NYHETER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Medelpadslag i div. 2 Mellersta Norrland 2018:
Alnö IF, Heffnersklubbans BK, IFK Timrå, Kovlands IF, Selånger FK 2 och Stöde IF.

Omgång 5:
Resultat, matchfakta & spelprogram


2019-05-22:
19:00 Alnö IF - Stöde IF 3-1
2019-05-24:
19:00 IFK Timrå - Selånger FK 2
19:00 Krokom/Dvärsätts IF - Brunflo FK
2019-05-25:
13:00 Ope IF - Kovlands IF
2019-05-26:
18:00 Heffnersklubbans BK - IFK Östersund 2

Klicka på resultet för matchfakta med mera

• Matchreferat finner ni här nedan

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher

Zoe Tomley satte Alnös 2-1-mål. Zoe Tomley satte Alnös 2-1-mål.

Alnö starkast i derbyt mot Stöde hemma på Släda IP


(2019-05-22)
Det blev Alnö som tog hem det kampfyllda derbyt när Stöde gästade Släda IP.
– Blev väl kanske inget skön spel på en något ojämn plan, men tre viktiga poäng för oss, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.


Alnö fick en smakstart i derbyt mot Stöde. Redan i den andra minuten hittade Wilma Sundin rätt. Frida Åsell utjämnade strax innan halvtimman men Zoe Tomley återgav ö-laget ledningen inom loppet av tio minuter.
Tuva Lundin ökade tidigt in i andra på till 3-1 och Alnö kunde sedan hålla undan och vinna det kampfyllda derbyt och ta sig förbi Stöde i den jämna tabellen.

Tränarsnack:
– En bra match av oss, där vi klarar av det fysiska spelet, som vi anade att det kunde bli. Blev väl kanske inget skön spel på en något ojämn plan, men tre viktiga poäng för oss som ger oss lite arbetsro, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Bäst på plan
Alnös mittbackar Hanna Sahlin och Meija Lindgren hade bra koll på Stödes vassa anfallare. På mitten svarade Alva Johansson för en riktigt bra prestation.

Alnö IF - Stöde IF 3-1
2019-05-22 - 19:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Wilma Sundin (3), 1-1 Frida Åsell (27), 2-1 Zoe Tomley (37), 3-1 Tuva Lundin (49).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Kovlands målskyttar och målvakt nör laget skickade ut division 1-laget Team Hudik ur Svenska Cuoen. Fr v. Jenny Nordenberg, Ida Cöster, Jonna Wistrand, Ida Markström och Emelie Bergh.

Kovland spelade ut division 1-laget Team Hudik i Svenska Cupen: "Magnifik första halvlek"


(2019-05-22)
Kovland gav inte division 1-laget Team Hudik en suck i cupmatchen på NP3 Arena.
Redan i paus stor det 3-0 vilket utökades med ett mål ytterligare efter paus.
– Vi gör en magnifik första halvleken och jag tror knappt de var in på vår planhalva, säger Kovlands coach för kvällen, Anders Westlund.


Kovland är vidare i Svenska Cupen och nu kan man få möta ett lag från Elitettan, dock inte SDFF som inte heller i år ställer upp i den riksomfattande turneringen som kan ge en plats för spel i någon av de europeiska turneringarna.
KIF-damerna ryckte omgående åt sig den berömda taktpinnen mot division 1-laget Team Hudik. Ledningsmålet kom 20 minuters spel efter bollvinst, pass ut till Jenny Nordenberg på kanten som sedan slog in den på fötterna till Jonna Wistrand som från sex meters håll bredsidade in bollen.
Med halvtimmen spelad bjöd Jonna Wistramnd tillbaka och frispelade en diagonallöpande Jenny Nordenberg som rundade målvakten innan hon rullade in 2-0 ur snäv vinkel.

3-0 kom efter en målvaktsfadäs. Ida Markström sköt ett markskott från distans som Linn Persson, trots sitt fina efternamn, fumlade in. Linn som annars gjorde en bra match mellan stolparna och inte ska lastas för förlusten.
En olycka kommer sällan ensam och strax därpå fick gästernas Monthawan Saenchai olyckligt ett Ida Markström-skott i bakhuvudet och drog på sig en hjärnskakning. Ambulans tillkallades men hon kunde åka hem med laget efter matchen glädjande nog även om hon inte verkade må på topp.

Den andra halvleken fortsatte att domineras av Kovland men det kändes mer som om man bevakade ledningen. Team Hudik förmådde aldrig hota även om man stack upp några gånger. Kovland fortsatte skapa chanser även om det inte var i samma omfattning som före pausvilan. 
Med fem minuter kvar fick inhopparen Ida Cöster en fin djupledsboll och placerade bollen utom räckhåll för en maktlös Linn Persson vilket också blev matchens sista fullträff.
Synd att bara ett 30-tal sökt sig till NP3 Arena, den här matchen var värd det femdubbla. Minst!
 

Tränarsnack:
– Vi gör en magnifik första halvleken och jag tror knappt de var in på vår planhalva. Även vår andra halvlek var bra men då saknade vi den rätta schwungen i spelet men vi hade full kontroll på händelserna, säger Kovlands coach för kvällen, Anders Westlund.

Bäst på plan:
– Hela laget, det går inte att plocka ut någon enskild efter den här imponerande laginsatsen.

Kovlands IF - IF Team Hudik 4-0
2019-05-22 - 19:10 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Jonna Wistrand (20), 2-0 Jenny Nordenberg (30), 3-0 Ida Markström (40), 4-0 Ida Cöster (82)
Domare: Hanna Laajanen (fantastisk insats av hela trion)
Publik: 30
Matchfakta

Skjuter Jenny Nordenberg Kovland vidare i Svenska Cupen? Skjuter Jenny Nordenberg Kovland vidare i Svenska Cupen?

Ikväll ska Kovland ta första steget mot Europa – möter Team Hudik i Svenska Cupen: "De har division 1-tempo i benen"


(2019-05-22)
Tack vare DM-segern får Kovlands damer chansen att nå spel i Europa.
Det första, av många hinder, är Team Hudik
– Blir nog en jämn fight,dom har ju en fördel med division.1-tempo i benen, säger Kovlands coach för kvällen, Anders Westlund.

 

Kovland vann DM efter en storseger över Sundsvalls DFF i finalen. Vinsten berättigar till spel i Svenska Cupen och en chans att komma vidare ut i Europa.  Well...det är en bit kvar dit. Först väntar division 1-laget Team Hudik "hemma" på NP3 Arena. Herrlaget möter samtidigt Matfors 2 i Medelpadsfemman på Ånäsvallen. Em olycklig krock.
Vad säger den assisterande tränaren Anders Westlund inför matchen? Anders som coachar laget när dottern Emma är bortrest.
– Blir nog en jämn fight,dom har ju en fördel med division.1-tempo i benen. Vi kommer till spel med ordinarie manskap så när som på Amanda Sevefjord och "Marre" Bergman.

Kovlands IF - IF Team Hudik
2019-05-22 - 19:10 - NP3 Arena
Domare: Hanna Laajanen

Omgång 4:
Resultat & matchfakta


2019-05-17:
19:00 Stöde IF - Kovlands IF 0-2
2019-05-18:
11:00 IFK Timrå - Ope IF 0-4
14:00 Selånger FK 2 - Brunflo FK 0-1
14:00 Heffnersklubbans BK - Krokom/Dvärsätts IF 6-0
2019-05-19:
17:000 IFK Östersund 2 - Alnö IF 1-0

Klicka på resultet för matchfakta med mera

• Matchreferat finner ni här nedan

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher

Engelina Nygren avgjorde mot sitt gamla lag. Engelina Nygren avgjorde mot sitt gamla lag.

Purungt Alnö föll knappt mot IFK Östersund 2 – f d lagkamrat avgjorde: "Vi var värda minst en poäng"


(2019-05-19)
Alnö, med en medelålder på 16,5 år var nära att rubba obesegrade IFK Östersund 2 på bortaplan men föll med matchens enda mål, innickat av f d alnötjejen Engelina Nygren (!) efter dryga timmen spelad.
– Vi väger lite lätt men kämpade på bra och vi var helt klart värda minst en poäng, säger tränaren Kent "Gus" Gustafsson.

 

Alnö vann senast och jagade en ny seger. Men nu väntade topplaget IFK Östersund 2 och dessutom på bortaplan. Man saknade även fem spelare från den förra matchen och ställde upp med ett lag som hade en medelålder på 16,5 år.
Men Alnö gjorde en bra första halvlek och hade bud på ledningsmål flera gånger om.
I andra blev spelet mer fysiskt och få målchanser vaskades fram. Men i den 63:e minuten tog hemmalaget ledningen. Och det genom förre alnöspelaren Engelina Nygren som omarkerad nickade in ett inlägg. Målet visade sig bli matchens enda.
 
Tränarsnack:
– Vi reste upp med ett otroligt ungt lag. Vi vägde lite lätt i närkamperna men stod upp bra och kämpade på och vi var helt klart värda minst en poäng sett till chanserna och även spelet, säger tränaren Kent "Gus" Gustafsson.

Bäst på plan:
Mittbackarna Hanna Sahlin och Meija Lindgren höjde sig över en kollektivt stark grupp i Alnö. 


IFK Östersund 2 - Alnö IF 1-0
2019-05-19 - 17:00 - Jämtkraft Arena
Mål: 1-0 Engelina Nygren (63) Nickmål
Domare: Anna-Linnéa Löfgren (bra insatser från hela trion)
Publik: 47
Matchfakta

Agnes Hurtig Edlund var en av två tvåmålsskyttar i Heffnersklubban. Agnes Hurtig Edlund var en av två tvåmålsskyttar i Heffnersklubban.

Heffnersklubban städade av tabelljumbon med 6-0: "Tog tag i det direkt"


(2019-05-19)
Heffnersklubban kunde ta en rejäl seger när tabelljumbon Krokom/Dvärsätt gästade Nya HK-vallen.
Efter 4-0 i paus kunde sedan segern skrivas till 6-0 efter påspädning i andra halvan.
– Vi tar tag i matchen direkt och får ett tidigt ledningsmål och sedan rullar det på, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

 

Heffnersklubban kunde ta en rejäl seger när tabelljumbon Krokom/ Dvärsätt gästade Nya HK-vallen.
Redan i den femte minuten nätade Felicia Andersson och i den tionde ökade Sanna Bergström Älmqvist på. Sista fem minuterna av den första halvleken dubblade Emma Sjölén och Agnes Hurtig Edlund försprånget.
Med 4-0 i ryggen var segern redan säkrad men både Agnes Hurtig Edlund och Felicia Andersson såg till att bli tvåmålsskyttar och den slutliga segern kunde skrivas till tennissiffrorna 6-0.
 
Tränarsnack:
– Vi tar tag i matchen direkt och får ett tidigt ledningsmål och sedan rullar det på. Kul för tjejerna att få göra många mål, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Bäst på plan:
Många var bra i helblått idag men extra plus för de båda tvåmålsskyttarna Agnes Hurtig Edlund och Felicia Andersson samt Sanna Bergström Älmqvist, även hon målskytt för dagen.


Heffnersklubbans BK - Krokom/Dvärsätts IF 6-0
2019-05-19 - 14:00 - Nya HK-vallen
Mål: 1-0 Felicia Andersson (5), 2-0 Sanna Bergström Älmqvist (10), 3-0 Emma Sjölén (40), 4-0 Agnes Hurtig Edlund (41), 5-0 Agnes Hurtig Edlund (57), 6-0 Felicia Andersson (59).
Domare: Oscar Moss
Publik: ingen notering
Matchfakta

Utan Malin Petterssons storspel hade Timrå kunnat förlora med tvåsiffrigt. Utan Malin Petterssons storspel hade Timrå kunnat förlora med tvåsiffrigt.

IFK Timrå föll klart mot Ope efter en svag insats: "Utan Malin hade det kunnat bli 0-12"


(2019-05-18)
IFK Timrå förlorade mot Ope med 0-4.

Siffror som stigit ännu mer i höjden om inte målvakten Malin Pettersson tagit fram storspelet.
– Utan Malin hade det kunnat bli 0-12, säger Timrås tränare Patrick Davis.


IFK Timrå svarade för en skral insats hemma mot Ope. Redan i den sjätte minuten gjorde man ett misstag och fick betala räkningen när Rebecca Bill fick komma in från kanten och näta.
Ope hade massor av lägen att utöka ledningen mot ett osynkat Timrå där emellertid målvakten Malin Pettersson höll sitt lag kvar i matchen.
Hemmatjejerna lyfte sig i inledningen av den andra halvleken och Linnéa Jensen hade ett bra skott, men som tog i ribban. Man hade även en farlig hörna som kunnat resultera i en kvittering.
Men med knappa kvarten in i halvleken kom istället 0-2 på straff efter en knuff i rygg.
Då lade sig även Timråtjejerna på rygg och lät Ope "bomba" Malin Pettersson som stred som ett "jellon" och släppte bara två ytterligare bollar förbi sig. Det hade kunnat rinnna iväg till tvåsiffrigt utan hennes inspirerande spel mellan stolparna.

Tränarsnack:
– Utan Malin hade det kunnat bli förlust med 0-12. Vi blev fullständigt utspelade och framåt var vi uddlösa. Vi hade en okey period i inledningen av den andra halvleken men i stora delar var vi inte där idag och jobbade vi så gjorde vi det en och en och inte som ett lag och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger Timrås tränare Patrick Davis.

Bäst på plan:
Malin Pettersson i målet var enastående i sin kamp mot taggade Opespelare. I Timrå kan alla bättre, mycket bättre. Nu gäller det också att visa det i nästa match!
Tremålsskytten Rebecca Bill i Ope hade allt som inte Timråspelarna hade, mod, vilja, framfusighet och målsinne.


IFK Timrå - Ope IF 0-4
2019-05-18 - 11:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Rebecca Bill (6), 0-2 Karin Jonasson (58, straff), 0-3 Rebecca Bill (61), 0-4 Rebecca Bill (82).
Domare: Jan Söderlund (bra)
Publik: 40
Matchfakta

Pernilla Wennman sköt hem segern till Kovland i andra halvlek. Pernilla Wennman sköt hem segern till Kovland i andra halvlek.

"Pillans" dubbla mål efter paus fick vågskålen att väga över i Kovlands favör inför storpubliken i Stöde


(2019-05-17)
Mycket folk kring Skolplan när Stöde tog emot Kovland.
Och det var ett frustrerat bortalag efter den mållösa första halvleken.
I andra klev Pernilla Wennman fram för gästerna och kunde avgöra matchen med sina två fullträffar.
– Vi för matchen bra och spelade den mer eller mindre på Stödes planhalva, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Mycket folk hade kommit till Skolplan i Stöde för att se hemmafavoriterna försöka ta poäng av serieledarna Kovland.
Och efter den första halvleken levde hoppet. Stöde stod emot bra och hade 0-0. Visst, Kovland hade klart mest med boll men hade svårt att bryta ner ett hemmaförsvar som inte höll igen i närkamperna. Något som verkade frustrerande på gästerna.
Men i andra tog det bara fem minuter innan Pernilla Wennman kunde bryta dödläget. På andravågen efter en hörna stötte hon in bollen. Ur klar offsideposition enligt Stödes spelarna som flyttat upp laget.
Sju minuter senare hamnade bollen efter lite flipper inne i Stödes straffområde hos Pernilla Wennman som gjorde sitt andra mål från nära håll och säkrade därmed ytterligare en KIF-seger. En i en lång rad.
 
Tränarsnack:
– Vi fullföljde vår taktiska matchplan till punkt och pricka och möter dem med fysiskt spel och att hela tiden ligga rätt i våra försvarspositioner. Utom att vi då inte gjorde mål förstås. Vi skapade ett par halvchanser och några fasta men för att kunna rå på Kovland måste man sätta några av dem. Vårt spel gjorde dem frustrerade och hade vi lyckas hålla tätt ett tag till så vet man adrig hur det kunnat gå. I andra flyttade de ner Ida Markström i försvaret, kanske var de rädda att släppa in något mål, säger Stödes tränare Anette Bergman. 
– Vi för matchen bra och spelade den mer eller mindre på Stödes planhalva, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Bäst på plan:
Många var bra i Stöde men bäst var nog unge målvakten Urte Meskauskaite som i sin debutmatch i division 2 såg till att ordinarie keepern Ida Sperring inte saknades. Ett bra betyg. Nye amerikanske håögerbackan Hannah Massagli imponerade i sin debutmatch på svensk mark.
I Kovland var Pernilla Wennman skillnaden mellan lagen och duktig var också målvakten Sara Svensson som hade en del att bestyra och gjorde det bra i sin säsongsdebut mellan stolparna.


Stöde IF - Kovlands IF 0-2
2019-05-17 - 19:00 - Skolplan
Mål: 0-1 Pernilla Wennman (50), 0-2 Pernilla Wennman (57).
Domare: Birile Elias (verkade inte förberedd för tuffa tag)
Publik: 170
Matchfakta

Omgång 3:
Resultat, matchfakta & spelprogram


2019-05-10:
20:00 Ope IF - Heffnersklubbans BK 2-1 (referat nedan)
2019-05-11:
13:00 Brunflo FK - Stöde IF 2-2 (referat kommer)
13:00 IFK Timrå - Kovlands IF 1-3 (referat kommer)
15:00 Alnö IF - Krokom/Dvärsätts IF 5-3 (referat kommer)
2019-05-12:
18:00 IFK Östersund 2 - Selånger FK 2 2-0 (referat kommer)

Klicka på resultet för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher

Ungt och orutinerat Selånger 2 föll uppe i Östersund – men gjorde det med flaggan i topp


(2019-05-12)
Då även A-laget i ettan spelade idag, och som har många skador tvingades Selångers andralaget åka upp med en ungt och orutinerad trupp men släppte bara in ett mål per halvlek mot IFK Östersund 2.

texten kommer att uppdateras efter återkoppling av ledare

Tränarsnack:
– 

Bäst på plan:


IFK Östersund 2 - Selånger FK 2 2-0
2019-05-12 - 18:00 - Jämtkraft Arena
Mål: 1-0 Elin Mårs, 2-0 Josefin Håkansson.
Domare: Stefan Vestberg
Publik: 42
Matchfakta

Tuva Lundin satte två "påsar" mot K/D. Tuva Lundin satte två "påsar" mot K/D.

Två fullträffar av Tuva Lundin när Alnö tog 

första segern

(2019-05-11)

Både Alnö och Krokom/Dvärsätt stod på noll poäng inför dagens möte.
Efter den tredje omgången är Alnö på "papperet" efter en klar 5-3-seger.
–  Vi dominerade från start och gick till pausvila med 4-1. I andra slog vi av på takten och luftade hela bänken, säger Almös tränare Kent "Gus" Gustafsson.


texten kommer att uppdateras

Tränarsnack:
– 

Bäst på plan:
– 


Alnö IF - Krokom/Dvärsätts IF 5-3
2019-05-11 - 15:00 - Nya HK-vallen
Mål: 1-0 Saga Karlsson (25), 2-0 Tuva Lundin (28), 3-0 Mira Hulinder (35), 3-1 Hanna Karlsson (41), 4-1 Tuva Lundin (43),
71 Varning Emilia Persson 4-2 Madelene Norman (75), 5-2 Ida Gustafsson (83). 5-3 Emilia Persson  (85).
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 31
Matchfakta

Julia Sperring var rena bläckfisken i Stödes mittförsvar. Julia Sperring var rena bläckfisken i Stödes mittförsvar.

Två mål av Anna Edin – men mittbacken Julia Sperring var bäst på plan när Stöde tog poäng 

(2019-05-11)

Anna Edin prickade in två mål på pass från anfallskollegan Clara Högbom.
Men det var mittbacken Julia Sperring som låg bakom Stödepoängen i Brunflo.
– Julia lyckades styra av ett flertal frilägen och spelade otroligt smart och resolut i mittförsvaret, berömmer tränaren Anette Bergman. 


På en erbarmligt dålig konstgräsplan tog Brunflo emot Stöde. Och det blev svårspelat och en förklaring varför det inte heller blev något skönspel utan mest kamp och kramp. Hemmalaget bemästrade av förklarliga skäl planen bäst. Men det var Stöde som tog ledningen då Clara Högbom frispelade Anna Edin.
Hemmalaget utjämnade i stort sett med vändande post genom Natalie Olsson. Brunflo låg sedan på för ett ledningsmål innan pausvilan men Julia Sperring i Stödes bakre regioner vägrade släppa något i svart och gult förbi sig.

Tidigt i andra var det åter dags för firma Edin & Högbom och precis som vid första målet var det Clara som friställde Anna.
Brunflo pressade därefter för en kvittering men "snigeln" Julia "Snail" Sperring höll "Hysénklass" men till slut, med bara två minuter kvar, nickade Johanna Sahlin in den rättmätiga kvitteringen.

Tränarsnack:
– Vi var ärligt talat inte värda tre poäng. Vi hade det svårt med den stenhårda och stumma planen där bollen studsade och for och det var svårt att få fäste, säger Stödes tränare Anette Bergman, som utöver poängen mest var nöjd med sin mittback.
– Julia lyckades styra av ett flertal frilägen och spelade otroligt smart och resolut i mittförsvaret.

Bäst på plan:
Anna Edin och Clara Högbom i all ära och två mål men bäste Stödetjej fanns i de bakre leden. Julia "Snail" Sperring som visade riktig krigaranda och lyckades styra av ett flertal frilägen och spelade otroligt smart och resolut i mittförsvaret. Ett omnämnande ska också "04:an" i målet ha, Linna Lindström, som gjorde sin debut i tvåan och ska inte lastas för målen utan gjorde flera stabila ingripanden. 


Brunflo FK - Stöde IF 2-2
2019-05-11 - 13:00 - Åkreängs IP, konstgräs
Mål: 0-1 Anna Edin (32), 1-1 Natalie Olsson (34), 1-2 Anna Edin (51), 2-2 Johanna Sahlin (88). Nickmål
Domare: Joakim Gidmark (tillät tufft spel och gjorde det bra)
Publik: 48
Matchfakta

IFK Timrå spräckte Kovlands nolla men KIF vann ändå med 3-1. Referat från matchen och de övriga i dag i damtvåan kommer. Foto. Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrå spräckte Kovlands nolla men KIF vann ändå med 3-1. Referat från matchen och de övriga i dag i damtvåan kommer. Foto. Lokalfotbollen.nu.
Nollspräckaren Olivia Sundström, 15. Nollspräckaren Olivia Sundström, 15.

Timrå spräckte Kovlands nolla – men KIF-damerna tog ändå hem segern 

(2019-05-11)

Olivia Sundström spräckte Emelie Berghs nolla efter 231 minuters spel i serien.
Då ledde redan Kovland med 3-0 och segern var aldrig hotad och man kunde ta sin tredje raka trea i inledningen av division 2 Mellersta Norrland.
– Inte några av våra bättre matcher men det är en styrka att vinna även när inte spelet stämmer, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Kovland förlade spelet direkt nere på Timrås planhalva och där spelades nästan all fotboll den första halvleken. Tre mål producerades också tack vare övertaget, även om det tog till den 26;e minuten innan nollan spräcktes då Jonna Wistrand placerat ett skott uppe i högra hörnet. 
I den 39:e ökade KIF på. Erica Persson provade skott men det tog i magen på en täckande Desirée Öberg och ställde totalt Malin Pettersson i hemmamålet.
Halvleken avslutades med ett typiskt Jenny Nordenberg-mål, d v s ett välplacerat skott vid stolpen.

Tidigt in i den andra spräckte Olivia Sundström Kovlandsmålvakten Emelie Berghs nolla. Det första spelmålet som KIF-damerna släppt in sedan hösten 2017 och det första för säsongen i år. Olivia drog på från distans och träffade ribban, men bollen studsade i ryggen på Emelie och in i mål. Flax givetvis, men som det heter; "skjuter man inte blir det inga mål".
Resten av halvleken bestod mestadels att Kovland löpte offside i sin jakt på fler mål. Man tappade tålamodet i spelet och istället för att luckra upp Timråförsvaret med att komma runt på kanterna blev det bollar i mitten som hemmaförsvaret kunde ta steget upp och ställa offside på. Timrå höll tätt hela den andra halvleken och vann den med 1-0. En framgång i sig även om man föll totalt med 1-3.

Tränarsnack:
– Vi gör en OK första halvlek. Den andra var mindre bra då vi inte alls fick till vårt rull och gjorde många indiviuella misstag. Inte några av våra bättre matcher men det är en styrka att vinna även när inte spelet stämmer, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
– De pressade tillbaka oss rejält hela den första halvleken men i andra lyfte vi backlinjen och fick till offensiven bättre. Kul att kunna vinna den andra halvleken, säger Timrås tränare Patrick Davis.

Bäst på plan:
I Jenny Nordenberg, Jonna Wistrand och Ida Markström (inte med idag) har man seriens tre bästa spelare. Jenny skapar många chanser helt på egen hand och Jonna fungerar som härförare på mitten. Så även idag. I övrigt kan alla bättre än vad man visade idag.
I Timrå ska kollektivet hyllas, det fanns ingen tröja efteråt som inte var genomblöt av svett. Ingen nämnd, ingen glömd alltså.


IFK Timrå - Kovlands IF 1-3
2019-05-11 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Jonna Wistrand (26), 0-2 självmål (39), 0-3 Jenny Nordenberg (41), 1-3 Olivia Sundström (51).
Domare: Henrik Olsson (svarade för en bra insats)
Publik: 64
Matchfakta

Kovlands målskyttar mot Timrå; Erica Persson (blev sedan officiellt ansett som ett självmål av Timrå), Jonna Wistrand och Jenny Nordenberg. Foto: Lokalfotbollenl.nu.
Jenny Nordenberg placerar in 3-0 förbi Timråkeepern Malin Pettersson, Foto: Lokalfotbollen.nu.
Jenny Nordenberg placerar in 3-0 förbi Timråkeepern Malin Pettersson, Foto: Lokalfotbollen.nu.
Felicia Andersson kvitterade för Heffnersklubban men Ope återtog ledningen och höll den in i mål. Felicia Andersson kvitterade för Heffnersklubban men Ope återtog ledningen och höll den in i mål.

Felicia Anderssons mål räckte inte – det blev uddamålsförlust för Heffnersklubban mot Ope 

(2019-05-10)

Heffnersklubban fick inkassera en uddamålsförlust i Jämtland.
Felicia Andersson kvitterade till 1-1 men
Ope återtog ledningen före paus och kunde sedan behålla den matchen ut.
– En riktig domartavla vid deras segermål, säger Heffners-klubbans tränare Jonas Prytz.


Heffnersklubban såg ut att ge Ope klubban i inledningen av matchen. Men trots ett bastant tryck fick man inte hål på hemmalaget och tvärtemot matchbilden tog Ope ledningen. Heffnersklubban misströstade inte utan bara fem minuter senare utjämnade Felicia Andersson för Heffnersklubban.
Med dryga halvtimmen spelad tog hemmalaget åter ledningen. Ett mål som blev omdiskuterat efter en rejäl knuff i ryggen på en bortaspelare utan domaråtgärd. Målet visade sig sedan bli matchavgörande då sista tio minuterna av den första halvleken och hela andra förblev mållös.

Tränarsnack:
– Vi tryckte ner Ope rejält första kvarten men fick inte utdelning på våra chanser varken då eller senare, mer än Felicia Anderssons fullträff. Dessutom en riktig domartavla på deras andra mål gör att vi får åka hem utan poäng. Vår spelare fick en rejäl knuff i ryggen men utan åtgärd från domaren. Vi får fortsätta jobba på med vårt grundspel så kommer poängen nästa match, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Bäst på plan:
Ingen i Heffnersklubban nådde upp i normal standard i afton.


Ope IF - Heffnersklubbans BK 2-1 (2-1)
2019-05-10 - 20:00 - Odensala Sportfält
Mål: 1-0 Rebecca Bill (17), 1-1 Felicia Andersson (21), 2-1 Rebecca Bill och Beata Eriksson (34). 
Domare: Lars Gregorsson
Publik: 
Matchfakta

Omgång 2:
Resultat, matchfakta & spelprogram


019-05-04:
11:00 IFK Timrå - Brunflo FK 4-3 (referat nedan)
2019-05-05:
14:00 Stöde IF - IFK Östersund 2 3-7 (referat nedan)
2019-05-06:
19:00 Heffnersklubbans BK - Kovlands IF 0-3 (tips: 0-3)
(referat nedan)
 19:00 Krokom/Dvärsätts IF - Ope IF 0-5 (tips: 0-5)
2019-05-08:
19:00 Selånger FK 2 - Alnö IF 4-2 (tips: 4-1) (referat kommer)

Klicka på resultet för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher

Tvåmålsskytten Linn Jonsson. Tvåmålsskytten Linn Jonsson.

Linn Jonsson tvåmålsskytt när Selånger 2 avgjorde i andra halvlek mot Alnö i derbyt 

(2019-05-08)

Linn  Jonsson gav Selånger 2 ledningen redan i den första minuten men Alnö kvitterade och hade bud på fler mål.
I andra återtog SFK 2 ledningen och utökade den till 4-1 innan rutinerade Rosie Nilsson kunde göra sitt andra mål och fastställa resultatet till 4-2. 
– Alnö var bättre än oss i första medan vi kom igen i andra och gjorde några snygga mål, säger coachen Stefan Wickström.


texten uppdateras när domaren lagt in matchrapporten


Selånger FK 2 - Alnö IF 4-2 (1-1)
2019-05-08 - 19:00 - Nya HK-vallen
Mål Selånger: Linn Jonsson 2, Felicia Lindström och Alicia Holmberg. 
Mål Alnö: Rosie Nilsson 2
Domare: Birile Elias
Publik: 
Matchfakta

Jenny Nordenberg gjorde ett mål, Emelie Bergh höll nollan igen och lagkaptenen Ida Markström svarade för dubbla fullträffar när Kovland derbybesegrade Heffnersklubban borta med 3-0.
Jenny Nordenberg gjorde ett mål, Emelie Bergh höll nollan igen och lagkaptenen Ida Markström svarade för dubbla fullträffar när Kovland derbybesegrade Heffnersklubban borta med 3-0.

Storebror Jakob skadad i hockeymålet – roligare för lilla-syster Ida som nätade dubbelt i derbyt 

(2019-05-06)

Häromdagen blev hockeymålvakten Jakob Markström pååkt och axelskadad i en landskamp mot Finland.
Då gick det bättre för lillasyster Ida som gjorde två mål när Kovlands damer vann derbyt mot ett väl kämpande Heffners-klubban med 3-0. 
– Heffnersklubban stod upp bra, dom har ett samspelt försvarsspel och en duktig målvakt, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Kovland vann premiären mot Krokom/Dvärsätt med 13-0.
När Ida Markström satte 1-0 borta mot Heffnersklubban var det många som väntade sig en ny målorgie. 
Jenny Nordenberg utökade ledningen precis innan kvarten spelad men tack vare bra försvarsspel av hemmalaget stod sig tvåmålssledningen till paus.
– Kovland fick vind i ryggen tack vare sitt tidiga mål men jag tycker vi stänger ner dem bra efter det, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare även om KIF hade fortsatt kommandot. 20 minuter in i andra stängde KIF-damerna matchen då Ida Markström ökade på till 3-0, sitt andra mål på fast situation denna afton. Ida som hade en betydligt bättre kväll än storebror Jakob, målvakt i Tre Kronor, som blev pååkt och axelskadad mot Finland i går.
– Heffnersklubban stod upp bra, dom har ett samspelt försvarsspel och en duktig målvakt i Frida Forslund. Vi visste att det skulle bli en tuff match och vi är nöjda med att gå segrande ur den, vilket jag tycker vi gör rättvist, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Jonas Prytz var efteråt ganska nöjd trots förlusten, åtminstone med den andra halvleken:
– Gjorde lite byten direkt i paus vilket gav bättre balans och vi gör en riktigt bra halvlek där vi står upp bättre och sätter press på Kovland, vi tar med oss vår andra halvlek i kropparna till nästa match.
Prytz fortsätter:
– Kovland gör två mål på fasta och är ruggit starka i straffområdet, det kommer många lag få känna av.

Heffnersklubbans BK - Kovlands IF 0-3
2019-05-06 - 19:00 - Nya HK-vallen
Mål: 0-1 Ida Markström (3), 0-2 Jenny Nordenberg (29), 0-3 Ida Markström (65),
Domare: Mimmi Dantev
Publik: 30
Matchfakta

Fantomspel av HK-målvakten Frida Forslund krävs mot Kovland för poängchans. Fantomspel av HK-målvakten Frida Forslund krävs mot Kovland för poängchans.

Har Heffnersklubban någon chans mot Kovland ikvällens derby?: "Vi är taggade till tusen" 

(2019-05-06)

Kovland vann premiären mot Krokom/ Dvärsätt med osannolika 13-0.
Heffnersklubban fick "bara" till ett kryss borta mot Brunflo.
I kväll möts lagen i ett derby på Nya HK-vallen. Given bortaseger för Kovlands damer?
"Vi är taggade till tusen", skriver hemmatjejerna på sin instagramsida.

Lokalfotbollens tips:

Heffnersklubban - Kovland 0-3

Anna Edins två mål fungerade blott som kosmetiska. Anna Edins två mål fungerade blott som kosmetiska.

Sju mål i baken för Stöde mot IFK Östersund 2: "De var otroligt effektiva" 

(2019-05-05)

Stöde lyckades inte följa upp premiärsegern mot Selånger 2.
Trots två mål av Anna Edin föll det röda laget med hela 3-7 mot IFK Östersund 2.
– De var otroligt effektiva mär de fick sina chanser, säger Stödetränaren Anette Bergman.


texten kommer att uppdateras

Stöde IF - IFK Östersund 2 3-7
2019-05-05 - 14:00 - Westhagen
Mål: 0-1 Thea Arvidsson (13), 0-2 Emma Åhs Doverlind (16), 0-3 Engelina Nygren (23), 1-3 Anna Edin (26), 1-4 Elin Mårs (42), 1-5 Elin Mårs (75),  2-5 Anna Edin (78), 2-6 Josefin Håkansson (81), 2-7 Elin Mårs (84).
Domare: Mimmi Dantev
Publik: 
Matchfakta

IFK Timrås målskyttar i 4-3-segern mot Brunflo. Fr vEmma Granström, Thelma och Tova Olsson, Timrå_målskyttar mot Brunflo. Fr v Emma Granström, ett mål och ett ass, Thelma Bergqvist, två mål och ett oas och Tova Olsson, game winning goal på övertid. Foto: Patrick Davis.
IFK Timrås målskyttar i 4-3-segern mot Brunflo. Fr vEmma Granström, Thelma och Tova Olsson, Timrå_målskyttar mot Brunflo. Fr v Emma Granström, ett mål och ett ass, Thelma Bergqvist, två mål och ett oas och Tova Olsson, game winning goal på övertid. Foto: Patrick Davis.

Målrik inledning när IFK Timrå vann hemma mot Brunflo – Tova Olsson segerskytt på stopptid!

(2019-05-04)

Efter 26 minuter stod det 3-3 mellan IFK Timrå och Brunflo 
Därefter stängde lagen till bakåt och det tog till stopptid innan nästa mål föll. Och då var det Tova Olsson som sköt hem tre poäng till hemmalaget efter Thelma Bergqvist framspelning.
– Vi gör ingen bra match men, starkt ändå att ta tre poäng även om vi hade lite tur idag, säger tränaren Patrick Davis


under uppdatering

IFK Timrå - Brunflo 4-3 (3-3)
2019-05-04 - 11:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1Jennifer Jönsson (5), 1-1 Emma Granström (9), 2-1 Thelma Bergqvist (18) 2-2 Rebecca Sjöö (19, straff), 2-3 Fanny Sterner (20), 3-3 Thelma Bergqvist (24), 4-3 Tova Olsson (90+2).
Domare: Henrik Olsson
Publik: 43
Matchfakta

Målar Timrås nyförvärv från Heffnersklubban, Thelma Bergkvist, idag mot Brunflo? Målar Timrås nyförvärv från Heffnersklubban, Thelma Bergkvist, idag mot Brunflo?

Utspridd andra omgång i Damtvåan – bara Timrå matchar idag

(2019-05-04)

Det var bara Kovland och Stöde av de våra som avgick med en premiärseger.
Nu väntar omgång 2, en utspridd sådan, och några lag som spritter efter revanschlusta?


IFK Timrå är enda laget som matchar under lördagen då man tar emot Brunflo. Båda lagen kryssade i premiären och siktar säkert på första trean. Och den tror jag Timrå tar, med 3-1!
I morgon möts Stöde och IFK Östersund där vi hoppas på andra raka segern för det helröda laget.
På måndag är det ett intressant derby då Kovland gästar Nya HK-vallen, Senast lagen möttes där på division 2-nivå kvitterade Heffnersklubban på stopptid.
Först på onsdag avslutas 0mgång 2. Och även det ett derby, Selånger 2 mot Alnö. Två lag som tvingades inkassera varsin förlust i premiären. Nu kommer åtminstone ett av lagen på "papperet".
-

Omgång 1:
Resultat & matchfakta


2019-04-27
13:00 Alnö IF - Ope IF 1-5 (referat nedan)
2019-04-28
14:00 Brunflo FK - Heffnersklubbans BK 1-1  (referat nedan)
14:00 IFK Östersund 2 - IFK Timrå 2-2 (referat nedan)
2019-05-01
13:00 Kovlands IF - Krokom/Dvärsätts IF 13-0 (referat nedan)
15:00 Selånger FK 2 - Stöde IF 2-3 (referat nedan)

Klicka på resultet för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher

Clara Högbom nobbade SDFF – stor matchhjälte för Stöde i premiären: "Skillnaden mellan lagen"

(2019-05-01)

Clara Högbom blev matchvinnare för Stöde i premiären mot Selånger 2 då hon svarade för två av målen, bland annat matchavgörande 3-2.
– Hon var skillnaden mellan lagen, säger förlorarnas coach Stefan Wickström.


Clara Högbom har under försäsongen tränat och matchat med vårt elitlag SDFF. Men valde till slut att vara kvar i moderklubben.
Idag blev hon matchhjälte för sitt Stöde genom att sätta segermålet mot Selånger 2 i seriepremiären.
Men det var Selånger 2 som tog ledningen genom Lana Saleh i den 12:e minuten efter ett läckert sologenombrott. Lana som förövrigt var bra matchen igenom.
Anna Edin kvitterade efter dryga halvtimmen efter lite "flipper" innan radarkompisen i anfallet Clara löpte igenom och satte ledningsmålet strax före pausvilan.
Men någon pausledning för Stödetjejerna blev det inte. Dom helröda hann knappt jubla klart förrän inhoppande Tilda Wärulf kvitterade första gången hon rörde bollen.
2-2 rättvist efter en spelmässigt jämn halvlek.

Knappt fem minuter in i den andra halvleken satte en frispelad Clara Högbom 2-3. Ett mål som visade sig räcka till seger.
– Fick fina framspelningar vid båda målen och satte bollarna i hörnet, säger matchhjälten om sina två mål.
– Tycker att vi kontrollerar den andra halvleken bra och släpper inte till någon riktigt kvitteringschans. Snarare var det så att vi kunde ökat på efter någon av våra omställningar. En rättvis seger i en jämn match, konstaterar Stödes tränare Anette Bergman.
– En jämn match där vi var värda minst en poäng. Men dom har Clara Högbom och hon var skillnaden mellan lagen, säger Selångers coach Stefan Wickström.

Anfallsduon Högbom & Edin var tillbaka igen efter den senares barnafödande och visade att man fortfarande fungerar bra ihop. Men frågan är om inte Johanna Aikio  var bästa Stödespelare. Först som yttermittfältare och därefter klev hon ner på en ovan ytterbacksplats och stängde ner sin kant.
Målskyttarna Lana Saleh och Tilda Wärulf mest framträdande hos Selånger 2, och då inte bara enkom för fullträffarna.

• Stödes matchhjälte Clara Högbom intervjuas av Lokalfotbollen om sina två mål och om varför hon valde att vara kvar i moderklubben Stöde IF.

Selånger FK 2 - Stöde IF 2-3
2019-05-01 - 15:00 - Nya HK-vallen
Mål: 1-0 Lana Saleh (12), 1-1 Anna Edin (32), 1-2 Clara Högbom (41), 2-2 Tilda Wärulf (43), 2-3 Clara Högbom (49).
Domare: Mimmi Damtew (bra trots sin orutin)
Publik: 42
Matchfakta

Kovland fortsätter att ösa in mål och hålla nollan – oavsett division

(2019-05-01)

Kovland fortsätter att producera mål – och hålla nollan.
Oavsett division.
I dagens premiär mot Krokom/Dvärsätt vann nykomlingarna med sanslösa 13-0 och kunde bjuda på inte mindre än tre hattrickskyttar, Erica Persson, Marlene Ejerås och Jenny Nordenberg.
– Och ändå gör vi inte någon riktigt bra match. Det finns mycket som vi kan förbättra, säger tränaren Emma Westlund.


Kovlands tränare Emma Westlund trodde på en jämn match i premiären mot gästande Krokom/Dvärsätt. Hon fick fel, tvärfel! Det här blev ingen match utan snarare en "slakt". KIF-danerna fortsatte nämligen på den inslagna linjen från Damtrean ifjol med att ösa in mål, och samtidigt hålla tätt bakåt. Dom grönvita K/D-tjejerna fick åka hem med hela 0-13 i baken och ett producerat skott på mål...
- Ja, vad säger man efter en sådan här match? Vi vinner med 13-0 och ändå gör vi inte någon riktigt bra match. Det finns mycket som vi kan förbättra, säger tränaren Emma Westlund.
Bäva månde motståndarlagen...

Veronica "Lonkan" Söderström öppnade målskyttet i den nionde minuten, Erica Persson ökade på efter en kvart och i paus stod det 8-0.
I den andra halvleken spädde man på med fem bollar till men hade chanser för minst det dubbla. Men 13 fick räcka. Och man visade upp en provkarta på hur man gör mål. Nickmål efter hörnor och inlägg, genomlöpningar, kombinationsspel och distansskott.
Bakåt var man solida och släppte bara till ett skott mot Emelie Bergh och en hörna. Då skottet kom i samband med hörnan förstår ni att spelbilden var ensidig. Hade det varit ishockey hade man bara behövt spola den ena planhalvan.

Inte helt vanligt att man kan presentera TRE hattrickskyttar efter en match men i KIF svarade trion Erica Persson, Marlene Ejerås och Jenny Nordenberg för den bedriften.
– Vi hade inte förväntat oss en så här stor seger. En fantastiskt bra start på säsongen, säger Erica Persson.
– Alltid bra att få göra många mål så det inte låser sig, fyller Jenny Nordenberg på med.
– Vi kommer att fortsätta tåga på. Vi vill vinna alla matcher, säger Marlene Ejerås.

• Lokalfotbollen intervjuar Kovlands tre tremålsskyttar efter matchen

Kovlands IF - Krokom/Dvärsätts IF 13-0
2019-05-01 - 13:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Veronica Söderström (9), 2-0 Erica Persson (15), 3-0 Marlene Ejerås (25), 4-0 Marlene Ejerås (27), 5-0 Ida Markström (32), 6-0 Jenny Nordenberg (34), 7-0 Amanda Sevefjord (37), 8-0 Erica Persson (39), 9-0 Marlene Ejerås (48), 10-0 Marielle Bergman (54), 11-0 Jenny Nordenberg (64), 12-0 Jenny Nordenberg (80), 13-0 Erica Persson (81).
Domare: Fredrik Thelander (bra i lättdömd match)
Publik: 37
Matchfakta

Två mål i premiären för Linnéa Jensen. Två mål i premiären för Linnéa Jensen.

Kryss för IFK Timrå i premiären i kamratmötet med Östersund 2: "Inget lag värda att förlora"

(2019-04-28)

Linnéa Jensen målade dubbelt när kamrat-klubbarna IFK Timrå och IFK Östersund 2 kryssade i premiären på Jämtkraft Arena.
– En chansrik match där inget av lagen var värda att förlora, säger Timråtränaren Patrick Davis..


IFK Östersund 2 startade upp i tempo furioso i seriepremiären och det var bara för gästande IFK Timrå att hålla i hatten.
– Den första halvtimmen märktes att vi inte haft tillräckligt med träningsmatcher för vi hängde inte alls med, säger Timråtränaren Patrick Davis.
Under den perioden tog också hemmalaget ledningen då Ebba Sundström skruvade in en hörna direkt i mål.
Efter hand växte Timråtjejerna in i matchen och gjorde sista två tredjedelarna jämn och hann vända till ledning innan paus. Det var inget man kunde se efter den inledande halvtimmen...

Ett fantastiskt fint anfall från egna målvakten Malin Pettersson avslutades med att Jonia Henriksson serverade Linnéa Jensen öppet mål.
Timrå skulle även hinna ta ledningen innan paus. Agnes Söderberg slog ett perfekt högerinlägg mot den bortre stolpen där Linnéa Jensen dök upp med sin blonda kalufs och nickade in ledningsmålet.
– Inte helt rättvist att vi gick till pausvila i ledning men vi var effektiva när vi fick chansen och fick momentum efter kvitteringsmålet, säger Patrick Davis.

Direkt i inledningen av den andra halvleken prickade Jonia Henriksson insidan av kryssribban från en 3-1-ledning. Istället kunde förre Alnö- och Heffnersklubbanspelaren Engelina Nygren löpa sig fri på en lång boll från det egna försvaret och sätta 2-2.
Båda lagen gick sedan för ett avgörande och närmast var IFK Timrås Jonia Henriksson men hemmamålvakten Mathilda Klang svarade för en matchavgörande parad då mötet till slut slöt 2-2.
– En chansrik match där inget av lagen var värda att förlora. Tror båda lagen är nöjda med ett kryss. Skönt att seriespelande äntligen är i gång, säger Timråtränaren Patrick Davis.

Linnéa Jensen, Jonia Henriksson och Thelma Bergqvist tröttade ut Östersunds försvar med sina löpningar. Bakåt slet mittlåset Julia Edström och Desirée Öberg ont men framgångsrikt.

IFK Östersund 2 - IFK Timrå 2-2
2019-04-28 - 14:00 - Jämtkraft Arena
Mål: 1-0 Ebba Sundström (22), 1-1 Linnéa Jensen (37), 1-2 Linnéa Jensen (43), 2-2 Engelina Nygren (62).
Domare: Stefan Westberg
Publik: 87
Matchfakta

Emma Sjölén blev HK:s premiärmålskytt. Emma Sjölén blev HK:s premiärmålskytt.

Heffnersklubban närmast segern i premiären – Emma Sjölén målskytt

(2019-04-28)

Heffnersklubban inledde årets seriespel med att kryssa borta mot Brunflo.
Emma Sjölén gav det blå laget ledningen men hemmatjejerna kvitterade före paus.
I den andra halvleken var HK det bättre laget och hade bland annat ett ribbskott.
– Ja, nog låg vi närmast segern. Men det var en typisk premiärmatch där vi inte alls kommer upp i vår nivå, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz..


Heffnersklubban tog ledningen efter dryga kvarten på Åkreängs fabulöst dåliga konstgräsplan där bollen studsar och far som på betong. Emma Sjölén fick på ett bra skott utifrån efter en andravåg där bollen studsat ut till henne.
Hemmalaget Brunflo kvitterade i den 35;e minuten genom Johanna Sahlin sedan HK-tjejerna uppträtt passiva vid en hörna.
Resterande speltid förblev mållös även om Heffnersklubban hade ett skott i ribban och ett över från en knapp meter. Hemmalaget hade även dom några framstötar, dock utan att hota nämnvärt.
– Ja, nog låg vi närmast segern. Men det var en typisk premiärmatch där vi inte alls kommer upp i vår nivå. I och för sig på en svårspelad plan, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Olivia Åsberg var framåt på sin högerkant och Fanny Selin svarade för en bra försvarsinsats och skötte sig bra både som ytter- och mittback.

Brunflo FK - Heffnersklubbans BK 1-1
2019-04-28 - 14:00 - Åkreäng
Mål: 0-1 Emma Sjölén (16), 1-1 Johanna Sahlin (35).
Domare: Mohammed Alwal
Publik: 
Matchfakta

Det blev förlust i premiären för Kent Gustafssons Alnötjejer.. Det blev förlust i premiären för Kent Gustafssons Alnötjejer..

Det började i alla fall bra för Alnö i premiären mot Ope: "Men sedan bjöd vi på för mycket"

(2019-04-27)

Mira Hulinder gav Alnö en tidig ledning mot Ope i premiären.
Men därefter tog det roliga slut och jämtskorna vände till en fem-etta.
– Ope är ett bra lag men vi bjöd på lite för mycket idag, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.


Alnö inledde seriepremiären på bästa sätt. I den tionde minuten vann man bollen och den spelades upp till Mira Hulinder som rundade sin back och fick raka spåret mot målet och avslutade kliniskt.
Ledningen höll sig till halvtimmen då domaren blåste indirekt frispark inne i Alnös straffområdet efter ett bakåtspel till målvakten.
– Helt felaktigt då bollen rullade ner till vår målvakt efter en touch från deras spelare. Och naturligtvis gjorde dom mål på frisparken, suckade Alnös tränare Kent Gustafsson.

En olycka kommer sällan ensam heter det och nästan direkt kom även 1-2 efter ett motlägg som fick en märklig båge och tog vägen in i hemmamålet.
– Två tunga mål men jag tycker ändå att vi repar oss, säger Kent Gustafsson.
Men när 1-3 kom på ett distansskott i den andra halvleken var det rullgardinen ner.
– Tjejerna fick lite hängskallar efter det målet, erkänner Gustafsson.

Gästerna från Jämtland spädde därefter på med ytterligare två mål och åkte hem med en fem-etta och tre poäng.
– Ope är ett bra lag och förde spelet men vi bjöd på lite för mycket idag. Det märktes att vi spelat för få träningsmatcher under försäsongen då vi inte hade det rätta matchtempot. Men idag fick vi en nyttig genomkörare inför våra kommande matcher i serien, säger Gustafsson.
Ronja Johansson duktig i Alnömålet trots fem insläppta. Mittbacken Hanna Selin och Alva Johansson på mitten ska också ha beröm.

Alnö IF - Ope IF 1-5
2019-04-27 - 13:00 - Nya HK-vallen
Mål:  1-0 Mira Hulinder (9), 1-1 Rebecca Bill (31), 1-2 Felicia Jonsson (34), 1-3 Sandra Nilsson (61), 1-4 Karin Jonasson (74), 1-5 Felicia Jonsson (82).
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Inför seriepremiären:
Selånger 2:s målsättning: Utbilda och utveckla spelare till A-laget


(2019-04-26)

Selånger FK har två seniorlag i seriespel. A-laget i division 1 och andralaget i tvåan.
Selånger 2 är ett rent utvecklingslag där utbildning och prestation är viktigare än resultaten.
– Vår strategi är att utbilda och utveckla våra tjejer för förberedande seniorfotboll, säger en av lagets tränare, gamle GIF-backen, Ola Persson.


Selånger 2 är mer ett utvecklingslag än ett rent andralag där utbildning är viktigare än själva resultaten. Även om man givetvis vill vinna matcherna, men kanske inte till varje pris.
SFK 2 inleder seriespelandet mot Stöde den 1 maj och Lokalfotbollen ställde några frågor till en av lagets tränare Ola Persson.

Er målsättning i år? 
– Vår strategi är att utbilda och utveckla våra tjejer för förberedande seniorfotboll

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– En snabb och passningsorienterad  fotboll är vår ambition, vi kommer aldrig ha samma lag någon match men grunden är densamma!

Nöjd med truppen? 
–  Vi är jättenöjda med vår trupp.

Vad säger du om er försäsong? 
– Vi har kört på bra med både fysik och bra fotbollsträning så vi bör vara bra förberedda.

Har ni någon ung spelare som kan/kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på för publiken?
– Vi har en hel trupp med unga tjejer som är och blir intressant att följa framöver..

Någon spelare i dom övriga Medelpadslagen som du gärna haft i ditt lag, och varför?
– En spelare som för vår unga trupp hade varit intressant är Ida Markström i Kovland som hade kunnat visa vad som krävs för att kunna ta nästa steg!

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare? 
– Kovland för att de är det bästa laget! Därefter öppet.
 
Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Vi själva har en ambition att kunna utvecklas på ett bra sätt så vi har inte satt någon tabellposition som något mål!

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Alltid småskavanker och sjukdomar men vi är förberedda.

...och hur går det i premiären "hemma" på Nya HK-vallen mot Stöde den 1 maj?
– Vi hoppas på en bra start på serien så vi siktar naturligtvis på en seger.

Avslutningsvis, något i övrigt som är värt att nämna inför den säsongen när det gäller Selångers utvecklingslag?
– Att vi har en mängd talangfulla spelare som knackar på A-lagsdörren!

Fakta:
Selånger FK


Tränare: Ola Persson, Peter Norberg och Ulli Rudberg.
Nyförvärv (till F17-laget): Stina Kjellberg, Linnea Blomberg, Kerstin Blomberg, Martine Norqvist och Lana Saleh (Sundsvalls FF).
Förluster: Alexandra Karjel (Kovlands IF).

Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

Kovlands succéränaren Emma Westlund. Kovlands succéränaren Emma Westlund.

Inför seriepremiären:
"Tanterna" i Kovland stora seriefavoriter: "Vi spelar alltid för att vinna"


(2019-04-26)

Kovland är tillbaka i division 2 efter sin tvångsnedflyttning och förkrossande serieseger i den lokala damtrean.
Och dom rutinerade damerna är storfavoriter till att ta sin tredje raka serieseger 
– Vi spelar alltid matcher för att vinna, sedan får vi se hur långt det tar oss. Tror att årets serie blir jämn, säger succétränaren Emma Westlund.


Sedan Kovland åter plockade fram damfotbollen ur malpåsen 2015 har det blivit tre seriesegrar av fyra möjliga, en andraplats i division 2 2016 plus då en tvångsnedflyttning till division 3 Medelpad efter seriesegern i tvåan 2017 då man "straffades" för att inte ha ekonomi för spel i division 1 Norrland.
Nu är man tillbaka i tvåan efter en överlägsen serieseger ifjolårets lokala damtrea. 16 matcher gav lika många segrar och målskillnaden 147-2. Och då var det ett par w.o.-segrar som "bara" gav 3-0 i målskillnad. Dom båda insläppta målen kom efter straffsparkar. Överlägsenheten som synes total.
Lika överlägsna lär inte Kovlands damer bli i år även om man är stora favoriter att plocka hem serien så nykomlingar man är. I DM-finalen för ett par veckor sedan vann man över elitettanlaget Sundsvalls DFF. Med   6-1!

Emma Westlund tog över tränarpiskan efter sin far Anders ifjol, och det blev succé direkt. Nu är Anders tillbaka som assisterande till sin dotter i samband med comebacken i tvåan.
Lokalfotbollen kollade läget med Emma inför seriepremiären den 1 maj och ställde samma frågor som man gjort till dom övriga lokala division 2-tränarna. Alltid intressant att jämföra svaren.

Er målsättning i år? 
– Vi spelar alltid matcher för att vinna, det gör väl alla? Sen får vi se hur långt det tar oss. Tror att årets serie blir jämn.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– Vi har testat oss fram under försäsongen och kommit fram till vilket spelsystem vi kommer att ha. Vi vill alltid försöka knacka fin fotboll.

Nöjd med truppen? 
–  Vi är nöjda med lagbygget i år, fått dom nyförvärv vi velat ha och fått behållt stommen i fjolårets lag, vilket alltid är viktigt. Det är ett sammansvetsat gäng med mycket rutin.

Vad säger du om er försäsong? 
– Vore som sagt dumt att inte vara nöjd med vår försäsong, vi hade kanske önskat nån mer träningsmatch men fick bra matchning i DM genom att vi gick långt där.

Har ni någon ung spelare som kan/kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på för publiken?
– Vi har ju mest rutinerade spelare och dom unga spelarna vi har visar alltid framfötterna så jag tror på alla mina spelare, gammal som ung.

Någon spelare i dom övriga Medelpadslagen som du gärna haft i ditt lag, och varför?
– Dom vi ville ha har vi fått (skratt).

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare? 
– Krokom/Dvärsätt har alltid haft bra lag och tror dom kommer ligga i toppen. Tror serien blir jämn i år och det ska bli intressant att komma igång!
 
Och vilken placering tippar ni er själva på?
–  Vi spelar alla matcher för att vinna. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Ida Cöster har dragits med en fotskada en längre tid och ännu inte riktigt kommit igång. Sen har vi många som är småbarnsföräldrar och inte alltid kan vara tillgängliga. Men då får andra visa framfötterna istället.

...och hur går det i premiären hemma mot Krokom/Dvärsätt den 1 maj?
– Svårt att veta då jag inte har full koll på hur det gått för K/D på försäsongen men vi kliver in på planen för att ta tre poäng!

Avslutningsvis, något i övrigt som är värt att nämna inför den säsongen när det gäller Kovland-damerna?
– Njae, men det är väl inget speciellt, vi ska försöka fortsätta spela fin fotboll och behålla glädjen vi alltid haft i laget. Sen ska det bli kul att få chansen att vara med i svenska cupen även i år!

Fakta:
Kovlands IF


Tränare: Emma Westlund (2;a säsongen). Pappa Anders  är assisterande och Emelie Åkersten spelande ass.
Nyförvärv: Ida Markström, mb/imf (Sundsvalls DFF), Alin Bisping, fw (Umedalens IF, flyttar ner måndadskiftet maj/juni), Erica Persson, mf, Olivia Olofsson, yb/vymf, Emelie Berg, mv och Amanda Sevefjord, mf (IFK Timrå) och Alexandra Karjel (Selånger FK 2).
Förluster: Rosie Nilsson och Matilda Forslund, mv (IFK Timrå).

Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

Tränaren Patrick Davis tror på en bra säsong trots alla spelartapp. Tränaren Patrick Davis tror på en bra säsong trots alla spelartapp.

Inför seriepremiären:
IFK Timrå har tappat ett helt lag inför den här säsongen: "Vi har ändå en stark trupp"


(2019-04-26)

IFK Timrå har tappat elva tjejer inför den här säsongen. Ett helt lag alltså. 
Och det både unga talanger och rutinerade pjäser.
– Vi har ändå en stark trupp med bra mix, säger tränaren Patrick Davis, som gör sitt andra år i klubben.


IFK Timrå har tappat ett helt lag inför den här säsongen, elva spelare. Och det är både ett knippe talanger till SDFF:s F19, "färdiga" spelare till Selånger i division 1 samt ett antal rutinerade damer till Kovland. Dessutom försvinner veteranen Rosie Nilsson till Alnö.
Paradoxalt nog tror jag att IFK Timrå kanske blir minst lika bra som ifjol då man landade trea. Kovland är favoriter men bakom krigar IFK Timrå, Heffnersklubban och Ope om att komma "runners up".

Patrick Davis gör sin andra säsong som tränare i IFK Timrå och Lokalfotbollen pepprade honom med ett antal frågor inför premiären nu på söndag då man möter IFK Östersund 2 på bortakonstgräs.

Er målsättning i år? 
– Målsättningen i år är att spela en bra och utvecklande fotboll, vinna många matcher och skapa en bra lagkänsla, vilket redan är mycket bättre än förra året då det var mycket grupperingar i laget. När serien skall knytas ihop i september/oktober vill och hoppas vi att vi är med i racet om segern, men viktigast är att alla tjejer får en bra upplevelse under fotbollsåret 2019! 

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– Vi kommer spela en underhållande fotboll, som skall utveckla tjejerna att ta steg framåt i deras utveckling. 

Nöjd med truppen? 
– Vi är jättenöjd med truppen. Vi har en bra mix av de som spelat ett tag i Timrå, några nya som har kommit in och några yngre spännande spelare. 

Vad säger du om er försäsong? 
– Den har varit bra. Tjejerna har förberett sig på ett bra sätt, de har kört fys med vår fystränare Irma Nordmark och jobbat mycket på vår spelidé på fotbollsplanen. Om vi ser till träningsmatcherna och DM, som förövrigt är ett mycket bra inslag tidigt på säsongen av MFF, så har det gått upp och ner både prestations och resultatmässigt. Det känns naturligt att det är så på en försäsong, men nu är vi redo att ta tag i seriespelet! 

Har ni någon ung spelare som kan/kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på för publiken?
– Olivia Sundström, nummer 10, kommer att visa alla vilken duktig innermittfältare hon är. 

Någon spelare i dom övriga Medelpadslagen som du gärna haft i ditt lag, och varför?
– Vi hade gärna haft kvar kvartetten som gick till Kovland, Amanda Sevefjord, Olivia Olofsson, Erica Persson och Emelie Bergh. De kommer betyda mycket för Kovland och göra dom till ett klart bättre lag än de annars hade varit. Sedan hade vi gärna haft kvar Mikaela Jensen och Isabelle Forslund som gick till Selånger, plus Jennie Edström och Sara-Lee Sandrud som gick till SDFF. Men där får man bara acceptera att de ville byta till en högre division och elitklubb, så det är bara att önska dom stort lycka till. 

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare? 
– Kovland är storfavoriter, de har dammsugit Medelpad på duktiga, ”rutinerade” spelare med ett koncept som passar dem.  Utmanare blir Ope, det har en bra spelidé och grundtrygghet som kommer ge dem många poäng och Heffnersklubban med deras solida defensiv kommer också ge många poäng. 
 
Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Vi ska vara med och slåss om topplaceringarna, var vi hamnar får framtiden visa. 

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Vi har lite småskavanker här och där, plus att det blir svårt ibland för tjejerna att lägga livspuzzlet och få ihop fotboll, jobb, skola och fritid. Dom är ju inga heltidsspelare så man får acceptera hur det är. Viktiga är att tjejerna mår bra, annars är det svårt att prestera. 

...och hur går det i premiären borta mot IFK Östersunds andralag på söndag?
– Vi vinner en jämnmatch med 2-0. Det känns som om vi är laddade för att komma igång med serien nu, alla känns påslagna! 

Avslutningsvis, något i övrigt som är värt att nämna inför den säsongen när det gäller Timrå-damerna?
– Jag hoppas att det syns på matcherna att vi har väldigt kul tillsammans och att sammanhållningen är stark! 

Fakta:
IFK Timrå


Tränare: Patrick Davis (2:a säsongen, kom från Härnösands FF). * är assisterande.
Nyförvärv: Malin Pettersson mv (Alnö IF), Thelma Bergkvist, fw (Heffnersklubbans BK), Alicia Larsson, mv (Fränsta IK), Emma Granström, mf (Söråkers FF), Lisa Malby, ymf (comeback, senast Hällesåkers DIF samt Mica Löfgren, ymf/ytb (comeback, senast Sundsvalls DFF),,
Förluster: Sara Lee Sandrud, mv, Jennie Edström, b och Maja Winsa, fw (Sundsvalls DFF F19), Mikaela Jensen, fw, och Isabelle Forslund, b (Selånger FL), Erica Persson, mf, Olivia Olofsson, yb/vymf, Emelie Berg, mv och Amanda Sevefjord, mf (Kovlands IF), Rosie Nilsson, mf, och Matilda Forslund, mv (Alnö IF).

Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

Jonas Prytz, tränare. Jonas Prytz, tränare.

Inför seriepremiären:
Heffnersklubban laddar för toppstrid i år igen: "Vi har seriens bästa målvakt"


(2019-04-26)

Ifjol var Heffnersklubban "runners up" och var enda laget som lyckades lägga seriesuveränerna Härnösands SK på rygg.
– Vi har seriens bästa målvakt och vår målsättning är att fortsätta vara ett topplag, säger tränaren Jonas Prytz.


Heffnersklubban förlorade bara tre matcher ifjol och krigade länge i den absolutat toppen men till slut orkade man inte stå emot seriesuveränerna Härnösands SK. Men serietvåan var dom enda som lyckades besegra HSK i en minnesvärd match på Nya HK-vallen den 11 augusti med enda målet, inprickat av Johanna Broman.
Lokalfotbollen har varit frågvis och ställt några frågor till tränaren Jonas Prytz inför seriestarten.

Er målsättning i år?
– Fortsätta vara ett etablerat topplag

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– Vi kommer bygga vårt spel från en trygg försvarslinje och med seriens bästa målvakt (Frida Forslund, reds anm). Full fart framåt ska ge en offensiv fotboll.

Nöjd med truppen?
– Den känns bra, Har fått behålla en bra stomme med rutin och fyllt på med föreningens egna produkter samt ett nyförvärv med bra kvalitet.

Vad säger du om er försäsong?
– Försäsongen har varit lik tidigare säsonger så det känns bra.

Har ni någon ung spelare som kan/kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på för publiken?
– Tror många av våra yngre spelare kommer ta nästa kliv i sin utveckling. Vill dock inte nämna någon före en annan.

Någon spelare i dom övriga Medelpadslagen som du gärna haft i ditt lag, och varför?
– I så fall måste jag nog säga Ida Markström. En ledare med rätt attityd som skulle göra mer för fotbollen i Medelpad i ett lag med många unga spelare som befinner sig i början av sin karriär.

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare?
– Tror som de flesta att Kovland är storfavoriter till seriesegern.

Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Topp 3.

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Inget mer än vanligt

...och hur går det i premiären mot Brunflo FK borta i på söndag?
– Tror på en jämn tillställning.

Avslutningsvis. Något i övrigt som är värt att nämna inför den här säsongen när det gäller HK-damerna?
– Vi har inget lag i Damtrean i år utan slagit ihop träningsgrupperna. Vi har många nya yngre tjejer som ska spela ihop och vi har rullat på folk i träningsmatcherna och gett många chansen att prova på seniorspel
-

Fakta:
Heffnersklubbans BK


Tränare: Jonas Prytz (2:a säsongen den här sejouren). Lena Hamrin är assisterande.
Nyförvärv: Sara Khamis, fw, (SDFF F19) och Kristina Wiklander, fw (comeback efter skada, senast spel i IFK Timrå 2017).
Förluster: Engelina Nygren, mf/fw (IFK Östersund) och Thelma Bergqvist, fw (IFK Timrå).

Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

Anette Bergnan, tränare. Anette Bergnan, tränare.

Inför seriepremiären:
Stöde siktar på topp 3: "Och att vara obesegrade i hemmaborgen"


(2019-04-26)

I år har Stöde flyttat norrut och spelar i år i den mellersta Norrlandstrean tillsammans med fem andra Medelpadslag till skillnad mot ifjol då man blev utan kittlande derbyn.
– Målsättning med säsongen har vi satt till topp 3 med ett delmål att vara obesegrade på "hemmaborgen", säger tränaren Anette Bergman.


Ifjol lirade Stöde i division 2 Södra Norrland där man belade plats tio, dock hela 14 poäng bättre än nedflyttade IK Huge.
I år är det den mellersta Norrlandstrean som gäller för Anette Bergmans tjejer.
Anette som ställde upp och svarade på några frågor från Lokalfotbollen inför seriepremiären mot Selångers andralag på söndag.

Er målsättning i år?
– Målsättning med säsongen har vi satt till topp 3 med ett delmål att vara obesegrade på "hemmaborgen".

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– Vår förhoppning är att vara ett spelande lag som spelar oss igenom lagdelarna från utgångsyta, genom spelytorna upp till spelyta 3. Vi är fysiskt starka och vinner mycket på trånga utrymmen så vi vill hålla laget kort och kompakt.

Nöjd med truppen?
– Vi är mycket nöjda och vi har fått några nyförvärv som ser riktigt bra ut och en bred trupp på träning.

Vad säger du om att målsprutan Clara Högbom väljer att stanna i moderklubben och inte ta steget över till elitlaget Sundsvalls DFF som hon varit med och tränat och även matchat med nästan hela försäsongen?
– För oss betyder det såklart jättemycket att hon valde att vara kvar hos oss. Hon har dock haft fullt förtroende från mig om att byta till SDFF då det var jag som bad dem höra av sig igen inför denna säsong då hon ifjol tackade nej till att provträna ens. 

Vad säger du om er försäsong?
– Försäsongen har sett bra ut. Vi har haft kontinuitet i träning och en god träningsnärvaro. Vi bör vara fysiskt förberedda för att kliva in i seriespel. Det enda önskvärda hade väl varit några fler träningsmatcher för att få testa lite mer spelare i olika positioner då vi fått flera matcher inställda tyvärr.

Har ni någon ung spelare som kan/kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på för publiken?
– Definitivt våra unga målvakter som flyttats upp från ungdomsfotbollen, Urté Meskauskaite, född 01, och Linna Lindström, 02:a. Två riktigt bra målvakter som utvecklats enormt under försäsongen. Lisa Brandström Edlund (född 2004) som visar god teknik och spelförståelse kommer ta många kliv denna säsong.

Någon spelare i dom övriga Medelpadslagen som du gärna haft i ditt lag, och varför?
– Varför drömma om spelare i andra klubbar när jag kan koncentrera mig på de som är motiverade och vill spela i Stödetröjan? Jag är nöjd med dom spelare jag har.

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare?
– Kovland tar hem serien – behövs det ens en motivering? Dom har spelare med rutin för att lira i Elitettan eller ännu högre, nästan trist att så många spelare inte vill satsa längre men kul att de väljer att fortsätta lira boll och det ska bli en fröjd och utmaning att få möta dom. Utmanare till dom blir nog IFK Östersund 2 och kanske Heffnersklubbans BK.

Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Målet är topp 3 men helt klart beroende på om laguppställningen får vara någorlunda intakt och om vi får vara skadefria under säsongen.

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Vi har haft några långtidsskador som rehabtränat/tränar med bra motivation och i dagsläget är det ingenting som stör premiären nämnvärt.

...och hur går det i premiären?
– Självklart går vi för vinst i premiären, viktigt med en bra start på serien!

Avslutningsvis. Något i övrigt som är värt att nämna inför den här säsongen när det gäller Stöde-damerna?
– Otroligt roligt att vi har en så bred trupp då vi flyttat upp vårt äldsta flicklag och att vi dessutom kan ha ett lag i division 3 i år. Det känns extra kul med tanke på hur det ser ut i många klubbar på landsbygden nu, vi hoppas att detta bygger för framtida seniorlag på damsidan i föreningen. Att vi dessutom har tre riktigt duktiga målvakter i truppen är varje tränares dröm, känns jättekul med konkurrens även på den positionen.
-

Fakta:
Stöde IF


Tränare: Anette Bergman (3:e säsongen den här sejouren). Maria Brandström Edlund är assisterande.
Nyförvärv: Anna Edin (åter efter barnafödande), Johanna Aikio (närmast från Matfors IF men tidigare från Team Hudik), Miranda Strand (Fränsta IK) Patrik Sandström, målvaktstränare (egen produkt).
Förluster: Hanna Högbom, spelande tränare (uppehåll för barnafödande).

Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

Tränaren Kent "Gus" Gustafsson tror på sina unga Alnö-tjejer i år. Tränaren Kent "Gus" Gustafsson tror på sina unga Alnö-tjejer i år.

Inför seriepremiären:
Ett ungt Alnö har blivit ett år äldre – och bättre


(2019-04-26)

I helgen är försäsongen över och nu börjar allvaret för dom tio klubbarna i division 2 Mellersta Norrland, varav drygt hälften från Medelpad.
I vanlig ordning kommer Lokalfotbollen att presentera våra lokala lag - och börjar med Alnö IF vars unga lag nu blivit ett år äldre – och därmed bättre?
– Dom kommer fortsätta ta stora steg i sin utveckling, säger Alnös tränare Kent Gustafsson


Lokalfotbollen tog ett snack med tränaren Kent Gustafsson, eller "Gus" som Tottenhamsupportern kallas i folkmun.

Er målsättning i år?
– Den är att komma på den övre halvan i år. Vi har jättemånga unga och duktiga spelare men det gäller att vi inte drar på oss för många skador.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– Vi är ju inget fysiskt lag direkt, många små och unga spelare, men vi försöker spela en offensiv fotboll, där vi vill fylla på med mycket folk i anfallen. Vi har många snabba spelare som är duktiga i omställningsspelet och det kommer vi att försöka utnyttja.

Nöjd med truppen och varför/varför inte?
– Vi är ganska nöjda med truppen. Hade väl gärna kunnat ha någon fler lite äldre rutinerad spelare, men i övrigt ser det bra ut.

Vad säger du om er försäsong?
– Den har varit klart bättre än ifjol, så den är vi ganska nöjd med. Vi fick några träningsmatcher inställda så det känns som att vi hade behövt nån match till före serie starten.

Har ni någon ung spelare som kan/kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på för publiken?
– Vi har många unga spelare som är värda att hålla ett extra öga på, sen exakt vilka som kommer att få sina genombrott låter jag vara osagt...

Någon spelare i dom övriga Medelpadslagen som du gärna haft i ditt lag, och varför?
– Klart det finns många bra spelare i övriga lag som hade varit intressanta, men vi  fokuserar bara på dom vi har i vår trupp nu.

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare
– Kovland blir såklart stora favoriter, dom hade redan ifjol ett riktigt bra lag och har fyllt på med fler duktiga spelare till i år. Jag har svårt att se att nåt lag kan snuva dom på seriesegern. Platserna efter är lite svårare att tippa, men jag tror att Ope är dom som tar andra platsen men det känns väldigt jämnt mellan övriga lag.

Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Tippar att vi blir fyra.

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Till premiären saknar vi tyvärr våra två bästa målskyttar från ifjol som är bortresta, Zoe Tomley och Wilma Sundin. Sedan är tyvärr Frida Sandström i försvaret borta på grund av skada.

...och hur går det i premiären mot Ope IF i morgon?
– Svårtippad premiär, men jag säger 2-2.
-

Fakta:
Alnö IF


Tränare: Kent Gustafsson (2:a säsongen, kom från IFK Timrå). Assisterande är Morgan Sahlin (2:a säsongen).
Nyförvärv: Rosie Nilsson, mf, och Matilda Forslund, mv (IFK Timrå).
Förluster: Malin Pettersson, mv (IFK Timrå).

Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

Det blir inget spel i SDFF för Clara Högbom – väljer att spela kvar i moderklubben. Det blir inget spel i SDFF för Clara Högbom – väljer att spela kvar i moderklubben.

Helgens träningsmatcher: Ny skalp av Kovland och Clara Högbom kvar i Stöde – målade dubbelt direkt

(2019-04-15)

Kovland fortsätter imponera, Clara Högbom väljer fortsatt spel i Stöde och målade dubbelt mot Alnö plus att Isabelle Saarinen satte matchens enda fullträff när Heffneersklubben slog SDFF F19.

Kovland följde upp DM-segern mot SDFF med att vinna över division 1-lag Team Hudik under lördagen i en träningsmatch.
Det blir inget spel i SDFF för Clara Högbom och idag gjorde hon bägge målen för sitt Stöde när laget tog ikapp ett 0-2-underläge mot Alnö. 
Isabelle Saarinen satte Heffnersklubbans segermål mot SDFF F119.
Inga förlusteer således för våra division 2-lag i helgens träningsmatcher.

IF Team Hudik - Kovlands IF 1-3
2019-04-13 - 12:00 - Glysis Sparbanken Arena
Mål: 0-1 Jonna Wistrand (6), 0-2 Jenny Nordenberg (30), 0-3 Jenny Nordenberg (72), 1-3 Malin Jonsson (92).
Domare: Alexander Nordlund
Publik: 40
Matchfakta

Alnö IF - Stöde IF 2-2
2019-04-14 - 12:00 - Baldershovs IP Konstgräs
Mål:  1-0 Wilma Sundin (29), 2-0 Erika Engblom (35), 2-1 Clara Högbom (72), 2-2 Clara Högbom (85).
Domare: Filip Lundberg
Publik: 43
Matchfakta

Heffnersklubban - SDFF F19 1-0
2019-04-14 - 16:00 - Nya HK Vallen
Mål: 1-0 Isabelle Saarinen (44)
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 36
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Erica Persson nätade direkt för Kovland efter övergången från Timrå. Erica Persson nätade direkt för Kovland efter övergången från Timrå.

Helgens träningsmatcher för våra lokala division 2-lag – Kovland fortsätter att vinna

(2019-03-31)

Fyra av våra lokala lag i Damtvåan träningsmatchande i helgen.
Så här gick det: 


IFK Timrå - Bik SK 2-0
2013-03-31 - 14:00 - Timrå IP konstgräs
Mål: 1-0 ej inrapporterat ännu, 2-0 ej inrapporterat ännu.
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 
Matchfakta

Kovlands IF - Moheds SK 3-0
2013-03-31 - 15:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Erica Persson (66), 2-0 Marielle Bergman (70), 3-0 Amanda Sevefjord (83)
Domare: Elsa Wisting
Publik: 15
Matchfakta
Tränarkommentar:
Emma Westlund, Kovland:
– Det var spel mot ett mål, dom kom knappt över till vår planhalva men vi var tyvärr inte heller så effektiva när det gäller att sätta målchanserna! Men roligt att vårt nyförvärv från IFK Timrå, Erica Persson, fick göra mål i sin debut för oss. Och alla fick mycket speltid, vi vinner och det är alltid en bra känsla!

Heffnersklubban BK - Selånger FK 2 3-0 (2-0) 
2019-03-29 - 19:00 - Nya HK-vallen
Mål: 1-0 självmål, 2-0 Byaz Hesso, 3-0 Isabell Saarinen
Domare: Mimmi Damtew
Publik: 35
Matchfakta
Tränarkommentar:
Jonas Prytz, Heffnersklubban:
– Det var många sega och tunga ben efter SDFF-matchen i onsdags då vi fick slita hårt och löpa mycket utan boll. Men det var nyttigt med två matcher på kort tid. Mot Selånger var vi effektiva och fick rätt enkla mål. Vi var stabila bakåt och det enda vi släppte till var ett offsidemål på slutet och då ledde vi redan med 3-0. 

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Mira Hulinder nätade efter 15 sekunder – sedan tog det roliga slut för Alnö

(2019-03-23)

Trots Mira Hulinders ledningsmål redan efter 15 sekunder föll Alnö i tränings-matchen uppe på Balders konstgräs mot IFK Östersund 2 med 1-5.
– Vi inledde matchen med tio utespelare och tvingades avsluta den med bara sju, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.


Alnö kom till spel utan avbytare p g a av innebandymatcher och annat plus att man även drabbades av återbud under matchdagen.
Det hindrade inte att Mira Hulinder att sätta bortamålet i dallring redan efter 15 sekunder. Därefter tog det roliga slut. Allt eftersom matchen led råkade Alnö ut för skador och skavanker och på slutet hade man bara sju utespelare "vid liv" och Östersundskamraterna kunde gå ifrån i målprotokollet till en 5-1-victoria.
– Det var nästan en parodi på fotboll på slutet och det är svårt att försvara sig med tre-fyra spelare mindre, suckar Alnötränaren Kent Gustafsson.

Alnö IF - IFK Östersund 2 1-5 (1-2)
20190-3-23 - 14:00 - Baldershovs IP Konstgräs
Mål Alnö: Mira Hulinder
Domare: Mimmi Damtew
Publik: 23
Matchfakta
 
• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Tvåbarnsmamman Angelica Lindholm Forsell har inte glömt hur man målar. Tvåbarnsmamman Angelica Lindholm Forsell har inte glömt hur man målar.

Ronja i målet höll nere siffrorna när Alnö föll mot division 1-laget Selånger

(2019-03-09)

Selånger vann träningsmatchen mot division 2-laget Alnö.
Men "bara" med 4-0, mycket tack vare storspel mllan stolparna av 15-åriga Ronja Johansson.
– Vi kunde lika gärna blivit 10-0 men deras målvakt gjorde flera riktigt bra räddningar, berömmer veteranen och 1-0-skytten Angelica "Angen" Lindholm Forsell.


Selånger träningsspelade mot division 2-laget Alnö och vann, som väntat, med rätt klara siffror, 4-0.
Men ö-tjejerna stred på bra och släppte under den första halvleken bara till veteranen Angelica Lindholm Forsells mål efter kvarten spelad.
Emmie Björklund ökade på först i den 52:a minuten innan Julia Holmlund avslutade med dubbla nätkänningar sista tio minuterna.
– Vi spelade riktigt bra. Kunde lika gärna blivit 10-0 men vi var lite oskärpta i avsluten många gånger samt att deras målvakt (Ronja Johansson, reds anm) gjorde flera riktigt bra räddningar. Hon var superduktig!, säger 1-0-skytten "Angen".
– Vi hade tyvärr lite för många borta på sportlov så inget att säga om förlusten. Selånger hade det mesta av spelet, även om vi stod emot bra i första halvlek, så hade vi det jobbigare i andra då vi fick några skador. Vi fick till och med spela med tio spelare sista tjugo så Selånger kunde ha gjort några mål till men Ronja i målet gjorde några riktigt vassa räddningar, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.
– Vill ge hela vårt lag beröm idag och i Alnö fanns det många duktiga tjejer som kommer att synas i högre divisioner om några år, berömmer "Angen".
 
Selånger FK - Alnö IF 4-0
2019-03-09 - 16:30 - Np3 Arena
Målen: 1-0 Angelica Lindholm Forsell (15), 2-0 Emmie Björklund (52), 3-0 Julia Holmlund (79), 4-0 Julia Holmlund (87).
Domare: Domare: Mimmi Damtew
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Mica Löfgren med förflutet gör comeback och lir i Timrå. Mica Löfgren med förflutet gör comeback och lir i Timrå.

Hittat tillbaka till fotbollen igen: "En stor vinst!"

(2019-02-15)
Mica Löfgren, 21, och Lisa Mellby, 28, är två tjejer som hittat tillbaka till fotbollen igenefter några års uppehåll.
– Alla tjejer som vi kan förlänga den aktiva fotbollskarriären på är en stor vinst, säger IFK Timrås tränare Patrik Davis.

På söndag inleder IFK Timrå DM-gruppspelet i Nordichallen mot seriekollegan Heffnersklubbans BK. Under försäsongsträningen har två tjejer hittat tillbaka till fotbollen efter några års uppehåll.
– Ja, det är riktigt roligt att två tjejer väljer att börja spela igen och komma tillbaka till fotbollsfamiljen. Det är ju därför som vi håller på, att driva fotbollsrörelsen framåt i Sverige och ev lotsa några tjejer till högre höjder. Men i dom flesta fallen gäller det bara att ge tjejerna en bra utveckling, härlig upplevelse inom fotbollen och ett livslångt intresse. Av just den anledningen är det roligt att vi har två tjejer som har börjat igen, säger tränaren Patrik Davis, som går in på sin andra säsong hos Timråkamraterna.

Så här lyder en kort presentation av dem comebackande;
– Lisa Malby är en tjej som ursprungligen kommeer  från Göteborg och har spelat med klubbar där nere, senast Hällesåkers DIF 2015. 28-åringen är en hårt arbetande, konditionsstark spelare med en härlig vilja. Vi ser henne som en kantspelare som gillar att hota i djupled. Kommer bli ett farligt hot för motståndarna när hon får ordning på skottet, säger Patrik Davis.
– Mica Löfgren är 21 år och kommer ifrån Sundsvall, är fostrad i SDFF ungdomslag och  är en fighter som gillar att spela närkampsspel, duktig på att skydda boll och har en bra energi som redan smittat av sig i laget. Vi har inte riktig klart för oss än vilken position som passar Mica bäst, men det kommer växa fram med tiden, säger Patrick Davis.
Patrik fortsätter:
– Någonting som båda tjejerna ligger efter med är tekniken i olika moment, vilket inte är konstigt eftersom de inte har spelat på några år. Bara under Januari så har deras teknik blivit mycket bättre, så det är inte som vi oroar oss för. Men som sagt alla tjejer som vi kan förlänga den aktiva fotbollskarriären på är en stor vinst, så vi känner oss redan som vinnare!

Nyförvärv och spelarförluster i IFK Timrå:
In: Thelma Bergqvist, fw (Heffnersklubbans BK), Malin Pettersson, mv (Alnö IF), Emma Granström, mf (Söråkers FF), Lisa Malby, ymf (comeback, senast Hällesåkers DIF) och Mica Löfgren, mf (comeback, senast Sundsvalls DFF U).
Ut: Jennie Edström, b och Maja Winsa, fw (Sundsvalls DFF F19), Emelie Berg, mv och Amanda Sevefjord, mf (Kovlands IF), Rosie Nilsson och Matilda Forslund, mv (Alnö IF).

• Resultat, Matchfakta & Tabell
• Kommande matcher & Spelprogram

Rosie Nilsson har lämnat Timrå för Alnö och premiärspelar den 27 april. Rosie Nilsson har lämnat Timrå för Alnö och premiärspelar den 27 april.

Splittrad premiäromgång i division 2 – Alnö först ut av våra lokala lag

(2019-02-13)
Alnö IF är första lokala lag ut, av sex, när division 2 Mellersta Norrland kickar igång den 27 april då man tar emot Ope.
Premiäromgången avslutas med ett lokal-derby den 1 maj då Selånger FK:s andralag ställs mot Stöde IF.

Den 27 april är det avspark för division 2 Mellersta Norrland då Alnö tar emot Ope. En serie som i år innehåller hela sex lag från distriktet. Alnö IF; Heffnersklubans BK, IFK Timrå och Selånger FK 2 var med även ifjol medan Stöde IF är överflyttade från den södra Norrlandstvåan plus då Kovlands IF som vann den lokala damtrean i överlägsen stil.
Premiäromgången slutspelas den 1 maj med säsongens första derby, Selånger FK 2 - Stöde IF.

Så här spelas premiäromgången:
2019-04-27:
13:00 Alnö IF - Ope IF
2019-04-28:
14:00 Brunflo FK - Heffnersklubbans BK
14:00 IFK Östersund 2 - IFK Timrå
2019-05-01
13:00 Kovlands IF - Krokom/Dvärsätts IF
2019-05-02
00:00 Selånger FK 2 - Stöde IF

Omgång 2:
2019-05-04
00:00 Selånger FK 2 - Alnö IF
11:00 IFK Timrå - Brunflo FK
2019-05-05
14:00 Stöde IF - IFK Östersund 2
2019-05-06
19:00 Krokom/Dvärsätts IF - Ope IF
2019-05-07
19:00 Heffnersklubbans BK - Kovlands IF

• Resultat, Matchfakta & Tabell
• Kommande matcher

Anfallsduon Anna Edin och Clara Högbom splittras? Anfallsduon Anna Edin och Clara Högbom splittras?

Clara Högbom tränar med SDFF – men anfallskolle-gan Anna Edin är tillbaka

(2019-01-25)
Målhungriga Anna Edin gör comeback i Stöde IF efter barnafödande.
Samtidigt tränar anfallskollegan Clara Högbom med SDFF.
– Om det sedan leder till en övergång återstår att se, säger sportchefen AnnSofi Brännwall.


Alla medelpadslag i den mellersta Norrlandsserien

Ifjol var Stödes damer ensamma från distriktet i sin serie då man deltog i division 2 Södra Norrland.
I år blir det lir i den mellersta Norrlandstvåan med dom övriga Medelpadslagen.
– Det ska bli kul med en massa derbyn men det var både intressant och givande för oss ifjol att möta lag som man aldrig mött tidigare och nya resrutter, säger sportchefen AnnSofi Brännwall.
På spelarsidan har det inte hänt så mycket så här långt.
– Clara Högbom tränar med SDFF just nu. Om det sedan leder till en övergång återstår att se. Claras gamla anfallspartner Anna Edin är emellertid tillbaka i träning efter barnafödande. Det vore kul om Clara fick chansen i SDFF men samtidigt hoppas man på att vår duktiga anfallsduo får fortsätta lira ihop. Man är lite kluven där, säger AnnSofi Brännwall.


Två seniorlag i seriespel

På ledarsidan har Hanna Högbom tagit ett sabbatsår då hon pluggar till lärare. I hennes ställe kommer Maria Brandstorp Edlund. Maria kommer även att ansvara för vårt nystartade lag i lokala Damtrean. Ny är också Patrik Sandström på posten som målvaktstränare. Just nu jobbar vi på att hitta en lagledare och materialförvaltare till tjejerna, säger Brännwall.
Nytt för i år är alltså att man kommer att ha två seniorlag i seriespel.
– Vi har hela 40 tjejer i träning så därför startar vi upp ett andralag i trean som komplement till A-laget i tvåan. Detta för att ge så många som möjligt speltid och lotsa in dom yngre tjejerna i seniorfotbollen, säger AnnSofie Brännwall.

Thelma Bergqvist byter klubb i Damtvåan. Thelma Bergqvist byter klubb i Damtvåan.

IFK Timrå värvar målspottare från Heffnersklubban

(2019-01-23)
IFK Timrå värvar ung målspottare från seriekonkurrenten Heffnersklubban.
Det är 17-årige anfallaren Thelma Bergqvist som tar klivet över kommungränsen. 


Ifjol spottade Thelma Bergqvist in mål för Heffnersklubban, både i A-laget och andralaget i Damtrean.
Nu tar den 17-årige anfallaren steget över till seriekonkurrenten IFK Timrå.
"Det är med stor glädje vi kan meddela att Thelma Bergkvist valt att spela med oss under kommande säsong och är en snabb anfallare som blir svår för motståndarna att hålla koll på",, skriver klubben på sin facebooksida.

Ida Markström "varvar ner" i Kovland. Ida Markström "varvar ner" i Kovland.

Vilken drömvärvning, Kovlands IF – SDFF:s lagkapten Ida Markström väljer spel på Ånäsvallen

(2019-01-15)
Ida Markström väljer att lämna SDFF efter fem säsonger.
Ny klubb blir division 2-laget Kovlands IF och den meriterade mittbacken byter därmed Np3 Arenas konstgräs mot Ånäsvallens mer väldoftande naturdito.
– Vi får in en ledartyp och ännu mer rutin, säger tränaren Emma Westlund.


"Varvar ner" i Kovland efter elitspel i SDFF

Sundsvalls DFF:s lagkapten Ida Markström väljer att 25 år ung avbryta sin satsning på elitfotbollen. Något som ST-sporten var först med att avslöja för ett par dagar sedan.
– Jag jobbar heltid, spelar fotboll på heltid och ska försöka få ihop ett vardagsliv och det sociala livet. När man inte får så mycket tillbaka så har det till slut blivit att det inte ger lika mycket energi som man lägger på det, säger Ida Markström som alltså väljer att trappa ner efter sin kanske bästa säsong i karriären.
– Jag tycker att jag gjorde min bästa säsong i fjol. Och vi som lag gjorde det också bra. Vi var helt uträknade och vi gick ut och visade att de hade fel och lyckades säkra kontraktet rätt tidigt på säsongen. Det var skönt att kunna bevisa att de hade fel, säger mittbacken.
Men slutar helt med fotbollen? Nix! Istället fortsätter hon sin aktiva karriär i nyuppflyttade division 2-laget Kovlands IF.

Ida, som kom från IK Huge i Bomhus strax utanför Gävle, hann med fem säsonger i SDFF och har fotbollen i blodet. Pappa Anders var allsvensk målvakt i både Hammarby och Gefle och storebror Jacob är hockeykeeper i NHL.


Ännu mer rutin

Tränaren Emma Westlund är givetvis nöjd med sitt klassförvärv:
– Vi får in en ledartyp och ännu mer rutin, något man aldrig kan få för mycket av. Amanda passar in i vårt lag med hennes inställning och speltyp. Hon kommer även göra oss vassare på fasta situationer då hon är en otroligt duktig huvudspelare.
Lokalfotbollen har redan berättat om Alexandra Karjel, ung mittback från Selånger FK (scrolla ner en bit för artikel). Dessutom har duon Amanda Sevefjord och målvakten Emelie Bergh återvänt från IFK Timrå plus att Veronica "Lonkan" Söderström gör comeback.
– Lagbygget ser allt starkare ut, avslutar tränaren Emma Westlund nöjt.
2017 vann Kovlands damer division 2 Mellersta Norrland, men tackade som bekant nej till spel i ettan. Blev därför som "tack" tvångsnedflyttade till Medelpads lägsta serie. Där var man totalt överlägsna och vann rubbet, ofta med stora siffror. Som läget är nu finns det "risk" för ännu en seger i den mellersta Norrlandsserien. Åtminstone om man ser till spelartruppen.

Maiin Pettersson, målvakt från Alnö, och Emma Granström, mittfältare från Söråker, är klara för IFK Timrå. Foto: IFK Timrå.
Maiin Pettersson, målvakt från Alnö, och Emma Granström, mittfältare från Söråker, är klara för IFK Timrå. Foto: IFK Timrå.

IFK Timrå värvar duktig målvakt från seriekonkurrent och All Star-spelare från Söråker – plus tränarstaben intakt

(2019-01-03)
IFK Timrå har värvat den 22-åriga målvakten Malin Pettersson från seriekollegan Alnö IF och 20-årige mittfältaren Emma Granström från division 3-laget Söråkers FF, där hon efter säsongen blev uttagen till Lokalfotbollens All Star Team.
Klart är också att ledarstaben från 2018 fortsätter.


Identisk ledarstab som 2018

IFK Timrå har gjort klart med säsongens ledarstab. Och den är identisk med fjolårets, d v s Patrick Davis huvudtränare och Michael Wahlroos och Martina Grönlund som assisterande och ansvariga för andralaget i Damtrean.
Man har även förstärkt på spelarsidan. Från Söråkers FF kommer mittfältaren Emna Granqvist, som kom med i Lokalfotbollens All Star Teeam för Damtrean efter säsongen. "19 år. Kan ta vilken mittfältsroll som helst. Är en bollvinnare av rang tack vare sin fysik och teknik i närkamperna. Bra tillslag på bollen och utsökt i det längre spelet men avslutar även gärna själv från distans. Åtta mål på 13 matcher är ett bra facit". Så skrev Lokalfotbollen i höstas.


Modern målvaktstyp

Dessutom har 22-årige målvakten Malin Pettersson tagit klivet över från seriekollegan Alnö IF.
– Timrå lockade med att dom ska satsa på att avancera till division 1 i år, och det är en resa som jag gärna vill vara med på, säger Malin Pettersson.
Och om sina styrkor säger hon så här:
– Jag skulle väl säga att några av mina styrkor är att jag snackar mycket och jobbar långt ut för att hjälpa backarna, försöker vara positiv och stötta de andra.
Hon fortsätter:
– Jag hoppas nog på att kunna bidra med ett stabilt spel bakåt och hjälpa till så klubben och laget kan nå målet att vinna serien, avslutar den duktiga gårdvaren.


Tappat duo till SDFF:s F19-satsning

IFK Timrå har även tappat spelare. Målvakten Emelie Berg och Amanda Sevefjord har återvänt till Kovland och en annan duo, veteranen Rosie Nilsson och unga målvakten Matilda Forslund lämnat för Alnö IF.  Den unga talangfulla duon Jennie Edström och Maja Winsa värvats till SDFF:s F19-satsning.

Den unga vänsterfotade mittbacken Alexandra Karjel blev Kovlands första nyförvärv efter uppflyttningen till div 2. Den unga vänsterfotade mittbacken Alexandra Karjel blev Kovlands första nyförvärv efter uppflyttningen till div 2.

Ung mittback från Selånger första nyförvärvet för Kovland

(2018-12-11)
Kovland är redan igång med träningen för nästa säsong.
Och första nyförvärvet är klart inför comebacken i division 2.
– Ny i laget är Alexandra Karjel, en ung tjej som kommer från Selånger och är en vänsterfotad mittback, säger tränaren Emma Westlund.


Ung mittback från Selånger klar 

Kovlands damer preparerar redan inför den kommande säsongen i division 2 där man nästa år gör comeback efter tvångsnedflyttningen.
Dels är man redan igång med träningen och dels har man gjort klart med sitt första nyförvärv. 
– Vi är inne på tredje veckan nu och det är bra fart på träningarna, säger tränaren Emma Westlund.
Emma fortsätter:
– Ny i laget är Alexandra Karjel, en ung tjej som kommer från Selånger och är en vänsterfotad mittback. Det jag sett av henne på träningarna är att hon är en intressant spelare som vi redan sett en positiv utveckling på. Roligt att kunna bredda truppen med några unga tjejer.


Blückert slutar

Kovland  har några fler spelare på gång som det jobbas på och som man önskar vill ha Ånäsvallen som hemmaplan nästa år.
– Ja, vi har några som är och provspelar och hoppas få svar av dom inom snar framtid, säger Emma Westlund.
KIF ser ut att få behålla det framgångsrika laget från i år.
– Ja, i princip. Ett par bortfall har vi dock. Petra Blückert lägger tyvärr skorna på hyllan medan Felicia Högkvist fött barn, säger Emma Westlund.
Det ryktas även om en duktig tjej som flyttat hit söderifrån med meriter från spel i högre serier.

Klicka här för att läsa mer om Kovland på division 3 Medelpad, damer

• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

KIF-tränaren Emma Westlund följer med upp i tvåan. KIF-tränaren Emma Westlund följer med upp i tvåan.

Emma Westlund fortsätter – får pappa Anders som sidekick

(2018-11-25)
Kovlands damer var mer än överlägsna i årets damtrea.
Full pott i poängkolumnen och 147-2 i målskillnad.
– Vi har gjort en väl godkänd säsong men grämer mig över dom två insläppta målen, säger tränaren Emma Westlund, som fortsätter nästa säsong i tvåan.


147-2 i målskillnad och full pott i poängkolumnen, 48.
Kovlands "tvångsnedflyttade" damer var totalt överlägsna i årets damtrea.
Dom två insläppta målen på dom 16 matcherna kom bägge på straff.
Nästa år är KIF tillbaka i division 2 och vi får se om dom medvetet väljer att inte vinna serien den här gången för att undvika en ny tvångsnedflyttning till den lägsta lokala serien.
Största segern i år skrevs till 24-0 mot Matfors. I returen blev det bara 3-0 men det berodde på att MIF valde att lämna walk over...
Jämnaste matchen blev den sista mot IFK Timrå 2. Hemmalaget hade förstärkt med några A-lagsspelare från division 2 och det blev en riktigt bra fotbollsmatch som Kovland vann med 3-0.
– Årets bästa och roligaste match. Timrå bjöd verkligen på bra motstånd och vi var tvungna att ta fram vårt bästa, sade KIF-tränaren Emma Westlund i samband med avslutningen.


Div 3 Medelpad, damer 2018:
• Nyheter & Matchreferat
• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

TIDIGARE SÄSONGER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Erika Engblom gjorde två av Alnös mål borta mot Krokom/Dvärsätt. Wilma Sundin (3) och Zoe Tomley svarade för dom övriga målen vid 6-1-segern. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Erika Engblom gjorde två av Alnös mål borta mot Krokom/Dvärsätt. Wilma Sundin (3) och Zoe Tomley svarade för dom övriga målen vid 6-1-segern. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.