NYHETER 
Div 3 Mellersta Norrland

Medelpadslag i serien 2018: Kubikenborgs IF, Stöde IF, Sund IF, Svartviks IF och Östavalls IF.

Reid Strain har två A-landskamper med Puerto Rico innanför västen. Reid Strain har två A-landskamper med Puerto Rico innanför västen.

Puerto Ricansk landslags-man klar för Stöde IF
– så även tre av fjolårs-importerna


(2018-01-08)
Stöde IF ser ut att komma rejält stärkta i samband med 100-års-firandet.
Nu har man landat Reid Strain med landslagsmeriter från Puerto Rico.
Lägg därtill tre av fjolårets duktiga importer som återvänder.
– Det kan bli en spännande säsong, säger Mats "Pinnen" Edlund.

 

Landslagsman klar

Stöde IF var inför seriestarten i division 3 Mellersta Norrland ifjol starkt nederlagstippade och en given avstigningskandidat.
Men verkligheten visade sig bli en helt annan och dom röda hängde kvar med glans (femma och den bästa placeringen i klubbens historia) tack vare tränaren Anders Strandlund och några sena nyförvärv från dom brittiska öarna och USA.
I år kommer Stöde IF till spel med en landslagsman! Det är puerto ricanen Reid Stran som skrivit på.
– Reid är en 24-årig anfallare som är född i USA men är av Puerto Ricansk börd och hoppade 2016 in i två A-landskamper vilket tyder på kvalitet. Så mycket mer vet jag inte mer än att Ryan Jackson, som spelade med oss ifjol, har rekommenderat honom samtidigt som han lovordade oss för honom, säger Mats "Pinnen" Edlund.


Spännande säsong

När det gäller amerikanen Ryan Jackson har han och duktige britten Josh Chatee valt att återkomma till Stöde den kommande säsongen. Duon anländer i början av mars så dom kommer att kunna vara med en stor del av försäsongen. När det gäller målvakten Charlie Hornby, så har han "övervintrat" i Stöde då han har både jobb och träffat flickvän. 
Sedan tidigare har Stöde gjort klart med mittbacken Mika Lindroos från IFK Sundsvall och mittfältaren Abdiqafar "Issa" Ismali från Kuben. (scrolla ner en bit på sidan för artikel).
Enda spelarförlusterna så här långt är Oskar de Vahl som återvänder till Kovlands IF, Linus Sjölander som flyttat till Östersund och mittbacksklippan och "skåningen" Johan Bergman som avrundat sin karriär som klubbens kanske bäste spelare genom tiderna.
Trots förlusterna ser "100-åringen" ut att gå mot en spännande säsong.

Danne Johansson fortsätter få målnäten att dallra i Svartvik. Danne Johansson fortsätter få målnäten att dallra i Svartvik.

Notorisk målskytt förlänger med Svartvik: "Inte sovit på nätterna"

(2018-01-05)
Nu kan Svartviks IF:s tränare åter få nattro.
Målhungrige Danne Johansson har nämligen kritat på för en säsong till.
– En spelare som är ovärdelig för oss, säger "Jocke" Sjödin.


Flera anbud

Svartviks IF:s Essviksnbördade och notoriska målskytt Daniel Johansson har, trots flera anbud från andra klubbar, valt att förlänga kontraktet.
– Det känns skönt att det äntligen är klart. Nu ska vi se till att göra en bra säsong och förhoppningsvis kan vi vara med på den övre halvan i år igen. Det ska bli intressant att se vad "Jocke" (tränaren Joakim Sjödin, reds anm) kan hitta på med detta gäng, säger skyttekungen.
– En spelare som är ovärdelig för oss och jag har helt ärligt inte kunnat sova om nätterna tills att Danne valde att krita på för ytterliggare en säsong, berättar "Jocke" Sjödin.


Värderas högt

Danne Johansson värderas väldigt högt av sin tränare.
– Danne har mäktat med över 88 mål på 3 säsonger för oss och det känns givetvis otroligt skönt att få "Danne" klar för oss. Han har inte saknat anbud och har varit ett hett villebråd och det gör det extra roligt att han väljer att stanna kvar. Med sin snabbhet och sin målfarlighet blir han svårstoppad och det ska mycket till om vi inte får se han i toppen av skytteligan även den kommande säsongen, avslutar Sjödin.

F d Anundsjö-tränaren Magnus Bild till Sund. F d Anundsjö-tränaren Magnus Bild till Sund.

Status quo i Sunds spelar-trupp men förstärkning på ledarsidan

(2017-12-21)
Efter några år i exil återvänder Magnus Bild till Medelpad och kommer nu att hjälpa Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Magnus har under åren i Övikstrakten annat tränat Anundsjö IF, säger sportchefen Henrik Öhman som dock ännu inte kan räkna in något nyförvärv på spelarsidan – men heller inga tapp.

 

Sund IF kvalade upp sig i trean nu i höst. Därefter har det varit märkvärdigt tyst om Malandsklubben.
– Ja, vi jobbar i det tysta, skrattar sportchefen Henrik Öhman.

Hur ser det ut i spelartruppen i dagsläget?
– På spelarsidan har det inte hänt mycket alls, vi får behålla nästan hela truppen från fjolåret så det viktigaste blir att spetsa till helheten.

Inget nytt alls?
– Vi har några intressanta spelare som tränar med oss som vi hoppas göra klart med. Men med fem division 3-lag i distriktet märks det att det är en huggsexa om attraktiva spelare, säger Öhman,

Men på ledarsidan har ni fått in ett intressant namn vet jag.
– Ja, en ytterst stark förstärkning, det är Magnus Bild som har flyttat hem till Sundsvall efter att levt i exil i Ö-vikstrakten. Han kommer hjälpa vår huvudtränare Göran Sundqvist under 2018. Magnus har meriter flera klubbar i Ångermanlnad och kommer senast från Anundsjö IF, säger Öhman, som lovar att höra av sig med mer info gällande nyheter om spelartruppen inom kort.

Niklas Nygren förde upp Svartvik till trean 2017 och Kuben i år. Nu lägger han skorna på hyllan - eller spelar han upp ett lag även 2019? Niklas Nygren förde upp Svartvik till trean 2017 och Kuben i år. Nu lägger han skorna på hyllan - eller spelar han upp ett lag även 2019?

Starkt föryngrat Kuben i trean 2018? Många med rutin ser ut att lämna

(2017-12-20)
Ser ut att kunna bli en stor omsättning i Kubens spelartrupp inför comebacken i division 3.
Många tongivande spelare har aviserat sin avgång medan ett yngre garde från GIF Sundsvall är klara.
– Det är den tiden på året. Många spekulationer, säger lagledaren Olle Bohlin när det gäller tyktet om risken att tappa spelare.


Niklas Nygren lägger bollskorna på hyllan?

Kubikenborgs IF ser ut att få ställa ett ungt lag på benen i trean nästa år.
Flera av fjolårets tongivande spelare har deklarerat att man slutar alternativt byter klubb. Mittfältsgeneralen Niklas Nygren är en av dessa:
– Jag klargjorde tidigt att jag inte skulle följa med upp i trean om vi tog steget. Just nu känns det som om fotbollskarriären är över men kanske får jag suget tillbaka i vår, säger den 27-årige veteranen som även den här säsongen blev uttagen i Lokalfotbollens All Star Team för Medelpads-allsvenskan.
Andra spelare som ryktas lämna "Tigerränderna" efter missnöje enligt en källa är stöttespelare som Martin Fors, Jonathan Åhlin, Ahmad Khreis, Osman Aksoy, Fares Mohammed, Eric Karabi, Stefan Lindfors, Samuel Keflit, Herman Ling och Kevin Wöhrman. Tunga tapp om ryktet talar sanning.
– Det är den tiden på året. Många spekulationer, säger lagledaren Olle Bohlin som inte vill kommentera det hela i övrigt.


Kvintett in från GIF Sundsvall tipselit

Men allt är inte svart på det gula. Nye tränaren Åke Andersson har tagit med sig några yngre välskolade spelare från GIF Sundsvalls tipselittrupp. Jesper Andersson, Eric Nelin, Bleart Ugzmaijli, Johannes Hansson och William Åselund är en kvintett som vill satsa på seniorspel trots sin ungdom.
– Just nu är vi 25-30-spelare på träningarna. Dom är öppna så alla ska få känna på. Inom kort lär vi börja dra ner på antalet och börja forma en A-trupp av det hela, säger lagledaren Olle Bohlin.

Tränaren Rhonny Nilsson hälsar nyförvärvet från IFK Sundsvall, Andreas Eriksson, välkommen till Östavalls IF. Foto: Östavalls IF.
Tränaren Rhonny Nilsson hälsar nyförvärvet från IFK Sundsvall, Andreas Eriksson, välkommen till Östavalls IF. Foto: Östavalls IF.

Rhonny Nilsson förlänger med Östavall – och första nyförvärvet
i hamn


(2017-12-18)
Andreas Eriksson är Östavalls IF:s första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Han taxar in efter en finfin säsong i IFK Sundsvall.
– En defensiv mittfältare, bollvinnare med ett bra passningsspel och en mycket hög arbetsmoral, berömmer tränaren Rhonny Nilsson.


För en tid sedan gjorde succéträmarem Rhonny Nilsson klart för en säsong till i Östavall.
Nu är även första nyförvärvet i hamn. Det är Andreas Eriksson som anslutit från IFK Sundsvall.
– Andreas är en defensiv mittfältare, bollvinnare med ett bra passningsspel och en mycket hög arbetsmoral, säger just Rhonny Nilsson om nyförvärvet.
– Vi kommer att fortsätta jobba med vår trupp genom att försöka behålla stommen och även krydda den ytterligare där Andreas Eriksson blir en fin puzzelbit efter sin fina säsong i IFK Sundsvall, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Mika Lindroos skall ersätta legenden Johan Bergman i Stödes mittförsvar är det tänkt. Mika Lindroos skall ersätta legenden Johan Bergman i Stödes mittförsvar är det tänkt.

Stöde IF värvar inför sitt 100-årsjubileum


(2017-12-17)
2018 fyller Stöde IF 100 år och nu satsar man på att göra ett fint jubileumsår.
Två nyförvärv är redan klara så här långt.
– Vi har fått in mittbacken Mika Lindroos från IFK Sundsvall och mittfältaren Abdiqafar "Issa" Ismali, senast i Kuben , säger lagledaren Mikael Backlund.


Etthundra år

Stöde IF fyller modiga 100 år 2018 och gjorde den gångna säsongen sin bästa i fotbollssammanhang sedan starten med sin femteplats i division 3.
Nu är laget igång för fullt med träningen inför jubileumssäsongen och två nya spelare har redan tillkommit. Det är rutinerade mittbacken Mika Lindroos, 29, från IFK Sundsvall och 25-årige mittfältaren Abdiqafar "Issa" Ismail, senast i Kuben.
Däremot går fjolårets succéspelare Oskar de Vahl tillbaka till Kovlands IF.
– Otroligt tråkigt då Oskar gjorde en kanonsäsong hos oss ifjol men hans civila situation medger tyvärr inte spel i trean, säger Backlnd.
En som lägger skorna på hyllan är dock Johan Bergman. Skåningens fotproblem gör att han tvingas sluta. Ett givet avbräck.
– Men vi hoppas att Mika skall kunna fylla tomrummet efter Johan på ett bra sätt, säger Backlund.


"Jocke" blir målvaktstränare

Stöde har också gjort klart med en ny målvaktstränare. Det är gamle stormålvakten som vaktade buren så sent som ifjol, Joakim Strömblad.
– Har tidigare varit målvaktstränare för distriktslaget P02. Där har vi jobbat mycket med speluppfattning och ganska grundläggande målvaktstekniker. Nu får jag jobba med seniormålvakter som är mer ”färdiga” så då ska vi kunna finslipa mer på detaljnivå, det tycker jag ska bli spännande och utmanande, säger "Jocke" till Mats "Pinnen" Edlund på klubbens hemsida.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

"Toutpi" Kanamugire - blivande statsvetare i Svartviks backlinje. "Toutpi" Kanamugire - blivande statsvetare i Svartviks backlinje.

Statsvetarstudent till Svartviks IF


(2017-12-16)
Svartviks IF har förstärkt laget med en 20-årig statsvetar-studerande från Luleå.
– Jag ser verkligen fram emot säsongen och det känns fantastiskt att komma till Svartvik, säger försvarsspelaren Tout-Puissant Kanamugire. 


Studerar på Mittuniversitetet

Hur många statsvetare har spelat i Svartviks IF?
Oavsett svaret så har man nu fått in en killa som studerar just statsvetenskap på Mittuniversitetet. Det är 20 årige Tout-Puissant Kanamugire som blir ny "Black Bay"-spelare efter att ha tränat en tid med klubben.
Så här sä'ger "Toutpi" själv till klubbens facebooksida:
– Jag ser verkligen fram emot säsongen och det känns fantastiskt att komma till Svartviks IF på många sätt. Jag har bara hört bra om föreningen, en seriös klubb som dessutom har en fin lagmoral så det skall bli kul att komma igång berättar han.


IFK Luleå som moderklubb

"Toutpi" har IFK Luleå som sin moderklubb där han spelade sedan 11 års ålder upp till U19. Därefter tog han steget till division 3-laget Notvikens IK innan det nu blir Svartviks IF efter flytten till Sundsvall.
– "Toutpi" är en ung och mycket lovande back som vi kommer ha stor nytta av kommande säsong. En kille som har tagit för sig ordentligt med tufft spel och härlig karaktär. Så det ska bli spännande att se han i vår miljö, berättar nye huvudtränaren "Jocke" Sjödin.
Högt upp på dagordningen står nu förlängandet av Christoffer Nerkmans kontrakt.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Rhonny Nilsson-tränade Östavall får tio medelpadsderbyn nästa år och bävar. Ifjol förlorade man samtliga sex... Rhonny Nilsson-tränade Östavall får tio medelpadsderbyn nästa år och bävar. Ifjol förlorade man samtliga sex...

Remissförslag: Samtliga fem medelpadsklubbar i samma div. 3-serie 2018


(2017-11-21)
Det blir många division 3-derbyn i Medelpad nästa säsong.
Samtliga fem lokala lag hamnar nämligen i samma serie enligt det remisförslag som ligger ute.
– Borde rent medialt öka intresset, säger Östavalls lagbas Sten-Ingvar Fredlund.


2018 blir ett derbyrikt år för våra lokala division 3-lag. Enligt den remiss från Svenska Fotbollförbundet har samtliga våra fem Medelpadslag placerats i division 3 Mellersta Norrland.
– Ekonomiskt bra för oss klubbar då derbyn alltid drar lite mer folk. Dessutom borde det rent medialt öka intresset, säger Östavalls lagbas Sten-Ingvar Fredlund.
Ävem Lokalfotbollen är nöjd som slipper få en serie extra(division 3 Södra Norrland) att bevaka...

Division 3 Mellersta Norrland 2018 enligt SvFF:s remiss:
• Alsens IF
• Anundsjö IF, Bredbyn (från div 2 Norrland)
• Arnäs IF (från div 4 Ångermanland)
• Frösö IF
• Gottne IF
• Iggesunds IK (från div 3 Södra Norrland)
• Lillhärdals IF (från div 4 Jämtland/Härjedalen)
• Kubikenborgs IF från div 4 Medelpad)
• Stöde IF
• Sund IF (från div 4 Medelpad via kval)
• Svartviks IF, Kvissleby
• Östavalls IF

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Gustav Arnberg och Oscar Lidström poserar i nya klubbens tröjor - som tack och lov inte är Arsenals utan Svartviks.
Gustav Arnberg och Oscar Lidström poserar i nya klubbens tröjor - som tack och lov inte är Arsenals utan Svartviks.

Svartvik värvar dubbelt från IFK Sundsvall: "Känt varandra sedan barnsben"


(2017-11-21)
Nu pågår frimånaden i fotbollsmedelpad och Svartviks IF har gjort klart med en dubbel från IFK Sundsvall.
Det är mittbackan Gustav Arnberg och anfallaren Oscar Lidström som byter från Balders till Hemmanet.
– Vi har känt varandra sedan barnsben så det skall bli roligt att spela ihop även i Svartvik, säger duon till klubbens facebooksida.


Känt varandra sedan barnsben

Svartvik förstärker sin trupp med en duo från division 4-klubben IFK Sundsvall. Det är stabile mittbacken Gustav Arnberg och målfarlige anfallaren Oscar Lidström som kritat på för dom Arsenal-skrudade.
– Arnberg är en storvuxen mittback med bra speluppfattning som vi tror kan växa i våran miljö. Lidström är en snabb måltjuv som mäktat med 40 mål för IFK dom senaste tre säsongerna. Två unga killar som vi tror mycket på och som jag haft lite koll på och jag är övertygad att dom kommer kunna ta nästa steg hos oss, säger nye huvudtränaren Joakim "Jocke" Sjödin, och fortsätter:
– Jag vill också rikta ett tack till IFK Sundsvall för deras sammarbetsvilja, säger Sjödin.

Så här säger Oscar om Gustav:
– Gustav är en stor stark mittback som är stabil överlag! Han är stark i luften och brytningssäker med fötterna, han kan även hålla i bollen och rulla runt säkert. Han kommer kunna se till att vi släpper in mindre mål och bli stabilare bakåt helt enkelt. Det är såklart jättekul att ha med sig Gustav till Svartvik. Vi har känt varandra sedan barndomen så vi känner varandra riktigt bra. Det är alltid skönt att ha någon man känner riktigt bra. Sedan är jag säker på att jag även kommer att komma bra överens med alla andra spelare i laget.

Och så här säger Gustav om Oscar:
– Oscar är en spelare med otrolig speed och är en distinkt avslutspelare, en försvarares mardröm med andra ord. Låter man honom få sätta fart mot en så är det sällan man får stopp på honom. Jag tror han kommer kunna erbjuda ett riktigt bra djupledsspel i anfallet hos Svartvik och förhoppningsvis en massa mål. Jag och Oscar har känt varandra sen barnsben och har även spelat fotboll med varandra från 13-14 års ålder till och från. Att jag och Oscar nu får möjligheten att ta det här steget tillsammans känns otroligt kul och motiverande. Vi har alltid kul på fotbollsplanen tillsammans och det känns också självklart väldigt tryggt att ha med Oscar över till Svartvik då vi har känt varandra så pass länge och är väldigt bra polare.


Talanger flyttas upp men Helmer till GIF Sundsvall

Svartvik värvar inte bara utifrån utan flyttar upp kvartetten Daniel Zetterberg, Joakim "Jocke" Johansson, Haroun Abdulle och William Sjödal från egna led till A-truppen. Dom två senare begick redan ifjol sina debuter i division 3.
Däremot tappar Svartvik anfallstalangen Helmer Bergström, 15, till GIF Sundsvall. Och väl där blev han och likaledes Svartvikfostrade Jesper Carström uttagna till landslagsläger för P15.

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

"Jocke" Sjödin tar steget från assisterande till huvudtränare i "Blackbay". "Jocke" Sjödin tar steget från assisterande till huvudtränare i "Blackbay".

"Jocke" Sjödin ny huvud-tränare i Svartviks IF: "Inspirerande"


(2017-10-26)
Efter tre säsonger som spelande assisterande tränare till Fredrik Carström tar nu Joakim "Jocke" Sjödin över huvudansvaret.
– Det skall bli inspirerande, säger "Jocke" till klubbens facebooksida.


Naturligt val

Joakim "Jocke" Sjödlin kom till Svartviks IF 2015 från Kuben och har sedan dess fungerat som spelande assisterande tränare till Fredrik Carström. När Fredrik tackade för sig efter säsongen blev det naturliga valet av ny huvudtränare Joakim Sjödin.
På klubbens facebooksida svarar han på frågor om den nya tjänsten.

Först den klassiska frågan. Hur känns det ?
– Det känns väldigt roligt och inspirerande att få chansen som huvudtränare. Det visar att föreningen tycker att man gjort någonting bra dessa tre år.

Kommer det att märkas någon större skillnad med dig vid rodret när det gäller sättet att spela?
– Jag och "Fredde" har lite samma syn på fotboll så det kommer inte bli några större ändringar utan vi kommer fortsätta jobba med att ha en bra orginisation där vi jobbar hårt för varandra. Att vi kan fortsätta styra tempot i matcherna som vi gjort i år och även kunna anpassa oss efter motståndet.

Det har gått väldigt bra för Svartvik de senaste åren och särskilt i år med en fjärde placering som nykomling i trean. Det har inte avskräckt?
– Absolut inte, snarare tvärtom. Det finns en otrolig potential i gruppen och kan vi få till jämnheten lite så ska vi kunna vara med i toppen även nästa säsong.

Har du hunnit skapat dig en överblick om spelartruppen inför nästa år?
– Det är givetvis VIKTIGT att få behålla samtliga spelare från truppen och arbetet är redan i gång. Sedan vill vi kunna krydda med några nya, en i varje lagdel vore bra. I den befintliga truppen är det många som redan har lämnat positiva besked för en fortsättnning. Sedan har vi under dessa tre år som jag varit här alltid släppt fram spelare från egna led (läs U17) där vissa redan fått göra debut i division 3 och tanken är att vi ska ge fyra-fem nya spelare chansen att flytta upp i A-truppen till nästa säsong.

Vad ser du som viktigt nu när du går in i ledarrollen som huvudtränare ?
– Jag vet att föreningen jobbar på att lösa en assisterande till mig och det är väl ingen hemlighet att jag vill ha Calle Berseije vid min sida även i fortsättningen. Vi har även 1 namn till vi ställt frågan till och förhoppningsvis så löser sig detta inom kort. edan gäller det att få ihop gruppen och få alla att fortsätta tro på deti gör även i fortsättningen.

Avslutningsvis, fem snabba!
Favoritlag: Arsenal och Svartvik.
Favoritspelare: Andrea Pirlo
Bästa tränare: Pep Guardiola
Favoritarena: Kustängens IP
Snyggaste matchtröjan: Svartviks andraställ är mycket vacker

• Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Kommande Matcher

Haris Devic möter Daniel Näslunds snett inåt bakåt pass direkt och Svartvik tar en 2-0-ledning i derbyt mot Östavall. Slutresultat 3-1. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Haris Devic möter Daniel Näslunds snett inåt bakåt pass direkt och Svartvik tar en 2-0-ledning i derbyt mot Östavall. Slutresultat 3-1. Foto: Lokalfotbollen.nu.