NYHETER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Medelpadslag i div. 2 Mellersta Norrland 2018:
Alnö IF, Heffnersklubbans BK, IFK Timrå, Kovlands IF, Selånger FK 2 och Stöde IF.

Ida Markström "varvar ner" i Kovland. Ida Markström "varvar ner" i Kovland.

Vilken drömvärvning, Kovlands IF – SDFF:s lagkapten Ida Markström väljer spel på Ånäsvallen

(2019-01-15)
Ida Markström väljer att lämna SDFF efter fem säsonger.
Ny klubb blir division 2-laget Kovlands IF och den meriterade mittbacken byter därmed Np3 Arenas konstgräs mot Ånäsvallens mer väldoftande naturdito.
– Vi får in en ledartyp och ännu mer rutin, säger tränaren Emma Westlund.


"Varvar ner" i Kovland efter elitspel i SDFF

Sundsvalls DFF:s lagkapten Ida Markström väljer att 25 år ung avbryta sin satsning på elitfotbollen. Något som ST-sporten var först med att avslöja för ett par dagar sedan.
– Jag jobbar heltid, spelar fotboll på heltid och ska försöka få ihop ett vardagsliv och det sociala livet. När man inte får så mycket tillbaka så har det till slut blivit att det inte ger lika mycket energi som man lägger på det, säger Ida Markström som alltså väljer att trappa ner efter sin kanske bästa säsong i karriären.
– Jag tycker att jag gjorde min bästa säsong i fjol. Och vi som lag gjorde det också bra. Vi var helt uträknade och vi gick ut och visade att de hade fel och lyckades säkra kontraktet rätt tidigt på säsongen. Det var skönt att kunna bevisa att de hade fel, säger mittbacken.
Men slutar helt med fotbollen? Nix! Istället fortsätter hon sin aktiva karriär i nyuppflyttade division 2-laget Kovlands IF.

Ida, som kom från IK Huge i Bomhus strax utanför Gävle, hann med fem säsonger i SDFF och har fotbollen i blodet. Pappa Anders var allsvensk målvakt i både Hammarby och Gefle och storebror Jacob är hockeykeeper i NHL.


Ännu mer rutin

Tränaren Emma Westlund är givetvis nöjd med sitt klassförvärv:
– Vi får in en ledartyp och ännu mer rutin, något man aldrig kan få för mycket av. Amanda passar in i vårt lag med hennes inställning och speltyp. Hon kommer även göra oss vassare på fasta situationer då hon är en otroligt duktig huvudspelare.
Lokalfotbollen har redan berättat om Alexandra Karjel, ung mittback från Selånger FK (scrolla ner en bit för artikel). Dessutom har duon Amanda Sevefjord och målvakten Emelie Bergh återvänt från IFK Timrå plus att Veronica "Lonkan" Söderström gör comeback.
– Lagbygget ser allt starkare ut, avslutar tränaren Emma Westlund nöjt.
2017 vann Kovlands damer division 2 Mellersta Norrland, men tackade som bekant nej till spel i ettan. Blev därför som "tack" tvångsnedflyttade till Medelpads lägsta serie. Där var man totalt överlägsna och vann rubbet, ofta med stora siffror. Som läget är nu finns det "risk" för ännu en seger i den mellersta Norrlandsserien. Åtminstone om man ser till spelartruppen.

Texten kan komma att uppdateras

Maiin Pettersson, målvakt från Alnö, och Emma Granström, mittfältare från Söråker, är klara för IFK Timrå. Foto: IFK Timrå.
Maiin Pettersson, målvakt från Alnö, och Emma Granström, mittfältare från Söråker, är klara för IFK Timrå. Foto: IFK Timrå.

IFK Timrå värvar duktig målvakt från seriekonkurrent och All Star-spelare från Söråker – plus tränarstaben intakt

(2019-01-03)
IFK Timrå har värvat den 22-åriga målvakten Malin Pettersson från seriekollegan Alnö IF och 20-årige mittfältaren Emma Granström från division 3-laget Söråkers FF, där hon efter säsongen blev uttagen till Lokalfotbollens All Star Team.
Klart är också att ledarstaben från 2018 fortsätter.


Identisk ledarstab som 2018

IFK Timrå har gjort klart med säsongens ledarstab. Och den är identisk med fjolårets, d v s Patrick Davis huvudtränare och Michael Wahlroos och Martina Grönlund som assisterande och ansvariga för andralaget i Damtrean.
Man har även förstärkt på spelarsidan. Från Söråkers FF kommer mittfältaren Emna Granqvist, som kom med i Lokalfotbollens All Star Teeam för Damtrean efter säsongen. "19 år. Kan ta vilken mittfältsroll som helst. Är en bollvinnare av rang tack vare sin fysik och teknik i närkamperna. Bra tillslag på bollen och utsökt i det längre spelet men avslutar även gärna själv från distans. Åtta mål på 13 matcher är ett bra facit". Så skrev Lokalfotbollen i höstas.


Modern målvaktstyp

Dessutom har 22-årige målvakten Malin Pettersson tagit klivet över från seriekollegan Alnö IF.
– Timrå lockade med att dom ska satsa på att avancera till division 1 i år, och det är en resa som jag gärna vill vara med på, säger Malin Pettersson.
Och om sina styrkor säger hon så här:
– Jag skulle väl säga att några av mina styrkor är att jag snackar mycket och jobbar långt ut för att hjälpa backarna, försöker vara positiv och stötta de andra.
Hon fortsätter:
– Jag hoppas nog på att kunna bidra med ett stabilt spel bakåt och hjälpa till så klubben och laget kan nå målet att vinna serien, avslutar den duktiga gårdvaren.


Tappat duo till SDFF:s F19-satsning

IFK Timrå har även tappat spelare. Målvakten Emelie Berg och Amanda Sevefjord har återvänt till Kovland medan den unga talangfulla duon Jennie Edström och Maja Winsa värvats till SDFF:s F19-satsning.

Den unga vänsterfotade mittbacken Alexandra Karjel blev Kovlands första nyförvärv efter uppflyttningen till div 2. Den unga vänsterfotade mittbacken Alexandra Karjel blev Kovlands första nyförvärv efter uppflyttningen till div 2.

Ung mittback från Selånger första nyförvärvet för Kovland

(2018-12-11)
Kovland är redan igång med träningen för nästa säsong.
Och första nyförvärvet är klart inför comebacken i division 2.
– Ny i laget är Alexandra Karjel, en ung tjej som kommer från Selånger och är en vänsterfotad mittback, säger tränaren Emma Westlund.


Ung mittback från Selånger klar 

Kovlands damer preparerar redan inför den kommande säsongen i division 2 där man nästa år gör comeback efter tvångsnedflyttningen.
Dels är man redan igång med träningen och dels har man gjort klart med sitt första nyförvärv. 
– Vi är inne på tredje veckan nu och det är bra fart på träningarna, säger tränaren Emma Westlund.
Emma fortsätter:
– Ny i laget är Alexandra Karjel, en ung tjej som kommer från Selånger och är en vänsterfotad mittback. Det jag sett av henne på träningarna är att hon är en intressant spelare som vi redan sett en positiv utveckling på. Roligt att kunna bredda truppen med några unga tjejer.


Blückert slutar

Kovland  har några fler spelare på gång som det jobbas på och som man önskar vill ha Ånäsvallen som hemmaplan nästa år.
– Ja, vi har några som är och provspelar och hoppas få svar av dom inom snar framtid, säger Emma Westlund.
KIF ser ut att få behålla det framgångsrika laget från i år.
– Ja, i princip. Ett par bortfall har vi dock. Petra Blückert lägger tyvärr skorna på hyllan medan Felicia Högkvist fött barn, säger Emma Westlund.
Det ryktas även om en duktig tjej som flyttat hit söderifrån med meriter från spel i högre serier.

Klick här för att läsa mer om Kovland på division 3 Medelpad, damer

• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

KIF-tränaren Emma Westlund följer med upp i tvåan. KIF-tränaren Emma Westlund följer med upp i tvåan.

Emma Westlund fortsätter – får pappa Anders som sidekick

(2018-11-25)
Kovlands damer var mer än överlägsna i årets damtrea.
Full pott i poängkolumnen och 147-2 i målskillnad.
– Vi har gjort en väl godkänd säsong men grämer mig över dom två insläppta målen, säger tränaren Emma Westlund, som fortsätter nästa säsong i tvåan.


147-2 i målskillnad och full pott i poängkolumnen, 48.
Kovlands "tvångsnedflyttade" damer var totalt överlägsna i årets damtrea.
Dom två insläppta målen på dom 16 matcherna kom bägge på straff.
Nästa år är KIF tillbaka i division 2 och vi får se om dom medvetet väljer att inte vinna serien den här gången för att undvika en ny tvångsnedflyttning till den lägsta lokala serien.
Största segern i år skrevs till 24-0 mot Matfors. I returen blev det bara 3-0 men det berodde på att MIF valde att lämna walk over...
Jämnaste matchen blev den sista mot IFK Timrå 2. Hemmalaget hade förstärkt med några A-lagsspelare från division 2 och det blev en riktigt bra fotbollsmatch som Kovland vann med 3-0.
– Årets bästa och roligaste match. Timrå bjöd verkligen på bra motstånd och vi var tvungna att ta fram vårt bästa, sade KIF-tränaren Emma Westlund i samband med avslutningen.


Div 3 Medelpad, damer 2018:
• Nyheter & Matchreferat
• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

TIDIGARE SÄSONGER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Erika Engblom gjorde två av Alnös mål borta mot Krokom/Dvärsätt. Wilma Sundin (3) och Zoe Tomley svarade för dom övriga målen vid 6-1-segern. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Erika Engblom gjorde två av Alnös mål borta mot Krokom/Dvärsätt. Wilma Sundin (3) och Zoe Tomley svarade för dom övriga målen vid 6-1-segern. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.