NYHETER
Div 2 Södra Norrland (d)

Lokala lag i div. 2 Södra Norrland 2018: Stöde IF

Clara Högbom gjorde sin vana trogen mål. Clara Högbom gjorde sin vana trogen mål.

Stöde IF besegrade Ope i träningsmatch

(2017-04-14)
Stöde IF träningsspelade mot Ope IF som spelar i div 2 Mellersta Norrland och lyckades vända ett 0-1-underläge till seger efter mål av Linn Gradin och Clara Högbom.
Så här skrev Opes tränare Robban Wassdahl om matchen på klubbens hemsida:

"Det finns anledningar till det mesta som händer och sker. Att solen skiner, att blommor växer och att en fotbollsmatch kan vara nästan plågsam att titta på och även att spela... Om vi struntar i förklaringen till de två första sakerna så kan vi väl konstatera att vi inte riktigt hade förutsättningarna att göra en bra prestation i dagens match mot Stöde, som slutade med förlust 1-2. Hur gärna man än vill att vi ska återhämta oss snabbt fysiskt och psykiskt så blev det tydligt att der inte gått tillräckligt lång tid efter onsdagens urladdning i DM. Även om givetvis inte alla spelare hade mycket speltid där så var det tillräckligt många för att det skulle märkas...och i viss mån smitta av sig.

Redan i första minuten håller vi på att ställa till det genom att inte vara riktigt på tårna, men som tur är var Johanna Forss vaken och det blev inget baklängesmål. Sen hittar vi in i matchen någorlunda och har några bra anfall när besluten kom lite snabbare och passningarna hade lite bättre fart, men lite för ofta var det sena beslut och lösa pass, vilket inte är nån bra kombination.
I den 16:e minuten fick vi ändå till ett riktigt bra anfall på högersidan där bollen gick snabbt mellan spelarna och det ledde fram till en hörna. Karin J sköt en bra hörna som Beata E mötte på volley och kunde stöta in bollen i mål.

Nu hoppades vi på en liten ljusning i spelet, men det hände inte mycket och när vi tappade boll kontrade Stöde med ett par giftiga spelare. Kvitteringsmålet kom efter 24 minuter och det var en kombination av att vi missade ett uppspel och att vi inte var tillräckligt bestämda i försvarsspelet efter det. Friläge och 1-1.
Resten av halvleken glömmer vi. Visst är det även nu några enstaka bra anfall, men vi måste ställa högre krav än så.

I andra halvlek har vi en viss uppryckning även om Stöde skapade en farlighet direkt efter avspark. Vi skapar en del i andra halvlek, men inte så många heta chanser och det är som om det hela tiden fattas något...vi är inte riktigt där utan det mesta går lite för segt.
Samtidigt så är fortfarande Stöde giftiga i sina omställningar och vi kan tacka vår målvakt Johanna F att inte Stöde tog ledningen tidigare än vad de gjorde. Till slut kom ändå ett ledningsmål för gästerna och då var det ca 10 minuter kvar av matchen. Vi försökte få till en kvittering på slutet, men tar lite för många felbeslut i vårt passningsspel och dessutom saknades det kvalitet i för många passningar. Precis som nämnts tidigare var vi inte riktigt "på plats".

Vi förlorar med 1-2 och det är väl inte hela världen även om man givetvis vill att vi ska göra bra prestationer och få med oss bra resultat så ofta som möjligt. Det mest positiva med matchen var nog annars att vi inte drar på oss några nya skador och att det här INTE var en tävlingsmatch där vi sumpade bort poäng. I övrigt väljer vi nog att lägga den här insatsen i lämplig papperskorg för förbränning...för det var inte mycket att återvinna...
Johanna Forss är den som får det bästa betyget för att hon redr upp många situationer genom att stå upp på ett bra sätt. Även Hedda F och Erica E visar vägen med rejält spel i det defensiva jobbet i andra halvlek. I övrigt är det tyvärr väldigt mycket upp och ner av olika orsaker, men solen går upp imorgon också och till nästa match så bör vi ha haft en bättre möjlighet att förbereda oss för att göra en bra insats. Det här var en bra bit från godkänt."

Ope IF - Stöde IF 1-2
2018-04-14 - 12:00 - Jämtkraft Arena B-plan
Mål Ope: Beata E.
Mål Stöde: Linn Gradin och Clara Högbom
Domare: Anna-Linnéa Löfgren
Publik: 19
Matchfakta

Anette Bergman och hennes Stödetjejer får ställa kosan söderut i år. Anette Bergman och hennes Stödetjejer får ställa kosan söderut i år.

Nykomlingarna Stöde IF ensamt medelpadslag i division 2 Södra Norrland

(2017-02-07)
Stöde IF placeras i den södra Norrlandstvåan.
Och det som enda Medelpadslag.


Ifjol vann Stöde IF Damtrean i Medelpad i överlägsen still och kvalificerade sig åter för spel i en högre serie. Då, 2015, spelade man i division 2 Mellersta Norrland. I år "ersätter" man Selånger FK:s andralag i den södra Norrlandstvåan. Och precis som SFK 2 ifjol blir man ensamma från vårt distrikt i serien.

Lokalfotbollen har sökt Stödes tränare Anette Bergman för en kommentar och väntar på återkoppling.

TIDIGARE SÄSONGER
Div 2 Södra Norrland (d)

Division 2 Södra Norrland 2017
(Lokala lag: Selånger FK 2)

• Nyheter (inkl. matchreferat)
• Resultat & Matchfakta & Sluttabell

Över 150 åskådare fick se en bra och frän seriefinal mellan Selånger och Kovland. Att det var dom två överlägset bästa lagen som möttes var odiskutabelt och det här derbyt togs hem av rödklädda Kovland. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Över 150 åskådare fick se en bra och frän seriefinal mellan Selånger och Kovland. Att det var dom två överlägset bästa lagen som möttes var odiskutabelt och det här derbyt togs hem av rödklädda Kovland. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Selånger FK – seriesegrare division 2 Södra Norrland 2016
Övre raden fr v Kajsa Bergsten, Jennifer Larsson, Josefine Jonsson, Jennifer Jacobsen, Wilma Edman, WilmaJonsson, Arleena Paanalahti, Denice Feist, Oliva Wänglund, Rebecca Ågren, Tova Olsson, Angelica Lindholm-Forsell, Wilma Abramsson, Tilde Eriksson och Wilma Bonden.
Nedre raden fr v: Linn Jonsson, Malin Nilsson, Nellie Maxen, Philippa Johansson, Vilma Gustafsson, Alva Grahn, Tove Hanold, maskoten Algot Lindholm-Forsell,  Emilia Hansson och Elsa Burwall.
Foto: Martin Bergsten för Lokalfotbollen.nu.

Division 2 Södra Norrland 2016
(Lokala lag: Kovlands IF och Selånger FK)

• Nyheter (inkl. matchreferat)
• Sluttabellen
• Resultat & Matchfakta
• Skytteligan
• Publikligan