NYHETER 
Division 2 Norrland

Medelpadslag i serien 2018: IFK Timrå

Jimmie Gustafsson tar steget från Härnösand till Timrå. Jimmie Gustafsson tar steget från Härnösand till Timrå.

IFK Timrå värvar ånyo från Härnösands FF – en av seriens bästa spelare  

(2018-01-21)
IFK Timrå har senaste säsongena hittat spelare hos seriekonkurrenten Härnösands FF.
Så även i år.
Nu blir det mittfältaren Jimmie Gustafsson som styr kosan några mil söderut.
– En löpstark och kompetent tvåvägs-spelare, säger Timrås tränare Robert Englund.


IFK Timrås första nyförvärv var målkungen Oskar Nordlund. Nu är förvärv nummer två klar och det är sevärde Jimmie Gustafsson från seriekonkurrenten Härnösands FF. Rn spelare som under ett par säsonger ansetts som en av seriens bästa mittfältare.
– Ur ett tränarperspektiv känns det såklart mycket inspirerande att en spelare som varit lagkapten de senaste två säsongerna och av den kalibern väljer att representera oss kommande säsong säger en del om att vi är på rätt väg med vårt lagbygge, säger tränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– Vi har ju haft Jimmie på andra sidan planhalvan några gånger och det är en spelare man hellre har på sin sida då han är en vinnarskalle. Jimmie är en löpstark och kompetent tvåvägsspelare med väldigt hög arbetskapacitet som kommer höja vår arbets- och träningsmoral i gruppen. Jimmie kan användas som både ytterback, yttermittfältare eller wingback. Det ger oss med andra ord fler alternativ och därigenom blir konkurrensen i truppen ännu större. Precis så som vi vill ha det. Jimmie har snabbt kommit sig tillrätta i spelargruppen och kommer förutom sina fotbollskompetenser bidra till en stark gemenskap., avslutar Robert Englund.

Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta. Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta.

IFK Timrå tappar Oliver Widahl till Lucksta IF:
"Tar för mycket av fritiden" 


(2018-01-07)
IFK Timrå tappar sin anfallare/yttermittfältare Oliver Widahl till division 4-klubben Lucksta IF.
– Division 2 Norrland är en serie som tar upp mycket av fritiden, säger den målfarlige 28-åringen om en av anledningarna till nedvarv-ningen i Medelpadsallsvenskan.

 

IFK Timrå ser ut att få behålla fjolårsmanskapet. Så när som på anfallaren/yttermittfältaren OIiver Widahl som efter två fina säsonger med IFK Timrå lämnar för Lucksta IF i Medelpadsallsvenskan.
– Tröttnade väl lite på att lira i Norrlandstvåan. Har ju gjort det i några år nu och det är en serie som tar upp väldigt mycket av fritiden. Har ju blivit både småbarnsförälder och husägare. Var sugen på något nytt och känner Martin Ålin (sportchefen i Lucksta, reds anm) som jag lirat medi Selånger. Han tyckte att jag skulle komma och provträna och känna mig för. Det gjorde jag och nu har jag alltså skrivit på. Känns också som om kroppen kommer att må bättre av spel i fyran. Har lite skavanker, säger blivande 28-åringen.
– Är mycket nöjd över att jag lyckats övertala honom att komma till oss, säger Martin "Ålla" Ålin i Lucksta IF.

"Jocke" Edström har gjort klart för en nionde säsong i Timråtröjan. "Jocke" Edström har gjort klart för en nionde säsong i Timråtröjan.

IFK Timrås ordförandes ättelägg går in på sin nionde säsong i A-laget

(2018-01-02)
Ännu en s k "kulturbärare" fortsätter i IFK Timrå.
24-åriga mittfältaren Joakim Edström har kritat på för sin nionde säsong för moderklubben.
– "Jocke" har en kanonsäsong i ryggen och det finns ännu mer utveckling där, säger tränaren Robert Englund.

 

IFK Timrå förlänger med ytterligare en s k "kulturbärare".
Ordföranden Lars Edströms ättelägg Joakim kör på ytterligare en säsong i moderklubben.
– Trots att "Jocke" bara fyller 24 år går han in på sin nionde säsong i A-laget och det gör han med en av sina bästa säsonger i ryggen. Han var en bidragande orsak till den fina säsongen vi gjorde och framförallt under hösten då han höll en hög nivå match efter match, säger tränaren Robert Englund.
Och fortsätter:
– "Jocke" har hittat rätt på sin innermittfältsposition där han kombinerar en stor arbetskapacitet med en väldigt fin spelförståelse och är på det sättet en viktig del i det defensiva spelet men också i vår uppbyggnadsfas i offensiven. Precis som Linus Ljuslinder har han klubbens DNA i sina celler och jag är övertygad om att det finns ännu mer utveckling att se fram emot hos "Jocke" under den kommande säsongen om han får vara hel och frisk, säger "tränar-Robban".

Ännu bara 26 år men Linus Ljuslinder går in på sin tionde säsong i IFK Timrås A-trupp. Ännu bara 26 år men Linus Ljuslinder går in på sin tionde säsong i IFK Timrås A-trupp.

IFK Timrå förlänger med kulturbärare Ljuslinder

(2018-01-02)
Trots att han bara är 26 år går mittbacken Linus Ljuslinder in på sin tionde säsong i IFK Timrås A-trupp.
– Att ha en kontrollerad defensiv är en viktig del för oss och att då Linus fortsätter att representera klubben är mycket glädjande och viktigt, säger tränaren Robert Englund.


IFK Timrå är överens med kulturbäraren Linus Ljuslinder för en tionde säsong med klubben. Detta trots att mittbacken bara är 26 år.
– Att ha en kontrollerad defensiv är en viktig del för oss och att då Linus fortsätter att representera klubben är mycket glädjande och viktigt, säger tränaren Robert Englund.
Han fortsätter:
– För mig är Linus en väldigt viktig del i vårt lagbygge av flera anledningar. För det första för att han är en väldigt kompetent mittback som är väldigt stark i positionsspelet och i en mot en vilket gör honom väldigt svårpasserad. För det andra då Linus är en av kulturbärarna i vårt lagbygge då han har IFK Timrå i sitt DNA. För det tredje då han som människa och person bidrar med stort lugn och trygghet i gruppen. En egenskap som är väldigt viktig. Linus imponerande stort på mig ifjol med sitt uppoffrande spel, att han fortsatte utveckla sin defensiv men också sitt tekniska spel med boll. Det är väldigt skönt att få ha kvar Linus på vår resa och det ska bli extremt roligt och spännande att se hans fortsatta utveckling, avslutar "Robban".

Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef. Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef.

IFK Timrås sportchef:
"Vi gjorde fel men det var omedvetet"


(2017-12-29)
Nu svarar IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg på Ljungaordföranden Roy B Olssons fräna kritik gällande Oskar Nordlunds övergång (läs nedan).
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen jag förhandlade med hade mandat från Ljunga IF. Något vederbörande inte hade visade det sig.

 

Tidigare idag gick Lokalfotbollen ut med frän kritik från Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson gällande IFK Timrås agerande i samband med Oskar Nordlunds övergång till den hårdsatsande division 2-klubben.
– Jag har pratat med IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg nu under eftermiddagen och vi har rett ut en del oklarheter så jag har inga hard feelings mot dom längre nu när jag fått en förklaring, säger Roy B Olsson.

Och den var?
– Det visade sig att en av våra före detta spelare företrätt Oskar som någon form av agent. Något jag inte kände till tidigare så det här blev en jäkla soppa. Något som är utredd nu, säger Olsson.
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen hade mandat från Ljunga IF, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
Han fortsätter:
– Man kan göra många saker annorlunda och ibland blir det fel och jag är den första att beklaga att det blev fel den här gången. Men enligt den personen som vi förhandlade med kunde vi gå ut med nyheten om Oskar Nordlunds övergång under gårdagen.

Men han har ännu inte skrivit på som det påstods?
– Nej, vi håller på att utforma kontrakten på ett annat sätt från ifjol och är inte riktigt klara med det. Men vi har en muntlig överenskommelse med Oskar. Så mycket kan jag säga, säger Lundberg.

Och det faktum att Oskar redan sitter på ett kontrakt med Ljunga?
– Det var inget som framkom vid förhandlingarna men som jag sade. Vi hade kunnat gjort det hela bättre. Men jag talade med Roy (B Olsson) och vi avslutade samtalet som vänner. Vi hann t o m att prata om den gamle domaren Kurt Backus, skrattar Lundberg.
Klubbarna kommer att ta en förnyad kontakt med varandra för att se till att övergången kommer att lösas på bästa sätt för båda klubbarna och givervis för Oskar Nordlund själv.

Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt. Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt.

Ljungas ordförande rasar mot IFK Timrå efter över-gången: "Jävligt dåligt skött"

(2017-12-29)
Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson är besviken på det sätt IFK Timrå agerat i samband med deras värvning av klubbens stora stjärna Oskar Nordlund.
– Dom har aldrig kontaktat oss och det hela är jävligt dåligt skött från IFK Timrås sida, dundrar Olsson.

 

Igår avslöjade IFK Timrå att Ljunga/Fränstas målfrossare Oskar Nordlund skrivit på för klubben (läs här nedan).
Idag rasar Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson mot IFK Timrås tillvägagångssätt:
– Så sent som för ett par månader sedan skrev Oskar på för oss ett år till. Igår fick jag läsa att han skrivit på för IFK Timrå. Någon kontakt från Timrå har överhuvudtaget inte skett vilket är kutym när det gäller övergångar. Nä, Timrå har uppträtt jävligt dåligt måste jag säga, dundrar Olsson.

Har du pratat med Oskar Nordlund?
– Jag talade med honom igår då han ringde mig och beklagade att det stått i både Lokalfotbollen och tidningen. Något mer vad vi pratade om vill jag inte avslöja, säger Roy B Olsson.

Hur kommer ni att agera nu inom klubben?
– Jag förstår att Oskar vill prova på spel högre upp igen innan han blir för gammal men som IFK Timrå betett sig vet jag inte hur vi ska hantera frågan. Vi kommer att ha et styrelsemötet så får vi se vad vi kommer fram till.

Kan det bli fråga om att stänga Oskar Nordlund med tanke på att han är under kontrakt med er?
– Ingen kommentar. Vi kommer som sagt att ha ett styrelsemöte och vi får väl se om IFK Timrå kontaktat oss innen dess, avslutar en besviken Roy B Olsson, Ljunga/Fränstas ordförande.

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund och representanter för IFK Timrå för kommentarer.

Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2. Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2.

Målkungen satsar igen – Oskar Nordlund lämnar Ljunga/Fränsta för Timrå

(2017-12-28)
Efter tre säsonger och 91 mål i moder-klubben Ljunga/Fränsta (Ljunga IF) i först division 5 och därefter 4 väljer nu Oskar Nordlund att återvända till spel i tvåan.
– Oskar är en snabb och stark forward som kommer att passa vårt raka spel perfekt, säger IFK Timrås tränare Robert Englund.

Efter att ha lämnat dåvarande division 2-laget Ånge IF för hundraårsfirande moderklubben Ljunga IF 2015 återvänder nu målkungen Oskar Nordlund till tvåan och spel med hårdsatsande IIFK Timrå efter tre säsonger i femman och fyran och sanslösa 91 gjorda mål.
– Det känns väldigt inspirerande att Oskar valt att bära vår tröja kommande säsong. Han passar bra in på det jag vill att vi ska utveckla i vårt anfallsspel d v s att bli mer raka och konkreta då Oscar är en stor & stark forward med ett snabbt första steg och ett bra skott. Oscar är en dokumenterad målskytt av högsta rang oavsett nivå han spelat på, säger tränaren Robert Englund.

Ni har höga förväntningar på Oskar?
– Ja, och i vår omgivning av duktiga spelare kommer han att få utrymme att utveckla sitt spel ännu mer. Jag har följt Oskar i många år, bjöd in honom på träning i höstas sedan har vi haft löpande kontakt, skapat en bra dialog och jag har hela tiden känt att Oskar nu var redo att ta steget till oss. Att han väljer att ta sin talang och potential till oss är en stark signal om vart vi vill och vart vi är på väg. Vi tränare och klubben är glada över att knyta till oss ytterligare en kompetent spelare som tillsammans med vår befintliga trupp kommer höja nivån och konkurrensen en nivå till, säger "Robban".

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund för kommentarer.

Gustav Hägglund är näste spelare att förlänga med Timrå. Gustav Hägglund är näste spelare att förlänga med Timrå.

Nästa talang att förlänga med IFK Timrå

(2017-12-27)
Utvecklingsbare försvararen Gustav Hägglund är den senaste i raden att förnya sitt kontrakt med IFK Timrå.
– Att alltid vara redo genom att konstant träna hårt är en egenskap som Gustav ska vara stolt över och är på det sättet ett föredöme, säger trämare Robert Englund.

Gustav Hägglund kom till IFKTimrå från GIF Sundsvall U för ett och ett halvt år sedan. Redan i sin debutmatch för klubben borta mot Gällivare/ Malmbergets FF målade han efter bara några sekunder.
– Förnyandet av Gustavs kontrakt borgar för en trygg framtid. Att vi kan fortsätta få följa hans utveckling känns spännande då han med sin inställning och outtröttliga löpvilja hela tiden driver på sin egen utveckling och bidrog under säsongen med några inhopp som både mittback och ytterback. Att alltid vara redo genom att konstant träna hårt är en egenskap som Gustav ska vara stolt över och är på det sättet ett föredöme, säger trämare Robert Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Musa Angayeva är med redan från försäsongen i Timrå i år. Musa Angayeva är med redan från försäsongen i Timrå i år.

Talangfull försvarare förlänger med Timrå

(2017-12-26)
Unge Musa Angayeva kom från GIF Sundsvall U19 i somras och den fysiske försvarsspelaren förlänger nu kontraktet.
– Musa startade som ytterback vid flertalet tillfällen och gjorde även inhopp som wingback, säger trämare Robert Englund.

Musa Angayeva kom i somras från GIF Sundsvalls U19 och framtidsmannen förlänger nu med IFK Timrå.
– Musa bidrog redan när han kom med energi och sin fysik på träningarna. Startade som ytterback vid flertalet tillfällen och gjorde även inhopp som wingback. Det känns därför extra spännande att få ha med Musa hela försäsongen då jag är övertygad om att han har mycket utveckling kvar och i vår miljö kommer han ta stora kliv och kommer vara en anledning till att konkurrensen blir stenhård i år, säger trämare Robert Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Johan Ödmark klar för en säsong till. Johan Ödmark klar för en säsong till.

Johan Ödmark klar för sin andra säsong i Timrå

(2017-12-25)
Mittfältskuggen Johan Ödmark har kritat på för en andra säsong med IFK Timnrå.
– En "powerspelare" som är viktig för vår centrallinje, säger tränaren Robert Englund.

Nu är även viktige Johan Ödmark klar för spel i IFK Timrå 2018.
– Johan är en väldigt värdefull mittfältare för mig då han har egenskaper som är fundamentala för vårt spel då han bidrar med bollvinster och vunna närkamper över hela banan och ger oss möjlighet att behålla trycket i vårt possessionspel. Johan har ett, vad jag brukar kalla för ”powerspel”, som jag sällan sett, om någonsin, säger tränaren Robert Englund.
Han fortsätter:
– Vi är tacksamma för att Johan skrivit på för ett år till. Det ska nu bli spännande att se Johans fortsatta utveckling hos oss. Därmed är en del av centrallinjen på plats, säger Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Stefan Grönlund har kritat på för en Timråsäsong till. Stefan Grönlund har kritat på för en Timråsäsong till.

Vänsterflanken intakt i IFK Timrå även 2018 – Stefan Grönlund fortsätter

(2017-12-23)
Igår Granit Buzuku.
Idag Stefan Grönlund.
IFK Timrå får alltså behålla sin framgångs-rika vänsterflank även 2018.
– Jag har svårt att se att det finns någon vänsterback i division 2 som är bättre, säger tränaren Robert Englund.

Så var nästa spelare klar för ännu en säsong för IFK Timrå. Viktiga och nyttige vänsterbacken Stefan Grönlund har bestämt sig för en förlängning.
– Det är vi väldigt stolta och glada över. Stefan går in på sin tredje säsong och utgör en viktig del i försvarsspelet med sin fart och kraft, både offensivt och defensivt. Jag har svårt att se att det finns någon vänsterback i division 2 som är bättre och har en vassare vänsterfot än Stefan, säger tränaren Robert Englund och fortsätter:
– Jag har ett stort förtroende för Stefan, både som spelare men också som människa utanför planen som är en minst lika viktig del. Han kommer fylla 26 år under nästa säsong men har redan många division 2-säsonger bakom sig och en i ettan innanför västen. Detta innebär att vår framgångsrika vänsterkant från föregående säsong med Stefan och Granit är på plats även 2018, säger en nöjd Timråtränare.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Granit Buzuku har glädjande beslutat sig för vidare spel i IFK Timrå trots flera andra anbud. Granit Buzuku har glädjande beslutat sig för vidare spel i IFK Timrå trots flera andra anbud.

Viktig puzzelbit klar i IFK Timrås lagbygge

(2017-12-22)
En viktig puzzelbit i IFK Timrås lagbygge säkrades idag då Grani Buzuku väljer att förlänga med klubben trots anbud högre upp i seriesystemet.
– Ja, Tomten kom lite tidigare till oss, redan den 22 december, säger nye huvudtränaren Robert Englund.


Tidig julklapp

Spelkreatören och frisparksspecialisten Granit Buzuku har haft ögonen på sig från andra klubbar efter säsongens slut och smickrande anbud har inte saknats.
Men till alla Timråfans glädje har Granit bestämt sig att vara kvar i IFK Timrå.
– Ja, Tomten kom lite tidigare till oss, redan den 22 december. Jag och övriga ledare i klubben är väldigt glada och nöjda över att kunna meddela att Granit förlängt sitt kontrakt med IFK Timrå. Då han varit eftertraktad bland klubbar i högre divisioner och att han då väljer att fortsätta resan med oss är ett bevis på att vi har en bra miljö för våra spelare men också en tydlig signal vart vi är på väg och att Granit, precis som jag, tror stenhårt på detta, säger nye huvudtränaren Robert Englund.


En av seriens bästa mittfältare

Han fortsätter:
– Jag som tränare värdesätter just den signalen Granit skickar till klubben och övriga spelare. I Granit får vi behålla en av seriens absolut bästa offensiva mittfältare och poängspelare vilket han bevisade den gångna säsongen med bland annat flera avgörande frisparkar. Det ska bli extremt spännande att följa hans fortsatta utveckling hos oss. han är ju fortfaramde ung. Därmed är en av viktiga puzzelbitar i lagbygget på plats, säger Englund.
Så här säger Granit själv om valet att stanna:
– Jag valde att stanna för jag kände att jag vill göra en bättre säsong än den jag gjorde och inte dra iväg på någonting halvdant. Jag hade många anbud men sa faktiskt ifrån alla för familjeskäl! Sen är det ju så att det finns optioner i mitt kontrakt att om något lag högre upp i seriesystemet vill ha mig så kan jag gå! Men jag är glad i Timrå och ska vara med och ta upp laget i ettan! Det är mitt mål! Och vi var ju inte så mångt ifrån redan i år, säger Granit Buzuku.
 

Jobbar på fler kontraktsförlängningar

Granit Buzuku klar. Hur ser det ut i övrigt i truppen?
– Vi fortsätter med jobbet att förnya kontrakten för dom spelare vi ännu inte gjort klart med. Känns lite som några avvaktade om Granit skulle fortsätta hos oss eller inte. Den enda som egentligen tvekar är Oliver Widahl som har småbarn och inte vet om han får ihop livspuzzlet med division 2-fotboll och det civila, säger Robert Englund.


Jagar skyttekung

Som många redan känner till tränar målmaskinen Oskar Nordlund med IFK Timrå. Om det sedan utmynnar i en övergång från Ljunga/Fränsta återstår att se.
– Oskar har sett bra ut hos oss och det känns lite som han är sugen att satsa på fotbollsspelande i högre serier igen. Oskar är 25 år nu och han är en spelartyp som skulle passa perfekt när vi nu väljer att spela lite rakare och han och Robin Bergman skulle kunna bli det perfekta radarparet, säger Robert Englund.
Granit Buzukus storebror Faton, som lämnade under säsongen för seriekollegan Härnösands FF, sägs vara intresserad av att återvända.
– Det är också något som vi jobbar på. Får se om vi hittar en bra lösning, säger "Robban".

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Hasse Lundberg, sportchef IFK Timrå. Hasse Lundberg, sportchef IFK Timrå.

Samarbete mellan Timrå och GIF Sundsvall?

(2017-12-15)
Lokalfotbollen förespråkade häromdagen ett samarbete mellan IFK Timrå och GIF Sundsvall.
Igår träffades man.
– Vi hade ett väldigt bra samtal om samarbete, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg till ST.


"Väldigt bra samtal"

Igår föreslog Lokalfotbollen ett samarbete mellan länets två största klubbar, allsvenska GIF Sundsvall och topplaget i division 2, IFK Timrå. 
Och igår hade man ett möte, något man informerade ST om.
– Vi hade ett väldigt bra samtal om samarbete. Dom har ambitionen att föra en dialog med oss och det kan till exempel finnas unga spelare som behöver matchmiljö, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
– Det är viktigt att samverka för att skapa så bra möjligheter som möjligt både för klubbarna och individerna. Vi vurmar för IFK Timrå, men har även en dialog med andra klubbar i regionen. Sedan underlättar det med Timrå eftersom vi befinner oss nära varandra geografiskt, säger GIF Sundsvalls motsvarighet Urban Hagblom.


Linus Sahlin aktuell för IFK Timrå?

Giffarnas mittback Linus Sahlin fick inte förnyat kontrakt. Kanske kan IFK Timrå vara ett alternativ?
– Han är intressant, absolut, säger Lundberg.
Nu återstår det att se om klubbarna kommer att sy ihop något samarbete men nu är i alla fall ett första steg taget.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Robert Englund tar ett kliv uppåt i hierarkin. Robert Englund tar ett kliv uppåt i hierarkin.

Assistenten Englund efterträder Melander som huvudtränare i IFK Timrå: "Stor ära"

(2017-12-14)
Nu står det klart vem som efterträder Pontus Melander som huvudtränare i IFK Timrås division 2-herrar.
Klubben väljer helt enkelt att lösa det hela internt.
– Ja, vi flyttar upp Robert Englund ett pinnhål. Från assisterande till huvudtränare, säger Fredrik Thimeradh, ordförande i IFK Timrås herrsektion.


IFK Timrå går inte över ån efter vatten när det gäller att ersätta huvudtränaren Pontus Melander som slutar av familjeskäl. Man flyttar helt sonika upp assisterande tränaren Robert Englund, 38, ett pinnhål.
Till sin hjälp får han Mikael Häggqvist. "Micke" som tidigare varit i IFK Timrå men även bland annat Kuben, IFK Sundsvall och Medelpads Fotbollförbund.
– Vi är glada över att den här duon kommer att leda laget den kommande säsongen, säger Fredrik Thimeradh, ordförande i klubbens herrsektion.

Lokalfotbollen ställer den klassiska frågan; Hur känns det?
– Känns otroligt inspirerande, en stor ära helt klart, säger Robert Englund.

Målsättning som ny huvudtränare?
– Målsättningen med mitt och Mickes och ledarskap är att ta denna grupp ytterligare en nivå i utvecklingen genom att fokusera mycket på individerna i laget och få spelarna att växa som fotbolsspelare men även som människor. På det sättet kommer gruppen och laget IFK Timrå att bli ännu bättre. Det är vår stora målsättning dvs att aldrig vara nöjda och hela tiden vilja framåt, både som lag och som individ.

Förändringar?
– Vi kommer inte att göra stora förändringar utan däremot bygga vidare och utveckla den fotboll vi spelat under två års tid dvs att kontrollera och föra matcher med vårt positionspel. Det jag vill är att vi ska utveckla i vårt offensiva spel och att vi skall bli mer konkreta och raka i sista tredjedelen, att skapa och komma till betydligt mer avslut. Jag kommer också lägga fokus på vårt defensiva spel då jag vill att vi ska bli betydligt bättre på att kontrollera matcher i våra defensiva positioner och bli mer trygga i det. Men i övrigt handlar det att bygga vidare på det vi gjort bra i två säsonger.

Hur ser det ut i truppen? Något nytt eller någon som lämnat?
– Gällande spelarsidan så handlar mycket nu om att knyta upp den befintliga truppen vilket den nyskapade herrsektionen kring IFK Timrås A-lag jobbar hårt med just nu. Mittfältaren Philip Lundqvist och mittbacken Tim Colldén har flyttat till Umeå för studier och det rycks även i Granit Buzuku. Som ersättare jobbar klubben på målskytten Oskar Nordlund från Ljunga/Fränsta. Vi jobbar även på att ta in andra nya spelare med ny energi och för att kunna spetsa till och ge oss fler alternativ. Det vi gjort senaste två säsongerna har gett eko och jag märker tydligt att många vill komma till oss. Men som sagt, att knyta upp befintlig trupp och fortsätta utveckla den, krydda den med tre-fyra spelare som kan gå in och konkurrera om en startplats samt även ta in fem-sex killar i åldern 17-19 år som i vår träningsmiljö skall kunna utvecklas vidare. Något som känns viktigt.

Hur ser det i övrigt ut i ledarstaben?
– Calle Fröberg, som var materialare förra säsongen, kliver nu in i herrsektionen. Tomas Hugosson fortsätter som lagledare/materialare och vi för en dialog om målvaktstränare då "Kallis" (Mikael Karlsson, reds anm) aviserat att han möjligen lämnar vilket jag inte hoppas han gör. Vi jobbar också mycket för att höja nivån på den fysiska träningen och där för vi en dialog även med Joakim Svedberg, tidigare GIF Sundsvall och Annelie Nordin, personlig tränare med erfarenhet även hon från bland annat GIF Sundsvall men även Timrå IK. Den duon hoppas vi mycket på skall ge oss extra poäng nästa år!

Hur ser det ut bakom? Blir det både ett U17- och division 5-lag som ifjol?
–Ja, och vi ser med tillförsikt framemot detta. Vi har många bitar på plats nu för att bygga vidare på de två säsonger vi gjort och för att skapa en ännu bättre miljö för våra spelare att utvecklas i och därigenom bli ett stabilt division 1-lag inom en treårsperiod, avslutar "Robban" Englund.

Lokalfotbollens kommentar:
Ett bra val av tränarduo som jag ser det och att hela föreningen satsar på att bli ännu mer profesionella. Hoppas även på ett samarbete med GIF Sundsvall med talangutveckling och ge spelare en ännu bättre miljö för att nå Allsvenskan. Men då krävs det att IFK Timrå kliver upp ett hack i seriesystemet. Något som även GIF Sundsvall skulle må bra av. Speciellt som Giffarnas ekonomi är minst sagt ansträngd så borde det här vara av särskild vikt att få till ett samarbete. En s k "win-win-situation för bägge klubbarna.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Efter måmga år i fotbollens tjänst tar nu Timråtränaren Pontus Melander ett sabbatsår. Efter måmga år i fotbollens tjänst tar nu Timråtränaren Pontus Melander ett sabbatsår.

Efter kvalmissen – IFK Timrås tränare tar ett sabbatsår: "Vill satsa på familjelivet"

(2017-11-25)
Efter flera lyckosamma tränarår väljer nu IFK Timrås Pontus Melander att ta ett sabbatsår från fotbollen.
Och det av familjeskäl.
– Jag har levt med fotbollen så länge och det känns bra att få vara mer med familjen och känna den delen av livet säger den 30-årige tvåbarnspappan till st.nu.


Efter seriesegrar i femman med Ljustorps IF och Alnö IF och därefter uppflyttning till trean med ö-laget samt dito med IFK Timrå till tvåan och väl där tvenne topplaceringar i division 2 Norrland med avslutande kvalspel till ettan väljer nu succétränaren Pontus Melandder, 30, att ta ett sabbatsår. Han gör det a familjeskäl.
– Jag har levt med fotbollen så länge och det är en konstig känsla nu, men det känns bra att få vara mer med familjen och känna den delen av livet. Det är dags att jag drar mitt strå till den stacken, säger tvåbarnspappan till st.nu och fortsätter:
– Livet som fotbollstränare innebär att massor av tid går åt. Till planering, till träning, till matcher och helger med många, långa resor. Men jag har aldrig upplevt att det har varit jobbigt att åka till Gällivare eller Boden. Jag kommer att sakna omklädningsrummet och allt runt omkring. Men det är klart att det kommer att vara skönt att inte vara så styrd som man har varit, säger Årets Tränare i Medelpad 2016.
Vem som tar över slavpiskan och får uppdraget att föra IFK Timrå mot division 1 är ännu oklart.

• Resultat, matchfakta & sluttabell