NYHETER 
Division 2 Norrland

Medelpadslag i serien 2019: IFK Timrå

Musa Angayeva prickade både in ett mål och svarade för en prickfri insats. Musa Angayeva prickade både in ett mål och svarade för en prickfri insats.

IFK Timrå prickade in sex fullträffar och tog årets andra seger: "Förtjänta av att få göra många mål"

(2019-05-18)

Förra helgen var mungiporna nedåt i Timrå.
Idag pekade de uppåt efter sex gjorda mål och tre inspelade poäng hemma mot Anundsjö.
Årets blott andra vinst i serieinledningen
– Killarna var förtjänta av att få göra många mål och samla på sig positiv energi inför fortsättningen, säger Timråtränaren Robert Englund.


IFK Timrå har haft en tung inledning på serien. Blott en seger på de sex första kamperna och bara en seger. Detta trots bra spel emellanåt Idag spelade man åter bra men fick den här gången utdelning. Redan efter den första halvleken ledde man med hela 5-1 mot gästande Anundsjö i "klykderbyt".
Oskar Nordlund gick i bräschen och prickade in de två första fullträffarna, Musa Angayeva satte 3-0 innan halvtimmen spelad och sista kvarten av den första halvleken målade Mehmed Hafizovic dubbelt. Mellan Mehmeds båda mål stack Pelle Olofsson emellan med en reducering för Bredbynslaget.

Direkt i öppningen av den andra halvleken ökade Axel Näsholm på till 6-1. Resten av matchen blev en avslagen historia. Johan Genlund friserade visserligen Anundsjös nederlag till 2-6 i mitten av halvleken vilket bara fungerade som kosmetiska, och knappt det.
Värt i övrigt att nämna är att Timråmålvakten Lee Johnston blev skadad i den 65:e minuten och med Christoffer Högbom bortrest i jobbet fick Calle Forslund hoppa in mellan stolparna och göra division 2-debut. Minuten senare hade han släppt in sitt första mål. Apropå mål så noterades den unge målvakten för ett mål framåt (4-0) då han fortfarande satt på avbytarbänken. Det målet gjordes av Mehmed Hafizovic men officiellt ståtar Calle Forslund som målskytt. Något som dock lär ändras i efterhand av SvFF kan jag tänka mig.

Tränarsnack:
– Jätteskönt att kunna spela ut och ta tre poäng och få fyra plusmål. Vi har gjort en fyra-fem bra matcher men haft svårt att få med oss något. Killarna var verkligen förtjänta av att få göra många mål och samla på sig positiv energi inför fortsättningen, säger Timråtränaren Robert Englund.

Bäst på plan:
Hela laget ska ha stort plus för sin första halvlek men en kvartett stod ut lite extra, nämligen Musa Angayeva, Mehmed Hafizovic, Axel Näsholm och Oskar Nordlund.

IFK Timrå - Anundsjö IF 6-2
2019-04-18 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 1-0 Oskar Nordlund (7), 2-0 Oskar Nordlund (22), 3-0 Musa Angayeva (29), 4-0 Mehmed Hafizovic (res. mv Carl Forslund enligt matchprotokollet!) (23), 4-1 Pelle Olofsson (38), 5-1 Mehmed Hafizovic (40), 6-1 Axel Näsholm (50), 6-2 Johan Genlund (66)
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 100
Matchfakta

Omgång 6:
Spelprogrammet


2019-05-11;
14:00 IFK Umeå - Kramfors-Alliansen 1-1
14:00 Täfteå IK - Friska Viljor FC 2-3
14:00 Sandviks IK - Skellefteå FF 2-4
15:00 Anundsjö IF - Umeå FC Akademi 0-2
16:00 Gottne IF - IFK Timrå 3-2 (referat kommer)
2019-05-12:
12:00 IFK Östersund - IFK Luleå
13:00 Ytterhogdals IK - Piteå IF FF


Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram

Oskar Nordlund fick lämna planen tomhänt trots två mål. Oskar Nordlund fick lämna planen tomhänt trots två mål.

IFK Timrå hämtade in 0-2-underläge mot Gottne – men föll i slutminuterna : "Oerhört, oerhört tungt"

(2019-05-11)

IFK Timrå jobbade sig ikapp efter 0-2 och hade ett ribbskott till 3-2.
Istället var det hemmalaget som kunde kontra in segermålet med sex minuter kvar.
– Oerhört, oerhört tungt med tanke på den matchbild det då var, säger Timråtränaren Robert Englund.


IFK Timrå lyckades inte rida vidare på förra helgens seger mot Sandvik.
Istället kom förlust nummer 5 i omgång 6 borta mot Gottne på Skyttis i Ö-vik.
Gästerna hade mycket boll men åkte på två kontringar sista kvarten av första och fick inleda den andra halvleken med 0-2-uppförsbacke men med timman spelad var underläget reducerat till bara ett mål sedan Oskar Nordlund hittat rätt efter en omställning. Lite drygt fem minuter senare kvitterade skyttekungen på ett liknande sätt och momentum låg nu hos medelpadingarna. Med tio minuter kvar bröt Daniel Näsholm in från sin vänsterkant och dundrade bollen i ribban och därefter hade ännu en ramträff..
I den 86:e vann Gottne boll och kontrade ut Timrå med en djupledsboll bakom backlinjen och Adam Johnson kom fri och satte segerbollen till Timråspelarnas stora frustration.

Tränarsnack:
– En grym förlust! Vi har ett 75 procent bollinnehav i första halvlek, Gottne ligger lågt, tight och spelar kontringsfotboll vilket dem sårar oss på två ggr i första halvlek. Vi har ett bra snack i halvtid, kommer ut och går ikapp och är ett ribbskott från att vända. Istället gör dom 3-2. Oerhört, oerhört tungt med tanke på den matchbild det då var.

Bäst på plan:
Oskar Nordlund är otroligt duktig i sitt djupledsspel vilket Timrå behöver utnyttja ännu mer. Axel Näsholm var pigg på sin vänsterkant och skapade många chanser, bland annat ribbskottet strax innan Gottnes segermål.

Gottne IF - IFK Timrå 3-2
2019-04-17 - 14:00 - Skyttis IP
Mål: 1-0 Emir Ragipovic (31), 2-0 Adam Johnson (45), 2-1 Oskar Nordlund (59), 2-2 Oskar Nordlund (66), 3-2 Adam Johnson (84).
Domare: Magnus Wiklund
Publik: 140
Matchfakta

Robert Englund tror på en bra prestation uppe i Övik. Robert Englund tror på en bra prestation uppe i Övik.

Robbans rader: "Fortsätta bygga efter segern senast"

(2019-05-11)

IFK Timrå tog sin första seger i den förra omgången då man lade Sandvik på rygg.
Nu väntar en tuff bortamatch mot Gottne och så här säger Timråstränare Robert "Robban" Englund:


Vi sätter oss på bussen för att resa upp till Örnsköldsvik och bortamatch mot Gottne IF. En utmaning som vi ser framemot. Vi hade två tuffa drabbningar med Nolaskogsarna i fjol som slutade med varsina 0-1 segrar på bortaplan. Inför i år har Gottne växt in ytterligare i division 2 kostymen vilket dem visat i inledningen av serien.
Vi åker upp med gott självförtroende och förväntar oss en tuff, fysisk match. Vår målsättning är att fortsätta bygga vidare på segern mot Sandvik där vi på det stora hela anser att vi gjorde en bra match. Från föregående matchtrupp ansluter Mehmed Hafizovic efter avstängning medans Ridwan Beyan stannar hemma pga känningar i baksidan låret. Stefan Lagergren, Jimmie Gustafsson, Gustav Hägglund samt Samuel Kiflit är sedan tidigare ej tillgängliga.

Lokalfotbollen tippar:
0-1, Timråseger alltså till oddset 3:15.

Gottne IF - IFK Timrå 
2019-04-17 - 14:00 - Skyttis IP
Domare: Magnus Wiklund

Omgång 5:
Resultat & matchfakta


2019-05-04:
13:00 Skellefteå FF - Täfteå IK 3-0
14:00 Friska Viljor FC - IFK Östersund 3-5
14:00 Kramfors-Alliansen - Ytterhogdals IK 1-4
14:00 IFK Timrå - Sandviks IK 2-0 (referat kommer)
16:30 Umeå FC Akademi - Gottne IF 2-1
2019-05-05:
14:00 Piteå IF FF - Anundsjö IF 2-2
15:00 IFK Luleå - IFK Umeå 3-1


Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram

Oskar Nordlund satte första målet och spelade fram till nummer 2. Oskar Nordlund satte första målet och spelade fram till nummer 2.

IFK Timrå bröt den dystra förlustsviten: "Mix av glädje och lättnad"

(2019-05-04)

IFK Timrå svarade, precis som mot Täfteå senast, för en bra insats rent spelmässigt hemma mot Sandvik idag.
Och man fortsätter bränna solklara chanser.
Men den här gången lyckades man sätta två "strutar", hålla tätt bakåt och ta sin första seger efter fyra uddamålsförluster.
– Känner en mix av glädje och lättnad, säger tränaren Robert "Robban" Englund.


Så var den äntligen då bruten. IFK Timrås svit på fyra raka förluster i inledningen av division 2 Norrland ändades idag hemma mot Sandviks IK.
Holmsundslaget inledde piggt men strax innan halvtimmen spelad kom det förlösande ledningsmålet för hemmalaget. Amaro Bahtijar  lade ut bollen till Axel Näsholm på vänsterkanten och på hans inspel kunde Oskar Nordlund stöta in den i nätet.
Timråkamraterna fortsatte spela fin fotboll men fortfarande saknas den där vassa eggen när det gäller slutfasen på anfallen. Trots det markanta spelövertaget tog det till minut 77 innan segern säkrades definitivt. Oskar Nordlund drev upp ett anfall på kanten och djupt nere i Sandviks straffområde spelade han snett inåt bakåt till Erik Karlsson som mötte vid straffpunkten distinkt.
Segern innebar inte bara första poängen utan även att man lämnade jumboplatsen.

Tränarsnack:
– Matchbilden var identisk med den uppe i Täfteå men till skillnad så satte vi ett par av chanserna även om vi kan och måste bli effektivare när vi skapar våra chanser, vi hade sex stycken hundraprocentiga lägen men satte "bara" två. När det gäller matchen kontrollerade vi den från minut åtta till 90 och känner just nu en mix av glädje och lättnad. Vi har jobbat hårt för den här segern, säger tränaren Robert "Robban" Englund.

Bäst på plan:
Erik Karlsson, Johan Ödmark och Filip Tägtström höjde sig extra över mängden i IFK Timrå.

IFK Timrå - Sandviks IK 2-0
2019-05-04 - 14:00 - Timrå IP Konstgräs
Mål: 1-0 Oskar Nordlund (28), 2-0 Erik Karlsson (74).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 77
Matchfakta

Årets första segerjubel i morgon mot Sandvik? Stefan Lagergren, Erik Karlsson, Robin Bergman och Calle Winsten är alla tillbaka från skadelistan vilket stärker truppen. Foto: Fredrik Thimerad.

Lättat skadeläge för Timrå inför mötet med Sandvik: "Brinner för tre poäng"

(2019-05-03)

IFK Timrå intar jumboplatsen i division 2 Norrland inför hemmamötet med Sandvik i morgon lördag.
Till den matchen får tränarduon Englund & Sundqvist tillbaka ett knippe tidigare skadade spelare.
– I morgon ska vi ta de där tre poängen vi brinner för, säger "Robban" Englund.


IFK Timrå har fått en mardrömsstart.
Istället för tippad toppkänning ligger man sist i tabellen efter fyra omgångar sedan man inkasserat fyra uddamålsförluster.
En hårt sargad spelartrupp är en av anledningarna. Men nu börjar det se allt bättre ut på den fronten inför dagens hemmamatch mot Sandvik. Holmsundslaget har inlett serien med en seger, ett kryss och två förlustar.
– Stefan Lagergren, Erik Karlsson, Robin Bergman och Calle Winsten är tillbaka i spel efter skador. Det gör att det äntligen gör det svårt för oss tränare att plocka ut en startelva. Med andra ord är konkurrensen tillbaka och till veckan går trion Samuel Kiflit, Gustav Hägglund och William Lydén in i träning igen vilket innebär att hela truppen är i princip intakt för första gången på fem veckor vilket är en befriande känsla, säger tränaren Robert Englund.

"Robban" fortsätter:
– Inledningen av säsongen har varit minst sagt frustrerande, framförallt med tanke på att vi inte riktigt kunnat göra oss själva rättvisa med tanke på ovanstående. Trots detta har vi som sagt haft fyra uddamålsförluster vilket är fruktansvärt frustrerande även det.
I senaste matchen mot Täfteå (läs referat här nedan) spelade Timrå en riktigt bra fotboll men brände sex stycken hundraprocentiga målchanser.
– Oavsett det så var den matchen ett stort steg framåt ur en kvalitetssynvinkel och detta kommer vi bygga vidare på i morgon då vi ska ta dem där tre poängen vi brinner för och för att sedan skapa en vinnande trend. Vi är redo och oerhört laddade, avslutar tränare Englund.
-

Omgång 4:
Resultat, matchfakta & spelprogram


2019-04-27
13:00 IFK Östersund - Skellefteå FF 0-1
14:00 Anundsjö IF - Kramfors-Alliansen 3-0
14:00 IFK Luleå - Friska Viljor FC 1-2
14:00 Sandviks IK - Umeå FC Akademi 1-1
14:00 Täfteå IK - IFK Timrå 1-0 (referat & fakta nedan)
16:00 Gottne IF - Piteå IF FF 1-1
16:00 IFK Umeå - Ytterhogdals IK 0-1


Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram

"Robbans boys" KAN bara inte göra mål just nu. "Robbans boys" KAN bara inte göra mål just nu.

Fyra matcher, lika många förluster – nu är IFK Timrå tabelljumbo

(2019-04-27)

IFK Timrå siktade på toppstrid.
Idag kom fjärde förlusten, 0-1 borta mot Täfteå och nu ligger kamraterna jumbo.
– Jag lider med grabbarma. Sett till spel och chanser borde vi vunnit med minst 4-1, säger Timrås tränare "Robban" Englund.


Det vill sig verkligen inte för IFK Timrå i vår. På förhand tippade att ligga med och slåss om seriesegern. Nu, efter fyra matcher och lika många förluster ligger man jumbo i division 2 Norrland.
Idag blev det 0-1 på Täfteåborg.
– Det är helt sjukt. Vi dominerar totalt men får inte in bollen. Vi skjuter i stolpen, bränner frilägen och helt öppna möjligheter där det bara SKA vara mål. Tror vi hade sex hundraprocentiga målchanser idag men kammar noll. Istället tappar vi markeringen på en lång hörna mot bortre som Täfteå gör mål på. Den här förlusten svider extra då vi gör en bra prestation rent spelmässigt, suckar tränaren Robert Englund och skakar på huvudet

"Robban" fortsätter:
– Jag lider med grabbarma. Sett till spel och chanser borde vi vunnit med minst 4-1. Istället får vi åka hem med ännu en sur förlust.
När det häxar så gör det detta rejält. Nya sjukdomar gjorde att man åkte upp till Västerbotten med bara 13 spelare.
– Och två av dom är precis tillbaka efter skada och ska egentligen inte matcha ännu. Dom få som är helt kuranta och friska har fått dra ett tungt lass en längre tid vilket givetvis inte är optimalt. 
Högerbacken Philip Nilsson Sparf  mest framträdande i IFK Timrå.

Täfteå IK - IFK Timrå 1-0
2019-04-17 - 14:00 - Täfteåborg
Mål: 1-0 Joel Sihlberg (16)
Domare: Joel Bäckström
Publik:
Matchfakta

Mittfältskrigaren Johan Ödmark är tillbaka efter skada. Mittfältskrigaren Johan Ödmark är tillbaka efter skada.

Tre matcher, tre inledande förluster – nu MÅSTE den dystra trenden brytas!

(2019-04-27)

IFK Timrå har noll pinnar insamlade till brasan efter tre matcher.
För att inte tappa allt för mycket på toppen krävs en på Täfteåborg i eftermiddag.
– Ett inre lugn och en stark tro på gruppen och vår kompetens, säger Timrås tränare "Robban" Englund.


IFK Timrå har inlett seriesparkandet med tre tunga uddamålsförluster och istället för toppstrid ligger man näst sist i tabellen.
Allt annat än seger borta mot Täfteå skulle vara en mindre katastrof  om man vill tillhöra toppskiktet även i år.

Vad krävs för första segern, tränaren Robert Englund?
– Ett inre lugn och en stark tro på gruppen och vår kompetens. Vi har haft bra snack i veckan om de saker som behöver korrigeras och en del av dem såg vi bra utveckling på i matchen mot Svartvik i DM-semifinalen då vi vann med 5-0. Sedan är det som alltid i div 2 Norrland att visa ett stort hjärta och ta kampen. 

Läget i truppen? Börjar alla bli spelklara?
– Johan Ödmark är tillbaka efter skada och kommer spela. Ridwan Beyan är uttagen i matchtruppen men har en bit kvar innan han är redo. Robin Bergman, Jimmie Gustafsson, Samuel Kiflit, William Lyden, Gustav Hägglund  och Stefan Lagergren är tyvärr fortfarande inte tillgängliga.

Och vem vaktar kassen?
- Lee Johnston kommer att stå i mål precis som i DM-matchen mot Svartvik och vi hoppas på en ny nolla, avslutar "Robban" Englund.

Täfteå IK - IFK Timrå
2019-04-17 - 14:00 - Täfteåborg
Domare: Magnus Römo Mella

Omgång 3:
Resultat & matchfakta


2019-04-17
19:00 Kramfors-Alliansen - Gottne IF 0-2
19:30 IFK Timrå - IFK Östersund 1-2 (referat och fakta nedan)
2019-04-18
19:00 Friska Viljor FC - IFK Umeå 2-1
 19:00 Sandviks IK - Piteå IF FF 0-2
19:00 Umeå FC Akademi - Täfteå IK 1-2
19:00 Skellefteå FF - IFK Luleå 2-3
2019-04-22
16:30 Ytterhogdals IK - Anundsjö IF 3-0


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram

Tredje raka uddamålsförlusten för IFK Timrå – föll i slutminuterna: "Murphys lag"

(2019-04-17)

Baklängesmål på övertid i den första halvleken.
Kvittering i 84:e genom Philip Nilsson Sparf.
...men nytt mål i baken i 88:e och tredje raka uddamålsförlusten ett faktum för IFK Timrå. 
– Vi är värda minst en poäng ikväll men när det jävlas jävlas det ordentligt. Rena Murphys lag, suckar Timråtränaren Robert Englund.


IFK Timrå tänkte spela hem årets första seger när kamratkollegorna från Östersund gästade.
Men två sena mål, ett i vardera halvleken, för jämtarma såg till att IFK Timrå åter fick gå poänglösa från planen.
Abasi Asedi nickade psykologiskt, men rättvist, in ledningsmålet på övertid i den första halvleken och därefter jagade hemmalaget en kvittering, samtidigt som Östersunds-kamraterna ställde om giftigt men som tur var var Christoffer Högbom i form och höll sitt lag kvar i fighten.
Och med sex minuter kunde Philip Nilsson Sparf sätta kvitteringen från nära håll. Jubel bland den fåtaliga publiken (Tottenham i Champions League kanske?).

Men en "indianare" på egen planhalva när det bara återstod dryga minuten blev kostsam. Högbom räddade första avslutet men när Abasi Asedi högg på returen och gjorde sitt andra mål för kvällen var det "kalkat".
– Vi är värda minst en poäng ikväll men när det jävlas jävlas det ordentligt. Rena Murphys lag, suckar Timråtränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
–  Nu får vi samla oss, göra en bra träningsvecka och ta en match i taget hädanefter. Vi har flera skadade spelare på väg in vilket gör att vi blir fler på träningarna och större konkurrens om startplatserna vilket kommer att höja oss, avslutar Timråtränaren.

IFK Timrå - IFK Östersund 1-2
2019-04-17 - 19:30 - Timrå IP, konstgräset
Mål: 0-1 Abasi Asedi (45+2), 1-1 Philip Nilsson Sparf (84), 1-2 Abasi Asedi (88).
Domare: Magnus Römo Mella
Publik: 76
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram

Matchvinnare? Matchvinnare?

IFK Timrå siktar på första segern: "Oskar Nordlund matchvinnare" 

(2019-04-17)

IFK Timrå siktar på första segern efter dom två inledande uddamålsförlusterna.
Men det kan bli tufft mot kamratkollegorna från Östersund som vann i helgen med hela 5-0 mot Umeå FC Akademi.
– Men jag tror vi studsar tillbaka och Oskar Nordlund blir matchvinnare, säger Timrås tränare "Robban" Englund.


Efter dom två inledande uddamålsförlusterna mot Friska Viljor (3-4) och IFK Luleå (1-2) är nästan seger ett måste ikväll för att inte tappa på toppen.
Men det kan bli tufft mot kamratkollegorna från Östersund som vann i helgen med hela 5-0 mot Umeå FC Akademi. Och man får se upp lite extra med Mattias Jonsson som prickade in ett hattrick.

Vad krävs då för att första segern ska komma mot IFK Östersund, tränare Robert Englund?
– Att visa ett stort hjärta kombinerat med att jobba taktiskt tillsammans och ha stort tålamod.

Ni har ju varit gravt skadedrabbade i inledningen. Hur ser det ut inför kvällens möte?
– Vi får tillbaka Erik Karlsson och Alex Vilminko i matchtruppen och möjligtvis Johan Ödmark som testas innan matchen. Sakta men säkert börjar det fyllas på.

Vad känner du till om gästande IFK Östersund?
– Ett lag med ny tränare från Frösö IF som ersatt Ben Smith och bytt skepnad från många engelska importer till mer hemvävt. Vann senast mot Umeå Akademi med 5-0 och slog Ytterhogdal i DM så det är ett kvalitativt motstånd vi ställs mot i afton.

Och hur går det? Kommer första segern ikväll?
– Vi vill, och kommer, att studsa tillbaka. Brukar inte ge mig på att tippa men jag tror på att vi vinner i morgon med Oskar Nordlund som matchvinnare.

IFK Timrå - IFK Östersund
2019-04-17 - 19:30 - Timrå IP, konstgräset
Domare: Magnus Römo Mella

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram

Omgång 2:
Resultat & matchfakta


2019-04-13
14:00 IFK Umeå - Anundsjö IF 3-0
14:00 Friska Viljor FC - Skellefteå FF 1-1
14:00 IFK Luleå - IFK Timrå 2-1 (se referat nedan)
14:00 Täfteå IK - Piteå IF FF 1-2
2019-04-13
14:00 Sandviks IK - Kramfors-Alliansen 1-0
2019-04-14
15:00 IFK Östersund - Umeå FC Akademi 5-0
16:00 Gottne IF - Ytterhogdals IK 3-3


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram

Zakaria Bel Mekkis reduceringsmål räckte inte ända fram. Zakaria Bel Mekkis reduceringsmål räckte inte ända fram.

Ny uddamålsförlust för IFK Timrå – 1-2 i kamratmötet uppe i Luleå

(2019-04-13)

IFK Timrå inkasserade den andra raka förlusten i inledningen av årets division 2 Norrland.
Förra veckan 3-4 mot Friska Viljor sedan man tappat på slutet.
Idag var det IFK Luleå som blev för svåra på sin hemmaplan och vann kamratmötet med uddamålet av tre.
– Luleå är ett bra lag och vi hade några som inte alls kom upp sin nivå och vi slarvade en hel del i passningsspelet, säger Timrås tränare "Robban" Englund besviket.


IFK Luleå gick ut starkt hemma på Skogsvallen i kamratmötet med IFK Timrå och tog ledningen i mitten av den första halvleken. Målskytt Yassine Assam.
Därefter började gästerna äta sig in allt mer in i matchen och jämnade ut spelet och vaskade fram några kvitteringslägen. Dock ingen sylvass.
I mitten av den andra halvleken ökade norrbottningarna på genom Max Wårell.
– Inte helt logiskt i det läget då det kändes som vi var ett kvitteringsmål på spåren, säger Timrås tränare Robert Englund.
Lite drygt tio minuter senare väggade sig Zakaria Bel Mekki med Oskar Nordlunds hjälp och reduceringen var ett faktum. Men närmare än så kom inte Timrå utan inkasserade sin andra uddamålsförlust,
– Vi kändes inte riktigt desperata när vi jagade kvittering på slutet. Kan vara att inte hela laget var riktigt "påkopplat" idag. Det var några som inte alls kom upp sin nivå och vi slarvade en hel del i passningsspelet, säger "Robban" Englund besviket.
Han fortsätter:
– Vi har en genuin skadelista och åkte upp med bara tretton spelare. Nu laddar vi om och gör en bra träningsvecka och därefter tar vi vår första seger i nästa match mot IFK Östersund, lovar "Robban".
Christoffer Högbom var gedigen mellan stolparna och Filip Tägtström svarade för en stabil insats i försvarslinjen.

IFK Luleå - IFK Timrå 2-1
2019-04-13 - 14:00 - Skogsvallen
Mål: 1-0 Yassine Assam (25),l 2-0 Max Wårell (66), 2-1 Zakaria Bel Mekki (78).
Domare: Simon Svensson
Publik: ej inrapporterat
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram

Omgång 1:
Resultat & matchfakta


2019-04-06
13:00 Piteå IF FF - IFK Östersund 2-1
14:00 Skellefteå FF - IFK Umeå 3-0
14:00 Anundsjö IF - Gottne IF 1-7
15:00 Ytterhogdals IK - Sandviks IK 7-0
16:00 Umeå FC Akademi - IFK Luleå 1-1
2019-04-07
14:00 IFK Timrå - Friska Viljor FC 3-4 (se referat nedan)
15:00 Kramfors-Alliansen - Täfteå IK 1-1

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram

Oskar Nordlumd satte Friska Viljor-nätet i dallring tre gånger före paus. Trots denna bedrift vände Ö-vikslaget ett 2-3-underläge till en 4-3-seger sista åtta minuterna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oskar Nordlumd satte Friska Viljor-nätet i dallring tre gånger före paus. Trots denna bedrift vände Ö-vikslaget ett 2-3-underläge till en 4-3-seger sista åtta minuterna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 1:
IFK Timrå föll i slutminuten mot Friska Viljor i premiären – trots Oskar Nordlunds hattrick

(2019-04-07)

Ledning i paus med 3-2 efter hattrick av Oskar Nordlund.
Trots lägen att stänga matchen lyckades Friska Viljor både kvittera och sätta segerbollen sista åtta minuterna. 
– Vi har bra kontroll fram till deras kvittering. Sen vet jag inte riktigt vad som händer, säger Timrås tränare Robert Englund.


Hattrick av Oskar under den första halvleken

IFK Timrå fick en smakstart på premiären hemma mot Friska Viljor då fjolårets skyttekung Oskar Nordlund hittade rätt redan i den andra minuten.
Dom svart-gul-randiga Ö-vikarna repade omgående mod och inte bara kvitterade utan tog ledningen.
- Dom hade en bra period där, säger Timrås tränare Robert Englund.
Efter dryga halvtimmen fick Timrå sin viktiga kugge på mitten, Johan Ödmark, skadad och utbytt och tvingades omgruppera. Men att Oskar Nordlund hamnde ute på vänsterkanten verkade inte bekymra honom utan såg till med sitt hattrick att hemmalaget gick till pausvila i ledning.


Kunde stängt matchen, men...

I den andra halvleken tog Friska Viljor över något och hade betydligt mer boll. Dock utan att skapa något nämnvärt. Ska i så fall vara en frispark mot krysset som Cristoffer Högbom tippade till en resultatlös hörna.
Oskar Nordlund hade ett bra läge inne i straffområdet men FV-keepern Sebastian Usai kom ut snabbt och täckte till hörna. Strax därpå räddade FV-försvaret på mållinjen.
Med sex minuter kvar kom så kvitteringen efter en snabb omställning av Nolaskogsarna som avslutades med att Herman Johansson fick på en kanonträff som satt högt bakom Högbom.
Och värre skulle det bli. I den 90:e minuten hittade notoriske målskytten Rasmus Bergström in med ett skott bakom Högbom. Snopet.


Hårfint utanför

Men Timrå skulle få en sista chans fyra minuter in på stopptid men inhopparen Zakaria Bel Mekkis avslut smet utanför stolpen och förlusten var ett faktum.
– Vi har jättebra kontroll fram till deras kvittering. Sen vet jag inte riktigt vad som händer. Innan det så bjuder vi inte dom på några ytor, säger Timrås tränare Robert Englund märkbart besviken.
"Robban" fortsätter:
– Men så här är det med fotbollen. Tur att det kommer nya matcher så man kan revamschera sig.
 

Lokalfotbollen intervjuar Timrås tränare Robert Englund efter matchen.


IFK Timrå - Friska Viljor FC 3-4
2019-04-07 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs 
Mål: 1-0 Oskar Nordlund (2), 1-1 Rasmus Bergström (7), 1-2 Marko Radosavljevic (17), 2-2 Oskar Nordlund (26), 3-2 Oskar Nordlund (42), 3-3 Herman Johansson (84), 3-4 Rasmus Bergström (90).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: ca 50
Matchfakta

Zakaria Bel Mekki jagar boll. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Zakaria Bel Mekki jagar boll. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oskar Nordlund hamnade på vänsterkanten nör Johan Ödmark skadades och tvingades utgå efter dryga halvtimmen. Trots detta spädde Nordlund på med två mål till före paus och fick ihop till ett hattrick. Surt då att bli utan poöng. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oskar Nordlund hamnade på vänsterkanten nör Johan Ödmark skadades och tvingades utgå efter dryga halvtimmen. Trots detta spädde Nordlund på med två mål till före paus och fick ihop till ett hattrick. Surt då att bli utan poöng. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Lagkaptenen Stefan Lagergren saknas i premiöären på grund av skada. Lagkaptenen Stefan Lagergren saknas i premiöären på grund av skada.

Lagkaptenen saknas i IFK Timrås seriepremiär mot Friska Viljor

(2019-04-07)

I eftermiddag begår IFK Timrå sin premiär i division 2 Norrland.
Och man gör det i ett "klykderby" mot Friska Viljor hemma på konstgräset.
Men det blir utan sin lagkapten. 
– Ja, Stefan Lagergren har en sträckning i baksidan låret och kommer inte till spel vilket givetvis är ett avbräck för oss, säger Timrås tränare Robert Englund.


Så var det då dags för seriepremiär i division 2 Norrland. Några matcher spelades redan igår (läs här) men IFK Timrå går in i elden idag och man gör det med ett "klykderby" mot Ö-vikslaget Friska Viljor hemma på konstgräset. Ifjol vann Timrå borta med 2-1 medan det blev 2-2 hemma. Däremot gick man på en smocka i Svenska Cupen, hela 1-6 i baken.

Vad vet du om FV i år, tränare Robert Englund?
– Ett kompetent lag och kanske det bästa av dom fyra Ångermanlands-lagen och har en skicklig tränare i Pero Kapcevic så vi får en rejäl utmaning redan i premiären.

Ni har gått ren under försäsongen. Idel segrar. Har ni mött för "dåligt" motstånd?
– Försäsongen har truppen hanterat på ett föredömligt sätt med bra inställning till samtliga faser där resultatet inte varit i fokus utan vi tittat mer på prestationen. Vi känner oss redo. Sedan ska det bli intressant att se vart vi står när spelet om de tre poängen startar. Truppen mår rätt bra ur det fysiska perspektivet.

Lagkaptenen saknas, Vad betyder det för er?
– Ja, Stefan Lagergren har en sträckning i baksidan låret och kommer inte till spel vilket givetvis är ett avbräck för oss men vi hoppas och tror att "Lagga" ska vara tillbaka på planen till nästa match.

Är alla i truppen krya annars?
– Utöver "Lagga" så är Ridwan Beyan, lår,  Alex Vilminko, fot, och Robin Bergman, fot, borta. Dessutom är inte övergångshandlingarna klara när det gäller målvakten Lee Johnston från Härnösands FF.

Nytt spelsystem i år?
– Ja, vi har valt att spela 4-3-3 i år då vi har fler offensiva spelare i truppen och vi vill maximera truppens kompetens. 

Nöjd med nyförvärven? 
– Truppen är föryngrad i och med årets nyförvärv vilket ger oss en bra skjuts i framtiden.

Och hur går det då i premiären mot Friska Viljor i eftermiddag?
– Vill inte tippa något resultat men givetvis tror jag på seger. Jag kan i alla fall utlova att det kommer att bli en rejäl batalj!

Så här har IFK Timrå värvat – och tappat inför den här säsongen:
Nyförvärv: Göran Sundqvist, tränare (Sund IF), Amaro Bahtjar, mf, Filip Tägtström, mb, och William Lydén, yb (GIF Sundsvall) samt Lee Johnston, mv (Härnösands FF).
Förluster: Mikael Häggqvist, ass. tränare (pojklag i Kubikenborgs IF), Granit Buzuku, mf (Levanger FK, Norge), Stefan Grönlund, yb (Svartviks IF) och Joakim Edström, mf (Lucksta IF).

IFK Timrå - Friska Viljor FC
2019-04-07 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs 
Domare: Niklas Abrahamsson

Oskar Nordlund målade dubbelt i genrepet. Oskar Nordlund målade dubbelt i genrepet.

IFK Timrå genrepade med fem mål framåt: "Lycko-samma omställningar"

(2019-03-30)

Nästa helg startar division 2 Norrland upp.
Idag genrepade IFK Timrå med en klar 5-2-seger mot Stöde på Balders konstgräs. 
– Vi var lyckosamma i vårt omställnings-spel, säger Timrås assisterande tränare Göran Sundqvist.


IFK Timrå genrepade inför nästa helgs seriepremiär i division 2 Norrland.
Och man gjorde det mot ett spelskickligt Stöde men kunde tack vara sina snabba omställningar vinna med klara 5-2 efter 3-0 redan i paus.
– Stöde är bollskickliga så vi valde att backa hem och satsa på kvicka omställningar i vilka vi var lyckosamma. Däremot slarvade vi emellanåt med passningsspelet och det är något vi måste förbättra. På det hela tycker jag att vi  kontrollerade matchen skapligt och att göra fem mål på Stöde tar vi med oss till premiären, säger Timrås assisterande tränare Göran Sundqvist, som coachade laget på egen hand idag då Robert Englund var borta.

Stöde IF - IFK Timrå 2-5 (0-3) 
2019-03-30 - 12:00 - Baldershovs IP, konstgräs 
Mål Stöde: Semir Salia och självmål. 
Mål Timrå: Oskar Nordlund 2 (1 straff). Zakaria Bel Mekki (straff), Mehmed Hafizocic och Samiel Keflit.
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 75
Matchfakta

William Lydén byter GIF mot Timrå. William Lydén byter GIF mot Timrå.

 Ännu en GIF-talang till IFK Timrå – wingbacken William Lydén ansluter

(2019-03-25)

IFK Timrå får in ännu mer ungdomlig entusiasm i truppen. 
Det är 18-årige wingbacken William Lydén som ansluter från GIF Sundsvall U19.
– William är en spelare som vi kan använda i både offensiva och defensiva positioner, säger tränaren Robert Englund.


IFK Timrå har gjort klart med ett tredje nyförvärv från GIF Sundsvall med knappt två veckor kvar till seriepremiären.
Det är den 18-årige wingbacken William Lydén som ansluter från U19.laget
–  William är en spelare som vi kan använda i både offensiva och defensiva positioner vilket ger oss tränare flera alternativ och konkurrensen i truppen ökar ytterligare. I vår miljö är vi övertygade om att Williams utveckling kommer fortsätta och han kommer direkt att kunna bidra, säger tränaren Robert Englund till klubbens facebooksida.


Läget så här långt när det gäller årets nyförvärv och spelarförluster i IFK Timrå :

Nyförvärv: Göran Sundqvist, tränare (Sund IF), Amaro Bahtjar, mf, Filip Tägtström, mb, och William Lydén, yb (GIF Sundsvall) samt Lee Johnston, mv (Härnösands FF).
Förluster: Mikael Häggqvist, ass. tränare (pojklag i Kubikenborgs IF), Granit Buzuku, mf (Levanger FK, Norge), Srtefan Grönlund, yb (Svartviks IF) och Joakim Edström, mf (Lucksta IF).

Gusav Häglund satte Timrås ledningsmål. Gusav Häglund satte Timrås ledningsmål.

Ett mål i vardera halvleken för IFK Timrå mot Lucksta

(2019-03-22)

IFK Timrå besegrade division 3-laget Lucksta i aftonens drabbning på NP3 Arena.
Målskyttar Gustav Hägglund och Oskar Nordlund.
– Vi gör ingen vidare match, konstaterar Timråtränaren Robert Englund.


Med ett mål i vardera halvleken vann IFK Timrå mot division 3-laget Lucksta i träningsmatchen på NP3 Arena under fredagskvällen. Gustav Hägglund satte ledningsmålet efter en halvtimme och med timmen spelad ökade Oskar Nordlund på till 2-0, vilket också blev slutresultatet.
– Vi gör ingen vidare match. Lågt bolltempo och få spelvändningar. Syns att vi inte fått komma ut och träna på en fullstor plan ännu. Vi hoppas att dom skottar planen nästa vecka då vi snart har seriepremiär, säger IFK Timrås tränare Robert Englund.

• Läs även Luckstatränarens kommentarer om matchen.

Lucksta IF - IFK Timrå 0-2
2019-03-22 - 19:45 - NP3 Arena
Målen: 0-1 Gustav Hägglund (30), 0-2 Oskar Nordlund (60).
Domare: Christer Eriksson
Publik: 30
Matchfakta

Tvåmålsskytten Zakaria Bel Mekki. Tvåmålsskytten Zakaria Bel Mekki.

IFK Timrå tog hem en klar seger i tränings-matchen mot  Svartvik

(2019-03-09)

IFK Timrå mötte Svartvik i en tränings-match under lördagen och tog hem en siffermässigt klar 4-0-seger.
– Vi var ett nummer större i det mesta, säger Timråtränaren Robert Englund.


IFK Timrå vann lördagens träningsmatch mot division 3-laget Svartvik. Segersiffrorna skrevs till klara 4-0.
Ledningsmålet i den första halvleken var ett fint spelmål som involverade fyra-fem spelare med Zakaria Bel-Mekki som avslutare.
I den andra halvleken ökade Timrå på med ytterligare tre fullträffar där sista målet när Erik Karlsson stod för en fin individuell prestation och en läcker framspelning till målskytten Axel Näsholm.
– Vi var ett nummer större i det mesta, säger Timråtränaren Robert Englund.
Axel Näsholm stod för en bra match på mittfältet i dag plus att försvarsspelet med mittbackarna Stefan Lagergren och Filip Tägtström var stabilt.
– Roligt också att Amaro Bahijtar gjorde sin första match och spelade en timme, säger Robert Englund.

• Läs även Svartvikstränarens kommentarer om matchen.

IFK Timrå - Svartviks IF 4-0
2019-03-09 - 13:00 - Westhagen
Mål Timrå: Zakaria Bel Mekki 2, Samuel Keflit och Axel Näsholm.
Domare: Per Backlin
Publik:
Matchfakta

Yttrhogdalsdödaren Samuel Keflit Tewelde. Yttrhogdalsdödaren Samuel Keflit Tewelde.

IFK Timrå besegrade serie-konkurrenten Ytterhogdal i svängig träningsmatch

(2019-03-02)

IFK Timrå vann även årets andra tränings-match.
Trots en övertygande ledning i den andra halvleken mot seriekonkurrenten Ytterhogdal blev det tufft ända fram till slutsignalen innan medelpadingarna kunde säkra segern.
– Matchen idag var överlag bra och gav oss i tränarteamet några bra svar, säger Timråtränaren Robert Englund.


Bra första halvlek trots tidig avspark

Det var en tidig avspark på Glysis i Hudiksvall, klockan 11:00, där matchen mellan "hemmalaget" Ytterhogdals IK mötte seriekonkurrenten IFK Timrå.
Ytterhogdal startade upp bäst men efter tio-minuter en kvart började Timrå hitta rätt i positionerna, började vinna boll, få till spelvändningar med en bra uppbyggnadsfas.
Timrå ledde också i paus med 2-0, och detta trots att man brände en straffspark.
– Vi testar ett nytt spelsystem vilket vi ska utveckla oss i mer och mer vilket var roligt att se. Plus från denna halvlek var relationen mellan lagdelarna, kombinationsspelet i positions- och försvarsspelet inklusive fina prestationer av Lee Johnston som gjorde sin första hela match för oss, säger Timråtränaren Robert Englund.


Avgjorde i sista matchminuten 

Timrå inledde även den andra halvleken på ett positivt sätt med bra kontroll på matchen och fint kombinationsspel över hela planen.
Trots övertaget reducerade härjedalingarna på straff i mitten av den andra halvleken men Timrå svarade i stort sett omgående med sitt tredje mål.
– Känns som vi har bra kontroll på matchen när dom reducerade till 3-2 med tolv minuter kvar efter att vi tappat boll på mittplan och åkt på en omställning. Med bara två minuter kvar kom även deras kvittering efter ännu ett slarv från vår sida, säger Robert Englund.
Men Timrå skulle få sista ordet när man i slutminuten satte segermålet.
– Starkt av oss att komma tillbaka och avgöra, säger Robert Englund.


Målade på sin förra hemmaplan 

"Robban" fortsätter:
– Matchen idag var överlag bra och gav oss i tränarteamet några bra svar. Vid 3-1- ledning bör vi kunna stänga ner matchen bättre än vad vi gör vilket vi tar med oss och lär oss av.
Samuel Keflit var på bra målhumör och bjöd på ett hattrick. Mehmed Hafizovic övrig målgörare för Timrå på sin gamla hemmaplan.
Nästa helg möter IFK Timrå det lokala division 3-laget Svartviks IF.
 
Ytterhogdals IK - IFK Timrå 3-4
2019-03-02 - 11:00 - Glysis Sparbanken Arena
Mål Timrå: Samuel Keflit 3 och Mehmed Hafizovic
Domare: Robert Ahllman
Publik:
Matchfakta

Mehmed Hafizovic kör på med IFK Timrå. Mehmed Hafizovic kör på med IFK Timrå.

Mittfältsmotorn förlänger med IFK Timrå: "Förvånad att ingen ryckt i honom"

(2019-02-09)

Den 25-årige mittfältsmotorn Mehmed Hafizovic förlänger med IFK Timrå.
– Jag är förvånad över att inte större klubbar i högre divisioner ryckt i honom, säger Timråtränaren Robert Englund till ST-sporten.


Häromdagen gjorde man klart med Filip Tägström från GIF Sundsvall.
I helgen har man även förlängt med viktige mittfältsstrategen Mehmed Hafizovic för en tredje säsong. 25-åringen har tidigare spelat i moderklubben Ljusdals IF, GIF Sundsvall, Hudiksvalls FF och Östers IF i Superettan..
– Han är en viktig referenspunkt i vårt spel. Han är en av de bästa i serien. Nu är han också vuxit till sig i det att han gör andra spelare bättre också. Han bara växer som person. Jag är förvånad över att inte större klubbar i högre divisioner ryckt i honom, säger tränaren Robert Englund till ST-sporten.
Så här säger Mehmed själv om varför han stannar:
– Jag tycker att Timrå har något intressant på gång med många duktiga spelare. Dessutom trivs jag väldigt bra i stan.
Mehmed tror att hans lag kommer att vara med och kriga i toppen även i år. Och på ett ännu bättre sätt än ifjol.
– Ja, vi har ett tillräckligt bra lag för att vara med att slåss om uppflyttning!

Timråtränaren Robert Englund med det amerikanska målvaktsförvärvet Lee Johnston.
Timråtränaren Robert Englund med det amerikanska målvaktsförvärvet Lee Johnston.

IFK Timrå värvar amerikansk keeper från Härnösand: "Bra med konkurrens"

(2019-02-16)

Ifjol höst vaktade han målet för Härnösands FF.
I år spelar han i IFK Timrå där han tar upp konkurrensen om målvaktshandskarna med Cristoffer Högbom.
– Två bra målvakter där konkurrensen kommer att sporra dom båda, säger Timråtränaren Robert Englund.


IFK Timrå har värvat den amerikanske målvakten Lee Johnston som ifjol höst spelade med Härnösands FF. Men då ångermanlänningarna rasade ur tvåan väljer nu 27-åringen att flytta ett snäpp söderut till IFK Timrå. 
– Målvaktsteamet för 2019 är därmed spikat då Christoffer Högbom förlängt sitt kontrakt över 2019. Innan flytten till Sverige spelade Lee med San Antonio i USL, MLS farmarliga. Ett spännande nyförvärv som fanns på radaren för flera division 1-klubbar men valde oss, säger en nöjd Robert Englund, tränare i IFK Timrå.
"Robban" fortsätter:.
– Cristoffer anslöt 2018 från Kuben och tog stora utvecklingssteg under sin första säsong i tvåan och stod för en stabil prestation. Därför är vi glada att få behålla Cristoffer ytterligare ett år som med sin inställning och erfarenhet betyder mycket för laget. Vi har nu två bra målvakter där konkurrensen kommer att sporra dom båda

Filip Tägtström valde IFK Timrå. Filip Tägtström valde IFK Timrå.

Filip Tägtström valde IFK Timrå: "Hemmaplan"

(2019-02-07)

Det som igår var ett frågetecken rätades idag ut till ett utropsdito.
Den unge mittbacken Filip Tägtström valde IFK Timrå när han nu lämnar GIF Sundsvall efter alla år.
– Ytterligare ett väldigt intressant nyförvärv är därmed på plats, säger tränaren Robert Englund.


Rätades ut till ett utropstecken

Igår fanns ett frågetecken vart Filip Tägtström skulle ta vägen efter alla sina år i GIF Sundsvall.
Idag rätades det ut till ett utropstecken då den unge mittbacken blir kvar i distriktet för spel i IFK Timrå.
– Precis den spelare som vi velat ha på plats. Vi ju redan en stark offensiv, men nu stärker vi upp defensiven med en spelare från högre nivåer. Det som känns extra bra är att Filip är i rätt ålder för att kunna utvecklas som spelare. Han är dessutom i den situationen att han vill visa sitt värde för sig själv och för andra vilket kommer ge det där extra elden och energin, säger Timråtränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter: 
– Vi är stolta att Filip valt oss och den miljö vi erbjuder och han kommer bidra till vår utveckling som och se till andra spelare växer. Ytterligare ett väldigt intressant nyförvärv är därmed på plats!


"På hemmaplan"

Så här säger nyförvärvet själv till ST-sporten:
– Det känns väldigt bra att det är klart och Timrå känns som det bästa alternativet med tanke på deras ambition att gå upp och att det var på hemmaplan.
Han fortsätter:
– Speltid är mitt prio ett nu med tanke på att jag var borta på grund av skada hela 2017 och sedan blev det ingen speltid alls i Giffarna ifjol.
– Att vi nu lyckades landa både Filip och Amaro från allsvenska GIF Sundsvall känns givetvis fantastiskt, avslutar "Robban" Englund.

Sebastian Friman skriver på för Team TG. Sebastian Friman skriver på för Team TG.

Inget Timrå för anfallaren Sebastian Friman – valde Team TG

(2019-02-06)

Det blir inget spel i IFK Timrå för Sebastian Friman.
Den 20-årige nfallaren väljer, precis som GIF-kompisen Erik Granat, spel i division 1-klubben Team TG i Umeå.


IFK Timrå hade hoppats få några förstärkningar från GIF Sundsvalls A-trupp. Amaro Bahtijar är redan klar (scrolla ner för artikel). Men när det gällde Erik Granat valde den 23-åriga mittfältaren efter närmare 30 allsvenska matcher, varvat med skador, division 1-spel med Team TG i Umeå. Äve Linus Sahlin fortsätter i Team TG efter fjolårets utlåning från Giffarna. Nu talar allt för att Sebastian Friman ut att ta samma väg. anfallaren som ifjol höst var utlånad till Timrås seriekonkurrent Hudiksvalls FF.
I skrivande stund är det fortfarande oklart om mittbacken Filip Tägtströms nya klubbadress. Blir han kvar i distriktet?

Granit Buzuku var bäst på plan i välgörenhetsmatchen i december mellan IFK Timrå och Lokalfotbollens division 4 All Stars. Nu är han klar för norska Levanger i den norska tredjedivisionen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Granit Buzuku var bäst på plan i välgörenhetsmatchen i december mellan IFK Timrå och Lokalfotbollens division 4 All Stars. Nu är han klar för norska Levanger i den norska tredjedivisionen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Klart! Granit Buzuku har skrivit på för Levanger FK: "Vill testa något nytt"

(2019-01-23)

Granit Buzuku har bestämt sig.
Han lämnar IFK Timrå.
– Ja, jag har skrivit på ett ettårskontrakt med Levanger FK, säger den offensive kantspelaren.


Det blir Norge

Granit Buzuku var, som ST-sporten var först att informera om, på besök i norska Levanger FK för att känna sig för och lära känna klubben och staden, som ligger några mil norr om Trondheim.
Klubben som ifjol åkte ur den näst högsta serien satsar hårt på att ta sig tillbaka och har bland annat anställt förre GIF-spelaren Magnus Powell som tränare. Och nu även den offensive kantspelaren Granit Buzuku från IFK Timrå, men som även han tillhört GIF Sundsvalls A-trupp.
–Jag har skrivit på för ett år och jag är nöjd med kontraktet, säger Granit Buzuku.


Testa något nytt

Det är och har varit en hel del klubbar som jagat Granit sedan säsongen tog slut. Och givetvis har även IFK Timrå gjort sitt för att behålla sin poängspelare.
– Ja, Timrå lockade med allt de kunde men jag vill testa något nytt och därför valde jag att skriva på för Levanger, säger Granit, som alltså både tog emot och gav bra intryck under sitt besöket i vårt östra grannland (läs artikel nedan).
Vad hoppas du kunna bidra med i Levanger?
– Jag är värvad som en ytter som ska göra poäng och utmana vilket tillhör mina styrkor. Kanske även sätta en och annan frispark (skratt).
Vad säger du om din tid i Timrå?
– Min tid i Timrå har varit bra men min tid i Norge kan komma att bli ännu bättre med större förutsättningar och en förening som vill åt samma håll, det vill säga uppåt! Och en tränare som sett mig och tror på det jag gör så jag ser framemot min tid i Norge, avslutar Granit Buzuku.


Stolt tränare

Så här säger Timråtränaren Robert Englund om att tappa en av sina bästa spelare:
– Att tappa en duktig fotbollsspelare är såklart aldrig roligt men ändå en del av jobbet som tränare, det vill säga att se sina spelare utvecklas och ta nästa steg. Det är något vi som förening och jag som tränare ska vara stolta över och se som en fjäder i hatten. Vår miljö ger resultat. Vi har redan en kompetent trupp med flera yngre spelare som nu får ta vid och axla större ansvar. Sen sätter jag ju ännu mer ansvar på våra starka offensiva pjäser som Mehmed, Oskar och Jimmie att visa den vägen för de yngre. Jag önskar Granit all lycka och jag hoppas verkligen att han i Norge hittar en miljö som gör att han tar ytterligare ett steg. Han har alla förutsättningar för det, säger tränare Englund, som även tappar mittbacken/mittfältaren Joakim Edström till nya division 3-laget Lucksta IF.

IFK Timrås nyförvärv och spelarförluster 2019:
In: Amaro Bahtijar, mf (GIF Sundsvall).
Ut: Granit Buzuku, mf (Levanger FK, Norge) och Joakim Edström, mf (Lucksta IF).

Norge nästa för Granit Buzuku? Norge nästa för Granit Buzuku?

Granit Buzuku på väg till norsk klubb: "Tar gärna nästa steg här"

(2019-01-18)

Granit Buzuku lämnar IFK Timrå?
Nu är han på besök i norska Levanger FK.
– Jag vill göra en satsning och för att ta nästa steg måste man kanske röra på sig, säger Granit till ST-sporten.


Ex-Giffare som tränare

Efter den gångna säsongen flaggade mittfältsstjärnan Granit Buzuku att han skulle lämna IFK Timrå för en sista satsning på fotbollen innan det blev för sent.
Nu skriver ST-sporten att han är och tränar med Levanger FK. Klubben norr om Trondheim åkte ifjol ur den näst högsta serien och satsar på att ta sig tillbaka till finrummet omgående. Och det med gamle GIF-anfallaren Magnus Powell som ny tränare.
– Jag känner Magnus sedan tidigare då jag var på lån till Egersund från GIF Sundsvall för tre år sedan, säger Granit Buzuku.
Granit fortsätter:
 – Har haft kontakt med Powell en längre tid. Han hörde av sig ganska tidigt efter att han hade tagit över. I början sade han att han inte behövde se mig, men jag vill kolla runt omkring också. Klubben verkar professionell och den andas fotboll. Det är en bra klubb som hade lite oflyt i fjol och försöker jobba sig uppåt igen. Levanger är inte en jättestor stad, men inte liten heller. Den är mysig och fin.


Kan tänka sig Norge

Granit har redan kört ett träningspass med Levanger.
– Det gick bra faktiskt men jag vet inte om det blir något i dag. Det snöar rejält, säger Granit Buzuku.
Granit kan tänka sig sin fortsatta fotbollskarriär i Norge.
– Ja, det känns som att alla förutsättningar finns. Jag vill göra en satsning och för att ta nästa steg måste man kanske röra på sig. Efter det här ska jag hem och ta en fundering, säger Granit Buzuku.
Granit som kanske inte blir ensam spelare från distriktet. Trion Sebastian Friman, Linus Sahlin och Erik Granat, alla med förflutet i GIF Sundsvall, har också gästat Levanger.
– De har varit här och testat, det kan bli aktuellt, men jag vet inte. Jag har ingen aning. Jag åker hem på lördag och efter det får vi se. Andra klubbar har också hört av sig, men vill jag ta nästa steg gör jag det gärna här. Det känns bra, men jag håller allt öppet. Jag här här för att kolla runt lite, lära känna klubben och laget. Nu känns det positivt, men det är ett kontrakt som ska upp, avslutar Granit Buzuku för ST-sportens Andreas Lidén.

Amaro Bahtijar lämnar GIF Sundsvall för IFK Timrå. Amaro Bahtijar lämnar GIF Sundsvall för IFK Timrå.

Timrå värvar allsvenskt
– Amaro Bahtijar från GIF Sundsvall klar!


(2019-01-04)

Det hann inte gå så många dagar in på 2019 innan IFK Timrå fick en senkommen julklapp.
GIF Sundsvalls mittfältare Amaro Bahtijar har skrivit på för klubben.
– En drömvärvning, säger tränaren Robert Englund.


IFK Timrå har landat ett fint nyförvärv. Det är 20-årige Amaro Bahtijar som kritat på för den anbitiösa division 2-klubben. Den talangfulle mittfältaren har fått begränsat med speltid sedan han kom till GIF, en kvart totalt i Allsvenskan plus spel i Svenska Cupen. Han kom till Giffarna som ungdomsspelare 2016 från moderklubben Sund IF via spel i tvåan med Ånge IF.
– Jag har jagat Amaro sedan ifjol vinter, då tog han beslutet att satsa vidare en säsong till i GIF men nu när kontraktet gick ut valde han efter "övertalning" att komma till oss trots anbud från lag i högre serier. Det här är en drömvärvning, säger en nöjd tränare i form av Robert Englund.
Som Lokalfotbollen tidigare skrivit om är IFK Timrå även intresserade av fler unga Giffare.
– Ja, Linus Sahlin, ifjol i Team TG i Umeå, Sebastian Friman, utlånad till Hudiksvalls FF, och Filip Tägtström. Förhoppningsvis är förvärvet av Amaro ett tecken på att vi visar vad vi vill med vår satsning, säger Robert Englund.

texten kan komma att uppdateras efter återkoppling från Amaro.

Timrås Mehmed Hafizovic visar upp fin bollkontroll och god blick för spelet. Lagkamraten (#10) Granit Buzuku och All Star-lagets Jimmie Nordberg (6) och Andreas Eriksson (7) imponeras. Det gör även Peter Lind och Tony Andersson i bakgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Timrås Mehmed Hafizovic visar upp fin bollkontroll och god blick för spelet. Lagkamraten (#10) Granit Buzuku och All Star-lagets Jimmie Nordberg (6) och Andreas Eriksson (7) imponeras. Det gör även Peter Lind och Tony Andersson i bakgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Välgörenhetsmatchen:
Nu kan ni se highlights från matchen mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå

(2018-12-10)

Nu kan du se hightlights från lördagens välgörenhetsmatch mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå.
Stort TACK till Fancisco Alvear DVD för den fina produktionen.
Klicka på länken nedan:

Klicka för att se hightlights från matchen

IFK Timrå var glada redan innan match. Något som man hade fog för då man vann med hela 9-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrå var glada redan innan match. Något som man hade fog för då man vann med hela 9-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Välgörenhetsmatchen:
Lokalfotbollens All Stars från fyran chanslösa mot IFK Timrå i välgörenhets- matchen: "Dom insamlade pengarna plåster på såren"

(2018-12-08)

Det skiljer en hel del mellan den lokala fyran och toppen av division 2.
Det visade sig i välgörenhetsmatchen där IFK Timrå besegrade Lokalfotbollens All Star Team bestående av lirare från vår högsta lokala serie, Medelpadsfyran. 
– Timrå vann med hela 9-1 men intäkterna vi fick in på matchen, 23 998 kronor, var mer än plåster på såren, säger Lokalfotbollens Janne Pehrsson och "vapendragaren" till projektet och matchcoachen Nermin Zulovic..


Ett par nummeer för stora

IFK Timrås division 2-lag var ett par nummer för stora för Lokalfotbollens division 4 All Stars. Som väntat. Men slutresultatet 1-9 speglade inte riktigt händelserna på planen.
– Tycker att vi stod emot bra spelmässigt men deras högre kvalitet, inte minst i dom bägge straffområdena, gjorde att siffrorna gick i höjden, säger Lokalfotbollens Team Manager Janne Pehrsson.
Som fortsätter:
– Men grabbarna tyckte det var en kul match att spela och kämpade på bra mot övermakten.
Något som även grabbarna i IFK Timrå höll med om.
–Jättekul initiativ och roligt att spela match trots att säsongen är slut sedan länge och vi precis kört igång den nya, säger Samuel Kiflit, som svarade för tunga 3-0 och 4-0 i slutet av den första halvleken och bad därför lite om ursäkt att han stängde matchen.
1-0 satte Granit Buzuku på straff sedan han själv fallit rutinerat över ett utsträckt ben. Mehmed Hafizovic ökade sedan snyggt på till 2-0 i mitten av halvleken innan då Kiflit dubblade ledningen med sina två nätkänningar.


Massbyten i paus

Efter 4-0 i paus bytte båda lagen ut nästan sitt hela manskap inför den andra halvleken för att samtliga skulle få speltid. Robin Bergman satte tidigt dit femman och Zakaria Bel Mekki sexan innan All Star-lagets Oliver Widahl spräckte nollan till publikens nöje.
Division 2-laget lade då in en extra växel och petade in tre bollar. Granit Buzuku 7-1, Jimmie Gustavsson 8-1 innan "matchens lirare" Granit Buzuku fullbordade sitt hattrick. Granit både inledde målskyttet och avslutade det i sin kanske sista match för IFK Timrå.
– Troligen gör jag en sista satsning och då får det blir endera Superettan eller åtminstone division 1 även om det innebär att jag måste flytta, säger Granit Buzuku.


Cevin Dotsons sista fotbollsmatch?

Timråtränaren Robert Englund var nöjd med både sitt lagsspel och arrangemanget.
– Kul att se att vi kan prestera så här bra spel trots att det inte är säsong. Stiligt att se att Cevin Dotson ville vara med och spela och bidra. Nu höll hans ljumskar knappt en halvtimme så det här var kanske hans sista match, säger "Robban".
– Luftade hela truppen och jag gillade att dom yngre spelarna tog för sig och visade att dom blir att räkna med nästa säsong, fortsätter Englund, som även kom med ett förslag:
– Varför inte göra ett liknande arrangemang i sommar innan höststarten?, funderar "Robban".
Givetvis ett förslag att ta med sig. Kanske då mot ett All Star-lag från våra division 3-lag den gången?
– Timrå vann med hela 9-1 men intäkterna vi fick in på matchen var mer än plåster på såren, säger Lokalfotbollens Janne Pehrsson och "vapendragaren" till projektet och matchcoachen Nermin Zulovic..


Ingen nämnd, ingen glömd

Avslutningsvis ett stort TACK för alla som gjorde den här välgörenhetsmatchen möjlig. Ingen nämnd, ingen glömd! Ni vet vilka ni är som ska ta åt er av berömmet.
Nu har vi räknat ut hur mycket pengar som kommit in fram till lördagkväll. Hela 23 998 kronor att dela på för SRF Synskadades Riksförbund och ideella föreningen Barbros Barnbarn.
– Om ni visste hur många som vi kan hjälpa för dessa insamlade pengar, säger en av grundarna till Barbros Barnbarn Anna-Karin Eriksson Warnerud.

Matchfakta:
Lokalfotbollens division 4-All Stars - IFK Timrå 1-9 (0-4)
Målen: 1-0 Granit Buzuku, (10, straff), 2-0 Mehmed Hafizovic (25), 3-0 Samuel Kiflit (29), 4-0 Samuel Kiflit (36), 5-0 Robin Bergman (52), 6-0 Zakaria Bel Mekki (54), 6-1 Oliver Widahl (65), 7-1 Granit Buzuku (73),
8-1 (77) Jimmie Gustavsson (77), 9-1 Granit Buzuku (85).
Domare: Christer Ericsson (Ass. Abdisadiq Muse Farah och Saantiago Bedoya Sierra). (trion i stort sett felfri).
Publik: 277

Klicka för att se matchen i efterhand här

Klicka här för mer om välgörenhetsmatchen

Samuel Kiflit satte två tunga fullträffar i slutet av den första halvleken, både 3-0 och 4-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Samuel Kiflit satte två tunga fullträffar i slutet av den första halvleken, både 3-0 och 4-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Lämnar Granit Buzuku IFK Timrå? Lämnar Granit Buzuku IFK Timrå?

Silly season i full gång: Granit lämnar IFK Timrå? GIF-kvartett ersätter?

(2018-12-05)
Silly season är igång.
Så även i IFK Timrå.
Gtanit Buzuku, Mehmed Hafizovic och skyttekungen Oskar Nordlund ryktas vara på väg bort medan en kvartett unga GIF-spelare är på väg in.
– Vi jobbar förstås på att få behålla fjolårstruppen och krydda den ytterligare, säger tränaren Robert Englund.

Grani till Superettan

Granit Buzuku flaggar för att lämna IFK Timrå för spel i högre serier.
– Känner att jag vill ge fotbollen en sista chans och får jag ett bra kontrakt med en klubb i Superettan eller division 1 och en tränare som tror på mig är jag inte främmande för att ta steget, säger den spelskicklige mittfältaren med dom välavvägda frisparkarna.
Skyttekungen Oskar Nordlund är givetvis också högvilt på marknaden och har redan provtränat med allsvenska Östersunds FK. Kan bli svårt att behålla en dylik guldklimp.
Även Mehmed Hafizovic har anbud från andra klubbar erfar Lokalfotbollen.
Samtidigt har IFK Timrå blicken på några spelare i GIF Sundsvall som inte riktigt fått chansen till allsvenskt spel.
– Vi jobbar förstås på att få behålla fjolårstruppen och att dom vill ta steget upp i ettan med oss. Dessutom vill vi krydda den ytterligare, kanske med några talangfulla Giffare, säger tränaren Robert Englund.


Kan erbjuda speltid

Det är fyra spelare från den allsvenska föreningen som är kontaktade, backen Filip Tägtström, mittfältaren Amaro Bahtijar, Linus Sahlin och anfallaren Sebastian Friman. Dom båda senare utlånade till Team TG respektive Hudiksvalls FF i år.
– Otroligt talangfulla spelare som vi kan erbjuda speltid på "hemmaplan" och det här är killar som verkligen brinner för fotbollen och har rätt inställning och som vill ta nästa kliv i sin utveckling. Och där kan vi erbjuda en bra miljö, säger Robert Englund.
Närmast för IFK Timrå väntar välgörenhetsmatchen nu på lördag då man möter Lokalfotbollens All Star Team från division 4.
– Intressant match. Tvvärr kommer inte kvartetten Giffare att vara med men däremot Granit, Mehmed och Oskar. Dessutom vill "fotbollsinvaliderna" Stefan Grönlund och Cevin Dotson gärna vara med och bidra, säger Robert Englund.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Det blev inget sabbatsår för "Sunkan". Det blev inget sabbatsår för "Sunkan".

Inget sabbatsår för Sunkan – blir ny assisterande tränare i IFK Timrå

(2018-12-05)
Göran "Sunkan" Sundqvist hade tänkt sig ett sabbatsår som tränare efter fem år i Sund IF.
Men icke!
Nu blir han assisterande till Robert Englund i IFK Timrå.
– Det var faktiskt frugan som tyckte jag skulle köra vidare, säger "Sunkan"


Efter fem år som tränare i Sund IF var det meningen att Göran "Sunkan" Sundqvist skulle ta ett sabbatsår.
Men så blir det inte.
Utan han blir ny assisterande tränare i IFK Timrå efter Mikael Häggkvist.
– Det var faktiskt frugan som tyckte jag skulle köra vidare när jag nu fick en förfrågan från ett lag i en högre serie. Jag har ju tidigare själv propagerat för mina spelare att ta chansen och man får ett erbjudande högre upp i seriesystemet. Hon tyckte att jag skulle leva som jag lär, säger "Sunkan" och nästan urskuldrar sig.
IFK Timrå släppte in lite för många mål i år för en absolut toppstrid och behöver tätat till bakåt.
– En av mina uppgifter blir att just titta till försvarsspelet då jag själv är en gammal mittback, säger "Sunkan".
– Tror det här kommer att bli jättebra. Jag gillar att jobba i team och "Sunkans" fotbollskunnande, erfarenhet och pondus är ovärderlig, säger huvudtränaren Robert Englund.
Meningen var att "Sunkan" skulle debutera i samband med lördagens välgörenhetsmatch mot Lokalfotbollens division 4 All Stars men så blir det inte.
– Är redan uppbokad på annat den lördagen sedan länge. Tyvärr.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Robert Englund slipper både ettan och tvåan från fjolårets serie. Robert Englund slipper både ettan och tvåan från fjolårets serie.

IFK Timrås motståndare 2019 – slipper Hudiksvall

(2018-11-23)
Idag kom Svenska Fotbollförbundets förslag till serieindelningen för division 2 Norrland.
Precis som ifjol är IFK Timrå ensamma från dristriktet. En skillnad från ifjol att man utöver seriesegrarna Bodens BK även slipper tvåan Hudiksvalls FF som flyttats över till division 2 Östra Svealand.


Så här ser Svenska Fotbollförbundets förslag till serieindelning division 2 Norrland 2018 (14 lag):
• Anundsjö IF (uppflyttade från div 3 Mellersta Norrland)
• Friska Viljor FC
• Gottne IF
• IFK Luleå
• IFK Timrå
• IFK Umeå
• IFK Östersund
• Kramfors-Alliansen
• Piteå IF FF
• Sandviks IK (uppflyttade från div 3 Norra Norrland)
• Skellefteå FF (nedflyttade från div 1 Norra)
• Täfteå IK
• Umeå FC Akademi (uppflyttade från div 3 Norra Norrland)
• Ytterhogdals IK


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund tränar allsvenskt nästa vecka. Oskar Nordlund tränar allsvenskt nästa vecka.

Oskar Nordlund inbjuden att träna med allsvensk klubb

(2018-11-08)
Oskar Nordlund vann alltså skytteligan i division 2 Norrland.
Nu är han inbjuden till en allsvensk klubb för träning nästa vecka,
– Ja, det är Östersunds FK som bjudit in mig till träning med A-truppen, säger den något överraskade anfallaren.


IFK Timrås Oskar Nordlund vann i år skytteligan i division 2 Norrland på 29 mål redan under sin premiärsäsong. Säsongerna innan har han sprutat in nästan 100 mål, närmare bestämt 91 nätkänningar, åt Ljunga&/Fränsta respektive Ljunga IF. Tidigare har den förre hockeytalangen även målat för Ånge IF i division 2 och 3.
Nu visar en allsvensk klubb intresse för den kraftfulle anfallaren. Dock inte GIF Sundsvall som man kan tro utan det är konkurrenten Östersunds FK som bjudit in 25-åringen för provträning nästa vecka.
– Ska köra med dom tisdag till fredag. Kommer att bli jättespännande att se hur man står i konkurrensen och se vad man behöver förbättra. Går in helt förutsättningslöst och kommer att njuta av situationen även om det säkert kommer att bli nervöst första dagen, säger Oskar Nordlund.
Och fortsätter:
– Blev överraskad att dom hörde av sig och jag tar det här som bonus och ett kvitto på att jag gjort en bra säsong.

Har inte GIF Sundsvall hört av sig?
– Nej, tyvärr. Eller jo, men det var för en sex-sju år sedan och då gällde det en inbjudan att träna med U-laget och inte A-truppen.

Vad tror du deras ointresse beror på?
– Vet inte, antagligen tycker dom inte att jag är tillräckligt bra att satsa på eller så kanske dom tycker att jag är för gammal eller nåt. Själv kan jag ju inte påverka det hela mer än att spela fotboll så bra jag kan. Men visst hade det varit kul om dom hörde av sig.

Den 8 december är det meningen att Medelpadsallsvenskans (div 4) All Star Team ska möta IFK Timrå i en välgörenhetsmatch i Nordichallen. Kan du vara med då?
– Kul initiativ och jag hoppas verkligen kunna vara med i den matchen, avslutar den blivande (?) allsvensken.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga