NYHETER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Medelpadslag i div. 2 Mellersta Norrland 2018:
Alnö IF, Heffnersklubbans BK, IFK Timrå, Kovlands IF, Selånger FK 2 och Stöde IF.

Omgång 17:

Resultat, Matchfakta & Spelprogram

2019-09-21:
13:00 Alnö IF - Kovlands IF 0-5
13:00 IFK Timrå - Stöde IF 2-1
13:00 Ope IF - Brunflo FK 6-1
2019-09-22:
14:00 Krokom/Dvärsätts IF - IFK Östersund 2
2019-09-23:
19:00 Heffnersklubbans BK - Selånger FK 2

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Marlene Ejerås var rena Duracellkaninen i Kovlands seger mot Alnö. Marlene Ejerås var rena Duracellkaninen i Kovlands seger mot Alnö.

Rutinmässig 5-0-seger för Kovland mot Alnö: "Många slitna efter cupmatchen"


(2019-09-21)
Kovland hade svårt att ladda om efter onsdagens cupmatch mot Umeå IK.
Men ett ungt Alnö kunde som väntat inte hota utan KIF-damerna vann en rutinmässig 5-0-seger på Släda IP.
– Det var många slitna kroppar idag, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Det var många stela kroppar och ben i Kovland efter det tuffa cupmötet mot Elitettanlaget Umeå IK i onsdags.
Men det hindrade inte KIF-damerna att gå ut och göra jobbet på Släda IP där det unga och orutinerade hemmalaget Alnö slet och kämpade mot övermakten. Jenny Nordenberg satte 0-1 efter dryga tio minuter. Jonna Wistrand satte därefter två fullträffar på varsin sida om halvtimmen.
Alnö lade sig inte på rygg utan spelade upp sig något och visade allt mindre respekt för de namnkunniga motståndarna efter pausvilan men kunde inte hindr Marlene Ejerås från att göra 0-4 i den 57:e minuten. I matchens slutskede fastställde Ida Markström segersiffrorna till 5-0 i Kovlandsfavör och den sjuttonde segern av lika många möjliga var bärgad. Nu väntar bara avslutningen mot serietvåan Ope, Kan jämtskorna sätta en käpp i hjulet för Kovlands perfekta tabellrad?


Tränarsnack: 
– Vi var dubbelt så bra den här gången gentemot förra mötet med Kovland som slöt 0-10. Vi gör det bra under de förutsättningar som vi har, vi möter ändå seriens och Medelpads bästa lag. Flera av tjejerna höjde sig i andra och visade inte lika stor respekt utan vågade mer vilket var kul att se, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.
– Det var många slitna kroppar efter Umeåmatchen i onsdags och svårt att motivera oss efter den urladdningen som var både fysisk och mental. Vi förde det mesta av spelet på deras planhalva och vinner ändå med 5-0 tack vare att vi är tyngre än dem och har mycket mer rutin, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Bäst på plan:
Alnös mittbacksduo Emma Pettersson och Hanna Sahlin fick slita ont men gjorde det mycket bra. Ida Gustafsson på det centrala mittfältet visade också gott gry.
I Kovland var Marlene Ejerås rena Duracellkaninen i vanlig ordning och löpte över stora ytor i 90 minuter och även hamnade i målprotokollet.

Alnö IF - Kovlands IF 0-5
2019-09-21 - 13:00 - Släda IP
Mål: 0-1 Jenny Nordenberg (12), 0-2 Jonna Wistrand (27), 0-3 Jonna Wistrand (32), 0-4 Marlene Ejerås (57), 0-5 Ida Markström (89).
Domare: Jan Söderlund
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Linnea Jenssens två mål vände till Timråseger. Linnea Jenssens två mål vände till Timråseger.

Linnéa Jensens dubbel vände till Timråseger hemma mot Stöde och bröt trist svit


(2019-09-21)
Efter fem raka förluster fick IFK Timrå åter smaka på segern sötma.
Detta efter att ha vänt 0-1 hemma mot Stöde till seger efter två mål av Linnéa Jensen och Malin Petterssons storspel mellan stolparna.
– På slutet var det många trötta tjejer men vi orkade hålla undan och ta en efterlängtad seger, säger Timråtränaren Patrick Davis.


IFK Timrå löste Stödes höga press på ett bra sätt under den första halvleken men hade svårt att omsätta sina anfall i vassa lägen. Stöde var närmast mål med en stolpträff men 0-0 speglade nog ändå den första halvan rätt bra.
I andra fick gästerma mer tryck på hemmalaget men det var på en stickare mellan mittbackarnna som Clara Högbom på sitt karaktäristiska sätt sprintade sig fri och satte Stödes ledningsmål tidigt i den andra halvleken.
Gästerna hade därefter flera bud på utökning men då klev hemmakeepern Malin Pettersson fram som en gäckande skugga för Stöde och tog allt.
Ett allt mer tröttnande Timrå verkade få utomjordisk kraft och energi när Malin höll dem kvar i matchen och Jonia Henriksson kunde frispela Linnéa Jensen till 1-1 i den 71:a minuten.
Med tio minuter kvar vann Linnéa Jensen en duell med en Stödeförsvarare och kunde från nära håll klämma in segermålet mellan målvakten och stolpen.
De sista minuterna gick hemmalaget formligen på ångorna men lyckades hålla undan och bryta sin trend på fem raka "torskar".


Tränarsnack: 
– Stöde satte hög press på oss i första men vi visade mod och kunde spela oss ur och gå till anfall. Tyvärr har vi fortfarande svårt att göra mål så det var mållöst i paus. I andra var vi darriga, speciellt efter deras ledningsmål men då klev vår målvakt Malin Pettersson fram och räddade oss kvar i matchen. Vi hämtade vatten långt nere i brunnen idag då vi fick två tidiga skador och bara två avbytare men vi lyckades kämpa till oss en kvittering och sedan ett segermål. På slutet var det många trötta tjejer men vi orkade hålla undan och ta en efterlängtad seger, säger Timråtränaren Patrick Davis.
(väntar på återkoppling från Stöde)

Bäst på plan:
Många var duktiga i Timrå men bästa betygen till mittbackarna Desirée Öberg och Emelie Brundin, spelskickliga Olivia Sundström, Ella Alm och Sofia Hedlund på mitten samt Malin Pettersson mellan stolparna.  

IFK Timrå - Stöde IF 2-1
2019-09-21 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Clara Högbom (49), 1-1 Linnéa Jensen (71), 2-1 Linnéa Jensen (80).
Domare: Henrik Olsson
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Annina Wede gav Umeå ledningen här på bilderna. Men Kovland kom igen och kvitterade och höll förlängningsläge till tio minuter in i andra då Elitettans ledarlag gjorde två snabba och kunde gå ifrån till en 6-2-seger. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Marielle Bergman löpte många mil på sin vänsterkant i cupmatchen mot Umeå. Marielle Bergman löpte många mil på sin vänsterkant i cupmatchen mot Umeå.

Svenska Cupen:
Kovlands damer stod emot Elitettanledarna Umeå en dryg halvlek i Svenska Cupen: "Orken tröt"


(2019-09-18)
Kovlands saga i Svenska Cupen är all.
Men efter den första halvleken kändes det som om rekordpubliken skulle få vara med om en jätteskräll.
Men i andra halvlek lade Elitettans ledarlag Umeå IK i en högre växel och kunde gå från 1-1 till en 6-2-seger.
– Det var jättekul att få mäta sig med ett så här pass bra lag och se vad man står, säger kantspelaren Marielle Bergman.


Umeå inledde cupmatchen bestämt och visade vilket av lagen som var på väg upp i Damallsvenskan och efter tjugo minuter kom också ledningsmålet sedan Kovland tappat boll i uppspelsfasen och åkt på en omställning som avslutades med att en fri Anina Wede kunde sätta bollen sedan hon fått en fin skarv.
Kovland ruskade bara av sig motgången och gick till motattack. Ida Markström har en nick  över i kamp med gästernas målvakt innan hon strax därpå drar på från 30 meter med vänstern och bollen sitter perfekt i krysset. 1-1 och stort jubel från rekordpubliken.
Jenny Nordenberg är nära att ge KIF-tjejerna ledningen men skottet hamnade i burgaveln på utsidan. Andra halvan av halvleken är Kovlands och division 2-laget känns närmare 2-1 än det gamla storlaget.

Kovland inleder optimistiskt i andra men tio minuter in kommer en djupledsskarv till en synes offsidelöpande Elin Nilsson, som avslutar kliniskt. 
Kovland rustade återigen av sig motgången och vaskar fram en bra chans efter en hörna där det luktade straff innan Umeåkeepern Agnes Granberg  kunde greppa bollen uppe vid ribban ovanför mållinjen.
I kontraanfallet därpå dribblade Anina Wede förbi en hemmaförsvarare och satte ett vinkelskott via Emelie Bergh. 

Målet gjorde att Kovland började trampa allt mer luft samtidigt som ett passningsskickligt Umeå fick större ytor att spela på och siffrorna rann iväg till 1-6 efter ett par vackra mål innan Jonna Wistrand vackert kunde frisera nederlaget till 2-6 efter hon fläkt sig och styrt in ett högerinlägg.
– Det var jättekul att få mäta sig med ett så här pass bra lag och se vad man står. Vi visade lite stor respekt för dem i början men sedan tycker jag vi spelar upp oss och gör en jättebra första halvlek. I andra orkade vi inte längre stå emot dem  och de kunde göra några mål. Men vi visade att vi aldrig ger upp och får också till ett andra mål, säger kantspelaren Marielle Bergman.

Tränarsnack:
– Vi gör en bra match och att vi inte orkar stå emot i 90 minuter är inget att säga om. Vi gör en fantastiskt bra första halvlek då vi ett tag till och med pressar ett lag som är på väg upp i Damallsvenskan. På den här nivån blir man straffade vid minsta lilla misstag. Vi är jättenöjda med den här resan tjejerna gjort i år. Först seriesegern och sedan vår insats i cupen där vi slår ut två division 1-lag och spelar jämnt med Umeå i nästan en timme, säger tränaren Emma Westlund och assisterande trämaren. pappa Anders.

Bäst på plan:
Hela laget ska ha beröm för sin kollektiva kämpainsats men ett extra plus för Ida Markström, Marielle Bergman, Jonna Wistrand och Emelie Birgersson.

Video:
• Se höjdpunkter fråm matchen

Kovlands IF - Umeå IK FF 2-6
2019-09-18 - 19:30 - NP3 Arena
Mål: 0–1 Anina Wede (20), 1–1 Ida Markström (26), 1–2 Elin Nilsson (54), 1–3 Anina Wede (58), 1–4 Johanna Nyman (68), 1–5 Ebba Åberg Zingmark (78), 1–6 Wilma Öhman (84), 2–6 Jonna Wistrand (90+1).
Domare: Camilla Friberg
Publik: 1 007 (inkl. förköp, men 450 åskådare på plats)
Matchfakta


• Resultat, matchfakta Svenska Cupen

Kovlands målvakt Emelie Bergh har haft det ganska lugnt mellan stolparna i vissa matcher. Så lär det icke bli i afton... Kovlands målvakt Emelie Bergh har haft det ganska lugnt mellan stolparna i vissa matcher. Så lär det icke bli i afton...

Svenska Cupen:
Förra storlaget Umeå IK väntar för Kovland i Svenska Cupen ikväll: "Utmaning"


(2019-09-18)
Anrika Umeå IK är på tillbaka till Damallsvenskan.
Ikväll ställs det forna storlaget mot Kovland i S venska Cupens tredje omgång.
– Snacka om utmaning, säger Kovlands assisterande tränare Anders Westlund.


Kovland är redan klara segrare i division 2 Mellersta Norrland.
Och efter att ha slagit ut division 1-lagen Team Hudik och IFK Östersund med klara siffror väntar nu förra storlaget, och nuvarande ledarna av Elitettan, Umeå IK i Svenska Cupens tredje omgång.

Har ni någon chans?
– Ja, vi går aldrig ut till match i tron att vi ska förlora. Inte ens idag då vi möter det bästa laget vi någonsin mött. Men visst, snacka om utmaning, säger Kovlands assisterande tränare Anders Westlund.

Och är det någonting som Kovland inte har någon större vana över så är det att förlora fotbollsmatcher. Senast man förlorade en seriematch var i division 2-premiären borta mot Krokom/Dvärsätt den 1 maj 2017. Dessförinnan var det den 22 augusti 2016 då Gefle IF kom, sågs och segrade på Ånäsvallen. Det blev visserligen en förlust även ifjol, men det var i Svenska Cupen och först efter både förlängning och straffar mot IFK Östersund. Ett Östersund som man alltså tog revansch på i år.
Under både 2018 och i år har det blivit idel segrar, 32 matcher och osannolika 247-6 i målskillnad!

Fina siffror, men idag går ni knappast ut som favoriter?
– Nej, det här blir nog första gången vi får slå ur underläge. Lite ovant att gå ut som "underdogs". Det här kommer att bli en rolig match för både oss ledare och spelare och lite grädde på moset efter seriesegerna så här i slutet av säsongen, säger Anders Westlund.

Vad krävs för att ni ska kunna göra en jämn match?
– Att vi vågar gå ut och ha roligt och spela vårt spel så långt det går. Med tanke på motståndet har vi gjort några justeringar men inte mycket. Vi måste spetsa till allt som vi gjort bra tidigare ännu mer. Umeå leder ju Elitettan och håller närmast Damallsvensk klass så det blir ingen enkel uppgift.

Finns det NÅGONTING som talar för er?
– Att vi är ett gäng vinnarskallar som hatar att förlora plus att vi har ett par spelare som varit på den här nivån. Vår största akilleshäl är väl att de har den dubbla träningsmängden mot för oss.

Och hur slutar det?
– Måste jag tippa? Ja, jag tror vi skräller och går vidare till Svenska Cupens gruppspel i vinter och vinner med 2-1, avslutar en optimistisk Anders Westlund.


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 16:

Resultat & Matchfakta

2019-09-14:
13:00 IFK Timrå - Alnö IF 0-1
14:00 Brunflo FK - Kovlands IF 0-9
2019-09-15;
14:00 Selånger FK 2 - Krokom/Dvärsätts IF 2-1
17:00 Stöde IF - Heffnersklubbans BK 0-1
2019-09-16:
19:00 IFK Östersund 2 - Ope IF 1-1

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

För andra matchen på raken sköt Sara Khamis segern till Heffners-klubban. För andra matchen på raken sköt Sara Khamis segern till Heffners-klubban.

Heffnersklubban staplar    1-0-segrar – idag i derbyt borta mot Stöde


(2019-09-15)
1-0 mot AlnÖ, 1-0 mot Timrå och nu 1-0 mot Stöde.
Heffnersklubban staplar 1-0-segrar på hög.
Och dessutom var det här målvakten Frida Forslunds fjärde raka nolla.
– Jag har sagt det tidigare, men det finns inget skönare än 1-0-segrar, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz


För tredje gången på raken vann Heffnersklubban sin match med 1-0. Denna gång på Stöde IP. Gästerna hade flyttat upp Sara Khamis i anfallslinjen och var ytterst nära att ge Heffnersklubban ledningen i den tjugonde minuten men skottet strök stolpens utsida. Ett par minuter senare provade Sara skott från 21 meter och bollen satt perfekt i Ida Sperrings högra vänstra kryss.
Därefter blev det mest spel mellan straffområdena, typ "volleybollfotboll", och de gånger det slank igenom något var målvakterna Ida Sperring och bortalagets Frida Forslund på alerten. Frida som därmed höll sin fjärde raka nolla!


Tränarsnack: 
– Heffnersklubban var snabba att sätta hög press på oss och vi blev stressade. Samtidigt försvarade de sig bra bakåt och spelade fysiskt. Vi hade svårt att hinna fylla på framåt och med bara två anfallare mot deras fyra snabba försvarare kom vi till korta. Vi kom runt på kanterna några gånger men våra inlägg plockade deras målvakt ner som mogna äpplen, säger Stödes tränare Anette Bergman.
– Jag har sagt det tidigare, men det finns inget skönare än 1-0-segrar. Vi har ju en mycket bra defensiv men svårare att göra mål. Var faktiskt lite orolig före matchen då vi bara hade en avbytare då vi har många borta. Men vi ändrade om lite i laget och Sara Khamis fick spela forward. Ett bra drag då det var hon som gjorde vårt segrmål, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Bäst på plan:
Sanna Pålsson i Stödes mittförsvaret var i vanlig ordning en stabil pjäs.
På mitten fördelade Emilia Johansson bollar på ett bra sätt.
I Heffnersklubban ska hela backlinjen med Sandra Nilsson som kapten för skutan premieras extra.

Stöde IF - Heffnersklubbans BK 0-1
2019-09-15 - 17:00 - Stöde IP
Mål: 0-1 Sara Khamis (23)
Domare: Krister Sandin
Publik: 100
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Selångers stortalang Frida Olsson nätade mot K/D. Selångers stortalang Frida Olsson nätade mot K/D.

Matchen fick flyttas till Nya HK-vallen – Selånger vann ändå mot K/D


(2019-09-15)
Selånger 2 fick spela hemmamatchen mot Krokom/Dvärsätt på Nya HK-vallen.
Efter fint spel och två vackra mål under den första halvleken kunde man i den andra hålla undan och vinna med uddamålet.
– Tycker ändå vi vinner rättvist, säger tränaren Stefan Wickström.


Selånger IP var inte spelbar och därför flyttades mötet med Krokom/Dvärsätt till Nya HK-vallens konstgräs.
Selånger 2 fick en praktstart då Johanna Hallberg pricksköt 1-0 från kanten. Efter dryga halvtimmen fick jättetalangen Frida Olsson bollen och i fart rundade hon K/D-målvakten innan hon rullade in 2-0.
I den andra halvleken tog gästerna över något och med tolv minuter kvar reducerade Emilia Persson. 
Slutet blev nervigt men Selånger 2 kunde hålla undan och ta hem en skön trea. Vinsten till trots kommer SFK 2 att åka ur tvåan då A-laget kommer ner i den här serien nästa år efter en tung säsong i Norrlandsettan. Samma klubb får nämligen inte ha två lag i samma division.


Tränarsnack: 
– Stabil första halvlek där vi gör två fina mål. Något svagare andra halvlek där vi tillåter K/D att få mer att säga till om. Tycker ändå vi vinner rättvist, säger tränaren Stefan Wickström.

Bäst på plan:
Stark comeback av Vilma Gustafsson som imponerade.
Även Alicia Holmberg var värd en extra blomma i ett för dagen duktigt Selånger 2. 

Selånger FK 2 - Krokom/Dvärsätts IF 2-1
2019-09-15 - 14:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Johanna Hallberg (4), 2-0 Frida Olsson (31), 2-1 Emilia Persson (78).
Domare: Johan Skyttberg
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lagkaptenen Ida Markström nickade in mål nummer 100 för Kovland. Lagkaptenen Ida Markström nickade in mål nummer 100 för Kovland.

Alin Bisping gjorde fem mål i den första halvleken – men Ida Markström satte Kovlands mål nummer 100


(2019-09-14)
Alin Bisping prickade in hela fem bollar under den första halvleken borta mot Brunflo.
En halvlek som slutade 8-0 till Kovland!
Efter pausvilan verkade krutet blött och enda målet nickade lagkaptenen Ida Markström in – Kovlands ett hundrade mål i serien i år!


Kovland lirade fin och vägvinnande fotboll under den första halvleken och ledde i paus med hela 8-0 borta mot Brunflo efter fem mål från Alin Bisping. Det var också Alin som öppnade målskyttet redan i matchens första minut.
I den andra halvleken var det fina spelet som bortblåst och enda fullträffen nickade lagkaptenen Ida Markström in.
Och det var inte vilket mål som helst, utan Kovlands mål nummer 100 i årets serie!
Nu väntar en betydligt svårare uppgift på onsdag då topplaget i Elitettan och forna storlaget, Umeå IK, kommer på besök i Svenska Cupens tredje omgång. Matchen går av stapeln på NP3 Arena då Ånäsvallen saknar belysning. Kliver Kovland fram som "jättedödare" ännu en gång?


Tränarsnack: 
(väntar på återkoppling från Kovland)

Bäst på plan:
Alin Bisping gjorde fem mål under den första halvleken för Kovland. En starkt bedrift bara det.

Brunflo FK - Kovlands IF 0-9
2019-09-14 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Alin Bisping (1), 0-2 Jenny Nordenberg (21), 0-3 Alin Bisping (23), 0-4 Alin Bisping (29), 0-5 Marlene Ejerås (30), 0-6 Alin Bisping (31), 0-7 Alin Bisping (33), 0-8 Veronica Söderström (42), 0-9 Ida Markström (63).
Domare: Jens Östlund
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Rosie Nilsson avgjorde derbyt mot sitt gamla lag. Rosie Nilsson avgjorde derbyt mot sitt gamla lag.

Rosie Nilsson avgjorde derbyt mot sina forna lagkamrater


(2019-09-14)
Det blev målfattigt i derbyt mellan IFK Timrå och Alnö.
Matchens enda målskytt blev Rosie Nilsson som stötte in en stolpretur efter en frispark i slutet av den första halvleken.
Rosie som därmed avgjorde mot sitt gamla lag.
Var det någon som påstod att "släkten är värst"?


Tränarsnack: 
– Återigen en sur uddamålsförlust men vi spelade grym fotboll första 42 minuterna i matchen men kunde inte omsätta det fina spelet i mål. Istället kunde de göra 0-1 efter en frispark och stolpretur där vi var lite för passiva. I andra blev vi lite trötta och hade svårt att sätta tryck på Alnö. Kanske borde vi kunnat göra något mål på någon av våra många hörnor. Är ändå rätt nöjd med spelet och våra tre "03:or" på mitten gjorde det bra, säger Timråtränaren Patrick Davis.
– En tät och jämn match där Timrå börjar bäst, men där vi tar över efter cirka halvtimmen och tar också ledningen i slutet av halvleken. En ganska chansfattig match som vi vinner rättvist, säger Alnös tränare Kent Gustafsson..

Bäst på plan:
"03:orna" på Timrås mittfält, Nova Reis, Olivia Sundström och Ella Alm, gjorde en kanonmatch.
Rosie Nilsson både bäst i Alnö och på planen.

IFK Timrå - Alnö IF 0-1
2019-09-14 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Rosie Nilsson (43)
Domare: Elin Lundberg
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 15:

Resultat & Matchfakta

2019-09-07:
13:00 Alnö IF - Brunflo FK 5-0
13:00 Kovlands IF - IFK Östersund 2 12-0
14:00 Krokom/Dvärsätts IF - Stöde IF 1-4
17:30 Ope IF - Selånger FK 2 10-0
2019-09-11:
19:00 Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 1-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Straffskytten sara Khamis avgjorde derbyt. Straffskytten sara Khamis avgjorde derbyt.

Ännu en 1-0-seger för Heffnersklubban – Sara Khamis straffade Timrå


(2019-09-11)
Heffnersklubban vann i förra omgången derbyt mot Alnö med med matchens enda mål.
Ikväll blev det onyå 1-0 i ett derby, denna gång mot IFK Timrå. Sammar resultat som i våras således.
Segerskytt blev Sara Khamis som satte en straff efter hands i den 28:e minuten i en annars ganska händelsefattig match sett till målchanser utan det var mest fysiskt spel på mittplan. Närmast ytterligare en fullträff var hemmalaget när Felicia Andersson var igenom i den andra halvleken.
Heffnersklubban befäster därmed sin tredjeplats i tabellen.


Tränarsnack:
– Åter ett tätt intensivt derby mot Timrå, trots att vi inte når upp till nivå idag på vårt spel så vinner vi årets andra match mot Timrå med 1-0, ruskigt skönt. Uddamålsssegrar är de skönaste att ta hem, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz som även var mycket nöjd med lagets tredje hållna nolla på raken.
– En tät match med mycket kamp på mitten som tyvärr för vår del avgjordes på en straff i första halvlek efter en hands. Vi gick in i andra halvlek med bra inställning och kämpade tappert, men vi fick dock inte något riktigt bra tryck på Heffnersklubban som försvarade sig bra, säger Timråtränaren Patrick Davis.

Bäst på plan:
Heffnersklubbans bästa för dagen var mittbacken Sandra Nilsson som stängde till därbak med skicklighet och pondus.
Jämnt överlag i IFK Timrå.

Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 1-0
2019-09-11 - 19:30 - Nya HKrvallen
Mål: 1-0 Sara Khamis (28, straff).
Domare: Birile Elias
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Opes Rebecca Billl gjorde fyra mål och har nu totalt nätat 22 gånger. Opes Rebecca Billl gjorde fyra mål och har nu totalt nätat 22 gånger.

Selånger 2:s unga lag maktlösa mot serietvåan Ope – föll med tvåsiffrigt


(2019-09-07)
Det unga Selånger 2-laget hamnade i underläge redan i den tredje minuten borta mot serietvåan Ope.
Innan matchen var över hade jämtskorna prickat in tio bollar, varav fem på en dryg kvart i den andra halvleken.
Rebecca Bill var målhungrigast och prickade in fyra av dem.


Ope IF - Selånger FK 2 10-0
2019-09-07 - 17:30 - Torvallen
Mål: 1-0 Rebecca Bill (3), 2-0 Therese Stjerna (10), 3-0 Sandra Nilsson (28), 4-0 Karin Jonasson (47), 5-0 Rebecca Bill (53), 6-0 Ella Backman (55), 7-0 Rebecca Bill (61), 8-0 Rebecca Bill (64), 9-0 Lena Lindström (82)  10-0 Sandra Nilsson (87).
Domare: Nils-Allan Lindgren
Publik: 41
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Julia Sperring avslutade målskyttet när Stöde vann borta mot K/D med 4-1. Julia Sperring avslutade målskyttet när Stöde vann borta mot K/D med 4-1.

Stöde spred på gracerna när det gällde målskyttet mot Krokom/Dvärsätt


(2019-09-07)
Stöde hamnade i underläge sent i den första halvleken borta mot Krokom/Dvärsätt.
Men Stöde hann kvittera innan paus och i andra skickade man in tre bollar till bakom hemmalagets duktiga målvakt.
– Vi valde i andra halvlek att försöka komma runt på kanterna och luckra upp deras försvar centralt med pass snett inåt bakåt och det lyckades vi bra med, säger Stödetränaren Anette Bergman.


Krokom/Dvärsätt har förstärkt under hösten med tre spelare plus en duktig målvakt och har bland annat tagit poäng av Heffnersklubban och vunnit över Timrå. En svår bortamatch för Stöde väntades således på en våt men fantastisk gräsmatta på Hissmovallen i Dvärsätt.
Och det blev också hemmalaget som tog ledningen i slutet av den första halvleken genom Linnea Lisselandes. Lite mot matchbilden då det var Stöde som hade mest boll och spel. Minuten före pausvilan lyckades emellertid Hannah Massagli få hål på storspelande K/D-keepern Angelica Forsberg. Ett psykologiskt mål.
I andra började Stöde utnyttja kanterna mera och kom runt för inspel i boxen och i den 56:e gav Clara Högbom gästerna ledningen. Med tjugo minuter kvar ökade anfallskollegan Anna Edin på till 3-1 innan Julia Sperring fastställde bortasegern till 4-1 i slutet av matchen. En arbetsseger där tålamodet visade sig bli avgörande. 

Tränarsnack:
– Vi hade allt spel under den första halvleken men de försvarade sig bra och kunde ta ledningen i slutet. Men vi lyckades kvittera före paus och i andra fick vi hål på dem ganska tidigt. Vi valde att försöka komma runt på kanterna och luckra upp deras försvar centralt med pass snett inåt bakåt och det lyckades vi bra med och kunde göra två mål till i andra. Vi hade tur med vädret, det spöregnade både före och efter matchen men det var uppehåll under, säger Stödetränaren Anette Bergman.

Bäst på plan:
Stödes centrala mittfältare Maria Gidhammar slet över stora ytor både offensivt och defensivt. I anfallet löpte Clara Högbom i vanlig ordning många kilometer och skapade ytor för sina lagkamrater,

Krokom/Dvärsätts IF - Stöde IF 1-4
2019-09-07 - 14:00 - Hissmovallen
Mål: 1-0 Linnea Lisselandes (41), 1-1 Hannah Massagli (44), 1-2 Clara Högbom (56), 1-3 Anna Edin (70), 1-4 Julia Sperring (84).
Domare: Stefan Westberg
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovlands IF:s damer som idag säkrade seriesegern i division 2 Mellersta Norrland efter 12-0 mot IFK Östersund 2. Detta trots att tre omgångar återstår!
Kovlands IF:s damer som idag säkrade seriesegern i division 2 Mellersta Norrland efter 12-0 mot IFK Östersund 2. Detta trots att tre omgångar återstår!

12-0 och säkrad serieseger – en bra eftermiddag för Kovlands damer:
"Hade kunnat varit det dubbla"


(2019-09-07)
12-0 mot IFK Östersund 2 betydde inte bara ännu en storseger utan även att seriesegern nu är klappad och klar trots att tre omgångar återstår.
Målgladast för dagen var duon Jonna Wistrand och Jenny Nordenberg med en kvartett fullträffar var.
– Idag körde vi full gas i 90 minuter, säger Kovlands tränare Emma Westlund


Kovland säkrade idag seriesegern trots att tre omgångar återstår av division 2 Mellersta Norrland.
Och man gjorde det efter ännu en storseger - 12-0 mot IFK Östersund 2. Låt vara att gästerna inte kunde använda sig av A-lagets bänkspelare som matchade samtidig men man gör ändå inte tolv mål på beställning.
Målhungrigast var duon Jonna Wistramd och Jenny Nordenberg som skickade in en kvartett mål bakom Östersunds smått fantastiske målvakt Heike Lippertz som räddade sitt lag från en mastodontförlust. Som KIF-tränaren Emma Westlund sade efter matchen: "Hade inte deras målvakt storspelat så hade vi nog gjort det dubbla idag". Det säger det mest om hur dagens match så ut. Det var spel mot ett mål.
Tabellraden när tre omgångar återstår är mäktig" Eller vad sägs om 15 segrar, noll kryss och noll förluster och 91-4 i målskillnad. Siffror som talar sitt eget språk – Kovland bäst!

Tränarsnack:
– Idag körde vi full gas i 90 minuter. I första halvlek fick vi stora ytor att jobba på och utnyttjade detta genom att göra sju mål. I andra tätade de till bättre, framförallt på kanterna, och gjorde det svårare för oss. Men vi var på spelhumör och gjorde fem mål till. Hade inte deras målvakt storspelat så hade vi nog gjort det dubbla idag, säger Kovlands tränare Emma Westlund, som naturligtvis var glad över att seriesegern nu var säkrad.

Bäst på plan:
Fyra mål till trots av vardera Wistrand & Nordenberg ville tränarteamet hylla LAGINSATSEN idag. I IFK Östersund 2 kretsade allt kring målvakten Heike Lippertz. Med en "normal" målvakt hade det blivit minst 20-0!

Kovlands IF - IFK Östersund 2 12-0
2019-09-07 - 13:00 - Åmäsvallen
Mål: 1-0 Jonna Wistrand (12), 2-0 Marlene Ejerås (25),  3-0 Jenny Nordenberg (30), 4-0 Jonna Wistrand (31), 5-0 Jenny Nordenberg (38), 6-0 Olivia Olofsson (40), 7-0 Jonna Wistrand (44), 8-0 Jonna Wistrand (75), 9-0 Jenny Nordenberg (78), 10-0 Amanda Sevefjord (81), 11-0 Jenny Nordenberg (89), 12-0 Marlene Ejerås
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 43
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mira Hulinder och Rosie Nilsson (bilden) inledde respektive avslutade dagens målskytte dubbelt. Mira Hulinder och Rosie Nilsson (bilden) inledde respektive avslutade dagens målskytte dubbelt.

Sjunde hemmasegern för Alnö – Mira Hulinder och Rosie Nilsson dubbla målskyttar


(2019-09-07)
Alnö tog en komfortabel seger hemma på Släda IP mot gästande Brunflo.
Mira Hulinder gjorde de två första målen och spelade sedan fram till trean tidigt i andra när "Islanders" vann med 5-0 och tog sjunde hemmavinst.
– Vi är starka hemma och siffrorna var i underkant, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.


Det var svårspelat på Släda IP i regnet. Men Alnö verkade bemästra underläget bäst och tog också ledningen i den tionde minuten genom Mira Hulinder. Trots mängder av chanser stod sig resultatet fram till slutminuten i första då Mira gjorde sitt andra mål.
Den andra fortsatte med hemmadominans och även nu fick Alnö ett tidigt mål då Mira passade till Thea Taflin för 3-0.
Med kvarten kvar ökade veteranen Rosie Nilsson på med två fullträffar inom loppet av två minuter med kvarten kvar. 5-0 och en snabb studs tillbaka på vinnarspåret efter 0-1-förlusten mot Heffnersklubban på bortaplan i veckan. Det här var sjunde raka segern hemma på Släda IP i år.

Tränarsnack:
– Vi är starka hemma på Släda IP. Idag var det svårspelat men segersiffrorna var i underkant då vi skapade många chanser hela matchen efter fina anfall, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Bäst på plan:
Mira Hulinder gör Alnös två första mål och spelar fram till trean och verkar trivas i sin anfallsroll. I mittförsvaret spred Hanna Sahlin och Emma Pettersson lugn och säkerhet.

Alnö IF - Brunflo FK 5-0
2019-09-07 - 13:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Mira Hulinder (13), 2-0 Mira Hulinder (44), 3-0 Thea Taflin (52) 4-0 Rosie Nilsson (75), 5-0 Rosie Nilsson  (77).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 14:

Resultat & Matchfakta

2019-08-29:
18:30 Selånger FK 2 - Kovlands IF 0-6
2019-08-31:
13:00 IFK Timrå - Krokom/Dvärsätts IF 1-2
16:00 Stöde IF - Ope IF 4-4
2019-09-02:
19:00 IFK Östersund 2 - Brunflo FK 4-3
2019-09-04:
19:00 Heffnersklubbans BK - Alnö IF 1-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Segermålet! Nr 50, Sanna Bergström Älmqvist, har precis placerat bollen förbi en liggande Ronja Johansson i Alnömålet precis i slutet av den första halvleken. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Segermålet! Nr 50, Sanna Bergström Älmqvist, har precis placerat bollen förbi en liggande Ronja Johansson i Alnömålet precis i slutet av den första halvleken. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Derbyhjälten Sanna Bergström Älmqvist. Derbyhjälten Sanna Bergström Älmqvist.

Sanna Bergström Älmqvist avgjorde derbyt mot Alnö med ett kyligt avslut


(2019-09-04)
Derbyt mellan Heffnerskluban bestod till stora delar av spel mellan straffområdena.
Men i den första halvlekens slutminut satte Sanna Bergström Älmqvist segermålet efter en kylig avslutning.
– Det brukar vara täta och jämna matcher mot Alnö. Förra gången vann de och vi var revanschsugna idag, säger Heffmnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Alnö var nära att ta ledningen efter en hörna direkt i matchöppningen på Nya HK-vallen. Därefter förmådde inte gästerna från den vackra ön hota mer offensivt i matchen. Spelet var OK fram till sista tredjedelen, sedan tog idéerna slut samtidigt som Heffnersklubbans försvar uppträdde resolut .
Den första halvleken bestod mestadels av spel mellan straffområdena. Enda egentliga chansen hade Olivia Moen då hon nickade över i bra läge. Ett undantag till kom i halvlekens sista minut då Olivia Moen tog sig fram på kanten och centrade in i mitten till Sanna Bergström Älmqvist, som tog emot bollen, dribblade förbi en försvarare innan hon även fintade ner Almnömålvakten och placerade den i mål.

Den andra halvleken påminde till stor del om den första och det var först i slutet som spelet öppnade sig då Alnö klev fram i sin jakt på kvittering. Men närmast mål var då hemmalaget. Olivia Moen fick kanonläge inne i straffområdet men Ronja Johansson reflexräddade. Därefter fick Sanna Bergström Älmqvist en gyllene chans att punktera matchen men sköt högt över.
Alnö fick en viss press sista fem minuter men närmare än en hörna kom man aldrig utan det helblå hemmalaget kunde ta hem tre poäng och överta tredjeplatsen i tabellen efter den överlägsna duon Kovland och Ope.

Tränarsnack:
Klicka här för en intervju i ord och bild med HK-tränaren Jonas Prytz.
– Vi började bra men sedan föll det mesta platt. Vi fick ett par olyckliga återbud innan matchen men vårt unga lag kämpade men vi saknar den riktiga spetsen idag. Idag förlorar vi helt enkelt mot ett bättre lag, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

Bäst på plan:
Heffnersklubbans segerskytt Sanna Bergström Älmqvist i anfallet, Sara Kamis och Liv Lundström Lundin bäst men där ingen föll ur ramen.
Målvakten Ronja Johansson stod ute lite extra i Alnö.

Heffnersklubbans BK - Alnö IF 1-0
2019-09-04 - 19:00 - Nya HK-vallen
Mål: 1-0 Sanna Bergström Älmqvist (45).
Domare: Santiago Bedoya
Publik: ca 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Anfallsduon Anna Edin och Clara Högbom gjorde två mål vardera när Stöde spelade 4-4 mot serietvåan Ope.
Anfallsduon Anna Edin och Clara Högbom gjorde två mål vardera när Stöde spelade 4-4 mot serietvåan Ope.

Stöde tog poäng mot serie-tvåan Ope i målrik match -– två mål vardera av anfallsduon Edin/Högbom


(2019-08-31)
Det blev en svängig match när Stöde tog emot serietvåan Ope.
Anna Edin satte 1-0 redan i den andra minuten men Ope kvitterade innan kvarten. 
Clara Högbom återgav Stöde ledningen lite drygt tio minuter senare.
Ope kvitterade dock innan pausvilan och i den 72:a minuten tog man ledningen.
Men fem minuter senare utjämnade Anna Edin och 4-4 stod sig matchtiden ut.


Tränarsnack:
Så här säger Stödes tränare Anette Bergman om matchen:

– Återigen visar Stödes damer att vi kan stå upp mycket bra mot tufft motstånd. Vi har nu mött Ope både vår och höst och tagit 4 poäng mot den solklara tvåan i serien. Vi visste på förhand att det är ett mycket skickligt Ope vi tar emot som har enormt kvicka spelare på sina kanter och är tuffa att möta men vi visste också hur vi skulle kunna kontra på dem och lyckas återigen utnyttja deras svagheter.
– Vi startar matchen med hög press som vi kommit överens om och lyckas redan efter några minuter ta ledningen i matchen. Därefter tar Ope över spelet och snabbt sätter de dit 1-1 målet. Vi får det jobbigt under en period där de har hårt tryck på oss, de har flertalet fina och mycket farliga hörnor och vi får slita hårt i defensiven utan att riktigt få tag i bollen. Här visar våra mittbackar Sanna och Viktoria verkligen klass. Trots anstormningen är det ändå vi som återigen på kontring tar ledningen i 35:e minuten och vi hoppas få gå till pausvila med ledning men tyvärr så varar inte ledningen länge då Ope till slut sätter dit 2-2 på just en hörna precis innan paus.
– I pausvilan pratar vi om att inte stöta lika högt utan spela med en lägre press och utifrån det vinna boll och kontra alternativt försöka etablera ett spel istället för att jaga boll. I inledningen av andra är vi lite ostrukturerade och Ope lyckas för första gången ta ledningen i matchen men därefter hittar vi in i vår taktik vilket fungerar mycket bra. Ope blir något stressat av att vi inte ger dem några ytor för deras kvicka yttrar och vi kan ännu en gång kontra och runda deras målvakt högt upp i planen och sätta dit 3-3. Opes offensiva spel mattas markant och vi arbetar oss in i matchen och i andra böljar sedan spelet fram och tillbaka med tidvis mycket fint spel från båda lagen. I 72:a lyckas Ope sätta 3-4 med ett snyggt skott, otagbart för vår Ida som gör många fina ingripanden denna match, tidvis briljerar hon med räddningar på många fina anfall av Ope.
– Vi visar nu att vi aldrig ger upp och att vi tänker sälja oss väldigt dyrt och 5 minuter efter att Ope tagit över ledningen igen har vi kvitterat till 4-4. Vi är enormt farliga när vi kontrar med våra slitande forwards Anna och Clara som gör två mål var idag och visar hög standard.
– Matchen slutar 4-4 och denna gång får vi varit mycket nöjda med en poäng då Ope ändå för mycket av spelet men vi är också mycket rutinerade att ställa om efter olika matchplaner och motstånd och hade lika gärna kunnat vinna matchen då vi hade flera lägen där vi kunnat avgöra men det gällde så även Ope.
– Idag är det hela teamet som ska ha beröm, från försvarslinjen och ända upp till forwards, stolthet för vårt hjärta där ute på plan, att vi dessutom visar oss mycket mogna i vårt agerande där ute gör att man inte kan annat än att älska dessa spelare, både på och utanför fotbollsplanen, de är föredömen och förebilder som många i vårt lilla Stöde ser upp till och de kommer de för alltid att vara.

Bäst på plan:
Anfallskollegorna Anna Edin och Clara Högbom delade jämnt på de fyra hemmamålen och ska givetvis ha beröm. Något som hela laget ska ha efter fyra poäng av sex möjliga i de båda mötena med topplaget Ope.

Stöde IF - Ope IF 4-4
2019-05-31 - 16:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Anna Edin (2), 1-1 Therese Stjerna (14), 2-1 Clara Högbom (26), 2-2 Sandra Nilsson (40), 2-3 Ella Backman (46), 3-3 Clara Högbom (53( 3-4 Sandra Nilsson (72), 4-4 Anna Edin (77).
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Linnéa Jensens kvitteringsmål räckte inte till poäng mot jumbon K/D. Linnéa Jensens kvitteringsmål räckte inte till poäng mot jumbon K/D.

Krokom/Dvärsätt tog årets första seger – mot IFK Timrå


(2019-08-31)
Krokom/Dvärsätt hade spelat tretton matcher utan att få smaka på segerns sötma.
Men efter bortamatchen mot IFK Timrå fick man njuta av den goda smaken.
Emilia Persson sköt in segermålet 2-1 precis under ribban när bara fem minuter återstod.
Det här var IFK Timrås tredje raka förlust och fjärde utan vinst.


Tränarsnack:
– De hade mer vilja än oss men vårt kunnamde borde ändå ha räckt till seger. Vid 1-1 skapade vi flera chanser men blev ofta avvinkade för offside. Men förlusten grundlades av vår dåliga första halvlek då K/D visade betydligt bättre inställning. De ville helt enkelt mer än oss idag och det räckte. Enda positiva var väl att vi lyckades göra mål för första gången i höst, säger Timråtränaren Patrick Davis.

Bäst på plan:
Fränstaprodukten Alicia Larsson debuterade i målet och visade sig vara helt orädd och gjorde flera fina räddningar och var duktig med fötterna.

IFK Timrå - Krokom/Dvärsätts IF 1-2
2019-05-31 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Madelene Norman (12), 1-1 Linnéa Jensen (62), 1-2 Emilia Persson (85).
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovlands målgörare i regnet på Selånger IP. Fr v. Marlene Ejerås, Jenny Nordenberg (3) , Ida Cöster och Emelie Åkersten. Längst till höger Emelie Bergh som höll nollan igen. Foto: Kovlands IF damer.

Jenny Nordenberg gjorde hälften av Kovlands mål i 6-0-segern över Selånger 2


(2019-08-29)
Kovland vann med tennissiffror på Selånger IP.
Serieledarna gjorde 6-0 och tre av målen skickade Jenny Nordenberg in.
KIF-damerna fortsätter att vara giftiga på fasta situationer och två av målen tillkom i afton efter hörnor men idag imponerade även spelet ute på planen med många fina kombinationer trots det något svårbemästrade underlaget.


Tränarsnack:
– Det var lite svårspelat och slirigt i regnet när gräset släppte men vi gör en habil match och gör sex mål och kunde även gjort några fler men även Selånger 2 hade en chans som vi räddade framför mållinjen, säger Kovlands spelare Emelie Åkersten, som gjorde ett av målen.
– Vi spelar stundtals mycket fin fotboll, variation och fantasi i anfallet. Jenny Nordenberg var i toppform idag och visar varför hon leder skytteligan! Vi ska inte heller glömma att vi har ett välorganiserat och stabilt försvar som gör att vi kan anfalla med mycket folk, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
– Förlusten är ju inte förvånande då vi möter seriens absolut bästa lag. Fyra av målen är på fasta situationer där dom är riktigt starka. Positionsspelet i själva spelet är helt okey där vi jobbar som vi bestämt innan, säger Selångers sportchef Stefan Wickström.

Bäst på plan:
Signe Csstenäs var bra och Johanna Hallberg slet kopiöst i Selånger 2 men alla visade upp en bra inställning.
Jenny Nordenberg gjorde hattrick och sånt ger beröm hos Lokalfotbollen, speciellt som man också leder skytteligan. Men det var ingen som föll ur ramen.

Selånger FK 2 - Kovlands IF 0-6
2019-05-29 - 18:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Ida Cöster (16), 0-2 Alin Bisping (28) (men det var Jenny Nordenberg som målade), 0-3 Jenny Nordenberg (40), 0-4 Jenny Nordenberg (58), 0-5 Emelie Åkersten (71), 0-6 Marlene Ejerås (74).
Domare: Jan Söderlund
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 13:

Resultat & Matchfakta

2019-08-22:
18:30 Kovlands IF - Stöde IF 7-0
2019-08-24:
13:00 Alnö IF - IFK Östersund 2 2-1
13:00 Ope IF - IFK Timrå 4-0
2019-08-25:
13:00 Brunflo FK - Selånger FK 2 0-5
14:00 Krokom/Dvärsätts IF - Heffnersklubbans BK 0-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Frida Forslund höll nollan. Frida Forslund höll nollan.

Oskärpa bakom Heffners-klubbans mållösa match mot jumbon Krokom/ Dvärsätt


(2019-08-25)
Heffmersklubban dominerade ganska markant matchen på Hissmovallen mot jumbon Krokom/Dvärsätt.
Men då det var oskärpa i anfallen lyckades man inte bryta ner motståndarförsvaret utan fick nöja sig med 0-0.


Tränarsnack:
– Idag fick vi inte in bollen, skulle gjort något eller några mål i första halvlek. Vi får ta nya tag till nästa match, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz som själv inte kunde vara med upp till Jämtland idag.

Bäst på plan:
I Heffnersklubban var det ingen som stack ut det där extra idag.

Krokom/Dvärsätts IF - Heffnersklubbans BK 0-0
2019-05-25 - 14:00 -Hissmovallen
Domare: Emanuel Vikander
Publik: 34
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emelie Norberg satte 1-0 och 3-0 när Selånger 2 5-0-vann i Brunflo. Emelie Norberg satte 1-0 och 3-0 när Selånger 2 5-0-vann i Brunflo.

Selånger 2 i fin höstform – idag 5-0 borta mot Brunflo


(2019-08-25)
Förra helgen vann Selånger 2 med 4-1 mot IFK Östersund 2.
Idag följde man upp den segern med hela 5-0 borta mot Brunflo efter 2-0 i paus.
Emelie Norberg svarade för två av målen och längst bak höll Olivia Wallner tätt och fick göra ett par fina räddningar i den första halvleken.


Tränarsnack:
– Resultat speglade matchen. Vi var klart bättre men Brunflo ändå hade ett par chanser inledningsvis, säger Selånger 2:s tränare Stefan Wickström som själv inte var med i bussen upp idag.

Bäst på plan:
Kollektivt beröm för Selånger 2:s insats.

Brunflo FK - Selånger FK 2 0-5
2019-05-25 - 13:00 -Åkreäng
Mål: 0-1 Emelie Norberg (19), 0-2 Linn Jonsson (27), 0-3 Emelie Norberg (52), 0-4 Martine Norqvist (70), 0-5 Maja Medelberg (82).
Domare: Anna-Linnéa Löfgren
Publik: 71
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

IFK Timrå var med i matchen mot serietvåan Ope i en dryg halvlek


(2019-08-24)
IFK Timrå hängde med i en dryg halvlek borta på Torvallen mot serietvåan Ope,
Men efter Wilma Engströms andra mål kunde det vit-blå jämtskorna gå ifrån till en 4-0-seger.


Tränarsnack:
Hann aldrig få tag i någon Timråledare under lördagen då det var så många fler matcher att bevaka och så få klubbar som hade möjlighet att rapportera in sina resultat och eventuella målgörare. Har yrkat om fler timmar per dygn men ännu inte fått igenom mina önskemål...

Bäst på plan:
uppgift saknas ännu

Ope IF - IFK Timrå 4-0
2019-05-24 - 13:00 - Torvallen
Mål: 1-0 Wilma Engström (26), 2-0 Wilma Engström (48), 3-0 Sandra Nilsson (71), 4-0 Karin Jonasson (81).
Domare: Magnus Proos
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matchhjälten Zoe Tomley är inte bara en duktig fotbollsspelare utan en lovande konståkerska. Matchhjälten Zoe Tomley är inte bara en duktig fotbollsspelare utan en lovande konståkerska.

Alnö tog hem dramatisk match trots straffmiss och utvisning


(2019-08-24)
Zoe Tomley klackade in 1-0 för Alnö men brände sedan en straff.

När Östersund 2 strax därpå kvitterade på just en straff och Alnö fick en spelare utvisad såg Zoe ut att bli lite av en syndabock.

Då klämde hon dit en frispark med tio minuter kvar och sköt hem segern till sitt Alnö.

 Rättvisa skipades, konstaterade Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.


Det bjöds på en hel del dramatik på Släda IP denna soliga lördagsefteermiddag. Alnö var det klart bättre laget under den första halvleken och Zoe Tomleys klackmål efter inspel i boxen i mitten av halvleken var helt i sin ordning. Kanske skulle försprånget i halvtid varit något mål större.
Strax innan timman såg det ändå ut som om Alnö skulle göra sitt 2-0-mål retroaktivt. Mira Hulinder blev nerdragen inne i offensivt straffområde men Östersundsmålvakten Heike Lippertz  räddade Zoe Tomleys straff och returen dräpte den lovande konståkerskan över!
Några minuter senare rinner en boll ner till Alnömålvakten Ronja Johansson då mittbacken Hanna Sahlin stänger löpvägen för en jagande anfallare som springer rakt in i Hanna. Domarens pipa ljuder, för straffspark till Östersund, och ett rött kort tilldelas Hanna. Emma Wikstrand överlistar Ronja och resultattavlan visar 1-1.
Men trots en tjej mindre lyckas Alnö sätta matchens nästa mål. Med tio minuter kvar hittar Zoe Tomley, vem annars?, nätet efter en frispark.
Slädatjejerna håller sedan stånd och kan ta hem en rättvis 2-1-seger och klättra upp till plats 3 i tabellen efter överlägsna duon Kovland och Ope.

Tränarsnack:
– Tuff och jämn match, som vi vinner rättvist, även om vi avgör ganska sent. Vi är det bättre laget i första halvlek och kanske borde gjort nåt mål till. Även i andra skapar vi några bra chanser innan vi bränner straffen. Känns tungt när de sätter en straff lite senare och vi även får en märklig utvisning emot i samband med den. Trots en man mindre fortsätter vi skapa chanser och rättvisa skipades när Zoe Tomley sätter den där frisparken med tio kvar, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Bäst på plan:
Alla i Alnö var bra idag men med extra plus till Zoe Tomley, Rosie Nilsson och mittbackarna Emma Pettersson och Hanna Sahlin.

Alnö IF - IFK Östersund 2 2-1
2019-05-24 - 13:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Zoe Tomley (24) 1-1 Emma Wikstrand (66, straff), 2-1 Zoe Tomley Frisparksmål (80, frispark).
Straffmiss Alnö: Zoe Tomley (59)
Utvisning  Alnö: Hanna Sahlin (65)
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 28
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovlands målgörare mot Stöde i 7-0-segern. Fr v: Jenny Nordenberg, Alin Bisping (2), Emelie Birgersson (3), Ida Markström och målvakten som höll nollan, Emelie Bergh.

Kovland spelade ut mot Stöde – Emelie Birgersson rundade av med ett äkta hattrick


(2019-08-22)
Kovland visade upp en spelglädje hemma på Ånäsvallen när Stöde kom på besök.
Nyförvärvet från Umedalen, Alin Bisping, visade att hon blir en given tillgång och inledde med både ettan och tvåan
Därefter rullade målskyttet på innan Emelie Birgersson rundade av med ett äkta hattrick till 7-0 där sista målet var ett distansskott som satt perfekt under ribban.


Tränarsnack:
– Vi höjer oss idag jämfört med tidigare seriematcher i höst och följer vår matchplan. Vårt passningsspel satt och vi kom ofta runt på kanterna och gjorde flera av målen efter inspel. Dessutom gjorde vi åter mål på fasta situationer, en hörna och en frispark. Vi har matchen från början till slut, säger Kovlands tränare Emma Wrestlund.
– Vi mötte ett ruskigt bra lag men istället för att "parkera bussen" framför eget mål och bara hålla nere siffrorna försökte vi spela mer offensivt och bjuda upp till kamp. Men tyvärr fick vi skador på mittfältets nyckelspelare Julia Sperring och Emilia Johansson så där sprack den taktiken. Men tjejerna kämpade på så gott de kunde och stundtals rullade vi boll bra och vågade spela efter marken, säger Stödes tränare Anette Bergman.

Bäst på plan:
Emelie Birgerssons äkta hattrick ska givetvis premieras. Nyförvärvet från Umedalen Alin Bisping var rivig och framåt i anfallet, en riktig så kallad powerforward. Hon gjorde också två mål i sin debut. I övrigt ska hela laget inklusive inhopparna ha ett stort plus.
Stödes Clara Högbom löpte kopiöst över stora ytor. Ida Sperring gjorde bra ifrån sig mellan stolparna och hade inte så mycket att göra på de sju fullträffarna. På mitten fick Frida Åsell kliva in och slet föredömligt mot det övermäktiga motståndet. Kul även att se unga vänsterbacken Amelia Viklunds respektlöshet mot de mer rutinerade damerna.

Kovlands IF - Stöde IF 7-0
2019-05-22 - 18:30 - Ånäsvallen
Mål: 1-0 Alin Bisping (17), 2-0 Alin Bisping (22), 3-0 Jenny Nordenberg (29), 4-0 Ida Markström (38), 5-0 Emelie Birgersson (72), 6-0 Emelie Birgersson (81), 7-0 Emelie Birgersson (86).
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 44
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 12:

Resultat & Matchfakta

2019-08-16:
18:30 Kovlands IF - IFK Timrå 5-0
19:30 Heffnersklubbans BK - Ope IF 1-1
2019-08-17:
12:00 Krokom/Dvärsätts IF - Alnö IF 1-1
13:00 Stöde IF - Brunflo FK 8-1
2019-08-18:
14:00 Selånger FK 2 - IFK Östersund 2 4-1

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Fyra mål på en halvlek av Alicia Holmberg. Fyra mål på en halvlek av Alicia Holmberg.

Fyra mål i andra halvlek av Alicia Holmberg och tre viktiga poäng till Selånger 2


(2019-08-18)
Efter en mållös första halvlek trampade Selånger 2:s Alicia Holmberg igång i andra och satte hela fyra bollar bakom Östersund 2:s målvakt.
Gästerna tog ledningen men hade sedan inte en suck när Alicia & Company kom igång.
– Alicia var glödhet i sin tajming och skärpa i avsluten, säger tränaren Stefan Wickström efter 4-1-segern.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna helg.

Selånger FK 2 - IFK Östersund 2 4-1
2019-05-18 - 14:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Denise Jensen, 1-1 Alicia Holmberg, 2-1 Alicia Holmberg, 3-1 Alicia Holmberg, 4-1 Alicia Holmberg.
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Femmålsskytten Clara Högbom. Alla under den andra halvleken! Femmålsskytten Clara Högbom. Alla under den andra halvleken!

Clara Högbom målfrossade i andra halvlek mot Brunflo när Stöde vann med 8-1


(2019-08-17)
Clara Högbom gick mållös under den första halvleken hemma mot Brunflo.
I den andra målexploderade Stöde-anfallaren och prickade in hela fem fullträffar, varav de fyra sista på matchens avslutande 25 minuter.
– Det var jämnt första halvlek men efter vårt 3-1-mål i andra tappade Brunflo både motivation och ork, säger Stödes tränare Anette Bergman efter 8-1-segern.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna fredag.

Stöde IF - Brunflo FK 8-1
2019-05-17 - 13:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Hannah Massagli (31), 2-0 Hannah Massagli (35), 2-1 Tuva Bystedt (42), 3-1 Clara Högbom (51), 4-1 Julia Sperring (58), 5-1 Clara Högbom (65), 6-1 Clara Högbom (68), 7-1 Clara Högbom (85), 8-1 Clara Högbom (89).
Domare: Jesper Löf
Publik: 53
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alnö saknade inställning och skärpa
– släppte poäng till överlägsna seriejumbon


(2019-08-17)
Alnö hade läge att klättra rejält i tabellen men tappade poäng mot överlägsna jumbon Krokom/Dvärsätt som kunde ta årets blott andra poäng efter 1-1 på Hissmovallen.
– Vi gör en riktig skitmatch men skapar ändå tillräckligt med lägen att vinna denh här matchen med klara siffror men varken inställning eller skärpa fanns där idag, säger Alnötränaren Kent "Gus" Gustafsson besviket.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna fredag.

Krokom/Dvärsätts IF - Alnö IF 1-1
2019-05-17 - 12:00 - Hissmovallen
Mål: 0-1 Ida Gustafsson (9), 1-1 Ronja Forsberg Frisparksmål (25, frispark).
Domare: Liam Carlsson
Publik: 21
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emma Sjölén gav Heffnersklubban ledningen. Emma Sjölén gav Heffnersklubban ledningen.

Heffnersklubban tog poäng mot topplaget Ope efter tät och tuff match


(2019-08-16)
Emma Sjölén gav Heffnersklubban ledningen sedan hon utnyttjat en djupleds-boll från Fanny Selin i den 20:e minuten.
Topplaget Ope kvitterade dock i slutet av den första halvleken och trots 60-40 i bollinnehav för gästerna höll hemmalaget tättt under den andra halvleken.
– Vi är nöjda med den poäng vi tog. Det  var en match med tufft spel och ställningskrig men vi stod upp bra, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna fredag.

Heffnersklubbans BK - Ope IF 1-1
2019-05-16 - 19:00 - Nya HK-vallen
Mål: 1-0 Emma Sjölén (20), 1-1 Ella Backman (44).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 35
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jonna Wistrand gjorde tre mål och var Matchens Lirare i derbyt på Ånäsvallen. Jonna Wistrand gjorde tre mål och var Matchens Lirare i derbyt på Ånäsvallen.

Jonna Wistrand var helt outstanding när Kovland vann derbyt mot Timrå


(2019-08-16)
Jonna Wistrand var matchens gigant när Kovland besegrade ett väl kämpande IFK Timrå med 5-0 och snickrade även till ett hattrick för egen del.
– Jonna var fantastisk. Annars fick vi inte till vårt spel ikväll men Timrå gjorde det svårt för oss och Malin Pettersson var duktig i deras mål , säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna fredag.

Kovlands IF - IFK Timrå 5-0
2019-05-16 - 18:30 -Ånäsvallen
Mål: 1-0 Jonna Wistrand (11), 2-0 Jenny Nordenberg (39), 3-0 Jonna Wistrand (62), 4-0 Jonna Wistrand (66), 5-0 Marlene Ejerås (t89).
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Nya derbymål av Veronica "Lonkan" Söderström ikväll? Nya derbymål av Veronica "Lonkan" Söderström ikväll?

Kovland lottades mot klassiska Umeå IK i Svenska Cupen – men ikväll väntar derby mot Timrå


(2019-08-16)
Kovland lottades i den tredje omgången av Svenska Cupen mot klassiska Umeå IK som bland annat har två Uefa Women's Cup-titlar och sju SM-guld och leder i dagsläget Elitettan.
Men ikväll väntar IFK Timrå i ett derby i division 2 Mellersta Norrland.
Kontrasternas värld!


Sju SM-guld, fyra cupguld och två Uefa Women's Cup-titlar.
Det är en meriterad motståndare som Kovlands damer ställs mot i den tredje omgången av Svenska Cupen den 18 september.
Umeå IK har emellertid tappat lite av sin forna glans senaste åren men verkar åter vara på gång och leder i dagsläget Elitettan. den serie som SDFF ligger jumbo i.
Tyvärr ser man ut att få spela på NP3 Arena men å andra sidan var det på den arenan man slog ut division 1-laget IFK Östersund med 3-0 senast (scrolla ner en bit för referat) och dessförinnan lade man Östersunds seriekollega Team Hudik på rygg med 4-0.
Men att man skulle rå på Umeå IK låter jag för osannolikt men helt klart blir det en intressant match.
– Ska bli otroligt roligt och vårt klart tuffaste motstånd någonsin!
Såklart ska vi egentligen inte ha någon chans men jag räknar aldrig bort Kiffers! Vi går alltid in med en jäkla inställning, vi får försöka spela smart och lite annorlunda mot vad vi är vana, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
Emma fortsätter:
– Matchen blir som sagt på NP3 Arena men vi hoppas på samma uppslutning på läktaren som sist. Vi är stolta över att ha gått så långt i Svenska Cupen och ser den här matchen som ren bonus!

Men först gäller derby mot IFK Timrå i den mellersta Norrlandstvåan i afton. Det gäller att fokusera på den uppgiften samtidigt som gästande Timrå kan gå ut och spela avslappnat och har allt att vinna.
När lagen i våras möttes på Timrås konstgräs vann Kovland, men "bara" med 3-1.

Omgång 11:

Resultat & Matchfakta

2019-08-09:
19:00 Ope IF - Krokom/Dvärsätts IF 13-1
2019-08-10:
13:00 Brunflo FK - IFK Timrå 0-0
13:00 Alnö IF - Selånger FK 2 5-0
14:00 IFK Östersund 2 - Stöde IF 0-0
2019-08-12:
18:30 Kovlands IF - Heffnersklubbans BK 3-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

"Lonkan" avslutade målskyttet i derbyt. "Lonkan" avslutade målskyttet i derbyt.

Stumma ben för Kovland men gör tre hörnmål i derbyt mot defensivt starkt Heffnersklubban


(2019-08-12)
Heffnersklubban parkerade bussen framför det egna målet i derbyt på Ånäsvallen mot Kovland och släppte inte in ett enda spelmål.
– Vi hade lite stumma ben efter cupmatchen mot Östersund men vi var effektiva på fasta situationer och gör tre mål efter hörnor, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Vet inte om det var baksmälla efter den klockrena vinsten i cupen för ett par dagar sedan mot division 1-laget Östersund, men Kovland hade svårt att få igång sitt spel mot ett Heffnersklubban som "parkerade bussen" framför sitt eget mål. En defensiv taktik som fungerade väl då hemmalaget hade svårt att tränga igenoom det täta försvaret. Det krävdes en hörna efter halvtimmen spelad för att bryta dödläget och då var det lagkaptenen Ida Markström som satte dit en nick med schwung så nätet stod som en strut.
2-0 lät vänta på sig till inledningen av den andra halvleken då inhopparen Lina Candell fick bollen framför fötterna efter en hörna och stötte in bollen.
Med lite knappt tjugo minuter kvar kom KIF:s tredje mål då Veronica "Lonkan" Söderström fick dit en lång tå – givetvis efter en hörna. Serieledarna gjorde inga spelmål men istället var man effektiva när det gäller hörnorna denna dag.
Heffnersklubban svarade för en heroisk insats i defensiven och släppte som enda lag på flera år inte in något spelmål mot Kovland. Men någon kraft för en egen offensiv fanns dock inte. 

Tränarsnack:
– Lite stumma ben på tjejerna idag och vi får inte riktigt till spelet men vi gör tre mål och tar tre poäng trots att vi inte har vår bästa dag, även det är en styrka! Vi tar med oss andra halvlek då vi höjer oss samt att vi var effektiva på våra fasta situationer som idag är riktigt farliga och alla våra tre mål kommer efter hörnor, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
– Det var många trötta ben efter Östersundsmatchen och vi hade lite svårt att få igång vårt spel. Vi lyfte oss i andra och visade mer tålamod i spelet och var effektiva när vi fick fasta situationer. Heffnersklubban backade hem och försökte inte ens anfalla så det blev en ganska ensidig match, säger Kovlands assisterande tränare Anders Westlund.
– Trots förlust är jag rätt nöjd över vår insats idag, vi följer matchplanen och utgår från försvarssida. Kovland får idag inte göra något spelmål utan samtliga tre mål blir på fasta situationer. Möter trots allt distriktets förmodligen starkaste lag just nu. Så vi jobbar på och ser fram emot nästa match, där vi tar med oss myckett från försvarsarbetet, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz från dagens insats.

Bäst på plan:
Kovlands lagkapten Ida Markström slet i vanlig ordning hårt på det defensiva mittfältet och gick också i bräschen med det snygga ledningsmålet på nick.
Heffnersklubbans mittback Ssandra Nilsson fångade upp många bollar på djupet och instick i boxen och var mycket svårpasserad. I övrigt ska kollektivet hyllas för sin försvarsinsats.

Kovlands IF - Heffnersklubbans BK 3-0
2019-05-12 - 19:00 -Ånäsvallen
Mål: 1-0 Ida Markström (30), 2-0 Lina Candell (52), 3-0 Veronica Söderström (71).
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hannahh Massaglis distansskott var nära att resultera. Hannahh Massaglis distansskott var nära att resultera.

Stödes Hannah Massagli var närmast att bryta dödläget – men skottet tog i kryssribban


(2019-08-10)
Det blev mållöst på Jämtkraft Arena när Stöde gästade IFK Östersund.
Närmast att bryta dödläget var Hannah Massagli då hon prickade kryssribban med ett distansskott.
De båda lagens målvakter behövde aldrig visa sig på styva linan.

 

Tränarsnack:
– Vi gör en jättebra match då vi inte är så vana att spela på konstgräs men vi tog tag i taktpinnen första 25 minuterna men fick inte dit bollen. Vi hade många avslut utifrån men fick inte till det inne i boxen. I andra halvlek jämnade spelet ut sig men inget av lagen hade den rätta udden. Vi var närmast att spräcka nollan då Hannah Massagli prickade kryssribban med ett distansskott, säger Stödes tränare Anette Bergman.

Bäst på plan:
Stödes högerback Tilda Högbom visade upp ett modernt visade upp ett modernt ytterbackspel och följde med i offensiven utan att tumma på jobbet bakåt.

IFK Östersund 2 - Stöde IF 0-0
2019-05-10 - 14:00 - Jämtkraft Arena
Domare: Jens Östlund
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Unga Ella Alm gjorde en bra match på Timrås mittfält. Unga Ella Alm gjorde en bra match på Timrås mittfält.

lFK Timrå skapade mängder av chanser – brände allt


(2019-08-10)
IFK Timrå hade ett rejält övertag på Brunflo när hösten kickade igång men trots mängder av målchanser för gästerna slöt matchen på Åkreängs fina naturgräsmatta 0-0.
 

Tränarsnack:
– Vi brände massor av chanser, hade två i ramen, tre frilöägen och andra bra möjligheter. Positivt var att vi spelade bra fotboll men det var sista tredjedelen som falerade. Lite synd då det här spelet bygger på att göra mål, säger Timrås tränare Patrick Davis.

Bäst på plan:
Stina Forslund i backlinjen och duon på mittfältet, Agnes Söderberg och Ella Alm mest framträdande i IFK Timrå denna eftermiddag.

Brunflo FK - IFK Timrå 0-0
2019-05-10 - 13:00 - Åkreäng IP
Domare: Roger Alm
Publik: 55
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Dubbla målskytten Rosie Nilsson. Dubbla målskytten Rosie Nilsson.

Alnö förlade det mesta av spelet på Selånger 2:s plan- halva – vann med 5-0


(2019-08-10)
Alnö gav inte Selånger 2 en suck i höstpremiären och vann med klara 5-0.
Emma Petterssons 2-0 i slutet av den första halvleken kändes avgörande.
I andra halvlek satte veteranen Rosie Nilsson två mål och visade att ont krut inte förgås så lätt.

 

Tränarsnack:
– Det märktes att det var ringrostigt efter sommaruppehållet då passningsspelet och tajmingen inte var på topp. Trots det var vi ganska överlägsna och förlade det mesta av spelet på deras planhalva och gör också fem mål, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Bäst på plan:
Alnös högeryttermittfältare Trude Burman blev utsedd till "Matchens Lirare" och var lugn och trygg ute på sin kant. Framåt rörde duon Zoe Tomley och Wilma Sundin till det för Selångerförsvaret. 

Alnö IF - Selånger FK 2 5-0
2019-05-10 - 13:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Zoe Tomley (19), 2-0 Emma Pettersson (44), 3-0 Rosie Nilsson (49), 4-0 Rosie Nilsson (68), 5-0 Emma Sarkkinen (81).
Domare: Fredrik Thelander
Publik: 29
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emelie Åkersten dundrar in sitt andra mål mot division 1-laget IFK Östersund och säkrar definitivt Kovlands avancemang till nästa omgång i Svenska Cupen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Svenska Cupen:
Kovland fick revansch för fjolårets cupförlust mot Östersund – vann med klara 3-0 mot division 1-laget


(2019-08-07)
Emelie Åkersten gav Kovland en tidig ledning i cupmatchen mot division 1-laget IFK Östersund och Jonna Wistrand ökade på i den 18:e minuten.
När timman var spelad satte Emelie Åkersten ett långskott och hennes andra fullträff betydde avancemang till den tredje omgången.
– Och det var ingen turseger utan vi var det bättre laget och gör en makalös kämpainsats, säger tränaren Emma Westlund.


Kovland inledde beslutsamt i cupmatchen mot division 1-laget IFK Östersund på NP3 Arena dit matchen flyttats från Ånäsvallen.
I den sjunde minuten drev Jenny Nordenberg ner till kortlinjen innan hon spelade snett inåt bakåt till Emelie Åkersten som satte den lågt i bortre gaveln på ett tillslag. 
Lite drygt tio minuter senare centrade Marielle Bergman in bollen i boxen där Jonna Wistrand högg och satte 2-0 med ett markskott (se bild nedan).
Hemmalaget satte en hög press på division 1-laget som hade svårt att spela sig ur situationerna och skapa något framåt. Med kvarten kvar av den första halvleken tog emellertid Östersund över händelserna men närmare än ett pressat skott precis utanför och ett par som Emelie Berg i KIF-målet parerade utan att behöva förta sig.

Östersund fortsatte ha greppet i inledningen av den andra halvleken men Kovlandsförsvaret stod upp bra och släppte inte till mycket. I den 59:e minuten fick Kovland till en omställning som Emelie Åkersten avslutade med att sätta ett direktskott från femton meter högt i det högra hörnet (se bilden ovan).
Östersund försökte få till en reducering men det var snarare så att Kovland låg närmare att kontra in ett fjärde mål. Det förelåg ingen fara för att missa avancemang till omgång 3 i Svenska Cupen. När klockan passerade 90 minuter kunde till och med den assisterande tränaren Anders Westlund slappna av och pusta ut.
– Vet inte om lagen i Damallsvenskan eller Elitettan går in i nästa omgång men det vore jättekul och spännande att få möta ett riktigt bra lag nästa gång, säger tvåmålsskytten Emelie Åkersten efter matchen.


Tränarsnack:
– Det var ingen turseger utan vi var det bättre laget och gör en makalös kämpainsats med ett fantastiskt försvarsspel över hela planen. Är så otroligt stolt över tjejerna och som får visa hur bra de egentligen är. Kul också med vår klack som bjöd både på pyroteknik, trumma och sång, säger tränaren Emma Westlund.

Bäst på plan:
Hela laget är värda superlativer men om man ska plocka ut något russin ur den goda kakan får det blir Emelie Birgersson som krigade och slet och gav ingen boll eller duell i förlorad på förhand och verkligen gick i bräschen.

Kovlands IF - IFK Östersund 3-0
2019-08-07 - 19:30 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Emelie Åkersten (7), 2-0 Jonna Wistrand (18), 3-0 Emelie Åkersten (59).
Domare: Anna Hörnström
Publik: 162
Matchfakta

• Svenska Cupen, damer

Jonna Wistrand tar emot Marielle Bergmans inspel innan hon skjuter in 2-0 för Kovland i den 18:e minuten. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands kantspelare Marlene Ejerås utmanar före detta SDFF-spelaren Cecilia Hallberg. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands kantspelare Marlene Ejerås utmanar före detta SDFF-spelaren Cecilia Hallberg. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Marlene Ejerås in action igen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands hejarklack. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands damer tackar sin hejarklack och i bakgrunden lyser siffrorna 3-0 på resultattavlan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Målvakten Emelie Berg höll nollan igen mot ett division 1-lag i Svenska Cupen, och flankeras av målskyttarna Jonna Wistrand (2-0) och Emelie Åkersten (1-0 och 3-0). Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Lagbild på glada Kovlandspelare med ledare och "knoddar". Foto:: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Avgör skytteligaledaren Jenny Nordenberg kvällens cupmatch? Avgör skytteligaledaren Jenny Nordenberg kvällens cupmatch?

Kovlands cupmatch mot IFK Östersund flyttas till NP3 Arena: "Siktar på att ta oss vidare ändå"

(2019-08-07)
1Kvällens cupmatch mot IFK Östersund är flyttad från Ånäsvallens naturgräs till NP3 Arenas konstdito.
Men målsättningen står fast.
– Ja, det är att vinna och gå vidare, säger tränaren Emma Westlund.


I den förra omgången av Svenska Cupen körde Kovlands damer över division 1-laget Team Hudik med 4-0.
Nu väntar deras seriekollegor, femteplacerade IFK Östersund. En ny utmaning.
Men någon match hemma på Ånäsvallen blir det inte då matchen flyttats till NP3 Arena.
Men målsättningen är den samma.
– Ja, det är att vinna och gå vidare, säger tränaren Emma Westlund.

Emma fortsätter:
– Vi ser framemot matchen, som lär bli jämn och tuff! Roligt också att vi har hela truppen att tillgå, inga skador och sjukdomar.
Att matchen flyttas från hemmaplanen i Kovland in till Sundsvalls huvudarena ser inte Emma som något större problem.
– Vårt passningsinriktade spel passar nog bättre på konstgräs så flytten behöver inte bli någon nackdel även om vi helst matchat på hemmaborgen. Lär i vilket fall bli vår hårdaste match, kanske någonsin, så jag hoppas att publiken kommer till NP3 arena och hejar fram oss.
Och Emma hoppas och tror på avancemang.
– Svårt att tippa men hoppas och tror att vi vinner med uddamålet.

• Svenska Cupen, damer

Jenny Nordenberg gör ett av sina 16 mål under våren när hon placerar in 3-0 förbi Timråkeepern Malin Pettersson, Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands Jenny Nordenberg toppar skytteligan. Kovlands Jenny Nordenberg toppar skytteligan.

Kovlands Jenny Nordenberg toppar skytteligan i paus

(2019-07-08)
16 mål.
Så många har Kovlands Jenny Nordenberg gjort under våromgången och ligger däremed i topp i skytteligan i division 2 Mellersta Norrland inför sommar-uppehållet.


Jenny Nordenberg kan det här med att hitta rätt med bollar bakom motståndarmålvakterna. 
För två år sedan vann hon tvåans skytteliga med 25 fullträffar. Ifjol stod hon över våren och en del av hösten på grund av barnafödande men är nu tillbaka för fullt och leder nu skytteligan efter vårens spel med 16 mål.
Opes Rebecka Bill ligger tvåa med 13 må och det är bara toppduon som hängt tvåsiffrigt än så länge.
Jennys lagkamrat Ida Markström och Stödes Clara Högbom har gjort nio mål vardera och delar tredjeplatsen.
Vilka är bästa nätkännare i våra övriga Medelpadsklubbar?
Timråbäst är Linnéa Jensen på sju medan unga Wilma Sundin toppar i Alnö med sex, Emma Sjölén på fyra i Heffnersklubban och Alicia Holmberg tre för Selånger 2 är lagens målgladaste.

Skyttetoppen efter tio omgångar: 
16 mål:
Jenny Nordenberg, Kovlands IF
13 mål:
Rebecca Bill, Ope IF
9 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
Ida Markström, Kovlands IF
8 mål:
Jonna Wistrand, Kovlands IF
7 mål:
Anna Edin, Stöde IF
Linnéa Jensen, IFK Timrå
6 mål:
Josefin Håkansson, IFK Östersund 2
Karin Jonasson, Ope IF
Erica Persson, Kovlands IF
Wilma Sundin, Alnö IF

• Komplett skytteliga

TIDIGARE SÄSONGER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Erika Engblom gjorde två av Alnös mål borta mot Krokom/Dvärsätt. Wilma Sundin (3) och Zoe Tomley svarade för dom övriga målen vid 6-1-segern. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Erika Engblom gjorde två av Alnös mål borta mot Krokom/Dvärsätt. Wilma Sundin (3) och Zoe Tomley svarade för dom övriga målen vid 6-1-segern. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.