NYHETER
Div 2 Södra Norrland (d)

Lokala lag i div. 2 Södra Norrland 2018: Stöde IF

Clara Högbom hängde två i Valbo. Clara Högbom hängde två i Valbo.

Stöde jagade iväg borta-spöket och tog en trea i Valbo: "Efterlängtad"

(2018-06-24)
Stödes damer krigade hem en viktig 2-1-seger borta mot Valbo.
Den första på resande fot!
Båda målen inprickade av Clara Högbom.
– Vi var taggade till tusen och nu har vi jagat iväg bortaspöket inför höstens matcher, säger Stödes tränare Anette Bergman.


Efter fyra raka förluster på bortaplan kom det efterlängtade trendbrottet för Stödes damer. En seger på bortaplan!
Efter en mållös första halvlek kunde Clara Högbom ge gästerna en tidig ledning i andra sedan hon slitit sig loss från sin bevakning, kommit fri och plkacerat in bollen.
Ett hårt jobbande Valbo, näst sist i tabellen, var beslutsamma att förbättra sin tabellplacering och efter dryga timmen spelad kvitterade Hanna Zetterlund.
Men så med bara sex ordinarie minuter kvar jobbade sig Clara Högbom sig till ytterligare ett friläge som hon avslutar lika distinkt som vid sitt första mål och bortasviten bruten.
– Vi var taggade till tusen och nu har vi jagat iväg bortaspöket inför höstens matcher, säger Stödes tränare Anette Bergman.
Anette fortsätter:
– Det här var en fysisk match med mycket slit där vi visar att vi är starka över 95 minuter. Nu kommer välbehövlig vila och uppehåll och därefter laddar vi igång för en stark höstsäsong där vi ser fram emot att möta lagen igen som vi nu har lite bättre koll på. En mycket jämn serie där alla kan ta poäng av varandra och självklart laddar vi lite extra för att möta de lag vi förlorat mot på bortaplan hemma, vi vet att vi är grymt starka i hemmaborgen.
Clara Högbom slet i vanlig ordning kopiöst på topp i Stöde och svarade som så ofta för dom avgörande målen. Emilia Johansson på mitten vann som vanligt mycket boll medan Maria Gidhammar jobbade som en galärslav matchen igenom.

Valbo FF- Stöde IF 1-3
2018-06-24 - 16:00 - Åbyvallen
Målen: 0-1 Clara Högbom (48), 1-1 Hanna Zetterlund (63), 1-2 Clara Högbom (84).
Domare: Reine Schröder
Publik: 60
Matchfakta


• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Blott 14-åriga Linn Gradin gjorde ännu en bra insats i Stödetröjam trots förlusten. Blott 14-åriga Linn Gradin gjorde ännu en bra insats i Stödetröjam trots förlusten.

Stödes damer trivs inte på bortaplan – fjärde raka förlusten på resande fot

(2018-06-17)
Fyra raka segrar hemma.
Fyra raka förluster borta.
Stödes damer trivs inte på resande fot.
Idag blev det förlust med hela 1-6 i Edsbyn.
– Ja, det blev en tung dag, säger Stödes tränare Anette Bergman.


Stödes damer radar upp segrar hemma. Däremot har man det tungt på bortaplan. Idag kom fjärde raka förlusten på resande fot. Och det med hela 1-6 mot Edsbyn sedan Maja Axell haft en synnerligen bra eftermiddag med fyra fullträffar. Kan inte på rakad arm minnas när Stöde förlorade med dylika siffror men det måste ha varit mot Selånger 2 i damtrean för några år sedan? 
Så här analyserar tränaren Anette Bergman matchen mot Edsbyn:
– Ja, det blev en tung dag på jobbet idag. Det här var annars en match som vi sett fram emot då många lag pratat om att Edsbyn är ett mycket spelande lag till skillnad från många andra vi mött som slår långa bollar. Detta borde passa oss bra som oftast rullar fin fotboll när vi möter lag som hela tiden försöker spela boll genom alla lagdelar. Att de dessutom har konstgräs på sin hemmaarena kändes även det positivt då det inbjuder än mer till att hålla boll efter marken och rulla ut i fina kombinationer. Tyvärr infriades inte någon av dessa förhoppningar, med en tunn trupp räckte vi inte till mot motståndet som stundvis rullade på bra och kom runt fint på kanterna. Kanske också konstgräset visade sig bli till en nackdel ändå då vi tyvärr inte fick kontroll på bollen och lyckades hålla i den särskilt mycket.
1-6 är stora siffror?
– Dock speglar inte siffrorna riktigt matchbilden då vi släpper till några av målen lite för lätt idag och vi äger mycket av andra halvlek, tyvärr är vi inte lika effektiva i sista tredjedelen medan dom sätter sina lägen helt enkelt och vinner rättvist. Dock ska det tilläggas att vår målvakt Ida Sperring gör en mycket stabil insats i målet och inte alls rår för något av dom insläppta, tyvärr tittar vi lite för mycket boll och tappar markering på spelare i boxen.
Några du vill plussa extra för?
– Extra plus idag går till Julia Sperring som sliter kopiöst och unga Linn Gradin som nu kommit in mer i division 2 spelet och hittat sin roll i laget. En viktig kugge!
Och nu väntar ännu en bortamatch. Vänder ni trenden?
– Ja, nu hoppas vi vända på bortaförlust-trenden i nästa omgång och avsluta våren med en trepoängare mot Valbo nästa helg, avslutar Anette Bergman revanschsuget.

Edsbyns IF FK - Stöde IF - Stensätra IF 6-1
2018-06-17 - 15:00 - Öns IP
Målen: 1-0 Maja Axell (17), 2-0 Maja Axell (30), 3-0 Camila Daza Torres (38), 4-0 Maja Axell (50), 5-0 Maja Axell (54), 5-1 Clara Högbom (84), 6-1 Camila Daza Torres (88).
Domare: Julia Planeskog
Publik: ingen som brytt sig om att räknat den...
Matchfakta


• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Clara Högbom satte två mål och passade till två till. Clara Högbom satte två mål och passade till två till.

Stöde studsade tillbaka och tog en stensäker 5-0-seger mot Stensätra

(2018-06-09)
Clara Högbom hade en bra eftermiddag hemma på IP mot Stensätra då hon svarade för två mål och lika många assists i 5-0-segerm.
– Vi skapade många målchanser, visar stabilt försvarsspel och har flera fina passningskombinationer, säger Stödetränaren Anette Bergman.


Efter förlusten nere i Skutskär bytte tränaren Anette Bergman tillbaka till gamla beprövade spelsystemet 4-4-2 med hård press och det tog bara tre minuter innan Clara Högbom satte ledningsmålet hemma på IP mot Stemsätra sedan man just efter en hård press erövrat boll högt upp i planen.
I mitten av halvleken ökade Julia Sperring på till 2-0. Ett resultat som stod sig länge i matchen.
Med sju minuter kvar kom Clara Högboms 3-0, ett mål som definitivt säkrade segern. Frida Åsell och Linn Gradin kryddade sedan anrättningen med ett fjärde och femte Stödemål. Båda efter förarbete av Clara Högbom.
– Ja, äntligen lossnade det och och vi är fortfarande obesegrade på hemmaborgen! Idag gjorde vi vår bästa match på mycket mycket länge, vi skapade många målchanser, visar stabilt försvarsspel och har flera fina passningskombinationer, säger Stödetränaren Anette Bergman.
Vad var nyckeln till segern utöver att ni gick tillbaka till 4-4-2?
– Med våra två kvicka och slitstarka forwards i Clara Högbom och Julia Sperring för dagen valde vi att sätta hög press för att vinna boll på offensiv planhalva och inte ge motståndarna tid eller yta för uppspel. Detta gjorde vi strålande i första halvlek och hade bud på fler än dom två målen vi gjorde. Vi blev lite ivriga att göra mål och fick lite för bråttom till avslut.
Bätte utdelning i andra?
– Först mattades tempot en aning och vi började se lite tagna ut efter första halvlekens urladdning men idag visade vi verkligen att vi är mycket starka efter paus när vi jobbar som ett lag, peppar varandra till att orka fortsätta löpa och vara spelbara och det resulterade i att vi sista tio minuterna gjorde tre mål, avslutar en nöjd Anette Bergman som verkligen ville hylla kollektivet denna gång. Men det går inte att bortse från Clara Högboms två mål och två assists.

Stöde IF - Stensätra IF 5-0
2018-06-09 - 16:00 - Stöde IP
Målen: 1-0 Clara Högbom (2), 2-0 Julia Sperring (22), 3-0 Clara Högbom (83), 4-0 Frida Åsell (85), 5-0 Linn Gradin (89).
Domare: Thomas Löf
Publik: 87
Matchfakta


• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sanna Pålsson slet hår i Stödes försvarslinje. Sanna Pålsson slet hår i Stödes försvarslinje.

Skutskär nollade Stöde: "Delad poäng mer rättvist"

(2018-06-03)
Förra helgen vann Stöde med matchens enda mål hemma mot Mohed.
Idag fick man själv smaka på samma medicin då man förlorade med matchens enda mål borta mot Skutskär.
– Tycker att delade poäng varit mer rättvist sett till matchen, åtminstone med Stödeögon sett, säger tränaren Anette Bergman.


I den förra omgången vann Stöde mot Mohed med matchens enda mål.
Idag fick man stå som förlorare med kampens enda fullträff i värmen på Skutskärs IP. Målet inprickat av Mikaela Parner efter en hörna med lite drygt 20 minuter kvar. Men det var en jämn match där Stöde likaväl kunnat tagit hem hela potten.
– Matchen bjöd på många hårda dueller och jämt spel med chanser åt båda håll. Vi startar matchen vassast och skapar några farliga lägen redan i inledningen men utan resultat. Skutskär tar sedan över och vi får försvara oss hårt i första halvlek men går nöjda till pausvila med 0-0, säger Stödetränaren Anette Bergman.
Och i andra halvlek?
– Då spelar vi upp oss och får mer kontroll på motståndarna men det är mycket kamp och inte så mycket skönlir från något av lagen. I 67:e minuten tar dom ledningen men vi fortsätter pressa och har flera farliga avslut men tyvärr utan nätkänning. Tycker att delade poäng varit mer rättvist sett till matchen, åtminstone med Stödeögon sett, säger Anette Bergman.
I ett Stöde med få avbytare plussar vi extra till Sanna Pålsson och backkollegan Julia Sperring som slet enormt idag. Frida Åsell gjorde också ett piggt inhopp på forwardsposition och kom loss till flera avslut.
– Vi stoppar förlusten i ryggsäcken och blickar framåt mot hemmamatch på lördag mot Stensätra i en mycket jämn serie där varje match blir viktig och där många lag tar poäng av varandra, avslutar Anette Bergman

Skutskärs IF FK - Stöde IF 1-0
2018-06-03 - 14:00 - Skutskärs IP
Målet: 1-0 Mikaela Parner (69)
Domare: Christer Sterner
Publik: 100
Matchfakta


• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Julia Sperring tillhörde matchens bästa spelare. Julia Sperring tillhörde matchens bästa spelare.

Säkert bakåt – då räckte det med ett mål framåt för Stödeseger

(2018-05-26)
I värmen på Stöde IP visade hemmalaget upp ett bättre försvars- och lagspel än i förlusten förra helgen mot Ope.
Men trots många chanser framåt dröjde det till minut 64 innan Clara Högbom kunde bryta dödläget mot gästande Mohed.
– Ja, vi borde nog satt ett par chanser till men samtidigt släppte vi inte till något som helst bakåt, säger Stödes tränare Anette Bergman.


Stöde IF - Moheds SK 1-0
2018-05-26 - 12:00 - Stöde IP
Målet: 1-0 Clara Högbom (64).
Domare: Hans Söderblom (godkänd, missade åt båda håll) 
Publik: 79
Matchfakta


• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emilia Johansson kvitterade till 3-3 men Stöde fick inte med sig någon poäng hem trots det. Emilia Johansson kvitterade till 3-3 men Stöde fick inte med sig någon poäng hem trots det.

Plattmatch! Stödes daner föll ihop mot jumbon Huge: "Vi ställde bara ut skorna"

(2018-05-19)
Stöde förlorade en mål- och händelserik bortamatch mot IK Huge där laget tappade sin 1-0-ledning till underläge 1-3 på mindre än tre minuter.
Stöde hämtade sedan upp till 3-3, bara för att släppa in ett fjärde mål när tio minuter återstod och förlusten mot seriens jumbo var ett faktum.
– Vi ställer ut skorna idag och faller ihop som lag, säger Stödes tränare Anette Bergman besviket.


Stödes damer förlorade överraskande mot jumbon IK Huge nere på Kastvallen i Bomhus strax söder om Gävle.
Så här skriver tränaren Anette Bergman om matchen på klubbens hemsida:
Ja, då kom den tyvärr, den matchen vi bävat för i nästan en och halv säsong!
Vi ställer ut skorna idag och faller ihop som lag. Vi möter ett ungt kvickt lag som sliter, drar, krigar och rensar, en taktik som fungerar mot oss idag. Vi är märkbart påverkade av värmen och i första halvlek är vi tvåa och trea på boll, vi förlorar närkamper fast vi borde vinna dem. Clara sätter 0-1 efter elva minuter och då tror vi nog att det ska gå av sig själv. Vi blir ett mycket långt lag och på fem minuter får de göra TRE mål, kollaps helt enkelt.
Vi spelar upp oss i andra och visar styrka när vi sätter 3-2 genom Anna Edin och därefter 3-3 på en magisk frisparksvariant och bollen rakt in i krysset av Emilia Johansson, bästa spelare i andra halvlek.
Men tyvärr faller vi ihop igen och släpper in 4-3 i 80:e minuten och efter det orkar vi inte resa oss igen. En tung hemresa och vi lämnar känslan efter denna match kvar i Gävle och fokuserar framåt!

Läs mer:
• Stöde förlorade mot Huge i division 2 södra Norrland

IK Huge - Stöde IF 4-3
2018-05-19 - 14:00 - Kastvallen
Målen: 0-1 Clara Högbom (12), 1-1 Matilda Hibner (18), 2-1 Matilda Hibner (18), 3-1 Olivia Hedling (21), 3-2 Anna Edin (60), 3-3 Emilia Johansson (65), 4-3 Matilda Hibner (80).
Domare: Christer Sterner   
Publik: 55
Matchfakta


• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Årets första naturgräs locjade storpublik till Stöde IP. Och den fick se en hemmaseger för tjejernas division 2-lag. Foto: Linda Malmström.
Årets första naturgräs locjade storpublik till Stöde IP. Och den fick se en hemmaseger för tjejernas division 2-lag. Foto: Linda Malmström.
Gravida Anna Edin satte segermålet och hade bud på tillökning. Gravida Anna Edin satte segermålet och hade bud på tillökning.

Anna Edins tidiga lednings-mål räckte hela vägen till tre poäng mot Iggesund

(2017-05-10)
Naturgräs, sol och mycket publik.
Och Stödeseger!
Anna Edin köttade in segermålet redan i den sjunde minuten.
– Vi gör en bra första halvlek i medvinden men i den andra blev vi lite väl defensiva och släppte till ett par lägen, säger ass. tränarenHanna Högbom.


Fysisk match

Stöde förlorade i helgen borta mot Team Hudik.
Idag tog man revansch då deras grannar Iggesund gästade Stöd IP:s naturgräs, och det inför storpubliken i solen.
Redan i den sjunde minuten kom Stödes segermål. Efter en hörna köttade Anna Edin in bollen efter en grötig situation.
Anna skapade fler chanser och hade bud på fler mål men närmare än ett bortdömt offsidemål kom hon inte en andra fullträff.
Det blev en fysisk match mellan två tuffa lag. Något större skönspel tillät varken vinden eller den hårda och ojämna planen.
– Vi gör en bra första halvlek i medvinden men i den andra blev vi lite väl defensiva och släppte till ett par lägen, säger ass. tränarenHanna Högbom.


Varsitt ribbskott

Men Ida Sperring i hemmamålet var säker mellan stolparna och redde ut allt utom när hon fick ta hjälp av ribban vid ett tillfälle i andra.
Även Stöde hade ett ribbskott.
– Ja, och bollen studsade ner på mållinjen, ellere kanske till och med innanför, säger Hanna Högbom och fortsätter.
– Tycker nog att vi vinner rättvist sett till spel och chanser och det var skönt att studsa tillbaka direkt efter förlusten senast, avslutar Hanna Högbom.
Anfallaren Anna Edin var bäst i hemmalaget och det var bara tillfälligheter att hon bara blev enmålsskytt. Risken är att det här var Annas sista match på ett tag då hon är gravid i fjärde månaden och därned tvingas till vila från fotbollen.
Ett omnämnande är också Ida Sjölen värd. Hon gjorde sin första match efter tre års uppehålll och svarade för ett piggt inhopp.

Läs mer:
• Trepoängare för Stöde – men den gravida segerskytten måste snart ta en paus från fotbollen


Stöde IF - Iggesunds IK
2018-05-10 - 13:00 - Stöde IP
Målen: 1-0 Anna Edin (7).
Domare: Christer Eriksson (stark insats, lät tjejerna kampa)
Publik: 158
Matchfakta

Clara Högbom gjorde Stödes mål när hon reducerade till 2-1. Clara Högbom gjorde Stödes mål när hon reducerade till 2-1.

Stark insats av Stöde trots förlust mot serie-favoriterna Team Hudik

(2017-05-05)
Stöde inledde bra borta mot serie-favoriterna Team Hudik.
Bara för att hamna i tvåmålsundeerläge efter dryga kvarten.
– Vi är nöjda med matchen trots förlusten, säger Stödeträmaren Anette Bergman efter 1-3, sista målet insläppt i slutminuterna.


Två snabba mål i baken trots bra inledning

Stöde vann premiären. Nu väntade seriefavoriterna TeamHudik på bortaplan för nykomlingarna. Tuffa papper!
Men Stödetjejerna inledde respektlöst och vaskade fram ett par fina chanser. Därför kom hemmalagets ledningsmål lite ur tomma intet sedan giftige Elin Åslund lämnats fri inne i boxen.
Stöde lät sig inte nedslås och trummade vidare, bara för att åka på ett nytt baklängesmål bara fem minuter senare efter en fast situation. Elin Åslund sist på bollen igen.
Team Hudik jämnade därefter ut spelet men båda lagen bjöd på fina prestationer och schysst spel, ingar varningar på hela matchen.
Stöde fick lite välförtjänt framgång i den 38:e minuten då Clara Högbom kom igenom och reducerade till 2-1.


Team Hudik bättre i andra

I den andra halvleken var det Team Hudik som var det spelförande laget och tryckte tillbaka Stödes backlinje som emellertid stod upp bra.
Men så med sju minuter kvar orkade man inte längre freda sig utan Malva Andersson kunde sätta matchavgörande 3-1.
Stöde gav inte tappt och är sånär att få kontakt igen med ett skott som tog i undersidan ribban och ner. Innanför mållinjen? Nej, enligt domartrion och närmare än så kom man inte någon ytterligare reducering.
– Vi är nöjda med matchen trots förlusten och vi pressade dom bra i den första halvleken. I denandra är Team Hudik bättre än oss och vinner rättvist, säger Stödetränaren Anette Bergman.
Extra starka Stödeinsatser idag kom från Julia Sperring, Sanna Pålsson och Viktoria Holmlund.


IF Team Hudik - Stöde IF 3-1
2018-05-05 - 16:30 - Glysis Sparbanken Arena
Målen: 1-0 Elin Åslund (11), 2-0 Elin Åslund (16), 2-1 Clara Högbom (39), 3-1 Malva Andersson (83).
Domare:  Tomas Lindén
Publik: 73
Matchfakta

Clara Högbom gjorde sin vana trogen mål. Tre stycken den här gången, hattrick alltså. Clara Högbom gjorde sin vana trogen mål. Tre stycken den här gången, hattrick alltså.

Äkta hattrick av Clara Högbom i Stödes serie-premiär

(2017-04-28)
Som enda media kan Lokalfotbollen berätta att blev seger direkt i division 2-comebackan för Stödes damer.
Efter en mållös första halvlek kom Clara Högbom igång i den andra och prickade in trenne bollar samtidigt som Ida Sperring höll nollan i målet.
– Clara var nog bäst i vårt lag men hela gänget ska ha beröm för sin andra halvlek, säger Stödeträmarem Anette Bergman.


Stödedubbel

Det blev en Stödedubbel denna lördag. Först vann herrlaget i trean mot Lillhärdal och därefter följde damerna upp med en premiärseger mot Hille IF.
Men den första halvleken gick dock i Hilles tecken rent spel- och chansmässigt. Närmast att spräcka Ida Sperrings nolla var man i mitten av halvleken med en ribbträff.
– Kändes som det var premiärnerver från vår sida. Vi kom inte riktigt igång och Hille hade lättare att skapa chanser än oss, säger Stödetränaren Anette Bergman.
Hon fortsätter:
– Men vi vet att vi av hävd är starka i den andra halvleken och vi gjorde ett par justeringar i paus.


Tidig utdelning i andra

Man kan undra vilka knappar Anette Bergmnan och kollegan Hanna Högbom skruvade på i pausen. Det tog bara tre minuter innan Clara Högbom och Julia Sperring väggspelade sig förbi Hilleförsvaret vilket ställde den förstnämnde helt solo med bortamålvakten och premiärmålet var ett faktum.
Blott två minuter senare upprepades skeendet med den skillnaden att Clara använde sig av anfallskollegan Anna Edin som väggpartner.
– Vi fick rejält med energi av dom två målen samtidigt som luften gick ur Hille något, säger Anette Bergman.
Med kvarten kvar såg dock Stöde ut att bli lite övermodiga och släppte till några lägen bakåt men då visade Ida Sperring att hon håller hög klass mellan stolparna.
– Ida såg rejält taggad ut när hon fick lite att göra. Ifjol fick hon nästan står och titta på en hel säsong, säger Anette Bergman.


Fullbordade sitt äkta hattrick

Med två minuter kvar löpte Clara Högbom på djupet och Sanna Pålsson slog en djupledsboll mellan Hilles backar. Clara tog emot bollen och lyfte den över Hillemålvakten till 3-0 och den äkta hattricken var fullbordad.
– Ja, Clara var nog bäst i vårt lag men hela gänget ska ha beröm för sin andra halvlek. Frida Åsell på högeryttern visade fart, fläkt och initiativförmåga och var kul att se i action, säger Anette Bergman. 


Stöde IF - Hille IF 3-0
2018-04-28 - 16:00 - Westhagen
Målen: 1-0 Clara Högbom (49), 2-0 Clara Högbom (50), 3-0 Clara Högbom (88).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (hade svårt att hitta rätt nivå i matchen)
Publik:
Matchfakta

Clara Högbom gjorde sin vana trogen mål. Clara Högbom gjorde sin vana trogen mål.

Stöde IF:s damer tillbaka i tvåan – premiär mot Hille i eftermiddag på Westhagen

(2017-04-28)
Stöde IF är tillbaka i division 2.
Men tyvärr blir man ensamt lokalt lag i serien då våra övriga klubbar placerats i den mellersta Norrlandsserien.
Idag väntar Hille IF i premiären, som spelas på Westhagen. 
– Ser verkligen fram emot seriepremiären, det ska bli grymt kul att dra igång, säger tränaren Anette Bergman.


Ensamma medelpadingar i södra Norrlandstvåan

Stöde IF:s damer drog sig ur division 2 för ett par år sedan. Efter den överlägsna seriesegern ifjol i Damtrean är man nu tillbaka. Tyvärr fick man inte plats bland dom övriga medelpadslagen i division 2 Mellersta Norrland utan placerades i den södra Norrlandstvåan - utan derbyn.
– Tråkigt men Selånger 2 som spelade i den här serien ifjol valde att flytta norrut och då vi är nykomlingar fick vi inte välja, säger tränaren Anette Bergman.
Lokalfotbollen passade på att inför premiären kolla läget hos nykomlingarna och lät Anette Bergman svara på en del frågor.

Vad har ni för ålsättning?
– Att förbli obesegrade på hemmaborgen Stöde IP.

Nöjd med truppen?
– Ja,, kanske hade varit önskvärt att vi varit lite fler spelare i truppen men jag vet också att alla kommer att ställa upp för laget och prioritera.
 
Hur har försäsongen varit?
– Den har känts mycket bra. Vi har lagt grunden i fysiken med mycket uppbyggnadsträning blandat med rörlighetsträning. Vi har nött mycket i vår nya spelidé och lagt fokus i första hand på vårt försvarsspel som är en viktig kugge för att bygga vidare på anfallsspelet och fokuserat mycket på positionsanpassad träning. Vi känner oss trygga i vart vi står spelmässigt efter att fått en bra värdemätare mot ett riktigt starkt Kovland i DM och besegrat Alnö, Selånger och Ope under försäsongen som alla spelar i den mellersta serien.

Har ni någon ung spelare som kan/kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på? 
– Vi har två unga spelare, Saga Pålsson och Linn Gradin, som tagit klivet upp från flicklaget helt detta år efter att ha provat på en del ifjol. Båda dessa spelare har stor utvecklingspotential och kommer tillföra mycket under säsongen. Båda besitter goda fotbollskvalitéer och jag är övertygad om att vi kommer få höra deras namn framöver.

Vilket lag tar hem serien?
– Jag tror det blir Team Hudik som tar hem serien. Det ska bli spännande att mäta våra krafter mot dom!

Och vilka lag åker ur?
– Jag har inte tillräckligt bra koll på motståndarlagen i den serien för att tippa vilka som årer ur.

...och hur går det i premiären mot Hille i eftermiddag?
– Ser verkligen fram emot seriepremiären, det ska bli grymt kul att dra igång. Självklart tror jag på vinst trots att jag inte har så bra koll på motståndarna. Jag vet att dom har spelat i division 2 under flera säsonger och legat på nedre halvan av tabellen, dock ser de ut att ha en mycket bred trupp och kan gå runt på många spelare.

Lokalfotbollen tippar: Det är alltid vanskligt att tippa resultat i seriepremiärer och jag har som Anette Bergman dålig koll på Hille. Men jag är patriotisk och tippar en 4-1-seger

Stöde IF
Tränare: Anette Bergman (2:a säsongen den här sejouren) och Hanna Högbom (2:a säsongen).
Nyförvärv: Saga Pålsson och Linn Gradin (egna led). Elin Wenner har blivit mamma nyligen så hon kliver in i en ny roll i laget och hjälper till på ledarsidan i år tillsammans med tidigare fixaren Linda Malmström. 
Förluster: Erica Hultin (knäskadad, förhoppningsvis tillbaka till hösten.

Clara Högbom gjorde sin vana trogen mål. Clara Högbom gjorde sin vana trogen mål.

Stöde IF besegrade Ope i träningsmatch

(2017-04-14)
Stöde IF träningsspelade mot Ope IF som spelar i div 2 Mellersta Norrland och lyckades vända ett 0-1-underläge till seger efter mål av Linn Gradin och Clara Högbom.
Så här skrev Opes tränare Robban Wassdahl om matchen på klubbens hemsida:

"Det finns anledningar till det mesta som händer och sker. Att solen skiner, att blommor växer och att en fotbollsmatch kan vara nästan plågsam att titta på och även att spela... Om vi struntar i förklaringen till de två första sakerna så kan vi väl konstatera att vi inte riktigt hade förutsättningarna att göra en bra prestation i dagens match mot Stöde, som slutade med förlust 1-2. Hur gärna man än vill att vi ska återhämta oss snabbt fysiskt och psykiskt så blev det tydligt att der inte gått tillräckligt lång tid efter onsdagens urladdning i DM. Även om givetvis inte alla spelare hade mycket speltid där så var det tillräckligt många för att det skulle märkas...och i viss mån smitta av sig.

Redan i första minuten håller vi på att ställa till det genom att inte vara riktigt på tårna, men som tur är var Johanna Forss vaken och det blev inget baklängesmål. Sen hittar vi in i matchen någorlunda och har några bra anfall när besluten kom lite snabbare och passningarna hade lite bättre fart, men lite för ofta var det sena beslut och lösa pass, vilket inte är nån bra kombination.
I den 16:e minuten fick vi ändå till ett riktigt bra anfall på högersidan där bollen gick snabbt mellan spelarna och det ledde fram till en hörna. Karin J sköt en bra hörna som Beata E mötte på volley och kunde stöta in bollen i mål.

Nu hoppades vi på en liten ljusning i spelet, men det hände inte mycket och när vi tappade boll kontrade Stöde med ett par giftiga spelare. Kvitteringsmålet kom efter 24 minuter och det var en kombination av att vi missade ett uppspel och att vi inte var tillräckligt bestämda i försvarsspelet efter det. Friläge och 1-1.
Resten av halvleken glömmer vi. Visst är det även nu några enstaka bra anfall, men vi måste ställa högre krav än så.

I andra halvlek har vi en viss uppryckning även om Stöde skapade en farlighet direkt efter avspark. Vi skapar en del i andra halvlek, men inte så många heta chanser och det är som om det hela tiden fattas något...vi är inte riktigt där utan det mesta går lite för segt.
Samtidigt så är fortfarande Stöde giftiga i sina omställningar och vi kan tacka vår målvakt Johanna F att inte Stöde tog ledningen tidigare än vad de gjorde. Till slut kom ändå ett ledningsmål för gästerna och då var det ca 10 minuter kvar av matchen. Vi försökte få till en kvittering på slutet, men tar lite för många felbeslut i vårt passningsspel och dessutom saknades det kvalitet i för många passningar. Precis som nämnts tidigare var vi inte riktigt "på plats".

Vi förlorar med 1-2 och det är väl inte hela världen även om man givetvis vill att vi ska göra bra prestationer och få med oss bra resultat så ofta som möjligt. Det mest positiva med matchen var nog annars att vi inte drar på oss några nya skador och att det här INTE var en tävlingsmatch där vi sumpade bort poäng. I övrigt väljer vi nog att lägga den här insatsen i lämplig papperskorg för förbränning...för det var inte mycket att återvinna...
Johanna Forss är den som får det bästa betyget för att hon redr upp många situationer genom att stå upp på ett bra sätt. Även Hedda F och Erica E visar vägen med rejält spel i det defensiva jobbet i andra halvlek. I övrigt är det tyvärr väldigt mycket upp och ner av olika orsaker, men solen går upp imorgon också och till nästa match så bör vi ha haft en bättre möjlighet att förbereda oss för att göra en bra insats. Det här var en bra bit från godkänt."

Ope IF - Stöde IF 1-2
2018-04-14 - 12:00 - Jämtkraft Arena B-plan
Mål Ope: Beata E.
Mål Stöde: Linn Gradin och Clara Högbom
Domare: Anna-Linnéa Löfgren
Publik: 19
Matchfakta

Anette Bergman och hennes Stödetjejer får ställa kosan söderut i år. Anette Bergman och hennes Stödetjejer får ställa kosan söderut i år.

Nykomlingarna Stöde IF ensamt medelpadslag i division 2 Södra Norrland

(2017-02-07)
Stöde IF placeras i den södra Norrlandstvåan.
Och det som enda Medelpadslag.


Ifjol vann Stöde IF Damtrean i Medelpad i överlägsen still och kvalificerade sig åter för spel i en högre serie. Då, 2015, spelade man i division 2 Mellersta Norrland. I år "ersätter" man Selånger FK:s andralag i den södra Norrlandstvåan. Och precis som SFK 2 ifjol blir man ensamma från vårt distrikt i serien.

Lokalfotbollen har sökt Stödes tränare Anette Bergman för en kommentar och väntar på återkoppling.

TIDIGARE SÄSONGER
Div 2 Södra Norrland (d)

Division 2 Södra Norrland 2017
(Lokala lag: Selånger FK 2)

• Nyheter (inkl. matchreferat)
• Resultat & Matchfakta & Sluttabell

Över 150 åskådare fick se en bra och frän seriefinal mellan Selånger och Kovland. Att det var dom två överlägset bästa lagen som möttes var odiskutabelt och det här derbyt togs hem av rödklädda Kovland. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Över 150 åskådare fick se en bra och frän seriefinal mellan Selånger och Kovland. Att det var dom två överlägset bästa lagen som möttes var odiskutabelt och det här derbyt togs hem av rödklädda Kovland. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Selånger FK – seriesegrare division 2 Södra Norrland 2016
Övre raden fr v Kajsa Bergsten, Jennifer Larsson, Josefine Jonsson, Jennifer Jacobsen, Wilma Edman, WilmaJonsson, Arleena Paanalahti, Denice Feist, Oliva Wänglund, Rebecca Ågren, Tova Olsson, Angelica Lindholm-Forsell, Wilma Abramsson, Tilde Eriksson och Wilma Bonden.
Nedre raden fr v: Linn Jonsson, Malin Nilsson, Nellie Maxen, Philippa Johansson, Vilma Gustafsson, Alva Grahn, Tove Hanold, maskoten Algot Lindholm-Forsell,  Emilia Hansson och Elsa Burwall.
Foto: Martin Bergsten för Lokalfotbollen.nu.

Division 2 Södra Norrland 2016
(Lokala lag: Kovlands IF och Selånger FK)

• Nyheter (inkl. matchreferat)
• Sluttabellen
• Resultat & Matchfakta
• Skytteligan
• Publikligan