hosein Sadeghi kunde göra match av det hela, 1-2 med halvtimmen kvar att spela.
Märkligt nog gav inte målet Ånge någon extra energi utan med kvarten kvar kunde Max Olsén stänga matchen efter att bara varit inne på planen i max 15 sekunder. Han drog iväg på en djupledsbol, fick en perfekt passning och fri med Jonny Lisne i hemmamålet gjorde han inget misstag.
– Bra för moralen att få vinna efter vår tunga inledning men det är två mycket bra lag vi mött (Alnö och Matfors 2, reds anm). Vi gör en bra match ikväll men man var ändå orolig då vi inte kunde stänga den. Ånge skapade ingenting själva utan dom lägen dom fick kom efter våra misstag, bland annat deras reduceringsmål. Vi försökte hålla bollen efter backen med tanke på vinden och spela oss genom mittfältet och det fungerade bra. Laginsatsen var utmärkt,något som vi haft problem med annars i inledningen, säger Hassels nye tränare Magnus Frisendal (f d Lind).


Barcelona?

Ångetränaren var däremot långt ifrån nöjd.
– Hemskt dålig insats ikväll av oss. Vi tror vi är Barcelona efter två vinster. Utan ödmjukhet går det så här. Hoppas jag slipper uppleva nåt liknande igen, dundrar Magnus Bjurén och lägger till:
– Några få försökte spela fotboll, jag lider med dem.
I ett starkt Hasselkollektiv stack emellertid två spelare ut lite extra. Nämde Mohamadou Sumareh, med bl a fyra bicycletas, och defensive mittfältaren Adam Persson, som sin ungdom till trots visade upp ett begåvat och moget spel.


Ånge IF - Hassels IF 1-3 (0-1)
2018-05-16 - 20:00 - Ånge IP
Målen: 0-1 Mustafa Yazdani (19), 0-2 Kevin Sundström (51), 1-2 Hosein Sadeghi (60), 1-3 Max Olsén (76).
Domare: Nilla Sjöberg (skötte sig bra)
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Medskogs hade lånat in "Robban" Johansson från Essvik och givetvis målade den gamle goalgettern. Medskogs hade lånat in "Robban" Johansson från Essvik och givetvis målade den gamle goalgettern.

Medskogs "på papperet" – Wiskan fortfarande nollat

(2018-05-16)
Före matchen stod både Wiskan och Medskogs på noll poäng.
Och det var gästerna som bröt sin förlustnolla på Viskans IP:s naturgräs efter seger med 3-1, paus 2-0.
– En skön och efterlängtad seger, den första på ett år, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Medskogsstraff inledde målskyttet

På Viskans naturgräs tog det blåvitrandiga hemmalaget emot Medskogs under tisdagskvällen för ett möte mellan tvån "nollpoängare". Båda lagen har nämlligen fått lämna planen poänglösa efter dom två inledande omgångarna. Vilket lag skulle spräcka "nollan"?
På en fläckvis gropig, men förvånasvärt bra, plan blev det mycket kamp då båda lagen var ovana med underlaget och det blev lite dråpliga situationer.
Det blev gästerna som bröt dödläget. Mathias Andersson blev omkullvräkt inne i straffområdet och Zhaver Missilu satte 0-1 på den efterföljande straffsparken.
Innan pausvilan kom även 0-2. Ett långt inlägg nådde Alexander Årman som stötte in bollen framför mål till den gamle goalgettern Robert Johansson som från nära håll kunde måla, som den målare han är i det civila. 42-årige "Robban" som var inlånad från samarbetsklubben Essviks AIF visade att man aldrig blir för gammal för att göra mål.


Wiskan häng i inledningen av andra halvlek

Wiskan fick häng i början av den andra halvleken då Fredrik Viklunds långa frispark hamnade inne i straffområdet och där vann hemmalaget två dueller innan Johan Sjölén satte bollen i nät.
I slutminuterna var Wiskan ytterst nära en kvittering men då svarade Medskogskeepern Anton Stadling för en makalös benparad på ett närskott och istället kunde det unga nyförvärvet från GIF U, Markus Holdo, med hammar och spik säkra segern på övertid. Han löpte ifatt en djup boll långt ner på flanken, bröt in, gjorde bort en försvarare , innan han satte bollen via den främre stolpen och in.
– Vi försökte hålla bollen efter marken så gott det gick medan Wiskan körde sitt spel med långa bollar. Men vi varierade även vårt spel med längre bollar mot "Robban" Johansson som han höll i så vi kunde flytta upp vilket fungerade bra. En skön och efterlängtad seger, den första på ett år, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund. 


Gamla takterna sitter i

Medskogs målvakt Anton Stadling var stabil och svarade som nämnts för räddningen som säkrade segern. Mathias Andersson fick bra ihop med Robert Johansson på topp och mittbacksparet Tobias Ivarsson och Fredrik Allgren stängde till bakåt framför Stadling och visade att dom gamla takterna fortfarande sitter i.
Medskogs klättrade några placeringar i tabellen medan Wiskan nu ligger nästjumbo. Om nu inte Hassel skräller på Ånge IP senare ikväll? Då ligger man allra sist...


Wiskans IF - Medskogsbrons BK 1-3 (0-2)
2018-05-16 - 19:00 - Viskans IP
Målen: 0-1 Zhaver Missilu (ca 20, straff), 0-2 Robert Johansson (ca 40),
1-2 Johan Sjölén(ca 55), 1-3 Markus Holdo (90+1).
Domare: Henoc Ekanga (bra kontroll trots tufft spel emellanåt, men varför så lång tid att lägga in matchfakta på MFF:s hemsida?)
Publik: 17
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alnös Oliwer Lindgrenförsöker komma runt på kanten menMIF-spelaren Christian "Chippen" Isaksson hinner tillbaka och täcka. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Alnös Oliwer Lindgrenförsöker komma runt på kanten menMIF-spelaren Christian "Chippen" Isaksson hinner tillbaka och täcka. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Försvarsstarkt och effektivt Matfors 2 kämpade ner serieledande Alnö

(2018-05-15)
Matfors vände och vann mot serieledarna Alnö.
Och det efter en frän tillställning, och trots femmål, få målchanser.
– Vi jobbade oss in i matchen och från minut 30 var det vår match, säger Matfors 2 tränare Andreas Jonsson efter 4-1-segern på Balders.


Bra domarinsats

Det var två lag som inlett årets Medelpadsfemma på bästa sätt som möttes uppe på Balders under tisdagskvällen. Och det syntes att det var mycket prestige som stod på spel. Alnö kommer från fyran medan Matfors 2 är uppflyttade från sexan.
Det var nästan tur att det var sen avspark (20:15) för den här matchen var verkligen på gränsen till barnförbjuden. Det blev en frän tillställning med många hårda närkamper och drygt det. Domaren Rani Majed Amir hade fullt upp med att stävja oschystheterna med såväl kroppsspråk, arga visselsignaler och många kortvisningar (nio gula och ett rött). Den unge pipblåsaren svarade för en storstilad insats tillsammans med sina assistenter och såg till att inte matchen urartade.
Första halvlek bestod mest av ett ställningskrig och det skapades inte många målchanser. Egentligen var det bara två men halvleken fick ändå se tre mål. För Alnös ledningsmål var egentligen ingen målchans. MIF-målvakten Johan Fredriksson var inte riktigt på tårna vid ett bakåtpass och sedan schyfflade han bollen direkt på Tobias Lodén och in i mål. Fredrikssons enda misstag i matchen.
– Ytterligare ett bevis hur viktigt det är att fullfölja alla situationer och den här gången fick vi också betalt, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
Målet var i och för sig inte helt oförtjänt då Alnö inledde bäst.


Två framspelningar av Andreas Eriksson

Matfors 2 hade i stort sett ingenting framåt första halvtimmen då plötsligt Andreas Eriksson fick bollen på mittplan och skickade iväg Albin Jonsson på djupet och fri med Kevin Källström rullade han kyligt bollen förbi denne. Albins femte mål på tre matcher!
Därefter hände inte mycket i chansväg förrän strax före halvtid. Ett anfall från egen backlinje gick via Andreas Eriksson upp till William Dalenius som iklädd sitt pannband tog nere bollen på bröstet och placerade in 1-2.
Det sena målet i första var som ett hårt kroppsslag för Alnö som sedan hade svårt att resa sig och i andra styrde "Brukets Blås" bilaga mycket av händelserna och lite drygt tio minuten in kom 1-3. Philip Clack förarbetade Oskar Nilsson-Böös, Källström räddade men "ONB" slog sedan själv in returen.
Alfred Boman avslutade målskyttet i den 82:a minuten efter ett fint inlägg från Philip Clack som däremed svarade för sitt andra assist i matchen, precis som Andreas Eriksson gjort i den första.
På övertid fick en frustrerad Max Freyschuss Nordin syna sitt andra gula kort och blev utvisad och därmed avstängd i nästa match.
– Vi jobbade oss in och från minut 30 var det vår match. Är mycket nöjd över vårt försvarsspel och våra omställningar samt att vi stod upp bra i närkampsspelet, säger Matfors 2 tränare Andreas Jonsson
– Matfors sprang mer än oss och det gav resultat. Dessutom skapade vi inte många chanser mer än ett skott i ribban och ett missat friläge men då stod det redan 1-4, säger Tomas Berglund.
Högeryttermittfältaren Albin Röström tog för sig bra i defensiven och vågade utmana offensivt på sin kant och var den ende som får godkänt i Alnö medan det starka kollektivet ska hyllas i Matfors 2 och som lade grunden till dom tre poängen. Ingen nämnd, ingen glömd alltså.


Alnö IF - Matfors IF 2
2018-05-15 - 20:15 - Baldershovs IP Konstgräs
Målen: 1-0 Tobias Lodén (8), 1-1 Albin Jonsson (30), 1-2 William Dalenius (43), 1-3 Oskar Nilsson-Böös (56), 1-4 Alfred Boman (82).
Utvisning Alnö: Max Freyschuss Nordin (90+2)
Domare: Rani Majed Amir (hela trion mycket bra i frän match).
Publik: 40
Matchfakta

Alnö hade svårt att komma igenom Matfors 2: solida försvar. T h duktige domaren Rani Majed Amir. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Alnö hade svårt att komma igenom Matfors 2: solida försvar. T h duktige domaren Rani Majed Amir. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Matfors målskyttar mot Alnö från vänster: Oskar Nilsson-Böös, William Dalenius, Albin Jonsson och Alfred Boman.
Matfors målskyttar mot Alnö från vänster: Oskar Nilsson-Böös, William Dalenius, Albin Jonsson och Alfred Boman.
Henrik Pedersen alias "Hank the Tank" satte fem av Indals nio mål mot Wiskan. Henrik Pedersen alias "Hank the Tank" satte fem av Indals nio mål mot Wiskan.

"Hank the Tank" sköt Wiskan i sank

(2018-05-13)
Indal gav inte Wiskan någon pardon i solen på Westhagens konstgräs.
Med femmålsskytten Henrik "Hank the Tank" Pedersen i god form vann man med hela 9-3.
– Många av målen kom efter fina kombinationer, säger Indalstränaren Dennis Hägg.


texten kommer att uppdateras


Indals IF - Wiskans IF 9-3
2018-05-13 - 11:30 - Westhagen
Målen:
1-0 Henrik Pedersen (11), 2-0 Johan Martinsson (29), 3-0 Henrik Pedersen (30), 4-0 Henrik Pedersen (35), 4-1 Fredrik Viklund (45, frispark), 4-2 Christian Wilhsson (48), 5-2 Johan Martinsson (56), 6-2 Elshan Aliyev (69), 7-2 Henrik Pedersen (72), 8-2 Henrik Pedersen (81), 9-2 Emil Stiernman Viklund (84), 9-3 Joakim Tarberg (89).
Domare: Oscar Moss (godkänd, men hade inte full kontroll när det hettade till några gånger på slutet).
Publik: ?
Matchfakta

Oskar Nilsson Böös stpd för två mål och ett assist. Oskar Nilsson Böös stpd för två mål och ett assist.

Ny storförlust för Hassel
– 0-5 mot Matfors 2


(2018-05-09)
Det blev en ny storförlust för Hassel.
Om än bara hälften så stor som i premiären.
Matfors 2 tog hem en 5-0-victoria på Baldershovs konstgräs.
– Vi bjöd på ett fantastisk kantspel och luckrade hela tiden upp Hasselförsvaret med fart och fint passningsspel, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.


0-15 efter två matcher

"All vår början bliver svår" heter det. Och det stämmer in på Hassels inledning av årets Medelpadsfemma. Två förluster och 0-15 i målskillnad.
– Men vi var dubbelt så bra den här gången. Mot Alnö förlorade vi med 0-10 och idag bara med 0-5 mot Matfors 2. säger Hassels team manager med ett snett leende och fortsätter:
– Mot Alnö var vi ju med länge men lade av totalt sedan det ramlar in ett par bollar. Idag försökte vi i alla fall hela matchen men mötte ett mycket bra lag, säger Larsson.
– Vi uppträdde med ett härligt lagfokus och kontrollerade den här matchen från minut ett. Vi bjöd på ett fantastisk kantspel och luckrade hela tiden upp Hasselförsvaret med fart och fint passningsspel där vi flyttade både boll och deras spelare, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.


1-0 från 25 meter

1-0 tryckte William Dalenius in från 25 meter upp i närheten av krysset redan i minut nio. I mitten av halvleken petade Oskar Åman in 2-0 efter en hörna och trean satte Oskar Nilsson-Böös efter dryga halvtimmen som hade upprinnelseni ett grant anfall där bollen gick från egen målvakt via sju-åtta pass för att 15 sekunder senare nå "ONB" vid den bortre stolpen.
Olu During fick med dryga halvtimmen kvar syna sitt andra gula kort och därmed fick Hassel avsluta matchen med en man mindre.
Oskar Nilsson-Böös centrade i den 62:a minuten in till Albin Jonsson som behärskat avslutade från straffområdeslinjen till 4-0 och tio minuter senare avslutade "ONB" själv sedam han kommit in från kanten och satt den högt bakom Hasselkeepern Pontus Hansson.


Formidabel på kanten

Av många duktiga Matforsspelare delas högsta betyget ut till Filip AmderssonRoos som var formidabel ute på sin kant.
Oscar Nilsson-Böös och nyförvärvet Andreas Eriksson, från IFK Sundsvall via Östavall, ska också ha en extra roos.
I Hassel var det jämnt överlag. Ingen som stack ut men inte heller någon som föll ur ramen.

Läs mer:
• Målfest när Matfors 2 besegrade Hassel på Baldershovs IP

Matfors IF 2 - Hassels IF 5-0
2018-05-09 - 20:30 - Baldershovs IP Konstgräs
Målen: 1-0 William Dalenius (9), 2-0 Oscar Nilsson-Böös (24), 3-0 Oskar Åman (33), 4-0 Albin Jonsson (62), 5-0 Oscar Nilsson-Böös (72).
Utvisning Hassel; Olu During (57).
Domare: Jan Söderlund (fin insats av hela trion)
Publik:
Matchfakta

Ånge vände mot Ljustorp med fyra fullträffar sista kvarten

(2018-05-09)
Ånge inledde med ett tidigt självmål hemma mot Ljustorp.
Det dröjde tillkvarten kvar innan kvitteringen kom – och då gick också tappen ur tunnan och Magnus Bjuréns mannar kunde vända till en 4-1-seger.

– Bättre ordning på tålamod och passningar i andra halvlek och då kom också målen, säger Magnus Bjurén.


Ånge fick en riktig mardrömsstart hemma mot Ljustorp, 0-1 efter ett självmål i den sjätte matchminuten.
En ledning som gästerna höll ända till det återstod kvarten då Alexander Sjödin distinkt satte 1-1 bakom årsdebuterande namnen Hasselmalm i LjiF-målet efter ett snett-inåt-bakåt-pass.
Nu var tappen ur tunnan och det tog knappt två minuter innan Navid Taheri vek in från vänster och skickade upp bollen i det bortre krysset förbi en ånyo maktlös Hasselmalm.  
Anton Grödén språngnickade sedan in 3-1 på bästa "Henke" Larsson-manér innan Hosein Sadeghi i slutminuten bröt igenom Ljustorps-försvaret och fastställde Ångesegern till 4-1.
– Vi stressade för mycket i första halvlek och målen uteblev. Bättre ordning på tålamod och passningar i andra och då kom också målen. säger Ånges tränare Magnus Bjurén.

Läs mer:
• Ånge vände underläge och vann

Ånge IF - Ljustorps IF 4-1
2018-05-09 - 19:00 - Ånge IP
Målen: 0-1 självmål (6), 1-1 1-1 Alexander Sjödin (76), 2-1 Navid Taheri (78), 3-1 Anton Grödén (84), 4-1 Hosein Sadeghi (90).
Domare: Christer Eriksson (bra nivå och tillät kroppskontakt)
Publik:
Matchfakta

Lagkaptenen Samuel Fisk stängde matchen med sitt 3-0-mål. Lagkaptenen Samuel Fisk stängde matchen med sitt 3-0-mål.

Tre före detta Söråkers-spelare målade för Alnö
mot Holm


(2018-05-08)
Söråkers FF blev tungan på vågen när Alnö besegrade Holm i Medelpadsfemmans andra omgång.
????
Jo, samtliga Alnös målskyttar denna afton kommer från just timråklubben.

– Vi hade två stolpträffar och ett ribbskott i matchen utöver målen, säger Alnötränaren Tomas Berglund.


Alnö inledde bäst

Både Alnö och Holm tog storsegrar i premiären. Alnö 10-0 mot Hassel och Holm 6-1 mot Wiskan.
Idag möttes lagen i den andra omgången och Holmtränaren Mikael Kotermajer hade gärna hoppats på en revansch sedan han fått silkessnöret ifjol sommar från just Alnö.
Men så blev det inte.
Alnö var "ofina" att ta hem segern och det med klara 3-0. Och samtliga målskyttar är inhämtade från Söråker...
Alnö var bäst i den första halvleken och ledde då rättvist med 2-0 efter mål av Oliwer Lindgren och Samuel Fisk.
– Vi var klart bättre i första och borde kanske gjort något mål ytterligare, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Lite tveksamma mål. Ettan kom ur offsideposition och vid tvåan sparkade dom bollen ur händerna på vår målvakt, säger lagledaren Peter Lind upprört.


Två bortdömda Holmmål

Även i den andra halvleken var det mest Alnö i inledningen men Holm tog sedan över och låg på för en reducering till att börja med men kom inte närmare än två bortdömda mål.
Med lite drygt tio minuter kvar stängde Tobias Lodén matchen med sitt 3-0-mål.
– Holm var hetare ett tag där i andra, dock utan att göra mål, men efter vårt 3-0-mål tog vi över igen. Vi hade två stolpträffar och ett ribbskott i matchen utöver målen, säger Tomas Berglund.
– Vi spelade upp oss i andra men nu lär man bli uthängd som domarhatare, men dom får två felaktiga mål i första medan vi får två korrekta bortdömda i andra så besvikelsen är stor, dundrar Peter Lind
Oliwer Lindgren hotade hela tiden Holms backlinje och var tillsammans med Måns Lind dom bästa av många bra i nybygget Alnö.
Målvakten Tomas Axelsson och mittbacken Johan Hallström var Holms främsta tillgångar.

Läs mer:
• Alnö tog kommandot från start mot Holm

Alnö IF - Holms SK 3-0
2018-05-08 - 20:15 - Baldershovs IP KG
Målen:
1-0 Oliwer Lindgren (26), 2-0 Samuel Fisk (38), 3-0 Tobias Lodén (79).
Domare: Santiago Bedoya (fick en tuff division 5-debut men OK insats enligt domarkontrollanten. Tror inte Holm håller med...).
Publik: 38
Matchfakta

Javid Azimi säkrade Selångersegern i den sista matchminuten. Javid Azimi säkrade Selångersegern i den sista matchminuten.

Mohameds och Javids mål plus Andreas nolla fixade Selångers seger 

(2018-05-05)
Mohammed Rezais och Javid Azimis båda mål sista halvtimmen säkrade Selångers seger samtidigt som målvakten Andreas Larsson vägrade släppa någon Medskogsboll förbi sig.

Medskogs och Selånger kom med varsin förlust i bagaget inför mötet på Westhagen under sena lördagseftermiddagen.
Matchen var länge mållös men precis innan timman spelad bröt Mohammed Rezai dödläget och gav Selånger ledningen.
Kampen levde ända till den sista minuten men SFK-keepern Andreas Larsson hade bestämt sig för att hålla nollan. När sedan mittfältaren Javid Azimi gjorde 0-2 var segern definitivt säkrad.

Läs mer:
• Javid Azimi och Mohammed Rezai målgörare när Selånger vann

Medskogsbrons BK - Selånger FK 0-2
2018-05-05 - 16:45 - Westhagen
Målen: 0-1 Mohammed Rezai (59), 0-2 Javid Azimi (90).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 43
Matchfakta

Holms tremålsskytt och inventarie Niklas Wikholm i en tuff duell med duktiga Wiskankeepen Stefan Eriksson i seriepremiären på ett regnigt Balders. Foto: Olle Nordberg, Lokalfotbollen.nu.
Holms tremålsskytt och inventarie Niklas Wikholm i en tuff duell med duktiga Wiskankeepen Stefan Eriksson i seriepremiären på ett regnigt Balders. Foto: Olle Nordberg, Lokalfotbollen.nu.
Niklas Wikholm är som ett gammalt årgångsvin - blir bara bättre med åren. Niklas Wikholm är som ett gammalt årgångsvin - blir bara bättre med åren.

Sexig seriepremiär för favoriterna Holms SK

(2018-05-03)
Holm fick en perfekt start på säsongen.
Seger mot Wiskan med 6-1 och hattrick direkt av veteranen och målfarlige inventarien Niklas Wikholm, 36.

– Det är viktigt att ha någon som vet hur man sätter bollarna i nät, säger nye Holmtränaren Mikael Kotermajer.


Tidigt straffmål

Holm är utmålade som seriefavoriter och fick en fin start då "inventarien" Niklas Wikholm rullade in en straff redan efter elva minuters spel.
Sju minuter senare ökade Gebremeskel Elias på till 2-0 på en öppnande passning från mittbacken Johan Hallström.
Holm fortsatte att dominera sett till bollinnehav men Wiskan kämpade på och täppte till bra.
I andra flyttade Wiskan upp och satte bra press på Holm som tvingades lyfta långt men detta hindrade inte Niklas Wikholm från att göra 3-0 knappa kvarten in i andra. Efter det började gästernas ork att tryta och Mikael Kotermajers mannar kunde återgå till mer passningsorienterat spel och nu lyckades man öppna upp ett allt tröttare Wiskan.
Tre minuter efter 3-0-målet skruvade Daniel Haglund in en hörna direkt i mål. Något som han dock inte fick cred för officiellt då domaren gav målet till Robin Johansson.
Det tog åter bara tre minuter innan Niklas Wikholm rann igenom på Claudio Moragas djupledare och fullbordade sitt hattrick. En uppmärksam Moraga såg sedan att Wiskankeepern Stefan Eriksson stod lite långt ut och lobbsköt 6-0 från 45 meter. Matchens prestation!
Dessförinnan hade solen visat sig ha fläckar då Niklas Wikholm brände en straff, eller rättare sagt, Stefan Eriksson räddade.


Snyggt tröstmål

Wiskan skulle i alla fall få med sig något från matchen. Med fem minuter kvar av premiären drog Niklas Vallsten på från distans och skottet letade sig in i hemmamålet.
– Alltid pirrigt med en premiär och vår ovana att komma ut på en stor plan. Vi fick två tidiga mål mem sedan tog det till en kvart in i andra innan vårt passningsspel började fungera som jag vill att det ska och då kom vi runt på kanterna i och lyfte fler bollar på djupet, säger Holmtränaren Mikael Kotermajer.
Och Niklas Wikholm gör hattrick med flera bud på ett fjärde.
– Det är viktigt att ha någon som vet hur man sätter bollarna i nät även om Niklas kostade på sig lyxen att bränna en straff idag, säger Kotermajer.
Trots förlusten var det ingen dyster spelande tränare i Wiskan.
– Vi gör ingen dålig prestation faktiskt trots dom stora siffrorna. Men idag hade vi inte det rätta flytet. Vi fick åka in till stan med en tunn trupp då vi har en del skador och några som jobbar skift och bara kan vara med varannan vecka. Vi kämpade på och gjorde det stundtals svårt för dom med vår höga press. Tyvärr började orken sina efter en timme och vi hade inte så mycket att plocka in från bänken. Men Holm är bra så det är ingen skam att förlora mot dom, säger Fredrik Viklund.


Inventarie bäst på plan

Niklas Wikholm, 36, vet fortfarande vart målet är beläget och kan hänga bollar via djupled likaväl som inne i boxen. Premiärens bästa spelare!
Johan Hallström höll ihop Holmförsvaret och hans fina stöt på bollen kan starta många anfall. På mitten visade Claudio Moraga upp sin fina passningsfot vid flera tillfällen och bjöd även på ett klassmål.
Men en sådan här dag var det ingen som fäll ur ramen i Holm utan man visade varför man kommer att tillhöra topplagen.
I Wiskan visade målvakten Stefan Eriksson trots dom sex insläppta målen att han tillhör seriens toppskikt på den posten. Överbetyg även till mittbacken och målskyttenNiklas Vallsten och vb Fredrik Lind i försvarslinjen.

TV: Daniel Haglund skrivar in 4-0 direkt på hörna. Ett mål som sedan Robin Johansson fick cred för av domaren...

Holms SK - Wiskans IF 6-1 (2-0)
2018-05-03 - 20:00 - Baldershovs IP KG
Målen: 1-0 Niklas Wikholm (11, straff), 2-0 Gebremeskel Elias (18), 3-0 Niklas Wikholm (59), 4-0 Robin Johansson (62) (faste egentligen var det Daniel Haglund som gjorde målet), 5-0 Niklas Wikholm (76), 6-0 Claudio Moraga (78), 6-1 Niklas Vallsten (85).

Domare: Jan Söderlund (rätt bra men något ojämn nivå)
Publik: ?
Matchfakta

Åke Arvidsson, 50. Indals matchhjälte. Åke Arvidsson, 50. Indals matchhjälte.

50-årige Åke Arvidsson Indals matchhjälte – stötte in segermålet mot Selånger

(2018-05-02)
50-årige veteranen Åke Arvidsson blev Indals matchhjälte på Balders konstgräs i premiären sedan han skickat in matchens enda mål efter ett missförstånd i Selånger-försvaret haltimmen spelad.
– Surt! Fruktansvärt surt! Vi gör en toppeninsats och förtjänade verkligen inte att förlora det här, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.


Efter tre målkalas i den inledande omgången av Medelpadsfemman blev det lite lugnare när det gäller den biten när Selånger och Indal möttes uppe på Balders konstgräs.
Selånger visade upp ett positivt spel och hade initiativet i matchen och var ytterst nära att ta ledningen men Linus Stafrins avslut träffade bägge solparna och studsade ut.
Istället var det Indal som kunde ta ledningen efter halvimmen spelad. På en lång och hög lyra in i straffområdet kom inte SFK:s målvakt och en försvarare om vem som skulle lägga beslag på kulan vilket medfördde att den hamnade framför fötterna på evigt unge Åke Arvidsson, 50, och han rillade enkelt in matchens första mål.
Det visade sig sedermera även bli matchens enda sedan stabile Indalskeepern Joakim Karlsson vägrat släppa någon boll förbi sig och svarat för flera fina ingripanden. Till Selångerspelarnas och tränaren Tomas Jonssons stora förtret.
– Surt! Fruktansvärt surt! Vi gör en toppeninsats, skapar många fina lägen och förtjänar verkligen inte att förlora det här, säger Jonsson.
Han fortsätter:
- Det här var en mycket bra division 5-match mellan två duktiga lag. Indals spelare är både större och starkare än våra men jag tycker vi stod upp bra i både närkamperna och spelet i luften, berömmer Jonsson somville berömma alla sina deltagare i matchen.

väntar på kommentarer från Indals tränare.

Selånger FK - Indals IF 0-1
2018-04-02 - 20:00 - Baldershovs IP KG
Målet: 0-1 Åke Arvidsson (30).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (svarade för en kanoninsats)
Publik: ?
Matchfakta

Nyförvärvet "Jogge" Johansson gjorde ett av Ånges mål. Nyförvärvet "Jogge" Johansson gjorde ett av Ånges mål.

Ånge tog nästa storseger i Medelpadsfemman – 9-1 mot Medskogsbron

(2018-05-02)
Igår 8-0 och 10-0.
Och storsegrarna fortsätter i Medelpads-femmans premiäromgång.
Ikväll vann nykomlingarna Ånge med hela 9-1 mot Medskogsbron hemma på IP.
– Sjukt att säga men vi gör ingen toppinsats, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.


Medskogs åkte upp till Ånge i förvissningen att åka hem med poäng mot nykomlingarna.
Men ack, så blev det inte.
Hemmalaget drog plösen över gästarna och vann med hela 9-1 i premiären. Och ändå fick man förre Östavallskeepern Alexander Thid, men nu forward, utvisad i den 51:a minuten!
– Sjukt att säga men vi gör ingen toppinsats. Vi vinner klart på bättre tempo. En utvisning i början av den andra halvleken förtar lite av spelet också. Men såklart får man vara nöjd med denna premiär, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.
– Vi hade många fotbollsspelare som glömde bort grunder i både det defensiva- och offensiva spelet idag. Vi tvingades även till tre tidiga byten på spelare som man inte vill få skadade, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund och fortsätter:
– Vill berömma Ånge. Dom kommer att bli en obehaglig överraskning för många lag. Har både tempo, styrkar och är samspelta, säger Hedlund imponerat.
Jämn och hög standard överlag hos Ångespelarna medan mittbacken Anders Jansson höll nere siffrorna och mittfältaren Patrik Hägglund var densom skapade något framåt i Medskogs. I övrigt var det ingen som kom upp i normal standard.

Ånge IF - Medskogsbrons BK 9-1
2018-04-02 - 19:00 - Ånge IP
Målen: 1-0 Abozar Yaghobi (5), 2-0 Navid Taheri (22), 3-0 Hussein Sadegi (34), 4-0 Hussein Sadegi (45), 5-0 Tobias Engström (49), 5-1 Olle Kankainen (56), 6-1 Alexander Kflom Eyob (59), 7-1 Alexander Kflom Eyob (61), 8-1 Giorgius Johansson (69), 9-1 Omid Tajik (81).
Utvisning Ånge: Alexander Thid (51)
Domare: Nilla Sjöberg (stabil)
Publik: 41
Matchfakta

Tottenham-supportern Oliwer Lindgren gjorde fem mål i premiären. Tottenham-supportern Oliwer Lindgren gjorde fem mål i premiären.

Tvåsiffrigt för Alnö i premiären – Oliwer Lindgren femmålsskytt

(2018-05-01)
Efter ett tungt fjolår blev det en perfekt inledning på årets säsong för Alnö IF.
Och inte minst för nyförvärvet och Tottenham-supportern Oliwer Lindgren från Söråker som prickade in fem av dom tio målen.
– Rena mörkret! Kan inte minnas att vi släppt in tvåsiffrigt i en match på över 30 år, suckar Hassels team manager Seth Latrsson bedrövat.


Hassel ett ribbskott från 1-1

Efter en spelmässigt ganska jämn första halvlek mellan Hassel och Alnö på Balders konstgräs ledde ö-borna med 2-0. 
– Vi hade ett ribbskott men strax därpå kontrade Alnö in tvåan istället för att vi gjorde 1-1. Chansmässigt var det jämt mendom satte två av sina fyra lägen medan vi missade våra, säger Hassels team manager Seth Larsson.
– Nja, tycker nog att vi hade fler chanser och borde satt ett par till före paus, kontrar Alnötränaren Tomas Berglund.
I den andra halvleken fick Alnö två snabba mål och därefter blev det autobahn mot tvåsiffrigt.
Alnö fick fri väg både längst kanterna och i mitten då Hasselspelarna tappade allt som har med moral och inställning att göra.
– Fullständig genomklappning. Efter deras tredje- och fjärde mål rasade vi ihop som ett korthus. Rena mörkret! Kan inte minnas att vi släppt in tvåsiffrigt i någon match på över 30 år, suckar Seth Larsson bedrövat.


Nöjdare miner i Alnö

Om det var i moll hos Seth Larsson var det desto gladare miner av förklarliga skäl hos Alnötränaren Tomas Berglund. Efter en tung fjolårshöst med idel förluster fick man nu åter smaka på segerns sötman och det i seriepremiären.
– Vi har ett till stora delar nytt lag och idag nötte vi på i 90 minuter och fortsatte spela hela vägen även när segern var säkrad. Från det att Erik Edströmnickade in 0-1 till det att Daniel Gustafsson dundrade in 0-10 med en frispark rakt upp i krysset, säger Tomas Berglund.
Utöver femmålsskyttenOliwer Lindgren skall beröm delas ut till flyfotade vänsterbacken Linus Grelsson.
I Hassel? Njae...

Hassels IF - Alnö IF 0-10 (0-2)
2018-05-01 - 20:15 - Baldershovs IP KG
Mål Alnlö: Oliwer Lindgren 5, Daniel Gustafsson 2, Måns Lindh, Philip Pallin och Erik Edström.
Domare: Henoc Ekanga (duktig och bra dialog med såväl spelare som ledare).
Publik:
Matchfakta

Albin Jonsson svarade för hälften av Matfors 2:s åtta mål i premiären. Albin Jonsson svarade för hälften av Matfors 2:s åtta mål i premiären.

Jösses! Fyra mål av Albin Jonsson när Matfors 2 klädde av Ljustorp i serie-premiären

(2018-05-01)
Det blev ingen kul premiär för Ljustorp på Timrås konstgräs.
Desto roligare blev det för Matfors 2 och inte minst för Albin Jonsson.
Han svarade nämligen för hälften av Brukets bilagas åtta mål – och han gjorde dom på raken!
– Jag blir väl tvungen att berömma lillebror den här gången, säger tränaren Anders Jonsson och skrattar.


Matforsmål redan efter 49 sekunder

Ljustorp siktar på topp 4 i Medelpadsfemman.
Därför blev nog inte dagens premiär på Timrås konstgräs mot Matfors 2 vad man hoppats och trott.
Daniel Boström gav gästerna en tidig ledning efter en målvaktsretur redan efter 49 sekunder och därefter startade Albin Jonsson sin målorgie med fyra raka mål, två på vardera sidan om pausvilan. Först ett distansskott och därefter rann han igenom mellan mittbackarna två gånger innan han vände upp vid straffområdesgränsen och curlade in fyran tätt invid stolpen.
Med Michael Wahlroos utvisad efter sitt andra gula kort med knappa halvtimmenkvar spädde trion Jmmy Holmgren, AlfredBoman och William Dalenius på till 8-0 i Brukets Blås bilagas favör. 
Men i ärlighetens namn var siffrorna för stora men hemmamålvakten hade inte en dag som det stänkte framgång på direkt. Hälften av målen var inte direkt otagbara. Men det är inte så lätt, ni såg väl vad Bayern Münchens torwachter ställde till några timmar senare mot Real Madid i Champions Leagues semifinal.


Lillebror fyramålsskytt

Matfors 2 ställde även upp med två "A-lagsspelare" i form av Daniel Boström och Jimmy Holmgren, båda målskyttar dessutom.
– Dom har varit borta och behövde matchtäning så det var därför som dom fick vara med, förklarar Andreas Jonsson.
Han fortsätter:
– Vi uppträdde kontrollerat hela matchen och vaskade fram en hel del chanser och då brukar det också bli mål. Vill berömma hela laget och då givetvis ett extra plus till fyramålsskytten Albin Jonsson trots att han är min lillebror, säger storebror Jonsson.
– Spelmässigt var det betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Men det var dom individuella misstagen som ledde till många av målen. Nu kommer Ånge att få äta upp detta nästa match, säger Ljustorps revanschsugne tränare Dan Mellberg.

Ljustorps IF - Matfors IF 2 0-8 (0-3)
2018-05-01 - 15:00 - Timrå IP KG
Målen: 0-1 Daniel Boström (1), 0-2 Albin Jonsson (10), 0-3 Albin Jonsson (42), 0-4 Albin Jonsson (51), 0-5 Albin Jonsson (67), 0-6 Jmmy Holmgren (76), 0-7 Alfred Boman (80), 0-8 William Dalenius (89).
Utvisning Ljustorp: Michael wahlroos (64).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (bra insats)
Publik: ?
Matchfakta

Kulan i luften 2017 och naturgräs när Nedansjö tog emot Ljustorp. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Kulan i luften 2017 och naturgräs när Nedansjö tog emot Ljustorp. Foto: Lokalfotbollen.nu.