NYHETER
Division 4 Medelpad

 MedelpadsAllsvenskan

Lokalfotbollen och "Zulans" insamling
i samband med välgörenhetsmatchen fortgår – 2 550 kronor insamlade till dags dato.


(2018-11-19)
2 550 kronor insamlade så här långt!
Lokalfotbollens och Nermin Zulovics insamling till välgörande ändamål fortskrider.
Och vi ser gärna att ännu fler kan vara med och bidra.


Visst kan vi bli fler?

Insamlingen i samband med Lokalfotbollens och Söråkertränaren Nermin Zulovics välgörenhetsmatch mellan Medelpadsfyrans All Star-lag och IFK Timrå i Nordichallen den 8 december fortgår.
Efter helgen har nu 17 föreningar och personer skänkt 2 550 kronor plus att Willys i Birsta, Kvinnoforum Sadaka, Söråkers FF och andra (som vill vara anonyma) ställt upp med varor och tjänster.
Ett stort TACK till alla som skänkt – och visst kan vi bli fler som ställer upp för dom synskadade i samhället och föreningen Barbros Barnbarn?
Störst belopp har Stöde IF skänkt, genom en anonym givare i klubben, och Medskogs keeper Anton Stadling, 600 kr respektive 500 kr. Toppen!
Men ALLA kan sätta in pengar! Inget belopp är för litet utan man skänker efter bästa egen förmåga!


Tips på sponsorer?

Jag kommer att informera olika företag och berätta om detta behjärtansvärda projekt. Har ni tips på företag som vill ställa upp, eller om du själv är företagare? Kontakta mig! (se info nedan). Givetvis går det att få på faktura om så önskas!


Ljunga/Fränstas ytterbackar har tvingats stryka sig

Tyvärr har All Star-laget drabbats av två jobsposter. Båda ytterbackarna, från Ljunga/Fränsta, David Danielian och Daniel Näslund har tvingats stryka sig. Ted Åkerlund (Essviks AIF), och Jonathan Söder (Nedansjö IK) ersätter.

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888

Nu går det att swisha till Välgörenhetsmatchen
– företag och föreningar ställer även upp med varor och tjänster


(2018-11-16)
Bollen är verkligen i rullning.
Och nu har Lokalfotbollen (Janne Pehrsson) skaffat swish där man kan skicka in pengar redan nu i samband med välgörenhets-matchen den 8 december i Nordichallen.
Swishnumret är 0730 498888.
Dessutom ställer några företag, föreningar och organisationer upp med varor och tjänster.


Nu har Lokalfotbollen swish

Har fått flera förfrågningar från privatpersoner och företag som vill swisha pengar till våra välgörande ändamål i samband med All Star-matchen den 8 december i Nordichallen (läs nedan).
Därför har Lokalfotbollen fixat swish och numret är detsamma som till Lokalfotbollen logiskt nog, 0730498888. Dom som vill ha faktura eller kvitto på insatt belopp får givetvis detta, plus att dom som sätter in pengar kommer att bli nämnda här på Lokalfotbollen plus i välgörenhetsmatchens programblad. Ingen summa är för liten – eller för stor. Om någon undrar så har vi en ojävig kontrollant som ser till att allt går rätt till. Vill ni ej bli omnämd, skriv "nej" i meddelandet.


Färskt bröd från Kvinnoforum Sadaka, kaffe från
Willys och toasts från Söråkers FF

Vi jobbar för fullt för, att utöver få in pengar, få företag och föreningar som kan hjälpa till med varor och tjänster, t ex ställa upp med korv, läsk, godis, muggar med mera.
Vill tacka Kvinnoforum Sadaka i Nacksta som ställer upp med nybakat bröd. Willys i Birsta ställer upp med kaffe och korvbröd medan Söråkers FF fixar 50 toasts. Någon eller några som har möjlighet att komplettera då det knappast räcker?
Så vill ni hjälpa till och bidra med pengar, varor och/eller tjänster, kanske pris till lotterier och dylikt? Kontakta mig omgående!


Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Mobil: 0730 - 49 88 88
Swish: 0730498888

Nermin Zulovic och Lokalfotbollen.nu arrangerar välgörenhetsmatch. Nermin Zulovic och Lokalfotbollen.nu arrangerar välgörenhetsmatch.

ST uppmärksammar
Lokalfotbollens och "Zulans" välgörenhets-match – utelämnar dock Lokalfotbollen i artikeln


(2018-11-14)
Nermin Zulovics och Lokalfotbollens välgörenhetsmatch har även nått Sundsvalls Tidnings redaktion vilket givetvis är kul.
Däremot glömde tidningen att nämna denna sajts medverkan i sin artikel
– Jag blev snopen och vet inte varför ST inte nämnde Janne och Lokalfotbollen då jag berättade för ST om att vi kör det här arrangemanget tillsammans och att det är "hans" All Star-lag som möter Timrå, säger Nermin Zulovic.


Artikel i Sundsvalls Tidning

Intresset för Lokalfotbollens och Nermin Zulovics välgörenhetsmatch mellan Medelpadsallsvenskans All Star Team 2018 mot IFK Timrå där intäkterna går till SRF Synskadades Riksförbund och den ideella föreningen Barbros Barnbarn verkar stort och igår skrev även Sundsvalls Tidning om arrangemanget.
– Alla har rätt till en julklapp, jag vill ge någonting tillbaka till samhället. Ingen ska vara utanför. Allt vi gör kommer att gå till utsatta barn och barn som är synskadade. Pengarna kommer att delas 50/50, säger "Zulan" i ST:s artikel.
Han fortsätter:
– Det här behövs, det här behövs inför jul. Det är många barn som är ensamma och det är för dem vi ska dra in pengar. I stället för att klaga kan vi göra något tillsammans. Man kan inte hjälpa alla, men man kan göra några lyckliga. Barnen är vår framtid, säger sexbarnspappan.


Inte redaktionellt intressant?

När det gäller artikeln har Lokalfotbollen fått en hel del appropåer om varför inte Lokalfotbollen nämns i artikeln och om jag verkligen är med och arrangerarr.
– Jag blev snopen och vet inte varför ST inte nämnde Janne och Lokalfotbollen då jag berättade för ST om hans engagemang för den lokala fotbollen och att vi har samma syn på dom utsatta i samhället, framförallt då barn, och verkligen ville göra något för dom, därav den här matchen. Var även noga med att nämna att det är "hans" All Star-lag som möter Timrå, säger Nermin Zulovic, som är uttagen som tränare och kommer att coacha laget.
Oavsett om ST nu glömde informera om detta faktum eller utlämnade det av att det inte är "redaktionellt intressant" så kommer Lokalfotbollen fortsätta gå in ett hundra procent och se till att arrangemanget blir till belåtenhet för alla inblandade parter och att vi kommer att dra in en bra slant till dom här organisationerna.

Kommer att uppdatera vad som händer kring välgörenhetsmatchen  löpande


Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Moobil: 0730 - 49 88 88

Medelpadsallsvenskans All Star Team möter Västernorrlands näst bästa lag
– intäkterna går till välgörenhet


(2018-11-11)
Den 8 december möter Lokalfotbollens All Star-lag för Medelpadsallsvenskan IFK Timrå i en välgörenhetsmatch i Nordichallen den 8 december.
– Pengarna som vi får in från matchen kommer att gå till välgörenhet, säger Söråkerstränaren Nermin Zulovic som tillsammans med Lokalfotbollen är initiativtagare till arrangemanget.
– Det är klart att vi ställer upp på detta arrangemang och dessutom får vi lite koll på duktiga spelare i division 4, säger Timråtränaren Robert Englund.


Hur bra är Medelpadsallsvenskans All Star Team?

I veckan tog Lokalfotbollen ut Medelpadsallsvenskans "drömelva" där Söråkers Nermin Zulovic utsågs till tränare.
Nermin Zulovic var sedan nyfiken vilken klass laget skulle hålla om man fick spela ihop. Vad att göra?
- Jag tog kontakt med IFK Timrås tränare Robert Englund om dom ville möta det här laget i en match där intäkterna går till välgörenhet, säger Nermin "Zulan" Zulovic.
Och på den vägen är det. "Zulan" kontaktade mig och jag lade ut idén på Lokalfotbollens facebooksida. Och intresset verkar vara enormt! Medelpads Fotbollförbund ställer upp med hyra i Nordichallen den 8 december, klockan 13:00. Robert Englund förankrade idén hos klubbens styrelse och Roger Backlund, ordförande i Medelpads FF:s domarkommitté ställer upp gratis med domare.

Vad som händer nu?
Det blir att jobba på frivilliga som vill hjälpa till med arrangemanget, kontakta media och ragga sponsorer.

Vilka går pengarna till?
Vi kommer att dela ut pengarna som vi får in till två intressenter, dels SRF Synskadades Riksförbund, då det ligger mig som nästan blind varmt om hjärtat, plus en till som vi hoppas kunna göra klart med närmaste dagarna och som har med barn att göra. Återkommer där med mer information. Lokalfotbollen kommer även att skaffa swisch där intäkterna kommer att fördelas fifty-fifty mellan organisationerna.

Om man vill hjälpa till eller ställa upp som sponsor, eller tipsa någon sponsor?
Då går det utmärkt att kontakta mig, Janne Pehrsson, tel/sms 0730 - 49 88 88 eller e-post: janne@lokalfotbollen.nu.

Vilka spelare från All Star-laget är uttagna?
Givetvis elvan som är uttagna i nedanstående All Star Team ((scrolla ner) plus att det kommer att bli en trupp på 16-17 spelare där alla kommer att få spela minst en halvlek. Intresset att medverka är glädjande stort. Har sökt Urban Hagblom för att kolla om vi kan få krydda anrättningen med någon GIF-spelare. Varför inte Linus Hallenius och Joel Cedergren som spelare? Joel håller säkert fortfarande hög klass. Det vore verkligen grädde på moset, eller hur?

Här är den preliminära truppen till välgörenhetsmatchen mot IFK Timrå den 8 december, avspark 13:00:

Målvakter:

Mikael Gustafsson, Söråkers FF
Mike Karinga Persson, Lucksta IF

Försvarare:
David Danelian, Ljunga/Fränsta
Oscar Fors, Söråkers FF
Jonas Richanu-Ersson, Matfors IF
Daniel Näslund, Ljunga/Fränsta
Oliwer Karlsson, Söråkers FF
Emil Svensson, Lucksta IF 
Fredrik Ljuslinder, Söråkers FF
Tony Salthammar, Matfors IF

Mittfältare:
Oskar De Vahl, Kovlands IF
Ola Hagberg, Lucksta IF
Fredrik Broman, Matfors IF
Philip Andersson Roos, Matfors: IF
Jimmie Nordberg, Lucksta IF
Anders Boman, Ljunga/Fränsta
Tomas Decker, Torpshammars IF
Andreas Eriksson, Matfors IF

Anfallare:
Mårten Gräntz, Essviks AIF
Oliver Widahl, Lucksta IF
Uros Kalember, IFK Sundsvall

"Reserver på hemmaplan"
Simon Gröning, Nedansjö IK (mv)
Emil Norrman, Lucksta IF
Håkan Moberg, Torpshammars IF
Jesper Hellström, IFK Sundsvall
Ahmed Abdelwahab, Essviks AIF
Jimmy Holmgren, Matfors IF

Tränare:
Nermin Zulovic, Söråkers FF
Andreas Jonsson, Matfors IF

Materialförvaltare / sjukvårdare:
Pontus Andersson Knut, Söråkers FF

Domare:
Andreas Wiklander, Christer Eriksson och Reza Nematbakhsh.

Mer info kommer löpande.

Frågor & funderingar:
Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Moobil: 0730 - 49 88 88

Medelpadsallsvenskans All Star Team 2018: "Stenhård kamp om platserna"

(2018-11-06)
I vanlig ordning avslutas Lokalfotbollens olika All Star Team med Medelpadsallsvenskan.
Dags att presenterar den prestigefyllda "drömelvan" från målvakt till vänsterytter plus tränare och domare.
Som vanligt var det kanonhård konkurrens om platserna.
Det var meningen att sätta ihop laget enligt 4-3-3 men blev i sista stund av taktiska skäl ändrat till en 4-4-2-uppställning.


Att ta ut ett All Star Team för Medelpadsallsvenskan är en likaledes tuff som lidelsefull uppgift med tanke på hur många duktiga spelare som ni nominerat och som finns i vår högsta lokala serie.
Meningen var att laget skulle tas ut efter en 4-3-3-uppställning men sett till lagets sammansättning passade 4-4-2 bättre. Kanske saknar ni någon spelare? Det kan bero på att vederbörande inte blivit nominerad, spelat för få matcher eller helt enkelt blivit sidsteppad av någon som jag tycker är snäppet bättre, om än med ytterst knapp marginal. Precis som i Medelpadsfemmans- och Damtreans "drömelvor" hade jag kunnat ta ut elva andra spelare utan att standarden skulle ha blivit nämvärt sämre. Men visst! Några spelare var helt givna i startuppställningen!

Så här ter sig årets "drömelva" i Medelpadsallsvenskan enligt Lokalfotbollen.nu. Från målvakt till anfallare plus tränare och domare:

Målvakt:
Mikael Gustafsson
Söråkers FF

28 år. Gjorde comeback, igen – med gott resultat. Verbal keeper som styr sitt uteförsvar. Dessutom reaktionssnabb och kvick ut ur sitt mål och gör sig stor vid frilägen. Höll en hög och jämn standard hela säsongen. En grundbult i Söråkers framgångar i år.

Högerback:
David Danielian
Ljunga IF/Fränsta IK

22 år. Tar stora kliv varje säsong. Enormt löpstark och far fram som en oljad blixt efter kanten och kan både avsluta själv, sju mål som ytterback, och passa in till sina lagkamrater i boxen. Defensiven går inte heller av för hackor då han är både brytsäker och spelintelligent.

Mittback:
Oscar Fors
Söråkers FF

27 år. Märks att han spelat på en högre nivå. Placeringssäker, bra passningsfötter och styr dom bakre leden som en Napoleon. Blir sällan stressad och ypperlig i det längre spelet med att hitta ytor bakom motståndarnas försvar. Hög trygghetsfaktor.

Mittback:
Jonas Richnau-Ersson
Matfors IF

28 år. Veteran trots sin unga ålder. Svårslagen i luftrummet och säker med fötterna både när det gäller brytningar och att sätta igång snabba anfall, gärna med svepande långbollar. Gör sällan eller aldrig en dålig prestation. Håller helt klart för spel i en högre division.

Vänsterback:
Daniel Näslund
Ljunga IF / Fränsta IK

27 år. Svårpasserad, kvick och ettrig samtidigt som han är ett vapen i offensiven med sina ruscher efter kanten som ofta avslutas med eget skott, instick i boxen eller välavvägda inlägg med sin känsliga vänsterfot. Stenhård i kroppen och tillhör de rutinerades skara.

Höger yttermittfältare:
Oskar De Vahl
Kovlands IF

30 år. Besitter fortfarande farten, intensiteten och tillslaget för att kunna dominera sin högerkant. Har inte riktigt fått ut hela sin kapacitet i år då KIF inte haft någon toppsäsong. Men Oskar visade ifjol i Stöde att han håller gott i trean. En av få enögda inom lokalfotbollen.

Defensiv innermittfältare:
Ola Hagberg
Lucksta IF

27 år. Från Lunds SK. En fältherre med stora lungor och som alltid kommer ut med bollen hur trängd han än är och därefter alltid levererar till rätt adress. Eller så kommer det en rejäl mörsare från distans. I spelstil en blandning mellan legenderna Pirlo och Gattuso!

Offensiv innermittfältare:
Fredrik Broman
Matfors IF

27 år. Komplett! Fantastisk blick för spelet och samtidigt bollvinnare. Otroligt bekväm med bollen men tvekar heller aldrig att göra "skitjobbet". Navet i MIF:s spel. 15 gjorda mål framåt plus att han legat bakom minst lika många gör att han kommer att saknas enormt i Brukets Blås uppställning nästa år då han flyttat till Stockholm.

Vänster yttermittfältare:
Filip Andersson Roos
Matfors IF

20 år. Snabb, teknisk och duktig att "slå sin" motståndare i man mot man-spelet och ta sig förbi och skapa målchanser för både sig själv och sina lagkamrater. En högerbacks mardröm är att få möta "raketen från Indal". Andersson Roos har blommat ut och fått ett rejält lyft efter flytten till Matfors IF.

Anfallare:
Mårten Gräntz
Essviks AIF

28 år. Fysiskt stark, jobbig att möta och kan både använda in- som utsidan av huvudet. Tar hela tiden rätt löpningar för sig själv och laget och öppnar ytor. Spelar fotboll med ett leende på läpparna. Kom i år från IFK Sundsvall men tidigare spelat division 3-fotboll med IFK Örebro.

Anfallare:
Oliver Widahl
Lucksta IF

28 år. Skytteligavinnare med 23 fullträffar på 15 matcher. Är "ett med bollen" när han driver i hög fart mot målet och gör det stört omöjligt för försvararna att få stopp på honom. Kan även göra "måltjuvsmål" då han är duktigt på att avsluta på ett tillslag i trånga lägen. Har rutin från division 2-spel i både Selånger och Timrå, vilket syns.

Tränare:
Nermin Zulovic
Söråkers FF

42 år. Har under sina fyra år fört upp Söråkers FF från division 5 till att bara vara åtta minuter från spel i trean. Medelpads kanske mest engagerade tränare som mognat mer och mer med åren. Har ett enormt driv och hjärta för det lag han tränar och lever efter devisen; "När det är som svårast är jag som starkast". Är den i laget som tar en förlust hårdast! Kanske tur att det blev så få i år...

Domare:
Andreas Wiklander
Uppsala

24 år. Tillhör den unga lovande skaran av ambitiösa pipblåsare i Medelpad. Vältränad och elegant rättskipare med pondus som inte behöver gömma sig bakom "kortleken". Redan nu aktuell för att få döma högre upp i seriesystemet. Tog hem "titeln" i mördande konkurrens med fjolårsvinnaren Thomas Berglund, Reza Nematbakhsh, Christer Eriksson, Jan Boström och Per Backlin. Överlag var det mycket god standard bland våra lokala division 4-domare detta år.

Patrik "PK" Lundgren gav Söråker hopp då han borrade in 1-4-reduceringen före halvtid, men... Patrik "PK" Lundgren gav Söråker hopp då han borrade in 1-4-reduceringen före halvtid, men...

Kvalet till division 3:
Bensinen tog slut för Söråker i kvalet – förlorade stort mot fulltankat Sollefteå

(2018-10-21)
Sollefteå hade allt att spela för.
Söråker inget.
Och det märktes att ångermanlänningarna var påkopplade redan från start medan hemmalaget, som fick flytta sin match till Timrå IP:s konstgräs saknade något som helst bett i sitt spel.
– Vi lyckades aldrig ladda om inför kvalet efter den snöpliga förlusten mot Lucksta i den sista omgången där vi stöp på målsnöret, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

Det blev förlust i Nermin Zulovics sista match som tränare efter fyra år i Söråker.
Efter en fin säsong avslutade man mindre lyckosamt med tre förluster på dom fyrra senaste matcherna och blir kvar i Medelpadsallsvenskan minst ett år till. Det märktes att bensinen var slut i den avslutande kvalmatchen mot ett fulltankat Sollefteå GIF. Dom blåklädda ångermanlänningarna vann komfortabelt med hela 8-2 och tar steget tillbaka till division 3 Mellersta Norrland. Att matchen tvingades flytta från icke spelbara Söråkers IP till Timrå IP verkade inte bekymra niplaget nämvärt.
– Vi lyckades aldrig ladda om inför kvalet efter den snöpliga förlusten mot Lucksta i den sista omgången där vi stöp på målsnöret, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
"Zulan" fortsätter:
– Inför dagens match visste vi redan att vi inte kunde nå division 3 och gav därför speltid till några som inte matchat så mycket i år. Annars är jag enormt stolt över grabbarna för den säsong dom presterat, den bästa i klubbens historia. Att vi inte orkade ladda om mentalt inför kvalspelet är inte så mycket att säga om. Sollefteå var också helt klart värda att gå upp och deras utländska spelare var imponerande, avslutar Nermin Zulovic och syftar antagligen på matchprotokollet.

Söråkers FF - Sollefteå GIF 2-8
2018-10-27 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs (flyttad från Söråkers IP)
Målen:0-1 Khamzat Udugov (5), 0-2 Andrian Spinu (18), 0-3 Khamzat Udugov (31), 0-4 Eugeniu Samson (41), 1-4 Patrik Lundgren (44), 1-5 Andrian Spinu (49), 2-5 Jesper Andersson (67), 2-6 Andrian Spinu (68), 2-7 Khamzat Udugov (73), 2-8 Nedim Bajramovic (87).
Domare: Robin Albertsson
Publik: ca 70
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Oliver Widahl tog hem Medelpads-allsvenskans skytteliga årgång 2018

(2018-09-23)
Luckstas Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018.
Den "blonde bombarens" 23 fullträffar var en grund till Luckstas serieseger och uppflyttning till division 3.

– 2-1 målet mot Söråker i den avgörande seriefinalen i den sista omgången var det viktigaste, säger Oliver Widahl.


Efter division 2-spel i Selånger och därefter Timrå varvade Oliver Widahl ner i Medelpadsallsvenskan och Lucksta IF.
Där blev det 23 mål och seger i skytteligan för den "blonde bombaren". Skytteligavinster är ingen nyhet för anfallaren.
– Nej, så är det. Vann skytteligan i division 4 Hälsingland 2010 med Edsbyn, påpekar Oliver Widahl.

Av dom 23 målen, något som var extra snyggt?
– Oj! Svårt att säga, men gjorde faktiskt ett hyfsat snyggt mål mot Sidsjö-Böle där jag chippade över målvakten.

...och fulaste?
– Kan inte komma ihåg att jag gjorde nått fult mål haha.

Men det viktigaste då?
– 2-1 målet mot Söråker i den avgörande seriefinalen i den sista omgången måste man väl ändå säga var det viktigaste.

Skytteligavinnarna i Medelpadsallsvenskan brukar få bud från klubbar högre upp. Hört något eller följer du med Lucksta upp i trean?
– Som det ser ut nu så kommer jag följa med Lucksta upp. Trivs bra där så ser ingen mening med att byta, avslutar Oliver Widahl.

Oiiver tog hem en klar seger i skytteligan. Närmast var Matfors Fredrik Broman med sina femton. Broman som redan flyttat till Stockholm för jobb och troligen inte kommer att representera "Brukets Blå" nästa år.
Mårten Gräntz var en stabil målskytt redan under sin tid IFK Sundsvall och närkingen fortsatte målandet i Essvik, 14 stycken.
Ytterligare två skyttar nådde tvåsiffrigt. Khlail Masri, Söråkers förvärv från Alnö, och Essviks dribbler Marcus Sawert.

Här är skyttetoppen av Medelpadsallsvenskan 2018:

23 mål:
Oliver Widahl, Lucksta IF

15 mål:
Fredrik Broman, Matfors IF

14 mål:
Mårten Gräntz, Essviks AIF

11 mål:
Khalil Masri, Söråkers FF

10 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF

8 mål:
Jimmy Holmgren, Matfors IF
Andreas Modén, Ljunga/Fränsta
Dennis Moberg, Lucksta IF

7 mål:
David Danielian. Ljunga/Fränsta71
Oliver Spjut, Matfors IF
Martin Vestin, Söråkers FF

Klicka här för komplett skytteliga


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Deltagande 10 lag i Medelpadsallsvenskan 2018: Essviks AIF, IFK Sundsvall, Kovlands IF, Ljunga IF/Fränsta IK, Lucksta IF, Matfors IF,  Nedansjö IK, Sidsjö-Böle IF, Söråkers FF och Torps-hammars IF.
Nermin Zulovic tackar för sig efter fyra år som tränare i Söråkers FF. Nermin Zulovic tackar för sig efter fyra år som tränare i Söråkers FF.

Kvalet till division 3:
Inget division 3-spel nästa år för Söråker – och nu slutar "Zulan"

(2018-10-21)
Det blir inget division 3-spel för första gången för Söråkers FF.
Idag blev det en 0-3-förlust i "vinna eller försvinna-matchen" på Kinavallen i Ullånger.
– Dom satte sina chanser, vi gjorde det inte, säger Söråkers avgående tränare Nermin Zulovic.


Erbarmligt underlag

Söråker var tvungna att vinna dom två avslutande kvalmatcherna för att nå uppflyttning till division 3 för första gången i klubbens historia.
Men det sprack redan idagens match på Kinavallen i Ullånger.
Höga Kusten tog ledningen i den 14:e minuten sedan Sharif Jaffari lämnats sopren framför mål efter ett inlägg.
– Vi gör en riktigt dålig första halvlek då dom är det klart bättre laget även om vi spelade upp oss på slutet och hade ett par kvitteringschanser innan paus, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
I den andra halvleken spelade gästerna upp sig på den erbarmliga planen men hade förtvivlat svårt att hitta nätet.
Med kvarten kvar satte istället Mihail Robu 2-0 på straff.
– Något tveksamt dömd, kommenterar Nermin Zulovic.


"Stolpe ut"

Därefter var det full fart framåt för Söråker vilket utmynnade i en omställning där hemmalaget kom tre mot en och Serghei Mocanu avslutade kontringen med att göra 3-0 på stopptid.
– Dom satte sina chanser, vi gjorde det inte. Om det var "stolpe in" för oss i serien har det varit "stolpe ut" i kvalet, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
"Zulan" fortsätter:
– Det märktes att Höga Kusten spelat i trean i år och dom vinner rättvist. Det som är tråkigt är att det är ett riktigt gnällgäng som klagade hela tiden och inte ville stå på benen. Synd, för det är som sagt ett bra lag. När det gäller planens beskaffenhet var det rena päråkern. En av dom sämsta gräsplaner jag varit med om under mina 30 år inom fotbollen. Men jag vill klargöra att det inte på grund av den som vi förlorade.


"Zulan" slutar efter fyra år

Nu återstår det visserligen en match i kvalet då Sollefteå GIF gästar Söråkers IP kommande helg. SFF kan fortfarande nå andraplatsen men då krävs både egen seger och hjälp av Strömsund mot Höga Kusten.
– Det kommer inte att hända att Höga Kusten förlorar mot Strömsund. Jag hoppas att vi kan avsluta vår fina säsong med en seger inför hemmapubliken i min sista match som tränare för klubben. Fyra år får räcka, grabbarna behöver höra en ny röst. Det är fantastiska grabbar och vi har haft en fin resa tillsammans, säger Nermin Zulovic och fortsätter:
– Vet ännu inte om det blir ett sabbatsår eller en ny klubb. Det får framtiden utvisa, avslutar "Zulan".
Uppflyttning från Medelpadsfemman 2015 och tvåa i Medelpadsallsvenskan i år och avslutande kvalspel som "bottentippade" är ett starkt facit under dom här fyra åren. Säga vad man vill om "Zulan", och det är det många som gör, men ingen kan ta ifrån honom hans engagemang för fotbollen och det märks att han ändå mognat som ledare dom här senaste åren även dom det fortfarande är lite "jag mot Världen". Kan även kallas "vinnarskalle".

Höga Kusten Fotboll - Söråkers FF 3-0
2018-10-21 - 14:00 - Kinavallen
Målen: 1-0 Sharif Jaffari (14), 2-0 Mihail Robu (74, straff), 3-0 Serghei Mocanu (90+2).
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 47
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Nermin Zulovics mannar går för seger. Nermin Zulovics mannar går för seger.

Kvalet till division 3:
Vinna eller försvinna idag för Söråker

(2018-10-21)
Igår vann Sollefteå mot Strömsund.
Det betyder "vinna eller försvinna" för Söråker i sin kvalmatch mot Höga Kusten på Kinavallen i Ullånger i eftermiddag.
– Vi går alltid för seger, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Sollefteå GIF tog igår sin andra raka seger i kvalserien till division 3 och ståtar därmed med full pott, sex poäng.
Det betyder att dagens kvalfight på Kinavallen i Ullånger gäller "vinna eller försvinna" för både hemmalaget Höga Kusten och gästande Söråkers FF.
Vinner Söråker krävs även vinst i den avslutande kvalomgången hemma mot Sollefteå för att det ska bli direktuppflyttning till division 3 för första gången i klubbens historia.
– Vi går alltid för seger och inför dagens match har vi fått lite extra tändvätska (läs artikel nedan) för även om vi kanske inte kommer att kunna ställa upp med vårt bästa lag kommer vi med ett bra och revanschsuget lag och tänker göra en betydligt bättre prestation än mot Strömsund förra helgen, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ångermanlandsfyrans skytteligavinnare Eugeniu Samson svarade för två av Sollefteås mål i Strömsund. Ångermanlandsfyrans skytteligavinnare Eugeniu Samson svarade för två av Sollefteås mål i Strömsund.

Kvalet till division 3:
SollefteåGIF i förarsätet i kvalet till trean – klar seger mot IFK Strömsund

(2018-10-20)
Sollefteå GIF har gett sig själva ett kanonläge att ta hem kvalserien till division 3.
Detta efter seger mot Höga Kusten förra helgen och idag en klar 3-0-seger borta mot IFK Strömsund.
Redan i paus stod det 3-0 till "Nipgossarna"
Kryss i morgon mellan Höga Kusten och Söråker och "Giffarna" är tillbaka i trean.


IFK Strömsund - Sollefteå GIF FF 0-3
2018-10-20 - 14:00 - Strömsvallen
Målen: 0-1 Eugeniu Samson (8), 0-2 Pontus Larsson (25), 0-3 Eugeniu Samson (45).
Domare: Thilip Nadarajah
Publik: 112
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Söråkertränaren Nermin Zulovic är besviken på Höga Kusten och förbnundets agerande som tvingar SFF att inte kunna ställa upp med sitt bästa lag. Söråkertränaren Nermin Zulovic är besviken på Höga Kusten och förbnundets agerande som tvingar SFF att inte kunna ställa upp med sitt bästa lag.

Kvalet till division 3:
Höga Kusten flyttar kvalmatch – Söråker känner sig överkörda: "Sätter oss på pottkanten"

(2018-10-20)
Idag skulle Söråker mött Höga Kusten borta i kvalet till trean.
Men Ullångerlaget har flyttat matchen till söndag med kort varsel.
Något som förbundet godkänt.
– Det här fick vi reda på i tisdags men då hade redan våra spelare som jobbar i helgen tagit ledigt lördag och i flera fall bytt till att jobba söndag så det här beslutet sätter oss på pottkanten, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Idag fortsätter kvalet till division 3. Men inte matchen Höga Kusten - Söråker.
Normalt spelas kvalmatcherna samma dag och med samma starttid. Det ruckas det nu på då Söråkers bortamatch mot Höga Kusten flyttas från lördag till söndag.
– Höga Kusten får inte sina utändska spelare hit förrän på lördagkväll och ville därför flytta matchen till söndag. Något som förbundet gick med på av "sportsliga skäl så att dom kunde ställa upp med sitt bästa lag", säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
"Zulan" fortsätter:
– Det här fick vi reda på i tisdags men då hade redan våra spelare som jobbar i helgen tagit ledigt lördag och i flera fall bytt till att jobba söndag. Dessutom fick vi boka om bussen och maten vi beställt på väg upp. Att vi inte kommer att kunna ställa upp med vårt bästa lag tar man ingen "sportslig" hänsyn till. Det här beslutet sätter oss på pottkanten, dundrar Söråkertränaren, som kanske inte heller själv kan följa med upp till Ullånger då även han jobbar på söndag.

Vad säger förbundet?
– Jag pratade med dom i tisdags och dom lovade att komma tillbaka till mig. Men så skedde inte utan igår fick vi en officiell kallelse från Höga Kusten. När jag påpekade att vi inte kan få ihop vårt bästa lag på söndag då vi utgått från lördag möttes jag av kommentaren: "det är vår hemmamatch och vi bestämmer speldag", fortsätter Nermin Zulovic.

Vad händer nu?
– Jag vet inte, har nästan lust att lämna w.o. då det här inte har gått korrekt till. Känns nästan som att man inte vill ha upp Söråker i division 3. Mot Strömsund fick vi ett mål horribelt bortdömt där inte ens deras spelare och ledare förstod varför. Och nu det här. suckar Nermin Zulovic.
– Vi får se vilka som kan ändra sina arbetstider, en gång till, men det blir ju på kort varsel. Är också mycket besviken på förbundet som lovade att återkomma men inte gjordde det. Vi får väl åka upp med det vi kan skrapa ihop men Höga Kusten och förbundet kan glömma att snacka "sportslighet" med oss, avslutar Söråkers tränare besviket.

Lokalfotbollen har kollat upp vilka regler som gäller och hemmalaget har alltid två datum att välja på, undantaget sista omgången, och kan därför bestämma. Höga Kusten valde att flytta sin speldag från ordinarie lördag till reservdagen söndag av ovan angivna skäl. Personligen tycker jag att det borde vara legio att samtliga tre omgångar spelas samtidigt så att lagen inte kan spela på tidigare match resultat som kommer att bli fallet den här helgen då Strömsund och Sollefteå spelas idag lördag och Höga Kusten - Söråker i morgon. Givetvis tråkigt för Söråker som drabbas denna gång men något formellt fel i regelverket har inte begåtts. Men nog borde man se till att dylikt inte händer fler gånger. Åtminstone måste själva informationen mellan berörda parter vässas till rejält.

Mikael Kotermajer har tagit över som sportchef i IFK Sundsvall. Mikael Kotermajer har tagit över som sportchef i IFK Sundsvall.

IFK Sundsvalls nye sportchef: "Fokus är ny huvudtränare"

(2018-10-15)
Mikael Kotermajer har tidigare både tränat och spelat i IFK Sundsvall.
Nu har han återvänt som ny sportchef och efterträder Kenneth Kile som flyttat "hem" till Norge.
– Jag har räckt upp handen på att hjälpa IFK i en sportchefroll för att försöka få ordning på ledarstab och spelartrupp, säger "Kotten".

 

IFK Sundsvall åkte som bekant ur Medelpads-allsvenskan för första gången sedan 1960 i år.
Nu är det meningen att man ska ta sig tillbaka.
Ny sportchef efter Kenneth Kile, som flyttat åter till Norge, är Mikael Kotermajer. "Kotten" som redan påbörjat sin verksamhet var under några år huvudtränare för IFK Sundsvall. Nu är han tillbaka hos Kamraterna och jobbar för fullt för att sy ihop ledarstaben för den kommande säsongen.
– Några poster är klara. Lars Bodin, tidigare materialansvarig, har nu tagit på sig en lagledarroll. Michael Fredriksson kommer dela den rollen med Lars och ta ett mer administrativt ansvar. Materialansvarig blir Andreas Bäck, säger Mikael Kotermajer.

Och tränarbiten?
– Jesper Hellström förlänger ett år som assisterande och förhoppningsvis blir det även som spelare. Anders Aspenrud fortsätter även han att inrikta sig på målvaktssidan. Fokus är nu på huvudtränare då Tommy Hedin valt att kliva av och ytterligare en assisterande med inriktning på fysik och rehab.

Spelartruppen?
– Där jobbar vi med samtal just nu, vilka stannar och vilka går vidare. Utifrån så är det stort intresse nu att komma tillbaka och hjälpa föreningen men i nuläget nämner jag inga namn eftersom transferfönstret inte öppnat ännu.

Varför väljer du att komma tillbaka till IFK Sundsvall, och det som sportchef?
– Jag har räckt upp handen på att hjälpa IFK i en sportchefroll för att försöka få ordning på ledarstab och spelartrupp med bemanning och nyckelordet där är tydlighet och att skapa en bra lagandra i hela föreningen. Men jag har också sagt att i första hand vill jag ha en tränarroll och kommer att vänta och lyssna på de erbjudande som kommer inom närmsta tiden. Många frågor kommer få svar inom någon månad och innan jag tagit ställning till vad jag ska åta mig så vill jag säkerställa att IFK Sundsvall har en bra position inför säsongen 2019. Det är allt jag kan säga just nu, avslutar Mikael Kotermajer.
Vem vet? Kanske slutar det meda att både IFK Sundsvalls sportchef och huvudtränare blir en och samma person?

Niklas Mattsson (randig längst till höger) nickar in 1-0 på hörna i den sjätte minuten. Trodde alla. Men domaren hittade en knuff i ryggen någonstans och målet blev bortdömt. Det var det närmaste hemmalaget kom i kvalmatchen mot IFK Strömsund. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Niklas Mattsson (randig längst till höger) nickar in 1-0 på hörna i den sjätte minuten. Trodde alla. Men domaren hittade en knuff i ryggen någonstans och målet blev bortdömt. Det var det närmaste hemmalaget kom i kvalmatchen mot IFK Strömsund. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mikael Gustafsson var en av få Söråkerspelare som nådde normal standard och höll också nollan. Mikael Gustafsson var en av få Söråkerspelare som nådde normal standard och höll också nollan.

Kvalet till division 3:
Mållöst för Söråkers FF i första kvalmatchen: "Nådde inte normal standard"

(2018-10-13)
Söråker fick inte hål på Strömsunds målvakt.
Strömsund fick inte hål på Mikael Gustafsson mellan Söråker s stolpar.
Så kan man karaktärisera den första kvalmatchen uppe på "Löta".
– Vi kom inte alls upp i vår normala nivå. säger Mikael Gustafsson som höll nollan tack vare några fina ingripanden.


Bortdömt mål

Söråker inledde kvalspelet mot IFK Strömsund hemma på Löta förtroendeingivande – i sex minuter.
Det var i den sjätte minuten som Niklas Mattsson nickade in en hörna (se bilden ovan). Men "målet" blev bortdömt. Tydligen för en knuff i rygg.
Men efter detta var det inte mycket som fungerade för hemmalaget. Okey, man vann bollar och närkamper. Men när bollarna skulle fördelas hamnade dom allt som oftast nere hos gästernas alerte keeper Peter Hansson. Dom fåtal gångerna man kom runt på kanten hamnade inläggen endera bakom målet eller i famnen på nämnde Hansson. När skottlyckan från distans provades var man närmare att täffa fotografen vid sidan av målet än inom själva målramen.
– Det var en avslagen första halvlek. Verkade inte som om något av lagen var redo att spela fotboll i oktober, kommenterade Söråkers målvakte Mikael Gustafsson.


Dålig första halvlek, sämre andra...

Om den första halvleken var bedrövlig från Söråkerhåll var den andra om möjligt ännu sämre. Samtidigt vågade Stömsund kliva upp i banan och hade några farliga omställningar och avslut där Mikael Gustafsson fick träda in och svara för några bra parader. I den första var det mest kvicka utrusningar på djupledsbollar från dom helblå jämtarna.
Föga överraskande sett till spelet gick Söråker mållösa framåt och tack vare Mikael Gustafsson gjorde även Strömsund det. 0-0 efter 90 minuter alltså.
– Vi kom inte alls upp i vår normala nivå. I andra halvleken var dom bättre och kom till farligare chanser och instick. Helt ärligt var Strömsund bättre än oss, säger Mikael Gustafsson som blev en liten minihjälte i den efterföljande straffläggningen med två räddningar och en egen straff i mål. En straffläggning som bara blir nödvändig att "plocka fram" utifall lagen hamnar på samma poäng och målskillnad i kvalets sluttabell.
Söråkers tränare var mycket besviken efter den första kvalmatchen.
- Luckstamatchen vakar över oss.. Nu får vi skärpa oss ordentligt. Vi höll division 6-nivå idag. Bedrövligt, suckar Nermin "Zulan" Zulovic.


Sollefteås giffar i förarsätet

I en kvalserie med fyra lag där bara segraren går upp är ett inledande kryss en "förlust". Sollefteå GIF vann sin kvalpremiär hemma mot Höga Kusten med uddamålet av tre så nu gäller, antagligen, bara seger för Söråker på Kinavallen i Ullånger mot Höga Kusten i den nästa omgången. Men Söråker har hela säsongen visat att man kan lira boll. Nu är det upp till bevis dom två kommande helgerna om det ska bli division 3-fotboll för första gången i klubbens historia.

fler bilder kommer.

Lokalfotbollens intervju med Söråkers målvaktsnolla Mikael Gustafsson

Omgång 1:

Söråkers FF - IFK Strömsund 0-0
2018-10-13 - 14:00 - Söråkers IP
Domare: Håkan Modigh (bra som vanligt, dock ett frågetecken för det bortdömda hörnmålet).
Publik: 153
Matchfakta
• Söråker vann straffläggningen efter matchen. Ett avgörande som bara blir aktuell om lagen hamnar på samma poäng och målskillnad i kvaltabellen.

Sollefteå GIF FF - Höga Kusten Fotboll 2-1
2018-10-13 - 14:00 - Nipvallen
Målen: 0-1 Christian Kpobi (9), 1-1 Adam Näsmark (65), 2-1 Jesper Helgesson (73).
Utvisning Sollefteå: Khamzat Udugov (85).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 153
Matchfakta

Gruppvinnaren klart för division 3.


• Resultat, matchfakta & kvaltabell
• Kommande matcher

Söråkers Emil Sjögren driver in i straffområdet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråkers Emil Sjögren driver in i straffområdet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det har sina risker att fota fotbollsmatcher. Den här rökaren var betydligt närmare att träffa fotografen än inom målramen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det har sina risker att fota fotbollsmatcher. Den här rökaren var betydligt närmare att träffa fotografen än inom målramen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråker hade svårt att tränga igenom Strömsunds vältajmade försvarsspel. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråker hade svårt att tränga igenom Strömsunds vältajmade försvarsspel. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråkers FF laddar om för kvalspel. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråkers FF laddar om för kvalspel. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Kvalet till division 3:
Söråkers FF siktar på att bli historiska
– IFK Strömsund första hindret


(2018-10-12)
Ska Söråkers FF nå division 3 för första gången i historien?
Då krävs att man vinner kvalserien.
Och den inleds med hemmamatch mot IFK Strömsund i morgon lördag.
– Vi kommer att gå "all in", säger tränaren Nermin Zulovic.


Ifjol höll Söråker på att åka ur Medelpadsallsvenskan.
Nu ettår senare har man chansen att för första gången ta sig upp i division 3 i klubbens historiua.
Och det med bara ett nyförvärv utifrån sedan bottenstriden ifjol.
– Ja, Khalil Masri kom från Alnö medan målvakten Mikael Gustaffson och Niklas Mattsson är gamla Söråkerspelare som gjorde comeback plus att vi flyttade upp några talanger från vårt U-lag, Oskar och Jesper Andersson, Albin Norlander samt Oskar Pinheiro, säger tränaren Nermin Zulovic.  
Det kan svänga fort inom fotbollen.
Redan förra helgen hade man chansen att kliva upp men föll mot Lucksta i en helt avgörande avslutningsmatch (scrolla ned för matchreferat).
Nu får man en ny chans via kvalspel (läs artikel nedan).

Neröst inför morgondagen, Nermin Zulovic?
– Det är spännande. Klart man är lite nervös, det är man alltid, men vi har kört lite mental träning, pushat varandra.

Hur är läget annars inför den viktiga matchen?
– Vi har kört på bra i veckan. Killarna är laddade vill ha revansch. Sedan får vi se hur långt det räcker. Vi har Oskar Fors, Martin Vestin och Patrik "PK" Lundgren borta. Dom är tillbaka till dom två sista matcherna. Annars är vi komplett. Alla är laddade så vi går "all in".

Vad vet du om morgondagens motståndare?
– Vet inte så mycket om IFK Strömsund. Vi kommer lägga full fokus på vårt eget spel, vilka som än står på andra sidan mittlinjen.

Vad tror du om utgången i kvalet?
– Det kommer att bli tre tuffa matcher fram över. Alla lag som är med i kvalet vill ju vinna lika mycket som oss så klart. Vi kommer att komma laddade och revanschsugna imorgon.

Och vad gör att ni vinner?
– Receptet är lagspelet , vår lagmoral, kämpaglöden och att vi tar jobbet för varandra. Vi är förberedda för en tuff match imorgon där vi inte kommer att vika oss en millimeter.

Vad önskar du inför morgondagen?
– Hoppas på mycket folk imorgon att hela Söråker kommer och stötta oss tillsammans är vi Söråker och tillsammans är vi starka. Vi kan lova att vi kommer kämpa med allt vi har. Och tillsammans ska vi vinna!

Omgång för omgång i kvalspelet:

Omgång 1,, 2018-10-13:
14:00 Sollefteå GIF FF - Höga Kusten Fotboll
14:00 Söråkers FF - IFK Strömsund

Omgång 2, 2018-10-20:
14:00 IFK Strömsund - Sollefteå GIF FF
14:00 Höga Kusten Fotboll - Söråkers FF

Omgång 3, 2018-10-27:
14:00 Söråkers FF - Sollefteå GIF FF
14:00 Höga Kusten Fotboll - IFK Strömsund

Gruppvinnaren klart för division 3.


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

"Zulan" var oerhört besviken efter förlusten i seriefinalen mot Lucksta. Nu är det bara att glömma och ladda om till kvalspelet. "Zulan" var oerhört besviken efter förlusten i seriefinalen mot Lucksta. Nu är det bara att glömma och ladda om till kvalspelet.

Kvalet till division 3:
Så spelas kvalet till trean
– Söråker inleder mot IFK Strömsund


(2018-10-09)
Söråker inleder kvalet till division 3 hemma på "Löta" mot IFK Strömsund nu på lördag.
Därefter väntar Höga Kusten och Sollefteå GIF i en enkelserie där bara vinnaren tar steget upp.
– Oerhört tung förlust mot Lucksta men nu är det bara att ladda om till kvalet. Vi satsar på att spela division 3-fotboll nästa år för första gången i klubbens historia, säger tränaren Nermin Zulovic.


Söråker förlorade i helgen seriefinalen mot Lucksta som tog hand om direktplatsen till division 3.
Söråker får nu chansen att också kliva upp i seriesystemet om man klarar kvalet.
– Oerhört tung förlust mot Lucksta men nu är det bara att ladda om till kvalet. Vi satsar på att spela division 3-fotboll nästa år för första gången i klubbens historia, säger tränaren Nermin Zulovic.
Normalt sett är det niondelaget i division 3 Mellersta Norrland som tillsammans med serietvåorna i Jämtland/Härjedalen, Ångermanland och då Medelpad som slåss om en plats. Men även i år är det vissa aber. IFK Östersunds andralag vann fyran men får inte gå upp utan där blir det Ope IF som spelar i trean. Offerdals IF som egentligen skulle ha kvalat har tackat nej och istället blir det seriefyran IFK Strömsund som tar den vakanta platsen. Det är också jämtarna som reser till Söråkers IP i den första omgången nu på lördag.
I Ångermanland tar IF Älgarna klivet upp i trean och där vankas nu derbyn i stiftstaden sedan det står klart att Härnösands FF trillar ur tvåan. Serietvåan Junsele IF tackar dock nej till kvalspel utan Söråker får ta sig an Sollefteå GIF istället. Och det blir nipstadens bröder som man möter i den sista kvalomgången hemma på "Löta". Deremellan väntar Höga Kusten på Kinavallen i Ullånger i omgång 2.
Bara segraren i gruppen är helt klara för division 3. Men ifjol gick även både tvåan och trea upp så det gäller för Söråker att ladda hela vägen även om man skulle missa förstaplatsen.

Omgång för omgång i kvalspelet:

Omgång 1,, 2018-10-13:
14:00 Sollefteå GIF FF - Höga Kusten Fotboll
14:00 Söråkers FF - IFK Strömsund

Omgång 2, 2018-10-20:
14:00 IFK Strömsund - Sollefteå GIF FF
14:00 Höga Kusten Fotboll - Söråkers FF

Omgång 3, 2018-10-27:
14:00 Söråkers FF - Sollefteå GIF FF
14:00 Höga Kusten Fotboll - IFK Strömsund

Gruppvinnaren klart för division 3.


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lucksta IF vände 0-1 till en 2-1-seger på Söråkers IP och tog hem 2018 års upplaga av Medelpadsallsvenskan och spelar nästa år i division 3. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbolen.nu.
Lucksta IF vände 0-1 till en 2-1-seger på Söråkers IP och tog hem 2018 års upplaga av Medelpadsallsvenskan och spelar nästa år i division 3. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbolen.nu.
Oliver Widahl sköt Lucksta upp i trean. Oliver Widahl sköt Lucksta upp i trean.

Oliver Widahls dubbel sköt upp Lucksta – och Söråkers firande

(2018-10-06)
Söråker var på väg mot division 3 efter Fredrik Ljuslinders drömmål i inledningen av den andra halvleken.
Men Lucksta vände efter två mål av Oliver Widahl, det andra så sent som i den 84:e minuten!
– En fantastisk match och en fantastisk kamp i 94 minuter, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg


Storpublik på "Löta"

Det märktes att det var seriens två bästa lag som skulle avgöra vilka som skulle gå direkt upp i division 3 och vilka som skulle få chansen att kvala sig upp.
Inför drygt 420 åskådare uppe på ett soligt men blåsigt "Löta" vaskade hemmalaget fram matchens första chans då Jesper Andersson träffade ribban i matchöppningen.
Både Söråker och Lucksta gillar att ställa om snabbt och kontraslå så det blev ett böljande spel där Sörååkers bästa chans var ribbskottet medan Oliver Widahl var nära att näta för gästerna men lyfte bollen över både Söråkerkeepern Mikael Gustafsson och ribban när han kom in i straffområdet lite till vänster.


Drömmål av Ljuslindeer

Det böljande spelet fortsatte i andra och i den 53:e minuten bröt Fredrik Ljuslinder ett bortaanfall högt upp i planen, drev förbi ett par motståndare, deibblade av någon till innan han skickade in 1-0 förbi Mike Karinga Persson via målramen.
Målet väckte Lucksta och det tog inte lång tid för Sörforsgänget att utjämna. En lång boll hamnade mellan uteförsvar och målvakt i Söråker där mittförsvaet tvekade och vips högg Oliver Widahl som en kobra och visade upp sin nästa för målchanser.


Oliver Widahl sköt upp Lucksta och Söråkers firande

Söråker föll tillbaka något (backade hem?) och Lucksta fick lite mer utrymme i offensiven, samtidigt som hemmalaget hela tiden var farliga i sina omställningar när man erövrade bollen. Patrik "PK" Lundgren fick en chans att återge Söråker ledningen men hans skott smet precis över "slanan"
Annars var det Lucksta som skapade mest och hade t ex ett friläge men skottet ur högerinnerposition rullade precis utanför den bortre stolpen plus ett par närskott som Mikael Gustafsson motade eller strandade på täckande försvarare.
Söråker så ut att för första gången i klubbens historia kvittera ut division 3-biljetter. Då fick Oliver Widahl tag i bollen , drev in i straffområdet och motläggsfintade sig förbi innan han rundade en utrusande Mikael Gustafsson innan han lyfte bollen över en glidtäckande Oliwer Karlsson (se bilden nedan).


Himmel & helvete

Sista sex minuterna av ordinarie tid och dom fem stopptidsminuterna försökte ett desperat Söråker moblisera för ett kvitteringsmål som skulle betyda serieseger. Men några farliga bollar in i straffområdet var allt man åstadkom och dom rensade Luckstas stabila försvar bort och när duktige domaren Reza Nematbakhsh pipa förkunnade att årets Medelpasallsvenska var över jublades det stort i Luckstalägret medan det var böjda huvuden i Söråker.
–  Otroligt tungt! Vi ville verkligen vinna och gå upp i trean inför storpubliken men vi satte inte våra chanser. Jag tycker annars att vi är det bättre laget idag. Men det är ju målen som räknas, säger Söråkers lagledare Tony Andersson, som inte ville prata kvalspel så här direkt på.


Glada Luckstatränare

Desto gladare var Luckstas tränarduo Jimmie Nordberg (spelande) och irländaren Paul Thompson.
– En fantastisk match och en fantastisk kamp i 94 minuter. Båda lagen spelade ganska bra fotboll och vi tände till lite extra när dom gjorde sitt mål och det var det som fällde avgörandet till slut, säger Luckstas Jimmie Nordberg.
– Vi hade en plan inför matchen och den följde vi och jag är jättestolt över grabbarna, säger Paul Thompson.


Kvalspel väntar för Söråker

För Lucksta väntar som sagt division 3-spel nästa år medan Söråker tvingas ladda om för kval för att den vägen nå trean. Ett gruppspel i enkelmöte som preliminärt kommer att bestå av Höga Kusten Fotboll, Offerdals IF, Sollefteå GIF (Junsele IF har tackat nej) och då Söråkers FF.
Spelar Söråker som man gjorde idag och under säsongen är det inte omöjligt att vi kommer att ha hela sju lokala lag i trean nästa år. Det är bara att hålla tummarna!

Segerjubel efter slutsignalen 


Intervju med Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg sedan avancemanget till trean var klart.

fler bilder kommer att läggas upp

Söråkers FF - Lucksta IF 1-2

2018-10-06 - 14:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Fredrik Ljuslinder (53), 1-1 Oliver Widahl (57), 1-2 Oliver Widahl (84).
Domare: Reza Nematbakhsh (lika bra som matchen)
Publik: 426
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Med bara sex ordinarie minuter av Medelpadsfyran sköt Oliver Widahl (delvis gömd av stolpen) upp Lucksta i division 3. Målvakten Mikael Gustafsson är rundad och Oliwer Karlsson gör allt för att stoppa sin namne. Foto: Pia Skogman,Lokalfotbollen.nu.
Med bara sex ordinarie minuter av Medelpadsfyran sköt Oliver Widahl (delvis gömd av stolpen) upp Lucksta i division 3. Målvakten Mikael Gustafsson är rundad och Oliwer Karlsson gör allt för att stoppa sin namne. Foto: Pia Skogman,Lokalfotbollen.nu.
Det var mycket publik på seriefinalen. 426 personer trängdes runt konstgräset uppe på Löta. Men publikrekord? Icke! Det var över 700 i derbyt mot Ljustorp för några år sedan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det var mycket publik på seriefinalen. 426 personer trängdes runt konstgräset uppe på Löta. Men publikrekord? Icke! Det var över 700 i derbyt mot Ljustorp för några år sedan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Filip Andersson-Roos var en av fem målskyttar när Matfors sköt ner IFK Sundsvall i femman. Filip Andersson-Roos var en av fem målskyttar när Matfors sköt ner IFK Sundsvall i femman.

Ex-allsvenskarna ner i Medelpadsfemman

(2018-10-06)
Exallsvenska IFK Sundsvall åkte idag ner i division 5.
Senast det hände var 1960.
"Bödlar" den här gången var Matfors IF.
Redan efter sju minuters spel ledde Brukets Blå med 2-0 innan det till lsut landade på 5-0.

– Det var inte i den här matchen som vi åkte ur, säger IFK Sundsvalls tränare Tommy Hedin.


58 år sedan sist

1960 åkte IFK Sundsvall ner i division 5.
2018 upprepas historien.
Däremellan har det bland annat spelats fem allsvenska säsonger.
Vinst borta mot Matfors var ett måste för att lågan skulle hållas vid liv.
Men efter fyra minuter satte Oliver Spjut 1-0 och i den sjunde var det Jonas Richnau Erssons tur att näta och lågan falnade snabbt.
För att slockna helt efter en halvtimmen när Jimmy Holmgren exekuterade en straffspark och ökade på till 3-0. Innan halvleken var över hade även Filip Andersson Roos bokat in sig i målprotokollet.
Den andra halvleken blev det mest grinigt från gästerna och dom gula korten haglade och med dryga kvarten kvar kulminerade det hela med Mahmoud El Assirs röda. Med en man mer kunde Oscar Nilsson-Böös spika segern till 5-0.
- Det kändes avgjort tidigt idag, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


"Vinner fyran nästa år"

Jonsson fortsätter:
– Vi gör en bra match spelmässigt idag. Otroligt nöjd med första halvlek där vi varierar vårt spel på ett bra vis och spelar en fantastisk fin fotboll.
Tycker vi visat hela höstsäsongen att vi är ett riktigt bra lag. Spelmässigt är vi otroligt nöjda med säsongen, poängmässigt känns det givetvis lite surt att "bara" sluta trea när vi faktiskt bara förlorat tre fighter i år. Får vi behålla laget vi har nu så vinner vi fyran nästa år, helt övertygad om det. Vill passa på att gratulera Lucksta till seriesegern och önska Söråker stort lycka till i kvalet


Lyckades inte täta luckorna

IFK Sundsvall har haft en enorm omsättning på spelare senaste åren men inför den här lyckades man inte täta till luckorna efter dom som flyktat.
– Vi har gjort så gott vi har kunnat både tränare och befintliga spelare och det var inte i den här matchen som vi åkte ur. Nu måste klubben ser över sin organisation om man vill tillbaka till finrummen. Man har gjort klart med Mikael Kotermajer som sportchef och styrelsen innehåller bland annat namn som Michael Brundin, säger tränaren Tommy Hedin, som inte kan eller vill svara på om han själv kommer att ingå i organisationen.
– Vi ska ha ett spelarmöte i veckan så får vi se vad som händer efter deet, säger Tommy Hedin.

Matfors IF - IFK Sundsvall 5-0
2018-10-06 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Oliver Spjut (4), 2-0 Jonas Richnau Ersson (7), 3-0 Jimmy Holmgren (30, straff), 4-0 Filip Andersson Roos (42), 5-0 Oscar Nilsson-Böös (75).
Utvisning IFK Sundsvall: Mahmoud El Assir (73).
Domare: Anton Sundström
Publik: 37
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Anton Hallengren kvitterade med en frispark i "målvaktens hörn". Anton Hallengren kvitterade med en frispark i "målvaktens hörn".

Kryss mellan Fredrik vs Fredrik: "Vi skapade tillräckligt för att vinna"

(2018-10-06)
Avslutningen mellan dom "Fredrik-tränade", Åhséns Kovland & Martinssons Essvik, slutade salomoniskt 2-2 sedam lagen haft varsin ledning.
– Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Andra straffmissen på raken

Redan i den andra matchminuten tog Kovland ledningen sedan Emil Westberg hunnit före en tvekande Essvikskeeper på en hemåtpassning, rundat denne och lagt bollen tillrätta i nätmaskorna.
Essvik fick en bra kvitteringschans under den första halvleken men Mårten Gräntz brände sin andra straff på raken då han sköt utom.
Essvik skulle emellertid kvittera då Robert Johansson sköt in 1-1 via ryggen på en hemmaspelare strax innan timmen spelad.
Med kvarten kvar kom Marcus Sawert förbi på sin vänsterkant och centrade in i mitten där Elias Staffansson mötte direkt med gott resultat.
Bara minuten senare satte Anton Hallengren en frispark lågt i målvaktens hörn. Allt medan Dennis Täck Forsberg i bortamålet stod mitt i målet bakom sin mur och knappt rörde en fena när bollen satt vid stolpen..


Tillbaka efter tre och en halv månads semester

Inget av lagen skapade något matnyttigt för ett segermål utan det enda som är värt att nämna är att Essvikstränaren Fredrik Martinsson kom in sista kvarten. Dock utan att sätta något större avtryck.
– Vi kom ut bra och höll ihop det idag. Men däremot var vårt passningsspel erbarmligt dåligt. Skönt att vi tog poäng och höll oss kvar på eget bevåg, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
– Vi förde den här matchen, dom backade hem med tio man men vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen. Deras två mål är rena skitmål som man inte får bjuda på, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
I Kovland var det ingen som stack ut extra utan det var en laginsats.
I Essvik var åter kantspelaren Marcus Sawert framstående och kul var också att Ahmed Abdelwahab var tillbaka efter tre och en halv månads semester i Saudiarabien. Han har saknats på planen.

Kovlands IF - Essviks AIF 2-2
2018-10-06 - 14:00 - Ånäsvallen
Målen: 1-0 Emil Vestberg (2), 1-1 självmål (58), 1-2 Elias Staffansson (75), 2-2 Anton Hallengren (76, frispark).
Domare: Santiago Bedoya Sierra (helt OK i sin div. 4-debut)ö
Publik: 23
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Historiske Christr Söder. Historiske Christr Söder.

Söder historisk – första tränaren som hållit kvar Nedansjö i fyran

(2018-10-06)
Nedansjö IK har försökt fyra gånger tidigare utan att lyckats hålla sig kvar i Medelpadsallsvenskan.
Men i år fixade NIK nytt kontrakt trots idel förluster på bortaplan och blott tolv gjorda mål framåt på dom 18 matcherna.
– Nedansjö IP är vår borg. Där har vi bara tagit stryk av dom tre topplagen, säger den historiske tränaren CHrister Söder.


Femte gången gillt

Femte gången gillt! Vid dom fyra tidigare försöken har Nedansjö IK inte lyckats med att hålla sig kvar i Medelpadsallsvenskan. Förrän då i år!
Nedansjös offensvi har inte sprudlat, blott tolv mål på arton matcher ger inte direkt motståndarförsvaren skrämselhicka. Men man är svårtuggade på sin hemmaplan där man blott tagit stryk av dom tre topplagen. Däremot har man varit borta borta, nio förluster på lika många försök.
Men idag mötte man Torpshammar hemma på gropiga, studsiga och klent gräsbevuxna Nedansjö IP (besitter fyrans klart sämsta underlag).
Det blev inte heller någon match där skönspelet stod i högsätet och det räckte med ett enda mål för hemmalaget att bärga både seger och nytt kontrakt. I slutet av den första halvleken dök Joar Sjöström upp vid den bortre stolpen på Jonathan Söders frispark och satt huvudet till och satte den i motsatta krysset.


Räddade friläge

Rikard Vikberg hade tidigare haft chansen att ge Torpshammar ledningen efter ett friläge men hemmakeepern Simon Gröning avvärjde med en benparad.
– Nedansjö IP är vår borg. Där har vi bara tagit stryk av dom tre topplagen. Det var mest ställningskrig och det var tillfälligheter att vi kunde sätta en av matchens få riktiga målchanser, säger Nedansjös tränare Christer Söder, som alltså nu är historisk.
–Ja, jag är den förste tränaren som lyckats med bedriften att hålla kvar Nedansjö i fyran. Kanske får man en staty? Men visst är det otrolgt att man kan komma sjua på bara tolv gjorda mål, säger Christer Söder.
– Nedansjö var hetare, ville mer och kampade bättre och vann dom flesta 50/50-duellerna. Efter en liten avhyvling blev det bättre i den andra halvleken men vi skapade ändå inte mer än några halvchanser, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Högerbacken Sjöström bäst på plan

Nedansjös högerback Joar Sjöström gjorde inte bara matchens enda mål, han var ävem bäste man på planen. Ytterbakskollegan på den andra flanken, Gabriel Lundgren, höll också hög klass tillsammans med löpstarke innermittfältaren Patrik "Putte" Nilsson.
I Torpshammar var det ingen som utmärkte sig något extra i kallblåsten.
Tack vare segern passerade också Nedansjö Torpshammar i tabellen och placerar sig sjua respektive nia i årets Medelpadsallsvenska.

Nedansjö IK - Torpshammars IF 1-0
2018-10-06 - 14:00 - Nedansjö IP
Målet: 1-0 Joar Sjöström (42).
Domare: Christer Eriksson (konsekvent)
Publik: 63
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ville Bondén satte två av Sidsjö-Böles mål i avslutningen. Ville Bondén satte två av Sidsjö-Böles mål i avslutningen.

Målrik avslutningsmatch när Sidsjö-Böle besegrade Ljunga/Fränsta med uddamålet av nio

(2018-10-06)
Hela nio mål fick publiken runt Kubikenborgs konsgräs se när Sidsjö-Böle vann avslutningsmatchen mot Ljunga/ Fränsta.
Stadslaget vann med 5-4 sedan gästernas målvakt inte haft sin bästa dag mellan stolparna.
– Ja, det kanske var ett par bollar som slank in lite väl lätt, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Snabba inledningsmål

Avslutningsmatchen mellan Sidsjö-Böle och Ljunga/Fränsta på Kubens konstgräs blev en målrik historia och till glädje för dom 27 som hittat dit.
Redan i den fjärde minuten offrade sig Henrik Eriksson på ett inspel från kanten och höll ifrån sig sina försvarare och stötte in 1-0.
Hemmajubliet han dock nätt och jämnt ebba ut innan Karmand Mahmud lobbade in kvitteringen.
Ville Bondén återgav hemmalaget ledningen i den 21:a minuten då han från nära håll placerade in 2-1.
En lednings som stod sig till inledningen av den andra halvleken då Ljunga/Fränstas vänsterback David Danielian drev bollen från egen planhalva, vek in i planen och lossade älgstudsaren från 25 meter och bollen satt likt en projektil in i nätmaskorna. Ett av årets vackraste fullträffar!


Målvaktssvacka

Men Sidsjö-Böle skulle återta ledningen en tredje gång. Och det på ett dråpligt sätt. Ville Bondén fick på en strumprullare efter dryga timmen från strafflinjen men på något märkligt sätt lyckades gästernas målman Erik Aldebrand släppa in "skottet" mellan benen.
Stackars Aldebrand hade ingen bra avslutning på säsongen. Knappt tio minuter senare manövrerade sig Henrik Eriksson in i straffområdet efter att ha fintat bort en back och därefter en tjurutrusande L/F-keeper som lämnat målet vidöppet. Och i den 79:e minuten misslyckades gårdvaren med att sälla upp sin mur och Erik Senestad (även känd som "Okänd Spelare" i matchprotokollet, slog bollen på utsidan av muren och in till 5-2. Till Aldebrands försvar ska sägas att han tidigare i karriären svarat för många starka matcher och även en keeper måste få ha en dålig dag. Vet vad mina lagkompisar brukade säga om mig: "Ibland är du dålig men oftast ännu sämre"...


Blev ändå match

Trots 5-2 med mindre än tio minuter kvar skulle det här ändå bli match. Henrik Larsson nickade in en hörna och därefter satte Karmand Mahmud sitt andra mål.
– Men då var det för lite tid kvar för att vi skulle hinna kvittera. Det här blev en ganska avslagen match från vår sida, lite gåbingo faktiskt. Vi hade svårt att få ihop fullt lag men tack vare att Oliver Hagblom ställde upp så kunde vi spela med elva man, säger Ljunga/Fränstas tränare, Tommy Göransson.
– Det var en ganska jämn match men där vi hade lite mer av spelet och var lite hetare när vi fick våra lägen även om det var ett par bollar som slank in lite väl lätt medan  dom kändes farliga på fasta situationer, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Tvåmålsskyttarna Ville Bondén och Henrik Eriksson plus 16-årige målvaktsdebutanten Rasmus Eriksson var Sidsjö-Böles främsta medan vänsterbacken David Danielian varit duktig under större delen av säsongen i Ljunga/Fränsta. Så även idag.

Sidsjö-Böle IF - Ljunga/Fränsta 5-4
2018-10-06 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Henrik Eriksson (5), 1-1 Karmand Mahmud (6), 2-1 Ville Bondén (21), 2-2 David Danielian (49), 3-2 Ville Bondén (63), 4-2 Henrik Eriksson (70), 5-2 Erik Senestad (78, frispark), 5-3 Henrik Larsson (81), 5-4 Karmand Mahmud (89).
Domare: Henoc Ekanga (godkänd, men det tog mågra dagar att lägga in matchfakta).
Publlik: 27
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Slutsignal! Lucksta till trean, Söråker till kval och ex-allsvenska IFK Sundsvall ner i Medelpadsfemman

(2018-10-06)
Det blev spännande när det gällde seriesegern.
Söråker tog ledningen i den andra halvleken men Lucksta vände efter två mål av Oliver Widahl.
– En fantastisk match och en fantastisk kamp i 94 minuter, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg
I bottenstirden låg IFK Sundsvall under med 0-2 redan efter fyra minuter på Thulevallen. Till slut vann serietrean Matfors med klara 5-0.
På Nedansjö IP blev Christer Söder historisk då han som förste tränare någonsin höll kvar NIK i Medelpadsallsvenskan.


Intervju med Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg sedan avancemanget till trean var klart.

Så här slutade den sista omgången:

Kovlands IF - Essviks AIF 2-2
2018-10-06 - 14:00 - Ånäsvallen
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta

Matfors IF - IFK Sundsvall 5-0
2018-10-06 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Anton Sundström
Matchfakta

Nedansjö IK - Torpshammars IF 1-0
2018-10-06 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Ljunga/Fränsta 5-4
2018-10-06 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

Söråkers FF - Lucksta IF 1-2

2018-10-06 - 14:00 - Söråkers IP
Domare: Reza Nematbakhsh (lika bra som matchen)
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ska IFK SUndsvalls tränarduo Tommy Hedin och Jesper Hellström lyckas att mirakelrädda ex-allsvenskarna i fyran?
Ska IFK SUndsvalls tränarduo Tommy Hedin och Jesper Hellström lyckas att mirakelrädda ex-allsvenskarna i fyran?

Risken överhängande att det blir division 5-fotboll för ex-allsvenska IFK Sundsvall: "Vi ska besegra Matfors"

(2018-10-06)
Vinna eller försvinna är en klssisk klyscha.
Men den stämmer verkligen in på IFK Sundsvalls avslutnings-match i Medelpadsallsvenskasn på Thulevallen idag.
– Vi ska försöka göra allt i vår makt att besegra Matfors idag. Hur långt det sedan räcker återstår att se, säger spelande ass. tränaren Jesper Hellström.


Sjundedivisionen väntar?

Ödesklockans timme är slagen för IFK Sundsvall. I eftermiddag är risken överhängande att ex-allsvenskarna flyttas ner till division 5 för första gången på nästan 60 år. Senast det hände var 1960 då serien hette division 4 Medelpad/Härjedalen och innehöll elva lag och man drog, tillsammans med Kovlands IF, det kortaste strået i en jämn bottenstrid med flera lag inblandade, bland annat storheter som Njurunda IK, Alby FF, Ängersjö IF och Stockviksverkens IF. Noterbart är att inget av dessa lag längre har några herrlag i seriespel. Och en sak till. Dagens division 5 är numera sjundedivisionen i svensk fotboll...
IFK Sundsvall var tillbaka i fyran 1965 och resan uppåt i seriepyramiden började så sakteliga innan den tog fart och 1976 debuterade man i Allsvenskan, där man totalt gjort fem allsvenskan säsonger, den senaste 1981. 1992 kvalade man till Allsvenskan men föll bland snövallarna på Idrottsparken mot ett Helsingborg som bland annat innehöll "Henke" Larsson och Mats Magnusson. Och nu kan det bli Medelpadsfemman nästa år. Känns inte värdigt en klubb som innefattat spelare som Bosse Börjesson, Olle Nordin och Åke Andersson plus lokalt fostrade spelare som Calle Fröberg, Lennart Dufva, Anders Viklund, Janne Eriksson, Michael Brundin, Mats Kankainen, Anders Högman, Patrik Eriksson Ohlsson, Benny Matsson och Pontus Engblom bara för att nämna några plus att man tränats av Erik Hamrén. IFK har alltså haft två förbundskaptener som repesenterat klubben.


Veritabel spelarflykt

Ifjol slogs man i toppen av Medelpadsallsvenskan men efter säsongen drabbades man av en veritabel spelarflykt som saknar motstycke inom den lokala fotbollen. I stort sett hela A-truppen försvann. Och när sedan även tränaren Torbjörn Persson tackade för sig stod man utan både tränare och spelare. Och då var vi inne i slutet av febuari.
Det blev duon Tommy Hedin och Jesper Hellström som fick ta tag i rodret. Men det handlade inte bara om att träna laget. Man fick även jaga spelare så man skulle ha några att träna. Och det gick väl sisådär. Räddningen blev ett samarbete med nyblivna division 3-klubben Sund IF som ställde upp med spelare. Hade inte detta skett hade IFK aldrig kunnat genomföra säsongen. Däremot har träningarna inte blivit optimala då man inte haft tillräckligt med folk för att bedriva fullgoda träningar då Sundspelarna av naturliga skäl tränat med de sina.
– Det har varit tuff, speciellt nu under hösten. Ändå gick vi bra ett tag och vi tog några viktiga poäng och spelade även bra men där vi inte fick med oss något, säger Jesper Hellström, som även spelat och varit drivande på mittfältet med sin arbetskapacitet och eminenta högerfot.


Många långtidsskador

IFK årgång 2018 har inte heller varit nådigt när det gäller skador.
– Vi har redan en tunn trupp och när vi då råkat ut för flera skador och några längre på viktiga spelare har naturligtvis det gjort sitt till, säger Jesper, som själv skadade axeln för några veckor sedan och missar resten av säsongen.
Jesper fortsätter:
– Det är ingen överraskning att vi ligger där vi ligger och både jag, Tommy och klubben visste att det skulle bli ett svårt år. Vi kom ju inte direkt till något dukat bord. Men vi har gjort så gott vi kunnat och mer kan man inte begära och personligen tog jag det här uppdraget att rädda klubben i mitt hjärta. Nu är det en match kvar och vi har fortfarande chansen att fixa division 4-spel även nästa år och vi ska försöka göra allt i vår makt att besegra Matfors idag. Hur långt det räcker återstår att se, avslutar Jesper Hellström.

Så här spelas den sista omgången:

Kovlands IF - Essviks AIF (Lokalfotbollens tips: 2-1)
2018-10-06 - 14:00 - Ånäsvallen
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta

Matfors IF - IFK Sundsvall (Lokalfotbollens tips: 3-1)
2018-10-06 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Anton Sundström
Matchfakta

Nedansjö IK - Torpshammars IF (Lokalfotbollens tips: 1-1)
2018-10-06 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Ljunga/Fränsta (Lokalfotbollens tips: 3-3)
2018-10-06 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta

Söråkers FF - Lucksta IF (Lokalfotbollens tips: 1-2)

2018-10-06 - 14:00 - Söråkers IP
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Blir Nermin Zulovic historisk som den första tränare som för upp Söråkers FF i division 3? Blir Nermin Zulovic historisk som den första tränare som för upp Söråkers FF i division 3?

Seriefinal grand deluxe i Medelpadsallsvenskan!
– Söråker eller Lucksta till division 3?


(2018-10-05)
I morgon blir den av!
Matchen alla väntat på i höst.
Seriefinalen mellan Söråker och Lucksta där segraren tar steget upp i division 3.
Det kommer att bli riktigt roligt att spela en sådan här match, och hemma på Löta dessutom. Härligt för killarna, roligt för föreningen och spänning för pubiken, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic. 


Så var det då dan före doppardan. Dagen innan den stora seriefinalen i Medelpadsallsvenskan.
Den match vi väntat på under hela hösten då både Söråker och Lucksta undvikit minorna, ska då vara Luckstas förlust mot Matfors i El Fantastico i augusti som också gör att det är bara vins som gäller för Sörforsgänget.
"The winner takes it all" sjöng ABBA på sin tid, men för Söråker räcker det med ett kryss i morgon. Och det lag som "bara" kommer tvåa får faktiskt en ny chans att ta sig upp i trean via kvalspel.
Senast Lucksta var uppe i trean var 2010 och totalt har man gjort tre säsonger i division 3 Mellersta Norrland. medan Söråker ALDRIG varit så högt upp i seriepyramiden, ja inte ens varit nära. Och ifjol fick man kämpa ända till den sista matchen innan man lyckades rädda sig kvar i fyran.
Lokalfotbollen tog ett snack med lagens tränare och ställde några frågor inför den härliga seriefinalen i morgon på Söråkers IP.

Hur är läget inför morgondagen?
Nermin: Zulovic, tränare Söråkers FF:
– Laget är komplett! Inga skador, avstängningar eller annan frånvaro. Vi kan ställa upp med bästa laget!
Jimmie Nordberg, spelande tränare Lucksta IF:
– Vi har tränat på som vanligt och det känns som ett bra "go" i laget, tyvärr en skada på den sista träningen. På vem vill jag inte avslöja. Jimmy "Finnen" Ilvonen är bortrest. I övrigt ordinarie manskap.

Vad säger du om motståndarnas säsong?
Nermin: Zulovic:
– Lägger ingen vikt på motståndarnas säsong. Vi har fullt fokus på våra matcher vilka vi än möter.
Jimmie Nordberg:
– Dom har gjort det väldigt bra och är fortfarande obesegrade vilket är starkt. Det ska bli roligt att göra ett försök att besegra ledarna i serien.

Någon spelare i deras lag som ni bör se upp extra med?
Nermin: Zulovic:
– Vi ser motståndarna som ett lag. Inte som en enskild spelare.
Jimmie Nordberg:
– När vi har mött Söråker tycker jag att de är ett hårt arbetande lag och det är kollektivet som avgör. Senast gjorde ju lagens båda skyttekungar mål så vi får hålla ett extra öga där.

Har ni någon spelciell nyckelspelare i det egna laget?
Nermin: Zulovic:
–Ja, det har vi. Alla dom arton som är kallade till match är nyckelspelare
Jimmie Nordberg:
– Tycker vi har 18 nyckelspelare i denna match, att spela en “final” är ovant för dom flesta och det kommer krävas att de elva på planen gör ett bra jobb och att de som får chansen att hoppa in går in och gör det minst lika bra. Men håller Mike Karinga Persson nollan och Oliver Widahl gör mål ser det ju bra ut.

Och hur tror du det går? Och varför vinner just ni?
Nermin: Zulovic:
– Enligt vad jag har hört och vad experter har sagt så har Lucksta redan vunnit serien. Det blir en jämn match men vivinner med 2-0.
Jimmie Nordberg:
– Känslan är att det kommer vara kamp och en välspelad match i 94 minuter där jag som sagt hoppas att Mike håller nollan och att Oliver avgör. Så tipset får bli optimistiskt 1-0 till Lucksta.

Något som du tycker det är värt att nämna eller ta upp inför morgondagens match?
Nermin: Zulovic:
– Tycker mina killar har gjort det fantastiskt bra. 17 matcher utan förlust är inte bara tur. Vi har haft många hinder på vägen mot toppen många har missunnat oss. Pratat osanning om oss till höger och vänster. Inte minst tredje part. Men vi har klarat av allt både som ett lag och individuellt. Vi är immuna mot allt känns det som. Man kan nästan skriva en bok om det. Vi har bevisat att vi kan spela fotboll och att vi kan slå samtliga lag i serien. Vi har en spelidé som har fungerat i 17 matcher. Den kommer vi inte att ändra på. Jag har alltid trott på de här killarna och hur än det går imorgon så är de mina hjältar och alltid vinnare i mina ögon.
Jimmie Nordberg:
– Det ska bli fantastiskt roligt att vara delaktig i en “final” på det här sättet, ren njutning fotbollsmässigt så det gäller att passa på att ha en härlig dag både på och runt fotbollsplanen!


Lokalfotbollens kommentar:
Ja, det är inte ofta som det avgörs både i toppen och botten i den sista omgången. Och när det gäller seriefinalen är utgången vidöppen. Möjlgen fördel Lucksta som ändå har en viss vara av den här typen av matcher.
On jag ändå ska ge mig på ett tips om hur det går så kan jag säga att det är mycket ovanligt att ett lag går obesegrat genom en lång serie. Så...1-2. Men visst vore det kul med division 3-fotboll för första gången någonsin uppe på Löta. Men jag avslutar med en klyscha - "må bästa lag vinna"!


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tommi Torvela var en av Söråkers fem målskyttar mot IFK Sundsvall. Tommi Torvela var en av Söråkers fem målskyttar mot IFK Sundsvall.

Söråker visade IFK Sundsvall ingen nåd - nu blir det seriefinal mot Lucksta

(2018-09-29)
Botten mot toppen på Baldershovs naturgräs blev en ensidig historia.
Gästande Söråker var överlägsna ett IFK Sundsvall som saknade flera tongivande spelare på grund av allvarliga skador.
5-0 slutade matchen i serieledarnas favör.
– Vi ägde matchen från start till mål och hade kunnat gjort sju-åtta fullträffar. Nu ser vi verkligen framemot seriefinalen på Löta nästa helg, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Tuvan fällde inte lasset

IFK Sundsvall jagar poäng för att inte åka ur fyran för första gången sedan 1950-talet. Söråker krigar för att gå upp i division 3 för första gången sedan dinosarierna levde här på jorden.
Och IFK blev aldrig den där tuvan som fällde lasset.
Söråker var totalt överlägset även om det tog till den 24:e minuten innan Fredrik Ljuslinder bröt dödläget då han nickade in Victor Selanders frispark och kvarten senare satte Victor Selander själv 2-0 sedan Khalil Masri serverat honom öppet mål.


Strumprullare

I andra ökade först veteranen Tommi Torvela på med en strumprullare innan även Emil Sjögren och Jasmin Muratovic, efter en målvaktsretur, skrev in sig i målprotokollet.
– Vi ägde matchen från start till mål och hade kunnat gjort sju-åtta fullträffar och hela bänken fick speltid och var med och bidrog. Nu ser vi verkligen framemot seriefinalen på Löta nästa helg, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Tycker att siffrorna blev alldeles för stora. Jonas Tewelde hade tre frilägen, ett i första och ett annat vid 0-3. Mål där och det hade blivit en annan match även om Söråker var tillräckligt bra för att ändå vinna, säger axelskadade Jesper Hellström som normalt är spelande ass. tränare.


Oflyt med skador

IFK har verkligen haft oflyt med skador under säsongen och just nu är tre tongivande spelare borta resten av hösten p g a långtidsskador.
– Ställer till det extra när man redan har en tunn trupp. Men vi ska ändå göra allt för att ta tre poäng mot Matfors i sista omgången så får vi sedan se hur långt det räcker, säger Jesper Hellström.
Mikael Gustafsson mellan Söråkers stolpar fick göra ett par skarpa parader. I övrigt var det en lagseger där det inte fanns några svaga element i den röd-svart-randiga maskinen.
I IFK Sundsvall plussar vi fö Martin Eriksson på mitten.

IFK Sundsvall - Söråkers FF 0-5
2018-09-29 - 14:00 - Baldershovs IP
Målen: 0-1 Fredrik Ljuslinder (24), 0-2 Victor Selander (38), 0-3 Tommi Torvela (52), 0-4 Emil Sjögren (58), 0-5 Jasmin Muratovic (70).
Domare: Jan Boström (beröm till hela trion)
Publik: 44
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hattrick av Hakim Rouass som verkar vara i god målform inför seriefinalen. Hattrick av Hakim Rouass som verkar vara i god målform inför seriefinalen.

Efter 7-0 i Torpshammar – nu väntar seriefinal grand deluxe i Söråker: "Fantastiskt roligt"

(2018-09-29)
Lucksta lämnar inget åt slumpen.
Efter 7-0-segern på Torpshammars IP väntar nu seriefinal grand deluxe i Söråker nästa helg.
– Vi satte bra fart direkt och kunde styra mycket tack vare vårt tempo och fina passningsspel. Nu ska det bli fantastisk att få spela en helt avgörande match om seriesegern, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Skott i krysset från 25 meter

Lucksta såg till att det blir en härlig seriefinal nästa lördag på Söråkers IP.
I Torpshammar satte gästerna högsta fart direkt och hann skapa flera målchanser redan innan Elias Lindqvist i den tolfte minuten vräkte upp bollen i krysset från 25 meter. Lite drygt tio minuter senare vann Emil Svensson boll på mitten och serverade Hakim Rouass en smörboll på djupet till 0-2. Spelande tränaren Jimmie Nordberg placerade därefter en straffspark alldeles invid den vänstra stolpen sedan Elias Lindqvist blivit fälld på väg framåt. Då hade vi inte ens spelat en halvtimme.
– Vi satte bra fart direkt och kunde styra mycket tack vare vårt tempo och fina passningsspel, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Bra inledningskvart i andra av Torpshammar

Torpshammar tog hand om första kvarten och visade att man inte gett upp men då visade LIF-målvakten Mike Karinga Persson att han tillhör det övre skiktet i fyran och svarade för ett par bra parader., bland annat styrde han Tomas Deckers skott i stolpen.
När Torpoffensiven ebbat ut kunde Hakim Rouass fullborda sitt hattrick kring timmen spelad. Först efter en genomlöpning i karaktäristisk still och därefter en retur i mål efter skott från Dennis Moberg.
Mohamadou Sumareh och Martin Drugge Eriksson avrundade sedan målskyttet till 0-7 innan den duktige domaren Thomas Berglund för sista gången i matchen fyllde sina lungor med luft och förkunnade att matchen var över.
– Torpshammar var inte alls ofarliga i inledningen av andra men efter vårt fjärde mål gick energin ur dom kändes det som och vi kunde gå ifrån igen. Nu ska det bli fantastiskt roligt att få spela en helt avgörande match om seriesegern. Det är inte alla förunnat att få spela dylika matcher, säger Jimmie Nordberg.
Och tillägger:
– Hoppas att jag tycker likadant efter den matchen...


"Lucksta seriens bästa lag"

Torpshammars tränare Bert-Ove Blom var imponerad av Lucksta:
– Vi hade många tunga pjäser borta så vi gick för att hålla nere siffrorna. Vi hade ändå en bra period i inledningen av andra och en reducering till 1-3 hade kanske gjort match acv det hela? Men Lucksta var bra och kliniska i sina avslut. Jag håller dom som seriens bästa lag, säger Bert-Ove Blom.
Bäst i Lucksta var tremålsskytten Hakim Rouass men även resten av laget ska ha överbetyg.
I Torpshammar var högerbacken Mohammad Ahmadi ,, genomgående den bäste.

Torpshammars IF - Lucksta IF 0-7
2018-09-29 - 14:00 - Torpshammars IP
Målen: 0-1 Elias Lindqvist (12), 0-2 Hakim Rouass (25), 0-3 Jimmie Nordberg (27, straff), 0-4 Hakim Rouass (58), 0-5 Hakim Rouass (62), 0-6 Muhamadou Sumareh (69), 0-7 Martin Drugge Eriksson (89).
Domare: Thomas Berglund (bra, lugnade ned det hela när det hettade till)
Publik: 35
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jimmy Holmgren gjorde fyra av Matfors åtta mål mot Kovland. Jimmy Holmgren gjorde fyra av Matfors åtta mål mot Kovland.

Bra dag på jobbet för Jimmy Holmgren –
fyramålsskytt när Matfors krossade Kovland


(2018-09-29)
Matfors Jimmy Holmgren firade julafton redan i slutet av september i år.
29-åringen gjorde nämnligen hälften av Brukets Blås fullträffar på Ånäsvallen i 8-0-krossen.
– Vi sårade dom otroligt varje gång vi vann boll, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


29-årig fyramålsskytt

Matfors var på ett härligt spelhumör på Ånäsvallen under lördagen. Och speciellt då Jimmy Holmgren.
29-åringen satte ledningsmålet i den 20:e minuten och därefter ökade Daniel Boström på till 2-0 knappt tio minuter senare. Jimmy Holmgren satte sedan trean och fyran innan paus och sitt fjärde mål till 5-0 efter dryga timman.
Jimmy "överlät" sedan målgörandet till Oliver Spjut, Jonas Richnau Ersson och Spjut igen. 8-0 totalt alltså.
– Resultatet visar att vi gör en väldigt bra match. Vi sårade dom otroligt varje gång vi vann boll och vi lade aldrig av utan pumpade på i 90 minuter. Många av målen var vackra och vi hade bra variation på sättet att göra dom, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


"Buga och tacka för lektionen"

Kovlands tränare Fredrik Åhsén var inte helt tillfreds med sitt lags insats och inställning:
– Vi ställde bara ut skorna, och knappt det. Vi låg långt efter redan från start och dom vann alla första, andra och även tredjebollar om det behövdes. Bara att buga och tacka för lektionen, säger Fredrik Åhsén.
Fyramålsskytten Jimmy Holmgren den som stack ut extra i ett synnerligen starkt Matforskollektiv.
Bra i Kovland? Nä...

Kovlands IF - Matfors IF 0-8
2018-09-29 - 14:00 - Ånäsvallen
Målen: 0-1 Jimmy Holmgren (20), 0-2 Daniel Boström (27), 0-3 Jimmy Holmgren (34), 0-4 Jimmy Holmgren (45), 0-5 Jimmy Holmgren (63),
0-6 Oliver Spjut (77), 0-7 Jonas Richnau Ersson (84), 0-8 Oliver Spjut (86).
Domare: Reza Nematbakhsh (godkänd)
Publik: 25
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Andreas Modén var bäst på plan, ett mål oc två ass. Andreas Modén var bäst på plan, ett mål oc två ass.

Hade säkrat nytt kontrakt vid seger – men Nedansjö tappade ledningen på Ljungalid 

(2018-09-29)
Nedansjö tog ledningen på Torpshammars IP och var då klara för division 4-spel även nästa år.
Men hemmalaget vände med fyra raka mål.
– Vi förde spelet och trots fyra mål var vi ganska uddlösa, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.


Nedansjö hade säkrat nytt kontrakt vid seger på Ljungalid.
Och det började bra med ett ledningsmål. Efter en kontring passade "Putte" Nilsson till Jonathan Söder som fick på en rejäl mörsare,
Sedan gick det mesta i moll för gästerna och Ljunga/Fränsta vände till en 4-1-seger. Andreas Modén tryckte först in kvitteringen efter en retur i minut 33 och något senare fick David Danielian på en härligt fräff på halvvolley efter ett inlägg.
N'ästan direkt på avspark i den andra halvleken löpte sig Andreas Modén fri och istället för att gå på eget avslut centrade han osjälviskt till Karmand Mahmud som fick öppet mål.
Med sju minuter kvar kom ett nästan identisk mål. Skillnaden var att det var Valerik Danielian som fick nöjet att sätta bolen i nät.

– Vi förde spelet och trots fyra mål var vi ganska uddlösa, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson som däremot var nöjd med försvarsspelet.


Tommy G:
- vi för spelmässigt men var uddlösa framåt i första
- vi släppte till några kontringar, det var allt dom hade.
+ Henrik Larsson mb,
+ Andreas Modén, utmanade och ett mål o två ass.
Christer S:
- hade lite att rida på, bortaspöktet frostätter att gäcka oss, Inte en pinne på resande fot.
- dom var mea på hugger, vi fick inte trill spelet idag trots bra lag.
- nu får vi nypa en trea hemma mot Torp i sista.
+ Jacon Hilten och Joakim Söder mb
+ Joakim Wickberg på mitten.

Ljunga/Fränsta - Nedansjö IK 4-1
2018-09-29 - 14:00 - Ljungalid
Målen: 0-1 Jonatan Söder (18), 1-1 Andreas Modén (33), 2-1 David Danielian (39), 3-1 Karmand Mahmud (46), 4-1 Valerik Danielian (83).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (släpphämt)
Publik: 62
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Marcus Sawert svarade för två mål och ett assist plus flera lyckade utmaningar. Marcus Sawert svarade för två mål och ett assist plus flera lyckade utmaningar.

Sidsjö-Böle ledde med 2-0 efter fem minuter men Essvik vände: "Vi tog oss i kragen" 

(2018-09-29)
Sidsjö-Böle gjorde två mål första fem minuterna och avslutade även målandet i matchen i den 78:e minuten.
Ändå vann Essvik hemma på svårspelade "Vallen" med 6-3! 
– Vi tog oss i kragen och spelade upp oss men det var två lag med svajiga försvar, säger Essviks tränare Frredrik Martinsson.


Kvar i omklädningsrummet

Essvik inledde hemmamatchen mot Sidsjö-Böle "kvar i omklädningsrummet". I den tredje minuten gav Joakim Hamrin gästerna ledning i andravåg efter hörna. Två minuter senare kom 0-2, också det efter en andravåg, men efter frispark den här gången.
– Vi hade även 3-0 inne men målet blev avvinkat för offside trots att vi spelade bollen snett inåt bakåt, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Istället kunde Essvik hämta sig och innan paus hade Elias Friberg, Mårten Gräntz och Marcus Sawert sett till att vända på kuttingen.
Tidigt i andra gjorde Elias Friberg sitt andra mål när han ökade på till 4-2.
Elias Staffansson och Marcus Sawert spädde sedan på till 6-2. Sawerts andra mål för dagen kom efter ett fint anfall där han fick en perfekt genomskärare och nätade kliniskt.
Med tolv minuter kvar blev även Sidsjö-Böles Joakim Hamrin tvåmålsskytt när han direkt på en hörna fastställde siffrorna till 6-3.


Gjorde dom två första målen och det sista

Sidsjö-Böle gjorde alltså både matchens två första fullträffar och den sista men föll ändå kraftigt.
– Deras mål kom alla efter fasta situationer där vi stod och sov på andrabollarna, förklarar Essviks tränare Fredrik Martinson.
"Snuvan" fortsätter:
– Vi tog oss i kragen och spelade upp oss efter 0-2 men det var ingen bra fotbollsmatch och det var två lag med svajiga försvar. Underlaget uppe på "Vallen" inbjuder inte heller till någon välspelad fotboll. Åtminstone inte den fotboll vi vill spela.
– Hade vi fått 3-0-målet godkänt så hade detkunnat bli en annan utveckling på matchen. Vi hade därefter även många feta chanser men deras målvakt (Dennis Täck Forsberg, reds anm) var verkligen duktig, säger Mikael Eklöf.


Naivt försvarsspel

"Micke" Eklöf fortsätter:
– Vi var lite naiva i vårt försvarsspel. Så lätt som dom kom förbi både på kanten och i mitten ska man inte få. Vi vann inte heller speciellt många närkamper och motlägg. Däremot vann vi andrabollar på offensiv planhalva och alla våra tre mål kom efter fasta situationer.
I Essvik var Marcus Sawert på hugget och hela tiden ställde frågor till Sidsjö-Böles försvar med två mål och ett assist som synligt resultat. Bra var även målvakten Dennis Täck Forsberg som svarade för några vassa räddningar i viktigt skede av matchen.
Tvåmålsskytten Joakim Hamrin och offensive mittfältaren Ville Bondén bäst i Sidsjö-Böle. Den senare imponerade med att visa fin blick för spelet.

Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF 6-3
2018-09-29 - 14:00 - Essviksvallen
Målet: 0-1 Joakim Hamrin (3), 0-2 Mohammed Rezaei (5), 1-2 Elias Friberg (21), 2-2 Mårten Gräntz (30), 3-2 Marcus Sawert (38), 4-2 Elias Friberg (51), 5-2 Elias Staffansson (55), 6-2 Marcus Sawert (74),fucj eb fub gebinsjörare, 6-3 Joakim Hamrin (78).
Domare: Per Backlin (lite svajig bedömning men godkänd)
Publik: 28
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i näst sista omgången
– storsegrar för topplagen


(2018-09-29)
Topplagen tog storsegrar medan bottengängen inkasserade förluster.
Så kan man i korthet sammanfatta den näst sista omgångens matcher.


Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF 6-3
2018-09-29 - 14:00 - Essviksvallen
Domare: Per Backlin
Matchfakta

IFK Sundsvall - Söråkers FF 0-5
2018-09-29 - 14:00 - Baldershovs IP
Domare: Jan Boström
Matchfakta

Kovlands IF - Matfors IF 0-8
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Nedansjö IK 4-1
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Matchfakta

Torpshammars IF - Lucksta IF 0-7
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inför omgång 17:
Näst sista omgången – håller spänningen i sig inför avslutningen efter dagens matcher?

(2018-09-29)
I eftermiddag liras den näst sista omgången av Medelpads-allsvenskan och det är ännu ej helt klart vilka som tar direktplatsen till division 3, får kvala dit eller vilket lag som åker ner i femman.
Kanske rätas det ut några frågetecken redan idag?


Motivation slår INTE klass?

Serieettan och tvåan matchar båda på bortagräs. Söråker på Balders mot jumbon IFK Sundsvall och Lucksta i Torpshammar, som i teorin fortfarande kan åka ur, men knappast i praktiken.
Det heter att "motivation slår klass". Men vad händer när även topplaget har motivation? Det kommer både IFK Sundsvall och Torpshammar bli varse om och det skulle verkligen förvåna om toppduon tappade poäng i eftermiddag. Torpshammar kommer emellertid att sälja sig dyrt.


Motivation slår klass?

Matfors har fortfarande en teoretisk chans att fixa en kvalplats till division 3 men den finns knappast i praktiken. Dessutom tror jag att devisen "motivation osv." kan slå in på Ånäsvallen där ett poängtörstigt Kovland mycket väl kan lägga ett Matfors utan Fredrik Broman på rygg.
Sak samma när det gäller Nedansjö i bortamatchen mot Ljunga/Fränsta. NIK har ALDRIG klarat sig kvar i division 4 trots flera försök och både tränaren Christer Söder och hans spelare vill bli historiska. Och västralaget verkar redan ha gjort bokslut även om det blev kryss i derbyt mot Torpshammar förra helgen.


Best of the rest?

Avslutningsvis Essvik hemma mot Sidsjö-Böle. Gälller inget mer är äran även om gästerna kan komma "best of the rest". Kan vara den moroten som gör att det väger över till Sidsjö-Böle? Samtidigt ger jag Essvik ett köttben genom att tippa bortaseger. Fredrik Martinssons mannar brukar tända till när jag tippar förlust för dom grönvita.

Så här spelas omgång 17 – och med Lokalfotbollens tips:

Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF
(Lokalfotbollens tips: 1-2)
2018-09-29 - 14:00 - Essviksvallen
Domare: Per Backlin
Matchfakta

IFK Sundsvall - Söråkers FF (Lokalfotbollens tips: 1-5)
2018-09-29 - 14:00 - Baldershovs IP
Domare: Jan Boström
Matchfakta

Kovlands IF - Matfors IF (Lokalfotbollens tips: 2-1)
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Nedansjö IK (Lokalfotbollens tips: 0-1)
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Matchfakta

Torpshammars IF - Lucksta IF (Lokalfotbollens tips: 1-2)
2018-09-29 - 14:00 -
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Vill ni ha fler analyser och tips? Då rekommenderar jag signaturen Spekulant som brukar skriva i Gästboken. Klicka här.


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oscar Fors skarvade in segermålet för Söråker - med en man mindre! Oscar Fors skarvade in segermålet för Söråker - med en man mindre!

Söråkers FF illa ute mot Kovland – men gör seger-målet med en man utvisad

(2018-09-22)
1-1 med knappa halvtimmen kvar.
Då får Söråker en spelare utvisad.
Ändå hittar man en väg att vinna – igen!
– Vår enorma lagmoral och vårt grundspel gör att vi vänder den här matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Mot oddsen

Söråker leder serien, Kovland jobbar för att hålla sig kvar. Så det var verkligen mot oddsen när gästerna tog ledningen i blåsten uppe på "Löta" redan i den sjätte minuten genom Ture Lindblom. Ture skar in från vänsterkanten och fick ett pass från Oskar de Vahl på den andra och drog upp bollen i nättaket.
Söråker skulle få en snabb kvittering. I den tolfte minuten fick man en hörna och i andravågen efter den fick Jesper Andersson fatt i bollen och chippade den galant över målvakten och in i krysset.
Emil Westberg var därefter nära att återge gästerna ledningen nen Mikael Gustafsson i hemmamålet kom ut snabbt och avvärjde förtjänstfullt.
Kovland fortsatte ha ett visst övertag även resten av halvleken i medvinden men 1-1 stod sig.


Målade efter egen utvisning

I den andra halvleken var det Söråker som hade hjälp av vinden men Kovland tätade till bra och var inte sena att kontra om tillfälle gavs. En bra match trots dom svåra yttre förhållandena.
Hemmalaget var sedan ett stolpskott från kvittering innan Joar Steen i den 62:a minuten drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.
Fördel Kovland. Men bara tre minuter senare slog Söråker en snabb frispark strax ovanför vänstra hörnflaggan där bortagrabbarna stod och sov när Martin Vestins boll kunde skarvas in av Oscar Fors.
Det tog en tio minuter innan ett halvchockat Kovland hämtat sig och började gå för en kvittering. Mikael Gustafsson fick sträcka ut på ett skott från distans, Ture Lindblom hade efter lite flipper ett avslut som blockades i sista stund och bollar likt luftwaffe som sköljde in i Söråkers straffområde. Men hemmalaget fortsätter hitta vägar att vinna fotbollsmatcher och tätade till tiden ut och tar ännu en trea.
– Kovland låg på hårt på slutet men vi höll emot. Vi gör ingen bra match spelmässigt men visade stark moral att vända 0-1 och göra vinstmålet med en man mindre, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Likt luftwaffe

Kovland gör åter en bra match men fick inget med sig till bottenträsket i form av poäng den här gången.
– Vi hade varsin halvlek i medvinden. Trots motvinden på slutet jagade vi kvittering och kom runt på kanterna gång efter gång när dom backade hem och matade inlägg och det var på vippen att vi fick en rättmätig kvittering. Något som vi varit förtjänta av, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
Åhsén fortsätter:
- Vi gör åter en bra insats, vår fjärde i rad. Bara lite synd att vi inte fått med oss poäng i samma utsträckning. Vill hylla kollektivet idag.
Oscar Fors, Fredrik Ljuslinder och Oliwer Karlsson i försvaret höll hög klass i Söråker medan Victor Selander och Jesper Andersson gjorde jobbet på mitten.

Söråkers FF - Kovlands IF 2-1 (tips: 2-1)
2018-09-22 - 14:00 - Söråkers IP
Målen: 0-1 Ture Lindblom (6), 1-1 Jesper Andersson (12), 2-1 Oscar Fors (65).
Utvisning Söråker: Joar Steen (62).
Domare: Rani Majed Amir (mycket bra insats)
Publik: 67
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Widahl befäster sin ledning i skytteligan efter nytt hattrick. Oliver Widahl befäster sin ledning i skytteligan efter nytt hattrick.

Lucksta satte fart direkt från start mot IFK: "Gav dom aldrig chansen"

(2018-09-22)
Lucksta undvek "minan" IFK Sundsvall och vann med hela 7-1 efter ett hattrick av skytteligaledaren Oliver Widahl.
– Vi satte fart direkt från start, och gav dom aldrig chansen att komma in i matchen, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


David chanslös mot Goliat

Serietvåan mot jumbon. Och båda lagen jagar välbehövliga poäng. Men den här gången var David chanslös mot Goliat. Redani den sjunde minuten satte skytteligaledaren Oliver Widahl 1-0 för hemmalaget.
Lucksta satte hög press på IFK-spelarna som blev stressade till felpass. 2-0 kom strax innan pausvilan genom Erik Backlund och fem minuter senare var det Hakim Rouass tur att hitta nätet.
Med 3-0 inför den andra halvleken var IFK ett slaget lag. Inte minst när Oliver Widahl prickade in fyran direkt i inledningen av den andra halvleken.
Tio minuter senare fullbordade Widahl sitt hattrick innan Uros Kalember fick till ett "tröstmål" i den 67:e minuten.
Hassellånet Mohamadou Sumareh stötte sedan in en frisparkretur i sin division 4-debut innan Jimmy Ilvonen än en gång avslutade Luckstas målskytte. Och det efter ett fantastiskt kombinationsspel hela vägen från eget försvar. Anfallet avslutades med att Stefan Krantz slog ett stenhårt inlägg som "Finnen" snyggt styrde in till 7-1.


Snackade ut sig

IFK Sundsvalls Mahmoud El Assir snackade sedan onödigt ut sig som lök på laxen ocj är därmed avstängd i nästa match mot Söråker, serieledarna.
– Det var bara ett lag på planen idag. Vi satte fart direkt från start, och gav dom aldrig chansen att komma in i matchen, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
Tremålsskytten Oliver Widahl stack ut lite extra i ett starkt Luckstakollektiv.
I IFK Sundsvall måste alla höja sig ett par snäpp om man ska kunna ta dom poäng som krävs för att man ska kunna hålla sig kvar. Idag verkade man ha gett upp redan från avspark.

Lucksta IF - IFK Sundsvall 7-1 (tips: 3-0)
2018-09-22 - 14:00 - Sörforsvallen
Målen: 1-0 Oliver Widahl ((7), 2-0 Eric Backlund (28), 3-0 Hakim Rouass (33), 4-0 Oliver Widahl (47), 5-0 Oliver Widahl (57), 5-1 Uros Kalember (69), 6-1 Mohamadou Sumareh (86), 7-1 Jimmy Ilvonen (87).
Utvisning Sundsvall: Mahmoud El Assir (89).
Domare: Thomas Berglund (stark insats).
Publik: 68
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Först avgjorde han mot Sidsjö-Böle, därefter flytt till Stockholm för Matfors Fredrik Broman. Först avgjorde han mot Sidsjö-Böle, därefter flytt till Stockholm för Matfors Fredrik Broman.

Fredrik Broman avgjorde i sin avskedsmatch – flyttar till Stockholm

(2018-09-22)
Sidsjö-Böle tog ledningen efter dryga timmen och hade omställningslägen till mer.
Men Matfors vände sista kvarten och matchjälte blev Fredrik Broman i sin avskedskamp för "Brukets Blå".
– Ja, han flyttar till Stockholm och jobb, bekräftar Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Bra försvarsspel

Matfors tog hand om det mesta av bollinnehavet i den rejäla medvinden på Kubens konstgräs men stötte hela tiden på patrull av väl försvarande Sidsjö-Böle-spelare så den första halvleken slöt mållös.
Matchbilden fortsatte i den andra halvleken då vinden mojnat men efter knappt 20 minuter kontrade Sidsjö-Böle och på ett inlägg från högerkanten nickade Mohammed Rezai in 1-0.
Matfors bytte in några nya fräscha och tryckte på allt mer framåt, samtidigt öppnade man sig bakåt.
– Vi hade några fina omställningslägen där vi kom både tre mot en, och två mot en, men fick inte ens till något avslut, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf frustrerat.


Brände lägen

Bränneer man sådana lägen blir man ofta själva brända, speciellt om man möter ett lag högre upp i tabellen. Och med dryga kvarten kvar kom också Matfors kvittering. Fredrik Broman spelade fram Oscar Nilsson Böös som sköt och returen stötte inhopparen Ville Johansson in.
Hemmalaget hade därefter ett nytt kontringsläge, men med samma resultat som dom tidigare. Inte ens avslut alltså.
Sidsjö-Böle, som jobbat hårt i defensiven, började nu tröttnas sista tio och i den 84:e minuten tog lagkaptenen Fredrik Broman sitt "ansvar" och i sin sista match fixade han segern till Brukets Blå. Jimmy Holmgren slog ett långt inlägg och där nådde Broman högst och nickade snyggt in 1-2.


Teoretiska chanser

Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson var inte helt nöjd med lagets insats.
– Ja, vad ska man säga? Det var en konstig match. Vi förde spelet men skapade inte dom där riktigt heta chanserna. Böle låg rätt i defensiven och kämpade hårt för poängen. Efter deras mål gjorde vi "fyrtal" i byte och dom pigga benen som kom in slog väl ut och när vi väl gjorde 1-1 kändes det som att vi skulle ta tre poäng och så blev det även om spelet inte var på topp idag. Men grabbarna visar ändå stark moral genom att vända, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– När det gäller vår lagkapten Fredrik Broman så var det här hans sista match i MIF för den här sejouren. Han flyttar till Stockholm för jobb, bekräftar Andreas Jonsson.


"Värda poäng"

Sidsjö-Böles tränare var av förklariga skäl besviken efter matchen.
– Vi visste på förhand att Matfors är ett tungt lag att möta. Vi satsade på att täta till bakåt och lita på omställningar. Och dom skapade heller inga farliga lägen förrän dom gjorde dom där två målen sista kvarten. Vi hade några bra omställningslägen vid både 1-0 och 1-1 men slarvade bort dom vilket kändes frustrerande. Tycker ändå att vi var värda åtminstone en poäng, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Ett mål och ett assist av Fredrik Broman ska och ger även överbetyg. Adam Forsström svarade för säsongens bästa insats i Matforströjan och ska också ha beröm.
I Sidsjö-Böle var gamle ex-Giffaren Kalle Ståhl den sammanhållande länken i försvaret och gav trygghet därbak så länge ljumskarna höll.
Resultatet gör att Matfors fortfarande har en liten teoretisk chans att nå division 3-spel nästa år. Samtidigt som risken fortfarande finns att Sidsjö-Böle ska trilla ur.

Sidsjö-Böle IF - Matfors IF 1-2
2018-09-22 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Mohammed Rezai (64), 1-1 Ville Johansson (74), 1-2 Fredrik Bröman (84).
Domare: Per Backlin (godkänd)
Publik: 31
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Trots Marcus Sawerts två tidiga mål blev det "bara" kryss på Nedansjö IP. Trots Marcus Sawerts två tidiga mål blev det "bara" kryss på Nedansjö IP.

Essvikstränaren besviken efter tappad 2-0-ledning: "Hade vi gått på 80% hade vi vunnit med fem-sex mål"

(2018-09-22)
I vinden på Nedansjö IP tog Essvik en tidig tvåmålssledning men hemmalaget reste sig och kvitterade innan paus.
Den andra halvleken blev inte direkt glansfull och slöt mållös.
– Oerhört besviken på vår inställning. Hade vi gått på 80% hade vi vunnit med fyra-fem mål, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Reste sig och kvitterade innan paus

Essvik rev snabbt åt sig en ledning tack vare Marcus Sawerts två mål första kvarten på Nedansjö IP.
Hemmalaget krigade emellertid sig tillbaka och kvitterade innan halvtid.
Först nicktouchade Joel Eriksson in Staffan Söders frispark från mittlinjen och därefter spelade Joel HiltunenMartin Färnstöm "naken".
Nedansjö hade bud på mer i den starka medvinden. Bland annat fick Steffan Söder på en rejäl projektil från 45 meter som Essvikskeepern Dennis Täck Forsberg verklien fick sträcka ut på för att tippa den över ribban.
I den andra halvleken var det Essviks tur att ha vinden i ryggen men det tog till slutet av matchen innan man fick till något rejält tryck och vaskade fram några vassa lägen.
– Men då klev vår målvakt Simon Gröning fram och gjorde ettpar grönjälvliga räddningar, berömmer Söders tränare Christer Söder.


"Pimsam insats"

Essvikstränaren Fredrik Martinsson var långt ifrån nöjd efter matchen:
– Är oerhört besviken på vår inställning. Efter vårt andra mål lade vi mer eller mindre av. Hade vi bara fortsatt att gå på 80% hade vi vunnit med fyra-fem mål. Vi svarade för en pinsam insats. Dåligt tempo, dålig inställning, dålig plan och dåligt väder. Men jag får ta på mitt ansvar att jag inte kunde få spelarna att visa bättre inställning, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson självkritiskt.
Nedamskös tränare Christer Söder var i alla fall nöjd med poängen:
– Starkt av oss att komma igen efter den starten och ta en viktig poäng men vi gör ingen bra match egentligen. Sett till matchutvecklingen var väl oavgjort rättvist även om dom fick ett jäkla tryck på oss på slutet.
I Essvik hoppade högeryttern Filip Svensson in i paus och var en av få som visade rätt inställning.
Simon Gröning i Nedansjönålet duktig som vanligt och på mitten slet duon Martin Färnström och Joel Eriksson kopiöst.
Nedansjös poäng kan i slutändan visa sig utslagsgivande när det gäller vilket lag som undviker att flyttas ner i femman.

Nedansjö IK - Essviks AIF 2-2 (tips: 1-5)
2018-09-22 - 14:00 - Nedansjö IP
Målen: 0-1 Marcus Sawert (6), 0-2 Marcus Sawert (17), 1-2 Joel Eriksson (23), 2-2 Martin Färnström (40)
Domare: Omar Valli (godkänd)
Publik: 18
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Anton Skarpsvärd-Olsson kvitterade raskt Ljunga/Fränstas ledning. Anton Skarpsvärd-Olsson kvitterade raskt Ljunga/Fränstas ledning.

Kryss i västraderbyt: "Rättvist i stormen" 

(2018-09-22)
Prestigen stod högt i kurs i västraderbyt. Som vanligt.
Och som vanligt blev det kryss.
Matchens två mål föll första kvarten i den andra halvleken inom loppet av fem minuter.
– Ett rättvist resultat i stormen. Ljunga/ Fränsta hade fler chanser men våra var hetare, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Två mål inom loppet av fem minuter

Årets andra västraderby spelades under lördagen. Den riktiga derbynerven saknades då Ljunga/Fränsta gått kräftgång nu i höst och tappat till teten. Samtidigt är inte Torpshammar helt klara för division 4-spel även nästa år och det var också gästerna som var mest taggade i blåsten i inledningen på Ljungalid imför drygt 159 åskådare.
Närmast att näta i den första halvleken var Rikard Vikberg som kom helt ren men sköt utanför. Andreas Modén hade hemmalagets bästa chans men skottet smet över.
Anders Modén fick revansch tidigt i andra då han bröt dödläget då han slog in en retur. Det tog emellertid gästerna bara dryga fem minuter att replikera. Anton Skarpsvärd-Olsson vann boll ute på flanken och drog till från 30 meter och bollen flög in i bortre krysset förbi en överrumplad Valerik Danielian, som var tillbaka mellan stolparna.


Jerry Backlund nära att avgöra

Hemmalaget hade fortsättningsvis det mesta av bollinnehavet men Torpshammar var farliga när man stack upp. Först hade man ett stolpskott och med fem minuter kvar rann gamle Jerry Backlund igenom men hans skott hamnade i den främre gaveln när han sökte luckan mellan målvakt och första stolpen.
– Det var otroligt blåsigt och svårspelat. Vi var kanske något mer spelförande men det var på hela taget en dålig fotbollsmatch under svåra förhållanden. Sett till 90 minuter var oavgjort rättvist, säger Ljunga/ Fränstas tränare Tommy Göransson.
Bert-Ove Blom höll med sin tränarkollega:
– Ett rättvist resultat i stormen. Ljunga/Fränsta hade fler chanser men våra var hetare, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Mittbacken Kim Jekisol stängde grinden i mitten för Torpspelarna medan vänsterbacken Pontus Björk och duon Patrik Högdahl och Stefan Gustafsson på det centrala mittfältet dom främsta hos gästerna.

Ljunga/Fränsta - Torpshammars IF 1-1
2018-09-22 - 14:00 - Ljungalid
Målen: 1-0 Andreas Modén (52), 1-1 Anton Skarpsvärd-Olsson (57).
Utvisning Ljunga/Fränsta: Oliver Hagblom (90).
Domare: Nilla Sjöberg (förlitade sig på rutien)
Publik: 160
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i omgång 16

(2018-09-22)
Nu är det bara två omgångar kvar av Medelpadsallsvenskan.
Så här gick det i dagens matcher.
Referat & matchfakta kommer.


Ljunga/Fränsta - Torpshammars IF 1-1 (tips: 1-1)
2018-09-22 - 14:00 - Ljungalid
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta

Lucksta IF - IFK Sundsvall 7-1 (tips: 3-0)
2018-09-22 - 14:00 - Sörforsvallen
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Nedansjö IK - Essviks AIF 2-2 (tips: 1-5)
2018-09-22 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Omar Valli
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Matfors IF 1-2 (tips: 1-2)
2018-09-22 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Per Backlin
Matchfakta

Söråkers FF - Kovlands IF 2-1 (tips: 2-1)
2018-09-22 - 14:00 - Söråkers IP
Domare: Rani Majed Amir
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inför omgång 16:
Kullerbyttor för topplagen och tas det några viktiga poäng i bottenträsket?

(2018-09-22)
Nu bara tre omgångar kvar av Medelpadsallsvenskan.
Lucksta fortsätter skugga Söråker i toppen och mirakel krävs för att inte ex-allsvenska IFK Sundsvall ska åka ner i femman.


I eftermiddag spelas omgång 20, det vill säga bara två omgångar kvar nu efter denna.
Och kan något lag rubba toppduon Söråker och Lucksta eller kan vi se fram emot en härlig seriefinal på "Löta" om två veckor?
Och vad händer i bottenträsket? IFK Sundsvall ligger jumbo och har en pinne upp till Nedansjö i dagsläget men har ettan, tvåan och trean kvar att möta. Hårda papper! Läget är minst sagt prekärt för ex-allsvenskarna som behöver spela ihop minst en poäng till. Klar risk att den anrika klubben nästa år spelar i landets sjunde (!) division. Tufft för en annan som ju har IFK-hjärta...
Lite i skymundan spelas årets andra västraderby mellan Ljunga/Fränsta och Torpsammar. Inte mycket prestige står på spel. Men i det här fallet bortde det ändå räcka ganska långt...

Så här spelas i alla fall dagens matcher:
Ljunga/Fränsta - Torpshammars IF (tips: 1-1)
Lucksta IF - IFK Sundsvall (tips: 3-0)
Nedansjö IK - Essviks AIF (tips: 1-5)
Sidsjö-Böle IF - Matfors IF (tips: 1-2)
Söråkers FF - Kovlands IF (tips: 2-1)

Vill ni ha riktiga analyser och tips rekommenderar jag signaturen Spekulant i Gästboken. Klicka här.


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Widahl leder skytteligan. Oliver Widahl leder skytteligan.

Tar Broman ikapp Widahl i skyttetoppen?

(2018-09-20)
Luckstas Oliver Widahl leder Medelpads-allsvenskans skytteligen på 18 mål när två omgångar återstår.
Men tvåan Fredrik Broman har i höst fått fyr under pannorna och ligger nu fyra "påsar" bakom.
Hinner Matforsliraren ikapp?


Vi har varit "bortskämda" med att vinnaren i Medelpadsallsvenskans skytteliga toppat på över 30 mål (Danne Johansson 2015 och 2016 och Oskar Nordlund 2017).
Med två omgångar kvar leder Luckstas förvärv från IFK Timrå, Oliver Widahl, på aderton mål. Fyra före Matfors Fredrik Broman som fått fyr under pannorna i höst och kan hota. Men att ta in fyra "påsar" på dom två återstående matcherna kanske är att kräva för mycket? Samtidigt som Lucksta krigar om seriesegern och herr Widahl gärna känner av nätet ett par gånger till kan jag tänka mig.

Så här är läget i skyttetoppn efter 16 omgångar:

18 mål:
Oliver Widahl, Lucksta IF

14 mål:
Fredrik Broman, Matfors IF

13 mål:
Mårten Gräntz, Essviks AIF

11 mål:
Khalil Masri, Söråkers FF

8 mål:
Dennis Moberg, Lucksta IF

7 mål:
Martin Vestin, Söråkers FF

6 mål:
Marcus Sawert, Essviks AIF
Haik Danielian, Ljunga/Fränsta (nu i Östavalls IF)
Andreas Modén, Ljunga/Fränsta
Rikard Vikberg, Torpshammars IF

Klicka här för komplett skytteliga


• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliwer Karlssons frispark till 2-0 var matchens behållning. Oliwer Karlssons frispark till 2-0 var matchens behållning.

Söråker dödade matchen på 20 minuter: "Sedan blev det mest Hawaii"

(2018-09-15)
3-0 till Söråker efter 21 minuter och segern säkrad även om Sidsjö-Böle reducerade i inledningen av den andra halveken.
– Vi spelade jättebra fram till 3-0. Sen vet jag inte vad vi pysslade med? Såg mest ut som Hawaii-fotboll, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Drömmn sprack snabbt

Sidsjö-Böle hade förhoppningar om att bli första lag som lade serieledarna Söråker på rygg.
Jo, tjena!
Redan i den andra minuten gjorde Jesper Andersson 0-1 på Kubens svårspelade konstgräs efter Martin Vestins frisparkslyftning.
I den 18:e drog Oliwer Karlsson in en frispark från 30 meter och tre minuter senare löpte sig Joar Steen fri efter väggspel och placerade in bollen utom räckhåll för Manne Vallström i hemmamålet.
Därefter lade Söråker in handbromsen verkade det och man trodde att jobbet var klart. Sidsjö-Böle fick mer att säga till om men hade svårt att störa gästernas stabila försvar. Dock bjöd man på hemmalagets reducering i början av den andra halvleken då man gav bort bollen i uppspelsfasen och Joakim Hamrin kunde utnyttja läget och sätta 1-3.


Spelades av

Matchen spelades mer eller mindre av efter detta. Söråker slarvade i offensiven medan Sidsjö-Böle inte förmådde överlista gästernas försvar några fler gånger.
– Vi spelade jättebra fram till 3-0. Sen vet jag inte vad vi pysslade med? Såg mest ut som Hawaii-fotboll. Vi gav helt enkelt upp vår spelidé med att ta löpningar utan boll och att hela tiden hjälpa varandra på planen. Som tur var så fungerade försvarsspelet så även om dom kom runt på kanterna några gånger var det stängt i mitten, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
Bäst i Söråker var Patrik "PK" Lundgren som hade hela planens som arbetsfält och var både grovjobbare och kreatör framåt. Det var bara målet som saknades. Backarna med Victor Selander i spetsen såg till att dom flesta hemmaanfallen strandade på försvarslinjen

Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF 1-3
2018-09-15 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Jesper Andersson (2),  0-2 Oliwer Karlsson (18) 0-3 Joar Steen (21), 1-3 Joakim Hamrin (52).
Domare: Thomas Berglund
Publik: 28
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fem mål, fem målskyttar när Lucksta besegrade Kovland borta på Ånäsvallen med 5-2. Från vänster Ola Hagberg, Viktor Amund,, Hakim Rouass, Jimmy Ilvonen samt Nebil Beyan. Foto: MartinÅlin, Lokalfotbollen.nu.
Fem mål, fem målskyttar när Lucksta besegrade Kovland borta på Ånäsvallen med 5-2. Från vänster Ola Hagberg, Viktor Amund,, Hakim Rouass, Jimmy Ilvonen samt Nebil Beyan. Foto: MartinÅlin, Lokalfotbollen.nu.

Siffrorna speglade inte matchen när Lucksta vann på Ånäsvallen:
"Kovland bättre än tabelläget"


(2018-09-15)
Lucksta vann bortamatchen mot Kovland med siffermässigt klara 5-2.
Men siffrorna speglade inte matchen utan det var först i slutet som serietvåan kunde går ifrån i målprotokollet.
– Kovland är bättre än vad tabelläget visar och dom var hela tiden heta i sina motattacker. Samtidigt var det vi som hade det mesta av spelet och gjorde också fem mål, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Siffrorna ljuger

Lucksta fortsätter att skugga ledande Söråker. Detta efter dagens siffermässigt klara seger på Ånäsvallen.
Men siffrorna ljuger. Matchen var betydligt jämnare än så och det var först på slutet som Lucksta kunde gå ifrån.
Gästerna inledde bäst och tog precis innan kvarten ledningen då Viktor Amund dök upp vid den bortre stolpen och nickade in 0-1.
Kovland började hitta in i matchen i mitten av halvleken och var nära kvittering trippelt upp. Först ett stolpskott och därefter sköt Casper Engstrand över från målgårdslinjen. Precis innan halvtid hade man också bollen inne men efter lite domarkonferens dömdes "målet" bort för offside.
– Korrekt domslut då deras spelare var nedanför Mike (Karinga Persson, målvakt, reds anm) och det vara bara en försvarare mellan passningsläggare och målskytt, förklarar Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Dåligt siktat

Lucksta fortsatte vara spelförande i den andra halvleken med Kovland var hela tiden farliga när man väl stack upp. Dock var siktet inte välriktat utan många skott gick både utanför och över målramen.
Strax innan timmen spelad mötte Ola Hagberg en boll på halvvolley från 25 meter och den flög som en projektil rakt upp i krysset. Hemmamålvakten, för dagen Linus Lind, hann inte ens få upp handskarna. Helt klart ett mål för Youtube om nu någon filmat det!
MenKIF fortsatte vara farliga när man gick till anfall och bara två minuter effter 0-2-målet hittade Thure Lindblom im med en boll mellan stolparna och match igen!
Fem minuter senare bjöd dock hemmakeepern Lind på en bjudning som Nebil Beyan tackade för och 1-3 och nytt tvåmålsunderläge för Kovland.
Med kvarten kvar bjöd Mike Karinga Persson tillbaka då han blev av med bollen till Emil Westberg efter en mindre lyckad dribbling - och match ämmu en gång!
Mycket av offensiven i hemmalaget låg Casper Engstrand bakom och han fick ytterligare ett läg men hans nick från tre meter gick rakt i skopan på Karinga Persson.


Kontrade in två mål på slutet

Kovland gick för ett kvitteringsmål men samtidigt öppnade man upp sig bakåt och Lucksta kunde kontra in både 2-4 och 2-5 sista sex minuterna där Hakim Rouass och Jimmy "Finnen" Ilvonen var sist på respektive boll.
– Kovland är bättre än vad tabelläget visar och dom var hela tiden heta i sina motattacker. Samtidigt var det vi som hade det mesta av spelet och vi gjorde också fem mål, säger Jimmie Nordberg.
– Vi fortsatte i princip på den inslagna linjen som mot Torpshammar och IFK Sundsvall och efter en jobbig inledning kom vi tillbaka och bode nog fått med oss ett kryss in till paus. Med lite mer skärpa i avsluten hade vi kunnat fått med oss poäng även idag, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
I Lucksta var Ola Hagberg den store härföraren på mitten och framåt stod Hakim Rouass åter för ett piggt inhopp med ett mål och ett assist.
MichaelLindgren åter bra som mittback och framåt oroade Casper Engstramnd och skapade massor av lägen. Det var bara pricket över i:et i avsluten som saknades.

Kovlands IF - Lucksta IF 2-5
2018-09-15 - 14:00 - Ånäsvallen
Målen: 0-1 Viktor Amund (14), 0-2 Ola Hagberg (58), 1-2 Thure Lindblom (60), 1-3 Nebil Beyan (65), 2-3 Emil Westberg (75), 2-4 Hakim Rouass (84). 2-5 Jimmy Ilvonen (89).
Domare: Christer Eriksson (har spelat aktivt i båda lagen men skötte sigh i vanlig ordning med den äran och bra kommunikation med säväl spelare som ledare även när det blev fel iblan).
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alfred Boman hoppade in och gjorde sitt första A-llagsmål för Brukets Blå. Alfred Boman hoppade in och gjorde sitt första A-llagsmål för Brukets Blå.

Nedansjös självmål öppnade upp derbyt och Matfors fick ytor att spela på

(2018-09-15)
Nedansjö försvarade sig bra på Thulevallen i derbyt mot Matfors.
Men ett olyckligt självmål tidigt i andra öppnade upp matchen och Brukets Blå kunde gå ifrån till en 4-0-seger. 


Parkerade bussen

Nedansjö kom till Thulevallen och parkerade bussen framför sitt mål. Taktiken höll länge då man hela tiden låg rätt i sina positioner samtidigt som Matfors inte hade det rätta tålamodet. Men en riktigt vass chans skapade i alla fall Brukets Blå. Oscar Nilsson-Böös blev sopren vid denbortre stolpen men sköt rakt på bortamålvakten Simon Gröning som gjorde en snabb sidledsförflyttning. En parad i den högre skolan.
– Stundtals såg det ut som våra elva spelare var allergisk mot bollen, så fort vi fick den skyfflade vi iväg den i djupled. Dock så är det svårt att hitta ytor när ett lag ligger rätt defensivt som Nedansjö gjorde, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Självmål öppnade upp matchen

I den andra halvleken hade hemmalaget mer fart på bollen, tog fler löpningar och hade ett större tålamod och fick Nedansjöförsvaret att röra sig mer i både djup- och sidled. Då dök också ytorna upp även om man hade flyt med 1-0-målet tidigt i andra då gästerna satte bollen i eget mål.
Matchen öppnade sig men det tog till 20 minuter kvar innan tvåan kom och då var det Victor Steffansson som använde skallen och nickade in bollen.
– Målet var förlösande och efter det kändes det stabilt, säger Andreas Jonsson.


Inhopparna dubblade målskörden

Sista fem minuterna ökadee inhopparna Oliver Spjut och Alfred Boman på till 4-0 mot ett tröttkört Nedansjö. Först löpte sig Oliver fri och placerade bollen till höger om Gröning och därefter gjorde 16-åroge Alfred sitt första A-lagsmål sedan en hörna dimpit ner framför fötterna på honom.
– Ingen bra fotbollsmatch med väl tre poäng till oss och 4 gjorda mål framåt, det får vi ändå vara nöjda med, säger Andreas Jonsson och fortsätter:
– Tyvärr fortsätter Lucksta och Söråker att vinna också men så länge vi har en chans så kommer vi fortsätta att jaga dom. Sedan får man väl vara realistisk och medge att det blir svårt att ta in sex poäng och 16 mål på "lillebror". Men chansen finns fortfarande så vi ger inte upp, avslutar Andreas Jonsson.

Matfors IF - Nedansjö IK 4-0
2018-09-15 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 självmål (49), 2-0 Victor Steffansson (70), 3-0 Oliver Spjut (85), 4-0 Alfred Boman (88).
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Åldermannen Henri Sjödal var nära att måla för sitt Essvik. Åldermannen Henri Sjödal var nära att måla för sitt Essvik.

Essviks andra halvlek motiverade segern mot Ljunga/Fränsta

(2018-09-15)
Det var två lag som hellre befunnit sig på Kanarieöarna än på Essviksvallen som möttes under lördagen.
– Vår andra halvlek motiverade segern efter en spel- och chansmässigt jämn första halvlek. Kanske borde vi gjort några fler mål efter paus, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.


Öppet mål – sköt i ribban

Först inledde man serien med elva matcher utan förlust. Idag kom den fjärde raka nollpoängaren för Ljunga/Fränsta på Essviksvallen i en match som mycket påminde om en "evakueringstillställning" där båda lagen redan ha gjort bokslut. Ljunga/Fränsta kom t ex till spel med två målvakter och tränaren Tommy Göransson som en av bara två avbytare.
Matchens enda fullträff prickades in strax innan paus av Tobias Strandlund efter en målvaktsretur på Marcus Sawerts skott.
Men i det läget borde gästerna haft ledningen men efter ett missförstånd mellan hemmamålvakten och hans uteförsvar fick en Ljunga/Fränsta-spelare öppet mål men lyckades pricka ribban. Istället för att bara rulla in bollen gick vederbörande på kraft.


Missade frilägen

I den andra halvleken var hemmalaget det mer motiverade och vaskade fram några chanser till utökning. Marcus Sawert och Mårten Gräntz brände varsitt friläge medan Henri Sjödal (jo, ni läste rätt!) hade ett par skott som smet strax utanför målramen.
– Vår andra halvlek motiverade segern efter en spel- och chansmässigt jämn första halvlek. Kanske borde vi gjort några fler mål efter paus, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.
Beröm till Essviks säkra backlinje där Mitch Ryan höll fanan högst

Essviks AIF - Ljunga/Fränsta 1-0
2018-09-15 - 14:00 - Essviksvallen
1-0 Tobias Strandlund (42).
Domare: Per Backlin (godkänd)
Publik: 24
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Andrei Colibaba höll nollan och säkrade en poäng till sitt Torpshammar. Andrei Colibaba höll nollan och säkrade en poäng till sitt Torpshammar.

Torpshammar "vinnare" i mållös match mot jumbon IFK Sundsvall

(2018-09-15)
Det skiljde fyra poäng mellan Torpshammar och jumbon IFK Sundsvall inför det viktiga mötet i bottenträsket.
Efter 90 ganska händelsefattiga minuter senare var avståndet lika mellan lagen.
– Vi är alldeles för tunna framåt, säger IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström efter 0-0.

Ovisst i bottenträsket

Lagen i bottenstriden i Medelpadsallsvenskan lever i ovisshet. Det gäller inte bara att undvika jumboplatsen, som leder direkt ner i femman, utan även vad som händer med våra lokala lag i division 3 Mellersta Norrland. Kuben är redan klara för spel i dom lokala serierna igen och sedan krigar Svartvik och Sund för att undvika såväl kval som direktnedflyttning även om det i dagsläget ser hyfsat ut.
Om vi förutsätter att bara jumbolaget åker ur så var det en viktigt match som spelades på Torpshammars IP undeer lördagen då IFK Sundsvall, som just ligger sist, gästade. En match som kunde karaktäriseras som en "sexpoängsmatch".


Snällt och händelsefattigt

Men den som förväntat sig passion, fräna närkamper och skitiga svettiga tröjor samt viftningar av både röda och gula kort blev besvikna. Det blev en snäll och ganska och händelsfattig tillställning med få målchanser.
– Nja, vi hade tre lägen i första och borde gjort bokslut då plus att vi hade ett i andra som vi kanske borde gjort mål på. Men visst, vi gick in för att inte förlora den här matchen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Vi gick för seger men skapade bara en riktigt vass chans under hela matchen. Det var när Alexander Aspenrud fick ett pass snett inåt bakåt och drog till men deras målvakt (Andrei Colibaba, reds anm) svarade för en bra räddning. Annars var vi alldeles för tunna, säger IFK Sundsvalls spelande ass. tränare Jesper Hellström, som fick en smäll på sin redan sargade axel och tvingades utgå ur matchen.


Torpshammar "vinnare"

I och med en pinne vardera skiljer fortfarande fyra poäng mellan Torpshammar och IFK Sundsvall som fortsatt ligger under nedflyttningsstrecket och som i avslutningen har dom tre topplagen i serien. Så man kan säga att Torpshammar ändå var en "vinnare" trots 0-0.
Rivige vänsterbacken Elvis Ramadanovic förtjänar beröm i IFK Sundsvall.

Torpshammars IF - IFK Sundsvall 0-0
2018-09-15 - 14:00 - Torpshammars IP
Domare: Michael Lie ()
Publik: 41
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 15:
Så gick det i dagens matcher

(2018-09-15)
Resultat kommer att läggas in allt eftersom. Därefter kommer det att ringas runt till respektive lags ledare för matchfakta och kommentarer som underlag till referaten.


Essviks AIF - Ljunga/Fränsta 1-0
2018-09-15 - 14:00 - Essviksvallen
1-0 Tobias Strandlund (42).
Domare: Per Backlin
Publik: 24
Matchfakta

Kovlands IF - Lucksta IF 2-5
2018-09-15 - 14:00 - Ånäsvallen
Målen: 0-1 Viktor Amund (14), 0-2 Ola Hagberg (58), 1-2 Thure Lindblom (60), 1-3 Nebil Beyan (65), 2-3 Emil Westberg (75), 2-4 Hakim Rouass (84). 2-5 Jimmy Ilvonen (89).
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Matfors IF - Nedansjö IK 4-0
2018-09-15 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 självmål (49), 2-0 Victor Steffansson (70), 3-0 Oliver Spjut (85), 4-0 Alfred Boman (88).
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 37
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF 1-3
2018-09-15 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Målen: 0-1 Jesper Andersson (2),  0-2 Oliwer Karlsson Frisparksmål (18) 0-3 Joar Steen (21), 1-3 Joakim Hamrin (52).
Domare: Thomas Berglund
Publik: 28
Matchfakta

Torpshammars IF - IFK Sundsvall 0-0
2018-09-15 - 14:00 - Torpshammars IP
Domare: Michael Lie
Publik: 41
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Inför omgång 15:
Jakten fortsätter både i toppen och botten – spännade lördagseftermiddag väntar

(2018-09-15)
Den spännande striden i både toppen och botten fortsätter och nu är vi framme vid omgång 15. Bara fyra kvar således av Medelpadsallsvenskan årgång 2018.
På Kubens konstgräs tar t ex Sidsjö-Böle emot serieledarna Söråker.
– Det börjar bli dags för Söråker att få inkassera sin första förlust. Varför inte idag, frågar sig Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Ingen match på Sidsjövallen den här gången heller

Bara fyra omgångar kvar nu. Och fortfarande frågetecken som ska rätas ut till utropstecken i årets Medelpadsallsvenska. Både när det gäller avancemang till division 3 och degradering till femman.
Det blev ingen match den här gången heller på trånga Sidsjövallen utan den har flyttats, den här gången till Kubens konstgräs. En fördel för Sidsjö-Böle?
– Nja, "Vallen" ger inte någon fördel till något lag.
 Ska i så fall vara mindre yta och springa på, ler Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf och ler.
Eklöf fortsätter:
– Vi förbereder oss för en tuff match. Söråker ligger i topp av serien av en anledning och vi förlorade borta med 0-4 och dom är verkligen effektiva. Men gör vi jobbet så kan vi säkert rubba Söråker. Kan vi bara få lite stolpe in så kan vad som helst hända. Det börjar bli dags för Söråker att få inkassera sin första förlust. Varför inte idag, frågar sig Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Vi väntar oss en tuff match i eftermiddag. Precis som alla andra matcher. Det gäller att vi är fokuserade hela vägen, sedan får vi se hur långt det räcker men det krävs att alla gör "jobbet", säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Lucksta skuggar

Lucksta skuggar Söråker poängen bakom och har ett Kovland som vaknat till liv nu i höst. Poäng borta med mersmak i Torpshammar och vinst borta mot IFK Sundsvall har gjort att Kovland kravlat sig över nedflyttningsstrecket. Nu får man efter att ha varit på resande fot åter spela hemma på Ånäsvallen. Men poäng mot Lucksta? Kanske mycket begärt kanske men gästerna kommer att få jobba för segern.
Matfors ligger trea och måste förlita sig på att toppduon tappar poäng för att nå åtminstone en kvalplats. Samtidigt som man själva måste vinna sina matcher. Idag väntar Nedansjö hemma på Thulevallen i ett derby. Sett till Brukets Blås framfart i höst skulle mycket förvåna om man skulle släppa iväg poäng västerut till grannen. Speciellt som inte NIK är kända att målfrossa. Blott åtta gjorda mål så här långt är överlägset sämst i serien. Och jag är rädd att det inte blir några mål framåt i dag heller...


Idel ödesmatcher

IFK Sundsvall fortsätter spela ödesmatcher på rad. Nu bär det iväg till Torpshammar och återigen som jumbo. Torpshammar föll ihop på Essviksvallen i tisdags (0-7) och frågan är om det satt några men. IFK-seger idag och man är ikapp Torpshammar poängmässigt. Hemmaseger och det skiljer sex poäng mellan lagen. Var det någon som snackade om sexpoängsmatch?
Avslutningsvis en match i mittens rike. Essvik vann i tisdags hemma mot Torpshammar med hela 7-0. Nu står nästa västralag på menyn på Essviksvallen, Ljunga/Fränsta, som har mindre smickrade tre raka förluster och makabra 2-16 i målskillnad.

Essviks AIF - Ljunga/Fränsta (tips: 4-0)
2018-09-15 - 14:00 - Essviksvallen
Domare: Per Backlin
Matchfakta

Kovlands IF - Lucksta IF (tips: 1-2)
2018-09-15 - 14:00 - Ånäsvallen
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Matfors IF - Nedansjö IK (tips: 5-0)
2018-09-15 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Temesgen Habte Eyes
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF (tips: 0-2)
2018-09-15 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Torpshammars IF - IFK Sundsvall (tips: 2-2)
2018-09-15 - 14:00 - Torpshammars IP
Domare: Michael Lie
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Elias Friberg var en av tre tvåmålsskyttar i Essvik. Elias Friberg var en av tre tvåmålsskyttar i Essvik.

Utklassning på Essviks-vallen – Torpshammar fick åka hem med 0-7-förlust

(2018-09-11)
Det blev ingen rolig tripp till Essviksvallen för Torpshammar.
Mårten Gräntz, Marcus Sawert och Elias Friberg gjorde alla två mål var i elljuset.
– Efter 3-0 gav dom meer eller mindre upp och vi hade kunnat gjort ännu fler mål då det var öppna landskap på deras planhalva, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson efter 7-0-krossen.


Två offsidemål?

Essvik hade tre raka förluster nu i höst och mötte ett poängtörstigt Torpshammar som krigar om att hängakvar.
Och det var också gästerna som kickade igång bäst i det fina elljuset uppe på Essviksvallen och skapade några halvchanser.
Men det blev hemmalaget som bröt dödläget i den 21:a minuten då Mårten Gräntz kom igenom och satte 1-0 lågt i bortre vänstra gaveln.
Lite drygt tio minuter senare var det Marcus Sawert som rann igenom efter Mårten Gräntz frispelning och satte den i det högra hörnet.
– Båda målen föregicks av offsider, något som även Essviks ledarbänk höll med om. Brukar inte klaga på domarna men dom assisterande hade problem idag, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Bara två minuter senare kom Elias Fribergs 3-0 och då hoppades Torpshammar unisont att lamporna skulle slockna...


Trippla dubbelmålskyttar

I den andra halvleken kunde Essvik spela ut och trion Sawert, Gräntz och Friberg målade även efter paus innan även Melker Lindqvist kunde skriva in sig i målprotokollet sedan Gafari Yasins lyftning osjälviskt serverat honom öppet mål.
– Lite märklit så kändes matchen avslagen då Torpshammar hade en hel del att spela om. Efter 3-0 gav dom meer eller mindre upp och det var bara ett lag på banan och vi hade kunnat gjort ännu fler mål då det var öppna landskap på deras planhalva, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Vi började som sagt bra men efter offsidemålen tappade vi all energi och inställning. Essvik tyckte att det var kul att spela fotboll medan våra spelare tyckte det var skittråkigt och lade fokus på annat än att spela fotboll, säger Bert-Ove Blom besviket.
I Essvik berömmer vi tvåmålsskyttarna lite extra och i Torpshammar var i vanlig ordning målvakten Andrei Colibaba grym och räddade västralaget från tvåsiffrigt.
Avslutningsvis ett stort tack till Glenn Uppling för inraportering av matchfakta! Detta underlättade så jag hann skriva dessa rader ganska snart efter slutsignalen.

Essviks AIF - Torpshammars IF 7-0
2018-09-11 - 19:00 - Essviksvallen
Målen:  1-0 Mårten Gräntz (21), 2-0 Marcus Sawert (33), 3-0 Elias Friberg (35), 4-0 Marcus Sawert (72), 5-0 Mårten Gräntz (76), 6-0 Elias Friberg (86), 7-0 Melker Lindkvist (87).
Domare: Temesgen Habte Eyes (OK insats)
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Martin Vestin inledde målskyttet på Nedansjö IP. Martin Vestin inledde målskyttet på Nedansjö IP.

Den utlovade skrällen på Nedansjö IP uteblev – Serieledarna Söråker för bra: "Närmare 6-0 än 3-1"

(2018-09-08)
Nedansjö hade utlovat skräll när serieledarna kom på besök.
Men så blev det inte.
Söråker kom, sågs och segrade med 3-0.
– Vi var närmare 6-0 än dom 3-1, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Parkerad buss hjälpte inte

Nedansjö hade lovat att Söråker skulle få slita för segern men det blev till slut en ganska enkel bortavinst på Nedansjö IP.
Efter dryga halvtimmen kom serieledarnas ledningsmål. Jesper Andersson slog en crossboll till Martin Vestin som dribblade av målvakten innan han lade bollen till rätta i nätmaskorna.
Två minuter senare kom Söråker i en ny anfallsvåg som slutade med ett långt inlägg mot den bortre stolpen där Khalil Masri dök upp och nickade in tvåan.
Knappt tio minuter in i andra hamnade Robert Lagergrens bicycleta hos Martin Vestin som konstklackade bollen till Patrik "PK" Lundgren som tryckte dit den stolpe in. 3-0 och "jobbet gjort".


Stora byteskarusellen

Därefter startade den stora byteskarusellen och matchen spelades mer eller mindre bara av men hade inte Simon Gröning spelat så inspirerat i hemmamålet hade siffrorna stuckit i höjden.
– Vi var närmare 6-0 än dom 3-1, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
"Zulan" fortsätter:
– Vi fick tändvätska av Nedansjös utspel om att vinna mot oss så vi var rejält taggade från start. Dom backade hem och parkerade bussen och vi tryckte på och fick också utdelning. Tror inte dom hade en rejäl målchans på hela matchen. Efter 3-0 så luftade jag hela bänken så att alla skulle få speltid. Hoppas att Nedansjö hänger kvar, dom har trevliga spelare och ledare och man känner sig alltid välkommen till Nedansjö IP, avslutar Nermin Zulovic.


"Söråker bästa laget"

Nedansjös tränare Christer Söder erkände sig besegrad efteråt:
– Dom var klart bättre än oss, kanske det bästa laget vi mött i år även om vi gjorde en sämre insats än mot Lucksta senast. Söråker fick tidigt mål på oss och kunde sedan rida vidare på den framgången.
Söråkers defensiv var silicontät och därför beröm till Oscar Fors och Victoe Selander i mittförsvaret. Joar Steen och Jesper Andersson, två målpass, drev på bra på mitten.
Simon Gröning i målet redan nämnd och i övrigt i Nedansjö var Patrik "Putte" Nilsson bra sedan han flyttat upp i anfallet i andrahalvlek och var så när på väg igenom några gånger men var alltför ensam.

Nedansjö IK - Söråkers FF 0-3
2018-09-08 - 14:00 - Nedansjö IP
Målen: 0-1 Martin Vestin (32), 0-2 Khalil Masri (34), 0-3 Patrik Lundgren (54).
Domare: Per Backlin (hela trion skötte sig med den äran)
Publik: 26
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Det är klart man är glad om man gjort två mål. Det är klart man är glad om man gjort två mål.

Luckstaseger – men Sidsjö- Böle stred bra

(2018-09-08)
Lucksta fortsätter skugga Söråker i toppen.
Idag blev det 3-0 mot Sidsjö-Böle efter två mål av Oliver Widahl.
– Vi hade mycket boll men Sidsjö-Böle var duktiga och försvarade sig bra. Vi hade initiativet hela matchen sånär som på en kvart så jag tycker nog att segern var rättvis, säger Luckstatränaren Jimmie Nordberg.


Satte 1-0 mellan benen

Lucksta hade som väntat mycket boll mot Sidsjö-Böle hemma på Sörforsvallen men hade svårt att bryta ner gästernas defensiv.
Men chanser dyker ändå upp och Oliver Widahl är duktig på att utnyttja sådana. I den 38:e minuten tog han ner ett inlägg från högerkanten och satte sedan skottet mellan benen på duktige Manne Vallström i bortamålet.
Trots bollinnehavet stod sig 1-0 länge och efter timman spelad började Sidsjö-Böle ta över och hade en fin kvart då man skapade flera fina kvitteringslägen.
– Ja, vi hade fyra lägen som kunnat resultera. Erik Senestad hade en nick över, "Henke" Eriksson högg på en målvaktsretur men sköt över plus att John Hellberg hade två farliga skott, ett över och det andra strax utanför, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Dom hade en bra period då och hotade men vi lugnade upp spelet och försökte hålla bollen inom laget och komma tillbaka in i matchen. Något som vi också lyckades med, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
Med sju minuter kvar gjorde förvärvet från Matfors, Elias Lindqvist, sitt första mål för sin nya klubb då han fick tag i en förlupen boll inne i Sidsjö-Böles straffområde och tryckte av och satte den tätt invid den högra stolpen.


Widahls dribblingsraid

Matchen avslutades med att Oliver Widahl gav sig ut på en offensiv dribblingsraid, fintade bort både back och målvakt innan han rullade in sitt andra och lagets tredje mål.
– Vi hade mycket boll men Sidsjö-Böle var duktiga och försvarade sig bra. Vi hade initiativet hela matchen sånär som på en kvart så jag tycker nog att segern var rättvis, säger Jimmie Nordberg.
– Vi svarade för en bra prestation och jag är nöjd hur vi genomförde matchen och med lite flyt hade vi fått in en kvittering och då vet man aldrig hur det gått, säger Mikael Eklöf.
Jämnt överlag i Lucksta där Oliver Widahl stack ut något tack vare sina två mål. Glädjande att notera att Emil Svensson var tillbaka efter skada och gjorde sin första match i höst och spelade 90 minuter.
Manne Vallström var stabil mellan stolparna i Sidsjö-Böle och höll länge kvar sitt lag i matchen. Unge mittbacken från U19-laget, Taavetti Ahonen, var lugn och säker och på mitten var i vanlig ordning Erik Senestad nyttig. 

Lucksta IF - Sidsjö-Böle IF 3-0
2018-09-08 - 14:00 - Sörforsvallen
Målen: 1-0 Oliver Widahl (38), 2-0 Elias Lindqvist (83), 3-0 Oliver Widahl (88).
Domare: Christer Eriksson (bra insats, höll god stämning på planen)
Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emil Westberg gjorde ett viktigt mål när Kovland besegrade IFK Sundsvall och lämnade över jumboplatsen. Emil Westberg gjorde ett viktigt mål när Kovland besegrade IFK Sundsvall och lämnade över jumboplatsen.

Kovland över nedflyttnings-strecket efter uddamåls-seger på Balders

(2018-09-08)
Kovland lämnade tillbaka träsleven till IFK Sundsvall efter ett par veckors lån.
KIF vann nämligen på Balders med uddamålet av tre och klättrade över det förhatliga nedflyttningsstrecket.
– Var lite orolig innan matchen då vi hade fyra avstängningar efter Torpshammar-matchen men vi lyckades efter lite puzzlande få ihop en fungerande elva, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.


Frisparkssmekning över muren

Snacka om trepoängsmatch! På Baldershov möttes nästjumbon IFK Sundsvall och jumbon Kovland.
Hemmalaget inledde passivt och Kovland tog hand om initiativet men det dröjde till den 38:e minuten innan man satte sig i förarsätet ordentligt. KIF fick en frispark i bra läge och den smekte Michael Lindgren precis över muren och in mitt i målet där målvakten inte fanns på plats utan hade chansat att bollen skulle hamna i ett av hörnen.
IFK vaknade till på slutet av halvleken och vaskade då fram en trippelchans som bortamålvakten "Lacke" Pettersson räddade tre gånger om.
Den andra halvleken påminde om den första med Kovland i förarsätet och ett andra mål men det dröjde till dryga timmen spelad innan Emil Westberg löpte in i straffområdet, fick en lyftning från vänster och sköt sedan över målvakten.
Kovland såg sedan ut att ha bra kontroll då plötsligt IFK reducerade efter en snabb omställning där Oskar Ågren kom helt fri och lobbade över "Lacke" Pettersson.


Återlämnade träsleven

IFK fick en kvitteringschans på slutet men skottet blockerades av en KIF-försvarare och Kovland tog därmed inte bara en viktig trepoängare utan även lämnade  tillbaka träsleven till IFK Sundsvall.
– Lite onödigt att släppa in dom i matchen på slutet. Annars kändes det stabilt då vi vågade hålla i bollen och kunde vila med den när vi så behövde. Fokus låg på att inte gå bort oss i offensiven, något vi lyckades bra med förutom vid deras mål, säger Kovlandstränaren Fredrik Åhsén.
Fredrik fortsätter:
– Var lite orolig innan matchen då vi hade fyra avstängningar efter Torpshammarmatchen men vi lyckades efter lite puzzlande få ihop en fungerande elva.
– En viktig match, men så gör vi kanske årets sämsta insats. Ett riktigt bottennapp, säger en besviken Jesper Hellström spelande ass. tränare i IFK Sundsvall.
I Kovland gjorde Michael Lindgren sin första match som mittback och var lysande. Även kollegan Sebastian Åhsén var duktig. På centralt mittfält gnuggade Oskar de Vahl på i bästa märke.
I IFK Sundsvall var det ingen som nådde upp till normal standard.

IFK Sundsvall - Kovlands IF 1-2
2018-09-08 - 14:00 -  Baldershovs IP
Målen: 0-1 Michael Lindgren (38), 0-2 Emil Vestberg (62), 1-2 Oscar Ågren (83).
Domare: Thomas Berglund (helt okey insats)
Publik: 48
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fredrik Broman svarade för ett fyrverkeri när Matfors 7-1-vann på Ljungalid. Fredrik Broman svarade för ett fyrverkeri när Matfors 7-1-vann på Ljungalid.

1-7-förlust igen hemma för Ljunga/Fränsta – Fredrik Broman fyramålsskytt för Matfors 

(2018-09-08)
Matfors gjorde processen kort på Ljungalid.
Redan efter den första halvleken ledde gästerna med hela 6-0.
När matchen var över hade Ljunga/Fränsta för andra hemmakampen på raken förlorat med 1-7.
– Är såklart mycket nöjd med hur vi genomförde matchen, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Har Ljunga/Fränsta gått i vinteride redan?
Efter att ha gått obesegrade hela säsongen inkasserade man sin andra raka hemmaförlust med 1-7.
Matfors kom till Ljungalid och redan i paus hade Brukets Blå rivit åt sig en 6-0-ledning.
– Vi startade upp mycket bra och hade flera chanser till ett ledningsmål redan innan Jimmy Holmgren hittade rätt i mitten av halvleken. Efter det rullade det på till 6-0 med många fina mål innan paus. Siffror som speglade händelserna, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
I den andra halvleken lyfte sig hemmalaget samtidigt som gästerna kände sig nöjda med den klara ledningen och den bjöd "bara" på två mål, ett åt vardera håll. Intressant att notera hemmalagets målskytt, Valerik Danielian, som normalt brukar ta plats mellan stolparna men idag fick hoppa in som utespelare. Och nätade!
– Vi hade av naturliga skäl inte samma hunger samtidigt som dom höjde sig och bjöd till mer. Är såklart otroligt nöjd med hur vi vinner och hur bra vi är på att variera vårt spel. Hela hösten har varit riktigt bra och vi kommer fortsätta jaga Söråker och Lucksta så länge vi fortfarande har en chans att nå topp 2, säger Andreas Jonsson.
Det var en spelare som stack ut mer än dom övriga och det var Fredrik Broman som var framgångsrik som "bödel" med sina fyra mål.

Ljunga/Fränsta - Matfors IF 1-7
2018-09-08 - 14:00 - Ljungalid
Målen: 0-1 Jimmy Holmgren (23), 0-2 Fredrik Broman (28, straff), 0-3 Filip Andersson Roos (31), 0-4 Fredrik Broman (33), 0-5 Fredrik Broman (43), 0-6 Jimmy Holmgren (45), 1-6 Valerik Danielian (46), 1-7 Fredrik Broman (74).
Domare: Jan Boström
Publik: 62
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emil Westberg gjorde ett viktigt mål när Kovland besegrade IFK Sundsvall och lämnade över jumboplatsen. Emil Westberg gjorde ett viktigt mål när Kovland besegrade IFK Sundsvall och lämnade över jumboplatsen.

Slutsignal dagens matcher i Medelpadsallsvenskan

(2018-09-08)
Kovland lämnade tillbaka träsleven till IFK Sundsvall i eftermiddag och i toppen vann både Söråker och Lucksta sina matcher.
– Vi var närmare 6-0 än dom 3-1, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Mer fakta, referat och kommentarer kommer när och om jag får tag i lagens tränare.

IFK Sundsvall - Kovlands IF 1-2
2018-09-08 - 14:00 -  Baldershovs IP
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Matfors IF 1-7
2018-09-08 - 14:00 - Ljungalid
Domare: Jan Boström
Matchfakta

Lucksta IF - Sidsjö-Böle IF 3-0
2018-09-08 - 14:00 - Sörforsvallen
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Nedansjö IK - Söråkers FF 0-3
2018-09-08 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Per Backlin
Matchfakta

På tisdag;
Essviks AIF - Torpshammars IF
2018-09-11 - 19:00 - Essviksvallen

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Står Nedansjömålvakten Simon Gröning "på huvudet" mot serieledarna Söråker? Står Nedansjömålvakten Simon Gröning "på huvudet" mot serieledarna Söråker?

Inför omgång 14:
Skräller Nedansjö mot serieledarna Söråker?

(2018-09-08)
Nedansjö var inte långt borta från att ta poäng av serietvåan Lucksta förra helgen.
Nu siktar bottenlaget på att rubba herrarna på täppan Söråker istället.
– Vi är bra hemma och är i poängnöd så vi kommer att sälja oss dyrt. Riktigt dyrt, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Men det finns fler intressanta matcher denna lördag.
Lucksta, som jagar Söråker, har Sidsjö-Böle hemma. Ett Bööle som inte är helt klara för division 4-spel även nästa år.
Ljunga/Fränsta tillhör, trots bara en förlust, mittens rike och har redan släppt Haik Danielian till trean och Östavall. Matfors har sex poäng upp till nabon Lucksta och har definitivt knappast råd att släppa iväg några poäng på Ljungalid om man inte heller vill hamna i den mittre regionen.
På Balders spelas nagelbitare #1. IFK Sundsvall gästas av jumbon Kovland där båda lagen inför mötet ståtar med blott åtta inspelade poäng. Båda låg närmast trepoängare i sina matcher förra helgen men fick nöja sig med varsin. Förloraren till Medelpadsfemman?
Så här spelas eftermiddagens matcher (Lokalfotbolens tips inom parentes):

IFK Sundsvall - Kovlands IF (tips: 1-1)
2018-09-08 - 14:00 -  Baldershovs IP
Domare: Thomas Berglund
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Matfors IF (tips: 1-3)
2018-09-08 - 14:00 - Ljungalid
Domare: Jan Boström
Matchfakta

Lucksta IF - Sidsjö-Böle IF (tips: 3-1)
2018-09-08 - 14:00 - Sörforsvallen
Domare: Christer Eriksson
Matchfakta

Nedansjö IK - Söråkers FF (tips: 0-1)
2018-09-08 - 14:00 - Nedansjö IP
Domare: Per Backlin
Matchfakta

På tisdag;
Essviks AIF - Torpshammars IF
2018-09-11 - 19:00 - Essviksvallen

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oscar Ågren var närmast att bryta dödläget i den mållösa matchen på Westhagen. Oscar Ågren var närmast att bryta dödläget i den mållösa matchen på Westhagen.

Viktiga poäng till Sidsjö-Böle och IFK Sundsvall
– men inga mål


(2018-09-01)
Poängen var viktigare än spelet när Sidsjö-Böle och IFK Sundsvall möttes på Westhagen.
– Det var mest ställningskrig men synd att vi inte kunde avgöra då jag tycker vi låg närmast segern ned våra två frilägen, säger IFK Sundsvalls ass. tränare Jesper Hellström,


Sidsjö-Böle och IFK Sundsvall slog vakt om den poäng man hade och det blev mest ställningskrig och därmed få målchanser.
Om man undantar Oscar Ågrens två frilägen, en i vardera halvleken. Det första benparerade Bölekeepern Petter Sjölund och det andra smet precis utanför den främre stolpen.
– Det var mest ställningskrig men synd att vi inte kunde avgöra då jag tycker vi låg närmast segern efter dom två frilägena, säger IFK Sundsvalls mittfältare Jesper Hellström som själv inte kom till spel på grund av en ögoninflammation utam var ned och coachade från sidan.
"Jesper" fortsätter:
– Vi hade med ganska många som inte är fulltränade men vi gick hela tiden runt på matchtruppen för att orka med, och det tycker jag ändå att vi gjorde bra även om vissa spelare fick hoppa in på ovana platser.
– Vi fick svårt att få ihop fullt lag idag på grund av några sena avhopp och annan frånvaro. Men vi inledde första kvarten bra men sedan blev det 75 minuters ställningskrig. Med facit i hand är jag nöjd med en poäng även om vi på förhand gick för en trea men vi var alldeles för slarvia sista tredjedelen och fastnade i IFK:s block med både skott och inspel, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
IFK Sundsvalls mittlås Kristofer Bodin och Jesper Lampinen tätade till ordentligt plus att nye Sameer Aziz från Torpshammar var utmärkt på mittfältet.
I Sidsjö-Böle var "poängräddaren" Petter Sjölund i målet bäst och credit till dom U19-spelarna som fick speltid i den andra halvleken och stod upp bra trots ovana vid seniorfotboll.

Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 0-0
2018-09-01 - 14:30 - Westhagen
Domare: Andreas Wiklander (höll en bra nivå)
Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Khalil Masri satte punkt med sitt 2-0-mål. Khalil Masri satte punkt med sitt 2-0-mål.

Söråker tog en rättvis seger mot stridande Ljunga/ Fränsta

(2018-09-01)
Söråker tog en habil hemmaseger mot ett väl försvarande Ljunga/Fränsta.
– En välspelad match som vi inte släppte till mycket i och rättvist kunde ro hem sett till bollinnehav och avslut på mål, säger Söråkers lagledare Tony Andersson efter 2-0-segern.


Ljunga/Fränsta hade ett skott i utsidan av stolpen i den första halvleken och det var det närmaste man kom en nätkänning på Söråkers IP.
Söråker hade mycket boll och hade även flera avslut på mål men gästernas keeper Erik Aldebrant var på bra bollmotarhumör samtidigt som skärpan inte var riktigt i fokus hos hemmalaget.
Men med knappt 20 minuter kvar av matchen satte Anton Jonsson 1-0 på ett inspel från högerkanten och i den näst sista minuten drev Khalil Masri igenom och satte spiken i västralagets kista.
– En välspelad match som vi inte släppte till mycket i och rättvist kunde ro hem sett till bollinnehav och avslut på mål, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
En habil laginsats av Söråker där ingen stack ut något extra medan nämnde Erik Aldebrant var Ljunga/Fränstas klart skinande ljus.

Söråkers FF - Ljunga/Fränsta 2-0
2018-09-01 - 14:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Anton Jonsson (71), 2-0 Khalil Masri (89).
Domare: Christer Eriksson (godkänd)
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ola Hagberg stängde matchen med sitt 2-0-mål. Ola Hagberg stängde matchen med sitt 2-0-mål.

Frisparksknorr och lobb tog död på Nedansjös skrälldrömmar

(2018-09-01)
Nedansjö pressade länge serietvåan Lucksta men med dryga kvarten kvar knorrade Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg in förlösande 0-1 på frispark.
– Vi fortsatte gnugga på tålmodigt och till slut fick vi hål på dom, säger Nordberg efter 2-0-vimstem i derbyt.


Läcker frispark bröt dödläget

Nedansjö var på väg mot en präktig skräll hemma i derbyt mot Lucksta.
Dom blåvita hade 0-0 med dryga kvarten kvar men då skruvade serietvåans spelande tränare Jimmie Nordberg in 0-1 på en frispark perfekt över muren och ner vid stolproten och i den allra sista minuten hittade Ola Hagberg rätt med en lobb från distans sedan NIK-målvakten Simon Gröning missat en utspark som hamnade mitt i gapet på Hagberg.
– Vi borde ha avgjort redan under den första halvleken då vi spelade riktigt bra och skapade bland annat tre fina inspel som vi dock inte kunde omsätta i mål, säger Jimmie Nordberg.
"Jimman" fortsätter:
– I andra spelade vi inte lika bra samtidigt som Nedansjö hela tiden slet hårt och försvarade sig väl. Dom hade ett par farliga kontringar i början av den andra halvleken som kunde resulterat. Men vi fortsatte gnugga på tålmodigt och till slut fick vi hål på dom och det precis som vi började känna frustrationen komma samtidigt som dom blev trötta.


Ska ge Söråker deras första förlust

Hemmatränaren var av naturliga orsaker besviken efter slutsignalen.
– En grym förlust! Grabbarna var värda poäng efter sin fantastiska prestation, det var ändå serietvåan vi mötte. Martin Färnström hade ett läge från nära håll i början av matchen och han hade även en chans till 1-1 men sköt då över plus att vi hade även en boll som gick längs mållinjen så vi var inte helt ofarliga, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Christer fortsätter:
– Vi är starka hemma och jobbar stenhårt för varandra och nu ska Söråker få lida för den här förlusten och vi ska spräcka deras förlustnolla till helgen, lovar Söder.
Mittbackarna Jonathan Söder och Viktor Bergman-Gullmark mest framträdande i Nedansjö tillsamans med Dennis Nilson på högerflanken i  ett starkt kollektiv.
Ola Hagberg flyttade upp på Luckstas mittfält i andra halvlek och gav anfallet mer understöd och avslutade också matchen med sin välavvägda lyftning till 0-2.

Nedansjö IK - Lucksta IF 0-2
2018-09-01 - 14:00 - Nedansjö IP
Målen: 0-1 Jimmie Nordberg (73), 0-2 Ola Hagberg (90).
Domare: Per Backlin (mycket bra insats)
Publik: 79
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Filip Andersson-Roos var en av Matfors målgörare. Filip Andersson-Roos var en av Matfors målgörare.

Matfors vann "vägkors-match" över Essvik:
"Vi åt upp dom i andra"


(2018-09-01)
Essvik tog en tidig ledning i "vägkors-matchen" på Thulevallen.
Men Matfors vände på tillställningen och fortsätter ta rygg på toppduon.
– Vi åt upp  dom i den andra halvleken, säger Brukets Blås assisterande tränare Andreas Jonsson efter 3-1-segern.


Tidig Essviksledning

Både Matfors och Essvik stod vid ett vägskäl inför mötet på Thulevallen. Endera ta vägen mot strid om toppllatserna eller en resa till "mittens rike".
Redan i matchöppningen hittade Essvik in med en långboll bakom hemmalagets backlinje till Marcus Sawert som drev med sig bollen innan han satte den perfekt i nät.
Gästerna fortsatte lira på bra men var lite uddlösa sista tredjedelen men det kändes ändå inte helt rättvist när snabbe Filip Andersson-Roos drev in från kanten och stänkte in kvitteringen innan paus.
– Vi gav Essvik chansen att rulla boll i lugn och ro då vi inte satte någon press alls på deras bollhållare. Vi fick vara glada över att vi inte låg under i halvtid, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.
I den andra halvleken blev det spel mot samma mål som i den första, fast ännu mer markant. Skillnaden var att man bytt sida och nu förlades det mesta av spelet på Essviks planhalva. Matfors satte en helt annan press på gästerna som inte alls fick lika mycket tid med bollen längre.


Självmål

Det tog dock till kvarten kvar innan övertaget omsattes i mål. Oliver Spjut kom fri efter en djupledsboll men återbördade keepern Michel Sjödal räddade, men bara för att se Fredrik Broman sätta returen.
Knappt tio minuter senare avgjordes matchen då gästerna oturligt satte bollen i eget nät efter Jimmy Holmgrens förarbete.
– Vi åt upp  dom i den andra halvleken. Dom var över mittlinjen två gånger och hade ett avslut på mål. Vi skapade många chanser, inte minst efter att ha erövrat boll högt upp i planen, och till slut fick vi också utdelning och kunde vinna matchen, säger Andreas Jonsson.
Minus till alla i Matfors i den första halvleken men trippla plus till hela manskapet i den andra.

Matfors IF - Essviks AIF 3-1
2018-09-01 - 14:00 - Thulevallen
Målen: 0-1 Marcus Sawert (2), 1-1 Filip Andersson Roos (39), 2-1 Fredrik Broman (75), 3-1 självmål (84).
Domare: Reza Nematbakhsh (syntes inte mycket i matchen, d v s var bra)
Publik: 85
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så gick det i dagens matcher i omgång 13

(2018-09-01)
I eftermiddags spelas dom fyra återstående matcherna i Medelpadsallsvenskans 13:e omgång.
Så här gick det:


Matfors IF - Essviks AIF 3-1
2018-09-01 - 14:00 - Thulevallen
Matchfakta

Nedansjö IK - Lucksta IF 0-2
2018-09-01 - 14:00 - Nedansjö IP
Matchfakta

Söråkers FF - Ljunga/Fränsta 2-0
2018-09-01 - 14:00 - Söråkers IP
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 0-0
2018-09-01 - 14:30 - Westhagen
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Blir det andra raka segern för Jesper Hellström och hans IFK Sundsvall i eftermiddag? Blir det andra raka segern för Jesper Hellström och hans IFK Sundsvall i eftermiddag?

Omgång 13 fortsätter idag med resterande fyra matcher

(2018-09-01)

Igår spelade Torpshammar-Kovland 2-2 efter en dramatisk avslutning (läs referat nedan).
I eftermiddag spelas dom fyra återstående matcherna i Medelpadsallsvenskans 13:e omgång.
Lite kort inför matcherna med Lokalfotbollens tips:


14:00 Matfors IF - Essviks AIF (tips: 2-1)
Vilket lag försöker hänga på toppduon? Förlust här och man får tufft att nå division 3. Essvik har två raka förluster nu i höst men det är mot dom två topplagen Söråker och Lucksta. Idag väntar serietrean Matfors. Snacka om en tuff avslutning på augusti och inledning av september. Och jag är taskig att tippa tredje raka torsken...

14:00 Söråkers FF - Ljunga/Fränsta (tips: 2-0)
Söråker går som tåget fanns det inte finns mycket till räls i byn. Ljunga/ Fränsta fick inkassera årets första förlust förra helgen, en rejäl sådan med 1-7. Dom blåsvart-randiga är givetvis revanschsugna men man har tappat anfallaren Haik Danielian till Östavall. Ett klart avbräck i offensiven samtidigt som man saknar avstängde Andreas Modén och kantspelaren Daniel Näslund. Även Söråker saknar starka pjäser i bland annat försvarsgeneralen Oscar Fors.
– Men vi får tillbaka några spelare sedan sist så vi kan ändå ställa ett starkt lag på benen, säger tränaren Nermin Zulovic.

14:00 Nedansjö IK - Lucksta IF (tips: 0-4)
Efter att ha sett Nedansjö mot IFK Sundsvall förra helgen går det inte att tippa med dom mot serietvåan Lucksta. Ett Lucksta som dessutom jagar seriesegern blir en för hård nöt att knäcka för nykomlingarna trots att varje poäng i bottenstriden är viktiga. Men det är inte lag av Luckstas kaliber man ska ta poäng av. Eller?

14:30 Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall (tips: 2-2)
Två lag som tog viktiga segrar i bottenstriden i den förra omgången. Det här är en öppen historia som kan sluta hur som helst. Grundtips kryss men garderar med en etta. IFK vill säkert lämna tillbaka träsleven igen till Kovland som igår tog poäng i Torpshammar. Men lyckas man? Vinner Sidsjö-Böle så kan man spela avslappnat resten av hösten då man får en rejäl marginal till nedflyttningsplatsen.

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Patrik Högdahl har precis placerat in straffen i fel hörn för Kovlandsmålvakten "Lacke" Pettersson och kvitterat i minut 89 för sitt Torpshammar. Foto: Pia Skogman. Lp
Patrik Högdahl har precis placerat in straffen i fel hörn för Kovlandsmålvakten "Lacke" Pettersson och kvitterat i minut 89 för sitt Torpshammar. Foto: Pia Skogman. Lp
Patrik Högdahl satte Torpshammars 2-2-straff med bara minuten kvar. Starka nerver! Patrik Högdahl satte Torpshammars 2-2-straff med bara minuten kvar. Starka nerver!

2-0-ledning med fyra minuter kvar räckte inte för jumbon Kovland i Torpshammar

(2018-08-31)

Jumbon Kovland ledde med 2-0 på Torpshammars IP när mindre än fem minuter återstod.
Då vaknade hemmalaget till och kunde via två sena mål komma ikapp och ta en pinne i den viktiga bottenstriden.
– Jag är besviken på spelet men nöjd med resultatet, säger Torpsgammars tränare Bert-Ove Blom.
– Jag är nöjd med prestationen men inte med resultatet, säger Kovlands dito Fredrik Åhsén.


Kovland tog ledningen i den första minuten

Jumbon Kovland chockstartade på Torpshammars IP genom att redan i den första minuten ta ledningen. Oskar de Vahl slog in bollen i centrum till Jesper Eliasson som tryckte in 0-1.
Hemmalaget tog över bollinnehavet men förmådde inte skapa något mer än ett par skott en bra bit utanför eller ovanför KIF-keepern Lars-Håkan "Lacke" Petterssons ribba och det lilla som nådde innanför målramen var plockpotatis.
Inte heller gästerna skapade speciellt mycket men efter dryga halvtimmen fick man till en omställning och Oskar de Vahl spelade från sin högerkant fram Emil Westberg till ett friläge och han satte 0-2 under den utrusande Andrei Colibaba.
– Det här måste vara vår sämsta halvlek på hela året, summerade en barsk Bert-Ove Blom, tränare i Torpshammar, i pausen.


Lekte dribbler - nära 0-3

Kovland såg även under den andra halvleken att ha bra koll på matchen och när Colibaba lekte dribbler i eget straffområdet med mindre lyckat resultat snodde Emil Westberg bollen men Magnus "Bobo" Eriksson hann tillbaka och rädda strax före mållinjen. Lite mer distinkt avslut där och 0-3 hade varit ett faktum men kanske blir Emil lite väl ivrig?
– Hade vi fått 3-0 där hade vi vunnit, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.
Med tio minuter kvar flyttade Torpshammar upp och gick ner på en trebackslinje och fick till lite tryck och i den 86:e minuten lyckades Tomas Decker stöta in reduceringen efter en trippelchans.
Kovland såg dock ut att kunna hålla undan men med dryga minuten kvar av ordinarie tid studsade en boll upp på en bortahand och domaren blåste straff till Kovlands stora missnöje, om man beskriver händelsen milt.
– Helt horribelt! Domaren var nog den ende som såg någon hands, dundrar Fredrik Åhsén.


Starka nerver

Rutinerade Patrik Högdahl stegade fram och placerade "Lacke" Pettersson i det ena hörnet och bollen i det andra. Starkia nerver att sätta dit den i det läget.
2-2 var kanske inte helt rättvist men Kovland får skylla sig lite själva att man inte lyckades stänga ner matchen.
Men chansmässigt var inte matchen över! Rikard Vikberg hade en jättechans att även sätta 3-2 till Torpshammar för att kunna bli 2-3 i det vändande anfallet där Emil Westberg nickade ett högerinlägg precis utanför den vänstra stolpen.
– Jag är besviken på spelet men nöjd med resultatet, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Jag är nöjd med prestationen men inte med resultatet, säger Kovlands dito Fredrik Åhsén.

• Klicka här för att höra vad tränarna tyckte mer om matchen i enlängre intervju. Ber dock om överseende p g a det surrande ljudet men naturligtvis var det någon som bara "måste" ringa precis undeer inspelningen som skedde med mobilen...


Torpshammars IF - Kovlands IF (Lokalfotbollens tips: 2-2)
2018-08-31 - 18:30 - Torpshammars IP
Målen: 0-1 Jesper Eliasson (1), 0-2 Emil Westberg (33), 2-1 Tomas Decker (86), 2-2 Patrik Högdahl (89, straff).
Domare: Omar Vali (fick mycket kritik från flera håll både under och efter matchen).
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Så här nära var Emil Westberg att nicka hem segern till Kovland på övertid. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Så här nära var Emil Westberg att nicka hem segern till Kovland på övertid. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bert-Ove Bloms Torpshammar kan fjärma sig från bottenstriden vid seger hemma mot Kovland i afton. Bert-Ove Bloms Torpshammar kan fjärma sig från bottenstriden vid seger hemma mot Kovland i afton.

Omgång 13 inleds med bottenstrid på Torps-hammars IP

(2018-08-31)

I morgon spelas omgång 13 av Medelpadsallsvenskan.
Men redan i afton tjuvstartar omgången med en viktig match i bottenstriden.


Jumbon Kovland gästar Torpshammar som ligger tre poäng före i tabllen i afton när Medelpads-allsvenskans omgång 13 tjuvstartar.
En riktig sexpoängsmatch som Lokalfotbollen kommer att vara på plats att bevaka.
Hennaseger och Torpshammar fjärmar sig en aning från striden om nedflyttning.
KIF-seger och man tar steget över detsamma och sätter press på dom övriga lagen nere i träsket.


Kvällens match:


Torpshammars IF - Kovlands IF (Lokalfotbollens tips: 2-2)
2018-08-31 - 18:30 - Torpshammars IP
Domare: Omar Vali
Matchfakta

Övriga matcher i omgång 13 spelas i morgon lördag:
14:00 Matfors IF - Essviks AIF
14:00 Söråkers FF - Ljunga/Fränsta
14:00 Nedansjö IK - Lucksta IF
14:30 Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kvicke Konrad Ålund Smedlund lånas ut från Söråker till Ljustorp. Kvicke Konrad Ålund Smedlund lånas ut från Söråker till Ljustorp.

Söråker hjälper ett Ljustorp i knipa

(2018-08-31)
Ljustorps ligger sist i Medelpadsfemman.
Nu får man hjälp av Söråker som lånar ut tre spelare till kommunkollegan.
– Vi måste försöka hjälpa varandea inom kommungränsen om vi kan, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Ljustorp tvingades skjuta upp förra helgens bortamatch mot Wiskan då man bara fick ihop fyra spelare.
Nu ställer nabon Söråker upp och lånar ut tre spelare till Justorp resten av säsongen.
– Vi måste försöka hjälpa varandra inom kommungränsen om vi kan. Det är inte bra för Timråfotbollen om Ljustorp tvingas lägga ner och definitivt inte mitt under säsongen, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
Trion det gäller är snabbe yttermittfältaren
Konrad Ålund Smelund, nittbacken Jepser Salhlberg och allroundspelaren Anders "Inista" Eiklund.
Söråker har även lånat ut unge målvakten Simon Mohlin till Ljustorps seriekollega Holm.

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fyra nöjda målskyttar för IFK Sundsvall efter 5-0-seger i dimman mot Nedansjö. Fr v: Martin Eriksson, Uros Kalember, Kevin Berg och tvåmålsskytten Jonas Nordström. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Fyra nöjda målskyttar för IFK Sundsvall efter 5-0-seger i dimman mot Nedansjö. Fr v: Martin Eriksson, Uros Kalember, Kevin Berg och tvåmålsskytten Jonas Nordström. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Första segern för beslutsamt IFK Sundsvall sedan tidigt i juni – 5-0 i dimman på Balders mot Nedansjö

(2018-08-24)

IFK Sundsvall tog tre viktiga poäng i bottenstriden när Nedansjö gästade Balders dimhöljda höjder.
Detta var kamraternas blott andra seger för säsongen, den första tog man mot Torpshammar tidigt i juni och även den hemma på konstgräset.
– Nästan så att säsongen börjar för oss nu och nu blickar vi uppåt i tabellen, säger IFK Sundsvalls tränare Tommy Hedin efter 5-0-segern.


Beslutsamt IFK Sundsvall

Det märktes att IFK Sundsvall hade kniven mot strupen inför bottenmötet mot Nedansjö. Och efter några bra insatser mot lag långt högre upp i tabellen där man varit nära att ta poäng men tappat på slutet gick man ut och tog hand om den berömda taktpinnen direkt medan gästande Nedansjö nästan blev chockade av hemmalagets beslutsamhet.
I den tionder minuten fick IFK en frispark i bra läge som Sundlånet Jonas Nordström placerade in i "målvaktens hörn" i den kraftiga diman.
2-0 och 3-0 kom kring halvtimmen spelad och var snarlika där frispelade IFK:are satte bollen i nät. Först Uros Kalember och därefter blev Jonas Nordström tvåmålsskytt.
Därefter drabbades IFK av smolk i glädjebägaren när nyttige Nils Andersson vred sönder knät. Ambulans tillkallades och det tog nästan en trekvart innan den tog sig till Balders och personalen kunde ge Nils akut vård och skjuts till sjukhuset ett par stenkast bort.
Dom elva minuter som återstod blev händelsefattiga och bestod mest av spel på mittplan. Nedansjö gick in för att stoppa blödningen och komma in i matchen medan IFK bevakade sin ledning och gick iin för att täta till bakåt.


Dopade med självförtroende

I den andra fortsatte ett av självförtroende dopat IFK behålla initiativet och med knappa kvarten in bröt sig Martin Eriksson igenom och satte 4-0 via utelämnade Simon Gröning i bortamålet. Hemmalaget hade sedan flera chanser att göra tennissiffror av det hela innan Kevin Berg i slutminuten kunde spela hem setet.
– Hade en bra känsla före matchen och vi har tränat bra senaste tiden och haft mycket folk. Nästan så att säsongen börjar för oss nu och nu blickar vi uppåt i tabellen, säger IFK Sundsvalls tränare Tommy Hedin.
– IFK sade att dom kunde ställa upp med sitt bästa lag för säsongen. Ändå lyckades vi inte tagga till i en sådan här viktig match och var inte inne i den första halvtimmen. Efter deras skada ryckte vi upp oss men riktigt bra blev det aldrig även om vi aldrig gav upp utan kämpade och slet, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

• Intervju med IFK Sundsvalls tränare Tommy Hedin

IFK Sundsvall - Nedansjö IK 5-0
2018-08-24 - 18:30 - Baldershovs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Jonas Nordström (10), 2-0 Uros Kalember (26), 3-0 Jonas Nordström (31), 4-0 Martin Eriksson (59), 5-0 Kevin Berg (90).
Domare: Anton Sundström (utmärkt insats, hanterade även skadan på IFK-spelaren bra).
Publik: 25
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Martin Eriksson driver på i djupet i dimman och fri skjuter han in 4-0 via Simon Gröning i Nedansjömålet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.
Martin Eriksson driver på i djupet i dimman och fri skjuter han in 4-0 via Simon Gröning i Nedansjömålet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.
Tro det eller ej - det blev INTE mål den här gången. Men närmare än så här är det svårt att komma, eller hur? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Tro det eller ej - det blev INTE mål den här gången. Men närmare än så här är det svårt att komma, eller hur? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Patrik "PK" Lundgren hamrade in sista spiken i Essvikskistan. Patrik "PK" Lundgren hamrade in sista spiken i Essvikskistan.

Går det att stoppa Söråker? Essvik lyckades inte

(2018-08-24)

Söråker hittar i år vägar att vinna matcher.
Essvik tog ledningen uppe på "Vallen" och hade bud på mer men ändå lyckades "Lötagänget" vända och vinna med klara siffror.
– Vi inledde trevande men efter deras ledningsmål vaknade vi till och kunde vinna matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Essvik bud på fler mål efter 1-0

Hösten har tidigare säsonger varit ett aber för Essvik. I år har man inlett med en knapp 1-0-seger mot jumbon IFK Sundsvall, därefter 1-5 mot Lucksta och i afton 1-4 mot Söråker hemma på "Vallen".
Men det är mot seriens två topplag så man ska kanske inte dra allt för stora växlar på det – ännu.
Och det började bra när altmeister Robert Johansson knoppade in en hörna innan klockan tickat upp till kvarten.
– Vi hade sedan bud på fler mål men lyckades inte sätta dit bollarna, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
Årets Söråker verkar alltid hitta en väg att vinna fotbollsmatcher. Och så även denna gång. När inte Essvik förvaltade sina lägen kunde istället gästernas Jesper Andersson sätta ett vänsterskott på Anton Jonssons passning och Joar Steens cemtring in till Martin Vestin vända till 1-2 på mindre än två minuter efter dryga halvtimmen.
– Slarv och halkning ledde till dessa mål, suckar Fredrik Martinsson.
Tidigt in i andra ökade Khalil Masri på till 1-3 med en nick och på stopptid fastställde Patrik "PK" Lundgren serieledarnas seger till 1-4 efter att han löpt sig fri på en långboll och lobbat över hemmamålvakten.


Går ut på att göra mål

Hemmatränaren grämde sig för målsumpningarna.
– Vi hade ett friläge efter deras tredje mål och hade behövt sätta det. Jag tycker att vi gör en bra match men fotboll går ju ut på att göra mål och dom satte sina chanser och inte vi. Enkel matematik, säger Fredrik Martinsson.
– Vi inledde trevande men efter deras ledningsmål vaknade vi till och kundevända och vinna matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
Söråker som hade sin tränare Nermin Zulovic på läktaren även om den assisterande domaren hade synpunkter på att han satt på "fel" läktare och fick flytta in under taket...
Backlinjen med Oscar Fors i spetsen samt målgörarna ska hyllas lite extra i ett starkt Söråkerkollektiv.
Elias Staffansson bäst i Essvik och som slet hårt i vanlig ordning.
Frågan man nu ställer sig. Leder det ända till division 3 för Söråkers FF?

Essviks AIF - Söråkers FF 1-4
2018-08-24 - 18:30 -  Essviksvallen
Målen: 1-0 Robert Johansson (14), 1-1 Jesper Andersson (34), 1-2 Martin Vestin (36), 1-3 Khalil Masri (48) 1-4 Patrik Lundgren (90+4).
Domare: Reza Nematbakhsh (godkänd)
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Widahls hattrick tog död på Ljunga/ Fränstas obesegrade svit. Oliver Widahls hattrick tog död på Ljunga/ Fränstas obesegrade svit.

Första förlusten för Ljunga/Fränsta blev en braktorsk mot Lucksta

(2018-08-24)

Det blev inte någon tolfte raka match utan förlust för Ljunga/ Fränsta även om det började bra med Andreas Modéns ledningsmål.
Serietvåan Lucksta vände sedan på Ljungalid efter bland annat ett hattrick av Oliver Widahl och krossade hemmalaget och åkte hem med en 7-1-victoria!


Utvisning och mål i baken

Efter elva raka matcher fick idag Ljunga/Fränsta inkassera säsongens första förlust när serietvåan Lucksta gästade Ljungalid.
Det började emellertid bra för hemmalaget då Andreas Modén gav dom blå-svart-randiga ledningen redan i den nionde minuten.
Dennis Moberg var dock inte sen att kvittera och därefter var det ställningskrig mellan lagen med bra tempo och tuffa närkamper.
I minut 44 tog målgörare Modén bollen med handen och fick syna det röda kortet direkt.
– En horribel utvisning, dundrar Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.
– Jag tycker att det var ett rött då handen är långt ifrån kroppen och Oliver (Widahl, reds an,) hade kommit helt fri om passningen gått igenom, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
För mer salt i såren, eller lök på laxen, gjorde Luckstatränaren 1-2 precis innan pausvilan. Ett tumgt mål i det läget.


Tidigt Luckstamål i andra

Kampen fortsatte i den andra halvleken men när Oliver Widahl satte 1-3 timmen in i matchen och bara minuten senare även 1-4 var Luckstasegern i hamn kändes det som och med en man mer.
Med knappt tio minuter kvar var det Daniel Näslunds tur att syna det röda kortet och med två man mer kunde Lucksta göra tre ytterligare mål tack vare dom större ytorna via Moberg, Widahl och Hakim Rouass. Den senare som var tillbaka på planen efter skadeelände.
– Vi kunde kontrollera matchen bra efter deras utvisning i slutet av första och i andra kunde vi gå ifrån efter deras andra röda. Siffrorna speglade inte matchen men vi fick ytor när dom flyttade fram och speciellt efter deras andra utvisning. Men vi fick verkligen jobba hårt för poängen, säger Jimmie Nordberg. 


Inte nöjd med domarens insats

Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson var smått uppgiven efter matchen.
– Har nog aldrig känt att man gjort en bra match när man förlorar med så stora siffror. Men denna gång så gör jag faktiskt det. Jag är oftast väldigt mild med min kritik emot domarna! Men idag får bli ett undantag. Helt ärligt så är det den sämsta insats jag någonsin skådat. Först utvisnings-handsen som såklart gör det väldigt svårt för oss. Sedan är det så många konstiga beslut, bland annat så missade dom många solklara offsider och  när vi åker på vårat andra röda kort så är det proppen ur och siffrorna drar iväg. Inget illa om Lucksta, dom genomförde en bra match både spelmässigt och sportsligt men enligt mig så är det domar trion som vinner denna match åt dom. Med risk att bli dumförklarad då det är svårt att skylla en sådan stor förlust på domaren, men det får jag ta denna gång, för det är precis vad jag tycker, säger Tommy Göransson.
– Domarna hade en tung kväll med några olyckliga beslut och svårt med kommunikationen mellan linje och huvuddomare under hela matchen. Förstår att Ljunga/Fränsta var väldigt besvikna på två röda kort men när dom aldrig slutade klaga och vi var tysta även om det var konstiga beslut ibland, så vinner man ingenting på att klaga på domsluten. Utvisningarna gör att glädjen över vinsten försvann, säger Jimmie Nordberg. 
Anfallsduon Oliver Widahl, tre, och Dennis Moberg, två, gör fem av Luckstas fem mål och bakåt gjorde backlinjen med Stefan Krantz och Eric Backlund i spetsen en bra match både i det defensiva- och offensiva spelet.
– Dessutom var det roligt att Hakim fick komma in och göra ett mål och en assist efter att han varit skadad under större delen av säsongen. Hans fart var med och skapade våra tre avslutande mål, säger Jimmie Nordberg

Ljunga/Fränsta - Lucksta IF 1-7
2018-08-24 - 18:30 - Ljungalid
Målen: 1-0 Andreas Modén (9), 1-1 Dennis Moberg (13), 1-2 Jimmie Nordberg (45), 1-3 Oliver Widahl (60), 1-4 Oliver Widahl (61), 1-5 Dennis Moberg (82), 1-6 Oliver Widahl (87), 1-7 Hakim Rouass (89).
Utvisningar Ljunga/Fränsta: Andreas Modén (44) och Daniel Näslund (82).
Domare: Temesgen Habte Eyes (många olyckliga beslut och ingen samklang mellan huvuddomare och hans assistenter).
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jonas Richnau Ersson bröt dödläget på Thulevallen under fredagskvällen. Jonas Richnau Ersson bröt dödläget på Thulevallen under fredagskvällen.

Matfors klättrade upp till tredje plats i tabellen

(2018-08-24)

Matfors klättrade förbi både Essvik och Ljunga/Fränsta i tabellen och upp till tredjeplats sedan man efter en mållös första halvlek vunnit den andra mot Torpshammar med 2-1.
– Torpshammar försvarade sig bra men vi fortsatte att gnugga på vilket gav utdelning, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Ville slå vakt om poängen

Matfors hade mycket boll men Torpshammar kom till Thulevallen och ville slå vakt om den poäng man hade när man anlände.
Och man såg också länge ut att lyckas men i mitten av den andra halvleken kunde Jonas Richnau-Ersson sätta bollen i nät bakom Andrei Colibaba i Torpshammars mål.
Gästerna flyttade därefter upp i planen för en kvittering men det hela slutade med att Jimmy Holmgren spelade fram Oscar Nilsson-Böös som avslutade kliniskt till 2-0.
Torpshammarspelarna är emellertid av segt virke och gav aldrig tappt och bara ett par minuter senare satte Anton Skarpsvärd Olsson reduceringen.
– Vi hade några hörnor sista tio och med lite tur hade vi fått en poäng. Men Matfors vinner rättvist, helt klart, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Blom fortsätter:
– Är trots förlusten inte alltför besviken. Vi hade manfall inför matchen och visste att det skulle bli svårt men jag tycker grabbarna höll sig till vår gameplan perfekt även om vi blev lite trötta på slutet.


Gnuggade på

Matfors var inte nöjda med spelet men med dom tre poängen.
– Torpshammar försvarade sig bra men vi fortsatte att gnugga på och rulla boll vilket till slut gav utdelning. Ingen supermatch av oss men en helt okey andra halvlek där dom fick flytta på fötterna och vi fick ytor när dom blev trötta, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
Spelare som utmärkte sig extra i Matfors var Jimmy Holmgren som var tillbaka efter skada och visade direkt att han blir en viktig pjäs för Brukets Blå under hösten.
I Torpshammar visade sig Håkan Moberg ännu en gång vara drypsäker i mittförsvaret och på mitten hoppade Stefan Gustafsson in och höll i och fördelade bollen i mån av ork.

Matfors IF - Torpshammars IF 2-1
2018-08-24 - 18:30 - Thulevallen
Målen: 1-0 Jonas Richnau Ersson (67), 2-0 Oscar Nilsson-Böös (78), 2-1 Anton Skarpsvärd Olsson (80).
Domare: Thomas Berglund (bra)
Publik: 51
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lützendimma? Nej, Balders kan konkurrera! Det var inte bara jag som knappt såg något av matchen IFK Sundsvall - Medansjö IK. Men vad jag kunde lyssna mig fram till vann IFK en viktig seger i bottenstriden. Och det mer hela 5-0! Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Lützendimma? Nej, Balders kan konkurrera! Det var inte bara jag som knappt såg något av matchen IFK Sundsvall - Medansjö IK. Men vad jag kunde lyssna mig fram till vann IFK en viktig seger i bottenstriden. Och det mer hela 5-0! Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 12:
Sviter bröts men toppduon tog treor

(2018-08-24)

IFK Sundsvall vann för första gången sedan tidigt i våras och Ljunga/Fränsta åkte på sin första förlust.
Två längre sviter som bröts.
Men i toppen vann både Söråker och Lucksta och befäster sina platser i tabellen.
Resultat och matchfakta från kvällens matcher:


Essviks AIF - Söråkers FF 1-4
2018-08-24 - 18:30 -  Essviksvallen
Matchfakta

IFK Sundsvall - Nedansjö IK 5-0
2018-08-24 - 18:30 - Baldershovs IP, konstgräs
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Lucksta IF 1-7
2018-08-24 - 18:30 - Ljungalid
Matchfakta

Matfors IF - Torpshammars IF 2-1
2018-08-24 - 18:30 - Thulevallen
Matchfakta

Fotnot:
(referat kommer under lördagen då jag inte hann med att ringa runt till samtliga tränare/ledare, kommer även en videointervju med IFK Sundsvalls tränare efter segern).

• Resultat, matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Det var mest ställningskrig på Kubens IP men vi bjöds även på en och annan finess, t ex en bicycleta. Foto: Lokalfotbollen.nu.