NYHETER
Div 3 Mellersta Norrland

Medelpadslag i serien 2019: Lucksta IF, Stöde IF, Sund IF, Svartviks IF och Östavalls IF.

Linus Stafrin har avancerat i seriesystemet med Selånger FK. Först upp från sexan till femman och därefter till fyran där han var med och räddade de blårödrandiga kvar. Nu blir det spel i trean nästa år då 18-åringen tar steget över till Matfors IF. Foto: Pia Skogman Lokalfotbollen.nu.
Linus Stafrin har avancerat i seriesystemet med Selånger FK. Först upp från sexan till femman och därefter till fyran där han var med och räddade de blårödrandiga kvar. Nu blir det spel i trean nästa år då 18-åringen tar steget över till Matfors IF. Foto: Pia Skogman Lokalfotbollen.nu.

Matfors första nyförvärv – Linus Stafrin ansluter från Selånger

(2019-11-15)
Nya division 3-klubben Matfors IF har landat sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Det är den offensiva kraften Linus Stafrin, 18, som ansluter från Selånger FK.
– Vi försökte få till en övergång redan i somras men då valde han att vara kvar och rädda kvar Selånger i fyran, säger nye huvudtränaren Andreas Jonsson.


Matfors IF blev i höstas klar för division 3-spel efter kvalrafflet mot Arnäs från Ö-vik.
Nu har "Brukets Blå" gjord klart med säsongens första nyförvärv. Det är unge lovande Linus Stafrin som anländer från Selångers FK.
Så här säger nye huvudtränaren Andreas Jonsson om sitt nyförvärv:
– Linus är en kille som jag följ på nära håll i både sexan,femman & fyran. Trots sin unga ålder har han imponerat på mig samtliga matcher som vi har mött Selånger. Jag var redan i somras angelägen om att få honom till oss men då valde han att stanna och hjälpa SFK kvar i fyran. Det kändes tråkigt för oss då men samtidigt säger det en del om honom som person.

Men Andreas och Matfors hade större lycka nu efter avslutad säsong.
– Ja, nu har vi lyckats landa i en övergång och det är jag glad över. Linus har som sagt varit högt upp på min önskelista över en längre tid. Trots att han bara är 18 år har han god erfarenhet från spel på seniornivå. Han är en otroligt smart fotbollsspelare både med- och utan boll. Jag är övertygad om att han kommer passa bra in i våran grupp, vårt sätt att spela och att han i våran miljö kommer ta nästa steg i sin utveckling.
– Förutom en bra fotbollsspelare får vi också in en väldigt fin kille i gruppen. Övertygad om att detta kommer bli bra både för Linus och Matfors IF. Ett plus är också att Linus kan spela på flera positioner. Vi ser honom kanske främst som forward men vet även om att han har goda kvaliteter i en offensiv mittfältsroll centralt i banan.

Något klart ännu men en assisterande till dig?
- Inget klart ännu, vi väljer att ha lite is i magen på den fronten tillsvidare, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.

Göran Sundqvist och Stefan Bjertung - Sunds tränarpar som ska försöka föra Sund tillbaka till trean.
Göran Sundqvist och Stefan Bjertung - Sunds tränarpar som ska försöka föra Sund tillbaka till trean.

"Sunkan" återvänder till Sund för en sjätte säsong – får "Ryssen" som sidekick

(2019-11-12)
Ifjol lämnade Göran Sundqvist tränarsysslan i Sund för att bli assisterande i IFK Timrå.
Nu är han tillbaka på Maland för en sjätte tränarsäsong och som sidekick får han Stefan Bjertung.
– Vi är glada att "Sunkan" återvänder till oss för en sjätte säsong och "Ryssen" kommer att bli ett jättebra komplement, säger klubbens starke man Claes Nyman.


Efter en ojämn säsong med en hel del skador, inte minst i backlinjen, slutade Sunds säsong med en degradering.
Tränarduon Emad Nademi och Mikael Kotermajer slutade efter bara en säsong som huvudansvariga och ersätts nu med den den ersatte - Göran "Sunkan" Sundqvist som ifjol var assisterande till Robert Englund i Timrås division 2-lag. En syssla som de entledigades från när bara ett par omgångar återstod nu i höst.
Som sidekick får han gamle målvaktsbjässen Stefan Bjertung.
– Vi är glada att "Sunkan" återvänder till oss för en sjätte säsong och "Ryssen" kommer att bli ett jättebra komplement, säger klubbens starke man Claes Nyman.
Det ryktas om spelarflykt från Sund. Det är flera spelare som placeras i andra föreningar.
– Inget jag känner till. Men vi kommer att ha ett möte med spelartruppen nu när vi gjort klart med tränare, säger Claes Nyman.

Hur kommer det sig att du återvänder till Sund IF, "Sunkan"? Trodde att du skulle ta ett sabbatsår efter Timråäventyret?
– Mycket av beslutet att jag kör överhuvudtaget grundar sig på att jag inte kan sitta still. Sedan älskar jag fotboll och att vara ledare och att utveckla spelare. Både individuellt och som lag. Att det blev Sund är ju för att Claes (Nyman), Lasse (Edlund) och "Henke" (Henrik Öhman) har varit tydliga med vad de vill ha för karaktär som tränare och jag passar väl in på profilen de lagt fram,

Vad säger du om att få Stefan Bjertung somm assisterande?
– Att få chansen att leda laget med "Ryssen" ska bli kul, då han alltid var ett stöd till mig när han lirade under min förra period i klubben. Jag har också fått bra respons från flera av de spelare jag hade då och som kommer tillbaka eller kör vidare. Det har påverkat mycket till beslutet, avslutar Göran Sundqvist.

Linus Ljuslinder med statyetten som bevis att han utsetts till Årets Luckstaspelare 2019.
Linus Ljuslinder med statyetten som bevis att han utsetts till Årets Luckstaspelare 2019.

Linus Ljuslinder bäst i Lucksta 2019: "Mycket välförtjänt"

(2019-11-12)
Linus Ljuslinder.
Så heter Luckstas bästa spelare fotbolls-säsongen 2019.
– En mycket välförtjänt utmärkelse, säger tränaren Paul Thompson.


Lucksta åkte lite nesligt ur division 3 efter kvalspel (läs artiklar nedan) den här säsongen.
Det hindrade inte från flera bra individuella prestationer och i helgen utsågs Årets Bästa Luckstaspelare. Priset gick till nyförvärvet från IFK Timrå, Linus Ljuslinder, och detta i hård kamp med lillebror Fredrik, ny från Söråker.
Så här säger tränaren Paul Thompson om utmärkelsen på klubbens Instagram:
– Inget att klaga på. En mycket bra spelare som har lett sitt lag och uppvisat en enastående karaktär både på och utanför planen. En mycket välförtjänt utmärkelse!

Det blev 15 säsonger i ÖIF för Pär Malmberg. Det blev 15 säsonger i ÖIF för Pär Malmberg.

Slutar i Östavall efter 15 säsonger: "Fortsätter på en lägre nivå"

(2019-11-12)
Efter femton säsonger i Östavalls IF väljer profilen nu att tacka för sig i västraklubben. 
– Jag ska nog fortsätta att sparka lite boll i något år till, fast på en lägre nivå, säger Pär Malmberg, 37 år i december.


Det blev femton säsonger för Pär Malmberg i Östavalls IF. Nu väljer veteranen att avsluta sin karriär på Skogsvallen.
Lagkompisen Jesper Gulliksson intevjuade "Mallis" på klubbens hemsida efter säsongen och det tagna beslutet.

Hur var klubben när du kom hit första gången som 22-åring?
– Det är klart att det blivit bättre. Inför varje säsong så säger Fredlund att det ska bli lite bättre, lite proffsigare. Så klart att det är bättre nu än då.

Varför blev det Östavall egentligen?
- Jag spelade i Ånge IF, som då var ett lag i de nedre regionerna i division 5. Jag kände att jag ville testa på spel i en högre division. Det och att Jens Östlund var tränare gjorde att jag valde att flytta till Östavall sommaren 2004.

Hur gick det då?
– Det gick bra, vi höll på att gå upp till division 3 redan första säsongen om jag inte minns fel. Säsongen efter det åkte vi ur, som favoriter till att gå upp egentligen. 2008 vann vi division 5 och efter det har vi spelat i division 4 fram tills att vi vann kvalet för ett par år sedan och gick upp i trean.

Hur var säsongen när ni tog steget upp till division 3?
– Det var ett roligt år. Det som satte sig mest på minnet var sista hemmamatchen mot Svartvik och kvalet. I matchen mot Svartvik vände vi ett 0-3-underläge till 3-3 och jag själv fick göra det tredje målet. Nog ett av de viktigaste målen i Östavalls IF:s historia.

Hur var kvalet?
– Det blev en total överkörning i första matchen mot Stöde med 5-0. De kom då ifrån division 3. I den andra matchen spelade vi 0-0 borta mot Älgarna och i den sista matchen vann vi med 3-0 borta mot Tandsbyn. Efter det blev det fest! Elliot Kårelind var en jätte för oss i kvalet.

Ett historiskt avancemang! Har du några speciella minnen från de tre åren i division 3?
– Vår debutmatch hemma mot Sollefteå var en härlig känsla, som vi vann med 4-1. Första året fällde vi nästan alla topp 3-lagen hemma. Det var bara Kramfors som kom undan Skogsvallen med en poäng. Sedan minns jag gärna förra årets pärla borta mot Kuben.

Ja det var en riktig raket! Om du får agera expert. Hur går det för Östavall nu när du slutar? Var är klubben om fem år?
– Svårt att säga. Jag hoppas att vi klarar av att vara kvar i division 3 och att vi även i fortsättningen klarar av att göra det med en trupp bestående av större andelen spelare från närområdet.

Det låter som en bra plan. Du har blivit 36 år och fyller 37 i december. Vad blir planen nu? Kör du trav och jakt för hela slanten eller funderar du på en ny hobby istället för fotbollen?
– Jag ska nog fortsätta att sparka lite boll i något år till, fast på en lägre nivå så andra intressen och familj kan få komma i första hand, avslutar Pär Malmberg.

Pär Malmberg kommer att avtackas på Skogsvallen i någon av nästa års hemmamatcher.

Luckstas tränarduo Paul Thompson och Jimmie Nordberg (spelande) får fortsatt förtroende och ska nu försöka föra klubben tillbaka till trean.

Lucksta förlänger med sin tränarduo Nordberg & Thompson

(2019-11-07)
Degraderingen till trots.
Lucksta förlänger med sin omtyckta tränarduo Jimmie Nordberg och Paul Thompson.
– Vi gjorde klart med dem förra veckan, säger sportchefen Martin Ålin.


Trots en riktigt bra höst tvingades Lucksta kliva ner i division 4 efter kvalspel sedan Teg i sin avslutningsmatch mot Arnäs kört över övikarna med hela 8-0 och tagit division 3-platsen tack vare bättre målskillnad.
Nu siktar laget med hemvist på Sörforsvallen på en snar comeback till trean. Till en början har man gjort klart med fjolårets tränarduo Jimmie Nordberg (spelande) och Paul Thompson.
– Vi gjorde klart med dom förra veckan och vad det gäller spelartruppen men jag kan tänka mig att ett par spelare kommer att välja Medskogs då vi inte kommer att kunna ha något samarbete då vi spelar i samma division nästa år. Om vi nu inte får en frisläng i division 3 av någon anledning, säger sportchefen och målvakten Martin Ålin.

Inga nyförvärv klara?
– Vi har några spännande namn på gång men det får du reda på när allt är klart, säger "Ålla".

Och vad händer med den egna karriären. Du är ingen ungdom länger? (skratt)
– Sant. Jag behöver rehaba kroppen. Skulle tro att jag behöver fyra tilll sex månader för att reparera alla skador. Men till hösten kan det säkert bli någon match i fall det skulle knipa, säger den rutinerade keepern.

Om en dryg vecka vet vi om Lucksta får en frisläng eller inte. Rent statis

Luckstas match & målliga 2019

23 matcher:
Jimmie Nordberg, 4 mål
22 matcher:
Oliver Widahl, 15 mål
Linus Ljuslinder, 3 mål
21 matcher:
Eric Backlund Viitala
20 matcher:
Martin Drugge Eriksson, 2 mål
Fredrik Ljuslinder, 2 mål
18 matcher:
Anton Jonsson, 5 mål
17 matcher:
Dennis Moberg, 3 mål
16 matcher:
Hakim Rouass, 4 mål
Jimmy Ilvonen, 1 mål
14 matcher:
Ola Hagberg
13 matcher:
Elias Lindqvist, 1 mål
Mohamadou Sumareh, 1 mål
Oliwer Karlsson (plus 10 matcher för Sund IF)
Axel Drewsen
12 matcher:
Mike Karinga Persson, mv
7 matcher:
Martin Ålin, mv
Kevin Tumfart
6 matcher:
Anton Stadling, mv 
Felix Drewsen
5 matcher:
Robin Nordin, 1 mål
Innocent Manzi
Emil Norrman
4 matcher:
Joakim Edström, 1 mål
Stefan Krantz
2 matcher:
William Latifi

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Östavall förlänger med sina tränare David Nordberg och Jordan Binns. På bilden flankerad av klubbens rekryteringsansvarige Roger Pålsson. Foto: Lars-Gunnar Nordlander.

Östavall förlänger med succétränaren David Nordberg: "Något som jag uppskattar"

(2019-11-06)
Efter fjolårets lyckosamma säsong väljer, givetvis, Östavall att förlänga med succétränaren David Nordberg.
– Det betyder att både styrelsen och spelarna varit nöjda med det jobb vi lagt ner tillsammans, säger David Nordberg ödmjukt.


Östavalls IF gjorde sin bästa säsong någonsin i år då man taxade in på en jättefin femteplats, sex poäng från kvalspel till division 2.
Nu har västraklubben gjort klart med succétränaren David Nordberg och hans spelande assistent Jordan Binns för en förlängning.
– Jätteskoj! Det är något som jag uppskattar och det betyder att både styrelsen och spelarna varit nöjda med det jobb vi lagt ner tillsammans, säger David Nordberg ödmjukt.
Klubben hade en målsättning inför säsongen att spela division 3-fotboll även 2020. Något som man också infriade med råge.
– Jag ville inte riktigt tänka så utan såg en större potential i spelartruppen och jobbade mer efter prestation än målsättning. Man kan bli låst och nöjd om man klarar den uppsatta målsättning och att en mätthet kan infinna sig om den infrias tidig, säger David Nordberg.

Östavall har genom åren gjort sig kända för att ha många spelare "från stan" som pendlar de tretton milen några gånger i veckan.
– Men riktigt så är det inte längre. Vi har ett par från Sundsvall och även ett par som bor i Östersund men hela sexton av spelartruppen bor och lever i vår kommun. De som kommer till oss gör det av den anledningen att de trivs och många blir kvar flera säsonger. Se på vår målvakt Mykhailo Barabanov och offensive Yaroslav Voloshyn som spelat med oss i fyra säsonger nu. 
Rekryteringsansvarige Roger Pålsson jobbar för fullt för att få till en slagkraftig spelartrupp även 2020. Klart är att veteranen Pär Malmberg lägger bollskorna på hyllan och frågetecken gäller även för nyttige ytterbacken Mattias Deciker som fått sitt andra barn och tvekar när det gäller en fortsättning.
– Givetvis hoppas vi på att Mattias fortsätter och att vi får behålla årets trupp och kanske krydda den med ett par nya spelare. Klart är att "Jocke" Andersson gör comeback efter fjolårets time-out, säger David Nordberg.

Östavalls match & målliga 2019

24 matcher:
Yaroslav Voloshyn, 10 mål
Haik Danielian, 6 mål
Mykhailo Barabanov, mv
23 matcher:
Khoger Friad Hammad, 6 mål
22 matcher:
Daniel Wallsten, 8 mål
Jesper Gulliksson, 2 mål
21 matcher:
Ebrahim Tajik, 2 mål
20 matcher:
Jordan Binns, 2 mål
Mattias Larsson
19 matcher:
Magnus Rimeslåtten
18 matcheer:
Mattias Decker
Adam Norling
16 matcher:
André Rydén, 1 mål
14 matcher:
Elias Wennerberg
12 matcher:
Joakim Andersson, 1 mål
10 matcher:
Albin Karlsson, 1 mål
8 matcher:
Jonas Axelsson
Martin Edlund
5 matcher:
Pär Malmberg
4 matcher:
Christoffer Strandin
3 matcher:
Mathias Edlund

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Stöde IF vann division 3 Mellersta Norrland i år och kvalificerade sig för spel i tvåan 2020! Nu väntar spelarna på att styrelsen ska ta beslutet om att det även blir en verklighet. Främre raden fr v. Rabii Hamdan, Tayron Martin, Josh Chatee, Semir Salia, Mattias Norin, Bleart Ugzmajli och Ben Slade. Foto: Linnea Zätterquist.
Mattis Backlund, ordförande i Stöde IF, tror och hoppas på division 2-spel 2020. Mattis Backlund, ordförande i Stöde IF, tror och hoppas på division 2-spel 2020.

Stöde IF har bestämt sig för spel i division 2 – till 99 procent...

(2019-11-05)
Igår fick Lokalfotbollen det glädjande beskedet om att Stöde tackat ja till spel i division 2 Norrland nästa år.
Men idag dementerar ordföranden Mattis Backlund att så är fallet.
– Vi hade ett medlemsmöte igår kväll och vi har inte tagit något officiellt beslut ännu, men till 99 procent kommer vi nog att spela i tvåan om vi löser ett par stöttestenar, säger föreningens unge ordförande.


Det var inte bara glädje i Stöde när det röda laget kvalificerade sig för division 2-spel för första gången i klubbens 101-åriiga historia.
På sociala medier har det bildats ett "för och emot" division 2-spel där många oroat sig för klubbens ekonomi.
- Helt klart är att det är betydligt dyrare att spela i division 2 med alla resor och eventuella övernattningar och spelarkontrakt, säger unge ordföranden och förre spelaren Mattis Backlund.
Mattias fortsätter:
- Det krävs mycket även runt i kring laget med fler personer engagerade och rent administrativt från klubben. Men jag är övertygad om att det här är saker som vi kommer att hitta lösningar på. Rent formelt har vi inte tackat ja till Svenska Fotbollförbundet ännu men det är i stort sett klart till 99 procent att vi spelar i division 2 nästa år, avslutar Mattis Backlund. 
- Jag jobbar efter förutsättningarna att det är spel i division 2 som gäller och har kontakt med fjolårets spelartrupp och jobbar även på att hitta nya spelare. Det är redan många som hört av sig och vill spela i tvåan med oss, säger tränaren Anders Strandlund.
 

Stödes match & målliga 2019

23 matcher:
Semir Salia, 9 mål
22 matcher:
Charles Hornby, mv
Josh Chatee, 7 mål
21 matcher:
Niclas Möllhagen, 3 mål
20 matcher:
Mika Petteri Lindroos, 2 mål
Shane Marshall
19 matcher:
Felix Häggström, 7 mål
Rabii Hamdan, 2 mål
16 matcher:
Daniel Näslund, 1 mål
Ryan Woodside, 1 mål
Mattias Norin
15 matcher:
Ben Slade, 1 mål
14 matcher:
Ryan Jackson
13 matcher:
Thomas Colby, 6 mål
Adam Kerfstedt
12 matcher:
Bleart Ugzmajli, 12 mål (plus 10 matcher, 4 mål i Svartviks IF).
10 matcher:
Lamin Kargbo (plus 17 matcher, 1 mål för Sund IF)
Tayron Martin
7 matcher:
Robin Cardegren, 2 mål
6 matcher:
Subhan Kaki (plus 5 matcher i Sund IF)
Linus Sjölander
5 matcher:
Gjynejt Berisha (plus 6 matcher för Sund IF)
4 matcher:
Maxwell Osadolor
2 mål:
Christoffer Göransson, mv
Kim Eriksson
Håkan Helsing
Nils Högbom
Jakob Melande
Bakary Njie
Bamekee Touré (plus 7 matcher, 3 mål IFK Timrå, div 2 Norrland)
1 mål:
Joakim Strömblad, mv
Fitim Ugzmailji

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Tränaren "Jocke" Sjödin lämnar "Blackbay" efter fem säsonger. Tränaren "Jocke" Sjödin lämnar "Blackbay" efter fem säsonger.

"Jocke" Sjödin tackar för sig i Svartvik efter fem år: "Fått vänner för livet"

(2019-11-05)
Fem år fick räcka.
Nu väljer "Jocke" Sjödin att tacka för sig som tränare för Svartviks IF.
– Ett beslut som har växt fram under resans gång. Det har varit fem fantastiska år och jag har fått vänner för livet, säger "Jocke" Sjödin.


Det har varit klart någon månad att Joakim "Jocke" Sjödin tackar för sig efter fem säsonger som tränare för Svartviks IF.
– Ett beslut som har växt fram under resans gång. Det har varit fem fantastiska år där resan startade som assisterande bakom Fredrik Carström, säger "Jocke" Sjödin.
Första året kom laget tvåa i Medelpadsallsvenskan och kvalade till division 3. Dock utan att gå upp.
– Men året därpå vann vi serien och gick upp i trean, säger "Jocke" Sjödin.

Svartvik har nu fullbordat sin tredje säsong i division 3.
– Jag tycker vi har etablerat oss i division 3 och tagit kliv framåt hela tiden, säger "Jocke" Sjödin, som nu alltså väljer att kliva av tåget.
– Det har varit otroligt lärorikt för mig och jag har fått vänner jag bär med mig för livet. Nu hoppas jag att Svartvik siktar mot nya mål och fortsätter att satsa på unga talanger i distriktet och att dom tar tillvara på grabbarna i 04/05 laget som är jätteduktiga, säger "Jocke" Sjödin.
Vad som händer nu för tränare Sjödin är ännu oklart.
– Jag ska ta mig en funderare på vad som händer härnäst men jag kan också tänka mig att ta en paus och ta igen förlorad tid med familjen. Eller kanske snörar på mig skorna igen och kör ett år med Essvik, avslutar "Jocke" Sjödin.
Lokalfotbollen har sökt managern Leif Wiklund hur det går i jakten på en ersättare och väntar på återkoppling.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Matfors tränarduo Andreas Jonsson och Tobias Sjölund förde upp Matfors IF till division 3. Det blir emellertid bara Andreas som följer med Brukets Blå upp i trean då "Tobbe" nu tackar för sig efter två år som huvudansvarig. En uppgift som nu Andreas övertar. . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Succéduon spräcks – Tobias Sjölund slutar men vapendragaren Andreas Jonsson tar över som huvudtränare för Brukets Blå inför division 3-comebacken


(2019-11-04)
För en månad sedan var han med och förde upp Matfors till division 3.
Nu väljer tränaren Tobias Sjölund att kliva av.
Han ersätts av andretränaren Andreas Jonsson som nu får huvudansvaret
– Att jag får fortsatt förtroende från sektion och spelarhåll är jag väldigt tacksam för och håller högt, säger Brukets Blås nye huvudtränare.

 

Tobias Sjölund, son till gamle storcentern Christer Sjölund som på 60-talet var allsvensk i IFK Norrköping, tränade under året upp Matfors IF till division 3. Nu väljer "MoDo-supportern" att kliva av uppdraget som huvudtränare. 
Ny ansvarig för Brukets Blås representationslag blir Andreas Jonsson. Andres har senaste två åren fungerat som assisterande tränare till "Tobbe"! och har samtidigt haft ansvaret för U-laget som han t ex ifjol förde till serieseger i Medelpadsfemman.
– Det känns väl som att jag och "Tobbe" haft ett väldigt bra och nära samarbete och jag tror båda två känt att det snarare varit delat ledarskap än huvudtränare/assisterande. "Tobbe" har varit väldigt prestigelös i den delen vilket givit mig utrymme att komma med tankar och ideér vilket jag är tacksam för. Tråkigt att han kliver åt sidan såklart men han blir kvar i föreningen med en roll i herrsektionen vilket vi i klubben är oerhört glada för, säger Andreas Jonsson.

Hur känns det att ändå kliva upp ett snäpp, på papperet?
– Att jag får fortsatt förtroende från sektion och spelarhåll är jag väldigt tacksam för och håller högt. Jag är väldigt motiverad att forsätta denna resa med klubben i mitt hjärta.

Läget i laget just nu, några nyförvärv eller spelare som slutar?
– Stämningen är bra och samtliga blir kvar vilket känns helt fantastiskt. Självklart kommer vi förstärka men för oss som redan har en bred trupp  gäller det att hitta spelare som redan idag 1 är med och hugger om en plats i startelvan. Vi har en del på gång, det kan bli klart nästa vecka men kan likväl dröja några veckor till.

Vem blir din assisterande?
– Inget är klart, vi får se hur det blir där. Det behöver inte vara en assisterande heller utan jag kan tänka mig delat ledarskap. Huvudsaken det blir en kille eller tjej som brinner lika mycket som mig för detta. Ett alternativ kan också vara att involvera fysio/fystränare Nordell ännu mer.

Och vem blir din efterträdare i U-laget i femman? För du kör väl inte vidare även där?
– Inget klart där heller mer än att jag kommer att fokusera på A-laget nästa år. Det är upp till sektionen att hitta en lämplig ersättare, avslutar Matfors nye huvudtränare Andreas Jonsson.

NiklasNorman var svårstoppad i år igen. NiklasNorman var svårstoppad i år igen.

Iggesunds Niklas Norman målgladast i år igen
– följd av en kvintett medelpadingar


(2019-10-24)
Iggesunds Niklas Norman toppade årets skytteliga, precis som ifjol.
I år följd av en kvartett medelpadingar, varav tre av dem åkte ur trean med sinalag. En märklig bedrift i sig...


Iggesunds kvicksilver Niklas Norman vann skytteligan i division 3 Mellersta Norrland ifjol.
I år upprepades historien trots att den målglade hälsingen missade några matcher under våren då han firade sin far som fyllde 60 och således tillhör den gyllene årgången 1959!
22 mål hann Norman ändå med i år vilket var fem före Zakaria Bel Mekki i Sund. 

Även de fyra nästkommande i skyttetoppen var medelpadingar. Sunds Christoffer Nerkman nätade sexton gånger. Imponerande att "Zaka" och Nerkman kom topp tre i skytteligan med tanke på att deras Sund åkte ur. 
Bleart Ugzmajli delade tredjeplatsen med Nerkman och gjorde först fyra mål för Svartvik innan han tog steget över till seriekonkurrenten Stöde där han ökade på sin målskörd med tolv mål till och såg till att Stöde tog hem seriesegern.

Oliver Widahl landade på femton fullträffar men precis som Sund åkte Lucksta ur trean. Och detta efter efter kvalspel (läs nedan).
Sexa i skyttetoppen kom den notoriske målfabrikanten Ahmad Khreis, Svartviks IF, på fjorton "sylar". En plats han delade med bäste ångermanlänning, Eugeniu Samson, Sollefteå GIF, även han med näsa för vart målet är beläget.
Östavalls bäste var i år Yaroslav Voloshyn som precis nådde tvåsiffrigt.

Skyttetoppen i division 3 Mellersta Norrland 2019:

22 mål:
Niklas Norman, Iggesunds IK

17 mål:
Zakaria Bel Mekki, Sund IF

16 mål:
Christoffer Nerkman, Sund IF
Bleart Ugzmajli, Stöde IF (varav 4 i Svartviks IF)

15 mål:
Oliver Widahl, Lucksta IF

14 mål:
Ahmad Khreis, Svartviks IF
Eugeniu Samson, Sollefteå GIF FF

13 mål:
Ion Pavlov, Sollefteå GIF FF

12 mål:
Adrian Borostean,Härnösands FF

11 mål:
Hugo SvenssonHärnösands FF110

10 mål:
Yaroslav Voloshyn, Östavalls IF

• Komplett skytteliga

Kval till division 3:
Resultat & Matchfakta

2019-10-06:
15:00 Arnäs IF - Offerdals IF 1-3
17:00 Tegs SK - Lucksta IF 3-3

2019-10-12:
14:00 Lucksta IF - Arnäs IF 6-1
2019-10-13:
14:00 Offerdals IF - Tegs SK 2-7

2019-10-19:
14:00 Arnäs IF - Tegs SK 0-8
14:00 Lucksta IF - Offerdals IF 4-1

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher

Robin Nordin kvitterade först Offerdals ledning och här trycker han in 2-1-målet efter dryga halvtimmen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
En halvskadad Jimmie Nordberg satte två frisparksmål. En halvskadad Jimmie Nordberg satte två frisparksmål.

Kval till division 3:
Bitter seger för Lucksta när kvalet avslutades – tappar division 3-platsen på sämre målskillnad

(2019-10-19)
Lucksta avslutade kvalspelet med en 4-1-seger mot Offerdal.
Samtidigt spottade Teg in mål på Arnäs och deras 8-0-vinst gör att Umeålaget flyttar upp i trean tack vare bättre målskillnad än medelpadingarna.
– Kvitteringsmålet som vi släppte in på övertid i den första kvalmatchen borta mot Teg visade sig bli avgörande, säger besvikne Luckstatränaren Paul Thompson.


Idag skulle kvalgruppen avgöras. Och mycket talade för att det skulle bli en målskillnadshistoria mellan Lucksta och Teg. Lagen möttes i den första omgången då Lucksta vände ett 0-2-underläge till en 3-2-ledning för att sedan släppa in ett kvitteringsmål på stopptid.
Offerdal hade också chansen att ta sig upp i trean men då krävdes det först och främst seger i regnet på NP3 Arena och därefter hjälp från redan avsågade Arnäs som var tvungen att ta poäng hemma mot Teg.
Och det började bra för jämtarna som tog en tidig ledning genom Christoffer Fryklund som nickade in en hörna vid den bakre stolpen och hade då gruppsegern.
Ett till synes nervöst hemmalag hämtade sig från kallduschen och i mitten av halvleken kunde Robin Nordin påpassligt utjämna efter en fin djupledslöpning in i straffområdet och ett välplacerat skott.
Lite drygt tio minuter senare tryckte samme man in ledningsbollen (se bilden ovan) på en ny djupledsboll innan halvskadade spelande tränaren Jimmie Nordberg satte två patenterade frisparkar förbi Offerdals utespelare mellan stolparna, Waldemar Hammarberg. Hammarberg som efter det andra frisparksmålet tvingades utgå skadad. In kom reserven för reserven för reserven Jon Gudmarsson, även han utespelare. Men ett fullgott alternativ skulle det visa sig. Utöver att han visade upp en bra bollmotarskap dirigerade han sitt uteförsvar på ett imponerande sätt och höll faktiskt nollan!

I paus var Lucksta kvar i trean med sina 4-1 då Teg bara hade 2-0 på Human Resurs Arena i Arnäs.
Men i andra körde Luckstas anfallsspel fast rejält och Offerdals omställningar kändes farligare och man fick också ett mål bortdömt för offside. Samtidigt började Teg ösa in mål i Ö-vik och hann med hela sex fullträffar efter pausvilan medan Lucksta gick torr trots det strilande regnet. Detta medförde att Teg tog hem kvalgruppen på bättre målskillnad än medelpadingarna som nu får börja om från början igen i Medelpadsallsvenskan. Om man nu inte får en frisläng av någon eller några anledningar? Tackar Stöde nej till division 2-spel eller Frösö flyttas upp i tvåan till exempel. Sett till det spel Lucksta visat upp under hösten besitter man den kaliber som krävs för spel i trean och i dagsläget känns man lite för bra för Medelpads-allsvenskan. Men som läget är nu blir det inga El Fantastico mot Matfors nästa år heller då Brukets Blå lirar i trean. Men som sagt, vi hoppas att Sörforsgänget får en frisläng lite längre fram i höst eller under vintern.
Oavsett vilket gratulerar Lokalfotbollen Tegs SK till platsen i division 3. Om det blir den mellersta eller nordligaste serien återstår att se.

Tränarsnack:
• Klicka här för att se och höra Luckstas tränare Paul Thompson.

TV:
• Se höjdpunkterna från Lucksta - Offerdal

Lucksta IF - Offerdals IF 4-1
2019-10-19 - 14:00 - NP3 Arena
Mål: 0-1 Christoffer Fryklund (5), 1-1 Robin Nordin (21), 2-1 Robin Nordin (33), 3-1 Jimmie Nordberg (39), 4-1 Jimmie Nordberg (41).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 72 i regnet
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & sluttabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Jimmie Nordberg är precis på väg att dra in 3-1 på frispark rakt upp i det högra x-et med sin eminenta vänsterfot förbi både mur och Offerdalskeeper. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Offerdals utespelare mellan stolparna, Waldemar Hammarberg, tittar långt efter Jimmie Nordbergs frispark rakt upp i x- fram till 3-1. Nian Ola Hagberg nöjd med händelserna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hur hamnade hörnsparken uppe på hörnflaggan? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Lucksta skapade många målchanser mot Offerdal sista kvarten i första halvlek. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det var några tuffa närkamper i kvalmatchen mella Lucksta och Offerdal. På bilden kämpar Luckstas lagkapten Oliver Widahl i vätan på NP3 Arena Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kommer skada att stoppa Jimmie Nordbergs medverkan i dagens avslutande kvalmatch? Kommer skada att stoppa Jimmie Nordbergs medverkan i dagens avslutande kvalmatch?

Kval till division 3:
Måljaktsrysare när Lucksta avslutar kvalspelet

(2019-10-19)
Idag avslutas kvalet till division 3 och det kan bli en måljakt utan dess like när Lucksta möter Offerdal på NP3 Arena och Arnäs tar emot Teg.
– Målet är att vinna matchen och ta tre poäng, då har vi gjort det vi kan, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg


I eftermiddag ska det avgöras om Lucksta spelar division 3-fotboll även nästa år. Och det kommer att bli en riktig kvalrysare i den avslutande omgången där Lucksta och Teg toppar tabellen med lika många poäng och målskillnad. Skillnaden är att Umeålaget gjort ett mål mer. Bara gruppsegraren är helt klara för spel i trean 2020.
Lucksta tar emot Offerdal, som vid seger fortfarande har chans till uppflyttning men då krävs även att ett redan avsågat Arnäs tar Tegs skalp hemma på Human Resorse Arena. Något som på förhand känns föga troligt. Istället lär Teg jaga mål, massor av mål, vilket också lär gälla för Lucksta. Så vad gäller? Återhållsam tokoffensiv, spelande Luckstatränaren Jimmie Nordberg?
– Målet är att vinna matchen och ta tre poäng, då har vi gjort det vi kan.  Sedan får man hoppas att vi kan göra några mål också, säger Luckstaikonen.

Lucksta är svårslagna hemma på Sörforsvallen men idag blir det spel inne i stan på NP3 Arena.
– Sörforsvallen håller inte för spel i mitten av oktober i år tyvärr. Förra helgen mot Arnäs var planen rena träsket men det är klart vi hade haft fördel av att spela på Sörforsvallen där vi trivs ypperligt men vi har nu tränat fyra pass på NP3 så vi är redo för match på planen, säger Jimmie Nordberg.
Dessvärre kan inte Lucksta ställa upp helt ordinarie i den här viktiga matchen.
– Det är ett gäng spelare bortresta och sjukdomar på några men som vi hoppas hinner friskna till. Sedan har Anton Jonsson och jag smärtor vilket gör att startelvan tyvärr inte är spikad ännu. Ett orosmoment såklart men vi känner oss tillfreds med truppen och kommer ha minst elva spelare redo för spel. Så vi börjar med att gå för tre poäng sedan får se hur matchen tar sin form. Vi hoppas såklart avsluta säsongen på bästa sätt, avslutar Jimmie Nordberg.

Det lär bli en "telefonmatch" där varje mål kommer att bli betydelsefullt. Och förhoppningsvis går det Luckstas väg!
Skulle Lucksta och Teg landa på lika många poäng och samma målskillnad tar medelpadingarna division 3-platsen då man vann straffläggningen efter 3-3-mötet på Tegstunet för två veckor sedan.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Robin Nordin gjorde två mål och låg bakom minst två till i 6-1-krossen. Robin Nordin gjorde två mål och låg bakom minst två till i 6-1-krossen.

Kval till division 3:

Lucksta körde över Arnäs i kvalet – vann med hela 6-1! 


(2019-10-12)
Lucksta gav inte Arnäs en chans i kvalmötet på Sörforsvallen.
Det blev en 6-1-seger i duggregnet efter bland annat två mål vardera av Robin Nordin och Jimmie Noedberg.
– Vi har greppet om matchen så när som på första kvarten i andra och hade faktiskt kunnat gjort ett par mål ytterligare, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.


Det började lite trevande i duggregnet på den tungsprungna Sörforsvallen när Arnäs gästade i den andra kvalserieomgången.
Gästerna hade kniven på strupen efter inledningsförlusten förra helgen mot Offerdal och var tvungna att ta hem en trepoängare.
Men det var Lucksta som vaskade fram de bästa chanserna och Oliver Widahl och Robin Nordin hade varsitt skott utanför innan den senare, framspelad av den förstnämnde klämde in 1-0 från strafflinjen med högern via bortamålvakten Daniel Johanssons händer.
Bara minuten senare kopierade spelande tränaren Jimmie Nordberg Nordins bedrift men med sin patenterade vänsterfot. Detta efter att några minuter innan varit tvungen att halta av sedan han fått en smäll på vaden men kommit in på planen igen efter "mirakelbehandling".
Strax innan halvtimmen jobbade Robin Nordin på ett hemåtpass och blev klumpigt fälld av en försvarare. Nordberg klev fram och placerade bollen utom räckhåll för mv-Johansson som ändå gick åt rätt håll.
Arnäs hade dittills inte haft så mycket framåt men i den 35:e minuten var det Simon Hanssons tur att få på en välplacerad träff från straffområdets gräns rakt framifrån och det var reducerat.

Målet verkade ge Arnäs energi och de mörkblåklädda gästerna tog hand om initiativet första kvarten av den andra halvleken men förmådde skapa ett visst tryck men inga vassa chanser.
Därefter återtog hemmalaget styrningen av matchen och med tjugo minuter kvar slog Oliwer Karlsson ett perfekt markinlägg från höger som Robin Nordin kunde stöta in i öppet mål från nära håll. Spiken!
Fem minuter senare satte Linus Ljuslinder femman efter en hörna och dubbelnick innan inhopparen Felix Drewsen från nära håll på övertid kunde trycka in Robin Nordins snett inåt bakåt passning och uppgradera segern till tennissiffrorna 6-1.
I morgon spelar Offerdal och Teg och därefter vet vi vilka förutsättningar som gäller för Lucksta i slutomgången.

Tränarsnack:
– Vi har greppet om matchen så när som på första kvarten i andra och hade faktiskt kunnat gjort ett par mål ytterligare. Vi gör på det hela en stabil laginsats och har en positiv trend i laget just nu, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

Bäst på plan:
Ola Hagberg vann mycket boll på mitten, högerbacken Oliwer Karlsson var mer eller mindre felfri och framåt gjorde Robin Nordin två mål och låg bakom lika många till. Men hela laget ska ha beröm och ingen föll ur ramen där även inhopparna kom in och bidrog.
Överbetyg även till domaren Robin Albertsson som hade bra kontroll på händelserna trots den hala planen.

Lucksta IF - Arnäs IF 6-1
2019-10-12 - 14:00 - Sörforsvallen
Mål: 1-0 Robin Nordin (18), 2-0 Jimmie Nordberg (19), 3-0 Jimmie Nordberg (28, straff), 3-1 Simon Hansson (35), 4-1 Robin Nordin (70), 5-1 Linus Ljuslinder (75), 6-1 Felix Drewsen (90+1).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 73
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Jimmie Nordberg målade i kvalpremiären. Dacapo idag hemma mot Arnäs? Jimmie Nordberg målade i kvalpremiären. Dacapo idag hemma mot Arnäs?

Kval till division 3:
Ny måstematch i kvalet för Lucksta: "Vi måste ha tålamod i spelet" 

(2019-10-12)
Lucksta kryssade i den första kvalmatchen mot Teg på bortaplan.
Idag väntar Arnäs hemma på Sörforsvallen i den andra omgången.
– Vi har lite koll på dem och det krävs att vi har tålamod i spelet, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg


Lucksta inledde kvalet i söndags med att spela 3-3 borta mot Teg sedan Umelaget kvitterat på stopptid (läs referat lite längre ner på sidan).
Idag väntar en ny så kallad "måstematch" då Arnäs gästar. Övikarna som föll i play-off-kvalet mot Matfors för ett par veckor sedan och nu återvänder till Marmeniområdet.
– Vi tränar på bra och det ser ut som det ska. Skavanker och förkylningar finns det i truppen så några osäkra kort har vi även om vi hoppas på bra sena besked, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Arnäs föll i söndags hemma mot Offerdal med 1-3 och har kniven på strupen och har inte råd med några fler poängförluster om det ska bli division 3-spel nästa år för nolaskogsklubben.
– Jag och tränarkollegan Paul Thompson har fått information från Matfors tränare Andreas Jonsson så lite koll har vi på Arnäs. Känslan är att vi måste se till att ha tålamod i spelet och lita på det spel som fungerar. Vi försökte ju ändra lite senast mot Teg och det funkade inte men i andra halvlek hittade vi tillbaka och visade att vi kan. Så jag tror och hoppas på tre poäng på hemma på Sörforsvallen i eftermiddag, säger Jimmie Nordberg.
Den andra matchen i kvalgruppen mellan Offerdal och Teg spelas i morgon söndag och nästa helg väntar de förstnämnda hemma på Sörforsvallen.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Robin Nordin, höstförvärvet från Timrå, gjorde två av Luckstas mål mot Teg. Robin Nordin, höstförvärvet från Timrå, gjorde två av Luckstas mål mot Teg.

Kval till division 3:
Lucksta vände tidigt 0-2-underläge – men Teg kvitterade på stopptid

(2019-10-06)
Lucksta hamnade i ett tidigt 0-2-underläge på Tegstunet i Umeå.
Men två snabba mål av Robin Nordin i andra halvlek plus ett frisparksmål från egen planhalva av Jimmie Nordberg vände matchen.
– Men tyvärr kvitterade de på övertid, säger sportchefen Martin Ålin besviket.


Lucksta inledde kvalspelet darrigt och åkte på snabba omställningar där Tegs "30-målsskytt" Mikael Sellin gjorde två mål inom loppet av en minut, tionde och elfte.
Hemmalaget hade sedan bud på ett tredje mål men Mike Karinga Persson, som var tillbaka mellan stolparna efter uppehåll, höll då kvar Lucksta i matchen.
Efter snack i halvtid var det gästerna som tog tag initiativet och höstförvärvet från IFK Timrå, Robin Nordin, satte först 1-2 i den 47:e minuten med ett stenhårt skott från hörnflaggan och fem minuter senare utjämnade den kvicke anfallaren sedan Anton Jonsson hittat honom med en boll bakom backlinjen.
I mitten av halvleken satte Jimmie Nordberg även 3-2 på en frispark, med en hel del flyt måste tilläggas. På hans boll från egen planhalva missförstod hemmalagets mittback och målvakt varandra och bollen studsade hela vägen in i mål Men även dessa räknas.

Lucksta låg sedan på och hade lägen för både ett fjärde och femte mål men de brändes. Och givetvis blev man straffade. Sista fem lyfte Teg in massor av bollar in i gästernas straffiområde och i den 92:a minuten kunde Niklas Sjökvist kvittera efter att Mike karinga Persson räddat det första skotten men tvingats släppa retur.
Den efterföljande straffläggningen räddade Karinga Persson två av stramarna och slutar Luckstaoch Teg på lika många poäng och samma målskillnad placerar sig Lucksta före i tabellen.

Tränarsnack:
– Vi gör en riktigt dålig första halvlek och hamnar i underläge med två mål. I andra tar vi över ocvh vänder matchen men tyvärr kvitterade de på övertid. Vi borde ha stängt den här matchen efter vårt 3-2-mål men bränner man chanserna är det lätt att bli straffad. Men visst, någ förtjänade vi att vinna den här matchen, säger sportchefen Martin Ålin besviket.

Bäst på plan:
Robin Nordin gör två mål och är hela tiden farlig i djupledsspelet men hela laget ska ha beröm för sitt lyft i andra halvlek även om det nu inte räckte hela vägen till tre poäng.

Tegs SK - Lucksta IF 3-3
2019-10-06 - 17:00 - Tegstunet
Mål: 1-0 Mikael Sellin (10),  2-0 Mikael Sellin (11),  2-1 Robin Nordin (47), 2-2 Robin Nordin (52), 2-3 Jimmie Nordberg (67), 3-3 Niklas Sjökvist  (90+2).
Utvisning Teg: Rikard Bojang (86, satt på bänken).
Domare: Jonas Häägglund
Publik: 92
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Jimmie Nordbergs Lucksta inleder kvalspelet idag. Jimmie Nordbergs Lucksta inleder kvalspelet idag.

Kval till division 3:
Idag börjar kvalet för Lucksta – inleder med nyckelmatch borta mot Teg

(2019-10-06)
I eftermiddag ska Lucksta ta första stegen på att klara sig kvar i division3 via kvalspel då Umelaget Teg väntar på bortagräs.
– Att spela fotboll är ju kul så att förlänga säsongen känns ju bara roligt, sade Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg sedan man fixat kvalplatsen i den sista omgången förra helgen.


I eftermiddag inleder Lucksta kvalspelet till att försöka fixa nytt kontrakt till spel i division 3 även nästa år.
Tack vare 3-0-segern förra helgen hemma mot Härnösand såg man till att inte åka ur direkt utan få en bakdörr till att hänga kvar via kvalspel. Men det är hårda papper som gäller, bara vinnaren i fyralagsgruppen är säkra för spel i trean. För motståndet står lag från Jämtland/ Härjedalen, Ångermanland och Västerbotten.
Första matchen blir den på förhand tuffaste då man tar sig an Tegs SK på bortagräs. Teg som var en av klubbarna i satsningen Umeå FC men som sedan kickat igång på nytt igen i egen regi. 
I år kom laget tvåa i division 4 Södra Västerbotten efter Umedalens IF men formligen sprutade in mål, 95 stycken på sina 22 matcher. Så det gäller att få stopp på "Tegarnas" offensiv i eftermiddag.

Lucksta avslutar kvalspelet med två hemmamatcher.
Nästa helg väntar Arnäs IF. Ö-vikslaget blev som bekant utslagna av Matfors i play-offet till trean. 
Kvalet avslutas mot Offerdals IF som lade beslag på andraplatsen i division 4 Jämtland/Härjedalen efter Järpens SK. Offerdal har tidigare tackat nej till kvalspel men tar i år chansen att prova på.
Som jag ser det står gruppsegern mellan Lucksta och Teg och vinnaren i dagens match tar ett stadigt grepp om ratten inför fortsättningen.
Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg har rätt inställning till kvalspelet:
– Att spela fotboll är ju kul så att förlänga säsongen känns ju bara roligt, sade sade mannen med den eminenta vänsterfoten sedan man fixat kvalplatsen i den sista omgången förra helgen.
I potten ligger inte bara en plats i nästa års division 3 utan även två "wl Fantastico" mot Matfors. Och dessa för första gången i division 3-sammanhang! En morot god som någon, eller hur?

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan