NYHETER
Division 4 Medelpad

 MedelpadsAllsvenskan

Deltagande 10 lag i Medelpadsallsvenskan 2019: Alnö IF, Essviks AIF, Kubikenborgs IF, Ljunga IF/Fränsta IK, Matfors IF, Medskogsbrons BK,  Nedansjö IK, Sidsjö-Böle IF, Söråkers FF och Torps-hammars IF.
Danne Johansson har gjort mål i Essviksdressen tidigare. Här bland annat mot Lucksta i en match i Värmecupen för några år sedan. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Danne Johansson har gjort mål i Essviksdressen tidigare. Här bland annat mot Lucksta i en match i Värmecupen för några år sedan. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Målkungen återvänder till Essviks-vallen: "Vill vinna både serien och skytteligan" 


(2019-01-13)
Skyttekungen har varit rejält uppvaktad.
Nu har han bestämt sig för att återvända till Essviksvallen.
– Jag har som målsättning att både vinna serien och skytteligan i år, säger Daniel "Danne" Johansson efter fyra säsonger i grannklubben Svartviks IF.


"Dubbel skyttekung"
Efter en tids funderande. Dubble skytteligavinnaren i Medelpadsallsvenskan har nu bestämt sig. Daniel Johansson återvänder till Essviks AIF och "Vallen" efter några år i Kuben och Svartviks IF.
– Danne har öst in mål dom senaste säsongerna och kommer närmast från Svartvik. Ifjol gjorde han elva mål i trean och året dessförinnan svarade han för 18 fullträffar. Både 2015 och 2016 vann han skytteligan i Medelpadsallsvenskan med rekordnoteringar. Även det i Svartvik, säger Essvikstränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson.
– Jag är otroligt nöjd över att Danne har valt att komma till oss med tanke på alla andra lag som jagat honom. Danne behöver väl ingen större presentation då alla fotbollsintresserade i Medelpad vet att han har sprutat in mål i många år, och jag tror och hoppas att han kommer fortsätta göra det även hos oss, fortsätter "Snuvan".

"Vinna både serien och skytteligan"
På klubbens facebooksida sade det målfarliga nyförvärvet så här om valet om att återvända till Essvik:.
– Den stora anledningen till att jag valde Essvik och spel i division 4 är för att slippa resorna och helgmatcherna, sen känns Essvik spännande och jag har massa gamla kompisar där.
Vad hoppas du kunna bidra med till laget?
– Jag hoppas kunna bidra med poäng i första hand.
Vad är din målsättning den här säsongen?
– Min målsättning är att vinna både serien och skytteligan, säger Daniel "Danne" Johansson.
Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs. Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs.

Medskogsbron ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan: "Flyt" 


(2018-12-22)
Den enes bröd osv.
Det blir Medskogsbron som ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan 2019.
Detta trots att man "bara" kom femma i femman.
– Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, säger klubbens duktige målvakt Anton Stadling när han fått reda på att både Indal och Holm tackat nej till den vakanta platsen i fyran.


"Inte förtjänat platsen"
Kovlands IF tackade nej till fortsätt spel i Medelpadsallsvenskan.
Förfrågan gick därefter enligt turordningsprincipen till Indals IF och Holms SK. Men båda klubbarna tackade nej.
– Vi tappade sju spelare, varav sex tillbaka till IFK Sundsvall, så vi har inte tillräckligt stark trupp för att göra oss gällande i fyran, säger Holms lagledare Peter Lind.
– Vi tackade nej, egentligen av två anledningar. Vi hade ett spelarmöte efter säsongen där vi tillsammans med spelartruppen bestämde oss för att bygga vidare i Medelpadsfemman på det vi påbörjat. Även om vi slutade på en helt okej position i tabellen så avslöjar väl vår prestation under höstsäsongen att vi inte är redo för division 4 ännu. Vi vill förtjäna en plats i en högre serie genom att ha spelat oss dit, förhoppningsvis har vi förtjänat det redan inför säsongen 2020, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Seriefemman ersätter
Seriesegrarna Matfors IF 2 var aldrig aktuella att få ta steget upp då Medelpadsallsvenskan bara är öppen för representationslag och det faktum att redan "Brukets Blås" A-lag spelar där.
Det blir nu istället seriefemman Medskogsbrons BK som ersätter.
– Medskogs har ju haft som mål att spela division 4-fotboll sen vi åkte ur för ett par år sedan. Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, och jag tycker att fyran ser lättare ut än vad den har varit på många år då det är så pass många Medelpadslag i trean. Vi lär ju inte vinna utan målet är nytt kontrakt och försöka locka mer ungdomar till Viforsen helt enkelt, säger lagets duktige målvakt Anton Stadling

Kovland tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan – ersätts av Medskogs?


(2018-12-19)
Kovlands IF tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan.
På grund av spelarbrist och för ung trupp.
Vilket lag som ersätter är i dagsläget oklart.
– Tackar Indal och Holm nej så tar vi chansen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Många turer...
Kovlands IF tvingas tacka nej till Medelpadsallsvenskan 2019. Spelarbrist och för ung spelartrupp anses vara orsaken. Nu blir det att starta om i sexan.
Vilket lag kommer då att ersätta? Där har turerna varit många under onsdagen. Först tackade IFK Sundsvall ja, därefter Selånger FK och nu senast Medskogsbron.
– Vi har en turordning som vi går efter och det är tabellen i årets Medelpadsfemma, dock bara representationslagen, säger Medelpads Fotbollsförbunds Roger Magnusson.
Medskogsbrons BK, som kom femma, är det lag som kommer på tur om Indal och Holm tackar nej.
– Vi kommer att tacka ja om dom tackar nej. Styrelsen och spelarrådet är på det klara med att vi ska ta chansen om vi erbjuds platsen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
Han fortsätter:
– Vi anser att det är lättare att hänga kvar i fyran än att ta sig genom nålsögat att vinna femman. Tror också att det både är lättare att få nya spelare till klubben som det är att få behålla stommen där dom flesta verkar extra motiverade inför den kommande säsongen.

Hänger på Indal och Holm
Både Selånger och IFK Sundsvall är intresserade av att ta den vakanta platsen efter Kovland. Något som inte blir aktuellt nu när Medskogs tackar ja.
Nu hänger det alltså på huruvida Indal eller Holm beslutar. Dom senare har redan flaggat för att man tackar nej sedan man tappat sju spelare ur årets trupp. Inte heller Indal verkade alltför sugna på efter samtal med tränaren Dennis Hägg.
– Vi diskuterar frågan men det lutar åt ett nej för att både ledare och spelartrupp är inställda på division 5-spel även nästa år.
Beslutet måste vara förbundet tillhanda senast den 21 december så lagen har ett par dagar till att fundera på.
Åke Andersson blir kvar som tränare i Kuben trots degraderingen. Ex-allsvensken får Haris Devic till sin hjälp som spelande assisterande.
Åke Andersson blir kvar som tränare i Kuben trots degraderingen. Ex-allsvensken får Haris Devic till sin hjälp som spelande assisterande.

Åke Andersson fortsätter i Kuben
– får Haris Devic som spelande assisterande tränare


(2018-12-17)
Åke Andersson, 61, fortsätter som huvudtränare i Kuben trots nedflyttningen till Medelpadsallsvenskan.
Till sin hjälp får han Haris Devic som assisterande. 
34-åringen från Svartvik kommer även att finnas med på planen är det meningen.
– En kompetent duo som vi tror mycket på, säger lagledaren Olle Bohlin.


Kubikenborgs IF:s unga lag var chanslösa att hänga kvar i division 3.
Nu siktar man på att göra sejouren i Medelpadsallsvenskan kortast möjlig.
Åke Andersson, 61, blir kvar som huvudtränare och får Haris Devic från Svartvik som assistent. Den 34-årige allroundspelaren, från Svartvik, kommer även att finnas tillgänglig på planen är det meningen.
– En kompetent duo som vi tror mycket på och som går hem hos killarna, säger lagledaren Olle Bohlin.
Lagets interna skyttekung, Bleart Ugzmajli har gått motsatt väg som Haris Devic medan mittfältaren Khaldoon Raid Hazim Shaia väljer en av nästa års tuffaste motståndare för Kuben, Söråkers FF.
– Annars ser det ut som vi får behålla truppen. Det är några nya som är med och provtränar och som vi hoppas kunna göra klart med, säger Olle Bohlin.
En av dom som tränar med "Tigerränderna" är Danne Johansson, som även moderklubben Essvik är sugen att sätta tänderna i. Även ett par spelare från GIF:s U-lag är med och kör.
"All Star-spelaren" Uros Kalember lämnar IFK Sundsvall för Söråkers FF. "All Star-spelaren" Uros Kalember lämnar IFK Sundsvall för Söråkers FF.

Söråker värvar från Kuben och IFK Sundsvall – men riskerar att tappa bägge målvakterna

(2018-12-16)
Söråker har gjort klart med en "All Star-spelare" och en som provade på division 3-lir under säsongen.
Samtidigt ser det ut som om klubben kan tappa bägge sina målvakter.
– Dags att ge ungdomarna chansen då jag börjar blir gammal, säger succékeepern Mikael Gustafsson. 28 (!).

Lagt basketskorna på hyllan

Söråker siktar på att bli ett topplag även nästa år.
Nu har man värvat Uros Kalember från IFK Sundsvall. 20-åringen, som tidigare var en baskettalang av rang, satsar numera på fotbollen och kan spela såväl ytter som anfallare.
– Det känns riktigt skönt, har tränat med Söråker i ett par veckor nu och det är ett väldigt bra gäng med bra ambitioner. Jag hoppas att min fart, min energi och mitt driv hjälper laget att ta steget upp till trean nästa säsong, för det känns helt klart gångbart. Som sagt så har de redan ett bra lag, det såg man redan förra säsongen, så jag hoppas bara jag kan tillföra med ännu mer och göra laget ännu bättre. Jag har tidigare haft svårt att komma till bra mållägen, men jag kan säga att det redan blivit bättre efter några träningar med Söråker, dom har ett riktigt fint spel som verkligen passar mig som spelare.
Uros fortsätter:
– Basketskorna har jag lagt på hyllan, och nu är det fotboll som gäller. Spelar naturligtvis mycket basket på fritiden, men tycker fotbollen är roligare numera, säger Uros som förra helgen var med och lirade med Lokalfotbollens division 4 All Stars.


28 år och "för gammal"

Söråker har även värvat centrala mittfältaren Khaldoon Raid Hazim Shaia. 21-årige "Kalle" gjorde fyra matchen i trean den gångna säsongen med "Tigerränderna", vilka han nu får möta i Medelpadsallsvenskan den komna säsongen.
Ett aber dock för klubben är att man ser ut att kunna tappa högerbacken Oliwer Karlsson till Sund och båda sina målvakter, Mikael "G" Gustafsson och Joel Nilsson.
– Jag flaggade tidigt att det här var min sista säsong. Börjar bli gammal och det kan vara dags att ge ungdomarna chansen. Flickvännen pluggar i Östersund och eventuellt kommer jag att flytta dit. Men inget är hugget i sten ännu så jag stänger inga dörrar helt, säger den 28-årige (!) succé-målvakten Gustafsson.
Är bara att hoppas på att duglige "G" kommer på bättre tankar och kör på några säsonger till. Finns alldeles för få verbala och duktiga keeprar i distriktet som det är. Alldeles för många lägger av för tidigt! Även om man inte bhöver hålla på till man fyllt 54 som somliga...

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

André Sjödal är tillbaka i Essvik efter några år i förskingringen. André Sjödal är tillbaka i Essvik efter några år i förskingringen.

Kubenspelare klar plus att rutinerad duo återvänder till Essvik – och hoppas på drömvärvning

(2018-12-15)
Essviks AIF värvar Kevin Wöhrman från Kuben plus att André Sjödal och Christian "Chippen" Isaksson återvänder till "Vallen".
Och tränaren Fredrik Martinsson hoppas på ett fjärde nyförvärv och en tredje återvändare.
– Ja, Danne Johansson vore en drömvärvning!

Essviks AIF tappar lovande mittbacken Ted Åkerlund till Svartviks IF men i gengäld går rutinerade André Sjödal den andra vägen över sundet. André som varit biorta några år från halvön och testat vingarna i både Kuben och "Blackbay". Dom senaste säsongerna dock förstörda av knäskador.
Återvänder efter ett par års nedvarvande i Matfors andralag gör också Christian "Chippen" Isaksson. En vältränad och motiverad "Chippen" håller god division 4-klass.
Men tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson håller tummarna och hoppas starkt på en tredje återvändare.
– Ja, Danne Johansson vore en drömvärvning. Han har varit med och tränat med oss i uppstarten i alla fall, säger "Snuvan".
Dessutom gjorde man klart med Kubens Kevin Wöhrman så sent somn igår och unge målvakten Fredrik Fälldin.
– Stor stark kille som kan spela både forward och mittback med bra tillslag på bollen. Fredrik vet jag inte så mycket om än mer än att han är ung och lovande, berömmer "Snuvan" som också avslöjar att det är fler spelare på väg in.
– Det är några som provtränat med oss så vi får se vad som händer.

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mario Berlin lirar med "Brukets Blå" nästa år. Mario Berlin lirar med "Brukets Blå" nästa år.

Tränarduon kvar i Matfors – Mario Berlin första nyförvärvet

(2018-12-12)
Tränarduon Tobias Sjölund och  Andreas Jonsson fortsätter i "Brukets Blå" efter årets tredjeplats i Medelpadsallsvenskan.
Man har även gjort klart med sitt första nyförvärv.
– Det är Mario Berlin som lämnar Ljustorp för oss och är en spelare som jag jagat i flera år, säger Andreas Jonsson.


Blommade ut under hösten

Efter en liten seg vårsäsong blommade Matfors ut under hösten och vann bland annat "El Fantastico", derbyt mot blivande seriesegrarna Lucksta med klara siffror efter en gedigen insats.
Nu räckte det inte ända fram till en kvalplats men väl en "bronsblecka", fyra poäng bakom tvåan Söråker.
Nu har "Brukets Blå" gjort klart med fjolårets tränarduo Tobias "Tobbe" Sjölnnd och Andreas Jonsson.
– Det stämmer att vi bli kvar, säger Andreas Jonsson.


Från Ljustorp till Matfors

Första nyförvärvet är i hamn och det är kantspelaren Mario Berlin som hämtats in från Ljustorps IF,
– Ser en enorm potential i Mario och det är lite upp till honom själv hur pass bra han vill bli den kommande säsongen. Har faktiskt jagat honom under en längre tid men det var först nu som det passade för båda parter att han tog steget till "Brukets Blå". Han besitter en fin teknik och snabbhet , god spelförståelse och är duktig på att slå ut sin gubbe. Tror att han i vår miljö kan utvecklas till en riktigt duktig poängspelare, säger Andreas Jonsson.
Andreas fortsätter:
– Med förstärkningen av Mario skulle jag vilja påstå att vi besitter en otroligt fin uppsättning av yttermittfältare/forwards så där känner vi oss redo inför säsongen. Vi har lyckats behålla hela truppen utom två från ifjol trots att vissa division 3-klubbar slitit vilt i våra spelare. Det tyder på att gruppen trivs tillsammans och tror på det som vi har på gång. Något som är otroligt glädjande.
Dom två som lämnat är försvarsspelaren Axel Drewsen som tar det "förbjudna" steget över till det nya division 3-laget och grannen Lucksta IF. Christian "Chippen" Isaksson återvänder till Essvik. "Chippen" valde dock under sina två år i klubben att spela med andralaget i division 5 där han var en av stöttespelarna bakom seriesegern där han tillförde det unga manskapet med både kompetens och rutin.

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Marco Padellaro har återvänt till "brottsplatsen". Marco Padellaro har återvänt till "brottsplatsen".

Tränarklart i Ljunga/ Fränsta – gör sin tredje sejour

(2018-12-03)
Ljunga/Fränsta har gjort klart med en ny tränare efter avgående Tommy Göransson.
Ny, nåja, blir Marco Padellaro.
– Jag går in på min tredje sejour som huvudtränare på Ljungalid, säger 50-åringen.


Känd röst tar över

Det blir ett välbekant ansikte och en känd röst som efterträder avgående Tommy Göransson som huvudtränare i Ljunga/Fränsta.
Det blir Marco Padellaro som återvänder efter ett par år som tränare för Ånge IF:s damer och senast assisterande till Bert-Ove Blom i seriekonkurrenten Torpshammars IF.
– Jag går in på min tredje sejour som huvudtränare på Ljungalid, säger den 50-åriga Ljungalegenden, som även spelade ett antal säsonger i den svarta tröjan.
– Vi är glada att Marco återvänder till oss. En meriterad tränare med pondus, säger lagledaren Alex Johansson.
Alex som själv går mot sin åttonde säsong 2019.


Hela ledarstaben klar

Utöver Marco och Alex kommer ledarstaben att bestå av Andreas "Linkan" Lindqvist (spelande) och materialduon Dennis Näckstrand och Robin Liundahl, som även dom därmed fortsätter.
Spelarsidan ser även den ut att bli intakt.
– Ingen av årets spelare har aviserat att byta klubb. Kanske blir det någon som lägger skorna på hyllan men inget är klart, säger Alex Johansson.
Marco Padellaro kommer att få en "mjukstart" som tränare då laget inte kör igång förrän den 13 januari.
– Då har vi bokat NCC-hallen i Timrå och dom som vill komma och provträna med oss är välkomna, säger Alex.
Han fortsätter:
– Anledningen att vi inte kör igång tidigare är att nästan alla i truppen lirar innebandy eller hockey. Dom som inte gör det kommer att sköta sin träning individuellt är det meningen. Fotbollssäsongen är ändå tillräckligt lång som den är.

texten kan komma att uppdateras


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)
Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)
Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.