NYHETER
Division 4 Medelpad

Deltagande 10 lag i Medelpadsallsvenskan 2018: Essviks AIF, IFK Sundsvall, Kovlands IF, Ljunga IF/Fränsta IK, Lucksta IF, Matfors IF,  Nedansjö IK, Sidsjö-Böle IF, Söråkers FF och Torps-hammars IF.
Himlen må vara blå tack vare IFK. Men kommer IFK Sundsvall till spe i division 4 uppe på Baldershovs IP i år efter vinterns spelarflykt?
Himlen må vara blå tack vare IFK. Men kommer IFK Sundsvall till spe i division 4 uppe på Baldershovs IP i år efter vinterns spelarflykt?

Bygget som rasade ihop som ett korthus – IFK Sundsvall kämpar för överlevnad

(2018-01-19)
I början av november siktade IFK Sundsvall på division 3.
Efter stor spelarflykt siktar man nu istället på att överhuvudtaget få ihop ett lag i seriespel. 
– Det är tungt nu. Har aldrig varit med om något liknande, säger avgående sportchefen Kenneth Kile.

 

Optmismen frodades efter möte, men...

Den 6 november andades det optimism uppe på Balders. Då hade man ett spelarmöte och var överens om att med det lag man byggt upp under några år skulle med ett par förstärkningar kriga om en division 3-plats den kommande säsongen.
Men så blev det inte.
Strax därpå kritade mittbacken Gustav Arnberg och målfarlige anfallaren Oscar Lidström på för division 3-laget Svartviks IF.
Det var startskottet till en spelarflykt av sällan skådat slag.
Den amdre mittbacken Miika Lindroos försvann till Svartviks seriekonkurrent Stöde IF och hårt arbetande mittfältaren Andreas Eriksson till Östavals IFl i samma serie.
–  Att spelare vill prova på spel i högre serier måste man acceptera även om jag hoppats att dom fått göra det med IFK, säger avgående sportchefen Kenneth Kile.


Spelare efter spelare försvann

Därefter tackade även mittförsvararen/defensiva mittfältaren Johan Hallström och djupledslöpande anfallaren Olle Nordberg för sig och varvade ner i Holms SK.
– Johan hade redan under hösten aviserat att han skulle varva ner och Olle har ett jobb som gör att han reser en hel del, säger Kile.
Yttermittfältaren Felix Schmidt valde Thulevallen i Matfors som ny hemmaplan, Rani Amir Sidsjövallen och tuffe andfallaren Mårten Gräntz Essviksvallen.
–  Mårten har flyttat till Essvik så det är en naturlig övergång men visst hade vi hoppats att få ha honom kvar, säger Kile.
 

Tränaren kastade in handuken

Som lök på laxen kastade även nye huvudtränaren Torbjörn Persson in handkuten i veckan.
– "Tobbe" kände sig sviken av några spelare som lovat att satsa i IFK men som inte höll sina ord.
Hur kunde det bli så här?
–  Kan tyvärr inte sätta fingret på det hela då optimismen var stor på spelarmötet det 6 november. Att man kan tappa spelare är förståeligt men att det blir så här illa. Det var ett kamratgäng som var på väg mot framtida segrar, säger Kile.
Vad händer nu?
–  Har möte med en tränare i dag. Sedan tar vi det därifrån, säger Kile.


Kommer till spel?

Men ni kommer till spel i år?
– Vi hade ett spelarmöte i onsdags och då sade målvakten Axel Hedenström och Kristoffer Bodin att "vi ska fan inte vika ner oss utan komma till spel även om det ser mörkt ut". Vi var 15 på träningen senast men då var det ääven några från andra klubbar som var med och körde, säger Kile.
Han fortsätter:
–  Vi hoppas få positivt svar på tränarfrågan och vi kommer att ha ett möte igen om någon vecka så får vi se om vi får ihop ett lag som kommer till spel först i DM och därefter i serien, säger Kile, som alltså kommer att sluta som sportchef.
– Ja, jag har fått nya arbetsuppgifter i föreningen och det är att bygga upp en fungerande ungdomsverksamhet igen. En grannlaga uppgift då vi fostrat landslagsspelare, proffs, allsvenskar och även en förbundskapten, avslutar Kenneth Kile.

Den senaste i raden att lämna IFK Sundsvall är Mårten Gräntz som flyttat till Essvik. Den senaste i raden att lämna IFK Sundsvall är Mårten Gräntz som flyttat till Essvik.

IFK-anfallare flyttar till Essviksvallen

(2018-01-19)
Mårten Gräntz är den senaste i raden att lämna IFK Sundsvall.
– Mårten har flyttat till Guldkusten och kom själv med en förfrågan att få spela med oss, säger Essviks tränare Fredrik "Snuvan" Martinsson.

 

IFK Sundsvall fortsätter att tappa dugliga spelare.
Den senaste i en lång rad är anfallaren Mårten Gräntz som väljer spel på Essviksvallen i fortsättningen.
– Det är ingen riktig värvning egentligen. Mårten har flyttat till Guldkusten och kom själv med en förfrågan att få spela med oss, säger tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson och fortsätter:
– I Mårten får i ett kanonförvärv inte bara som spelare även utanför planen. Ett riktigt rivjärn som jobbar stenhårt och som kommer att bidra med en hel del mål plus att han kommer att fungera som en ledarfigur
 i vårt unga lag och samtidigt är ödmjuk, säger Martinsson.
Essviks AIF sitter trots sina flera redan klara nyförvärv inte still i båten.
– Vi hoppas kunna knyta till oss ett par namn till som är och testar med oss, säger tränare Martinsson.

Torpshammar eller Ånge blev Ljunga/Fränsta för Najib Asqari. Torpshammar eller Ånge blev Ljunga/Fränsta för Najib Asqari.

Ljunga/Fränsta värvar från västrakonkurrent

(2018-01-17)
Först sades han vara klar för Ånge IF i sexan.
Nu har Torpshammarspelaren Najib Asqari istället valt att ta steget över till seriekonkurrenten Ljunga/Fränsta i Medelpadsallsvenskan.
– Nabil imponerade stort ifjol med sin snabbhet, styrka och aggressivitet, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.

 

För en tid sedan sades Najib Asqari vara klar för Magnus Bjuréns Ånge IF i Medelpadssexan.
Nu har Torpshammarspelaren istället skrivit på för seriekollegan och grannen Ljunga/Fränsta.
– Vi är glada att han valt att spela med oss. Vi såg en del av Torpshammars matcher där Najib imponerade stort med sin snabbhet, styrka och aggressivitet. Vi tror att Najib har bra potential och att han kommer blomma ut ännu mer kommande säsong, säger L/F-tränaren Tommy Göransson.

Emil Nilsson tillbaka på Thulevallen i Matfors efter att sett sig om i världen. Emil Nilsson tillbaka på Thulevallen i Matfors efter att sett sig om i världen.

Efter spel på tre konti-nenter – nu återvänder Emil till Matfors

(2018-01-17)
Efter fotbollsspelande i GIF Sundsvall, USA och Australien återvänder anfallaren Emil Nilsson till "mammas gata".
– Förhoppningsvis ska Emil kunna riva sår i många division 4-försvar i år, säger Matfors ass. tränaren Andreas Jonsson.


Spelat fotboll i USA och Australien

Efter studier och fotbollsspelande i både Amerika och Australien återvänder Emil Nilsson till Matfors och "Brukets Blå" efter två spännande år.
När det gäller fotbollsspelandet inledde han i "Staterna" med Northern Arizona University och ifjol blev det spel Adelaide Titans i Australien och innan det Northern så det är en vida berest ung man som åter landat på junfruelig mark.
- Emil är framförallt en offensivt lagd spelare som kan användas både som forward eller på en kant. En välskolad egen produkt som efter tidiga ungdomsåren i Matfors gjorde några säsonger i GIF Sundsvalls ungdomslag. En relativt snabb spelare som förhoppningsvis ska kunna riva sår i många division 4-försvar i år. Har alla egenskaper för att kunna stänka in tvåsiffrigt i år helt klart. Det är lite upp till Emil själv, säger assisterande tränaren Andreas Jonsson.


Stark forwardsuppsättning

Matfors har under ett par år haft lite problem på anfallssidan då man saknat en "killer" som kan avgöra jämna matcher som istället fär kryss slutat med seger.
- I och med att Emil väljer att flytta hem och övriga nyförvärv tycker jag vi har en väldigt fin forwardsuppsättning. Det är en hård men sund konkurrenssituation helt enkelt. säger Andreas Jonsson.
(Läs mer här nedan om Matfors IF:s myförvärv)

Elliot Kårelind är klar för Ljunga/Fränsta som därmed ersätter en skttekung med en annan. Elliot Kårelind är klar för Ljunga/Fränsta som därmed ersätter en skttekung med en annan.

Ljunga/Fränsta ersätter en skyttekung med en annan
– Elliot Kårelind tar steget över från Östavall


(2018-01-16)
Ljunga/Fränsta ersätter en skyttekung med en annan.
Oskar Nordlund ut och Elliot Kårelind in.
– Elliot känner sig nu helt återställd fråm sina skador och är riktigt taggad på den kommande säsongen, säger trämarem Tommy Göransson.


Ljunga/Fränsta tappar sin skyttekung till IFK Timrå och division 2.
Nu ersätter men Oskar Nordlund med en annan anfallare som vet vart målet är beläget. Nämligen 27-åringen Elliot Kårelind som efter ett par skadefyllda säsonger i Östavall nu väljer att trappa ner en serie till Ljunga/Fränsta.
– Elliot känner sig nu helt återställd och är riktigt taggad på den kommande säsongen, säger trämarem Tommy Göransson och fortsätter:
– Elliot är dessutom Ånge IF:s bästa målskytt genom tiderna med sina 125 mål, bland annat 21 fullträffar på en säsong i division 3. Han har utöver Östavall även gjort en säsong i Svartviks IF. Vi är otroligt glada att Elliot väljer oss och vi ser fram emot att få höra motståndarnas nät rassla, avslutar Göransson.

Rani Amir lämnar IFK Sundsvall för Sidsjö-Böle IF. Rani Amir lämnar IFK Sundsvall för Sidsjö-Böle IF.

Kvintett nya spelare klara för Sidsjö-Böle IF:
"Och fler på ingång"


(2018-01-12)
"Jojo-laget" Sidsjö-Böle IF är tillbaka i Medelpadsallsvenskan igen och har gjort klart med fem nya spelare.
– Och vi har faktiskt ännu fler på ingång, säger tränaren Mikael Eklöf.


När jag talade med Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf några dagar in på det nya året hade inte klubben gjort klart med några nya spelare inför comebacken i Medelpadsallsvenskan.
Därefter har det blivit rena ketchupeffekten och dom grön-svarta nykomlingarna kan nu presentera ett helt knippe nyförvärv.
"Micke" får själv presentera spelare för spelare för enkelhetens skull:

Marcus Berglund:
– Född 1997 och kommer från IFK Sundsvall och är en lugn och stabil mittback, stark och bestämd i närkampsspelet.

Petter Sjölund:
– Även han född 1997. Målvakt, senast i Selånger FK men med förflutet i GIF Sundsvall och Distriktspojklaget för sin årgång. Orädd och reaktionssnabb.

Khader Hassan Mohammed:
– En 98:a som spelade nere i Katrineholm senast. Offensiv spelare med härlig fart och teknik.

Mikael Jarl:
–Lite mer rutinerad. Född 1994 och har flyttat hit från Stockholm. Har spelat på en högre nivå än fyran och som nu gör comeback i fotbollen efter knäskada. Senaste klubben är Markim/Orkesta IF utanför Uppsala dit han kom från Täby IS.

Rani Amir:
– Forward och född 1999. En ung offensiv spelare med god teknik snabbhet och spelförståelse. Senast i IFK Sundsvall. Är även en lovande domare. 

Det ser med andra ord bra ut hos nykomlingarna. Åtminstone om man ser till bredden då inga spelarförluster registrerats ännu och man har även fler spelare på väg in.
– Vi har ett gäng intressanta spelare i träning som vi kommer att få besked av inom kort, avslutar tränaren Mikael Eklöf, 44m optinistiskt.

Anton Skarpsvärd-Olsson går till Torpshammar. Anton Skarpsvärd-Olsson går till Torpshammar.

Skarpt nyförvärv till Torpshammars IF:
"Kan göra mål"


(2018-01-12)
Ledartrojkan med Bert-Ove Blom i spetsen fortsätter i Torpshammars IF.
Första förvärvet utifrån är också klar i form av Anton Skarpsvärd-Olsson.
– En snabb yttermittfältare som kan göra mål, säger Håkan Moberg i styrelsen.

 

Det har varit tyst om Torpshammars IF under silly season. Laget är i alla fall igång med säsongen och ledartrion Bert-Ove Blom och Marco Padellaro som tränare och Anders Wikberg som lagledare kör på.
Nu har man gjort klart med årets första nyförvärv utifrån. Det är Anton Skarpsvärd Olsson, 24,  från Stödes IF:s andralag.
– Anton är en snabb yttermittfältare som kan göra mål och som är en spelare som vi hoppas ska utvecklas ytterligare hos oss, säger Håkan Moberg.
– Vi har också några namn som återvänder till föreningen efter en sejour på annat håll och det är Joel Wikholm, Felix Österström Johansson och Fredrik Vikberg. Joel, som anses vara en allroundspelare, har med sin talang och speed mycket att tillföra och vi hoppas att han kan få chansen att blomma ut under året. Felix har agerat ytterback, men kan också spela på andra positioner, och är tuff i sin spelstil vilket vi ser som en god egenskap. Avslutningsvis Fredrik, som gjorde en oerhört bra försäsong ifjol, är åter tillbaka efter ett uppehåll från fotbollen. Ytterback med sin inställning och vilja som största kvalitéer, säger Håkan Moberg.
Som motvikt har Torpshammar tappat veteranen Cliff Nordin till Wiskans IF och Najib Asqari till Ånge IF.

Jinny Holmgren är ett av tre nytillskott för Brukets Blå 2018. Jinny Holmgren är ett av tre nytillskott för Brukets Blå 2018.

Matfors IF fyller på med nytt blod utifrån: "Valt att komma till oss"

(2018-01-11)
Matfors IF har plockat in tre ess utifrån för att förstärka den egna leken inför 2018.
En comebackande f d division 2-spelare och en från vardera Alnö IF och IFK Sundsvall.
– Tre duktiga spelare som valt att söka sig till oss och inte tvärtom, säger assisterande tränaren Anreas Jonsson.


Nytt blod utifrån

Matfors IF brukar normalt jobba internt med sin spelartrupp men inför årets säsong har man gått utanför socknen för att få in lite nytt blod.
Jimmy Holmgren har tagit ett par sabbatsår men nu återfått suget. Mittfältaren har rutin från division 2 med Anundsjö IF och spel i trean med IFK Timrå.
– Jimmy är en otroligt duktig och klok mittfältare som vi kommer få stor nytta av. En ödmjuk kille som har bra inställning och ger hundra procent i varje moment, säger ass. tränaren Andreas Jonsson.
– Ett otroligt härligt och bra gäng som jag ser fram emot att spela med . Inte minst när det gäller dom klassiska derbyna mot Lucksta, säger Jimmy själv om varför han valt att spela med Brukets Blå.


Från IFK Sundsvall och Alnö IF

En spelare som återvänder till "brottsplatsen" är Felix Schmidt som spelade i den blå dressen som ungdomsspelare innan det blev Sund IF och därefter IFK Sundsvall. 
– Toppen att Felix är tillbaka där allting en gång började. På Thulevallen. En snabb och kreativ mittfältare med bra blick för spelet. Tror vi kommer få se många fina framspelningar från hans fötter i år. Efter att ha provtränat en vecka med oss känner vi att intresset är ömsesidigt och han har nu skrivit på för oss, säger Andreas Jonsson.
Adam Johansson från Alnö IF är det tredje esset i leken.
– Adam har tränat med oss sedan i december och det är en mycket spännande spelare i en utvecklingsbar ålder. Anfallaren har imponerat med sina kliniska avslut under träningarna och det blir ett bra tillskott på forwardssidan, säger Andreas Jonsson.


Stänger butiken

Med dessa tre nyflörvärv stänger Matfors in värvarhåven för den här gången.
– Ser nog ut så. Nu jobbar vi på att förlänga med vår duktiga målvakt Jonas Dunberg. Annars har vi en mycket bra konkurrenssituation på samtliga positioner och det känns positivt. Vi har till största del egna produkter vilket är den linje vi vill gå. Sedan känner vi att vi fått in spetskvaliteter i värvningarna vi nu gjort . Nu kan vi börja fokusera på säsongen 2018 med DM som första stopp. En spännande och härlig grupp där det i samtliga fall handlar om spelare som sökt sig till oss och inte tvärtom. Något som tyder på att Matfors IF har ett gott rykte vilket är roligt. Jag tror man trivs i föreningen. Sedan har man otroligt bra utvecklingsmöjligheter i form av bra anläggning och matchmöjligheter i både division 4 och 5, avslutar Andreas Jonsson, ass. tränare för division 4-laget och huvuddito för laget i femman.

Linus Sjölander i Ljunga/Fränstas blåröd-randiga tröja. Linus Sjölander i Ljunga/Fränstas blåröd-randiga tröja.

Linus Sjölander förstärker Ljunga/Fränsta: "Kommeer att pendla från Östersund"

(2018-01-11)
Linus Sjölander flyttade i höstas till Östersund.
Nu byter den välmeriterade 21-åringen från Stöde IF till Ljunga/Fränsta.
– Linus blir ett spännande tillskott för oss, säger nygamle tränaren Tommy Göransson.


Ljunga/Fränsta tappar målskytten Oskar Nordlund uppåt i seriesystemet (scrolla ner för artikel).
Nu ersätts Oskar av Linus Sjölander från Stöde IF. Linus som debuterade i fyran redan som 13-åring och även spelat division 2-fotboll i Ånge IF samt i GIF Sundsvalls Tipselit flyttade i höstas med sin sambo till Östersund. Nu har den 21-årige "veteranen" alltså skrivit på för Ljunga/Fränsta.
– Linus är en allroundspelare som kan spela på alla platser och är därigenom mycket nyttig och blir ett spännande tillskott för oss. Inte minst genom sin kvalitet och rutin från spel i högre serier. Han kommer att pendla till träningar och matcher, säger tränaren Tommy Göransson.

Robin Nymo är en av fyra talangfulla spelare som Essvik hämtat in från Alnö. Robin Nymo är en av fyra talangfulla spelare som Essvik hämtat in från Alnö.

Fler Alnöförstärkningar till Essviks AIF

(2018-01-11)
Ytterligare tre unga spelare från degraderade Alnö IF har tagit steget över till Essviks AIF.
– Dessa är William Rutenius Östman, Robin Nymo och Viggo Gillow, säger nye A-lagslagledaren Glenn Uppling.


Först Elias Friberg. Nu plockar Essviks AIF till sig ytterligare en trio med förflutet i Alnö IF.
– Dessa är William Rutenius Östman, Robin Nymo och Viggo Gillow, säger nye A-lagslagledaren Glenn Uppling.

Vad tycker Alnö IF om detta?
– Förstår att det naturligtvis inte är så roligt för Alnö att vi har plockat fyra spelare men det vi har att erbjuda dessa grabbar gjorde att dom ville satsa vidare och utvecklas som fotbollsspelare på Essviksvallen och inte stanna kvar på ön, säger Glenn Uppling.

Hur utvecklas spelarna bättre i Essviks regi?
– Det vi har att erbjuda är tre till fyra träningar i veckan med hög träningsnärvaro och många unga spelare som bara vill bli bättre på varje träning. Sånt är utvecklande.

Elias Friberg är ju redan presenterad här på Lokalfotbollen tidigare (scrolla ner på sidan). Vad har du att säga om den nya alnötrion spelare för spelare?
– William Rutenius Östman är en forward alternativt mittfältare som har näsa för målet och ett fruktat skott, även riktigt snabb i fötterna fast han är 190 cm lång och många kilo muskler. Robin Nymo är som William, en stor spelare och urstark i närkamperna. En forward som kommer göra en hel del mål i fyran i år. Robin åkte på ett benbrott i fjol men är tillbaka i full träning och han kan man även använda som targetplayer om man vill slå långt ibland, men den fotbollen ska vi i Essvik försöka hålla oss ifrån, för fotboll ska spelas efter marken. Viggo Gillow avslutningsvis kommer nog spela som wingback eller ytterforward. En kille som vänt hemåt efter ett år på fotbollsgymnasium i Skåne. Viggo har en underbar arbetskapacitet, löper från hörnflagga till hörnflagga, och är riktigt giftig i en mot en. Även han har som sagt ett förflutet i Alnö IF.

Har ni ännu fler spelare på ingång?
– Vi har några yngre spelare som tränar med oss, men även några med rutin som spelat högre upp i serierna. Men vi får se hur det blir där.

Några spelarförluster?
– Rutinerade kvartetten Linus Olsson, Jonas Westring, Rickard Gillgren och Christer Erikson har slutat, Mattias Österlund har flyttat till Gävle och skrivit på för Brynäs IF medan GIF Sundsvall handplockat talangerna Erik Wallin och Anton Bylin till sitt U19-lag, avslutar lagledare Uppling.

Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta. Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta.

Prima nytillskott för Lucksta – duo med rutin från spel i högre serier klara

(2018-01-07)
Lucksta har i trettonhelgen landat två meriterade nyförvärv.
Dels Oliver Widahl från IFK Timrå och även skåningen Ola Hagberg från Lunds SK men med meriter från både division 2 och spel utomlands.
– Två mycket starka nyförvärv som vi är glada att ha kunnat knyta till oss, säger målvakten och sportchefen Martin Ålin.


En hälsing och en skåning

Lucksta IF har gjort klart med två spelare med rutin från högre serier.
Från IFK Timrå kommer hälsingen Oliver Widahl som även har division 1- och 2-spel i Selånger FK på meritlistan.
Ny är också Ola Hagberg från Lunds SK.
– Ola är en 26-årig back/mittfältare och en spelare som liknar Mathias "Svella" Svelander – men teknisk. Han har även provat på spel utomlands i Baltikum, säger målvakten och sportchefen Martin Ålin och fortsätter:
– Och när det gäller Oliver vet väl dom flesta i distriktet redan hans kapacitet som målskytt och framspelare. Kan användas både i anfallet och på en kant. Är mycket nöjd över att jag lyckats övertala honom att komma till oss, säger "Ålla".


Been there, done that

Oliver Widahl lämnar alltså IFK Timrå i tvåan för spel i Medelpads-allsvenskan.
– Tröttnade väl lite på att lira i Norrlandstvåan. Har ju gjort det i några år nu och det är en serie som tar upp väldigt mycket av fritiden. Har ju blivit både småbarnsförälder och husägare. Var sugen på något nytt och känner Martin Ålin (sportchefen i Lucksta) som jag lirat medi Selånger. Hantyckte att jag skulle komma och provträna och känna mig för. Det gjorde jag och nu har jag alltså skrivit på. Känns också som om kroppen kommer att må bättre av spel i fyran. Har lite skavanker, säger blivande 28-åringen.
Lucksta sitter inte nöjd utan jobbar på ytterligare förstärkningar.
– Ja, vi har några som tränar med oss och hoppas att några av dom också skall bestämma sig för spel i LIF, säger Martin Ålin.

Trotjänaren Bert-Ove Blom gör sin "77:e" tränarsäsong i Torpshammar. Trotjänaren Bert-Ove Blom gör sin "77:e" tränarsäsong i Torpshammar.

Tränarkollen i Medelpads-allsvenskan

(2018-01-07)
Hur är läget bland våra klubbar i Medelpadsallsvenskan när det gäller tränarbiten?
Vilka kör vidare, vilka har bytt och vilka har inte gjort klart?
Lokalfotbollen har kollat läget.


Essviks AIF:
Fredrik "Snuvan" Martinsson fortsätter som huvudtränare men staben förstärks med Mattias Johansson som assisterande och Glenn Uppling som ny lagledare. Båda från P17-laget.

IFK Sundsvall:
Emad Nademi slutar som huvudtränare av privata skäl. Ass. tränaren Torbjörn Persson tar över. Lars Bodin och Anders Aspenrud kommer att fungera som ass. tränare/lagledare.

Kovlands IF:
Allt-i-allon Fredrik Åhsén förde upp KIF tillbaka till fyran. Hittar man ingen annan så fortsätter Fredrik som huvudtränare/lagledare/sportchef med mera. Jonas Nilsson d ä fortsätter som assisterande tränare.

Ljunga IF/Fränsta IK:
Har jagat tränare sedan Janne Berglund tackade för sig efter serieslutet. Efter att ha dammsugit halva Medelpad efter en ersättare blev det återigen en intern lösning. Mittbacken Tommy Göransson gör comeback som tränare efter ett par års uppehåll då han enbart spelat.
Lagledaren Alex Johansson kör däremot på som vanligt.

Lucksta IF:
Tommy Lerstrand har tackat för sig och ikonen Jimmie Nordberg blir spelande tränare och får till sin hjälp irländaren Paul Thompson. Kent Elfving lär fortsätta som lagledare så vitt jag vet.

Matfors IF: 
Patrik "Tretjak" Jonsson slutar efter tre säsonger och nygammal slavdrivare blir Tobias Sjölund efter några års uppehåll. Andreas Jonsson blir assisterande men kommer även i fortsättningen att ha hand om andralaget.

Nedansjö IK:
Christer Söder fortsätter och siktar på att bli unik – den förste tränare som håller Nedansjö kvar i fyran. Och efter att på bara två år fört NIK från sexan till fyran så skulle det inte förvåna om han lyckas bli "odödlig".

Sidsjö-Böle IF:
Mikael Eklöf gör sin tredje säsong. Först nedflyttning, sedan upp igen. 2018? Även ass. tränaren/lagledaren Mikael Bergdahl tar nya tag.

Söråkers FF:
Nermin Zulovic kör på och gör sin fjärde säsong i distriktet nordligaste division 4-lag. Lagledarduon Fredrik Lundgren och Peter Dagfält slutar och där ersätter andralagets Tony Andersson.

Torpshammars IF.
Bert-Ove Blom gör sin "77:e" säsong i Torp. Ass. tränaren Marco Padellaro och lagledaren Anders Vikberg laddar också vidare.

Tommy Göransson är tillbaka som tränare på Ljunalid. Tommy Göransson är tillbaka som tränare på Ljunalid.

Efter att ha letat land och rike kring – åter en intern tränar-lösning i Ljunga/Fränsta

(2018-01-07)
Tommy Göransson är tillbaka som tränare.
Efter att ha gått bet på en ersättare till fjolårets Janne Berglund tackade Tommy ja under trettonhelgen.
– Det är vi glada över. Tommy har tidigare tränat Ljunga IF och vi vet hans kapacitet och nu när han tvingas lägga bollskorna på hyllan passar det sig naturligt att han tar över laget, säger Ljungas ordförande Roy B Olsson.


Intern tränarlösning

Ifjol letade Ljunga/Fränsta en tränare utifrån i samband med sammanslagningen. Dock utan framgång utan det blev Janne Berglund som tog hand om slavpiskan. Med gott resultat.
Berglunds civila situation gör att han lämnade tjänsten efter säsongen. Därefter har laget återigen sökt land och rike kring efter en ersättare. Dock utan att få något napp. Inte heller lokalt har jaktlyckan varit på topp. Förrän nu då. Och återigen blir det en intern lösning.
– Ja, så blir det. Tommy Göransson tvingas lägga bollskorna på hyllan på grund av skada och då vi vet hans kapacitet som tränare då han hade hand om Ljunga IF i femman för ett par år sedan. Vi är mycket glada över att Tommy väljer att ta på sig uppdraget att föra laget framåt då det finns mycket fotbollskunnande där så rollen faller sig naturlig, säger Ljungas ordförande Roy B Olsson. 


"Klubben i mitt hjärta"

Så här kommenterar Tommy Göransson varför han hoppade på tränartåget igen. Senast var 2016 då han basade för Ljunga IF:s comeback- säsong i fyran.
– Jag tog på mig detta uppdrag då det är i den här klubben som mitt hjärta finns. Efter en fantastisk rolig säsong ifjol så känns det kul att får satsa vidare på det vi drog igång då, säger Tommy Göransson.
Men du blir inte spelande tränare som förra gången?
– Nej, jag lägger skorna på hyllan. Dels för att jag har haft stora problem med skador och sedan enligt mig så funkar det sällan bra med en spelande tränare. Så jag vill lägga allt krut på själva tränarbiten. Går all-in där!
Hur är dagsläget i truppen?
– Det ser bra ut även om Oskar Nordlund och Filip Filipovic lämnatt men övriga kör vidare. Ja, förutom målvaktenViktor Nordlund då.
Hur ser det ut på målvaktssidan med tanke på Viktor?
– Målvaktspositionen var ett frågetecken men det har rätat ut sig då både Valerik Danielian och Erik Alderbrandt kommer köra denna säsong. Vi har en ung kille i division 6-laget också som vi kan slänga in om det kniper.
Inga nyförvärv klara ännu?
– Vi har kontakt med några spännande namn som vi hoppas kunna släppa inom snar framtid, avslutar Ljunga/Fränstas nygamle tränare Tommy Göransson.

Mikael Eklöf kör på i Sidsjö-Böle IF- Mikael Eklöf kör på i Sidsjö-Böle IF-

Mikael Eklöf stannar som tränare för uppflyttade Sidsjö-Böle IF

(2018-01-04)
Mikael Eklöf tränar Sidsjö-Böle IF en tredje säsong.
Det står nu klart efter uppflyttningen tillbaka till Medelpadsallsvenskan.
– Efter att ha tagit en funderare bestämde jag mig strax före jul att köra vidare, säger 44-årigen.


Mikael Eklöf förde ifjol Sidsjö-Böle IF tillbaka till Medelpadsallsvenskan efter en tredjeplats i femman.
Och han fortsätter även under 2018.
– Det stämmer. Efter att ha tagit en funderare bestämde jag mig strax före jul att köra vidare och styra ett ungt Böle. säger den 44:e årige Arsenal-fantasten.
Klubben jobbar på nyförvärv och har haft en del spelare från andra föreningar i träning.
– Men i dagsläget är inga övergångar klara men vi hoppas naturligtvis att kunna presentera några spelare inom kort, säger Eklöf.

Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef. Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef.

IFK Timrås sportchef:
"Vi gjorde fel men det var omedvetet"


(2017-12-29)
Nu svarar IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg på Ljungaordföranden Roy B Olssons fräna kritik gällande Oskar Nordlunds övergång (läs nedan).
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen jag förhandlade med hade mandat från Ljunga IF. Något vederbörande inte hade visade det sig.

 

Tidigare idag gick Lokalfotbollen ut med frän kritik från Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson gällande IFK Timrås agerande i samband med Oskar Nordlunds övergång till den hårdsatsande division 2-klubben.
– Jag har pratat med IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg nu under eftermiddagen och vi har rett ut en del oklarheter så jag har inga hard feelings mot dom längre nu när jag fått en förklaring, säger Roy B Olsson.

Och den var?
– Det visade sig att en av våra före detta spelare företrätt Oskar som någon form av agent. Något jag inte kände till tidigare så det här blev en jäkla soppa. Något som är utredd nu, säger Olsson.
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen hade mandat från Ljunga IF, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
Han fortsätter:
– Man kan göra många saker annorlunda och ibland blir det fel och jag är den första att beklaga att det blev fel den här gången. Men enligt den personen som vi förhandlade med kunde vi gå ut med nyheten om Oskar Nordlunds övergång under gårdagen.

Men han har ännu inte skrivit på som det påstods?
– Nej, vi håller på att utforma kontrakten på ett annat sätt från ifjol och är inte riktigt klara med det. Men vi har en muntlig överenskommelse med Oskar. Så mycket kan jag säga, säger Lundberg.

Och det faktum att Oskar redan sitter på ett kontrakt med Ljunga?
– Det var inget som framkom vid förhandlingarna men som jag sade. Vi hade kunnat gjort det hela bättre. Men jag talade med Roy (B Olsson) och vi avslutade samtalet som vänner. Vi hann t o m att prata om den gamle domaren Kurt Backus, skrattar Lundberg.
Klubbarna kommer att ta en förnyad kontakt med varandra för att se till att övergången kommer att lösas på bästa sätt för båda klubbarna och givervis för Oskar Nordlund själv.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt. Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt.

Ljungas ordförande rasar mot IFK Timrå efter Oskar Nordlunds övergång: "Jävligt dåligt skött"

(2017-12-29)
Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson är besviken på det sätt IFK Timrå agerat i samband med deras värvning av klubbens stora stjärna Oskar Nordlund.
– Dom har aldrig kontaktat oss och det hela är jävligt dåligt skött från IFK Timrås sida, dundrar Olsson.

 

Igår avslöjade IFK Timrå att Ljunga/Fränstas målfrossare Oskar Nordlund skrivit på för klubben (läs här nedan).
Idag rasar Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson mot IFK Timrås tillvägagångssätt:
– Så sent som för ett par månader sedan skrev Oskar på för oss ett år till. Igår fick jag läsa att han skrivit på för IFK Timrå. Någon kontakt från Timrå har överhuvudtaget inte skett vilket är kutym när det gäller övergångar. Nä, Timrå har uppträtt jävligt dåligt måste jag säga, dundrar Olsson.

Har du pratat med Oskar Nordlund?
– Jag talade med honom igår då han ringde mig och beklagade att det stått i både Lokalfotbollen och tidningen. Något mer vad vi pratade om vill jag inte avslöja, säger Roy B Olsson.

Hur kommer ni att agera nu inom klubben?
– Jag förstår att Oskar vill prova på spel högre upp igen innan han blir för gammal men som IFK Timrå betett sig vet jag inte hur vi ska hantera frågan. Vi kommer att ha et styrelsemötet så får vi se vad vi kommer fram till.

Kan det bli fråga om att stänga Oskar Nordlund med tanke på att han är under kontrakt med er?
– Ingen kommentar. Vi kommer som sagt att ha ett styrelsemöte och vi får väl se om IFK Timrå kontaktat oss innen dess, avslutar en besviken Roy B Olsson, Ljunga/Fränstas ordförande.

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund och representanter för IFK Timrå för kommentarer.

man kan göra många saker annorlunda och många skae bättre
robert åström agent
kan ví gå ut med höe
håller på att utforma kontrakten, muntlig överenskommelse

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2. Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2.

Målkungen satsar igen – Oskar Nordlund lämnar Ljunga/Fränsta för Timrå

(2017-12-28)
Efter tre säsonger och 91 mål i moder-klubben Ljunga/Fränsta (Ljunga IF) i först division 5 och därefter 4 väljer nu Oskar Nordlund att återvända till spel i tvåan.
– Oskar är en snabb och stark forward som kommer att passa vårt raka spel perfekt, säger IFK Timrås tränare Robert Englund.

Efter att ha lämnat dåvarande division 2-laget Ånge IF för hundraårsfirande moderklubben Ljunga IF 2015 återvänder nu målkungen Oskar Nordlund till tvåan och spel med hårdsatsande IIFK Timrå efter tre säsonger i femman och fyran och sanslösa 91 gjorda mål.
– Det känns väldigt inspirerande att Oskar valt att bära vår tröja kommande säsong. Han passar bra in på det jag vill att vi ska utveckla i vårt anfallsspel d v s att bli mer raka och konkreta då Oscar är en stor & stark forward med ett snabbt första steg och ett bra skott. Oscar är en dokumenterad målskytt av högsta rang oavsett nivå han spelat på, säger tränaren Robert Englund.

Ni har höga förväntningar på Oskar?
– Ja, och i vår omgivning av duktiga spelare kommer han att få utrymme att utveckla sitt spel ännu mer. Jag har följt Oskar i många år, bjöd in honom på träning i höstas sedan har vi haft löpande kontakt, skapat en bra dialog och jag har hela tiden känt att Oskar nu var redo att ta steget till oss. Att han väljer att ta sin talang och potential till oss är en stark signal om vart vi vill och vart vi är på väg. Vi tränare och klubben är glada över att knyta till oss ytterligare en kompetent spelare som tillsammans med vår befintliga trupp kommer höja nivån och konkurrensen en nivå till, säger "Robban".

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund för kommentarer.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

F d Anundsjö-tränaren Magnus Bild till Sund. F d Anundsjö-tränaren Magnus Bild till Sund.

Status quo i Sunds spelar-trupp men förstärkning på ledarsidan

(2017-12-21)
Efter några år i exil återvänder Magnus Bild till Medelpad och kommer nu att hjälpa Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Magnus har under åren i Övikstrakten annat tränat Anundsjö IF, säger sportchefen Henrik Öhman som dock ännu inte kan räkna in något nyförvärv på spelarsidan – men heller inga tapp.

 

Sund IF kvalade upp sig i trean nu i höst. Därefter har det varit märkvärdigt tyst om Malandsklubben.
– Ja, vi jobbar i det tysta, skrattar sportchefen Henrik Öhman.

Hur ser det ut i spelartruppen i dagsläget?
– På spelarsidan har det inte hänt mycket alls, vi får behålla nästan hela truppen från fjolåret så det viktigaste blir att spetsa till helheten.

Inget nytt alls?
– Vi har några intressanta spelare som tränar med oss som vi hoppas göra klart med. Men med fem division 3-lag i distriktet märks det att det är en huggsexa om attraktiva spelare, säger Öhman,

Men på ledarsidan har ni fått in ett intressant namn vet jag.
– Ja, en ytterst stark förstärkning, det är Magnus Bild som har flyttat hem till Sundsvall efter att levt i exil i Ö-vikstrakten. Han kommer hjälpa vår huvudtränare Göran Sundqvist under 2018. Magnus har meriter flera klubbar i Ångermanlnad och kommer senast från Anundsjö IF, säger Öhman, som lovar att höra av sig med mer info gällande nyheter om spelartruppen inom kort.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

khalil Masri, Alnö khalil Masri, Alnö

Alnö IF:s Khalil Masri  Söråkers första förvärv: "Fler på gång"

(2017-12-20)
Söråkers FF förlänger med tränaren Nermin Zulovic och den befintliga A-truppen.
Dessutom har man förgyllt med anfallaren Khalil Masri från Alnö IF.
– En spelare som vi hoppas kommer att göra många mål för oss, säger "Zulan" som även lovar fler nyförvärv senare.


Söråkers FF fick kämpa hela säsongen för att klara nytt kontrakt.
Trots uteblivna framgånger väljer dock klubben att förlänga med tränaren Nermin Zulovic.
– Vi ä oerhört revanschsugen efter fjolårssäsongen. Hela truppen är kvar och vi har även fått in nya spelare, säger "Zulan".
Den ende som emellertid är helt klar är 20-årige anfallaren Khalil Masri från Alnö IF.
– En snabb och tuff spelare som vi hoppas ska kunna göra många mål för oss, säger Zulovic och fortsätter:
– Vi har några fler spelare från andra klubbar som tränar med oss, bland annat från IFK Timrå, som vi hoppas skall skriva på för oss. Vi jobbar även på en målvakt ytterligare till truppen, säger Zulovic.
Dock tappar man på ledarsidan. Båda lagledarna Fredrik Lundgren och Peter Dagfält slutar och ersätts av fjolårets B-lagsledare och moderaten Tony Andersson.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Niklas Nygren förde upp Svartvik till trean 2017 och Kuben i år. Nu lägger han skorna på hyllan - eller spelar han upp ett lag även 2019? Niklas Nygren förde upp Svartvik till trean 2017 och Kuben i år. Nu lägger han skorna på hyllan - eller spelar han upp ett lag även 2019?

Starkt föryngrat Kuben i trean 2018? Många med rutin ser ut att lämna

(2017-12-20)
Ser ut att kunna bli en stor omsättning i Kubens spelartrupp inför comebacken i division 3.
Många tongivande spelare har aviserat sin avgång medan ett yngre garde från GIF Sundsvall är klara.
– Det är den tiden på året. Många spekulationer, säger lagledaren Olle Bohlin när det gäller tyktet om risken att tappa spelare.


Niklas Nygren lägger bollskorna på hyllan?

Kubikenborgs IF ser ut att få ställa ett ungt lag på benen i trean nästa år.
Flera av fjolårets tongivande spelare har deklarerat att man slutar alternativt byter klubb. Mittfältsgeneralen Niklas Nygren är en av dessa:
– Jag klargjorde tidigt att jag inte skulle följa med upp i trean om vi tog steget. Just nu känns det som om fotbollskarriären är över men kanske får jag suget tillbaka i vår, säger den 27-årige veteranen som även den här säsongen blev uttagen i Lokalfotbollens All Star Team för Medelpads-allsvenskan.
Andra spelare som ryktas lämna "Tigerränderna" efter missnöje enligt en källa är stöttespelare som Martin Fors, Jonathan Åhlin, Ahmad Khreis, Osman Aksoy, Fares Mohammed, Eric Karabi, Stefan Lindfors, Herman Ling, Samuel Keflit och Kevin Wöhrman. Tunga tapp om ryktet talar sanning.
– Det är den tiden på året. Många spekulationer, säger lagledaren Olle Bohlin som inte vill kommentera det hela i övrigt.


Kvintett in från GIF Sundsvall tipselit

Men allt är inte svart på det gula. Nye tränaren Åke Andersson har tagit med sig några yngre välskolade spelare från GIF Sundsvalls tipselittrupp. Jesper Andersson, Eric Nelin, Bleart Ugzmaijli, Johannes Hansson och William Åselund är en kvintett som vill satsa på seniorspel trots sin ungdom.
– Just nu är vi 25-30-spelare på träningarna. Dom är öppna så alla ska få känna på. Inom kort lär vi börja dra ner på antalet och börja forma en A-trupp av det hela, säger lagledaren Olle Bohlin.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Elias Friberg byter från rött till grönt. Elias Friberg byter från rött till grönt.

Essvik värvar talangfulle Friberg under frimånaden

(2017-12-20)
Unga Essviks AIF värvar talang från Alnö IF.
Det är 16-årige Elias Friberg som styr kosan någon mil söderut i fortsättningen.
– Elias är en spelartyp som välkomnas av oss, säger Glenn Uppling i Essviks ledarstab.


Under tiden 15 november t o m 15 december råder det "frimånad" när det gäller övergång mellan dom lokala klubbarna i Medelpad. Fria övergångar alltså.
Essviks AIF lyckades knyta till sig en spelare, Alnös 16-åriga jättetalang Elias Friberg från Alnö IF.
– Elias har trots sin ungdom redan gjort två A-lagssäsonger i Alnö. En tuff närkampsspelare med god spelförståelse och hög träningsnärvaro. En spelartyp som välkomnas av oss. Att GIF Sundsvall missat denna talang till sitt tipselitlag är en gåta, säger Glenn Uppling i Essviks ledarstab.
Han fortsätter:
– Vi har fler spelare från andra klubbar som tränar med oss men där är inget helt klart ännu även om vi hoppas på positiva besked, säger Uppling.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Oskar de Vahl återvänder till Kovland trots en kanonsäsong i trean med Stöde. Oskar de Vahl återvänder till Kovland trots en kanonsäsong i trean med Stöde.

Division 3-spelare åter-vänder till nykomlingarna Kovland

(2017-12-19)
Det blev bara en säsong i Stöde IF.
Nu återvänder vindsnabbe kantspelaren Oskar de Vahl till Kovlands IF efter en kanonsäsong i trean.
– Oskar känner att tiden inte riktigt räcker till för spel i division 3 och väljer därför att återvända till oss. Något vi naturligtvis är mycket glada över, säger tränaren/lagledaren/sportchefen med mera Fredrik Åhsén.


Den gångna säsongen gjorde Oskar de Vahl en kanonsäsong under sitt första år som division 3-spelare i Stöde IF.
Framgångarna till trots väljer nu den vindsnabbe kantspelaren att återvända till Kovlands IF.
– Oskar känner att tiden inte riktigt räcker till för spel i division 3 och väljer därför att återvända till oss. Något vi naturligtvis är mycket glada över, säger tränaren/lagledaren/sportchefen med mera Fredrik Åhsén.
Oskar de Vahl är KIF:s första nyförvärv efter återkomsten till Medelpadsallsvenskan.
– Oskar har hela tidien varit tydlig med att han alltid trivts hos oss och i honom får vi, utöver en kanonkille vid sidan av planen, en spelare med aldrig sinande arbetsmoral och kanske seriens snabbaste fötter, berömmer Fredrik Åhsén.

• Resultat, matchfakta och slutttabell Medelpadsfemman.

Essviks AIF flyttar upp hela sitt P17-lag, både spelare och ledare, till A-truppen. Man tvingades dessvärre tacka nej till Pojkallsvenskt spel dit man kvalificerat sig men kommer ändå att få spela allsvenskt - Medelpadsallsvenskan.
Essviks AIF flyttar upp hela sitt P17-lag, både spelare och ledare, till A-truppen. Man tvingades dessvärre tacka nej till Pojkallsvenskt spel dit man kvalificerat sig men kommer ändå att få spela allsvenskt - Medelpadsallsvenskan.
Glenn Uppling är en av tre ledare från P17-laget som flyttar upp i A-laget med sina adepter. Glenn Uppling är en av tre ledare från P17-laget som flyttar upp i A-laget med sina adepter.

Essviks AIF fortsätter satsa ungt – flyttar upp sitt duktiga P17-lag och ledare till A-truppen


(2017-11-24)
Essviks AIF föryngrar rejält till den kommande säsongen. Igen!
Årets P17-lag som kvalificerade sig för Pojkallsvenskan flyttas nu upp till A-laget efter att man tackat nej till platsen.
Och det blir inte bara spelarna som tar steget upp.
– Så blir det. Vi är några ledare som följer med och kommer att bistå huvudtränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson, säger Glenn Uppling.


Tvingades tacka nej till allsvenskt spel

Essviks AIF:s duktiga P17-lag kvalificerade sig till Pojkallsvenskan i höst efter en fantastisk säsong. Tyvärr tvingades man tacka nej till platsen då många i årets lag blir överåriga och nästa kull har inte samma bred och kvalitet.
Istället väljer man att flytta upp hela truppen till A-laget i Medelpads-allsvenskan så det blir ju "allsvenskt" spel ändå...
Och det är inte bara spelarna som flyttar upp.
– Så blir det. Vi är några som följer med och kommer att bistå huvudtränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson, säger Glenn Uppling som kommer att fungera som lagledare.
– Mattias Johansson blir assisterande och är en ugn taktiskt driven tränare som vi säkert kommer att få höras om längre fram i hans karriär. Mikael Bylin tar hand om den viktiga fysträningen men kommer även att fungera som sportchef med mig som hjälpreda, fortsätter Glenn Uppling.


Måste träna för att få spela

Utöver det uppflyttade P17-laget har man ännu inte gjort klart med några nyförvärv.
– Vi har några yngre spelare utifrån som är med och känner sig för men inget är klart ännu. Eventuellt kommer vi att tappa några spelare. Några har aviserat att dom kommer att sluta och någon kanske går till en annan förening. Men inte heller där är något helt klart ännu, säger Glenn Uppling och fortsätter:
– Men om det är någon som vill öka sin träningsdos till fyra gånger i veckan och som vill ikläda sig den klassiska grön-vita dräkten och sedan i vår springa ut på anrika Essviksvallen får dom gärna hör av sig, ler Uppling.
Essvik har några bistra höstar att se tillbaka på med lite folk på träningarna men även matcherna. Minns när man för ett par år sedan drog sig ur p g a spelarbrist men kom till sans och slutförde säsongen med mer eller mindre ett pojklag.
– Det är slut med det nu. Den kullen som flyttar upp nu och även några av dom som tog steget  upp redan ifjol är träningsvilliga och är man inte med på träningarna nästa år så skall man inte heller räkna med så mycket speltid, säger Uppling.


Söker samarbetsklubb

Essviks AIF har redan kört igång med försäsongsträningen.
– Ja, vi har kört ett pass i Nordic Hallen och då var vi hela 24 stycken, säger Uppling.
– För att kunna ge speltid till alla så jobbar vi på att hitta ett samarbete med en division 5- eller 6-klubb, säger Uppling.
Positiva tongångar söder om stan således.
– Jättekul att både vi och Svartviks IF fått fram några fina kullar i åldern 15-17 år. Men det blir lätt så med bra ledare, flinar Glenn Uppling.
Vem blir näste "Anders Lindahl" från Essviks AIF som spelar allsvenskt?


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Gustav Arnberg och Oscar Lidström poserar i nya klubbens tröjor - som tack och lov inte är Arsenals utan Svartviks.
Gustav Arnberg och Oscar Lidström poserar i nya klubbens tröjor - som tack och lov inte är Arsenals utan Svartviks.

IFK Sundsvall tappar dubbelt till Svartvik


(2017-11-21)
IFK Sundsvall har som målsättning att bli ett topplag i nästa års Medelpadsallsvenska,
Dessvärre tappar man två tongivande spelare till Svartviks IF.
Det är mittbacken Gustav Arnberg och anfallaren Oscar Lidström som byter från Balders till Hemmanet.
– Tråkigt givetvis då det är två spelare som vi verkligen haft målsättningen att behålla, säger IFK-tränaren Torbjörn Persson.


Känt varandra sedan barnsben

IFK Sundsvall tappar stabile mittbacken Gustav Arnberg och lagets bäste målskytt Oscar Lidström till division 3-laget Svartviks IF. 
– Tråkigt givetvis då det är två spelare som vi verkligen haft målsättningen att behålla. Men samtidigt förstår jag att dom vill prova på spel högre upp i seriesystemet och jag önskar dom lycka till, säger IFK-tränaren Torbjörn Persson.
IFK riskerar att tappa fler spelare, bland annat finske mittbacken Mika Lindroos, 29.
– Inte kul om vi skulle tappa båda våra mittbackar så givetvis hoppas jag att Mika stannar, säger Persson.

Läs mer


• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

MoDo-supporten Tobias Sjölund är tillbaka som Matfors tränare. MoDo-supporten Tobias Sjölund är tillbaka som Matfors tränare.

Trotjänare tillbaka som tränare i Matfors IF

(2017-11-17)
Tobias Sjölund är uppvuxen i Matfors IF och har både spelat aktivt och under fem år tränat Brukets Blås representationslag.
Efter att ha "vilat sig i form" är han nu tillbaka som tränare för klubbens division 4-lag


Tobias Sjölund är tillbaka som A-lagstränare i Matfors IF efter Patrik "Tretjak" Jonsson, den klubb han representerat sedan vbarnsben. Först som spelare och sedermera tränare under fem säsonger i börjanb av 2000-talet.
Till sin hjälp får han U-lagets Andreas Jonsson som kommer att dubblera som tränare för det till femman uppflyttade division 5-laget och rollen som assisterande till "Tobbe".
Duon kommer att fortsätta klubbens inslagna linje på att fostra ortens egna ungdomar till A-lagsspelare. Man har lite till mans väntat på att det skall slå för det talangfulla laget men senaste två säsongerna har man "kryssat bort" toppkänningen av serien. Något som man nu hoppas råda bot på.

Lokalfotbollen har sökt Tobias Sjölund och väntar på återkoppling.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

"Tobbe" Persson kör på i IFK Sundsvall även utan Emad Nademi. "Tobbe" Persson kör på i IFK Sundsvall även utan Emad Nademi.

Torbjörn Persson fortsätter som IFK-tränare: "Det finns verkligen potential"

(2017-11-16)
Emad Nademi slutade som tränare i IFK Sundsvall av personliga skäl efter serien.
Menkollegan Torbjörn Persson fortsätter.
– Jag kör vidare. Skönt att vi kommit överens. Det finns verkligen potential hos dom här grabbarna, säger "Tobbe" om sina spelare.


Staben klar

Emad Nademi och Torbjörn Persson tränade IFK Sundsvall den gångna säsongen men efter det att Emad hoppade av efter serieslutet av personliga skäl har det ett tag varit ett frågetecken vem eller vilka som skulle ersätta.
– Nu har vi kommit överens med "Tobbe" om en förlängning och till sin hjälp får han Lars Bodin och Anders Aspenrud medan Kåre Öberg kommer att sköta konditionsträningen. Sedan jobbar vi på att hitta fler resurser till laget, bland annat en materialförvaltare, säger sportchefen Kenneth Kile, som fortsätter:
– Får vi bygga vidare på fjolårslaget lovar jag att vi kommer att bli svårstoppade nästa år. Men just nu är det frimånad och det rycks friskt i våra spelare men jag hoppas att stommen väljer att stanna kvar, säger Kile.

Vad säger då Torbjörn Persson?
– Skönt att vi kommit överens. Det finns verkligen potential hos dom här grabbarna och jag är övertygad om att vi kommer att göra en bra säsong då staben redan är klar och kan jobba med truppen, säger "Tobbe" Persson.


Rycks i spelare

I skrivande stund är truppen densamma som avslutade säsongen. Inga nya klara men inte heller några tapp även om det sägs ryckas i bland annat Johan Hallström, Gustav Arnberg, Oscar Lidström och Mårten Gräntz bland våra division 3-klubbar.
– Ja, vår trupp skall vara klar den 15 december. Då får vi se om vi har ett lag att anmäla till seriespel, säger Kile, som är irritterad på att flera spelare kontaktats direkt av klubbarna och inte via föreningen som brukligt är.
– Det är bara "Jocke" Sjödin från Svartvik som först varit i kontakt med oss vilket hedrar honom, säger Kile och fortsätter:
– Men samtidigt hoppas jag givetvis att vi får behålla fjolårslaget och den moral och sammanhållning som vi har och bygga vidare. Vi har även blivit fler i marknadsavdelningen så vi kommer att fortsätta jobba på att betala av våra skulder och förbättra ekonomin. Vi satsar även på att få vara medarrangör till Drakcupen för ungdomar, avslutar Kile.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Åke Andersson tränar Kuben nästa år tillsammans med Conny Sjödlin. Åke Andersson tränar Kuben nästa år tillsammans med Conny Sjödlin.

Lokal fotbollslegend ny Kubentränare

(2017-11-15)
Åke Andersson har ett förflutet som allsvensk spelare i både IFK- och GIF Sundsvall.
Nu tar han, och Conny Sjödin, över som tränare för Kuben efter avgående Henri Sjödal.


Kubikenborgs IF tog som bekant hem Medelpadsallsvenskan i år och tog därmed steget tillbaka till division 3 "med vändande post".
Tränaren Henri Sjödal tackade därefter nej till en fortsättning men nu är jakten på en efterträdare över.
Det blir två kända namn i Medelpads fotbollskretsar som tar vid, nämligen Åke Andersson, 60, en av få som spelat allsvensk fotboll i både IFK Sundsvall och GIF Sundsvall. Han kommer att dela ansvaret med Conny Sjödin som därmed gör comeback hos "Tigerränderna".
– Conny kommer senast från Stöde medan Åke från GIF U17. Båda tränarna är vana med att arbeta med unga spelare vilket ligger helt i linje med klubbens vision om att ha en A-lagsverksamhet som till största del består av spelare från egna led, säger Henri Sjödal.
Henris fotbollsengagemang 2018 kommer sträcka sig till åskådare och eventuella administrativa uppgifter.
– Kan eventuellt bli en division 6-comeback i någon förening med om kroppen håller, skrattar den gamle anfallaren.

texten kan komma att uppdarteras.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Ingen fortsättning för Janne Berglund i Ljunga/ Fränsta. Ingen fortsättning för Janne Berglund i Ljunga/ Fränsta.

Ljunga/Fränsta tappar sin tränare – Janne Berglund flyttar till stan

(2017-10-26)
Nya sammanslagningen i Västra mellan Ljunga IF och Fränsta IK föll väl ut.
Av två "bottenlag" blev det ett lag som en bit in på hösten ledde Medelpadsallsvenskan.
– Säsongen har varit över förväntan, säger tränaren Janne Berglund, som nu slutar i klubben


Efter tio omgångar av Medelpadssallsvenskan ledde den nya sammarbetet mellan västraklubbarna Ljunga IF och Fränsta IK serien och av två lag på den undre halvan skapade man ett topplag.
Nu höll man inte hela hösten, trots att målkungen Oskar Nordlund till slut snickrade till hela 35 fullträffar, men en klart godkänd säsong genomförde man onekligen.
Men nu slutar dock tränaren Janne Berglund.
– Ja, så blir det. Jobbar i stan och kommer att flytta ner dit till våren med allt vad det innebär så det blir nog sparsamt med fotboll för mig nästa år, säger "JB" om anledningen till att det inte blir någon fortsättning i Ljunga/Fränsta.

Hur ser du på er säsong i korthet?
– Den har varit över förväntan. Vi var tippade i botten men var med och ställde till det lite för dom väntade topplagen.

Vad har varit mest glädjande?
– Att samarbetet blev verklighet och att det blev ett bra resultat.

…och minst dito?
– Tja, ST:s så kallade nyhetsbevakning.

Någon händelse under säsongen som du minns bäst?
– Svårt att säga men matchen borta mot kuben där vi kämpade i underläge hela matchen men kom tillbaka hela tiden och visade att det finns en stor moral och kämpahjärta bland grabbarna.

Någon spelare i ditt lag som överraskat extra positivt?
– Ja, Kim Jekisol. Visste att han var en krigare som alltid gav allt men han visade att han har stor spelförståelse, styrde upp och lugnade ner spelet enormt mycket. En viktig kugge i årets lag.

Vad har du för åsikt när det gäller domarstandarden?
– Domarna har gjort sitt bästa och i det stora hela var de helt OK.

När det gäller Janne Berglunds ersättare på tränarposten är det oklart. Lokalfotbollen har sökt representanter hos föreningen och väntar på återkoppling för mer info.

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.