NYHETER (fr o m 1 maj)
Div 3 Mellersta Norrland

Medelpadslag i serien 2019: Lucksta IF, Stöde IF, Sund IF, Svartviks IF och Östavalls IF.

Tout-Puissant Kanamugire nickade in 2-0-målet. Tout-Puissant Kanamugire nickade in 2-0-målet.

Svartvik avgjorde redan före pausvilan mot Älgarna


(2019-05-19)
En kraftsamling från Svartvik gav en     2-0-ledning efter två fasta situationer första 35 minuterna och segern kunde säkras.
– Vi gör en fin första halvlek då vi flyttade boll bra, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Ett bestämt Svartvik tog tag i matchen redan från början och jobbade till exempel till sig sju hörnor första dryga halvtimmen. Övertaget gav även 2-0 i mål. Sani Tahir slog en välavvägd frispark som Hampus Andersson snyggt knoppade in. Sani Tahir slog sedan en lika perfekt hörna som David Torberntsson, efter en fin löpning mot främre stolpen, skarvnickar till Tout Puissant Kanamugire som i sin tur förlängde den in i mål med huvudet.
En älgaspelare drar strax därpå på sig sitt andra gula kort och får lämna sina lagkamrater med en man kort.
Det borde givit Svartvik mer ytor att laborera på men istället blev man låga i bolltempot och tog inte heller de löpningar som krävs samtidigt som Härnösandslaget backade hem, tätade till och slet kopiöst. Men Svartviks seger var aldrig ohotade men någon utökning av ledningen blev det därför inte.

Tränarsnack:
– Vi gör en fin första halvlek då vi flyttade boll bra, tar fina löpningar och gör också två mål första 35 minuterna. Efter deras utvisning bestämmer vi oss för att flytta upp och spela med en trebackslinje men vi blir alldeles för bekväma, Vår andra halvlek är helt enkelt en av de sämre i år men vår ledning var aldrig hotad. En eloge till Älgarna som stängde ner oss med hårt jobb för varandra, , säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Backlinjen med Hampus Andersson och Gustav Arnberg i mitten och, William Åsenlund och Tout Puissant Kanamugire på flankerna som tillsammans med säkre målvakten Marcus Krutzén höll ihop de bakre leden på ett förträffligt sätt.

Svartviks IF - IF Älgarna 2-0
2019-05-19 - 12:30 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Hampus Andersson (28), 2-0 Tout Puissant Kanamugire (35).
Domare: Thilip Nadarajah
Publik: 57
Matchfakta

Semir Salia inledde målandet i matchen. Semir Salia inledde målandet i matchen.

Stöde tappade dubbla ledningar mot Frösö: "Bästa laget vi mött"


(2019-05-18)
Stöde ledde toppmötet med både 1-0 och 2-1.
Men Frösö kom tillbaka båda gångerna och kvitterade. 
– Surt att tappa ledningen men Frösö är bästa laget vi mött i serien så här långt, berömmer Stödetränaren Anders Strandlund.


Stöde IP är inte riktigt spelklar ännu så därför förlades toppmatchen mellan Stöde och Frösö på läktarlösa Westhagen i Sundsvall.
"Hemmalaget" inledde förtroendeingivande och efter en hörna med kvarten spelad kunde Semir Salia lätta in ledningsbollen i bortre hörnet.
I mitten av halvleken tog Frösö över med sitt tunga och metodiska spel men det dröjde till början av den andra halvleken innan kvitteringen föll. Och det snöpligt. Ett inlägg från Majed Saedi singlade över Charlie Hornby i Stödemålet och in i bortre gaveln.
Bara fyra minuter senare återtog Stöde ledningen. Frösö fick inte bort bollen ur sitt straffområde utan den hamnade hos Rabii Hamdan som nöp in den från elva meter.
Inte heller Stöde fick jublas speciellt länge innan André Larsson exekuterade en straffspark på bästa sätt.
Sista halvtimmen blev mållös men där Stöde låg närmast ett segermål..

Tränarsnack:
– Surt att tappa ledningen men Frösö är bästa laget vi mött i serien så här långt, stora och tunga spelare, berömmer Stödetränaren Anders Strandlund som också erkände att oavgjort nog var rättvist.

Bäst på plan:
Mittbacken Mika Lindroos bra i vanligt ordning. Sittande mittfältaren Rabii Hamdan styr mycket av Stödes spel och gör det bra. Josh Chatee nyttig i sitt eviga löpande även om han inte fick ut så mycket denna eftermiddag. Adam Kerfstedt är tillbaka efter skada och gjorde ett piggt inhopp. 

Stöde IF - Frösö IF 2-2
2019-05-18 - 16:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Semir Salia (15), 1-1 Majed Saedi (49), 2-1 Rabii Hamdan (53), 2-2 André Larsson (59, straff).
Domare: Jonas Hägglund (kunde inte beskyllas för att vara hemmavänlig).
Publik: 37
Matchfakta

Ali Kanso Mahmoud var en av Sunds tre målskyttar. Ali Kanso Mahmoud var en av Sunds tre målskyttar.

Sund tappade 3-0-ledning i andra halvlek mot Söderhamn: "Backade hem omedvetet"


(2019-05-18)
Det är inte bara i Champions League man kan tappa klara ledningar.
Idag ledde Sund med 3-0 i paus men fick nöja sig med en pinne mot Söderhamn.
– Vi backade hem omedvetet och lät dem komma in i matchen, säger Sunds tränare Mikael Kotermajer.


Det blev en match med två ansikten när Sund tog emot Söderhamn på "parkeringen" Westhagen – och två helt olika spelstilar. Sunds samspel mellan lagdelarna var vida överlägsna Söderhamns "lång bollar på Bengt". Åtminstone i den första halvleken. Pelle Nyman satte 1-0 efter cirka kvarten på Christoffer Nerkmans frispelning. I mitten av halvleken drog Ali Kanso Mahmoud in 2-0 rakt upp i krysset med en fin volleyträff och innan pausvilan drev Christoffer Nerkman förbi sin back innan han med ett "knackskott" förpassade bollen över Söderhamnskeepern. Mot denna Sundoffensiv hade hälsingarna ett stolpskott som bäst.

Sebastian Koivisto Persson reducerade tidigt in i andra för Söderhamn och det blev oro i Sundleden och man backade hem och det fina passningsspelet och bollhållandet från den första var som bortblåst. De gulsvarta gästerna fortsatte lira långt men man fick nu ett helt annat tryck på hemmalaget och Sebastian Koivisto Persson kunde pricka in sin andra fullträff med lite drygt tio minuter kvar.
Sund såg emellertid ut att hålla undan men två minuter in på stopptid drog man på sig en frispark och på den efterföljande lyftningen blev det en touch och på den satte Jonas Garcia Persson dit skallen på och Sunds tremålsförsprång var uppätet och två poäng borttappade. Så det är inte bara i Champions League man kan tappa klara ledningar...

Tränarsnack:
– I första halvlek hade vi allt spel, bjöd på fina kombinationer och gjorde tre vackra mål medan de bara lyfte långt. I andra vet jag inte riktigt vad som hände men vi backade hem omedvetet och vi fick problem med deras långbollande och inte alls fick ordning på vårt passningsspel i andra utan tappade boll tidigt och i fel lägen. Nä, den här matchen borde vi stängt tidigt och kastat bort nyckeln, säger Sundtränaren Mikael Koteermajer besviket efter matchen.

Bäst på plan:
Zakaria Bel-Mekki var duktig som speluppbyggare och Faress Mohammed skötte sig bra både först som mittfältare och därefter som mittback sedan han ersatt en huvudskadad Jonas Nordström på den senare positionen.

Sund IF - Söderhamns FF 3-3
2019-05-18 - 13:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Per Nyman (16), 2-0 Ali Kanso Mahmoud (24), 3-0 Christofer Nerkman (39), 3-1 Sebastian Koivisto Persson (48), 3-2 Sebastian Koivisto Persson (78) 3-3 Jonas Garcia Persson (90+2).
Domare: Robert Ahlman
Publik: 85
Matchfakta

Luckstas Hakim Rouass var både glad och nöjd efter vändningen och sina två mål. Luckstas Hakim Rouass var både glad och nöjd efter vändningen och sina två mål.

Lucksta vände 0-2-underläge borta mot Ope: "Reduceringsmålet gav energi"


(2019-05-18)
Efter halva den första halvleken låg Lucksta under med 0-2 mot Ope borta.
Men efter 90 minuter var det medel-padingarna som åkte hem med hela potten, bland annat efter två mål av Hakim Rouass.
– Vi fick energi av vårt sena reduceringsmål i första och i andra kom vi ut och vände till seger, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Lucksta hade bra driv i inledningen av matchen men plötsligt stod det 2-0 till Ope. Joakim Starkman svarade för en fin prestation då han dribblade på kanten, vek in och avlossade ett bra skott. Mike Karinga Persson styrde skottet upp i ribban men Starkman visade styrka och nickade in returen. 
Tio minuter senare fick inte Luckstaförsvaret undan en hörnbolle från det farliga området framför eget mål, något som Edvard Vesterlund utnyttjade och nätade till 2-0 och Luckstas uppförsbacke såg synnerligen brant ut.
Men precis innan pausvilan smekte Jimmie Nordberg fram bollen till Hakim Rouass som satte "livlinan" som gav Sörforsgänget hopp inför den andra halvleken.

Reduceringsmålet gav Lucksta momentum och den andra halvleken gick nästan helt i grön favör. Tio minuter in kommer även kvitteringen. Efter ett fint samspel mellan Anton Jonsson och Kevin Tumfart nådde bollen Jimmy Ilvonen framför målet och "Finnen" satte distinkt 2-2.
Strax därpå nickade Axel Drewsen men OpemålvaktenJoacim Bergström tippade bollen i ribban men Hakim Rouass höll sig framme och stötte in returen. Hans andra viktiga mål för dagen.
Ope gick därefter all-in och vaskade fram en trippelchans. Mike Karinga Persson räddade ett skott, men släppte retur, men revanscherade sig och räddade även det skottet innan han var överspelad på det tredje försöket. Men då dök lagkaptenen Emil Norrman upp som en räddande ängel och fick undan bollen på mållinjen
Efter det hade Lucksta inga bekymmer att säkra segern utan var vid flera tillfällen nära att stänga med ett 4-2-mål efter kontringar. 

Tränarsnack:
– Vi fick energi av vårt sena reduceringsmål i första och i andra kom vi ut och vände till seger, På det hela taget gör vi en bra match i 70 minuter. Det var bara en tiominutersperiod när de gjorde målen iförsta och tio efter vårt 3-2-mål när de jagade kvittering som är deras, annars är det vår match, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
Kollektivet ska hyllas men russinen i kakan var Söråkersförvärvet på mittfältet, Anton Jonsson, och givetvis tvåmålsskytten Hakim Rouass.

Ope IF - Lucksta IF 2-3
2019-05-18 - 13:00 - Jämtkraft Arena
Mål: 1-0 Joakim Starkman (12), 2-0 Edvard Vesterlund (23), 2-1 Hakim Rouass (43), 2-2 Jimmy Ilvonen (55), 2-3 Hakim Rouass (58).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 67
Matchfakta

Haik Danielian satte en av Östavalls fullträffar. Haik Danielian satte en av Östavalls fullträffar.

Östavall tappade segern i slutet: "Poängen är det enda jag är nöjd med"


(2019-05-17)
Östavall var på väg mot segern.
Då kvitterade gästande Alsen till 2-2.
– Vi gör en riktigt dålig prestation. Det enda jag är nöjd med är poängen, säger en besviken David Nordberg, Östavalls tränare.


Östavall hade hoppats få spela hemma på Skogsvallen i afton men den bör vila någon vecka till så det blev åter Ånge IP när det var Alsens tur att komma på besök. 
Oavsett hemmaplan inledde Östavall i stor stil och tog ledningen redan i den fjärde minuten. Daniel Wallsten fick på ett skott som smet in i bortre gaveln under Alsenmålvakten Mikael Nilsson. Fem minuter senare möttes kombatanterna igen. Haik Danielian blev nerdragen nära Alsens mål och domaren Håkan Modigh blåste straff. Den här gången visade sig Nilsson gå vinnare ur striden då han knep Wallstens "stramare" med en högkaratig räddning nere vid sin vänstra stolprot..
Ett hårt slag för Östavall som tappade både spelet och inspirationen och lät. Alsen ta över tillställningen. Det märktes att pådrivaren Jordan Binns stod på sidan av planen, skadad.

Men det tog ett trubbigt Alsen till en bit in i den andra halvleken innan man lyckades utjämna. En lång boll över Östavallsförsvaret nådde en löpande Alex Mårtensson som rundade ÖIF-keepern Mykhailo Barabanov innan han ur snäv vinkel rullade in 1-1. 
Efter straffmissen hade Östavall endast några sporadiska anfall men i den 66:e minuten kom ett fint på vänsterkanten där Yaroslav Voloshyn öppnade upp för Haik Danielian som dribblade av en försvarare och sätta 2-1 i öppet mål.
Men någon seger skulle det inte bli. Med sex minuter kvar fick inte hemmaförsvaret undan bollen och från straffområdeslinjen krutade Filip Englund på utan att någon grönsvart försökte offra sig och åtminstone försöka täcka skottet och tre poäng omvandlades till en enda. 

Tränarsnack:
– Vi gör en riktigt dålig prestation. Det enda jag är nöjd med är våra första tio minuter och poängen. Efter straffmissen blev vi håglösa och likgiltiga inför uppgiften och vinner knappt några dueller och lyckades vi erövra bollen tappade vi den nästan omgående. Idag var det någon form av mental härdsmälta, säger Östavalls tränare David Nordberg besviket.

Bäst på plan:
I Östavall var det bara högerbacken Jesper Gulliksson som kom upp i normal standard. I övrigt slätstruket.

Östavalls IF - Alsens IF 2-2
2019-05-17 - 19:30 - Ånge IP
Mål: 1-0 Daniel Wallsten (4), 1-1 Alex Mårtensson (53), 2-1 Haik Danielian (66), 2-2 Filip Englund (84).
Straffmiss Östavall: Daniel Wallsten (9)
Domare: Håkan Modigh (bra, som vanligt)
Publik: 75
Matchfakta

Omgång 6:
Resultat, matchfakta & spelprogram


2019-05-10:
19:00 Iggesunds IK - Sund IF 6-0 (referat nedan)

2019-05-11:
14:00 Söderhamns FF - Stöde IF 1-2 (referat nedan)
14:00 Frösö IF - Svartviks IF 0-0 (referat nedan)
15:00 IF Älgarna - Ope IF 5-0
2019-05-12:
14:00 Alsens IF - Härnösands FF 2-3
2019-05-13:
19:00 Sollefteå GIF FF - Lucksta IF 2-1
 
Östavalls IF står över omgång 5

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mohamadou Sumareh svarade för Luckstas reduceringsmål. Mohamadou Sumareh svarade för Luckstas reduceringsmål.

Tung uddamålstorsk i Sollefteå för Lucksta: "Vi hade spelet, de gjorde målen"


(2019-05-13)
Det blev en tung uddamålsförlust i "sexpoängsmatchen" på Nipvallen i Sollefteå för Lucksta.
– Vi har större delen av spelet, men de gör målen, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Lucksta drabbades av manfall på morgonen då tre spelare ringde och "sjukanmälde" sig. Därför ställde laget upp med ett nytt spelsystem.
Men efter 0-2 i paus, båda målen av Eugeniu Samson, det ena på nick efter inlägg och det andra en straff efter en nerdragning, gick man i andra över till det mer beprövade 4-4-2 och fick ett bättre grepp om matchen. Det gav en reducering med knappt halvtimmen kvar att spela efter Mohamadou Sumareh nickmål.
Gästerna jagade sedan poäng och vaskade fram en hel del chanser, friläge av Hakim Rouass, miss i bra läge av spelande tränaren Jimmie Nordberg och ett par nickar i utsökta lägen som smet utanför.
Det blåklädda hemmalaget hade också sina chanser att stänga matchen efter kontringar men det hela slutade 2-1 i hemmafavör och Lucksta tappade viktiga poäng i kampen om att undvika nedflyttning i höst.

Tränarsnack:
– Vi fick jaga efter 0-2, vårt nya spelsystem sket sig. I andra gick över till 4-4-2 som killarna känner sig mer bekväma med och vi hade flera chanser att kvittera efter vårt reduceringsmål. Men vi var inte tillräckligt heta framför deras mål. Vi har större delen av spelet, men de gör målen och det är ju det som det här spelet går ut på, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
Sollefteås anfallsduo Mattias Persson och Eugeniu Samson var ett konstant hot för Luckstaförsvaret matchen igenom.
I Lucksta var ingen på topp i första halvlek medan hela laget höjde sig efter pausvilan. Dock ingen som stack ut det där extra.

Sollefteå GIF FF - Lucksta IF 2-1
2019-05-13 - 19:00 - Nipvallen
Mål: 1-0 Eugeniu Samson (7), 2-0 Eugeniu Samson (34), 2-1 Mohamadou Sumareh (64).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 
Matchfakta

Thomas Colby kan inte sluta göra mål i vår. Thomas Colby kan inte sluta göra mål i vår.

Colby avgjorde sent för Stöde mot Söderhamn – vem annars?: "Hysterisk målform"


(2019-05-11)
Efter en skral första halvlek och underläge gick Stöde ut i andra och vände till seger.
Matchhjälte blev Thomas Colby med ett sent mål.
– Vi fick ett helt annat grepp på Söderhamn efter paus, säger Stödes assisterande tränaren Torbjörn Persson.


Topplaget Stöde hade stora problem att bemästra Söderhamns "långbollande" under den första halvleken, Dessutom råkade man hamna i ett tidigt underläge sedan Jonas Garcia Persson skruvat in en hörna direkt i mål.
I den andra fick Stöde till sitt spel och fick bättre kontroll på hemmalaget och efter 20 minuter hann Felix Häggström först på ett inspel från vänster och kvitteringen var ett faktum.

Med kvarten kvar var man på det klara att plita ner 1-2 sedan Robin Cardegren stött in en målvaktsretur på Thomas Colbys skott. "Målet" dock bortdömt för offside.
Men Stöde skulle ändå avgå med segern och det genom Thomas Colby som är i en hysterisk målform nu i vår. Robin Cardegren slog ett perfekt inspel från högerkanten som Colby förpassade i mål. 
Men det hann bli nervöst då Söderhamn fick en hörna långt in på stopptid och efter lite gröt framför mål fick Stödespelarna bort bollen ur det farliga området och tre poäng var säkrade om än med daller på ribban..

Tränarsnack:
– Söderhamn lyfte bara långt i första och vi hamnade snett i positionerna. Det rättade vi till inför den andra halvleken och fick ett helt annat grepp på dem och även vårt spel med boll blev bättre. Vi kvitterar också och får sedan ett korrekt mål bortdömt, domaren bad om ursäkt efteråt, innan vi till slut kan göra segermålet. Vi spottade upp oss i andra och vinner sett till hela matchen rättvist, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Felix Häggström löpte över stora ytor och var bra som "10:a". Mika Lindroos var en klippa i mittförsvaret i vanlig ordning men hela laget ska ha ett stort plus för sin andra halvlek.

Söderhamns FF - Stöde IF 1-2
2019-05-11 - 14:00 - Hälsingehus Arena
Mål: 1-0 Jonas Garcia Persson (8), 1-1 Felix Häggström (65), 1-2 Thomas Colby (88).
Domare: Augin Melki
Publik: 105
Matchfakta

Henoc Ekanga årsdebuterade med att ta en straff, returen och hålla nollan! Henoc Ekanga årsdebuterade med att ta en straff, returen och hålla nollan!

Galen Svartvikspoäng på Frösön trots två tidiga utvisningar plus tveksam straffspark: "Heroisk insats"


(2019-05-11)
Två onödiga utvisningar tidigt i matchen höll på att bli förödande för Svartvik på Frösön.
Och strax därefter fick hemmalaget straff - som årsdebuterande Henoc Ekanga räddare!
Det ska egentligen inte gå men Svartvik höll tätt hela matchen och åkte hem med en osannolik men välsmakande poäng.
– En fullständigt heroisk insats av gubbarna, säger tränaren "Jocke" Sjödin lyriskt.


Idag kom svart på vitt att även 0-0-matcher kan vara händelserika och ha sin charm.
Svartvik inledde positivt på Frösön i toppmatchen och ett ledningsmål låg i luften. Men i den elfte minuten stämplade Jonathan Manousian en motståndare och fick syna det röda kortet. Drygt fem minuter senare är Svartvik reducerade till åtta utespelare sedan lagkaptenen Ahmad Khreis först snackat till sig en varning och därefter fått ytterligare en "ostskiva" för en eftersläng. Morsning & goodbye och 75 minuter kvar.

Men det var inte nog där. I minut 22 får hemmalaget en straffspark. André Larsson kliver fram men årsdebuterande Henoc Ekanga räddar "stramaren" – och även returen!
Frösö blev konfuderade och förmådde inte utnyttja sitt dubbla numerära övertag utan Svartvik jobbar stenhårt i defensiven och släppte inte till speciellt mycket resten av halvleken.

Frösö fortsatte trumma på i andra men det var trubbigt och omständligt och Svartviksspelarna vek inte en tum i defensiven.
Men så på slutet får straffmissaden André Larsson ett gyllene läge till att spräcka nollan men hans nick från nära håll smet preciiiiis utanför Henocs ena stolpe och den och en smått osannolik poäng var vunnen.

Tränarsnack:
– En fullständigt heroisk insats av gubbarna. Efter utvisningarna gick vi ner och spelade 4-3-1 men jag trodde deet var kört när de fick den där billiga straffen kort efter utvisningarna men då kom Henoc upp stort. Vi försvarade oss sedan fantastiskt och städade undan allt som kom ner mot straffområdet och reser faktiskt hem med en synnerligen välförtjänt poäng, säger tränaren "Jocke" Sjödin lyriskt.
"Jocke" fortsätter:
– Nu ska Älgarna vara VÄLDIGT bra om de ska slå oss nästa söndag!
(Älgarna som besegrade Ope idag med hela 5-0, reds anm.)

Bäst på plan:
Henoc Ekanga i målet givetvis! Sedan ska alla kvarvarande åtta utespelarna ha överbetyg för sin heroiska försvarsinsats. När det gäller duon Manousian och Khreis, som satte sina lagkamrater i knipan, lär få sina fiskar varma av tränare Sjödin kan jag tänka mig.

Frösö IF - Svartviks IF 0-0
2019-05-11 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
Utvisningar Svartvik: Jonathan Manousian (11) och Ahmad Khreis (16).
Straffmiss Frösö: André Larsson (22)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 86
Matchfakta

Game, set & match – Sund föll med 0-6 i Iggesund: "Genomklappning deluxe"


(2019-05-10)
Sund förlorade bortamatchen på Movallens naturgräs mot Iggesund med tennissiffrorna 0-6. Game, set & match!
– Trots 0-1 i paus gjorde vi en bra första halvlek. I den andra bjöd vi på en genomklappning deluxe, säger Sunds tränarduo Emad Nademi och Mikael Kotermajer.


Sund tog tag i den berömda taktpinnen direkt och satte sig i förarsätet i traktorn på Movallens naturgräs och i minut tio kom nyförvärvet Zakaria Bel Mekki fri från kanten och sköt mot det korta hörnet men målvakten Mathias Svärd räddade med lårbenet. Pelle Nyman vände bort en försvarare inne i straffområdet men det hårda skottet rammade en välplacerad Svärd. Sund hade fler chanser men inga mål och då gick det som det brukar gå, motståndarna gör mål. Efter väggspel och ett instick bakom backlinjen kunde Viktor Jansson ge Iggesund ledningen. Inte helt rättvist.

Sund kom ut i andra i fast förvissning att vända på matchen men istället kunde Anders Fridlund utöka hemmalagets ledning.
Då lade sig Sundspelarna sig på rygg och lämnade ut sin målvakt Axel Hedenström till vargarna. Trots mängder av mer eller osannolika parader lyckades Iggesund förpassa ytterligare tre bollar bakom den storspelande gårdvaren. Utan Axel hade det här slutat i en resultatmässig katastrof. 

Tränarsnack:
– Iggesund tjongade bara långt utan finess och trots 0-1 i paus gjorde vi en bra första halvlek och det kändes som vi hade bra kontroll på matchen. I den andra inledde vi också förtroendeingivande men efter deras 2-0-mål bjöd vi på en genomklappning deluxe. Vi gjorde ingenting av det vi pratade om före matchen och i paus. Spelet och glöden från den första halvleken var som bortblåst Vi blev stående och tappade vi boll var det ingen som jobbade igen den. Iggesund var sugnare på allt. Bara att bryta ihop och komma igen, säger Sunds tränarduo Emad Nademi och Mikael Kotermajer.

Bäst på plan:
Axel Hedenström i målet var den ende som kunde lämna Movallens ojämna gräsplan med högburet huvud i Sund.

Läs även:
• Defensiv genomklappning när Sund föll mot Iggesund
• Seger mot Sund

Iggesumds IK - Sund IF 6-0
2019-05-10 - 19:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Viktor Jansson (36), 2-0 Anders Fridlund (53), 3-0 Viktor Jansson (64), 4-0 Andreas Rodin (67), 5-0 Lukas Nilsson (73), 6-0 Anders Fridlund (77)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 121
Matchfakta

Omgång 5:
Resultat & matchfakta 


2019-05-04:
13:00 Sund IF - Alsens IF 2-1 (tips: 2-1) (referat nedan)
14:00 Östavalls IF - Sollefteå GIF FF 0-0 (referat nedan)
16:00 Stöde IF - Iggesunds IK 1-1 (referat nedan) 
2019-05-05:
12:00 Svartviks IF - Söderhamns FF 5-1 (referat nedan)
2019-05-06:
19:30 Lucksta IF - IF Älgarna 2-2 (resultat & bilder kommer)
2019-05-07:
19:00 Ope IF - Frösö IF 1-3
 
Härnösands FF står över omgång 5

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Zakaria Bel Mekki är tillbaka i den röda Sunddressen efter sejouren i IFK Timrå. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Zakaria Bel Mekki är tillbaka i den röda Sunddressen efter sejouren i IFK Timrå. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Zakaria Bel Mekki återvänder till Sund från IFK Timrå: "Viktig förstärkning"


(2019-05-07)
Tre segrar på de fyra inledande omgångarna.
Och nu återvänder anfallaren Zakaria Bel Mekki till Sund från IFK Timrås division 2-lag.
– Med "Zaka" både breddar vi och spetsar truppen, säger tränaren Emad Nademi.


Zakaria Bel Mekki lämnar IFK Timrå och återvänder till Sund IF, den klubb som anfallaren lämnade efter att ha spelat upp dem i trean 2017 och svarat för flera viktiga mål. Brist på speltid i division 2-laget anses vara orsaken.
– För oss är värvningen jätteviktig och med "Zaka" både breddar vi och spetsar truppen, säger tränaren Emad Nademi.
Sund har inlett serien med tre segrar på fyra matcher. Något som "experterna" nog inte hade räknat med
- Positivt för oss att få lag tror på oss. Alltid en fördel att kunna slå underifrån, säger Emad Nademi.

Men snart är det få lag som kommer att underskatta Malandslaget.
– Det är inga enkla segrar vi tagit utan vi har fått slita rejält för framgången. Vi har en bra mix mellan yngre och rutinerade äldre spelare. Senast mot Alsen hade vi med fyra grabbar under 19 år, påpekar Nademi.
På fredag väntar Iggesund borta i en toppmatch och hälsingarna får tillbaka sin skyttekung Niklas Norman som saknats ett par omgångar,
– Vi hoppas också att få tillbaka några spelare. För vår del skadade och avstängda spelare. Då ska vi kunna matcha dem. Och precis som tidigare är det hårt jobb som gäller, säger Sundtränaren. 

Zakaria Bel Mekki är spelklar till fredagens match mot Iggesund och det ryktas att det är fler spelare med god division 3-kvalitet som är på väg in.
– Inga kommentarer, flinar Sundtränaren Emad Nademi.

Luckstas Oliver Widahl jublar efter sitt sena nickmål till 2-2 mot Älgarna. I bakgrunden den besvikne Älgarmålvakten Eugeniu Cheptene. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Luckstas Oliver Widahl jublar efter sitt sena nickmål till 2-2 mot Älgarna. I bakgrunden den besvikne Älgarmålvakten Eugeniu Cheptene. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Lucksta kvitterade mot Älgarna i 88:e minuten: "Gav bort tre poäng"


(2019-05-06)
Efter en tidig ledning tappade Lucksta till ett 1-2-underläge mot Älgarna efter två snabba mål av Akeem Prince Smith efter dryga halvtimmen spelad.
Men med en man mer och två minuter kvar nickade Oliver Widahl in en hörna och räddade en viktig pinne.
– Sett till spelet gav vi bort två poäng. Det här är en match som vi bara ska vinna, säger tränaren Paul Thompson trots den sena utjämningen.


Det började bra för Lucksta "hemma" på Westhagen då Elias Lindqvist mötte ett inspel och efter lite flyt hamnade bollen in bakom Älgarmålvakten. Lägen fanns sedan till utökning men efter dryga halvtimmen satte Akeem Prince Smith dubbla fullträffar och momentum låg plötsligt hos gästerna.
I den andra halvleken hade Lucksta svårt att hitta rätt med passen sista tredjedelen och det man skapade kom efter fasta situationer. Älgarna däremot hade ett par klara chanser där man borde "dödat" matchen. 
Bränningarna skulle visa sig bli kostsamma och när man dessutom fick Phaniel Kakopande utvisad med kvarten kvar. Det gjorde att Lucksta kunde etablera en press men såg ändå ut att få lämna planen tomhänta då, i den 88:e minuten, Oliver Widahl nådde högst på en vänsterhörna och knoppade vid straffpunkten in kvitteringen till vänster om keepern. En viktig nick kan det visa sig långt fram i höst.

Tränarsnack:
– Sett till spelet gav vi bort två poäng. Det här är en match som vi bara ska vinna. Man får inte bara tappa in två snabba mål som vi gjorde till 1-2 när vi har lägen till både 2-0 och 3-0, säger tränaren Paul Thompson trots den sena utjämningen.

Bäst på plan:
Det var jämnt överlag. Bra första halvtimme och sista. Däremellan mest mellanmjölk.

Lucksta IF - IF Älgarna 2-2
2019-05-06 - 19:30 - Westhagen
Mål: 1-0 Elias Lindqvist (10), 1-1 Akeem Prince Smith (34), 1-2 Akeem Prince Smith (36), 2-2 Oliver Widahl (88).
Utvisning Älgarna: Phaniel Kakopande (76)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 17
Matchfakta

Elias Lindqvist gjorde egentligen 1-0 för sitt Lucksta mot Älgarna. Men domaren valde att ge målet till Hakim Rouass istället. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Elias Lindqvist gjorde egentligen 1-0 för sitt Lucksta mot Älgarna. Men domaren valde att ge målet till Hakim Rouass istället. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bleart Ugzmaijli avslutade matchen med tvenne fullträffar. Bleart Ugzmaijli avslutade matchen med tvenne fullträffar.

Fem-etta när Svartvik klädde av Söderhamn – Khreis & Ugzmaijli två-målsskyttar


(2019-05-05)
Svartvik formligen klädde av gästande Söderhamn i dagens möte på NP3 Arena.
"Rödvästarna" vann med hela 5-1, Ahmad Khreis och Bleart Ugzmaijli tvåmålsskyttar, och svingade sig upp på andraplats i en tidig tabell.
– I ärlighetens namn hade siffrorna kunnat varit ännu större, säger Svartviks tränare Joakim "Jocke" Sjödin.


Svartvik var påkopplade från start och inledde med att skapa ett par bra målchanser redan innan Ahmad Khreis nätade i den sjunde minuten. Kanske gick det för lätt i inledningen? Söderhamn kom in i matchen, spelade fin fotboll och efter halvtimmen utjämnade Martin Elffors. 
Målet blev en väckarklocka för "Blackbay" och efter ett par justeringar tog Svartvik tillbaka matchen, och släppte därefter aldrig initiativet. Och man kunde också gå till pausvila efter Oscar Lidströms 2-1-mål efter hörna.
Efter att Ahmad Khreis gjort sitt andra mål precis innan timman spelad blev det mer eller mindre defilering fram till 5-1 sedan Bleart Ugzmajli även han målat dubbelt. Siffrorna hade stigit i höjden utan bortakeepern Alexander Bloms många parader.

Tränarsnack:
– Utöver en period när Söderhamn gjorde målet var det vår match. Vi flyttade boll bra och vaskade fram många målchanser och tryckte ner dem totalt, speciellt då i andra. I ärlighetens namn hade siffrorna kunnat varit ännu större. Vi börjar se bättre och bättre ut även fast vi har en bit till i oss känns det som. Det känns skönt att få vila några dagar till nästa match borta mot starka Frösö som vi ser som en av favoriterna till att vinna serien, säger Svartviks tränare Joakim "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Hampus Andersson och Gustav Arnberg visade pondus i mittförsvaret och även fungerade som bas i uppspelen. Men på det hela taget skulle man räkna upp hela laget från målvakt till vänsterytter.
I Söderhamn var Alexander Blom mellan stolparna den bäste. Då förstår ni Svartviks dominans.

Svartviks IF - Söderhamns FF 5-1
2019-05-05 - 12:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Ahmad Khreis (7), 1-1 Martin Elffors (30) 2-1 Oscar Lidström (38) , 3-1 Ahmad Khreis (58), 4-1 Bleart Ugzmajli (64), 5-1 Bleart Ugzmajli (87)
Domare: Roland Adelsson
Publik: 59
Matchfakta

Vinst idag för "Jocke" Sjödins Svartvik? Vinst idag för "Jocke" Sjödins Svartvik?

Tredje raka trean i trean för Svartvik?: "Vi är väl förberedda"


(2019-05-05)
Vinner Svartvik dagens "lunchmatch" klättra "rödvästarna" upp till plats 2 i tabellen.
– Vi känner oss väl förberedda till dagens match mot Söderhamn, säger tränaren "Jocke" Sjödin.


Svartvik bjuder på tidig avspark idag. Redan klockan 12:00 kickar man igång mot Söderhamn på NP3 Arena.
Vid seger klättrar "rödvästarna" upp till andraplatsen i tabellen trots den inledande förlusten mot Östavall. Därefter har det blivit tvenne segrar. Och läget ser bra ut när det gäller spelarfronten.
– Jorå, nu är de som jag räknar med tillbaka. Klart att Grönlund, Arwid, KW och Ted saknas men de har längre skador. I övrigt känns truppen bra och vi känner oss väl förberedda till dagens match mot Söderhamn, säger tränaren "Jocke" Sjödin.

Lokalfotbollens tips:
3-0 i hemmafavör. Söderhamn imponerade inte i sitt förra besök i staden (förlust mot Lucksta) santidigt som Svartvik bör bli alltmer samspelta plus att man får tillbaka skadade spelare.
Ettan ger 1:58 på Coolbet.com för den spelsugne.

Svartviks IF - Söderhamns FF
2019-05-05 - 12:00 - NP3 Arena
Domare: Roland Adelsson

Thomas Colby verkar vara i hysterisk målform. Thomas Colby verkar vara i hysterisk målform.

Stödetränaren efter 1-1 i toppmatchen mot Iggesund: "Borde tagit död på matchen i första"


(2019-05-04)
Stöde och Iggesund hade varsin halvlek i toppmötet på Westhagen.
Det helröda var klart bättre i första medan hälsingarna var rejält spelförande i andra.
Hur det slöt? 1-1.
– Vi borde dödat matchen i första men efter andra är jag tacksam att vi fick poäng, säger Stödetränaren Anders Strandlund.


I toppmötet i division 3 Mellersta Norrland på Westhagen var det Stöde som dominerade den första halvleken men trots bra spel och otaliga chanser lyckades man inte spräcka Iggesundsmålvakten Mathias Svärds nolla. Svärd gjorde några knivskarpa räddningar och höll sitt lag kvar i matchen.
Den andra halvleken blev som en omvänd hand och spel mot samma mål men den här gången Charlie Hornbys. Men när Thomas Sundberg nickade in 0-1 vid den bortre stolpen efter ett långt svepande inlägg var han maktlös och dödläget brutet.

0-1 stod sig till slutminuterna. Först var det ytterst nära en utökning med fem minuter kvar men efter att ha rundat Charlie Hornby hittade inte Alvin Brisvåg det öppna Stödemålet. I motanfallet direkt på fick Thomas Colby bollen utanför Iggesunds straffområde, vände bort sin försvarare och sköt hårt, lågt och distinkt till höger om målvakten och en poäng var räddad.

Tränarsnack:
– Återigen borde vi tagit död på matchen under den första halvleken
 I andra blev det en rejäl scenförändring och vi får vara nöjda med en poäng. Vi blev långa i laget, något som Iggesund utnyttjade. Sett till två halvlekar får väl oavgjort anses som rättvist, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
– Såklart surt att tappa ledningen med så lite kvar och ganska god kontroll på matchen mot en av seriefavoriterna. Men sett över två halvlekar ganska rättvist till slut. Och sammantaget kanske den bästa insatsen hittills för säsongen, säger Iggesunds tränare Jonas Höglund.

Bäst på plan:
Mittbacksparet "M&M", Mattias Norin och Mika Lindroos var tillsammans med Josh Chatee, Shane Marshall och påhittige Semir Salia på mitten de främsta tillgångarna i Stöde för dagen.
I Iggesund plussar vi i första hand för Andreas Rodin, vilken bollvinnare och kämpe på mitten och mittbacken Joel Hallberg.

Kuriosa:
Så här beskrev en Iggeundsledare Westhagen:
"Matchen spelades på Westhagens IP, eller IP förresten, IP betyder idrottsplats/ idrottspark. Det kan man inte beteckna Westhagen som. Westhagen är en parkeringsplats som man byggt en konstgräsplan på. Helt klart utan konkurrens norra Europas oskönaste "fotbollsplan". Ansvariga på Sundsvalls kommun kan inte sitta och slå sig själva för bröstet när dom tänker på Westhagen. Eller så gillar man öststatsfeelingen helt enkelt".

Läs även:
• Poäng med mersmak mot Stöde

Stöde IF - Iggesunds IK 1-1
2019-05-04 - 16:00 - Westhagen
Mål: 0-1 Thomas Sundberg (52), 1-1 Thomas Colby (85).
Domare:  Richard Grad
Publik: 54
Matchfakta

Mihail Barabanov hade inte så mycket att göra mot Sollefteå men Östavalls ukrainske målvakt höll nollan och uppträdde stabilt mellan stolparna.
Mihail Barabanov hade inte så mycket att göra mot Sollefteå men Östavalls ukrainske målvakt höll nollan och uppträdde stabilt mellan stolparna.

Östavall närmast segern i mållös hemmamatch mot S0llefteå: "Hade tillräckligt med chanser"


(2019-05-04)
Östavall hade greppet mot Sollefteå-giffarna men lyckades inte lägga ångermanlänningarna på rygg.
Samtidigt var inte Nipstadslaget helt ofarliga i sina framstötar.
– Men vi skapade tillräckligt med chanser idag för att vinna matchen, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Det gick att spela fotboll i drygt 75 minuter på Ånge IP, därefter kom det både snö och hagel och gjorde plan och boll slippriga så allt ordnat spel var bara att glömma.
Och innan dess var det i ärlighetens namn inte mycket till ordnat spel heller...
Kanske lite elakt för Östavall hade faktiskt ett par fina anfall men lyckades inte i det avgörande momentet med att få in bollen i nät. En nog så viktig uppgift. Daniel Wallsten hade ett giftigt skott men som Sollefteå-giffarnas målvakt Alexandru Cojocari gjorde en utsökt parad på.
Nipstadslaget var inte helt ofarliga men när man väl kom till avslut var det Östavalls keeper Mykhailo Barabanov tur att visa sig på styva linan. Sett till de målchanser som skapades var Östavall närmast en trepoängare.

Tränarsnack:
- Sista kvarten är det inte så mycket att orda om på grund av vädret.  Men vi skapade tillräckligt med chanser idag för att vinna matchen I första spelade vi bra och borde haft en ledning i paus. Sett till hela matchen skapade vi totalt tio bra lägen men vi saknade den sista lilla "edgen". Vi hade faktiskt kunnat förlorat matchen på någon av deras kontringar. Lite typiskt i så fall då vi själva inte gör mål på sina egna chanser. Det här var ändå ett fall framåt sedan senaste matchen, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Båda målvakterna, Östavalls Mykhailo Barabanov och Sollefteås Alexandru Cojocari, höll båda nollan och är redan nämnda.
Högerbacken i hemmalaget Joakim Andersson ska också ha överbetyg.

Östavalls IF - Sollefteå GIF FF 0-0
2019-05-04 - 15:00 - Ånge IP
Domare: Håkan Modigh
Publik: 75
Matchfakta

Ett mål och ett ass från Christoffer Nerkman gjorde susen. Ett mål och ett ass från Christoffer Nerkman gjorde susen.

Sund tog en osannolik seger med målvakten utvisad och två straff-sparkar emot


(2019-05-04)
Alsen var en man mer i en dryg halvlek, fick två straffar, gjorde mål efter målvaktsmiss.
Hur mycket vann då jämtarna med?
Nej, det var Sund som avgick med segern!
– Vi hade Nerkman, säger Sunds tränare Emad Nademi.


Sund tog sin tredje seger på de fyra inledande matcherna. Men idag krävdes det en hel del matjord i tränarduon Emad Nademiis- och Mikael Kotermajers fickor. Trots en målvaktstavla i slutet av den första halvleken och några minuter senare blev samma målvakt utvisad plus att Alsen tilldömdes två straffsparkar i den första halvlekens slutskede kunde Sund osannolikt avgå med en 2-1-seger.

Om vi tar det från början så inledde Sund bäst och i den 20;e minuten tog man ledningen sedan Christer Nerkman gett sig ut på en egen offensiv raid från mittlinjen och avslutat med att överlista gästernas keeper Mikael Nilsson.
Sista tio minuterna av den första halvleken tog Alsen över totalt och radade upp chanser som både stolp- och ribbskott men det krävdes en tavla av årsdebuterande Manne Vallström då han olyckligt släppte in Love Öiens distansskott under sig.

Strax därpå hann Manne före en Alsenspelare i en utrusning men fullföljde med en hög armbåge och efter diskussion med sin assisterande visade domarn ut Manne och dömde även straff. 
Dags för Love Öien att ge Alsen ledningen med sitt andra mål? Nix, han sköt utanför. Innan paussignalen gick hann gästerna skapa ett par kanonchanser till och blev även tilldömda ytterligare en straffspark. Love Öinen klev fram ännu en gång för en duell med inhoppande Erik Hedenström. Den här gången slog Öinen bollen utanför den andra stolpen... 
Det var ett Sund som hängde över repen när domaren till slut avkunnade att den första halvleken var till ända.

Alsens forcering i den andra halvleken kom aldrig. Och tio minuter in drev Christoffer Nerkman bollen på kanten, centrade in i mitten till Ali Kanso Mahmoud, som smart hopade över bollen, därmed friställde Jonas Nordström som förpassade 2-1-bollen in i mål.
Målet verkade komma som en chock för jämtarna och Sund hade, trots en man kort, inga större problem att spela av matchen och ta sin tredje trepoängare.

Tränarsnack:
– Vi var illa ute i slutet av den första halvleken men inför den andra omorganiserade vi oss och blev noggranna och kämpade hårt för varandra. Det var nästan så att vi låg närmare ett tredje mål än dem en kvitteering även om de hade ett par halvchanser på slutet, säger Sundtränaren Emad Nademi.

Bäst på plan:
Christoffer Nerkman svarade för ett mål och ett assist och skapade stor förvirring bland Alsenspelarna ute på sin vänsterkant med både sin snabbhet och finurlighet. Hela backlinjen plus Jonas Nordström och Elias Friberg centralt på mtten höll yppersta klass. Pelle Nyman som "tia" var i vanlig orning en klasslirare.

Läs även:
• Matchreferat på Alsens hemsida

Sund IF - Alsens IF 2 -1
2019-05-04 - 13:00 - Westhagen
Mål: 20 1-0 Christofer Nerkman (20), 1-1 Love Öien (40), 2-1 Jonas Nordström (55).
Utvisning Sund: Manne Vallström (44).
Domare: Thilip Nadarajah (silade mygg och svalde kameler).
Publik: 55
Matchfakta

Samtliga fem Medelpadslag lirar hemma i den här omgången!


(2019-05-03)
Samtliga våra fem Medelpadslag spelar hemma i den femte omgången. Stöde, Sund och Östavall matchar i morgon lördag, Svartvik på söndag medan Lucksta får vänta ända till måndagkväll.
Det är nästan så att det blir för mycket av det goda...

Innebandytalang väljer att satsa på fotbollen – går till Svartviks IF: 
"Stor, stark och snabb"


(2019-05-03)
Svartvik fyller på sin spelartrupp.
Nu väljer innebandy- och fotbolls-talangen Måns Holst att ta klivet över till division 3-klubben.
– Trots att han är blott 17 år är han stor, stark och snabb, säger tränaren "Jocke" Sjödin.


Förra veckan värvade Svartvik Sani Tahir från Superettan (scrolla ner en bit på sidan för artikel) och i onsdags besegrade man serieledarna Iggesunds IK på bortaplan.
Nu har man gjort klart med ännu ett nyförvärv, men kanske inte lika spektakulärt, men intressant. Det är innebandytalangen (Timrå IBC) Måns Holst, 17, som även tillhört GIF Sundsvall men har Kubikenborgs IF som moderklubb när det gäller fotbollen.

Varför blev det Svartvik?
– Har bara hört bra om föreningen och att det är en härlig stämning i laget. Jag ser väldigt goda förutsättningar till att utvecklas i denna miljö, säger 17-åringen på klubbens facebooksida.

Tränaren "Jocke" Sjödin:
– Måns är en ung spännande spelare. Trots att han är blott 17 år är han stor, stark och snabb. Han är villig att göra jobbet varje träning och en väldigt lugn och fin kille som kommer passa bra in i gruppen.
Vi ska ha tålamod med Måns men jag blir inte förvånad om vi redan i år får se honom på planen.

Omgång 4:
Resultat & matchfakta 


2019-05-01:
13:00 Iggesunds IK - Svartviks IF 1-2 (referat & fakta nedan)
13:00 Söderhamns FF - Ope IF 1-1
14:00 Frösö IF - Lucksta IF 3-1 (referat & fakta nedan)
14:00 Alsens IF - Stöde IF 0-2 (referat & fakta nedan)
15:00 Östavalls IF - Härnösands FF 0-1 (referat & fakta nedan)
17:00 Sollefteå GIF FF - IF Älgarna 0-0
 
Sunds IF står över omgång 4

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Östavalls tränare David Nordberg var mycket besviken efter 0-1. Östavalls tränare David Nordberg var mycket besviken efter 0-1.

Östavalls första förlust betydde Härnösands första seger: "Fruktans-värt besviken"

(2019-05-01)
Härnösand backade hem och satsade på kontringar.
Östavall hittade inte nyckeln till deras försvarslås och föll med 0-1,
Östavalls första förlust och Härnösands första seger.
– Är fruktansvärt besviken över vår egen insats, dundrar Östavalls tränare David Nordberg.


Det blev en svidande förlust för Östavall "hemma" på Ånge IP när Härnösands FF gästade och vann med matchens enda mål.
Västralaget kom till klykderbyt efter två vinster och ett kryss, HFF utan seger.
Trots ett rejält spelövertag var det gästerna som tog ledningen i mitten av den första halvleken. Adrian Borostean fick en boll djupt inne i Östavalls straffområde och bröt sig in efter kortlinjen och brassade in segermålet ur en snäv vinkel.
Östavall lyckades under 90 ninuter plus stopptid inte hitta nyckeln till gästernas försvarslås
– Härnösand kom hit och parkerade bussen och skickade sedan bara långbollar på vinst och förlust. Men de vann matchen med sin taktik så det är inte så mycket att orda om. Men jag är fruktansvärt besviken över vår egen insats att vi inte kunde bemästra deras spel. Känns som en inställningssak och det är inget jag eller någon annan i ledningen accepterar, dundrar Östavalls tränare David Nordberg.

David fortsätter:
– Vi fick aldrig till några riktigt vassa lägen då vi hela tiden försökte hitta in med passningar in i deras mittförsvar istället för att visa mer tålamod och försöka komma runt på kanterna och luckra upp deras försvar. Nu blev det mest en massa kladdande på bollen. Nä, den här matchen kändes det som om vi gav bort. Nu komer vi att snacka igenom matchen och sedan blir det revansch. Alla kan mycket bättre. Det har vi visat tidigare och tänker visa det igen, avslutar den frustrerade Östavallstränaren.

Östavalls IF - Härnösands FF 0-1
2019-05-01 - 14:00 - Ånge IP
Mål: 0-1 Adrian Borostean (24)
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 
Matchfakta

Tvåmålsskytten Thomas Colby. Tvåmålsskytten Thomas Colby.

Thomas Colbys två mål gav Stöde tre poäng: "Jäkla bra första halvlek"

(2019-05-01)
Stöde tog en stabil 2-0-seger borta mot Alsen.
Stor matchhjälte blev Thomas Colby som hängde båda.
– Vi gjorde en jäkla bra första halvlek och en stabil andra, säger tränaren Anders Strandlund.


Stöde slet formligen åt sig taktpinnen direkt och vaskade fram den ena målchansen efter den andra. Semir Salia hade två gyllene lägen, Thomas Colby nickade strax utom från nära håll och hemmamålvakten Mikael Nilsson reflexräddade Felix Häggströms närskott.
– När vi missade chanserna väntade man nästan på ett ledningsmål för Alsen, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
Men så fick Thomas Colby ett fint pass från Mattias Norin, vände bort en försvarare och dängde upp bollen med både kraft och precision rakt upp i bortre krysset.
– Ett lite förlösande mål faktiskt. V gjorde en jäkla bra första halvlek och borde haft en större ledning och stängt matchen, säger Anders Strandlund.

Thomas Colby visade tidigt i andra vilja och beslutsamhet när han fläkte sig före en försvarare på ett vänsterinspel från Khoger Hammad och styrde in sitt andra mål för dagen.
– Därefter blev det mest ställningskrig och det hettade egentligen inte till förrän i slutminuterna, säger tränare Strandlund.
Då tilldömdes Alsen en straff sedan en Stöde spelare styrt upp bollen på sin egen hand. Erik Johansson sköt men varken hårt eller nära stolpen så när Charlie Hornby gick åt rätt håll var straffräddningen ett faktum.
– Skönt att Charlie räddade straffen så man slapp stå nervös sista minuterna, kommenterar Anders Strandlund.
"Strappa" fortsätter:
– Vi gör en stabil andra halvlek och det kändes aldrig riktigt farligt, speciellt inte efter Charlies straffräddning.
Beröm givetvis till tvåmålsskytten Thomas Colby. Lagkaptenen Mattias Norin i mittförsvaret och mittfältarna Josh Chatee och Niclas Möllhagen höll även de hög klass.

Alsens IF - Stöde IF 0-2
2019-05-01 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
Mål: 0-1 Thomas Colby (38), 0-2 Thomas Colby (52).
Domare: Jonathan Fiorsman 
Publik: 47
Matchfakta

Hakim Rouass gjorde ett snyggt tröstmål för Lucksta. Hakim Rouass gjorde ett snyggt tröstmål för Lucksta.

Två sena mål före paus tog loven ur Lucksta på Frösön: "Slarvmål"

(2019-05-01)
Lucksta lyckades inte följa upp segern senast mot Söderhamn.
Idag blev Frösö för svåra.
– Två onödiga slarv på egen planhalva gav dem två psykologiska mål i slutet av den första halvleken, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg besviket.


Lucksta var på väg att gå till pausvila med 0-0 borta mot Frösö.
Men två sena mål gav öborna det försprång man behövde och kunde vinna matchen med 3-1 och är därmed fortfarande obesegrade i inledningen av serien.
För Lucksta är det det motsatta. Segern senast mot Söderhamn kunde inte följas upp och nykomlingarna har nu tre förluster på de fyra första omgångarna.
– Idag släppte vi in två onödiga mål i slutet av den första halvleken efter slarv på egen planhalva. Det gav dem två psykologiska mål, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg besviket.
"Jimman" fortsätter:
– Frösö hade mycket boll men vi försvarade oss bra så de skapade inte speciellt mycket. Innan de två målen vill säga.

Lucksta försökte flytta upp för en reducering i andra men förmådde aldrig riktigt hota och när André Larsson med 20 minuter kvar vann duellen från elva meter mot Martin Ålin i LIF-målet var det mer eller mindre klart.
– Kanske inte den mest solklara straff jag sett men domaren blåste och det får man acceptera, säger Jimmie Norberg.
Med kvarten kvar fick emellertid Lucksta lite att glädja sig åt då Hakim Rouass löpte igenom på Martin Drugge Erikssons fina framspelning och tröstmålade.
– Ett vackert mål och kul att kunna spräcka nollan, säger 
Luckstatränaren som saknade en hel del viktiga pjäser inför den svåra bortamatchen.
– Joakim Edström, Oliver Widahl och målvakten Mike Karinga Persson kunde av olika anledninga inte vara men det är inget jag vill skylla förlusten på. Frösö var helt klart bättre än oss idag, avslutar Jimmie Nordberg.
Högermittfältaren Martin Drugge Eriksson bäst för dagen i Lucksta.

Frösö IF - Lucksta IF 3-1
2019-05-01 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
Mål: 1-0 självmål (43), 2-0 Jesper Andersson (45+1), 3-0 André Larsson (71, straff), 3-1 Hakim Rouass (75).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 68
Matchfakta

Gustav Arnberg satte dit Svartviks segerboll. Gustav Arnberg satte dit Svartviks segerboll.

Svartvik besegrade serie-ledarna Iggesund på bortaplan – Åhlin och Arnberg hittade nätet


(2019-05-01)
Svartvik åkte ner till Hälsingland för ett nappatag med serieledande Iggesund, som inlett med tre raka segrar och noll insläppta mål.
"Blackbay" tog bussen hem med tre poäng i bagaget efter  "Jonte" Åhlins- och Gustav Arnbergs båda fullträffar.
– En match med två ansikten, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.


Med Superettanförvärvet Sani Tahiri i startelvan tog sig Svartvik an serieledarna Iggesund på Glysis i Hudiksvall. Ett Iggesund som saknade sin skyttekung Niklas Norman då han firar sin fars 60-årsdag.
Jonathan Åhlin gav Svartvik ledningen efter dryga kvarten sedan han fått utrymme inne i Iggesunds straffområde. 
Christian Brolin nickade sedan in hemmalagets kvittering efter knappa halvtimmen men mittbacken Gustav Arnberg återgav "Blackbay" ledningen inom fem minuter och kunde rättvist gå till pausledning.

Den andra halvleken bestod mestadels att Iggesund tryckte ner Svartvik i sin jakt på en kvittering. Och den hängde i luften men trots idoga försök kunde Marcus Krutzén freda sitt mål och se till att tre viktiga poäng säkrades och den andra raka trepoängaren kunde cashas in.
Sani Tahiri visade i sin debutmatch, trots bristande matchrutin, att det är en spelare som kommer att göra skillnad. Den lille mittfältaren kommer att bli en given tillgång för ett Svartvik på väg uppåt i tabellen.
– En match med två ansikten. Vi borde stängt matchen i den första halvleken sett till våra chanser. I den andra var det Iggesund som hade de flesta chanserna. Sett över 90 minuter tycker jag att vi vinner rättvist och jag tänkeer inte be om ursäkt för segern, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.

Iggesunds IK - Svartviks IH 1-2

2019-05-01 - 13:00 - Glysis Sparbanken Arena
Mål: 0-1 Jonathan Åhlin (17), 1-1 Christian Brolin (28, nick), 1-2 Gustav Arnberg (32).
Domare: Andreas Olsson
Publik: 157
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sani Tahir är spelklar för Svartvik mot serieledarna Iggesund. Sani Tahir är spelklar för Svartvik mot serieledarna Iggesund.

Kick-off:
Svartviks klassvärvning debuterar direkt mot serieledarna – tuffa matcher för övriga medelpadslag


(2019-05-01)
Klassvärvningen Sani Tahir debuterar för Svartvik mot serieledarna Iggesund, manfall för Lucksta inför bortamötet mot Frösö, Stöde har också en svår bortamatch mot ett revanschsuget Alsen.
Enda Medelpadslag som spelar hemma är Östavall som siktar på fjärde raka utan förlust.


Iggesunds IK - Svartviks IH:

Svartvik får tillgång direkt till sitt spektakulära nyförvärv från Superettan, Sani Tahir, när laget reser ner för möte med serieledarna Iggesund. Hälsingarna som saknar sin skyttekung Niklas Norgren då han firar sin fars 60-årsdag.
– Kul att Sani får debutera. Några skador har vi fortfarande men vi är hyfsat i fas med skadorna nu. 
Kanske ett bra läge att rida vidare på segern mot Alsen senast?
Några skador men vi är hyfsat i fas med skadorna ändå. För att besegra Iggesund krävs att vi jobbar stenhårt defensivt och vårdar bollen när vi har den, säger Svartvikstränaren Joakim Sjödin.

Frösö IF - Lucksta IF:
Även Lucksta har en svår match då man tar sig an svårspelade Frösö borta. Förlust i förra gången på resande fot, 0-3 mot Iggesund men seger senast mot Söderhamn på Westhagen.
– Ja, dags för ny bortamatch och bryta trenden även där. Tyvärr manfall på grund av olika anledningar vilket gör att vi inte har full trupp. Men de som åker upp är redo för att ta med sig poäng hem. Vi hoppas ha hittat division 3-tempot på samtliga nu, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Östavalls IF - Härnösands FF:
Östavall är obesegrade efter tre derbymatcher. Idag möter man för första gången ett lag "utifrån" när Härnösands FF gästar Ånge IP.
– Förväntar mig en tuff match mot ett hungrigt Härnösand som inte haft den inledning på serien de hoppats på. Vi ska vara ödmjuka och jobba hårdast av alla lag och det gäller även mot Härnösand sen får vi se om det räcker till att ta poäng, säger Östavalls tränare David Nordberg

Alsens IF - Stöde IF:
Stöde stod över den förra omgången och lär vara mäkta spelsugna kan jag tänka mig. Alsen föll senast mot Svartvik och släppte för ovanlighetens skull in hela tre mål under den första halvleken. Ett  revanschsuget Alsen kan vara en hård nöt att knäcka.
– Vi åker upp med 18 man så det känns bra.
Alsen borta alltid en tuff match så riktigt hårt jobb kommer krävas, säger Stödetränaren Anders Strandlund.

Sund står över den här omgången.

Stöde IF blev bästa Medelpadslag i trean 2018. Här gör Gjynet Berisha 4-0 med vänstern i slutminuten i hemmamatchen mot Kuben, enda lokala laget som åkte ur serien. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stöde IF blev bästa Medelpadslag i trean 2018. Här gör Gjynet Berisha 4-0 med vänstern i slutminuten i hemmamatchen mot Kuben, enda lokala laget som åkte ur serien. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.