NYHETER 
Division 2 Norrland

Medelpadslag i serien 2019: IFK Timrå

Amaro Bahtijar lämnar GIF Sundsvall för IFK Timrå. Amaro Bahtijar lämnar GIF Sundsvall för IFK Timrå.

Timrå värvar allsvenskt
– Amaro Bahtijar från GIF Sundsvall klar!


(2019-01-04)

Det hann inte gå så många dagar in på 2019 innan IFK Timrå fick en senkommen julklapp.
GIF Sundsvalls mittfältare Amaro Bahtijar har skrivit på för klubben.
– En drömvärvning, säger tränaren Robert Englund.


IFK Timrå har landat ett fint nyförvärv. Det är 20-årige Amaro Bahtijar som kritat på för den anbitiösa division 2-klubben. Den talangfulle mittfältaren har fått begränsat med speltid sedan han kom till GIF, en kvart totalt i Allsvenskan plus spel i Svenska Cupen. Han kom till Giffarna som ungdomsspelare 2016 från moderklubben Sund IF via spel i tvåan med Ånge IF.
– Jag har jagat Amaro sedan ifjol vinter, då tog han beslutet att satsa vidare en säsong till i GIF men nu när kontraktet gick ut valde han efter "övertalning" att komma till oss trots anbud från lag i högre serier. Det här är en drömvärvning, säger en nöjd tränare i form av Robert Englund.
Som Lokalfotbollen tidigare skrivit om är IFK Timrå även intresserade av fler unga Giffare.
– Ja, Linus Sahlin, ifjol i Team TG i Umeå, Sebastian Friman, utlånad till Hudiksvalls FF, och Filip Tägtström. Förhoppningsvis är förvärvet av Amaro ett tecken på att vi visar vad vi vill med vår satsning, säger Robert Englund.

texten kan komma att uppdateras

Timrås Mehmed Hafizovic visar upp fin bollkontroll och god blick för spelet. Lagkamraten (#10) Granit Buzuku och All Star-lagets Jimmie Nordberg (6) och Andreas Eriksson (7) imponeras. Det gör även Peter Lind och Tony Andersson i bakgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Timrås Mehmed Hafizovic visar upp fin bollkontroll och god blick för spelet. Lagkamraten (#10) Granit Buzuku och All Star-lagets Jimmie Nordberg (6) och Andreas Eriksson (7) imponeras. Det gör även Peter Lind och Tony Andersson i bakgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Välgörenhetsmatchen:
Nu kan ni se highlights från matchen mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå

(2018-12-10)

Nu kan du se hightlights från lördagens välgörenhetsmatch mellan Lokalfotbollens division 4 All Stars och IFK Timrå.
Stort TACK till Fancisco Alvear DVD för den fina produktionen.
Klicka på länken nedan:

Klicka för att se hightlights från matchen

IFK Timrå var glada redan innan match. Något som man hade fog för då man vann med hela 9-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrå var glada redan innan match. Något som man hade fog för då man vann med hela 9-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Välgörenhetsmatchen:
Lokalfotbollens All Stars från fyran chanslösa mot IFK Timrå i välgörenhets- matchen: "Dom insamlade pengarna plåster på såren"

(2018-12-08)

Det skiljer en hel del mellan den lokala fyran och toppen av division 2.
Det visade sig i välgörenhetsmatchen där IFK Timrå besegrade Lokalfotbollens All Star Team bestående av lirare från vår högsta lokala serie, Medelpadsfyran. 
– Timrå vann med hela 9-1 men intäkterna vi fick in på matchen, 23 998 kronor, var mer än plåster på såren, säger Lokalfotbollens Janne Pehrsson och "vapendragaren" till projektet och matchcoachen Nermin Zulovic..


Ett par nummeer för stora

IFK Timrås division 2-lag var ett par nummer för stora för Lokalfotbollens division 4 All Stars. Som väntat. Men slutresultatet 1-9 speglade inte riktigt händelserna på planen.
– Tycker att vi stod emot bra spelmässigt men deras högre kvalitet, inte minst i dom bägge straffområdena, gjorde att siffrorna gick i höjden, säger Lokalfotbollens Team Manager Janne Pehrsson.
Som fortsätter:
– Men grabbarna tyckte det var en kul match att spela och kämpade på bra mot övermakten.
Något som även grabbarna i IFK Timrå höll med om.
–Jättekul initiativ och roligt att spela match trots att säsongen är slut sedan länge och vi precis kört igång den nya, säger Samuel Kiflit, som svarade för tunga 3-0 och 4-0 i slutet av den första halvleken och bad därför lite om ursäkt att han stängde matchen.
1-0 satte Granit Buzuku på straff sedan han själv fallit rutinerat över ett utsträckt ben. Mehmed Hafizovic ökade sedan snyggt på till 2-0 i mitten av halvleken innan då Kiflit dubblade ledningen med sina två nätkänningar.


Massbyten i paus

Efter 4-0 i paus bytte båda lagen ut nästan sitt hela manskap inför den andra halvleken för att samtliga skulle få speltid. Robin Bergman satte tidigt dit femman och Zakaria Bel Mekki sexan innan All Star-lagets Oliver Widahl spräckte nollan till publikens nöje.
Division 2-laget lade då in en extra växel och petade in tre bollar. Granit Buzuku 7-1, Jimmie Gustavsson 8-1 innan "matchens lirare" Granit Buzuku fullbordade sitt hattrick. Granit både inledde målskyttet och avslutade det i sin kanske sista match för IFK Timrå.
– Troligen gör jag en sista satsning och då får det blir endera Superettan eller åtminstone division 1 även om det innebär att jag måste flytta, säger Granit Buzuku.


Cevin Dotsons sista fotbollsmatch?

Timråtränaren Robert Englund var nöjd med både sitt lagsspel och arrangemanget.
– Kul att se att vi kan prestera så här bra spel trots att det inte är säsong. Stiligt att se att Cevin Dotson ville vara med och spela och bidra. Nu höll hans ljumskar knappt en halvtimme så det här var kanske hans sista match, säger "Robban".
– Luftade hela truppen och jag gillade att dom yngre spelarna tog för sig och visade att dom blir att räkna med nästa säsong, fortsätter Englund, som även kom med ett förslag:
– Varför inte göra ett liknande arrangemang i sommar innan höststarten?, funderar "Robban".
Givetvis ett förslag att ta med sig. Kanske då mot ett All Star-lag från våra division 3-lag den gången?
– Timrå vann med hela 9-1 men intäkterna vi fick in på matchen var mer än plåster på såren, säger Lokalfotbollens Janne Pehrsson och "vapendragaren" till projektet och matchcoachen Nermin Zulovic..


Ingen nämnd, ingen glömd

Avslutningsvis ett stort TACK för alla som gjorde den här välgörenhetsmatchen möjlig. Ingen nämnd, ingen glömd! Ni vet vilka ni är som ska ta åt er av berömmet.
Nu har vi räknat ut hur mycket pengar som kommit in fram till lördagkväll. Hela 23 998 kronor att dela på för SRF Synskadades Riksförbund och ideella föreningen Barbros Barnbarn.
– Om ni visste hur många som vi kan hjälpa för dessa insamlade pengar, säger en av grundarna till Barbros Barnbarn Anna-Karin Eriksson Warnerud.

Matchfakta:
Lokalfotbollens division 4-All Stars - IFK Timrå 1-9 (0-4)
Målen: 1-0 Granit Buzuku, (10, straff), 2-0 Mehmed Hafizovic (25), 3-0 Samuel Kiflit (29), 4-0 Samuel Kiflit (36), 5-0 Robin Bergman (52), 6-0 Zakaria Bel Mekki (54), 6-1 Oliver Widahl (65), 7-1 Granit Buzuku (73),
8-1 (77) Jimmie Gustavsson (77), 9-1 Granit Buzuku (85).
Domare: Christer Ericsson (Ass. Abdisadiq Muse Farah och Saantiago Bedoya Sierra). (trion i stort sett felfri).
Publik: 277

Klicka för att se matchen i efterhand här

Klicka här för mer om välgörenhetsmatchen

Samuel Kiflit satte två tunga fullträffar i slutet av den första halvleken, både 3-0 och 4-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Samuel Kiflit satte två tunga fullträffar i slutet av den första halvleken, både 3-0 och 4-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Lämnar Granit Buzuku IFK Timrå? Lämnar Granit Buzuku IFK Timrå?

Silly season i full gång: Granit lämnar IFK Timrå? GIF-kvartett ersätter?

(2018-12-05)
Silly season är igång.
Så även i IFK Timrå.
Gtanit Buzuku, Mehmed Hafizovic och skyttekungen Oskar Nordlund ryktas vara på väg bort medan en kvartett unga GIF-spelare är på väg in.
– Vi jobbar förstås på att få behålla fjolårstruppen och krydda den ytterligare, säger tränaren Robert Englund.

Grani till Superettan

Granit Buzuku flaggar för att lämna IFK Timrå för spel i högre serier.
– Känner att jag vill ge fotbollen en sista chans och får jag ett bra kontrakt med en klubb i Superettan eller division 1 och en tränare som tror på mig är jag inte främmande för att ta steget, säger den spelskicklige mittfältaren med dom välavvägda frisparkarna.
Skyttekungen Oskar Nordlund är givetvis också högvilt på marknaden och har redan provtränat med allsvenska Östersunds FK. Kan bli svårt att behålla en dylik guldklimp.
Även Mehmed Hafizovic har anbud från andra klubbar erfar Lokalfotbollen.
Samtidigt har IFK Timrå blicken på några spelare i GIF Sundsvall som inte riktigt fått chansen till allsvenskt spel.
– Vi jobbar förstås på att få behålla fjolårstruppen och att dom vill ta steget upp i ettan med oss. Dessutom vill vi krydda den ytterligare, kanske med några talangfulla Giffare, säger tränaren Robert Englund.


Kan erbjuda speltid

Det är fyra spelare från den allsvenska föreningen som är kontaktade, backen Filip Tägtström, mittfältaren Amaro Bahtijar, Linus Sahlin och anfallaren Sebastian Friman. Dom båda senare utlånade till Team TG respektive Hudiksvalls FF i år.
– Otroligt talangfulla spelare som vi kan erbjuda speltid på "hemmaplan" och det här är killar som verkligen brinner för fotbollen och har rätt inställning och som vill ta nästa kliv i sin utveckling. Och där kan vi erbjuda en bra miljö, säger Robert Englund.
Närmast för IFK Timrå väntar välgörenhetsmatchen nu på lördag då man möter Lokalfotbollens All Star Team från division 4.
– Intressant match. Tvvärr kommer inte kvartetten Giffare att vara med men däremot Granit, Mehmed och Oskar. Dessutom vill "fotbollsinvaliderna" Stefan Grönlund och Cevin Dotson gärna vara med och bidra, säger Robert Englund.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Det blev inget sabbatsår för "Sunkan". Det blev inget sabbatsår för "Sunkan".

Inget sabbatsår för Sunkan – blir ny assisterande tränare i IFK Timrå

(2018-12-05)
Göran "Sunkan" Sundqvist hade tänkt sig ett sabbatsår som tränare efter fem år i Sund IF.
Men icke!
Nu blir han assisterande till Robert Englund i IFK Timrå.
– Det var faktiskt frugan som tyckte jag skulle köra vidare, säger "Sunkan"


Efter fem år som tränare i Sund IF var det meningen att Göran "Sunkan" Sundqvist skulle ta ett sabbatsår.
Men så blir det inte.
Utan han blir ny assisterande tränare i IFK Timrå efter Mikael Häggkvist.
– Det var faktiskt frugan som tyckte jag skulle köra vidare när jag nu fick en förfrågan från ett lag i en högre serie. Jag har ju tidigare själv propagerat för mina spelare att ta chansen och man får ett erbjudande högre upp i seriesystemet. Hon tyckte att jag skulle leva som jag lär, säger "Sunkan" och nästan urskuldrar sig.
IFK Timrå släppte in lite för många mål i år för en absolut toppstrid och behöver tätat till bakåt.
– En av mina uppgifter blir att just titta till försvarsspelet då jag själv är en gammal mittback, säger "Sunkan".
– Tror det här kommer att bli jättebra. Jag gillar att jobba i team och "Sunkans" fotbollskunnande, erfarenhet och pondus är ovärderlig, säger huvudtränaren Robert Englund.
Meningen var att "Sunkan" skulle debutera i samband med lördagens välgörenhetsmatch mot Lokalfotbollens division 4 All Stars men så blir det inte.
– Är redan uppbokad på annat den lördagen sedan länge. Tyvärr.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Robert Englund slipper både ettan och tvåan från fjolårets serie. Robert Englund slipper både ettan och tvåan från fjolårets serie.

IFK Timrås motståndare 2019 – slipper Hudiksvall

(2018-11-23)
Idag kom Svenska Fotbollförbundets förslag till serieindelningen för division 2 Norrland.
Precis som ifjol är IFK Timrå ensamma från dristriktet. En skillnad från ifjol att man utöver seriesegrarna Bodens BK även slipper tvåan Hudiksvalls FF som flyttats över till division 2 Östra Svealand.


Så här ser Svenska Fotbollförbundets förslag till serieindelning division 2 Norrland 2018 (14 lag):
• Anundsjö IF (uppflyttade från div 3 Mellersta Norrland)
• Friska Viljor FC
• Gottne IF
• IFK Luleå
• IFK Timrå
• IFK Umeå
• IFK Östersund
• Kramfors-Alliansen
• Piteå IF FF
• Sandviks IK (uppflyttade från div 3 Norra Norrland)
• Skellefteå FF (nedflyttade från div 1 Norra)
• Täfteå IK
• Umeå FC Akademi (uppflyttade från div 3 Norra Norrland)
• Ytterhogdals IK


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Oskar Nordlund tränar allsvenskt nästa vecka. Oskar Nordlund tränar allsvenskt nästa vecka.

Oskar Nordlund inbjuden att träna med allsvensk klubb

(2018-11-08)
Oskar Nordlund vann alltså skytteligan i division 2 Norrland.
Nu är han inbjuden till en allsvensk klubb för träning nästa vecka,
– Ja, det är Östersunds FK som bjudit in mig till träning med A-truppen, säger den något överraskade anfallaren.


IFK Timrås Oskar Nordlund vann i år skytteligan i division 2 Norrland på 29 mål redan under sin premiärsäsong. Säsongerna innan har han sprutat in nästan 100 mål, närmare bestämt 91 nätkänningar, åt Ljunga&/Fränsta respektive Ljunga IF. Tidigare har den förre hockeytalangen även målat för Ånge IF i division 2 och 3.
Nu visar en allsvensk klubb intresse för den kraftfulle anfallaren. Dock inte GIF Sundsvall som man kan tro utan det är konkurrenten Östersunds FK som bjudit in 25-åringen för provträning nästa vecka.
– Ska köra med dom tisdag till fredag. Kommer att bli jättespännande att se hur man står i konkurrensen och se vad man behöver förbättra. Går in helt förutsättningslöst och kommer att njuta av situationen även om det säkert kommer att bli nervöst första dagen, säger Oskar Nordlund.
Och fortsätter:
– Blev överraskad att dom hörde av sig och jag tar det här som bonus och ett kvitto på att jag gjort en bra säsong.

Har inte GIF Sundsvall hört av sig?
– Nej, tyvärr. Eller jo, men det var för en sex-sju år sedan och då gällde det en inbjudan att träna med U-laget och inte A-truppen.

Vad tror du deras ointresse beror på?
– Vet inte, antagligen tycker dom inte att jag är tillräckligt bra att satsa på eller så kanske dom tycker att jag är för gammal eller nåt. Själv kan jag ju inte påverka det hela mer än att spela fotboll så bra jag kan. Men visst hade det varit kul om dom hörde av sig.

Den 8 december är det meningen att Medelpadsallsvenskans (div 4) All Star Team ska möta IFK Timrå i en välgörenhetsmatch i Nordichallen. Kan du vara med då?
– Kul initiativ och jag hoppas verkligen kunna vara med i den matchen, avslutar den blivande (?) allsvensken.


• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga