NYHETER
Division 4 Medelpad

 MedelpadsAllsvenskan

Deltagande 10 lag i Medelpadsallsvenskan 2019: Alnö IF, Essviks AIF, Kubikenborgs IF,  Matfors IF, Medskogsbrons BK,  Nedansjö IK, Sidsjö-Böle IF, Söråkers FF och Torps-hammars IF samt vakant lag.
Jesper Svensson målade för Kuben. Jesper Svensson målade för Kuben.

Helgens träningsmatcher för lagen i Medelpads-allsvenskan


(2019-03-23)
Blott två av våra division 4-lag träningsmatchar i helgen, och både Kuben och Matfors spelar under lördagen.


Sund IF - Kubikenborgs IF 4-2 (4-1)
2019-03-23 - 12:00 - NP3 Arena
Mål Sund: väntar på uppgift
Mål Kuben: Pontus Lundqvist och Jesper Svensson.
Domare. Anton Sjöberg
Publik: 50
Matchfakta
Kommentar:
– Vi stod på hälarna i den första halvleken och bjuder dom på fyra mål. Inte heller den andra halvleken är inte heller bra trots att vi ändå vinner den. Nä, idag var det slätstruket överlag, suckar Kubentränaren Åke Andersson.

Forsa IF - Matfors IF
2019-03-23 - 17:00 - Glysis Sparbanken Arena
Domare: Nils Karlsson
Publik:
Matchfakta
Roy B Olsson & Co. i Ljunga IF bygger nytt i sexan. Roy B Olsson & Co. i Ljunga IF bygger nytt i sexan.

Ljunga avslutar samarbetet med Fränsta – och begär sig ner i sexan: "Tappat hela fjolårstruppen"


(2019-02-13)
I två år höll samarbetet mellan Ljunga IF och Fränsta IK.
Nu avslutas det och Ljunga drar sig även ur Medelpadsallsvenskan och börjar om i sexan.
– Vi har tappat i stort sett hela spelartruppen från ifjol, säger ordföranden Roy B Olsson.


Begär sig ner i Medelpadssexan
Det blir inget tredje år när det gäller samarbetet mellan västraklubbarna Ljunga IF och Fränsta IK.
Dom förstnämnda drar sig ur både samarbetet med sina grannar och spel i Medelpadsallsvenskan.
– Ja, så blir det. Vi har tappat i stort sett hela spelartruppen från fjolåret. Tre spelare har gått till Stöde i trean medan fem vardera har tagit steget över till Fränsta IK respektive Ånge IF, säger Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson.
Laget börjar nu om i Medelpadssexan, om det nu blir någon då det är så få lag anmälda.
– För någon vecka sedan hade vi knappt någon spelartrupp men nu jobbar vi på att ändå få ihop ett lag i seriespel i år. Många som slutat eller gick till andra klubbar i samband med sammanslagningen är tillbaka och i dagsläget har vi 20 namn i spelartruppen. Stöde IF kommer inte att ha något andralag i seriespel och dom har lovat att vi kan få spelare från deras lag om grabbarna själva är intresserade, säger Roy B Olsson, och tillägger:
– I år blir den första säsongen i historien som vi spelar i en lägre serie än Wiskan (skratt).

Ånge tar den vakanta platsen i fyran?
När det gäller nytillträdde tränaren, nygamle, Marco Padellaro fortsätter han oavsett division.
– Och Alex Johansson fortsätter sitt strävsamma jobb som lagledare och tillsammans med Marco jobbar för fulla muggar för att få ihop en spelartrupp, säger Roy B Olsson.
Om det nu inte blir så att det kan bli en utökad femma och ingen sexa.
Vilket lag som tar den vakanta platsen efter Ljunga i Medelpads-allsvenskan är ännu oklart. Enligt turordningen går första "tjing" till  Indals IF och därefter Ånge IF och i tredje hand Selånger FK.
I samband med att Kovland drog sig ur tackade Indal nej medan både Ånge och Selånger sade sig vara intresserade men då gick Medskogsbrons BK före i kön.
– Det här var nytt för mig, säger Indals lagledare Jonas Wallvik när Lokalfotbollen får tag i honom.
– Rent spontant är jag tveksam den här gången också till uppflyttning då vi förberett oss för division 5-spel. Men vi får kolla upp förutsättningarna och vad killarna i laget har för synpunkter, fortsätter Jonas Wallvik.
– Vad jag vet så har vi ännu inte fått någon förfrågan från förbundet. Innan det är det svårt att ta något beslut hur vi kommer att göra, säger Ånges tränare Henrik Liivlaid.
Indals IF var den gången först att tillfrågas men tackade som sagt då nej. Huruvida man kommer att tacka ja eller nej denna gång återstår att se.
Det här är det andra avhoppet från Medelpadsallsvenskan inför den kommande säsongen. Före jul drog sig Kovlands IF ur (scrolla ner en bit på den här sidan för artikel) och nu Ljunga IF. Det här är inget som känns bra när det gäller den lokala fotbollen.
Andreas Wikander gör comeback. Andreas Wikander gör comeback.

Rutinerad mittback med division 2-rutin gör comeback – ny klubb Matfors IF


(2019-02-07)
Han har spelat division 2-fotboll i Ånge IF och var senast med och vann trean med IFK Timrå 2015.
Nu gör 32-årige mittbacken Andreas Wikander comeback.
– Hängde med på en träning. Sedan dess har jag varit fast, säger Brukets Blås senaste nyförvärv.


Under många år var han en stabil mittback på division 2- och 3-nivå och spelade i Ånge IF och avslutningsvis i IFK Timrå där han var med och förde upp laget i division 2 2015 innan han lade skorna på hyllan. Han har även hunnit med spel i fyran med Östavalls IF.
Nu gör mittbacken Andreas Wikander comeback som 32-åring. Och han gör det i Medelpadsallsvenskan med Matfors IF.
– Det är Emil Nordell som har, efter en längre tid, lyckas övertala mig till en comeback. Till slut föll man för trycket och hängde med på en träning. Sedan dess har jag varit fast, säger Brukets Blås senaste nyförvärv.
Så här beskriver sig Andreas som spelare.
– Mina styrkor är nog mitt lugn och kan kanske bidra med lite rutin.
– Andreas har haft uppehåll i två säsonger men nu var han sugen igen. Tränat med oss några veckor nu och imponerat. Placeringssäker, duktig med boll, styr och ställer bakifrån. Vi får in en rutinerad kille till vårt unga lag vilket jag tror kommer bli viktigt. Riktigt kul att han väljer spel i Brukets Blå i år, säger den assisterande tränaren Andreas Jonsson.

Läget i Matfors trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: Dennis Täck Forsberg, mv (Essviks AIF), Mario Berlin, ymf/fw (Ljustorps IF), Arvid Östlund, mv (uppflyttat från U-laget) samt Andreas Wikander, mb (comeback, senast IFK Timrå 2015).
Förluster: Axel Drewsen, mb (Lucksta IF) och Christian "Chippen" Isaksson, b/mf (Essviks AIF).
En in och ingen ut. Det har varit en lugn silly season för Christer Söders Nedansjö IK så här långt. En in och ingen ut. Det har varit en lugn silly season för Christer Söders Nedansjö IK så här långt.

Nästan stiltje i Nedansjö IK under silly season – mitt-fältare från Selånger enda nyförväret så här långt


(2019-02-04)
Bara en spelare in så här långt i Nedansjö IK, mittfältaren Oskar Bruzell från Selånger FK.
Men i gengäld inga förluster.
– Det har varit ganska lugnt på fronten när det gäller nyförvärv och spelarförluster, säger tränaren Christer Söder.


Det har inte hänt mycket sedan Nedansjö IK för första gången i historien förnyade nytt kontrakt i Medelpadsallsvenskan i höstas.
Klubben har aldrig spelat två år i rad i fyran men nu är det dags för det svåra andraåret.
– Men när det gäller nyförvärv och spelarförluster har det varit ganska lugnt på den fronten. Vi har fått in Oskar Bruzell från Selånger FK. En rapp och teknisk mittfältare som jag tror vi kommer att få stor nytta av i år, säger tränaren Christer Söder.
Christer fortsätter:
– Vi har varit lite tunt på folk på grund av skader och sjukdomar men det börjar ordna till sig.
Precis som ifjol kommer NIK att ha ett samarbete med Wiskans IF i Medelpadsfemman. Och det cirkulerar även lite om att det ska komma in några mya spelare.
– Det har väl gått lite surr bland spelarna om ev några killar som vill komma och träna med oss, men dom har inte dykt upp än, avslutar Christer Söder.

Läget i Nedansjös trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: Oskar Bruzell, mf (Selånger FK).
Ut: Johan Grundberg (IFK Sundsvall, spelade dock inget ifjol).
Hampus Eriksson återvänder till Essvik efter ensejour i GIF Sundsvall U17. Hampus Eriksson återvänder till Essvik efter ensejour i GIF Sundsvall U17.

Essviks AIF får tillbaka lovande spelare från GIF Sundsvall U – men tappar duo till Sund i trean


(2019-02-04)
Lovande Hampus Eriksson återvänder till Essviks AIF efter en kortare sejour i GIF Sundsvall plus att anfallaren Johan Kolbäck gör comeback.
På förlustsidan finns duon Elias Friberg och Melker Lindqvist som båda går till division 3-laget Sund IF.
– Vi har även flyttat upp 17-årige yttern Max Mårdstam från egna led, säger tränaren Fredrik Martinsson.


Essvik tappar, som Lokalfotbollen redan skrivit om (klicka här), duon Elias Friberg och Melker Lindqvist, efter bara en säsong på "Vallen", till division 3-laget Sund IF.
I gengäld återvänder unge Hampus Eriksson, Danne Johanssons lillebror, efter en kortare sejour i GIF Sundsvall U17 plus att Johan Kolbäck gör comeback. Från egna led flyttar man upp Max Mårdstam.
– Hampus är 17 år och central mittfältare och har sina styrkor i en bra passningsfot och fin spelförståelse. Max är lika ung och är en ytter som är bra på utmana när han kommer rättvänd. Ligger även inne med ett vasst skott. Johan är en snabb, avig och orädd forward/ytter, säger tränaren Fredrik Martinsson.
Sedan tidigare har Essvik förstärkt med Daniel Johansson, forward, och André Sjödal, mittback (båda Svartviks IF), Kevin Wöhrman, mittfältare/forward (Kubikenborgs IF) samt Christian "Chippen" Isaksson, back/mittfältare (Matfors IF). Scrolla ner på den här sidan för mer info om dessa övergångar.

Läget i Essviks trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: Hampus Eriksson (GIF Sundsvall U17), Daniel Johansson, fw, och André Sjödal, mb (Svartviks IF), Kevin Wöhrman, mf/fw (Kubikenborgs IF) och Christian "Chippen" Isaksson, b/mf (Matfors IF), Max Mårdstam, ymf/fw (uppflyttad från U-laget) och Johan Kolbäck, fw (comeback).
Ut: Elias Friberg, mf, och Melker Lindqvist, ymf (Sund IF), Ted Åkerlund, mb (Svartviks IF), Dennis Täck Forsberg, mv (Matfors IF).
mikael eklöf kör på ännu en säsong som tränare för Sidsjö-Böle. mikael eklöf kör på ännu en säsong som tränare för Sidsjö-Böle.

Sidsjö-Böle IF ser med tillförsikt fram mot årets säsong: "Starka nyförvärv"


(2019-01-30)
Sidsjö-Böle klarade nytt kontrakt galant i sin division 4-comeback.
Inför den kommande säsongen har man gjort klart med flera intressanta nyförvärv.
– Vi har fått ihop ett bra gäng att bygga vidare på, säger tränaren Mikael Eklöf.


Best of the rest
Sidsjö-Böle IF klarade sin målsättning ifjol galant. Man siktade på nytt kontrakt i sin division 4-comeback men "vann" undre halvan. Detta trots att man inte kunde spela en enda hemmamatch på "ogästvänliga" Sidsjövallen.
– Vi nådde vårt uppsatta mål och spelade stundom riktigt rolig och bra fotboll. Vi har också fått ihop ett bra gäng att bygga vidare på, säger tränaren Mikael Eklöf, som väljer att fortsätta minst en säsong till.
– Ja, nu är det för spännande och roligt för att låta någon annan ta över, skrattar skånebördige Eklöf.
Eklöf hade många roliga minnen från den gångna säsongen.
– Ja, ett av dom var efter en träning där förre AIK- och GIF-mittbacken Kalle Ståhl deltog så fick lagledaren "Micke" Bergdahl frågan av en yngre spelare; ”Vem är det där, han är ju bra…signa honom!”.

Flera starka nyförvärv
Det var inte mycket negativt från fjolåret som Sidsjö-Böletränaren kunde komma på.
– Att vi på grund att diverse frånvaro behövde rotera så mycket på spelare vilket gjorde våra prestationer något ojämna. Den så efterlängtade kontinuiteten ville inte riktigt infinna sig.
På spelarsidan har man inför den kommande säsongen tappat tongivande Faton Buzuku till Söråkers FF och Innocent Manzi som gått till division 3-nykomlingarna Lucksta IF.
– Givetvis tråkigt att tappa bra spelare men i gengäld har vi fått flera fina nyförvärv, säger Mikael Eklöf.
Det är bara att hålla med. Eller vad sägs om dessa lirare?
Carl Sahlin (GIF Sundsvall U19) Louison Likita (Östersunds FK U19), Francis Chukwunalu (IFK Timrå), Arwid Nyström och Carl-Philip Göransson (Svartviks IF), Casper Engstrand, Albert Edström och Alexander Nilsson (Kovlands IF).
– Vi är mycket nöjda med samtliga nyförvärv då de inte bara bidrar med fotbollskvalitéer. De bidrar även med god stämning och passar bra in i vårt lagbygge inför 2019, säger Mikael Eklöf.

Så här säger Mikael Eklöf om sina nyförvärv, spelare för spelare:
Carl Sahlin
– En träningsvillig, teknisk och skolad spelare som kan spela på flera positioner.
Louison Likita
– Snabb ytter eller forward, en spelare som precis som Carl fått skolning i en större förening än Böle.
Arwid Nyström
– En teknisk och fysisk spelare med många goda kvalitéer. Går ev att nyttja på fler positioner än som högerback. Visar stort hjärta på plan.
Carl-Philip Göransson
– Naturlig vänsterfot som kan användas både i en defensiv- som offensiv roll. Snabb och teknisk, villig att ta avslut.
Casper Engstrand
- Teknisk måltjuv som har näsa för att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Snabb och löpvillig.
Albert Edström
– Rejäl, spelande mittback som även går att nyttja på andra positioner. Alexander Nilsson
– Kvick löpvillig ytter alternativt forward.
Francis Chukwunalu
– Ung orädd målvakt som tar steget upp i seniorfotbollen.

Läget i Sidsjö-Böle IF:s trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: Carl Sahlin (GIF Sundsvall U19) Louison Likita (Östersunds FK U19), Arwid Nyström och Carl-Philip Göransson (Svartviks IF), Casper Engstrand, Albert Edström och Alexander Nilsson (Kovlands IF).
Ut: Innocent Manzi (Lucksta IF), Faton Buzuku (Söråkers FF) och Adrian Goeble (slutar).

texten kan komma att uppdateras med mer info om nyförvärven.
Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund tror på samarbetet med Lucksta. Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund tror på samarbetet med Lucksta.

Medskogsbron inleder samarbete med division 3-klubb: "Gynnsamt för båda föreningarna"


(2019-01-30)
Medskogsbrons BK inleder samarbete med division 3-nabon Lucksta IF.
– Är övertygad om att samarbetet med Lucksta kommer att bli gynnsamt för båda föreningarna, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


"Gynnsamt för båda föreningarna"
Medskogsbron är fast beslutna att hänga kvar i Medelpadsallsvenskan så nykomlingar man är.
Nu har man gjort klart med ett samarbete med nya division 3-laget Lucksta IF.
– Vi klubbar kring Marmen måste samarbeta och vi är övertygade om att samarbetet med Lucksta kommer att bli gynnsamt för båda föreningarna. Vi i MBK hoppas kunna stärka vår startelva med ett par namn från LIF så gott som varje match. I dagsläget är tre-fyra spelare ur vår trupp redo att kunna träna och vid behov även spela matcher med LIF under säsongen, säger lagledaren "Jocke" Hedlund.
Han fortsätter:
– Vi strävar också efter att ha gemensamma träningar och lagaktiviteter under säsongen för att stärka sammanhållningen lagen emellan.

"Hjälpa Medskogs att hänga kvar"
Luckstas sportchef Martin Ålin:
– Vi vill gärna vara med och hjälpa Medskogs att hänga kvar i fyran genom att låta dom som inte fick speltid i senaste matchen få lira på en bra nivå. Vem vet? Kanske någon Medskogslirare vill prova på spel i trean, kanske dom vill skriva över sig till oss, säger Martin Ålin.
Några klara nyförvärv kan man dock inte Medskogs presentera i dagsläget.
– Just nu är det tre spelare som provtränar med oss men för tidigt att spekulera huruvida det blir några övergångar. Värt att påpeka är att samtliga är 18 år eller yngre vilket är glädjande. Det kan bli en förstärkning på spelarsidan efter sommaruppehållet som jag vet redan nu. På förlustsidan är det Alexander Söderblom och Mathias Andersson som tackat för sig så här långt, avslutar "Jocke" Hedlund.

Läget i Medskogsbrons BK:s trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: –
Ut: Alexander Söderblom och Mathias Andersson (slutar).
Dennis Täck Forsberg byter från Essvik till seriekonkurrenten Matfors. Dennis Täck Forsberg byter från Essvik till seriekonkurrenten Matfors.

Matfors värvar ung målvakt från seriekonkurrenten Essvik


(2019-01-30)
Vara kvar i Essvik eller ta steget över till Medskogsbron?
Valet blev – Matfors IF!
– Känns bra att ha säkrat upp målvaktsposten med honom plus Arvid Östlund från U-laget, säger Brukets Blås assisterande tränare Andreas Jonsson.


Dennis Täck Forsberg var på väg till Medskogsbron. Men den 18-årige Essvikskeepern, med förflutet tidigare även i GIF Sundsvalls pojklag, valde Matfors.
– Ja, han tränade med dom men tog sedan steget över till oss.  Dennis får en fin utvecklingsmöjlighet hos oss helt klart. Känns bra att ha säkrat upp målvaktsposten med honom plus Arvid Östlund från U-laget, säger Brukets Blås assisterande tränare Andreas Jonsson.
Fredrik Allgren blir ny huvudtränare i Medskogs. Fredrik Allgren blir ny huvudtränare i Medskogs.

Fredrik Allgren ny huvud-tränare i Medskogsbron – "Jocke" Hedlund fortsätter som lagledare


(2019-01-16)
Det blir mittbacken Fredrik Allgren som tar över som huvudtränare efter Matte Pettersson i Medskogsbron.
"Jocke" Hedlund fortsätter som lagledare.
– Ska bli ett spännande år och det blir en utmaning att göra oss konkurrenskraftiga i Medelpadsallsvenskan som nykomlingar, säger Fredrik Allgren., säger Fredrik Allgren.


Ny tränare
Som ni kan läsa i en artikel längre ner på sidan blev det fjolårets seriefemma i Medelpadsfemman som ersätter Kovland i fyran.
Ny tränare efter Matte Pettersson som tackade för sig efter fjolårssäsongen blir mittbacken Fredrik Allgren.
– Ska bli ett spännande år och det blir en utmaning att göra oss konkurrenskraftiga i Medelpadsallsvenskan som nykomlingar, säger Fredrik Allgren, som gör sitt första år som huvudtränare på den här nivån.
– Ja, så blir det. Jag hade ansvaret för IFK Sundsvalls andralag i femman för några år sedan och var senare assisterande till Mikael Kotermajer i A-laget, säger Allgren.
Vad hoppas du kunna tillföra och vilka är dina styrkor som tränare?
– Jag hoppas kunna skapa lite struktur på träningarna och försöka utveckla dom yngre spelarna och motivera dom äldre.
Kommer du att spela eller bara fokusera på tränarbiten?
– Jag är för gammal och trasig för och spela boll på division 4-nivå så det är på andra sidan sidlinjen jag tänkte stå i år. Kanske blir någon minuts inhopp om det fattas folk? Vi får se, säger 40-åringen.

Ny målvakt på G
Ett tag var det meningen att lagledaren Joakim Hedlund skulle ta över tränarposten men nu står det klart att "Jocke" fortsätter den viktiga lagledarsysslan.
På spelarsidan har man ännu inte fått in några förstärkningar, men inte heller tappat några spelare.
– Nja, Alexander Söderblom som gjorde comeback ifjol har valt att åter lägga skorna på hyllan. Men "Alex" kommer vid behov att ställa upp runt laget vid matcher som matchvärd eller dylikt, säger "Jocke" Hedlund, som hoppas på att göra klart med första nyförvärvet inom kort.
– Essviks målvakt Dennis Täck Forsberg har provtränat med oss och vi håller tummarna för att han vill ansluta till laget. Dennis skötte sig utmärkt mellan stolparna förra säsongen dom gånger han lånades in och ersatte Anton Stadling. Dennis är framför allt en bra person som skulle passa in i vårt schyssta gäng, säger Hedlund.

Brännström följer med upp i fyran
I övrigt i truppen är Anton Norberg återställd från skada och dom sent inkomna nyförvärven från förra året; Christoffer Brännström, Magnus Johansson, Olle Waldehag och Michael Fredriksson fortsätter.
– Något som känns utmärkt. På ledarsidan kommer förhoppningsvis Tony Broman att kunna ställa upp så ofta han hinner och axla målvaktstränarmanteln samt vara tredjemålvakt, säger Hedlund och fortsätter:
– Ambitionen är att vi ska, som tränare Allgren säger, vara konkurrenskraftiga nog att klara nytt kontrakt och även störa dom presumtiva topplagen när och om vi kan ställa vår bästa elva på benen, avslutar lagledaren Joakim "Jocke" Hedlund.. 
Danne Johansson har gjort mål i Essviksdressen tidigare. Här bland annat mot Lucksta i en match i Värmecupen för några år sedan. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Danne Johansson har gjort mål i Essviksdressen tidigare. Här bland annat mot Lucksta i en match i Värmecupen för några år sedan. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Målkungen återvänder till Essviks-vallen: "Vill vinna både serien och skytteligan" 


(2019-01-13)
Skyttekungen har varit rejält uppvaktad.
Nu har han bestämt sig för att återvända till Essviksvallen.
– Jag har som målsättning att både vinna serien och skytteligan i år, säger Daniel "Danne" Johansson efter fyra säsonger i grannklubben Svartviks IF.


"Dubbel skyttekung"
Efter en tids funderande. Dubble skytteligavinnaren i Medelpadsallsvenskan har nu bestämt sig. Daniel Johansson återvänder till Essviks AIF och "Vallen" efter några år i Kuben och Svartviks IF.
– Danne har öst in mål dom senaste säsongerna och kommer närmast från Svartvik. Ifjol gjorde han elva mål i trean och året dessförinnan svarade han för 18 fullträffar. Både 2015 och 2016 vann han skytteligan i Medelpadsallsvenskan med rekordnoteringar. Även det i Svartvik, säger Essvikstränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson.
– Jag är otroligt nöjd över att Danne har valt att komma till oss med tanke på alla andra lag som jagat honom. Danne behöver väl ingen större presentation då alla fotbollsintresserade i Medelpad vet att han har sprutat in mål i många år, och jag tror och hoppas att han kommer fortsätta göra det även hos oss, fortsätter "Snuvan".

"Vinna både serien och skytteligan"
På klubbens facebooksida sade det målfarliga nyförvärvet så här om valet om att återvända till Essvik:.
– Den stora anledningen till att jag valde Essvik och spel i division 4 är för att slippa resorna och helgmatcherna, sen känns Essvik spännande och jag har massa gamla kompisar där.
Vad hoppas du kunna bidra med till laget?
– Jag hoppas kunna bidra med poäng i första hand.
Vad är din målsättning den här säsongen?
– Min målsättning är att vinna både serien och skytteligan, säger Daniel "Danne" Johansson.
Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs. Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs.

Medskogsbron ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan: "Flyt" 


(2018-12-22)
Den enes bröd osv.
Det blir Medskogsbron som ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan 2019.
Detta trots att man "bara" kom femma i femman.
– Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, säger klubbens duktige målvakt Anton Stadling när han fått reda på att både Indal och Holm tackat nej till den vakanta platsen i fyran.


"Inte förtjänat platsen"
Kovlands IF tackade nej till fortsätt spel i Medelpadsallsvenskan.
Förfrågan gick därefter enligt turordningsprincipen till Indals IF och Holms SK. Men båda klubbarna tackade nej.
– Vi tappade sju spelare, varav sex tillbaka till IFK Sundsvall, så vi har inte tillräckligt stark trupp för att göra oss gällande i fyran, säger Holms lagledare Peter Lind.
– Vi tackade nej, egentligen av två anledningar. Vi hade ett spelarmöte efter säsongen där vi tillsammans med spelartruppen bestämde oss för att bygga vidare i Medelpadsfemman på det vi påbörjat. Även om vi slutade på en helt okej position i tabellen så avslöjar väl vår prestation under höstsäsongen att vi inte är redo för division 4 ännu. Vi vill förtjäna en plats i en högre serie genom att ha spelat oss dit, förhoppningsvis har vi förtjänat det redan inför säsongen 2020, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Seriefemman ersätter
Seriesegrarna Matfors IF 2 var aldrig aktuella att få ta steget upp då Medelpadsallsvenskan bara är öppen för representationslag och det faktum att redan "Brukets Blås" A-lag spelar där.
Det blir nu istället seriefemman Medskogsbrons BK som ersätter.
– Medskogs har ju haft som mål att spela division 4-fotboll sen vi åkte ur för ett par år sedan. Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, och jag tycker att fyran ser lättare ut än vad den har varit på många år då det är så pass många Medelpadslag i trean. Vi lär ju inte vinna utan målet är nytt kontrakt och försöka locka mer ungdomar till Viforsen helt enkelt, säger lagets duktige målvakt Anton Stadling

Kovland tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan – ersätts av Medskogs?


(2018-12-19)
Kovlands IF tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan.
På grund av spelarbrist och för ung trupp.
Vilket lag som ersätter är i dagsläget oklart.
– Tackar Indal och Holm nej så tar vi chansen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Många turer...
Kovlands IF tvingas tacka nej till Medelpadsallsvenskan 2019. Spelarbrist och för ung spelartrupp anses vara orsaken. Nu blir det att starta om i sexan.
Vilket lag kommer då att ersätta? Där har turerna varit många under onsdagen. Först tackade IFK Sundsvall ja, därefter Selånger FK och nu senast Medskogsbron.
– Vi har en turordning som vi går efter och det är tabellen i årets Medelpadsfemma, dock bara representationslagen, säger Medelpads Fotbollsförbunds Roger Magnusson.
Medskogsbrons BK, som kom femma, är det lag som kommer på tur om Indal och Holm tackar nej.
– Vi kommer att tacka ja om dom tackar nej. Styrelsen och spelarrådet är på det klara med att vi ska ta chansen om vi erbjuds platsen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
Han fortsätter:
– Vi anser att det är lättare att hänga kvar i fyran än att ta sig genom nålsögat att vinna femman. Tror också att det både är lättare att få nya spelare till klubben som det är att få behålla stommen där dom flesta verkar extra motiverade inför den kommande säsongen.

Hänger på Indal och Holm
Både Selånger och IFK Sundsvall är intresserade av att ta den vakanta platsen efter Kovland. Något som inte blir aktuellt nu när Medskogs tackar ja.
Nu hänger det alltså på huruvida Indal eller Holm beslutar. Dom senare har redan flaggat för att man tackar nej sedan man tappat sju spelare ur årets trupp. Inte heller Indal verkade alltför sugna på efter samtal med tränaren Dennis Hägg.
– Vi diskuterar frågan men det lutar åt ett nej för att både ledare och spelartrupp är inställda på division 5-spel även nästa år.
Beslutet måste vara förbundet tillhanda senast den 21 december så lagen har ett par dagar till att fundera på.
Åke Andersson blir kvar som tränare i Kuben trots degraderingen. Ex-allsvensken får Haris Devic till sin hjälp som spelande assisterande.
Åke Andersson blir kvar som tränare i Kuben trots degraderingen. Ex-allsvensken får Haris Devic till sin hjälp som spelande assisterande.

Åke Andersson fortsätter i Kuben
– får Haris Devic som spelande assisterande tränare


(2018-12-17)
Åke Andersson, 61, fortsätter som huvudtränare i Kuben trots nedflyttningen till Medelpadsallsvenskan.
Till sin hjälp får han Haris Devic som assisterande. 
34-åringen från Svartvik kommer även att finnas med på planen är det meningen.
– En kompetent duo som vi tror mycket på, säger lagledaren Olle Bohlin.


Kubikenborgs IF:s unga lag var chanslösa att hänga kvar i division 3.
Nu siktar man på att göra sejouren i Medelpadsallsvenskan kortast möjlig.
Åke Andersson, 61, blir kvar som huvudtränare och får Haris Devic från Svartvik som assistent. Den 34-årige allroundspelaren, från Svartvik, kommer även att finnas tillgänglig på planen är det meningen.
– En kompetent duo som vi tror mycket på och som går hem hos killarna, säger lagledaren Olle Bohlin.
Lagets interna skyttekung, Bleart Ugzmajli har gått motsatt väg som Haris Devic medan mittfältaren Khaldoon Raid Hazim Shaia väljer en av nästa års tuffaste motståndare för Kuben, Söråkers FF.
– Annars ser det ut som vi får behålla truppen. Det är några nya som är med och provtränar och som vi hoppas kunna göra klart med, säger Olle Bohlin.
En av dom som tränar med "Tigerränderna" är Danne Johansson, som även moderklubben Essvik är sugen att sätta tänderna i. Även ett par spelare från GIF:s U-lag är med och kör.
"All Star-spelaren" Uros Kalember lämnar IFK Sundsvall för Söråkers FF. "All Star-spelaren" Uros Kalember lämnar IFK Sundsvall för Söråkers FF.

Söråker värvar från Kuben och IFK Sundsvall – men riskerar att tappa bägge målvakterna

(2018-12-16)
Söråker har gjort klart med en "All Star-spelare" och en som provade på division 3-lir under säsongen.
Samtidigt ser det ut som om klubben kan tappa bägge sina målvakter.
– Dags att ge ungdomarna chansen då jag börjar blir gammal, säger succékeepern Mikael Gustafsson. 28 (!).

Lagt basketskorna på hyllan

Söråker siktar på att bli ett topplag även nästa år.
Nu har man värvat Uros Kalember från IFK Sundsvall. 20-åringen, som tidigare var en baskettalang av rang, satsar numera på fotbollen och kan spela såväl ytter som anfallare.
– Det känns riktigt skönt, har tränat med Söråker i ett par veckor nu och det är ett väldigt bra gäng med bra ambitioner. Jag hoppas att min fart, min energi och mitt driv hjälper laget att ta steget upp till trean nästa säsong, för det känns helt klart gångbart. Som sagt så har de redan ett bra lag, det såg man redan förra säsongen, så jag hoppas bara jag kan tillföra med ännu mer och göra laget ännu bättre. Jag har tidigare haft svårt att komma till bra mållägen, men jag kan säga att det redan blivit bättre efter några träningar med Söråker, dom har ett riktigt fint spel som verkligen passar mig som spelare.
Uros fortsätter:
– Basketskorna har jag lagt på hyllan, och nu är det fotboll som gäller. Spelar naturligtvis mycket basket på fritiden, men tycker fotbollen är roligare numera, säger Uros som förra helgen var med och lirade med Lokalfotbollens division 4 All Stars.


28 år och "för gammal"

Söråker har även värvat centrala mittfältaren Khaldoon Raid Hazim Shaia. 21-årige "Kalle" gjorde fyra matchen i trean den gångna säsongen med "Tigerränderna", vilka han nu får möta i Medelpadsallsvenskan den komna säsongen.
Ett aber dock för klubben är att man ser ut att kunna tappa högerbacken Oliwer Karlsson till Sund och båda sina målvakter, Mikael "G" Gustafsson och Joel Nilsson.
– Jag flaggade tidigt att det här var min sista säsong. Börjar bli gammal och det kan vara dags att ge ungdomarna chansen. Flickvännen pluggar i Östersund och eventuellt kommer jag att flytta dit. Men inget är hugget i sten ännu så jag stänger inga dörrar helt, säger den 28-årige (!) succé-målvakten Gustafsson.
Är bara att hoppas på att duglige "G" kommer på bättre tankar och kör på några säsonger till. Finns alldeles för få verbala och duktiga keeprar i distriktet som det är. Alldeles för många lägger av för tidigt! Även om man inte bhöver hålla på till man fyllt 54 som somliga...

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

André Sjödal är tillbaka i Essvik efter några år i förskingringen. André Sjödal är tillbaka i Essvik efter några år i förskingringen.

Kubenspelare klar plus att rutinerad duo återvänder till Essvik – och hoppas på drömvärvning

(2018-12-15)
Essviks AIF värvar Kevin Wöhrman från Kuben plus att André Sjödal och Christian "Chippen" Isaksson återvänder till "Vallen".
Och tränaren Fredrik Martinsson hoppas på ett fjärde nyförvärv och en tredje återvändare.
– Ja, Danne Johansson vore en drömvärvning!

Essviks AIF tappar lovande mittbacken Ted Åkerlund till Svartviks IF men i gengäld går rutinerade André Sjödal den andra vägen över sundet. André som varit biorta några år från halvön och testat vingarna i både Kuben och "Blackbay". Dom senaste säsongerna dock förstörda av knäskador.
Återvänder efter ett par års nedvarvande i Matfors andralag gör också Christian "Chippen" Isaksson. En vältränad och motiverad "Chippen" håller god division 4-klass.
Men tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson håller tummarna och hoppas starkt på en tredje återvändare.
– Ja, Danne Johansson vore en drömvärvning. Han har varit med och tränat med oss i uppstarten i alla fall, säger "Snuvan".
Dessutom gjorde man klart med Kubens Kevin Wöhrman så sent somn igår och unge målvakten Fredrik Fälldin.
– Stor stark kille som kan spela både forward och mittback med bra tillslag på bollen. Fredrik vet jag inte så mycket om än mer än att han är ung och lovande, berömmer "Snuvan" som också avslöjar att det är fler spelare på väg in.
– Det är några som provtränat med oss så vi får se vad som händer.

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mario Berlin lirar med "Brukets Blå" nästa år. Mario Berlin lirar med "Brukets Blå" nästa år.

Tränarduon kvar i Matfors – Mario Berlin första nyförvärvet

(2018-12-12)
Tränarduon Tobias Sjölund och  Andreas Jonsson fortsätter i "Brukets Blå" efter årets tredjeplats i Medelpadsallsvenskan.
Man har även gjort klart med sitt första nyförvärv.
– Det är Mario Berlin som lämnar Ljustorp för oss och är en spelare som jag jagat i flera år, säger Andreas Jonsson.


Blommade ut under hösten

Efter en liten seg vårsäsong blommade Matfors ut under hösten och vann bland annat "El Fantastico", derbyt mot blivande seriesegrarna Lucksta med klara siffror efter en gedigen insats.
Nu räckte det inte ända fram till en kvalplats men väl en "bronsblecka", fyra poäng bakom tvåan Söråker.
Nu har "Brukets Blå" gjort klart med fjolårets tränarduo Tobias "Tobbe" Sjölnnd och Andreas Jonsson.
– Det stämmer att vi bli kvar, säger Andreas Jonsson.


Från Ljustorp till Matfors

Första nyförvärvet är i hamn och det är kantspelaren Mario Berlin som hämtats in från Ljustorps IF,
– Ser en enorm potential i Mario och det är lite upp till honom själv hur pass bra han vill bli den kommande säsongen. Har faktiskt jagat honom under en längre tid men det var först nu som det passade för båda parter att han tog steget till "Brukets Blå". Han besitter en fin teknik och snabbhet , god spelförståelse och är duktig på att slå ut sin gubbe. Tror att han i vår miljö kan utvecklas till en riktigt duktig poängspelare, säger Andreas Jonsson.
Andreas fortsätter:
– Med förstärkningen av Mario skulle jag vilja påstå att vi besitter en otroligt fin uppsättning av yttermittfältare/forwards så där känner vi oss redo inför säsongen. Vi har lyckats behålla hela truppen utom två från ifjol trots att vissa division 3-klubbar slitit vilt i våra spelare. Det tyder på att gruppen trivs tillsammans och tror på det som vi har på gång. Något som är otroligt glädjande.
Dom två som lämnat är försvarsspelaren Axel Drewsen som tar det "förbjudna" steget över till det nya division 3-laget och grannen Lucksta IF. Christian "Chippen" Isaksson återvänder till Essvik. "Chippen" valde dock under sina två år i klubben att spela med andralaget i division 5 där han var en av stöttespelarna bakom seriesegern där han tillförde det unga manskapet med både kompetens och rutin.

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Marco Padellaro har återvänt till "brottsplatsen". Marco Padellaro har återvänt till "brottsplatsen".

Tränarklart i Ljunga/ Fränsta – gör sin tredje sejour

(2018-12-03)
Ljunga/Fränsta har gjort klart med en ny tränare efter avgående Tommy Göransson.
Ny, nåja, blir Marco Padellaro.
– Jag går in på min tredje sejour som huvudtränare på Ljungalid, säger 50-åringen.


Känd röst tar över

Det blir ett välbekant ansikte och en känd röst som efterträder avgående Tommy Göransson som huvudtränare i Ljunga/Fränsta.
Det blir Marco Padellaro som återvänder efter ett par år som tränare för Ånge IF:s damer och senast assisterande till Bert-Ove Blom i seriekonkurrenten Torpshammars IF.
– Jag går in på min tredje sejour som huvudtränare på Ljungalid, säger den 50-åriga Ljungalegenden, som även spelade ett antal säsonger i den svarta tröjan.
– Vi är glada att Marco återvänder till oss. En meriterad tränare med pondus, säger lagledaren Alex Johansson.
Alex som själv går mot sin åttonde säsong 2019.


Hela ledarstaben klar

Utöver Marco och Alex kommer ledarstaben att bestå av Andreas "Linkan" Lindqvist (spelande) och materialduon Dennis Näckstrand och Robin Liundahl, som även dom därmed fortsätter.
Spelarsidan ser även den ut att bli intakt.
– Ingen av årets spelare har aviserat att byta klubb. Kanske blir det någon som lägger skorna på hyllan men inget är klart, säger Alex Johansson.
Marco Padellaro kommer att få en "mjukstart" som tränare då laget inte kör igång förrän den 13 januari.
– Då har vi bokat NCC-hallen i Timrå och dom som vill komma och provträna med oss är välkomna, säger Alex.
Han fortsätter:
– Anledningen att vi inte kör igång tidigare är att nästan alla i truppen lirar innebandy eller hockey. Dom som inte gör det kommer att sköta sin träning individuellt är det meningen. Fotbollssäsongen är ändå tillräckligt lång som den är.

texten kan komma att uppdateras


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)
Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)
Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.