NYHETER 
Division 2 Norrland

Medelpadslag i serien 2018: IFK Timrå

Timråspelarna svävar som på moln efter tredje raka segern i årets Norrlandstvåa.
Timråspelarna svävar som på moln efter tredje raka segern i årets Norrlandstvåa.
Mehmed Hafizovic svarade för två mål och visade att IFK Timrå håller hög klass. Mehmed Hafizovic svarade för två mål och visade att IFK Timrå håller hög klass.

IFK Timrå visade klassen
– vände underläge till klar seger mot Boden


(2018-04-21)
Många har under veckan frågat sig – hur bra är IFK TImrå egentligen?
– Skulle få ett riktigt test just idag och vi visade att vi verkligen är ett bra fotbollslag., säger Timråtränaren Robert Englund efter att hans mannar vänt 0-1 till en 4-1-seger mot Boden.


Starkt psyke

Efter dom två inledande segrarna var det många som ställde sig frågan – hur bra ärets upplaga av IFK Timrå?
En rejäl värdemätare skulle man få när ett av dom tippade topplagen Bodens BK gästade konstgräset i Timrå.
Och norrbottningarna inledde vasst och tog också ledningen redan i den 14:e minuten genom Jack Green på det gröna konstgräset.
Det tog emellertid hemmalaget fyra minuter att kvittera. Via ett uppspel på högerkanten serverade Mehmed Hafisovic offensive högerbacken Cevin Dotson ett perfekt pass vars skott begravdes i den bortre burgaveln.
Knappt tio minuter senare avslutade Mehmed Hafisovic själv ett anfall sedan han vikt in från vänster och satt bollen i den andra burgaveln som Cevin gjorde.
Innan paus levererade Cevin Dotson ett exceptionellt högerinägg som Robin Bergman nickade in till 3-1.
– Trots att vi hamnade i underläge rörde det inte vårt psyke utan vi bara spelade vidare och utan att spela på topp gick vi både ikapp och förbi innan paus, säger Timråtränaren Robert Englund.


Kontrollerade efter 4-1

Boden satte allt på ett kort i inledningen av den andra halvleken. Dock utan av få någon utdelning och tretton minuter in i andra satte istället Mehmed Hafisovic sin andra fullträff sedan han brytit in från vänsterkanten och tryckt dit den i den bortre.
– Efter det målet tappade Boden nästan all energi och vi kunde kontrollera resten av matchen och ta vår tredje raka vinst, säger Robert Englund och fortsätter:
– Trots att vi gör fyra mål framåt vill jag i första hand framhålla vår defensiv. Vi skulle få ett riktigt test på vår kapacitet just idag och vi visade att vi verkligen är ett bra fotbollslag. Men jag vill poängtera att vi ännu bara tagit tre steg och att det återstår 23, påpekar tränare Englund.
Cevin Dotson och Mehmed Hafisovic var mest framträdande i Timrå men ur det starka kollektivet skall även Granit Buzuku och Joakim Edström nämnas.


IFK Timrå - Bodens BK FF 4-1
2018-04-21 - 14:00 - Timrå IP KG
Målen: 0-1 Jack Green (14), 1-1 Cevin Dotson (18), 2-1 Mehmed Hafizovic (26), 3-1 Robin Bergman (35), 4-1 Mehmed Hafisovic (57).
Domare: Robert Ahlman
Publik: 115
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Robin Bergman hitar rätt även på planen. Robin Bergman hitar rätt även på planen.

Först farsa och därefter målskytt – en bra vecka för IFK Timrås Robin Bergman

(2018-04-14)
I veckan blev han farsa.
Idag hittade Robin Bergman även rätt på planen när IFK Timrå följde upp premiärsegern med en ny victoria upp i Övik.
– Vi kontrollerade matchen både offensivt och defensivt och borde stängt den innan deras reducering. Efter det blev det lite nerv men vi höll undan, säger Timråtränaren Robert Englund.


Bollen som på ett snöre

IFK Timrå imponerade på Skyttis IP i Ö-vik mot Friska Viljor i den andra omgången av Norrlandstvåan.
I mitten av den första halvleken nickade lagkaptenen Stefan Lagergren in 0-1 och i den 35:e minuten ökade Robin Bergman på efter ett klassanfall där bollen gick som på ett snöre via ett tillslag från Stefan Lagergren i backlinjen via mittfältet till Mehmed Hafisovic som spelade snett-inåt-bakåt till Robin Bergman som satte den distinkt i nät.
– Vi spelade fantastiskt bra och borde sett till spel och chanser haft minst 3-0 med oss in i paus, säger tränaren Robert Englund.


Blev onödigt nervöst sista kvarten

I den andra gick FV ner på en trebackslinje och flyttade upp spelet vilket gjorde det trängre på mitten. Men dom chanser som skapades kom efter gästernas omställningar. Dock utan att lyckas stänga matchen.
I den 77:e minuten fick FV in en reducering och visade därefter friska viljor och det krävdes en flygande räddning av Cristofer Högbom på ett stenhårt skott från 25 meter för att behålla ledningen.
– Dessutom hade dom några farliga hörnor så det blev lite onödigt spännande på slutet. Vi kontrollerade annars matchen både offensivt och defensivt fram till deras reducering och borde stängt den innan deras mål. Efter 2-1-målet blev det lite nerv men vi höll undan och vinner klart rättvist, säger Robert Englund.
Han fortsätter:
– Kul och viktigt att våra forwards får göra mål. Oskar Nordlund gjortde hattrick i premiären och Robin Bergman satte ett snyggt mål idag. Annars vill jag hylla kollektivet idag. Alla jobbade stenhårt för varandra och vi visade upp många fina kombinationer, avslutar "Robban" Englund efter andra raka trean.


Friska Viljor FC - IFK Timrå 1-2
2018-04-14 - 14:00 - Skyttis IP, Ö-vik
Målen: 0-1 Stefan Lagergren (22), 0-2 Robin Bergnan (35), 1-2 Johan Östensson (77).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Kalabalik framför Umeås mål. Dock ingen nätkänning för den ensamme lagkaptenen Stefan Lagergren denna gång men vid väl fem andra tillfällen blev det mål för IFK Timrå i premiärmatchen på Högslätten i Härnösand. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Kalabalik framför Umeås mål. Dock ingen nätkänning för den ensamme lagkaptenen Stefan Lagergren denna gång men vid väl fem andra tillfällen blev det mål för IFK Timrå i premiärmatchen på Högslätten i Härnösand. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Det blev hattrick direkt i Oskar Nordlunds återkomst till divisio 2-fotbollen. Det blev hattrick direkt i Oskar Nordlunds återkomst till divisio 2-fotbollen.

Hattrick direkt för Oskar Nordlund i återkomsten till division 2-fotbollen

(2018-04-08)
Oskar Nordlund fick en fin start i sin återkomst till division 2-fotbollen.
Hattrick och en 5-2-seger med sin nya klubb IFK Timrå i seriepremiären.
– Härligt med en flygande start, kommenterar nye tränaren Robert Englund. 


Hamnade i tidigt underläge

Det började med ett tidigt underläge på den tillfälliga hemmaborgen Högslätten i Härnösand.
Redan i den 12:e minuten tog gästande kamratkollegorna från Umeå ledningen.
– Ja, vi tappade boll på mitten oc dom ställde om bra på oss, säger Timrå-tränaren Robert Englund.
Nåja, det skulle ordna upp sig. Innan paus hade Oskar Nordlund nätat dubbelt i sin återkomst till division 2-fotbollen och Granit Buzuku exekuterat en straff precis innan pausvilan efter en hands.
– Vårt kvitteringsmål var riktigt snyggt. Med få tillslag och hög bollfart kom vi runt på högerkanten och Oskar mötte sedan direkt på ett inspel från Mehmed Hafisovic. Avslutet var kliniskt, säger Englund.
– Djupledsspelet och det höga bolltempot gjorde också att vi kunde gå ifrån till 3-1 innan pausvilan, fortsätter Englund.


Inledde andra som man avslutade första

IFK Timrå inledde den andra halvleken som man avslutade den första och Oskar Nordlund kunde också efter ett nytt fint anfall fullborda sitt hattrick då han ökade på till 4-1.
– Vi sade i paus att vi skulle fortsätta hålla vårt höga bolltempo och rörelsen i laget.Något som jag tycker fungerade bra och vi fick också det viktiga fjärde målet, säger Robert Englund.
Efter det gick Timrå ner sig något och då var inte Umeå-kamraterna sena att utnyttja detta.
– Lite onödigt kanske men det är svårt att hålla skärpan i 90 minuter och vi gjorde ju också ett femte mål, "urskuldrar" sig Englund.
5-2 i en seriepremiär är inte varje år man får vara med om?
– Inte direkt. Härligt med en flygande start och det glädjer mig att våra offensiva spelare får göra mål. Och Oskar då ett hattrick direkt, säger en mer än nöjd Robert Englund efter sin premiär som huvudtränare för IFK Timrå i en seriematch. 

•Klicka här för fler av Fredrik Lundgrens bilder från matchen.

IFK Timrå - IFK Umeå 5-2
2018-04-08 - 14:30 - Högslättens IP, Härnösand
Målen: 0-1 Samuel Wiklund (12), 1-1 Oskar Nordlund (31), 2-1 Oskar Nordlund (42), 3-1 Granit Buzuku (45, straff), 4-1 Oskar Nordlund (52), 4-2 Robert Lidström (69), 5-1 Mehmed Hafizovic Passning (75).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 65
Matchfakta

•Resultat, matchfakta, tabell, kommande matcher & skytteliga m.m.
-

Bortkollrad Umeåmålvakt och Granit Buzukus straffspark seglar in till 3-1 precis före pausvilan. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Bortkollrad Umeåmålvakt och Granit Buzukus straffspark seglar in till 3-1 precis före pausvilan. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Robert Englund har tagit steget från assisterande till huvudtränare i IFK Timrå. Robert Englund har tagit steget från assisterande till huvudtränare i IFK Timrå.

IFK Timrå premiärspelar hemma på bortaplan – konstgräset inte spelbart ännu

(2018-04-08)
Igår lördag kickade division 2 Norrland igång (läs mer om det nedan).
IFK Timrå får dock vänta på sin premiär till idag - och då får man inleda hemma på bortaplan mot kamratkollegorna från Umeå då inte Timrå kommun fått till en spelbar konstgräsplan ännu.
– Nu är det som det är och vi har flera spelare som haft Högslätten som sin tidigare hemmaplan så det behöver inte vara någon nackdel. Kanske mer synd om vår publik, säger IFK Timrås nye huvudtränare Robert Englund inför premiären.

 

Trea 2016 och tvåa 2017. Blir det serieseger 2018 för IFK Timrå i division 2 Norrland?
Redan ifjol var Timrå nära avancemang men föll i kvalet till division 1 mot två (!) Örebrolag, Karlslunds HIF och Rynninge IK..
Därefter valde huvudtränaren Pontus Melander att ta ett sabbatsår och taktikblocket har nu tagits över till fullo av hans assisterande senaste åren Robert Englund.
Lokalfotbollen ställde några frågor till "Robban" inför dagens elddop.

Vi börjar med en klassiker. Hur känns det inför premiären?
– Nervöst givetvis men det känns bra. Skönt att få börja tävla på riktigt igen och att få lämna försäsongsfasen.

Och läget i truppen?
– Truppen ser bra ut. Ridwan Beyan har börjat träna igen efter fotskadan som han ådrog sig mot Hudiksvall men han missar premiären. Målvakten Johan Sjöberg är långtidsskadad medan Zakaria Bel Mekki och Osman Aksoy inte är spelklara ännu. I övrigt är alla tillgängliga och vi har tagit ut en 18-mannatrupp bestående av: Christoffer Högbom, Stefan Lagergren, Stefan Grönlund, Cevin Dotson, Linus Ljuslinder, Jimmie Gustafsson, Musa Angayeva, Gustav Hägglund, Jonathan Manousian, Joakim Edström, Johan Ödmark, Robin Nordin, Granit Buzuku, Mehmed Hafizovic, Israel Kalenga, Samuel Kiflit, Robin Bergman och Oscar Nordlund.

Som jag nämnde ovan, trea och tvåa. Dags att vinna serien i år?
– Min syn på serien i år är att den kommer bli väldigt jämn. IFK Luleå, Hudiksvall och Boden ser alla bra ut på förhand. Men som sagt, jag tror det blir en mycket jämn serie. Vår målsättning är att försöka vinna varje match och fortsätta utvecklas. Vi har ju som du säger blivit trea och tvåa de senaste säsongerna och vi vill såklart bli bättre varje år. Vi har många duktiga fotbollsspelare i laget och hela truppen kommer under säsongen att betyda mycket.

Men några nyckelspelare i truppen har du väl som betyder det lilla extra och kan fälla avgörande på egen hand?
– Ja, spelare som Granit Buzuku och Mehmed Hafizovic kommer säkert att ta ytterligare steg och ansvar för denna säsong. Robin Bergman gjorde 19 mål förra säsongen och vill såklart fortsätta visa sitt värde i konkurrens med nye Oscar Nordlund och Zakkaria Bel Mekki. På mittfältet kommer Johan Ödmark och Joakim Edström betyda mycket för balansen. I backlinjen återfinns stommen från föregående säsong i form av Stefan Lagergren, Stefan Grönlund, Linus Ljuslinder och Cevin Dotson som inåt kommer få konkurrens av bland annat Jimmie Gustafsson, Ångermanlands bästa spelare ifjol, och Musa Angayeva som sett bra ut under försäsongen.

Någon yngre förmåga som det kan vara värt att hålla ett extra öga på?
– Ovannämnda Musa Angayeva och nyförvärvet Samuel Kiflit ser jag framemot att se ta flera kliv i år. I dessa spelare finns mycket potential att hämta och båda har redan visat framfötterna. Vi är väldigt laddade inför premiären och ser framemot att få börja spela om poäng nu. Så pass mycket att det känns jobbigt att behöva vänta ända till i eftermiddag då matchen flyttas från ospelbara Timrå konstgräs.

Vad tycker du förresten om att ni inte har en spelbar hemmaplan i premiären utan tvingas utlokalisera er till Härnösand?
– Det är nog en fråga jag inte bör kommentera vad jag tycker. Nu är det som det är och vi har flera spelare som haft Högslätten som sin tidigare hemmaplan så det behöver inte vara någon nackdel. Kanske mer synd om vår publik.

...och hur går det då i eftermiddag?
– Jag tror på seger! Vi känns väldigt laddade och fokuserade.
avslutar IFK Timrås nye huvudtränare Robert Englund.

•Resultat, matchfakta, tabell, kommande matcher & statistik
-

Klubbfakta:
IFK Timrå

Tränare: Robert Englund
Ass. tränare: Mikael Häggqvist
Målvaktstränare: Marcus Krutzén
Lagledare: Tomas Hugosson
Sportchef: Hans Lundberg
Nyförvärv: Cristofer Högbolm, mv (Kubikenborgs IF), Ridwan Beyan, b (Hudiksvalls FF), Osman Aksoy, b (Kubikenborgs IF, ej klar), Jimmy Gustafsson, mf (Härnösands FF), Alexander Svensson Vilminko, mf (Alnö IF), Philip Nilsson Sparf, mf (Henåns IF via GIF Sundsvall), Oskar Nordlund. ,mf/fw (Ljunga/Fränsta), Samuel Keflit Tewelde. mf/fw (Kubikenborgs IF), Zakaria Bel Mekki, fw (Sund IF, ej klar),
Spelarförluster: Mattias Norin, b (Östavalls IF), Tim Colldén, b (studier i Umeå, ny klubb oklar), Philip Lundqvist, mf (studier i Umeå, ny klubb oklar), Christoffer Milde, mf (?), Innocent Manzi, mf (Sidsjö-Böle IF), Oliver Widahl, mf/fw (Lucksta IF) och Oliver Sundström (Hassels IF).
Hemsida
Facebook

Kick-off för division 2 Norrland idag:
Nykomlingen Kramfors hämtade in 0-3 – IFK Timrå premiärspelar i morgon


(2018-04-07)
Nu är vintern över.
Kanske en sanning med modifikation men idag inledde årets upplaga av division 2 Norrland.
Även i år får IFK Timrå kämpa ensamma från Medelpad mot blan annat fyra Ångermanlandslag.


IFK Timrå tvingas bort...

Sex av premiäromgångens matcher spelades idag lördag. IFK Timrå får vänta tills i morgon och får då inleda hemma "borta" då matchen mot IFKUmeå flyttats till Högslätten då Timrå kommun inte lyckats få konstgräsplanen i Timrå spelbar ännu... Det märks vilken sport man prioriterar i köpingen om man säger så. För fotbollslaget blir det "utlokalisering" till Härnösand.
Mer info om Timrås premiär kommer under söndagen.


Seger i division 2-premiären

Gottne IF fick en sen uppflyttning till tvåan och inledde med att på bortaplan besegra Gällivare-Malmberget. Marko Radosavljevic andra fullträff visadde sig bli segermålet till 3-2.
Hudiksvall var verkligen illa ute mot Boden men fem minuter in på stopptid kvitterade Patrik Ruzicka för hemmalaget.
Med tjugo minuter kvar kunde Piteå göra matchens enda mål mot Ytterhogdal och för den fullträffen stod Samuel Naiwo.
En sen poängräddning blev det även på Högslätten i Härnösand där stades FF kvitterade i den 90:e matchminuten genom Hampus Svensson mot gästande IFK Östersund. Och detta med en man utvisad!


Klar seger för seriefavoriterna och K-A tog ikapp 0-3

Justice Tetteh Komey, Bamba-Sama N´Gamb och Anton Andersson målade när seriefavoriterna IFK Luleå tog en 3-0-victoria i Arcushallen mot Friska Viljor.
Nykomlingarna Kramfors-Alliansen hamnade i ett tungt 0-3-underläge mot Täfteå uppe i Umeå men lyckades äta sig tillbaka och faktiskt åka hem med poäng. Med mindre än 20 minuter kvar satte Marcus Jössund 3-3-bollen.
Och i morgon fullbordar alltså Timrås- och Umeås kamratelvor premiäromgången.

Så här spelas/spelades premiäromgången:
Lördag 7 april
13:00 Gällivare Malmbergets FF - Gottne IF 2-3
13:00 Hudiksvalls Förenade FF - Bodens BK FF 2-2
13:00 Piteå IF FF - Ytterhogdals IK 1-0
14:00 Härnösands FF - IFK Östersund 2-2
14:00 IFK Luleå - Friska Viljor FC 3-0
16:45 Täfteå IK - Kramfors-Alliansen 3-3
Söndag 8 april:
14:30 IFK Timrå - IFK Umeå

•Resultat, matchfakta, tabell, kommande matcher & statistik

Cristofer Högbom ska visa att han håller i tvåan. Cristofer Högbom ska visa att han håller i tvåan.

Övergången nu klar – Cristofer Högbom lämnar Kuben för IFK Timrå

(2018-03-27)
Nu är den helt klar.
Målvakten Cristofer Högboms övergång från Kuben till IFK Timrå och division 2.
– Min ambition är att befästa en plats i startelvan och samtidigt erbjuda rutin och trygghet, säger den 31-årige gårdvaren.


Det har legat i röret ett längre tag men nu är målvakten Cristofer Högboms övergång från Kuben till IFK Timrå klar.
– Ja, skönt att det är klart så man kan fokusera helt på fotbollen, säger den 31-årige gårdvaren.

Varför lämnar du Kuben?
– Till att börja med så vill jag säga att det är väldigt sorgligt att så många av mina vänner slutat i Kuben. Då vill jag först och främst nämna Martin Fors och bröderna Sjödal som tillsammans med Kuben har en speciell plats i mitt hjärta. Men i mina vänners frånvaro har det kommit många nya härliga grabbar som gör ett grymt jobb på träningarna. Så Kuben har något trevligt på G.

...och varför IFK Timrå?
– Jag valde att gå till Timrå för att laget och serien utmanar mig att ta steg framåt i utvecklingen. Jag vill också bevisa att jag har det i mig att spela på den nivå som Timrå erbjuder.

Vad har du för målsättning?
– Min ambition är att fortsätta träna hårt för att befästa en plats i startelvan och samtidigt erbjuda rutin och trygghet, sådant som kommer med åldern.

Någonting du saknar?
– Ja, ett par riktiga målvaktshandskar av märket Reusch. Den typen tillverkas inte idag utan numera känns vantarna som trädgårdshandskar, avslutartr Essviksfostrade Cristoffer Högbom som nu på ålderns höst (nåja) ska få prova på division 2-spel. Precis som Luckstas Martin "Ålla" Ållin fick göra i Selånger för ett par år sedan. Och det med ett gott resultat.

Division 2-kollegorna IFK Timrå och Ytterhogdals IK möttes i en träningsmatch på neutral mark - Glysis i Hudiksvall. IFK vann med 2-1. Bild: IFK Timrås facebooksida.
Division 2-kollegorna IFK Timrå och Ytterhogdals IK möttes i en träningsmatch på neutral mark - Glysis i Hudiksvall. IFK vann med 2-1. Bild: IFK Timrås facebooksida.
Cristofer Högbom svarade för flera högkvalitativa räddningar mot Ytterhogdal. Cristofer Högbom svarade för flera högkvalitativa räddningar mot Ytterhogdal.

IFK Timrå mötte serie-kollega på neutral plan
– och vann med uddamålet av tre


(2018-03-18)
Den 7 april börjar serien för IFK Timrå.
Idag mötte man seriekollegan Ytterhogdals IK på neurtral mark – Glysis i Hudiksvall.
Det blev seger med 2-1 efter 1-0 i paus. Timrås målskyttar var Samuel Kiflit och Oskar Nordlund och i målet svarade Crisfofer Högbom för en storstilad insats.
– Vi gör en bra match i cirka 60 minuter, säger tränaren Robert Englund.


Så här säger Timråtränaren Robert Englund om matchen:
– Vi gör en bra match i cirka 60 minuter och leder med 2-0. Under denna period har vi full kontroll med ett stort bollinnehav och fina kombinationer som leder till två fina spelmål av Samuel och Oscar. Efter det slappnar vi av och går ner oss. Vi slarvar i både passnings- och positionsspelet. Med andra ord bjuder vi in dem i matchen. Det enda positiva med det var att Christoffer Högbom fick bekänna färg med tre högkvalitativa räddningar. Vi tar med oss de första 60 minutrarna då det var nivåskillnad, att Oscar fick göra sitt första mål i vår tröja och lärdomen att aldrig slappna av.

Seriepremiärenn nalkas?
– Ja, den 7 april är det premiär hemma mot kamraterna från Umeå men innan dess har vi två träningsmatcher kvar. På lördag möter vi Hudiksvall och den 29:e Kramfors-Alliansen, säger Robert Englund.

IFK Timrå - Ytterhogdals IK 2-1 (1-0)
2018-03-18 - 13:00 - Glysis Sparbanken Arena
Mål Timrå: Samuel Kiflit och Oskar Nordlund.
Mål Ytterhogdal: i.u.
Domare: Arian Chalak
Publik: i.u.

Inte bara Oskar Nordlund som är klar för IFK Timrå. I samma veva gjorde man klart för vänsterliraren Cevin Dotson (bilden) för en säsong till.
Inte bara Oskar Nordlund som är klar för IFK Timrå. I samma veva gjorde man klart för vänsterliraren Cevin Dotson (bilden) för en säsong till.
Medelpadsallsvenskans överlägse skyttekung är nu helt klar för IFK Timrå. Medelpadsallsvenskans överlägse skyttekung är nu helt klar för IFK Timrå.

Oskar Nordlund helt klar för IFK Timrå och Cevin Dotson förlänger

(2018-03-16)
IFK Timrå har efter diverse turer nu gjort helt klart med Oskar Nordlund från Ljunga. Dessutom har klubben förlängt med viktige försvararen Cevin Dotson.
– Skönt att det är klart med både Oskar och Cevin, säger Timrås tränare Robert Englund. 


Övergången är "Oskar"

Så var det helt klart. Målkungen Oskar Nordlund spelar division 2-fotboll med IFK Timrå 2018. Detta sedan man kommit överens med Ljunga/Fränsta.
– Vi har aldrig haft för avsikt att stoppa spelare som vill uppåt i seriesystemet, säger Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson.
– Skönt att det är klart framförallt för honom själv så han helt och hållet kan fokusera på det han vill, d v s spela fotboll och satsa på och spela för IFK Timrå. Bra att det löste sig också av den anledningen att föreningarna behåller god relation mellan varandra vilket är viktigt, säger Timråtränaren Robert Englund.


Cevin förlänger

Samtidigt som det är klart med Oskar Nordlund har Cevin Dotson förlängt med IFK Timrå.
– Cevin var en av spelarna som kom till klubben samtidigt som mig och går in på sin tredje säsong. Det känns såklart jätteroligt att jag nu som huvudtränare får ha Cevin till mitt förfogande. Cevin är en spelare och person som gjort stora avtryck på mig. Som spelare med sin fart med och utan boll och hans otroligt fina tillslag på bollen. Hans skott och inlägg och inspel håller hög klass och jag har stora förhoppningar om att vi i år ska utveckla detta ytterligare och att det då kommer bli ett stort offensivt bidrag för oss. Att Cevin behärskar rollerna som högerback, wingback och yttermittfältare är en stor hjälp för oss tränare. Som person är Cevin någon som ställer höga krav på sin omgivning vilket är en viktig faktor till att vi bibehåller utvecklingen i vår grupp. I sina bästa stunder håller Cevin division 1-klass vilket jag är övertygad om att Cevin kommer visa oss hela säsongen, säger "Robban".

Alexander Svensson Vilminko lämnar Alnö IF och satsar på division 2-spel i IFK Timrå. Alexander Svensson Vilminko lämnar Alnö IF och satsar på division 2-spel i IFK Timrå.

Två Timråförvärv med framtiden för sig: "Ungdomlig hunger"

(2018-03-14)
IFK Timrå bygger för framtiden och värvar två unga talanger. Alexander Svensson Vilminko från Alnö IF och Philip Nilsson Sparf från Henåns IF på västkusten men via GIF Sundsvall.
– Två spelare som kommer in med ungdomlig hunger och driv, säger Timrås tränare Robert Englund. 


IFK Timrå värvar inte bara för nuet utan även för framtiden.
Nu har klubben gjort klart med två talangfulla lirare som verkligen har en god utveckling i kroppen och vem vet, kanske är man med och konkurrerar om en plats i startelvan redani år.
– Att fylla på med nytt blod i form av unga och hungriga spelare är en viktig del för oss och för den miljö vi vill bygga. Den här duon pressar ner medelåldern i truppen ytterligare och kommer in med en ungdomlig hunger och driv, säger tränaren Robert Englund.

Vill du presentera duon? Vi kan börja med Alexander Svensson Vilminko.
– Alexander är född 2000 och son till Heikki Vilminko som hade en lång karriär inom den lokala fotbollen. "Alex" har spelat i Alnö IF hela livet men han tränade med oss nästan hela hösten och visade snabbt att han har potential då han snabbt anpassade sig till tempot och kan spela på vilken position som helst på mittfältet, säger Robert Englund.
– Min egen målsättning under säsongen är att få en bra utvecklingskurva och att genomföra en bra säsong och visar att jag kan konkurrerar om en plats, säger Alexander Svensson Vilminko själv.

...och Philip Nilsson Sparf?
– Är född 1998 och flyttade till Sundsvall från Göteborg för ett halvår sedan tack vare studier i ekonomi på Mittuniversitetet. Philip spelade seniorfotboll i division 4-klubben Henåns IF:s innermittfält. Under första halvåret i Sundsvall tränade Philip med GIF Sundsvalls U19, säger Robert Englund.
– Min målsättning är att få så mycket speltid som möjligt och målet är att ta en startplats, säger Philip Nilsson Sparf.

Inga buskablyga lirare direkt?
– Vi är verkligen glada över att Alex och Philip har en sådan härlig inställning och att dem vill utvecklas hos oss och vi är övertygad om att vår miljö kommer gå hand i hand med deras målsättningar, säger Robert Englund.

Vad gäller den mer etablerade duon Zakaria Bel Mekki från Sund IF och målvakten Cristofer Högbom från Kuben och deras eventuella övergångar till IFK Timrå pågår i skrivande stund fortfarande förhandlingar. Två frågetecken som väntas rätas ut till utropsteken inom kort.

Robin Nordin fortsätter vara på språng mot nya mål i IFK Timrå.
Robin Nordin fortsätter vara på språng mot nya mål i IFK Timrå.

Robin Nordin den senaste i radem att förlänga med IFK Timrå: "Besitter otrolig speed"

(2018-03-11)
Storseger mot Svartvik igår.
Framgång även idag då den kvicke djupledslöparen Robin Nordin gjort klart för en säsong till.
– Robin besitter en spetskompetens med sin oerhörda speed och har med den sett till att vi tagit hem poäng från matcher som stått och vägt, säger Timrås tränare Robert Englund. 


IFK Timrå vann gårdagens träningsmatch mot Svartvik med klara 5-1 (läs om matchen nedan) men fortsätter ändå sitt puzzelläggande. Senast i raden av fjolårstruppen att förlänga är djupledslöparen Robin Nordin.
– Det är såklart väldigt roligt att Robin förlänger med oss då han är en av spelarna i dagens trupp som varit med längst och på det sättet behåller vi kontinuiteten i truppen. Han ger oss också flera alternativ då han kan spela som renodlad forward men även som yttermittfältare. Robin som spelare besitter en spetskompetens med sin oerhörda speed och har med den sett till att vi tagit hem poäng från matcher som stått och vägt. Förutom sina egenskaper som spelare är Robin en härlig människa att ha i gruppen, säger tränaren Robert Englund.

Jonathan Manousian prickade in två av Timrås fem fullträffar. Jonathan Manousian prickade in två av Timrås fem fullträffar.

Fem-etta för IFK Timrå mot Svartvik i strålande vinterväder

(2018-03-10)
Det skiljer en del mellan division 2 och 3.
Det visade sig när IFK Timrå besegrade Svartviks IF med 5-1 denna soliga vinterdag på Idrottsparken.
– Fick en del svar på några frågor, säger Timrås tränare Robert Englund. 


En strålande härlig vinterdag och match på Idrottsparken mellan division 2-laget IFK Timrå och Svartviks IF från den mellersta Norrlandstrean.
Och laget från division 2 Norrland visade varför man spelar en serie högre upp i pyramiden.
Efter 2-0 i paus kunde man avgå med en 5-1-seger.
– Vi gör en bra prestation och visar att det skiljer en nivå på oss som lag, framförallt i det tekniska. Vi har mycket boll och när vi har ett högt tempo i passningsspelet hade Svartvik problem. Det var en period i matchen där vi slappnade av lite för mycket, gjorde individuella misstag som ledde till deras mål och en period på tio minuter efter det fick dem lite energi men i övrigt kändes det väldigt tryggt och det är klart att det är roligt att vi gör fem mål. Men resultatet är av underordnad betydelse för mig. Vi hade några saker som vi har ett extra fokus på just nu och det fick jag bra svar på. Det jag är mest nöjd med är hur alla bidrar på ett engagerat sätt oavsett roll och speltid. En viktig signal för mig, säger Timråtränaren Robert Englund.
Jonathan Manousian svarade för två av målen och värt att nämna är också att Sundförvärvet Zakaria Bel Mekki målade i sin Timrådebut.

Matchfakta:
Svartviks IF - IFK Timrå 1-5 (0-2)
2018-03-10 - 11:00 - Idrottsparken
Mål Svartvik: Haris Devic
Mål Timrå: Jonathan Manousian 2, Zakaria Bel Mekki, Mehmed Hafizovic och Samuel Kiflit.
Domare: Per Backlin
Publik: i.u.

Ridwan Beyan vänder åter till Timrå efter två år i Glada Hudik. Ridwan Beyan vänder åter till Timrå efter två år i Glada Hudik.

Återvänder till IFK Timrå efter två år i Hälsingland

(2018-02-17)
Efter två år hos seriekonkurrenten Hudiksvalls FF återvänder försvararen Ridwan Beyan till IFK Timrå.
– Ridwan besitter en god teknik och fart samt en taktisk klokhet, säger Timrå-tränaren Robert Englund.


GIF Sundsvall, Västerås SK, Selånger FK, Västerås SK igen, IFK Timrå och Hudiksvalls FF. Så lyder Ridwan Beyans fotbollsresa. 
Nu skrivs ännu ett kapitel då den snart 25-årige försvarsspelaren återvänder till IFK Timrå efter att ha tillbringat två år i Glada Hudik.
– Att få in Ridwan i vår grupp känns roligt och inspirerande då han som spelare kommer bidra med mycket erfarenhet från att spela i toppen av division 2. Han besitter en god teknik och fart samt en taktisk klokhet. För oss tränare innebär det att vi får fler alternativ då Ridwan behärskar att spela ytterback, yttermittfältare och wingback, säger Timråtränaren Robert Englund och fortsätter:
– En annan viktig aspekt är Ridwans inställning till att gruppen ska utvecklas tillsammans och hans vilja att vinna.

Lagkaptenen Stefan Lagergren har förlängt med Timrå. Lagkaptenen Stefan Lagergren har förlängt med Timrå.

Lagkaptenen "Lagga" förlänger med IFK Timrå: "En fundamental del"

(2018-02-17)
IFK Timrå och lagkaptenen förlänger med varandra.
Stefan "Lagga" Lagergren fortsätter minst ett år till i jakten på en division 1-plats.
– Han är en fundamental del i vårt lagbygge, säger tränaren Robert Englund.

Stor pusselbit

IFK Timrå har förlämgt med sin lagkapten en säsong till. Stefan ”Lagga” Lagergren fortsätter därmed minst ett år till i den vit-blå dressen med siktet inställt mot division 1.
– Det är såklart en stor pusselbit för oss ur flera aspekter att "Lagga" är klar. Dels i det defensiva spelet där han är en fundamental del i vårt lagbygge men också i form av ledarskap i gruppen då Lagga har en proffsig attityd och ställer krav på sin omgivning att hela tiden utvecklas, säger tränaren Robert Englund.


Visade sina gamla målvaktstakter under hösten

Ifjol blev det extra mycken defensiv för "Lagga".
– Ja, "Lagga" hade ju en speciell säsong förra året då han på ett föredömligt sätt ställde upp som målvakt under stora delar av hösten p g a skadeläget vi hade på våra målvakter och visade då att dom gamla GIF-takterna fortfarande satt i. Men under våren spelade han i den roll han ska ha 2018 d v s som mittback och var väldigt stabil. Det är i den rollen han i år kommer göra stora avtryck och hjälpa oss till att ha en kontrollerad och disciplinerad defensiv men också hjälpa oss i uppbyggnadsspelet. Som sagt, ytterligare en viktig pusselbit på plats vilket jag och min tränarkollega "Micke" Häggqvist är glada för och klubben likaså då vi fortsätter bygger långsiktigt, säger Englund.

Det blir en fjärde säsong i IFK Timrå förJohan Sjöberg. Det blir en fjärde säsong i IFK Timrå förJohan Sjöberg.

Sjöberg kvar mellan Timrås stolpar: "En av seriens bästa målvakter"

(2018-02-12)
IFK Timrås målvakt Johan Sjöberg provtränade bland annat med Umeå FC.
och saknade heller inte andbud från andra klubbar.
– Glädjande kan vi nu bekräfta att det blir en fjärde säsong för Johan hos oss, säger tränaren Robert Englund.


Ifjol höst fick IFK Timrås målvakt Johan Sjöberg stora delar av höstsäsongen spolierad på grund av en hjärnskakning.
Den långe målvakten är nu helt återställd och har under silly season bland annat provspelat med division 1-klubben Umeå FC efter tre säsonger i Timrå. 24-åringen har även ett förflutet i Skellefteå FF i division 1 och GIF Sundsvalls A-trupp.
– Glädjande kan vi nu bekräfta att det blir en fjärde säsong för Johan hos oss. Jag tror att just frånvaron under hösten har väckt en stor hunger och revanschlusta hos honom då han nu jobbar hårt för att komma tillbaka och vara etthundra procent och visa att han är en av seriens absolut bästa målvakter, säger tränaren Robert Englund.

Robin Bergman blir även han kvar i IFK Timrå. Robin Bergman blir även han kvar i IFK Timrå.

IFK Timrå får behålla sin måltjuv: "Borgar för fortsatta framgångar"

(2018-02-10)
19 mål och tvåa i skytteligan ifjol.
Nu har måltjuven Robin Bergman bestämt sig för att skjuta IFK Timrå till fortsatta framgångar.
– Det borgar för fortsatta framgångar för oss, säger Timråtränaren Robert Englund.


Ifjol kom Robin Bergman tvåa i division 2 Norrlands skytteliga med sina 19 nätkänningar. Bara ex-Giffaren Leo Englund smackade in fler fullträffar för sitt seriesegrande Skellefteå FF.
Trots att det ryclts en del i anfallaren väljer "Berre" fortsatt spel i IFK Timrå. Något som givetvis glädjer tränaren Robert Englund:
– Det är såklart en viktig pusselbit för oss att ”Berre” väljer att fortsätta representera oss. Det gör att jag har ännu större förhoppningar på att han kommer göra en minst lika bra säsong i år med tanke på att vi kommer vara ännu mer samspelta. Detta i kombination med det jag sett av hans vilja under försäsongen att jobba hårt, ta till sig den fysiska träningen och drivet att bli ännu bättre skickar bra signaler till inte bara mig som tränare men också till övriga gruppen. Att ha en naturlig och duktig avslutare som ”Berre” i kombination med våra övriga duktiga offensiva spelare kommer göra oss vassa och borgar för att ställa till stora bekymmer för våra motståndares försvarare.

Samuel Keflit väljer spel i tvåan. Samuel Keflit väljer spel i tvåan.

Kubentalang väljer spel i IFK Timrå och division 2:
"En spännande spelare"


(2018-02-09)
Ifjol en bidragande faktor till Kubens serieseger i fyran.
Nu har Samuel Keflit Tewelde, 21, kritat på för division 2-laget IFK Timrå.
– En spännande spelare som besitter stor potential, säger Timråtränaren Robert Englund.


Ifjol var 21-årige Samuel Keflit Tewelde en bidragande faktor till Kubens avancemang till division 3.
Nu väljer "Samme" tvåan och spel i IFK Timrå.
– En spännande spelare. Att "Samme" väljer att fortsätta sin utveckling i vår miljö känns roligt ur två aspekter. Den ena är att en ung spelare med stor potential ser att det finns fina utvecklingsmöjligheter och den andra att vi bygger för framtiden vilket ör viktigt för oss. "Samme" är en offensiv spelare med bra teknik, fint löpsteg och balans. Under den tid han tränat med oss har vi redan sett att han tagit till sig det högre tempot och den större belastningen snabbt och har visat att han kommer höja konkurrensen i truppen. Om Samuel fortsätter på den inslagna vägen så har vi en mycket spännande utveckling att följa under 2018 och vi är stolta och glada att få se honom göra det i vår tröja, säger tränaren Robert Englund.

Mehmed Hafizovic förlänger med IFK Timrå. Mehmed Hafizovic förlänger med IFK Timrå.

Trots flera anbud  – nyckel-spelaren kvar i IFK Timrå: "Vi är stolta"

(2018-02-03)
Mehmed Hafizovic blir kvar i IFK Timrå.
Detta trots flera anbud från klubbar högre upp i seriehiearkin.
– Jag som tränare och IFK Timrå som klubb är stolta över att han väljer att göra detta, säger Robert Englund.


IFK Timrå fortsätter förlänga med spelare. Senast i raden är en av fjolårets nyckelspelare, mittfältaren Mehmed Hafizovic, 24. Detta trots envetet intresse från andra klubbar högre upp i seriesystemet.
Så här säger tränaren Robert Englund om den förre GIF Sundsvall-, Hudiksvalls FF- och Östers IF-spelaren:
– Mehmed var, tillsammans med Robin Bergman och Granit Buzuku, vår bästa poängspelare ifjol. Mehmed gjorde en fin säsong och var en bidragande orsak till att vi var nära att via kval gå upp till division 1. Trots en stark fjolårssäsong ser jag fortfarande en stor utvecklingspotential hos honom i form av att få ta till sig den fysiska träningen vi nu har och på det sättet slippa spela småskadad som han gjorde av och till förra säsongen. Det i kombination med att bli ännu starkare mentalt kommer få Mehmed att ha en kontinuitet av höga prestationer över hela matcher under hela säsongen. Mehmed har alla offensiva kvaliteter, är tvåfotad och en bolltouch av högsta nivå för att spela högre upp, antingen med oss eller annan klubb och jag tror starkt på att det kommer bli verklighet. Det är upp till Mehmed att bevisa för allihopa. Jag som tränare och IFK Timrå som klubb är stolta över att han väljer att göra detta i vår miljö och på det sättet bidra till att utveckla gruppen och övriga spelare.

Marcus Krutzén blir ny målvaktstränare i IFK Timrå. Marcus Krutzén blir ny målvaktstränare i IFK Timrå.

Marcus Krutzén tillbaka i IFK Timrå – som ny målvaktstränare  

(2018-01-29)
Marcus Krutzén återvänder tillbaka till IFK Timrå efter en säsong i Svartviks IF.
Dock inte som aktiv spelare utan som målvaktstränare
– Det känns verkligen spännande, säger tränaren Robert Englund.


I höstas avslutade Marcus Krutzén sin målvakts-karriöär med spel i Svartviks IF i trean. Blott 30 år ung.
Nu återvänder "Mackan" till sin förra förening IFK Timrå. Dock inte som aktiv spelare utan som målvaktstränare.
– Det känns verkligen spännande. Vi trivdes otroligt bra med "Mackan" som spelare och han kommer in med ny energi och med sin erfarenhet kommer han att höja nivån på träningen och utvecklingen på målvaktssidan,  säger Timråtränaren Robert Englund..

Jimmie Gustafsson tar steget från Härnösand till Timrå. Jimmie Gustafsson tar steget från Härnösand till Timrå.

IFK Timrå värvar ånyo från Härnösands FF – en av seriens bästa spelare  

(2018-01-21)
IFK Timrå har senaste säsongena hittat spelare hos seriekonkurrenten Härnösands FF.
Så även i år.
Nu blir det mittfältaren Jimmie Gustafsson som styr kosan några mil söderut.
– En löpstark och kompetent tvåvägs-spelare, säger Timrås tränare Robert Englund.


IFK Timrås första nyförvärv var målkungen Oskar Nordlund. Nu är förvärv nummer två klar och det är sevärde Jimmie Gustafsson från seriekonkurrenten Härnösands FF. Rn spelare som under ett par säsonger ansetts som en av seriens bästa mittfältare.
– Ur ett tränarperspektiv känns det såklart mycket inspirerande att en spelare som varit lagkapten de senaste två säsongerna och av den kalibern väljer att representera oss kommande säsong säger en del om att vi är på rätt väg med vårt lagbygge, säger tränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– Vi har ju haft Jimmie på andra sidan planhalvan några gånger och det är en spelare man hellre har på sin sida då han är en vinnarskalle. Jimmie är en löpstark och kompetent tvåvägsspelare med väldigt hög arbetskapacitet som kommer höja vår arbets- och träningsmoral i gruppen. Jimmie kan användas som både ytterback, yttermittfältare eller wingback. Det ger oss med andra ord fler alternativ och därigenom blir konkurrensen i truppen ännu större. Precis så som vi vill ha det. Jimmie har snabbt kommit sig tillrätta i spelargruppen och kommer förutom sina fotbollskompetenser bidra till en stark gemenskap., avslutar Robert Englund.

Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta. Efter division 2-spel i både Selånger och Timrå varvar nu Oliver Widahl ner i Lucksta.

IFK Timrå tappar Oliver Widahl till Lucksta IF:
"Tar för mycket av fritiden" 


(2018-01-07)
IFK Timrå tappar sin anfallare/yttermittfältare Oliver Widahl till division 4-klubben Lucksta IF.
– Division 2 Norrland är en serie som tar upp mycket av fritiden, säger den målfarlige 28-åringen om en av anledningarna till nedvarv-ningen i Medelpadsallsvenskan.

 

IFK Timrå ser ut att få behålla fjolårsmanskapet. Så när som på anfallaren/yttermittfältaren OIiver Widahl som efter två fina säsonger med IFK Timrå lämnar för Lucksta IF i Medelpadsallsvenskan.
– Tröttnade väl lite på att lira i Norrlandstvåan. Har ju gjort det i några år nu och det är en serie som tar upp väldigt mycket av fritiden. Har ju blivit både småbarnsförälder och husägare. Var sugen på något nytt och känner Martin Ålin (sportchefen i Lucksta, reds anm) som jag lirat medi Selånger. Han tyckte att jag skulle komma och provträna och känna mig för. Det gjorde jag och nu har jag alltså skrivit på. Känns också som om kroppen kommer att må bättre av spel i fyran. Har lite skavanker, säger blivande 28-åringen.
– Är mycket nöjd över att jag lyckats övertala honom att komma till oss, säger Martin "Ålla" Ålin i Lucksta IF.

"Jocke" Edström har gjort klart för en nionde säsong i Timråtröjan. "Jocke" Edström har gjort klart för en nionde säsong i Timråtröjan.

IFK Timrås ordförandes ättelägg går in på sin nionde säsong i A-laget

(2018-01-02)
Ännu en s k "kulturbärare" fortsätter i IFK Timrå.
24-åriga mittfältaren Joakim Edström har kritat på för sin nionde säsong för moderklubben.
– "Jocke" har en kanonsäsong i ryggen och det finns ännu mer utveckling där, säger tränaren Robert Englund.

 

IFK Timrå förlänger med ytterligare en s k "kulturbärare".
Ordföranden Lars Edströms ättelägg Joakim kör på ytterligare en säsong i moderklubben.
– Trots att "Jocke" bara fyller 24 år går han in på sin nionde säsong i A-laget och det gör han med en av sina bästa säsonger i ryggen. Han var en bidragande orsak till den fina säsongen vi gjorde och framförallt under hösten då han höll en hög nivå match efter match, säger tränaren Robert Englund.
Och fortsätter:
– "Jocke" har hittat rätt på sin innermittfältsposition där han kombinerar en stor arbetskapacitet med en väldigt fin spelförståelse och är på det sättet en viktig del i det defensiva spelet men också i vår uppbyggnadsfas i offensiven. Precis som Linus Ljuslinder har han klubbens DNA i sina celler och jag är övertygad om att det finns ännu mer utveckling att se fram emot hos "Jocke" under den kommande säsongen om han får vara hel och frisk, säger "tränar-Robban".

Ännu bara 26 år men Linus Ljuslinder går in på sin tionde säsong i IFK Timrås A-trupp. Ännu bara 26 år men Linus Ljuslinder går in på sin tionde säsong i IFK Timrås A-trupp.

IFK Timrå förlänger med kulturbärare Ljuslinder

(2018-01-02)
Trots att han bara är 26 år går mittbacken Linus Ljuslinder in på sin tionde säsong i IFK Timrås A-trupp.
– Att ha en kontrollerad defensiv är en viktig del för oss och att då Linus fortsätter att representera klubben är mycket glädjande och viktigt, säger tränaren Robert Englund.


IFK Timrå är överens med kulturbäraren Linus Ljuslinder för en tionde säsong med klubben. Detta trots att mittbacken bara är 26 år.
– Att ha en kontrollerad defensiv är en viktig del för oss och att då Linus fortsätter att representera klubben är mycket glädjande och viktigt, säger tränaren Robert Englund.
Han fortsätter:
– För mig är Linus en väldigt viktig del i vårt lagbygge av flera anledningar. För det första för att han är en väldigt kompetent mittback som är väldigt stark i positionsspelet och i en mot en vilket gör honom väldigt svårpasserad. För det andra då Linus är en av kulturbärarna i vårt lagbygge då han har IFK Timrå i sitt DNA. För det tredje då han som människa och person bidrar med stort lugn och trygghet i gruppen. En egenskap som är väldigt viktig. Linus imponerande stort på mig ifjol med sitt uppoffrande spel, att han fortsatte utveckla sin defensiv men också sitt tekniska spel med boll. Det är väldigt skönt att få ha kvar Linus på vår resa och det ska bli extremt roligt och spännande att se hans fortsatta utveckling, avslutar "Robban".

Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef. Hasse Lundberg - IFK Timrås sportchef.

IFK Timrås sportchef:
"Vi gjorde fel men det var omedvetet"


(2017-12-29)
Nu svarar IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg på Ljungaordföranden Roy B Olssons fräna kritik gällande Oskar Nordlunds övergång (läs nedan).
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen jag förhandlade med hade mandat från Ljunga IF. Något vederbörande inte hade visade det sig.

 

Tidigare idag gick Lokalfotbollen ut med frän kritik från Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson gällande IFK Timrås agerande i samband med Oskar Nordlunds övergång till den hårdsatsande division 2-klubben.
– Jag har pratat med IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg nu under eftermiddagen och vi har rett ut en del oklarheter så jag har inga hard feelings mot dom längre nu när jag fått en förklaring, säger Roy B Olsson.

Och den var?
– Det visade sig att en av våra före detta spelare företrätt Oskar som någon form av agent. Något jag inte kände till tidigare så det här blev en jäkla soppa. Något som är utredd nu, säger Olsson.
– Jag är inte så bevandrad vem som är vem i västraklubbarna och jag var övertygad om att den här personen hade mandat från Ljunga IF, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
Han fortsätter:
– Man kan göra många saker annorlunda och ibland blir det fel och jag är den första att beklaga att det blev fel den här gången. Men enligt den personen som vi förhandlade med kunde vi gå ut med nyheten om Oskar Nordlunds övergång under gårdagen.

Men han har ännu inte skrivit på som det påstods?
– Nej, vi håller på att utforma kontrakten på ett annat sätt från ifjol och är inte riktigt klara med det. Men vi har en muntlig överenskommelse med Oskar. Så mycket kan jag säga, säger Lundberg.

Och det faktum att Oskar redan sitter på ett kontrakt med Ljunga?
– Det var inget som framkom vid förhandlingarna men som jag sade. Vi hade kunnat gjort det hela bättre. Men jag talade med Roy (B Olsson) och vi avslutade samtalet som vänner. Vi hann t o m att prata om den gamle domaren Kurt Backus, skrattar Lundberg.
Klubbarna kommer att ta en förnyad kontakt med varandra för att se till att övergången kommer att lösas på bästa sätt för båda klubbarna och givervis för Oskar Nordlund själv.

Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt. Roy B Olsson, Ljunga/ Fränstas ordförande är besviken på IFK Timrås brist på kontakt.

Ljungas ordförande rasar mot IFK Timrå efter över-gången: "Jävligt dåligt skött"

(2017-12-29)
Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson är besviken på det sätt IFK Timrå agerat i samband med deras värvning av klubbens stora stjärna Oskar Nordlund.
– Dom har aldrig kontaktat oss och det hela är jävligt dåligt skött från IFK Timrås sida, dundrar Olsson.

 

Igår avslöjade IFK Timrå att Ljunga/Fränstas målfrossare Oskar Nordlund skrivit på för klubben (läs här nedan).
Idag rasar Ljunga/Fränstas ordförande Roy B Olsson mot IFK Timrås tillvägagångssätt:
– Så sent som för ett par månader sedan skrev Oskar på för oss ett år till. Igår fick jag läsa att han skrivit på för IFK Timrå. Någon kontakt från Timrå har överhuvudtaget inte skett vilket är kutym när det gäller övergångar. Nä, Timrå har uppträtt jävligt dåligt måste jag säga, dundrar Olsson.

Har du pratat med Oskar Nordlund?
– Jag talade med honom igår då han ringde mig och beklagade att det stått i både Lokalfotbollen och tidningen. Något mer vad vi pratade om vill jag inte avslöja, säger Roy B Olsson.

Hur kommer ni att agera nu inom klubben?
– Jag förstår att Oskar vill prova på spel högre upp igen innan han blir för gammal men som IFK Timrå betett sig vet jag inte hur vi ska hantera frågan. Vi kommer att ha et styrelsemötet så får vi se vad vi kommer fram till.

Kan det bli fråga om att stänga Oskar Nordlund med tanke på att han är under kontrakt med er?
– Ingen kommentar. Vi kommer som sagt att ha ett styrelsemöte och vi får väl se om IFK Timrå kontaktat oss innen dess, avslutar en besviken Roy B Olsson, Ljunga/Fränstas ordförande.

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund och representanter för IFK Timrå för kommentarer.

Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2. Efter 91 mål i femman och fyran återvänder Oskar Nordlund till division 2.

Målkungen satsar igen – Oskar Nordlund lämnar Ljunga/Fränsta för Timrå

(2017-12-28)
Efter tre säsonger och 91 mål i moder-klubben Ljunga/Fränsta (Ljunga IF) i först division 5 och därefter 4 väljer nu Oskar Nordlund att återvända till spel i tvåan.
– Oskar är en snabb och stark forward som kommer att passa vårt raka spel perfekt, säger IFK Timrås tränare Robert Englund.


Efter att ha lämnat dåvarande division 2-laget Ånge IF för hundraårsfirande moderklubben Ljunga IF 2015 återvänder nu målkungen Oskar Nordlund till tvåan och spel med hårdsatsande IIFK Timrå efter tre säsonger i femman och fyran och sanslösa 91 gjorda mål.
– Det känns väldigt inspirerande att Oskar valt att bära vår tröja kommande säsong. Han passar bra in på det jag vill att vi ska utveckla i vårt anfallsspel d v s att bli mer raka och konkreta då Oscar är en stor & stark forward med ett snabbt första steg och ett bra skott. Oscar är en dokumenterad målskytt av högsta rang oavsett nivå han spelat på, säger tränaren Robert Englund.

Ni har höga förväntningar på Oskar?
– Ja, och i vår omgivning av duktiga spelare kommer han att få utrymme att utveckla sitt spel ännu mer. Jag har följt Oskar i många år, bjöd in honom på träning i höstas sedan har vi haft löpande kontakt, skapat en bra dialog och jag har hela tiden känt att Oskar nu var redo att ta steget till oss. Att han väljer att ta sin talang och potential till oss är en stark signal om vart vi vill och vart vi är på väg. Vi tränare och klubben är glada över att knyta till oss ytterligare en kompetent spelare som tillsammans med vår befintliga trupp kommer höja nivån och konkurrensen en nivå till, säger "Robban".

Väntar på återkoppling från Oskar Nordlund för kommentarer.

Gustav Hägglund är näste spelare att förlänga med Timrå. Gustav Hägglund är näste spelare att förlänga med Timrå.

Nästa talang att förlänga med IFK Timrå

(2017-12-27)
Utvecklingsbare försvararen Gustav Hägglund är den senaste i raden att förnya sitt kontrakt med IFK Timrå.
– Att alltid vara redo genom att konstant träna hårt är en egenskap som Gustav ska vara stolt över och är på det sättet ett föredöme, säger trämare Robert Englund.


Gustav Hägglund kom till IFKTimrå från GIF Sundsvall U för ett och ett halvt år sedan. Redan i sin debutmatch för klubben borta mot Gällivare/ Malmbergets FF målade han efter bara några sekunder.
– Förnyandet av Gustavs kontrakt borgar för en trygg framtid. Att vi kan fortsätta få följa hans utveckling känns spännande då han med sin inställning och outtröttliga löpvilja hela tiden driver på sin egen utveckling och bidrog under säsongen med några inhopp som både mittback och ytterback. Att alltid vara redo genom att konstant träna hårt är en egenskap som Gustav ska vara stolt över och är på det sättet ett föredöme, säger trämare Robert Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Musa Angayeva är med redan från försäsongen i Timrå i år. Musa Angayeva är med redan från försäsongen i Timrå i år.

Talangfull försvarare förlänger med Timrå

(2017-12-26)
Unge Musa Angayeva kom från GIF Sundsvall U19 i somras och den fysiske försvarsspelaren förlänger nu kontraktet.
– Musa startade som ytterback vid flertalet tillfällen och gjorde även inhopp som wingback, säger trämare Robert Englund.

Musa Angayeva kom i somras från GIF Sundsvalls U19 och framtidsmannen förlänger nu med IFK Timrå.
– Musa bidrog redan när han kom med energi och sin fysik på träningarna. Startade som ytterback vid flertalet tillfällen och gjorde även inhopp som wingback. Det känns därför extra spännande att få ha med Musa hela försäsongen då jag är övertygad om att han har mycket utveckling kvar och i vår miljö kommer han ta stora kliv och kommer vara en anledning till att konkurrensen blir stenhård i år, säger trämare Robert Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Johan Ödmark klar för en säsong till. Johan Ödmark klar för en säsong till.

Johan Ödmark klar för sin andra säsong i Timrå

(2017-12-25)
Mittfältskuggen Johan Ödmark har kritat på för en andra säsong med IFK Timnrå.
– En "powerspelare" som är viktig för vår centrallinje, säger tränaren Robert Englund.


Nu är även viktige Johan Ödmark klar för spel i IFK Timrå 2018.
– Johan är en väldigt värdefull mittfältare för mig då han har egenskaper som är fundamentala för vårt spel då han bidrar med bollvinster och vunna närkamper över hela banan och ger oss möjlighet att behålla trycket i vårt possessionspel. Johan har ett, vad jag brukar kalla för ”powerspel”, som jag sällan sett, om någonsin, säger tränaren Robert Englund.
Han fortsätter:
– Vi är tacksamma för att Johan skrivit på för ett år till. Det ska nu bli spännande att se Johans fortsatta utveckling hos oss. Därmed är en del av centrallinjen på plats, säger Englund.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Stefan Grönlund har kritat på för en Timråsäsong till. Stefan Grönlund har kritat på för en Timråsäsong till.

Vänsterflanken intakt i IFK Timrå även 2018 – Stefan Grönlund fortsätter

(2017-12-23)
Igår Granit Buzuku.
Idag Stefan Grönlund.
IFK Timrå får alltså behålla sin framgångs-rika vänsterflank även 2018.
– Jag har svårt att se att det finns någon vänsterback i division 2 som är bättre, säger tränaren Robert Englund.


Så var nästa spelare klar för ännu en säsong för IFK Timrå. Viktiga och nyttige vänsterbacken Stefan Grönlund har bestämt sig för en förlängning.
– Det är vi väldigt stolta och glada över. Stefan går in på sin tredje säsong och utgör en viktig del i försvarsspelet med sin fart och kraft, både offensivt och defensivt. Jag har svårt att se att det finns någon vänsterback i division 2 som är bättre och har en vassare vänsterfot än Stefan, säger tränaren Robert Englund och fortsätter:
– Jag har ett stort förtroende för Stefan, både som spelare men också som människa utanför planen som är en minst lika viktig del. Han kommer fylla 26 år under nästa säsong men har redan många division 2-säsonger bakom sig och en i ettan innanför västen. Detta innebär att vår framgångsrika vänsterkant från föregående säsong med Stefan och Granit är på plats även 2018, säger en nöjd Timråtränare.


• Resultat, matchfakta & sluttabell

Granit Buzuku har glädjande beslutat sig för vidare spel i IFK Timrå trots flera andra anbud. Granit Buzuku har glädjande beslutat sig för vidare spel i IFK Timrå trots flera andra anbud.

Viktig puzzelbit klar i IFK Timrås lagbygge

(2017-12-22)
En viktig puzzelbit i IFK Timrås lagbygge säkrades idag då Grani Buzuku väljer att förlänga med klubben trots anbud högre upp i seriesystemet.
– Ja, Tomten kom lite tidigare till oss, redan den 22 december, säger nye huvudtränaren Robert Englund.


Tidig julklapp

Spelkreatören och frisparksspecialisten Granit Buzuku har haft ögonen på sig från andra klubbar efter säsongens slut och smickrande anbud har inte saknats.
Men till alla Timråfans glädje har Granit bestämt sig att vara kvar i IFK Timrå.
– Ja, Tomten kom lite tidigare till oss, redan den 22 december. Jag och övriga ledare i klubben är väldigt glada och nöjda över att kunna meddela att Granit förlängt sitt kontrakt med IFK Timrå. Då han varit eftertraktad bland klubbar i högre divisioner och att han då väljer att fortsätta resan med oss är ett bevis på att vi har en bra miljö för våra spelare men också en tydlig signal vart vi är på väg och att Granit, precis som jag, tror stenhårt på detta, säger nye huvudtränaren Robert Englund.


En av seriens bästa mittfältare

Han fortsätter:
– Jag som tränare värdesätter just den signalen Granit skickar till klubben och övriga spelare. I Granit får vi behålla en av seriens absolut bästa offensiva mittfältare och poängspelare vilket han bevisade den gångna säsongen med bland annat flera avgörande frisparkar. Det ska bli extremt spännande att följa hans fortsatta utveckling hos oss. han är ju fortfaramde ung. Därmed är en av viktiga puzzelbitar i lagbygget på plats, säger Englund.
Så här säger Granit själv om valet att stanna:
– Jag valde att stanna för jag kände att jag vill göra en bättre säsong än den jag gjorde och inte dra iväg på någonting halvdant. Jag hade många anbud men sa faktiskt ifrån alla för familjeskäl! Sen är det ju så att det finns optioner i mitt kontrakt att om något lag högre upp i seriesystemet vill ha mig så kan jag gå! Men jag är glad i Timrå och ska vara med och ta upp laget i ettan! Det är mitt mål! Och vi var ju inte så mångt ifrån redan i år, säger Granit Buzuku.
 

Jobbar på fler kontraktsförlängningar

Granit Buzuku klar. Hur ser det ut i övrigt i truppen?
– Vi fortsätter med jobbet att förnya kontrakten för dom spelare vi ännu inte gjort klart med. Känns lite som några avvaktade om Granit skulle fortsätta hos oss eller inte. Den enda som egentligen tvekar är Oliver Widahl som har småbarn och inte vet om han får ihop livspuzzlet med division 2-fotboll och det civila, säger Robert Englund.


Jagar skyttekung

Som många redan känner till tränar målmaskinen Oskar Nordlund med IFK Timrå. Om det sedan utmynnar i en övergång från Ljunga/Fränsta återstår att se.
– Oskar har sett bra ut hos oss och det känns lite som han är sugen att satsa på fotbollsspelande i högre serier igen. Oskar är 25 år nu och han är en spelartyp som skulle passa perfekt när vi nu väljer att spela lite rakare och han och Robin Bergman skulle kunna bli det perfekta radarparet, säger Robert Englund.
Granit Buzukus storebror Faton, som lämnade under säsongen för seriekollegan Härnösands FF, sägs vara intresserad av att återvända.
– Det är också något som vi jobbar på. Får se om vi hittar en bra lösning, säger "Robban".

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Hasse Lundberg, sportchef IFK Timrå. Hasse Lundberg, sportchef IFK Timrå.

Samarbete mellan Timrå och GIF Sundsvall?

(2017-12-15)
Lokalfotbollen förespråkade häromdagen ett samarbete mellan IFK Timrå och GIF Sundsvall.
Igår träffades man.
– Vi hade ett väldigt bra samtal om samarbete, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg till ST.


"Väldigt bra samtal"

Igår föreslog Lokalfotbollen ett samarbete mellan länets två största klubbar, allsvenska GIF Sundsvall och topplaget i division 2, IFK Timrå. 
Och igår hade man ett möte, något man informerade ST om.
– Vi hade ett väldigt bra samtal om samarbete. Dom har ambitionen att föra en dialog med oss och det kan till exempel finnas unga spelare som behöver matchmiljö, säger IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg.
– Det är viktigt att samverka för att skapa så bra möjligheter som möjligt både för klubbarna och individerna. Vi vurmar för IFK Timrå, men har även en dialog med andra klubbar i regionen. Sedan underlättar det med Timrå eftersom vi befinner oss nära varandra geografiskt, säger GIF Sundsvalls motsvarighet Urban Hagblom.


Linus Sahlin aktuell för IFK Timrå?

Giffarnas mittback Linus Sahlin fick inte förnyat kontrakt. Kanske kan IFK Timrå vara ett alternativ?
– Han är intressant, absolut, säger Lundberg.
Nu återstår det att se om klubbarna kommer att sy ihop något samarbete men nu är i alla fall ett första steg taget.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Robert Englund tar ett kliv uppåt i hierarkin. Robert Englund tar ett kliv uppåt i hierarkin.

Assistenten Englund efterträder Melander som huvudtränare i IFK Timrå: "Stor ära"

(2017-12-14)
Nu står det klart vem som efterträder Pontus Melander som huvudtränare i IFK Timrås division 2-herrar.
Klubben väljer helt enkelt att lösa det hela internt.
– Ja, vi flyttar upp Robert Englund ett pinnhål. Från assisterande till huvudtränare, säger Fredrik Thimeradh, ordförande i IFK Timrås herrsektion.


IFK Timrå går inte över ån efter vatten när det gäller att ersätta huvudtränaren Pontus Melander som slutar av familjeskäl. Man flyttar helt sonika upp assisterande tränaren Robert Englund, 38, ett pinnhål.
Till sin hjälp får han Mikael Häggqvist. "Micke" som tidigare varit i IFK Timrå men även bland annat Kuben, IFK Sundsvall och Medelpads Fotbollförbund.
– Vi är glada över att den här duon kommer att leda laget den kommande säsongen, säger Fredrik Thimeradh, ordförande i klubbens herrsektion.

Lokalfotbollen ställer den klassiska frågan; Hur känns det?
– Känns otroligt inspirerande, en stor ära helt klart, säger Robert Englund.

Målsättning som ny huvudtränare?
– Målsättningen med mitt och Mickes och ledarskap är att ta denna grupp ytterligare en nivå i utvecklingen genom att fokusera mycket på individerna i laget och få spelarna att växa som fotbolsspelare men även som människor. På det sättet kommer gruppen och laget IFK Timrå att bli ännu bättre. Det är vår stora målsättning dvs att aldrig vara nöjda och hela tiden vilja framåt, både som lag och som individ.

Förändringar?
– Vi kommer inte att göra stora förändringar utan däremot bygga vidare och utveckla den fotboll vi spelat under två års tid dvs att kontrollera och föra matcher med vårt positionspel. Det jag vill är att vi ska utveckla i vårt offensiva spel och att vi skall bli mer konkreta och raka i sista tredjedelen, att skapa och komma till betydligt mer avslut. Jag kommer också lägga fokus på vårt defensiva spel då jag vill att vi ska bli betydligt bättre på att kontrollera matcher i våra defensiva positioner och bli mer trygga i det. Men i övrigt handlar det att bygga vidare på det vi gjort bra i två säsonger.

Hur ser det ut i truppen? Något nytt eller någon som lämnat?
– Gällande spelarsidan så handlar mycket nu om att knyta upp den befintliga truppen vilket den nyskapade herrsektionen kring IFK Timrås A-lag jobbar hårt med just nu. Mittfältaren Philip Lundqvist och mittbacken Tim Colldén har flyttat till Umeå för studier och det rycks även i Granit Buzuku. Som ersättare jobbar klubben på målskytten Oskar Nordlund från Ljunga/Fränsta. Vi jobbar även på att ta in andra nya spelare med ny energi och för att kunna spetsa till och ge oss fler alternativ. Det vi gjort senaste två säsongerna har gett eko och jag märker tydligt att många vill komma till oss. Men som sagt, att knyta upp befintlig trupp och fortsätta utveckla den, krydda den med tre-fyra spelare som kan gå in och konkurrera om en startplats samt även ta in fem-sex killar i åldern 17-19 år som i vår träningsmiljö skall kunna utvecklas vidare. Något som känns viktigt.

Hur ser det i övrigt ut i ledarstaben?
– Calle Fröberg, som var materialare förra säsongen, kliver nu in i herrsektionen. Tomas Hugosson fortsätter som lagledare/materialare och vi för en dialog om målvaktstränare då "Kallis" (Mikael Karlsson, reds anm) aviserat att han möjligen lämnar vilket jag inte hoppas han gör. Vi jobbar också mycket för att höja nivån på den fysiska träningen och där för vi en dialog även med Joakim Svedberg, tidigare GIF Sundsvall och Annelie Nordin, personlig tränare med erfarenhet även hon från bland annat GIF Sundsvall men även Timrå IK. Den duon hoppas vi mycket på skall ge oss extra poäng nästa år!

Hur ser det ut bakom? Blir det både ett U17- och division 5-lag som ifjol?
–Ja, och vi ser med tillförsikt framemot detta. Vi har många bitar på plats nu för att bygga vidare på de två säsonger vi gjort och för att skapa en ännu bättre miljö för våra spelare att utvecklas i och därigenom bli ett stabilt division 1-lag inom en treårsperiod, avslutar "Robban" Englund.

Lokalfotbollens kommentar:
Ett bra val av tränarduo som jag ser det och att hela föreningen satsar på att bli ännu mer profesionella. Hoppas även på ett samarbete med GIF Sundsvall med talangutveckling och ge spelare en ännu bättre miljö för att nå Allsvenskan. Men då krävs det att IFK Timrå kliver upp ett hack i seriesystemet. Något som även GIF Sundsvall skulle må bra av. Speciellt som Giffarnas ekonomi är minst sagt ansträngd så borde det här vara av särskild vikt att få till ett samarbete. En s k "win-win-situation för bägge klubbarna.

• Resultat, matchfakta & sluttabell

Efter måmga år i fotbollens tjänst tar nu Timråtränaren Pontus Melander ett sabbatsår. Efter måmga år i fotbollens tjänst tar nu Timråtränaren Pontus Melander ett sabbatsår.

Efter kvalmissen – IFK Timrås tränare tar ett sabbatsår: "Vill satsa på familjelivet"

(2017-11-25)
Efter flera lyckosamma tränarår väljer nu IFK Timrås Pontus Melander att ta ett sabbatsår från fotbollen.
Och det av familjeskäl.
– Jag har levt med fotbollen så länge och det känns bra att få vara mer med familjen och känna den delen av livet säger den 30-årige tvåbarnspappan till st.nu.


Efter seriesegrar i femman med Ljustorps IF och Alnö IF och därefter uppflyttning till trean med ö-laget samt dito med IFK Timrå till tvåan och väl där tvenne topplaceringar i division 2 Norrland med avslutande kvalspel till ettan väljer nu succétränaren Pontus Melandder, 30, att ta ett sabbatsår. Han gör det a familjeskäl.
– Jag har levt med fotbollen så länge och det är en konstig känsla nu, men det känns bra att få vara mer med familjen och känna den delen av livet. Det är dags att jag drar mitt strå till den stacken, säger tvåbarnspappan till st.nu och fortsätter:
– Livet som fotbollstränare innebär att massor av tid går åt. Till planering, till träning, till matcher och helger med många, långa resor. Men jag har aldrig upplevt att det har varit jobbigt att åka till Gällivare eller Boden. Jag kommer att sakna omklädningsrummet och allt runt omkring. Men det är klart att det kommer att vara skönt att inte vara så styrd som man har varit, säger Årets Tränare i Medelpad 2016.
Vem som tar över slavpiskan och får uppdraget att föra IFK Timrå mot division 1 är ännu oklart.

• Resultat, matchfakta & sluttabell