NYHETER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Medelpadslag i div. 2 Mellersta Norrland 2018:
Alnö IF, Heffnersklubbans BK, IFK Timrå och Selånger FK 2.

Engelina Nygren, förvärvet från Alnö, avgjorde mot Brunflo. Engelina Nygren, förvärvet från Alnö, avgjorde mot Brunflo.

Heffnersklubban tappade dubbla ledningar men inte en tredje – men det krävdes en jätteräddning av Frida

(2018-07-01)
Heffnersklubban tappade både sin 1-0- och 2-1-ledning.
Efter att förre Alnöspelaren Engelina Nygren satte 3-2 med knappa kvarten kvar krävdes det en fantomräddning på ett närskott av Frida Forslund för att bärga trean.
– Slutsignalen kom som en befrielse, säger Heffners-klubbans tränaren Jonas Prytz.


Tre mål på fyra minuter

Topplagen Heffnersklubban och Brunflo bjöd på mycket raffel när lagen möttes i solen på Nya HK-vallen.
Hemmalaget tog ledningen i den 25:e minuten sedan Elina Jonsson skurit in från sin vänsterkant och bombat in bollen i det bortre krysset.
Bara två minuter senarre blev det lite hönsgård i Heffnersklubbans straffområde efter en hörna vilket slutade med att en blå rensade på en annan blå och bollen studsade in i eget mål. Dråpliigt!
Heffnersklubban ruskade av sig kallduschen direkt och nästan omgående hittade Elina Jonsson samma maska som vid 1-0 då hon återgav sitt lag ledningen.
En ledning som stod sig till dryga kvarten då den förre Albyspelaren Angelica Häreby, som verkar gilla att göra mål på Medelpadslag, drog iväg ett skott från distans som en solbländad Frida Forslund i hemmamålet missbedömde och släppte in ovanför sig.


Svarade snabbt igen

Återigen svarade Heffnersklubban snabbt. Det tog förre Alnöspelaren Engelina Nygren, som nu pluggar i Östersund och inte kunnat varit med så mycket i vår, bara tre minuter att sätta 3-2 på Emna Sjöléns pass. Hom vände runt i straffområdet och kontrollerat placerade bollen i nät.
Brunflo gav inte upp utan mobiliserade och hade ett ribbskott innan Frida Forslund i absoluta slutet fick göra en makalös reflexräddning på ett närskott för att säkra segern.
– Vi hade också chanser att kontra in ett fjärde mål när dom flyttade upp men visst kom slutsignalen som en befrielse, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och pustar ut.
Prytz fortsätter:
– Vi ville tillbaka på vinnarspåret efter den mindre lyckade insatsen mot Ope och vi visade helt andra takter idag mot ett duktigt Brunflo. Vi fick dock aldrig igång något riktigt spel då vi aldrig riktigt kunde gå ifrån i målprotokollet och det låg en hel del anspänning i spelet. Men det är alltid kul ändå med sådana här matcher som lever i 93 minuter än att vinna med 6-0 varje gång. Vi är glada över segern men det hade likaväl kunnat sluta oavgjort men visst är det skönt att gå till sommarvila med en seger.

Det var många som ska ha beröm i Heffnersklubban denna dag. Ja, egentligen hela laget för sin kämpainsats. Men om vi ska plocka några russin ur kakan får det bli tvåmålsskytten ute på vänsterkanten Elina Jonsson, anfallaren Engelina Nygren, som fick göra sitt första mål i Heffnersklubbans tröja, Julia Persson och målvakten Frida Forslund, inte minst för sin fantomräddning på slutet. Imponerande inhopp återigen av 15-åriga Thelma Bergqvist som rörde om när hon kom in. Kan nog aspirera på en ordinarie plats under hösten.

Fotnot:
I annan lokal media står det att Heffnersklubban vann borta mot Krokom/ Dvärsätt. Korrekt ska emellertid vara hemmaseger mot Brunflo som Lokalfotbollen också skrivit om här ovan. Så sluta skicka på Messenger, sms och ringa om att "jag har skrivit om fel match" och om jag är "nykter", "fått hjärnsläpp" eller liknande.

Läs mer:
• 2-3-förlust mot en av seriefavoriterna


Heffnersklubbans BK - Brunflo FK 3-2
2018-07-01 - 18:30 - Nya HK-vallen
Målen: 1-0 Elina Jonsson (25), 1-1 självmål (27), 2-1 Elina Jonsson (29), 2-2 Angelica Häreby (73), 3-2 Engelina Nygren (76).
Domare: Moa Zander (godkänd i sin division 2-debut men kan bättre)
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Zoe Tomley satte 3-2 på straff i slutminuten och tre viktiga poäng till Alnö. Zoe Tomley satte 3-2 på straff i slutminuten och tre viktiga poäng till Alnö.

Zoes omdiskuterade straff i derbyts slutminuter gav Alnö tre viktiga poäng i kampen om nedflyttning

(2018-06-30)
Alnö tog sin första seger för året i derbyt. 
Tre viktiga i bottenstriden.
Zoe Tomley satte segermålet mot Timrå på straff med bara två minuter kvar.
– Må vara färgad men jag tycker inte att det är någon straffspark. Men vi får skylla oss lite själva då vi visade upp en målmissarkavalkad utan dess like, säger Timrå-tränaren Michael Wahlros.


Alnös första seger

Det vankades derby i Damtvåan på Släda IP. Ett derby som fick en överraskande segrare då bottenlaget Alnö tog hem en viktig trea. Men rättvist? Njae, kanske inte sett till spelet och målchanserna. Men det är som sagt målen som räknas.
Det unga ö-laget har haft en tung vår och efter åtta omgångar hade man ännu inte fått smaka på segerns sötma. Men det började bra mot Timrå trots att gästerna inledde bäst. Redan i den nionde minuten kunde Wilma Sundin göra 1-0 efter en hörna på pass från Erika Engblom och Alnö hade därefter en bra period i matchen. Dock utan att utöka sin ledning. Vartefter började Timnrå ta över och i mitten av halvleken kom så kvitteringen genom Jonia Henriksson. Jonia kom strax därefter fri från halvaplanen.
– Men domaren blåste för offside trots att Jonia var flera meter på egen planhalva när bollen slogs, säger Timråtränaren Michael Wahlros, som hade fler synpunkter på domaren senare i matchen.
1-1 speglade ändå den första halvleken bra.


Bra hemmastart även i andra halvlek

Hemmalaget fick även en bra start på den andra halvleken. Sara Pettersson i Timråmålet räddade Wilma Sundins skott men returen rakade Erika Engblom in i tomt mål. Målet gav hemmatjejerna energi men inte heller denna gång kunde man få till en utökning. Och precis som i den första halvleken kunde Timrå istället kvittera i mitten av den. Denna gång genom Tova Olsson.
Övertaget nu till Timrå som pressade tungt men Malin Pettersson i Alnömålet plockade fram storspelet men hade turen på sin sida när Rosie Nilsson i matchens slutskede prickade stolpen när hon hade öppet mål. Men en bra målvakts ska ju ha tur heter det ju. I anfallet därpå fick hemmalaget straff sedan Wilma Sundin fått en spark på stödjebenet med ryggen mot målet. Eller var det på bollen? Oavsett vilket så dömde domaren straff och Zoe Tomley togh sitt ansvar och satte elvameterssparken.
– Må vara färgad men jag tycker inte att det är någon straffspark. Men vi får skylla oss lite själva då vi visade upp en målmissarkavalkad utan dess like, säger Timrå-tränaren Michael Wahlros.


"Vinner nio gånger av tio"

För det blev Alnöseger, deras första, trots en frenetisk Timråoffensiv fram till slutsignalen.
– När det gäller straffen så kanske jag inte protesterat ihjälp mig om domaren inte blåst, kommenterade Alnötränaren Kent Gustafsson, som var stolt över sina tjejers inställning.
– Tjejerna krigade heljjärtat och sett till det är vi ändå värda segern tycker jag, fortsätter "Gus".
– Nio gånger av tio vinner vi en sådan här match. Det här var den "tionde", konstaterar Michael Wahlros.
I Alnö framhåller vi Malin Pettersson mellan stolparna, vänsterbacken Mira Hulinder plus målskyttarna Wilma Sundin, Erika Engblom och Zoe Tomley.
Kvintetten Tova Olsson, Jonia Henriksson, Rosie Nilsson, Mikaela Moen, och grovjobbaren på mitten, Fanny Vicksell, var Timrås främsta.


Alnö IF - IFK Timrå 3-2
2018-06-30 - 19:30 - Släda IP
Målen: 1-0 Wilma Sundin (9), 1-1 Jonia Henriksson (25), 2-1 Erika Engblom (51), 2-2 Tova Olsson (73), 3-2 Zoe Tomley (88).
Domare: Oscar Moss (godkänd, men hade en del missar)
Publik: tydligen ingen eller så ansågs det ointressant hur många det var?
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Henrik Ytterströms unga Selångertjejer förlorade med klara siffror mot Ope. Henrik Ytterströms unga Selångertjejer förlorade med klara siffror mot Ope.

Klar förlust för Selånger 2 i våravslutningen 

(2018-06-29)
Selånger 2 avslutade våren med en rejäl förlust mot Ope hemma på IP.
– Vi inledde bra första fem minuterna och skapade ett par farliga chanser direkt. Sen kom 0-1 och vi rasade samman, säger tränaren Henrik Ytterström efter 0-6-förlusten.


Inledde piggt, men...

Selånger 2 inledde piggt men det blev ändå Ope som tog en tidig ledning i den sjunde minuten genom Sofia Löfstrand. I mitten av halvleken ökade Karin Jonsson på och innan paus skickade Sofia Löfstrand in sitt andra mål.
– Vi inledde bra första fem minuterna och skapade ett par farliga chanser direkt. Sedan kom 0-1 och vi rasade samman. Vi hittade imte alls rätt i försvarsspelet och gjorde det enkelt för Opespelarna då vi konstant låg för långt ifrån dom på mitten, säger tränaren Henrik Ytterström.
I den andra halvleken såg det bättre ut från hemmahåll spelmässigt men Ope kunde trots det sänka lika många bollar i andra och vinna med tennissiffrorna 6-0 sedan Amanda Sjöö, Elin Larsson och Beata Eriksson tillverkat målen första halvan av andra..
- Den andra halvleken var ändå lite bättre. Emilia Andersson tog tag i det centrala mittfältet vilket gjorde att Ope fick svårare att ta sig igenom. Emilia som gjorde sin bästa seniormatch i karriären, säger Henrik Ytterström.


Sin bästa seniormatch

Utöver Emilia så ska Wilma Holmberg, som gjorde en stabil insats när hon klev ner som mittback, och unga Demi Hallin på vänsterbacken, som spelade både resolut och moget, ha beröm för sina insatser
– Nu är vårsäsongen slut, har en hängmatch mot Krokom/Dvärsätt som spelas till hösten, och jag tycker vi har tagit viktiga segrar mot de motståndare vi krigar mot på nedre halvan vilket ger ett bra utgångsläge inför hösten. Lite surt med två uddamålsförluster i början av serien mot Brunflo och Östersund 2 där vi var värda poäng, summerar Henrik Ytterström vårsäsongen kort.


Selånger FK 2 - Ope IF 0-6
2018-06-29 - 19:30 - Selånger IP
Målen: 0-1 Sofia Löfstrand (7), 0-2 Karin Jonasson (23), 0-3 Sofia Löfstrand (37), 0-4 Amanda Sjöö (48), 0-5 Elin Larsson (50), 0-6 Beata Eriksson (66).
Domare: Andreas Wiklander (heka trion skötte sig väl)
Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matilda Svensson och Fionida Rexhaj svarade för Timrås mål. Matilda Svensson och Fionida Rexhaj svarade för Timrås mål.

Timrå nära att hämta in 0-3 efter en mardrömsstart mot serieledarna 

(2018-06-20)
IFK Timrå var nära att hämta in ett stort underläge mot serieledarna och ge Heffnersklubban en hjälpande hand men föll med uddamålet.
– Redan efter tiominuter låg vi under med 0-3 men hämtade in till 2-3 men närmare än så kom vi inte, säger tränaren Patrik Davis, som har sina två döttrar spelande i HSK.


0-3 efter tio minuters spel

IFK Timrå fick en mardrömsstart hemma mot serieledarna Härnösands SK. Redan efter tio minuter låg man under med 0-3.
– Och ändå pratade vi innan matchen att Härnösand alltid brukar driva på hårt i inledningen av matcherna, säger Timråtränaren Patrick Davis, som har två döttrar som spelar med serieledarna. 
Efter den chockstarten lyckades Timrå få stopp på blödningen.
– Ja, efter det lyckades vi hålla dom borta från vårt mål och fick också ordning på både vårt kortpassningsspel och spelet utan boll, säger Patrick Davis.
Härnösand fortsatte dock att ha mycket boll men det rullades mest på mittplan och man lyckades inte hitta några luckor i Timrås låga försvar efter dom inledande tio minuterna. Det var snarare så att det var hemmalaget som vaskade fram dom farligaste chanserna, även om ingen av dom utmynnade i något mål under den första halvleken.


Bra period

I den andra halvleken pressade Timrå Härnösandsspelarna högre upp i planen och var fräna i närkamperna nära eget straffområde.
– Ja, vi drog på oss många frisparkar men trots bra lägen kunde dom inte utnyttja frisparkarna utan sköt mest över och utanför, säger Patrick Davis.
Timrå var som sagt inte ofarliga i sina omställningar och i den 57:e minuten kom Matilda Svensson fram i läge och sköt ett bra skott från straffområdeslinjen som satte perfekt i bortre gaveln.
Lite drygt fyra minuter senare fick Fionida Rexhaj ett friläge efter en studs via en HSK:are och avslutade kliniskt, 2-3.
– Vi hade en bra period där i matchen men vi förmådde inte skapa någon jättechans till ett 3-3-mål. Men jag är mycket nöjd hur vi genomför denhär matchen – om jag ser till dom sista 80 minuterna, säger Patrick Davis med ett snett leende.
I Timrå var Agnes Söderberg grym på mitten medan Isabell Forslund var stabil i dom bakre leden. Starkt också av hela laget att inte falla samman efter den hemska inledningen utan vinna resten av matchen med 2-0.

IFK Timrå - Härnösands SK 2-3
2018-06-20 19:00 - Tinrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Lina Vestin (6), 0-2 Sanne Pettersson (9), 0-3 Emma Wessling (10), 1-3 Matilda Svensson (57), 2-3 Fionida Rexhaj (61).
Domare: Andreas Wiklander
Publik: 46
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olivia Åsberg gjorde Heffnersklubbans tröstmål. Olivia Åsberg gjorde Heffnersklubbans tröstmål.

Överraskande förlust för Heffnersklubban

(2018-06-20)
Ope skrällde och lade Heffnersklubban på rygg hemma på Torvallen.
Därmed bröts "Klubbans" svit på fem raka segrar utan insläppt mål samtidigt som man tappar tre poäng gentemot Härnösands SK i kampen om seriesegern.


Ope IF - Heffnersklubbans BK 2-1
2018-06-20 - 19:30 - Torvallen
Målen: 1-0 Karin Jonasson (53), 2-0 Beata Eriksson (77), 2-1 Olivia Åsberg (90+1).
Domare: Stefan Westberg
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Wilma Edman satte Selångers viktiga andramål. Wilma Edman satte Selångers viktiga andramål.

Selånger 2 vände i andra i bottenderbyt mot Alnö: "Tre viktiga poäng"

(2018-06-19)
Alnö ledde i paus och hade årets första seger i sikte.
Men Selånger 2 vände på bottenderbyt i andra och tog sin andra trea och fick lite andrrum i nedflyttningsstriden.
– Ingen match som blir ihågkommen för sitt skönspel, dock oerhört tre viktiga poäng, säger Selånger 2:s tränare Henrik Ytterström.


Tidigt straffmål för Alnö

Det vankades bottenderby på Släda IP under tisdagen när Alnö tog emot Selånger 2. En riktig "sexpoängsmatch" alltså.
– Något som också märktes ute på planen där det stundtals var lite nervöst, säger Selånger 2:s tränare Henrik Ytterström.
Och inte blev det bättre efter att Alnö tagit ledningen på straff efter en hands redan i den tredje minuten, inslagen av Emma Sarkkinen.
– Vi arbetade oss in i matchen allt eftersom och skapade en del farligheter genom framförallt vindsnabba Wilma Edman på topp som gjorde tillfällig comeback tillsammans med Wilma Holmberg på mitten, båda spelade med Selånger förra året, säger Henrik Ytterström.
Samtidigt var inte hemmalaget helt ofarliga i sina omställningar, framförallt efter högerkanten där Selånger hade lite svårt att hänga med.
– I halvtid tryckte vi framförallt på att vi ska fortsätta jobba som vi gör men med bättre skärpa i dom avgörande passningarna, säger Ytterström.


Kvitterade i den 58:e minuten

Den andra halvleken inleddes emellertid med väldigt grötigt spel längs kanterna, inget lag fick fast bollen och det var mest en massa inkast.
– Vi lyckades emellertid kvittera på en fast situation där planens gigant Josefine Dahlberg chippade in bollen i straffområdet där Tilda Wärulf efter en vältajmad löpning blir fri och tryckte in kvitteringen, säger Selångertränaren. 
Selånger började hitta rätt i positionerna och "Jossie" Dahlberg och Wilma Holmberg vann mycket boll med sin tyngd. 2-1 stötte Wilma Edman påpassligt in efter inlägg från Linnea Söderberg ute på kanten efter att i sin tur blivit fint framspelad av Dahlberg.
Med två minuter kvar kom även 1-3 och det efter ett olyckligt självmål när en hemmaspelare försökte hindra Wilma Edman från att trycka in bollen men istället stötte hon in den i eget mål. Ren otur.
– Sammanfattningsvis ingen match som blir ihågkommen för sitt skönspel, dock oerhört viktiga tre poäng, säger Ytterström.
Josefine Dahlberg, som tyvärr gjorde sin sista match då hon ska börja plugga på annan ort, och Malin Nilsson, klockrent försvarsspel, gjorde starka avtryck i Selånger 2.
– Även kul att "Wilmorna" Edman och Holmberg gör så fina insatser trots att de knappt spelat boll senaste året samt att unga Tilda Wärulf, född 03, återigen fick sätta dit ett viktigt mål. Nu tar vi med oss den här känslan till nästa match mot Ope. Sedan har vi skaffat oss ett bra utgångsläge till hösten, avslutar Henrik Ytterström.


Alnö IF - Selånger FK 2 1-3
2018-06-19 - 19:00 - Släda IP
Målen: 1-0 Emma Sarkkinen (3, straff), 1-1 Tilda Wärulf (58), 1-2 Wilma Edman (79), 1-3 självmål (88).
Domare: Fredrik Strese
Publik: 60
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Dem fotskadade utespelaren Jonna Kumpula krigade förtjänstfullt som målvakt trots tio insläppta. Dem fotskadade utespelaren Jonna Kumpula krigade förtjänstfullt som målvakt trots tio insläppta.

Alnö med en utespelare mellan stolparna föll med tvåsiffrigt mot serieledarna

(2018-06-16)
Alnö tvingades ställa e halt utespelare mellan stolparna mot serieledarna Härnösand - och förlorade med0.
– Matcherna mot Härnösand är ju inte dom vi ska vinna, lite stora siffror vart det ändå, säger tränaren Kent Gustafsson.


Inför mötet med serieledarna Härnösands SK saknade Alnö flera spelare av olika anledningar, bland annat enda målvakten Malin Pettersson som var sjuk, och kunde ställa upp med endast två avbytare.
Nu fick den fotskadade utespelaren Jonna Kumpula ta på sig målvakts-handskarna och haltande genomförde hon matchen efter bästa förmåga och det var inte hennes fel att förlusten landade på 0-10. Jonna har också erfarenhet som sista utpost då hon stod merparten av matcherna i serien ifjol.
– Matcherna mot Härnösand är ju inte dom vi ska vinna, dom är klart bästa laget i serien, men med en skadad utespelare som ställde sig i mål. Tjejerna gör det ändå stundtals bra, lite stora siffror vart det ändå. Vi tar ya tag på tisdag istället då vi möter Selånger 2, en match som vi förhoppningsvis kan få med oss åtminstone en poäng, säger tränaren Kent Gustafsson.


Härnösands SK - Alnö IF 10-0
2018-06-16 - 14:00 - Högslättens IP
Målen: 1-0 Emma Wessling (12), 2-0 självmål (18), 3-0 Emma Wessling (24), 4-0 Sanne Pettersson (39), 5-0 Joanna Wallgren (42), 6-0 Joanna Wallgren (59), 7-0 Linnea Strand (61), 8-0 Emma Wessling (68), 9-0 Blossom Davis (78), 10-0 Sanne Pettersson  (89).
Domare: Per Söderlind
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olivia Olofsson svarade för enda Timråmålet. Olivia Olofsson svarade för enda Timråmålet.

Underskattning bakom Timrås förlust mot botten-laget Krokom/Dvärsätt?

(2018-06-16)
IFK Timrås damer tappade på teten.
Detta sedan bottenlaget Krokom/Dvärsätt lagt krokben hemma på Hissmovallen och tagit sin första seger för säsongen.
Så här kan det gå vid underskapptning och man tror att det bara är att ställa ut skorna...


IFK Timrå åkte upp till Hissmovallen för att hämta hem tre enkla poäng mot ett Krokom/Dvärsätt som ännu inte vunnit i vår.
Men det blev ännu ett bevis på att det inte bara är att ställa ut skorna utan någon inställning i.
Ronja Forsberg i hemmalaget utnyttjade ett oinspirerat Timrå och gjorde 1-0 redan i den fjärde minuten.
– Vi inedde så illa att vi hade kunnat legat under med 0-3 efter tio minuter, dundrar Timråtränaren Patrick Davis.
Efter dryga kvarten slog Olivua Olofsson ett inlägg som blev aningen felriktat och seglade in i borte gaveln till 1-1.
– En skänk från ovan och då trodde jag att vi skulle vakna till och ta tag i grejorna, säger Patrick Davis.
Så blev det inte utan en försvarslinje som var lika rak som teckningen på en huggorm slank Cornelia Hallman igenom och fri satte hon 2-1 för hemmalaget i den 25:e minuten. Ett resultat som stod sig in i paus.
– Vi gör en djävulskt dålig första halvlek både spel- och inställningsmässigt, säger Davis.
I den andra halvleken såg det något bättre ut i bortalaget och man hade bollen i stort sett i 40 av dom 45 minuterna.
– Men vi lyckades inte omsätta bollövertaget i några riktigt farliga lägen utan det blev mest ströchanser. Vi saknade den riktiga "powern" att brya igenom deras försvar, säger Davis.
Det blev alltså en 1-2-förlust och nu tappar IFK Timrå på teten. Och det på underskattning?
– Ja, definitivt. Det här är en läxa som både spelarna och vi ledare får ta lärdom av, avslutar en besviken Timråtränare.


Krokom/Dvärsätts IF - IFK Timrå 2-1
2018-06-16 - 13:00 - Hissmovallen
Målen: 1-0 Ronja Forsberg (4), 1-1 Olivia Olofsson (16), 2-1 Cornelia Hallman (25).
Domare: Mohammed Mohammed
Publik: 38
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Heffnersklubbans Sanna Bergström Älmqvist var het mellan minut 15 och 18 då hon prickade in ett äkta hattrick. Arkivbild: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Heffnersklubbans Sanna Bergström Älmqvist var het mellan minut 15 och 18 då hon prickade in ett äkta hattrick. Arkivbild: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ett äkta hattrick på tre minuter av Heffnersklubbans Sanna Bergström Älmqvist

(2018-06-16)
Sanna Bergström Älmqvist tog tidigt död på den här matchen tack vare sitt äkta hattrick mellan minut 15-18.
Därefter plussade anfallskollegan Emma Sjölén på med två fullträffar till i den första halvleken i derbyt mot Selånger 2. 
– Dom hittade verkligan varann där uppe på topp idag, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


5-0 redam i paus

Den första kvarten mellan Selånger 2 och Heffnersklubban blev mållös.
Så även hela den andra halvleken.
Däremellan satte gästerna fem fullträffar. Sanna Bergström Älmqvist svarade för ett äkta hattrick mellan minut 15 till 18 medan anfallskollegan Emma Sjölén ökade på efter dryga halvtimmen och precis innan paus till 5-0.
– Dom hittade verkligan varann där uppe på topp idag, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Han fortsätter:
– Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi låter bollen göra jobbet och rör oss rätt och kommer till många farliga chanser och sätter fem av dom. I paus gjorde vi fyra byten, bland annat klev Sanna Bergström Älmqvist av, men fortsatte föra spelet men var inte lika vassa framåt även om vi borde satt ett par bollar även i andra. Samtidigt är jag nöjd med att försvarsspelet är fortsatt stabilt och vi höll ännu en nolla.


Glömma första halvleken

Så här säger Selånger 2:s tränare Henrik Ytterström om matchen:
– Första halvlek kan vi glömma, vi låg helt fel i positionerna och var ovän med bollen vilket straffar sig mot ett sånt bra lag som Heffnersklubban. Vi hade dessutom tre otursminuter efter dryga kvarten av halvleken då dom gör tre mål varav ett par var rena slumpmål, säger han och fortsätter:
– Efter lite halvtidspepp lyfte vi oss rejält. Vi hittade rätt i positionerna i försvarsspelet och tvingade dom till svåra avslut. När dom väl skapade farligheter så var alltid en storspelande Josefine Dahlberg, mittback i andra halvlek, eller målvakten Olivia Wallner där och räddade situationen. Vi fick även ett lugn i passningsspelet och kunde hålla bollen inom laget. Tyvärr hade det kostat för mycket fysiskt i första halvlek att jaga boll då vi låg fel så vi hade inte riktigt orken att fylla på med folk i anfallen för att skapa lite tryck på motståndarna. Vi tar med oss andra halvlek till tisdagens match mot Alnö.


Beröm till hela Heffnersklubban

I Heffnersklubban levde man mycket på sin anfallsduo men hela laget ska ha beröm för sin insats. Ingen nämnd, ingen glömd.
I Selånger 2 ger vi en extra blomma till Olivia Wallner mellan stolparna, mittbacken Josefin Dahlbergs, Ella Withlock på högerbacken samt Demi Hallin på vänster mittfält för deras prestationer i andra halvlek.
Heffnersklubban fortsätter befästa sin andraplats och höll sin sjätte nolla.
Selånger 2, med bara en seger, fortsätter att kämpa i bottenegionen av tabellen.

Selånger FK 2 - Heffnersklubbans BK 0-5
2018-06-16 - 13:00 - Selånger IP
Målen: 0-1 Sanna Bergström Älmqvist (15), 0-2 Sanna Bergström Älmqvist (17), 0-3 Sanna Bergström Älmqvist (18), 0-4 Emma Sjölén (31), 0-5 Emma Sjölén (43).
Domare: Thomas Löf (stabil insats i annars lättdömd match)
Publik: 64
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hannah Norberg svarade för en grym frilägesräddning och höll nollan. Hannah Norberg svarade för en grym frilägesräddning och höll nollan.

IFK Timrå och Brunflo FK tappade till teten efter 0-0

(2018-06-10)
IFK Timrå tog emot Brunflo där segraren skulle ta rygg på tetduon.
Men det blev varken mål eller seger för något av lagen utan kampen slöt mållös och bägge lagen tappade därmed två poäng gentemot Härnösand och Heffnersklubban.
– Men oavgjort var rättvist, det höll även Brunflos ledare med om, säger Timråtränaren Patrick Davis.


IFK Timrå startade upp riktigt bra första 20 minuterna mot gästande Brunflo och borde tagit en tidig tvåmålssledning, bland annat nickade Matilda Svensson över öppet mål.
– Men därefter bjöd vi in Brunflo i matchen, slutade ta löpningar och laget blev långt vilket gav dom ytor att spela på resten av halvleken, säger Timrås tränare Patrcik Davis.
Och hade inte Hanna Norberg i hemmamålet gjort en kvalificerad frilägesräddning i slutet av den första halvlekn hade det stått 0-1 i paus.
– Hanna kom ut snabbt och gjorde sig stor. En viktig räddning i det skedet av matcher, säger Davis.
Den andra halvleken blev tätare, båda lagen gick för seger men försvaren triumferade över anfallen denna eftermiddag. Målvakterna behövde bara ingripa rejält två gånger, båda efter farliga frisparkar.
– Linnéa Jensens i den 89:e hade mer än gärna få gå in, ler Patrik Davis.
Han fortsätter:
– Men oavgjort var nog rättvist, det höll även Brunflos ledare med om, säger Patrick Davis.
Hannah Norberg i målet redan nämnd och utmärkt var också vänsterbacken Olivia Olofsson.
I Brunflo kretsade det mesta i vanlig ordning kring tvillingarna Patricia och Angelica Häreby. Och ni som följer damtvåan här på Lokalfotbollen vet att dom har ett förflutet i ungdomen i Alby FF.
I och med 0-0 tappade bägge lagen två poäng gentemot Härnösand och Heffnersklubban i toppen av tabellen.

IFK Timrå - Brunflo FK 0-0
2018-06-10 - 16:00 - Timrå IP, konstgräs
Domare: Robert Lundqvist
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olivia Wallner var trots 12 insläppta mål Selångers bästa spelare mot Härnösand. Olivia Wallner var trots 12 insläppta mål Selångers bästa spelare mot Härnösand.

Dussinet fullt i baken för Selånger 2 mot serie-ledarna Härnösand

(2018-06-09)
Inga avbytare och bortamatch mot serieledarna.
Ingen bra kombo direkt.
Och det blev också en brakförlust med 0-12 för Selånger 2 mot Härnösands SK.
– Härnösand är det bästa lag vi någonsin mött och dom körde helt enkelt över oss fullständigt, säger Selånger 2:s tränare Henrik Ytterström.


Härnösands SK hade vunnit ssamtliga sina fem matcher i division 2 Mellersta Norrland. Selånger 2 hade en seger på sina fyra matcher.
Inför mötet borta mot serieledarna hade SFK drabbats av manfall, eller tjejfall kanske det ska heta?, och fick ihop precis elva spelare till resan norrut. Inte dom bästa förutsättningarna när man skulle ta sig an seriens bästa lag.
Det blev också en brakförlust med 0-12 i baken, varav tre tillkom på nick.
– Härnösand är det bästa lag vi någonsin mött och hade många ruggit snabba spelare som visste hur dom skulle löpa. Dom körde helt enkelt över oss fullständigt. Alla krigade ändå på bra, säger Selånger 2:s tränare Henrik Ytterström.
Bäst i Selånger var trots dom tolv insläppta målen keepern Olivia Wallner som med många grymma räddningar ändå höll nere siffrorna.

Härnösands SK - Selånger FK 2 12-0
2018-06-09 - 16:30 - Högslättens IP
Målen: 1-0 Emma Wessling (11), 2-0 Sanne Pettersson (24), 3-0 Joanna Wallgren (28), 4-0 Linnea Strand (38), 5-0 Lina Vestin (39), 6-0 Joanna Wallgren (52), 7-0 Olivia Strand (60), 8-0 Linnea Strand (61), 9-0 Lina Vestin (64), 10-0 Joanna Wallgren (75), 11-0 Sanne Pettersson (76), 12-0 Emma Wessling (88),
Domare: Abdalla Hamid
Publik: 85
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hattrick för Isabell Saarinen. Hattrick för Isabell Saarinen.

Heffnersklubban fortsätter att skugga Härnösand i toppen

(2018-06-09)
Heffnersklubban fortsätter att vinna – och att hålla nollan, bara tre insläppta totalt.
Idag blev det 7-0 mot jumbon Häggenås som ändå kämpade på bra utan avbytare.
– Vi gör en bra match, speciellt första halvlek när vi har bra passningstempo, rörelse och spelbredd samt tålamod, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Det var toppen mot botten på HK-vallen. Och seriejumbon Häggenås kom till spel utan några avbytare. Inte den bästa av förutsättningar när man möter serietvåan.
Heffnersklubban tog också ledningen i den tionde minuten genom Emma Sjölén. 2-0 satte sedan Olivia Åsberg innan Isabell Sarrinen klämde dit trean via ribban efter en halvtimme. Några fler målskyttar blev det inte i matchen. Däremot satte Isabell två till, hattrick, samt Olivia och Emma varsitt.
Efter 5-0 i paus tog hemmalaget det något lugnare och vann till slut med 7-0. Det lite märkliga är att domaren "tappat bort" Isabells 4-0-mål i matchprotokollet. Antar att det lär rättas till så inte Isabell blir ett mål kort i skytteligan.
– Isabell var duktig idag men jag tycker hela laget gör en bra match, speciellt första halvlek när vi har bra passningstempo, rörelse och spelbredd samt tålamod. I andra tummade vi litre grand men det är förklarligt när vi leder med 5-0 och segern är säkrad. Gav också hela bänken speltid och några fick spela på ovana platser, säger Heffners-klubbans tränare Jonas Prytz.
Exta plus till målskyttarna i Heffnersklubban som fortsätter skugga serieledarna Härnösands SK, det enda lag som både besegrat och gjort mål på "Klubban".

Heffnersklubbans BK - Häggenås SK 7-0
2018-06-09 - 13:00 - Nya HK-vallen
Målen: 1-0 Emma Sjölén (10), 2-0 Olivia Åsberg (23), 3-0 Isabelle Saarinen (30), 4-0 Isabell Saarinen (??), 5-0 Emma Sjölén (44), 6-0 Isabelle Saarinen (65), 7-0 Olivia Åsberg (78).
Domare: Santiago Bedoya Sierra (bra insats, men har missat att HK även gjorde ett 4-0-mål i sitt matchprotokoll).
Publik: 20
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Saga Karlsson, 15, kvitterade för Alnö. Saga Karlsson, 15, kvitterade för Alnö.

Alnö hämtade in 0-2 med tjugo kvar och borde vunnit matchen

(2018-06-13)
Alnö låg under med 0-2 hemma på Släda mot Krokom/Dvärsätt när 20 minuter återstod.
Då reducerade först Zoe Tomley och därefter kvitterade 15-åriga Saga Karlsson sju minuter senare.
Men det här var en match som hemmalaget borde vunnit sett till spel och chanser.

Alnö IF - Krokom/Dvärsätts IF 2-2

2018-06-09 - 13:00 - Släda IP
Målen: 0-1 Emilia Persson (29), 0-2 Kajsa Olsson-Holten (58), 1-2 Zoe Tomley (70), 2-2 Saga Karlsson (77).
Domare: Roger Backlund
Publik: 72
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Zoe Tomley målade när Alnö hämtade upp ett 0-2-underläge. Zoe Tomley målade när Alnö hämtade upp ett 0-2-underläge.

Alnö hämtade upp 0-2-underläge efter paus och tog sina första poäng

(2018-06-06)
Alnö var på väg mot sin femte raka nollpoängare.
Men efter 0-2 i paus på Tigervallen i Häggenås spikade målvakten Malin Pettersson igen och via mål framåt av Clara Laajanen och Zoe Tomley kunde man ta årets första poäng.

Häggenås SK - Alnö IF 2-2

2018-06-06 - 12:00 - Tigervallen
Mål Alnö: Clara Laajanen och Zoe Tomley.
Domare: Kristian Kumpulainen
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Heffnersklubban höll tredje raka nollan – 2-0 borta mot IFK Östersund 2

(2018-06-03)
Heffnersklubban är svåra att få hål på.
Idag stängde man ner sin målbur för tredje matchen på raken borta mot IFK Östersund.
Seger med 2-0 och Sanna Bergström Älmqvists- och Emma Sjöléns fullträffar kom bägge före paus.
Totalt har HK bara släppt in tre mål på fem matcher.


IFK Östersund 2 - Heffnersklubbans BK 0-2
2018-06-03 - 13:00 - Jämtkraft Arena
Målen: 0-1 Sanna Bergström Älmqvist, 0-2 Emma Sjölén.
Domare: Joel Störvold
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alnö rasade ihop – Brunflo gjorde sju mål på 33 minuter

(2018-06-03)
Efter en jämn första halva av första halvlek hängde Brunflo fyra snabba mål innan paus och därefter två raska direkt efter vilan.
Alnö ryckte sedan upp sig och vann resten av matchen med 2-1.
– Det första målet var offside. Hade dom inte fått det hade det blivit en helt annan match, säger målvakten Malin Pettersson som hade en svettig eftermiddag.


Brunflo FK - Alnö IF 7-2
2018-06-03 - 13:00 - Åkreäng
Målen: 1-0 Angelica Häreby (23), 2-0 Emmelie Sefastsson (29), 3-0 Emmelie Sefastsson (30), 4-0 Erica Martinsson (43, straff), 5-0 Emmelie Sefastsson (46), 6-0 Pernilla Roos (48), 6-1 Zoe Tomley Frisparksmål (51, frispark), 7-1 Erica Martinsson (56), 7-2 Emma Pettersson (81).
Domare: Björn Larsson
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Selånger besegrade Häggebås med 4-1. På bilden posterar tvåmålsskyttarna Alicia Holmberg och Tilda Wärulf tillsammans med duktige målvakten Wilma Hultman. Samtliga tjejer födda 2003. Foto: Henrik Ytterström.
Selånger besegrade Häggebås med 4-1. På bilden posterar tvåmålsskyttarna Alicia Holmberg och Tilda Wärulf tillsammans med duktige målvakten Wilma Hultman. Samtliga tjejer födda 2003. Foto: Henrik Ytterström.

Första segern för Selånger 2 – Alicia Holmberg och Tilde Wärulf dubbla målskyttar

(2018-06-02)
Efter dom tre inledande förlusterna i serien tog så äntligen Selånger 2 sin första seger.
Efter 1-1 i paus gjorde dom röd-blå-randiga tre mål och kunde vinna med 4-1.
– Det var svårspelat i den starka sidvinden men vi vinner välförtjänt, säger tränaren Henrik Ytterström.


Selånger FK 2 - Häggenås SK 4-1
2018-06-02 - 13:00 - Westhagen
Målen: 1-0 Alicia Holmberg (36), 1-1 Rebecca Lilja (42), 2-1 Astrid Månsson (eller Tilda Wärulf?) (56), 3-1 Alicia Holmberg (58), 4-1 Tilda Wärulf (86).
Domare: Martin Gabrielsson Ling
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fjärde segern av fem för IFK Timrå efter 3-0 mot Ope

(2018-06-01)
IFK Timrå fortsätter att skugga Härnösands SK i toppen av division 2 Mellersta Norrland efter 3-1 mot Ope hemma på konstgräset efter ett tidigt ledningsmål av Erica Persson och två andra halvan av den andra halvleken genom Jonia Henriksson och Tova Olsson.


IFK Timrå - Ope IF 3-1
2018-06-01 - 19:30 - Timrå IP konstgräs
Målen: 1-0 Erica Persson (6), 2-0 Jonia Henriksson (69), 2-1 Wilma Engström (71), 3-1 Tova Olsson (90)
Domare: Roger Collina Backlund
Publik:
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tredje raka nollpoängaren för Alnö: "Men det såg bättre än tidigare"

(2018-05-23)
Alnö har fått en tung inledning av årets damtvåa.
Ikväll inkasserade man sin tredje raka förlust när Ope gästade Släda IP.
– Men det såg bättre ut än tidigare, inte minst försvarsspelet, säger tränaren Kent "Gus" Gustaffson efter 0-2. 


Det unga Alnölaget har det motigt i inledningen av serien. Och idag började det inte heller så bra när Ella Backman sköt från långt håll i den nionde minuten och bollen smet snopet förbi en felplacerad Malin Pettersson i hemmamålet.
Malin tog dock revanch flera gånger om på ständigt farlige Ella Backman vid flera tillfällen senare under matchen.
Alnö hade svårt att få till någon egentlig offensiv under den första halvleken men i andra såg det bättre ut med flera fina anfall, dock blev det aldrig riktigt sylvasst.
I den 73:e minuten stängde Ella Backman matchen sedan hon skubbat ifrån hela hemmaförsvaret på ett eget genombrott från mittlinjen och avslutat med att placera bollen förbi mv-Pettersson.
– Men det såg bättre ut än tidigare, inte minst försvarsspelet. Vi mötte Ope också under försäsongen och då förlorade vi med 0-6.  I andra så skapade vi en del lägen och hade ett par farliga hörnor som hade kunnat resultera, säger tränaren Kent "Gus" Gustaffson
Högerbacken Tilde Wiborg var brytsäker och vann många löpdueller, stabil helt enkelt. Clara Laajanen i anfallet kämpade på och stred hårt mot övermakten. Hade med lite flyt hittat nätet.
I Ope kretsade det mesta kring tvåmålsskytten Ella Backman som var planens huvudfigur.

Alnö IF - Ope IF 0-2
2018-05-23 - 19:00 - Släda IP
Målen: 0-1 Ella Backman (9), 0-2 Ella Backman  (73).
Domare: Örjan Åström (bra i en lättdömd match)
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tova Olsson frälste IFK Timrå med sitt segermål i 88:e minuten. Tova Olsson frälste IFK Timrå med sitt segermål i 88:e minuten.

Tova Olsson räddade IFK Timrås skinn mot jumbon i slutminuterna

(2018-05-20)
Häggenås förlorade sin premiär med 1-13.
Idag var det ett helt annat motstånd som IFK Timrå hade att tampas med.
Gästerna kämpade som tigrar och det var först med två minuter kvar som Tova Olsson kunde placera in segerbollen.
– Starkt att tjejerna att orka jobba hela vägen och inte ge upp med tanke på alla chanser som vi stressade bort men till slut fick vi ändå betalt, säger Timråtränaren Patrick Davis.


Stora och starka

Häggenås förlorade sin premiär mot Härnösand med hiskeliga 1-13.
Lätt match för IFK Timrå hemma på konst-gräset idag således?
Kyss Karlsson! Eller kanske Olsson?
Häggenås visade upp ett tätt försvarsspel och kryddade det med giftiga kontringar medan Timråtjejerna verkade ha tagit ut segern i förskott för man fick inget flyt i passningsspelet och när chanserna dök upp saknades skärpan. Tova Olsson brassade t ex över från bara fem meter.
Och när jämtskorna tog ledningen i mitten av den första halvleken sedan Rebecka Kämpedal utnyttjat ett försvarsslarv fick "tigerinnorna" (spelar i svart-gul-randigt) ännu mer energi.
– Häggenås var taggade efter storförlusten och dom var både större och starkare än oss och vann alla närkamperna då vi kom in i deras spel och låga tempo och inte kunde utnyttja vår snabbhet, säger Timråtränaren Patrick Davis.


Målvakt ur kurs

Inledningen av den andra fortsatte på ungefär liknande sätt men ju mer halvleken led ju tröttare blev Häggenåstjejerna. Varje frispark, inspark och inkast tog sin lilla tid.
I den 54:e minuten kom så den efterlängtade kvitteringen. Jonia Henriksson passade till Erica Persson som stötte in bollen i tomt mål sedan bortamålvakten helt hamnat ur kurs och lämnat hela målet öppet.
Timrå pressade på men Häggenås fortsatte försvara sig storstilat och när väl chanserna dök upp brändes dom.
Med två minuter kvar lade Linnéa Jensen en perfekt macka på djupet och en fri Alva Olsson, som varit matchens målsumpare #1, tog det lugnt och klallt och säkert placerade bollen förbi gästernas keeper.
Rättvist – men det går ändå inte att inte tycka synd om Häggenås som kämpade som tigrar.
– Starkt att tjejerna att orka jobba hela vägen och inte ge upp med tanke på alla chanser som vi stressade bort men till slut fick vi ändå betalt, säger Patrick Davis.

IFK Timrå - Häggenås SK 2-1
2018-05-20 - 14:00 - Timrå IP konstgräs
Målet: 0-1 Rebecka Kämpedal (24), 1-1 Erica Persson (54), 2-1 Tova Olsson (88).
Domare: Habs Söderblom
Publik: 73
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Henrik Ytterström var inte helt nöjd med domarinsatsen. Henrik Ytterström var inte helt nöjd med domarinsatsen.

Uddamålsförlust för Selånger 2: "Inte nöjd med domarinsatsen"

(2018-05-19)
Ännu en gång släppte Selånger 2 in ett mål efter en fast situation och mot IFK Östersund 2 visade det sig bli kostsamt då det blev matchens enda nätkänning.
Annars var det en match där domaren hamnade i skottlinjen.
–Det går inte att spela fotboll med en domare som behandlar tjejerna som glas och blåser frispark för allt, dundrar Selångertränaren Henrik Ytterström.


Baklängesmål igen efter fast situation

Selångers U-lag i damtvåan fortsätter att väga lite för lätt. Något som speciellt visar sig vid fasta situationer. I mötet på Westhagen mot IFK Östersund 2 kom gästernas segermål till på en hörna där Emma Wikstrand var den som förpassade bollen över mållinjen.
Även Selånger hade en boll inne. I slutminuten av matchen passade  Nellie Häggberg in till Alicia Holmberg som satte 1-1. Trodde både hon och laget men målet blev bortdömt för offside på Nellie i momentet före. Då brann det för en av planens minsta spelare, offsidelöpande Häggberg, och hon "uttryckte sin besvikelse" över det uteblivna målet så pass att hon fick syna det röda kortet.
En som inte heller var nöjd över domslutet var tränaren Henrik Ytterström:
– En horribel offsidevinkning på Nellie Häggberg som spelade in bollen. Det fanns inte ens någon yta att vara offside på eftersom situationen var en meter från kortlinjen och hon hade säkert en och en halv meter tillgodo på backen, dundrar han.


Inte nöjd med domaren

Ytterström var annars rätt nöjd med hans tjejers insats trots förlusten:
– En jämn och chansfattig match. Vi har problem att försvara oss på fasta situationer och har åkt på baklängesmål i stort sett varje match på sådana. Känns lite surt då vi annars agerar klockrent i försvarsspelet. I andra halvlek trycker vi på för kvittering. Tjejerna är otroligt vältränade och det har blivit något av ett signum för oss att avsluta matcherna bra efter att ha kört slut på motståndet. Tyvärr kommer vi inte till så många avslut då Östersunds backlinje också spelade bra, säger Ytterström, som gärna ville återvända till domarinsatsen:
– Att domarna behandlar tjejerna som glas är något jag har vant mig att leva med och fått acceptera. Jag brukar därför aldrig kommentera domarinsatserna men idag väljer jag att göra ett undantag. Fotboll är en fysisk sport och närkamper hör till spelet men dagens domare drog kortet så fort en spelare föll. Vi fick till och med ett kort då deras spelare snubblade på eget bevåg. Det är inte svårt att döma en dammatch eftersom spelet i regel är schysst matcherna igenom, sluta behandla tjejerna som glas och blås inte sönder matcherna och är man osäker på om det är offside eller inte så är direktivet att hellre fria än fälla, säger Ytterström.
Bäst i Selånger 2 var Josefine Dahlberg på mittfältet, mittbacksparet Celina Berglund och Andrea Björs samt Lea Holm på vänsterbacken som bara växer för varje match.

Selånger FK 2 - IFK Östersund 2 0-1
2018-05-19 - 13:00 - Westhagen
Målet: 0-1 Emma Wikstrand  (40)
Utvisning Selånger: Utvisning Nellie Häggberg (89)
Domare: Zia Nourozi (blåste för allt i första, något bättre i andra och det bortdömda offsidemålet var av neutrala åskådare som stod i linje korrekt avvinkat).
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Agnes Hurtig Edlund var en av Heffnersklubbans två tvåmålsskyttar. Agnes Hurtig Edlund var en av Heffnersklubbans två tvåmålsskyttar.

Tennissiffror och blankt set för Heffnersklubban i derbyt mot Alnö

(2018-05-19)
Heffnersklubban vann enkelt derbyt mot Alnö där man fick spela borta hemma då inte Släda IP var spelklar ännu.
"Bortalaget" vann med tennissiffrorna 6-0 och både Agnes Hurtig Edlund och Thelma Bergkvist kunde titulera sig tvåmålsskyttar. 


Heffnersklubban fick spela borta hemma i derbyt mot Alnö. Då inte Släda IP är i spelbart skick förlades matchen på Nya HK-vallen. Och "bortalaget" tog tidigt komandot med två snabba mål i den 16:e- respektive 18:e minuten genom Sanna Bergström Älmqvist och Agnes Hurtig Edlund. Precis innan pausvilan visade Thelma Bergkvist att hon inte bara kan måla i Damtrean med andralaget utan även i division 2. Med sina två mål säkrade hon segern trots att en halvlek återstod.
Med dryga timmen spelad satte Linn Haglund Heffnersklubbanns femte mål och i slutminuterna såg Agnes Hurtig Edlund till att det blev ett blankt set och fastställde segern till tennissiffrorna 6-0.

Alnö IF - Heffnersklubbans BK 0-6
2018-05-19 - 13:00 - Nya HK-vallen
Målen: 0-1 Sanna Bergström Älmqvist (16), 0-2 Agnes Hurtig Edlund (18), 0-3 Thelma Bergkvist (42), 0-4 Thelma Bergkvist (44), 0-5 Linn Haglund (62), 0-6 Agnes Hurtig Edlund (86).
Domare: Michael Lie
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, Matchreferat & Aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Nellie Häggberg gjorde Selångers reducerings-mål. Nellie Häggberg gjorde Selångers reducerings-mål.

"Albytvillingarna" Häreby bakom Brunflos seger mot Selånger 2 där Nellie Häggberg målade ensam

(2018-05-13)
Två tvillingar från Alby, Angelica och Patricia Häreby var en av dom stora orsakerna till att Brunflo besegrade Selånger 2.

– Plus två skitmål och att vi nte satte våra chanser, säger SFK-tränaren Henrik Ytterström..


Frispark från kanten som smet in

Brunflo fick en bra start hemma mot Selånger 2.
Redan i den femte minuten studsade Erica Martinssons frispark långt ut från kanten hela vägen in i SFK-målet på det hala konstgräset.
Den första halvleken var jämn och det skapades inte så många målchanser.
36 sekunder in i den andra halvleken gör Tilde Norlander 2-0 till Brunflo vilket var en rejäl kalldusch för Selångertjejerna.
Men efter att ha ruskat av sig den börjar man ta över och fick också till en reducering i mitten av halvleken genom ett långskott av Nellie Häggberg.
– I andra halvlek dominerade vi matchen fullständigt, bortsett från första fem minuterna, men trots flera fina skott och ett bränt friläge i sista matchminuten så lyckades vi inte få in kvitteringen. Tycker vi var värda minst en poäng men vi släppte in två skitmål och dom blev kostsamma, säger tränaren Henrik Ytterström besviket.


Tvillingar från Alby

Planens gigant var Selångers Josefin Dahlberg från division 1-laget som gjorde comeback efter studier i USA och endast en veckas träning i benen. Hon ägde mittfältet fullständigt i andra halvlek och visade att hon snart är redo att slåss om startplats i A-laget. Även extra beröm till Andrea Björs som mittback, Kajsa Bergsten som ytterback och Alicia Holmberg på topp som tog många bra beslut.
– Dom övriga gör det också bra, särskilt i den andra halvleken, påpekar Ytterström.
Brunflo hade två vassa spelare som lirat i Elitettan med Östersunds FF och tidigare även Alby FF, tvillingarna Häreby, centrala mittfältaren Angelica och mittbacken Patricia.

Brunflo FK - Selånger FK 2 2-1
2018-05-13 - 13:00 - Åkreäng Konstgräs
Målen: 1-0 Erica Martinsson (5), 2-0 Tilde Norlander (46), 2-1 Nellie Häggberg (67).
Domare: Lars Gregorsson
Publik: 120
Matchfakta

Matchens enda målskytt x 3 - Linnéa Jensen. Matchens enda målskytt x 3 - Linnéa Jensen.

Hattrick av Timrås Linnéa Jensen uppe i Östersund 

(2018-05-12)
För andra helgen i rad mötte IFK Timrå ett andralag.
9-0 mot Selångers följdes idag upp med 3-0 mot kamraterna i Östersunds.
Linnéa Jensen blev matchens enda målskytt men i gengäld svarade hon för samtliga tre.

– Vi gör tre mål framåt men jag är nästan mest nöjd med försvarsspeletm säger tränaren Patrick Davis.


3-0-målet kronan på verket

IFK Timrås damer följde upp storsegern mot Selånger 2 (9-0) genom att åter hålla nollan mot ett andralag.
På bortaplan besegrade man IFK Östersunds med 3-0 sedan Linnéa Jensen haft en fin eftermiddag och svarat för ett hattrick, två mål i första och ett i andra halvlek.
Berätta om målen, Linnéa?
– Första målet stressade jag deras målvakt efter ett bakåtpass och när hon skulle rensa så slog hon bollen på mig och jag kunde rulla in den i tomt mål. Tvåan kom efter att vi spelat oss igenom från backlinjen, ut på kanten där Tova Olssons slog ett inlägg som nådde mig framför målet och jag kunde lägga in den vid stolpen. Tredje målet var ett distansskott som gicvk över målvakten och in i nät, säger Linnéa Jesnen.
Vad var nyckeln till segern?
– Vår seger grundades på att vi behöll lugnet och bollen inom laget och satte hög press och utnyttjade våra chanser, säger Linnéa Jensen.
– Annars inledde vi lite darrigt och Östersund pressade oss rejält. Men efter att vi hittat vägar runt deras press såg det bättre ut och vi kunde få ut mer av vårt spel efter marken. Ett tag i den andra halvleken tror jag vi höll bollen inom laget i fem-sex minuter, säger tränaren Patrick Davis.


Mikaela Moen bröt handleden

Han fortsätter:
– Vi gör tre mål framåt men jag är nästan mest nöjd med försvarsspelet där vi inte släpper till några farligheter utan stänger dom ute från vårt straffområde förutom vid ett par hörnor.
Linnéa Jensen gör hattrick och var naturligtvis bra men Timrås bästa för dagen var Tova Olsson på kanten som ställde till med mycket oreda för Östersundsförsvaret genom sin snabbhet och löpningar. På det centrala mittfältet var Mikaela Moen en gigant innan hon tvingades lämna efter en timmes spel på grund av bruten handled.
– Verkligen smolk i glädjebägaren. Hade hellre gett bort poängen bara vi sluppit skadan på Mikaela, säger Patrick Davis.
Preliminärt bli Mikaela Moen borta från spel i fyra veckor.

IFK Östersund 2 - IFK Timrå 0-3
2018-05-12 - 16:00 - Jämtkraft Arena
Målen: 0-1 Linnéa Jensen (15), 0-2 Linnéa Jensen (41), 0-3 Linnéa Jensen (81).
Domare: Michael Olofsson
Publik: 40
Matchfakta

Sanna Bergström Älmqvist gjorde Heffnersklubbans enda mål. Sanna Bergström Älmqvist gjorde Heffnersklubbans enda mål.

Heffnersklubban poänglösa mot Härnösands SK:
"Vi gör ingen bra match"


(2018-05-12)
Heffnersklubban förlorade mot tippade topplaget Härnösands SK som förstärkt och flyttat upp flera talangfulla tjejer till A-truppen den här säsongen.
– Vi gör ingenbra match och begår för enkla misstag bakåt, säger tränaren Jonas Prytz besviket efter 1-3-förlusten på Högslätten.


Heffnersklubban fick en mardrömsstart mot seriefavoriten Härnösands SK på bortaplan. Redan efter två minuter låg bollen i nätmaskorna bakom Frida Forslund.
Heffnersklubban repade mod snabbt och redan i den tionde minuten kvitterade Sanna Bergström Älmqvist.
1-1 stod sig till tio minuter in i den andra halvleken då Sanne Pettersson återgav hemmalaget ledningen och med lite drygt tjugo kvar ökade Timråtränaren Patrick Davis dotter Blossom på till 3-1. Något som även blev slutresultatet.
– Vi gör ingenbra match och begår för enkla misstag bakåt. Framförallt kom dom runt på kanterna alldeles för lätt. Vi hade några lägen framåt men slarvade i sista momentet.Nä, vi var inte riktigt där idag, säger tränaren Jonas Prytz besviket.
Ingen i Heffnersklubban förtjänar några överord idag. Alla kan bättre.

Härnösands SK - Heffnersklubbans BK 3-1
2018-05-12 - 14:00 - Högslättens IP
Målen: 1-0 Olivia Strand (2),  1-1 Sanna Bergström Älmqvist (10), 2-1 Sanne Pettersson (55), 3-1 Blossom Davis (68).
Domare: Jorge Torres
Publik: ?
Matchfakta

Agnes Hurtig Edlund var den ene av Heffners-klubbans dubbla målskyttar i premiären. Agnes Hurtig Edlund var den ene av Heffners-klubbans dubbla målskyttar i premiären.

Skön premiärseger för Heffnersklubban – 4-0 mot Krokom/Dvärsätt

(2018-05-06)
Det var dubbelnamn som gällde när Heffnersklubban tog sin premiärseger.
Både Sanna Bergström Älmqvist och Agnes Hurtig Edlund svarade för två mål.
– Det var stabilt i alla lagdelar och jag är nöjd med spelet och hur vi följde vår matchplan, säger tränaren Jonas Prytz.


Det blev en fin premiär hemma på Nya HK-vallen för Heffnersklubban när Krokom/Dvärsätt gästade.
Redan sista kvarteni den första halvleken säkrade man segern med tre mål, 1-0 Sanna Bergström Älmqvist medan Agnes Hurtig Edlund spädde på med tvåan och trean.
När sedan Sanna satte 4-0 i öppningen av andra var det klappat och klart.
– Det var stabilt i alla lagdelar och jag är nöjd med spelet och hur vi följde vår matchplan, säger comebackande tränaren Jonas Prytz.

Heffnersklubbans BK - Krokom/Dvärsätts IF 4-0
2018-05-06 - 13:00 - Nya HK-vallen
Målen: 1-0 Sanna Bergström Älmqvist (30), 2-0 Agnes Hurtig Edlund (38), 3-0 Agnes Hurtig Edlund (45), 4-0 Sanna Bergström Älmqvist (49).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 52
Matchfakta

Insläppt mål direkt i andra gjorde Alnö iskalla i premiären 

(2018-05-05)
Det blev ingen rolig premiär för Alnös division 2-tjejer.
Efter en hyfsad första halvlek och 2-2 kom raset i den andra med ett insläppt mål bara efter några sekunder.
– Det är bara att glömma den här matchen och blicka framåt, konstaterar tränaren Kent Gustafsson efter 2-5 mot IFK Östersunds andralag.

Det märktes att det var seriepremiär, stressat spel och många felpass. Trots det lyckades Maja Lundahl göra 1-0 för Alnö i den 13:e minuten.
Ledningen höll sig fram till minut 21 då Emma Mårs i IFK Östersund 2 blev fälld inne i hemmalagets (nåja, matchen gick på Nya HK-vallen, straffområde och Emma Wikstrand satte den efterföljande "elfmetern" utan pardon förbi Malin Pettersson.
I den 34:e minuten fick Alnö en hörna och efter lite studsar hit och dit tryckte Tilde Mathiasson in bollen, 2-1.
Inte heller den här gången fick Alnötjejerna rida speciellt länge på framgången. Bara fyra minuter senare provade Hanna Eriksson från distans och kvittering nummer två var ett faktum.
– Var besviken i paus. Vi borde gått in med ledning men släpper in för lätta mål och missar lägen framåt. I paus kom vi överens om att vara mer noga bakåt, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.
Jo, tjena! Nästan redan på avspark snodde Elin Mårs åt sig bollen och drev mot hemmamålet och lyckades hela vägen och satte 2-3. Ridå!
Alnö reste sig aldrig från den kallduschen och var iskalla resten av matchen och gästerna kunde bedriva det mesta av spelet på ö-tjejernas planhalva och sätta ytterligare två bollar i nät.
– Det är bara att glömma den här matchen och blicka framåt, konstaterar Kent Gustafsson. 

Alnö IF - IFK Östersund 2 2-5
2018-05-05 - 13:00 - Nya HK Vallen 1
Målen: 1-0 Maja Lundahl (13), 1-1 Emma Wikstrand (21, straff), 2-1 Tilde Mathiasson (34), 2-2 Hanna Eriksson (38), 2-3 Elin Mårs (46), 2-4 Hanna Eriksson (58), 2-5 Deborah Mokine Emerence (60).
Domare: Anton Sundström
Publik: 24
Matchfakta

IFK Timrås målskyttar poserar efter 9-0-segern i premiären mot Selånger 2. Från vänster Agnes Söderberg, linnea Jensen, Mikaela Moen, Jonia Henriksson, Emelie Brundin och liggande, veteranen Rosie Nilsson. Foto: Martina Grönlund.
IFK Timrås målskyttar poserar efter 9-0-segern i premiären mot Selånger 2. Från vänster Agnes Söderberg, linnea Jensen, Mikaela Moen, Jonia Henriksson, Emelie Brundin och liggande, veteranen Rosie Nilsson. Foto: Martina Grönlund.

IFK Timrå gjorde nästan tvåsiffrigt i derbypremiären mot Selånger 2

(2018-05-04)
Det blev kattens lek med råttan i division 2-premiären mellan Timrå och Selånger 2.
Timråtjejerna var helt överlägsna och vann med hela 9-0.
– Kul att vi hade sån spridning på målskyttet och att effektiviteten var hög, säger nye timråtränaren Patrick Davis.


Spred på målskyttet

Av dom två unga lagen som möttes i premiären på Timrås konstgräs var hemmalaget på förhand tippade att slåss i toppen medan Selångers andralag ska få kriga om nytt kontrakt.
Och efter premiären finns ingen anledning att göra några korrigeringar i ämnet. IFK Timrå var totalt öveerlägsna.
Jonia Henriksson spräckte nollan i den tionde minuten och i den 87:e fastställde Agnes Söderberg slutresultatet till 9-0.
– Tjejerna gjorde en bra match och vi häll högt tempo i passningsspelet och varierade oss fint, precis enligt matchplanen. Kul också att vi hade sån spridning på målskyttet och effektiviteten var hög. Selånger kämpade på och det syntes att dom är bra skolade men väger lite för lätt ännu, säger nye timråtränaren Patrick Davis.
– Timrå var ruggigt bra! Dom var ett nummer för stora för oss och vi hängde inte med i deras snabba passningsspel. Dom hade en ruggigt snabb spelare på högerkanten som rann igenom lite väl många gånger. Tycker dock siffrorna var lite väl stora. Timrå hade 110 procent utdelning på sina chanser och vi väger lite väl lätt på fasta situationer. Jag tycker ändå att vi i matchen i perioder står upp väldigt bra och vi bränner några frilägen och har en frispark i stolpen, säger Selånger 2:s tränare Henrik Ytterström och fortsätter:
– Nu siktar vi in oss på tre poäng mot Brunflo nästa helg som troligen är ett mer överkomligt motstånd.


Överbetyg till hela Timrå

I IFK Timrå ska hela laget från målvakt till vänsteryttere plus dom inhoppande avbytarna ha klara överbetyg. Ingen nämnd, ingen glömd!
I Selånger vill man plussa extra för mittbacken Andrea Björs. Även beröm till Signe Castenäs på mittfältet, Emelie Norberg som mittback och Alicia Holmberg på topp som ensam skapade en hel del chanser. Ett omnämnande även till målvakten Olivia Wallner som kämpade, slet och gav aldrig upp trots att målen trillade in i strid ström.

IFK Timrå - Selånger FK 2 9-0
2018-05-04 - 19:00 - Timrå IP Konstgräs
Målen: 1-0 Jonia Henriksson (10), 2-0 Rosie Nilsson (17), 3-0 Linnéa Jensen (28), 4-0 Jonia Henriksson (30), 5-0 Agnes Söderberg (56), 6-0 Mikaela Moen (61), 7-0 Linnéa Jensen (64), 8-0 Emelie Brundin (85), 9-0 Agnes Söderberg  (87).
Domare: Rani Majed Amir (bra insats i lättdömd match)
Publik: 48
Matchfakta

Patrick Davis är ny damtränare för, Timrå. Patrick Davis är ny damtränare för, Timrå.

Derby direkt när division 2 Mellersta Norrland för damer rullar igång

(2018-05-04)
Division 2 Mellersta Norrland är en av många serier som rullar igång bollen den här veckan.
Hälften av dom tio lagen kommer från Medelpad vilket innebär många sköna derbyn.
Och redan klockan 19 i afton är det avspark för det första då Selånger 2 gästar IFK Timrå på konstgräset.


Fem Medelpadslag deltar i årets division 2 Mellersta Norrland, och det kunde varit sex om inte förbundet valt att tvångsnedflytta Kovland som tackade nej till uppflyttning efter fjolårets serieseger.
Med halva serien från vårt diskrikt blir det många sköna derbyn och redan i afton bjuds vi på ett då IFK Timrå tar sig an Selångers unga andralag.
- Även vi har en ung spelartrupp och vår målsättning är att sätta ett nytt spelsystem, arbetssätt i försvar/anfall och skapa en bred teknisk grund inför framtiden. Vi har inget speciellt resultatfokus, utan vi ser till vår prestation och utveckling först. Dessutom gör vi bra prestationer kommer garanterat bra resultat. Ett konkret mål är att förbereda spelarna inför spel i en högre division, säger nye tränaren Patrick Davis och fortsätter:
– Vi hoppas på en jämn, rolig och utmanade match där vi drar längsta strået.
– Vi har som målsättning att hänga kvar. Jag är nöjd med försäsongen. Vi har kört rätt hårt med fysen och det är kul att se att våra unga tjejer numera kan mäta sig fysiskt med motståndardamerna. Timrå har ett bra lag men jag är optimistisk och tror på seger med 3-2, säger Selånger 2;s tränare Henrik Ytterström.

Lokalfotbollen kommer att presentera våra fem Medelpadslag lite mer utförligt med bl a nyförvärv och spelarförluster. Dessvärre sparkar alla lokala serier igång samma vecka så jag får svårt att hinna med mig då det bara är 24 timmar på ett dygn. Men dom kommer, jag lovar även om jag kanske inte hinner till premiären. Tyvärr...

Så spelas premiäromgången:
2018-05-04:
19:00 IFK Timrå - Selånger FK 2
19:00 Ope IF - Brunflo FK
2018-05-05:
13:00 Alnö IF - IFK Östersund 2
13:00 Härnösands SK - Häggenås SK
2018-05-06:
13:00 Heffnersklubbans BK - Krokom/Dvärsätts IF

Sanna Bergström Älmqvist satte segermålet. Sanna Bergström Älmqvist satte segermålet.

Sanna Bergström Älmqvist Heffnersklubbans seger-skytt mot Selånger 2

(2018-04-25)
Seriekollegorna Heffnersklubban och Selångers andralag möttes i en "förmatch" till Champions League-semifinalen mellan Bayern München - Real Madrid.
Och det blev 2-1 även i den här matchen.
Skillnaden var att det var hemmalaget som drog det längsta strået på Nya HK-vallen när Sanna Bergström Älmqvist satte den andra halvlekens enda fullträff.


Heffnersklubbans BK - Selånger FK 2 2-1 (1-1)
2018-04-25 - 18:30 - Nya HK Vallen
Målen: 1-0 Isabelle Saarinen, 1-1 Alma Wahlström, 2-1 Sanna Bergström Älmqvist. 
Domare: Henrik Olsson
Publik: 24
Matchfakta

Helgens träningsmatcher – Selånger 2 mötte pojklag

(2018-04-23)
Tre av våra lag i Damtvåan träningsspelade under helgen.
Selånger 2 skulle ha mött Kovland men dom tackade nej men klubbens P04 ställde upp med kort varsel och var ofina att vinna med 4-1.
Mer info om den matchen när Telia fixat så det går att lyssna av sms:en i min mobil....


Sundsvalls FF - Alnö IF 1-1
2018-04-22 - 17:10 - Baldershovs IP KG
Målen: 1-0 Sofie Axelborn (75), 1-1 Kerstin Andersson (80).
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ?
Matchfakta

Selånger 2 - Selånger P04 1-4
2018-04-21 - 16:00 - Westhagen
Mål Selånger 2: info kommer
Mål Selånger P04: info kommer
Domare: Robert Lundqvist
Publik:
Matchfakta
Notera: Kovland tackade nej men SFK P04 ställde upp med kort varsel.

Alnö IF - Team Hudik inställd
2018-04-2 - 15:15 Alnö IF Dam - Baldershovs IP KG

Erica Persson svarade för två av Timrås tre mål. Erica Persson svarade för två av Timrås tre mål.

Timrå starkast när serie-kollegan Heffnersklubban slogs tillbaka

(2018-04-18)
Division 2-kollegorna Heffnersklubban och IFK Timrå möttes i en träningsmatch under onsdagen och tack vare domaren Nilla Sjöberg kan Lokalfotbollen presentera både ett slutresultat och fakta från matchen!
Bandystjärnan Erica Persson tvåmålsskytt för gästerna.


Heffnersklubban BK - IFK Timrå 1-3
2018-04-18 - 13:00 - Nya HK Vallen
Målen: 0-1 Erica Persson (14), 0-2 Rosie Nilsson (55), 0-3 Erica Persson (68), 1-3 Linn Haglund (88).
Utvisning Timrå: Tova Olsson (89)
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 42
Matchfakta

Vårcupen i Härnösand och träningsmatcher i helgen för
våra lag i Damtvåan


(2018-04-15)
Tre av våra lokala lag i division 2 Mellersta Norrland, Alnö IF, IFK Timrå och Selånger FK 2 deltog i helgen i Vårcupen i Härnösand. Även Söråkers FF från lokala Damtrean från Medelpad deltog.
Dessutom har både IFK Timrå och Heffnersklubban tränings-spelat.
Några resultat ochmatchfakta har dock ännu inte inrapporterats men det kanske kommer till veckan. Eller så har matcherna aldrig spelats?


Det händer inte mycket i våra division 2-lag på damsidan. Åtminstone inget man vill redovisa officiellt i alla fall.
I helgen har emellertid några av våra lag deltagit i Härnösands SK:s Vårcup på Högslättens IP. Så mycket info har inte hellerkommit därifrån.
Arrangörsklubben tog i alla fall hem hela cupen efter finalseger mot Team Hudik.
Bäst för dom våra gick det för IFK Timrå. Men efter dom två inledande segrarna gick man på "moppo" med hela 0-7 i gruppfinalen mot Team Hudik.
Även Alnö och Selånger 2 hade oturen att åka på varsin smocka. Dom förstnämnda med 1-9 mot blivande segrarna Härnösands SK och SFK 1-10 mot Team Hudik. Tur att både Timrå och Selånger 2 slipper hälsingetjejerna i seriespelet då dom deltar i den södra norrlndstvåan tillsammans med bl a Stöde IF.
IFK Timrå har även tydligen träningsmatchat borta mot Själevad under söndagen. Något resultat och matchfakta föreligger dock inte från den matchen men det kanske kommer så småningom? Sak samma när det gäller Heffnersklubbans match mot Bollsta IK i lördags på Nya HK-vallen. Kanske har inte ens matcherna spelats?

Vårcupen i Härnösand (spelades på Högslättens IP):

Grupp 1:
Söndag:
Alnö IF - Söråker FF 0-1
Härnösands SK - Remsle UIF 0-0
Lördag:
Härnösands SK - Söråker FF 4-0
Remsle UIF - Alnö IF 0-0
Söråker FF Röd - Remsle UIF 0-1
Alnö IF - Härnösands SK 1-9

Grupp 2:
Söndag:
Härnösands SK 2 - Selånger 2 2-1
IF Team Hudik - IFK Timrå 7-0
Lördag:
Härnösands SK 2 - IFK Timrå 0-3
Selånger FK 2 - Team Hudik 1-10
IFK Timrå - Selånger FK 2 2-0
Team Hudik - Härnösand 2 1-4

Final:
Söndag:
Härnösands SK - Team Hudik 2-0

Lokala träningsmatcher:

Själevads IK - IFK Timrå
(resultat & fakta ej inrapporterat)
2018-04--15 - 14:00 - Skyttis IP
Domare: Lina Malmström
Publik:
Matchfakta

Heffnersklubban BK 2 - Bollsta IK (resultat & fakta ej inrapporterat)
2018-04-14 - 13:00 - Nya HK Vallen
Domare: Qadar Haysow Mohamud
Publik:
Matchfakta

Helgens träningsmatcher

(2018-04-08)
Dom enda av våra division 2-lag som träningsmatchade i helgen var Alnö IF och Selånger FK 2.
Tyvärr är inte Nya HK-vallen skottad ännu så Heffnersklubban fick ställa in sina matcher den här helgen också.


Alnö IF - Brunflo FK 1-3
2018-04-08 - 15:15 - Baldershovs IP KG
Målen: 0-1 Johanna Sahlin (21), 0-2 Rebecca Sjöö (28), 1-2 Emma Pettersson (30), 1-3 Angelica Häreby (88).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 49
Matchfakta

Heffnersklubban BK - Matfors IF inställd
2018-04-08 - 13:00 - Nya HK Vallen
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Publik:
Matchfakta

Sundsvalls FF - Selånger FK 2 0-2
2018-04-08 - 17:15 - Arena: Baldershovs IP KG
Målen: 0-1 Moa Zamder (48), 0-2 Alicia Holmberg (57).
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 55
Matchfakta

IFK Timrå - Sundsvalls DFF F19 2-3
2018-04-07 - 16:30 - Baldershovs IP KG
Mål Timrå : ej inrapporterat ännu
Mål SDFF F19: ej inrapporterat ännu
Domare: Andreas Hansson
Publik: 35
Matchfakta

Heffnersklubbans BK - Iggesunds IK inställd
2018-04-07 - 14:00 - Nya HK Vallen
Domare: Nilla Sjöberg
Publik:
Matchfakta

Henrik Ytterström tränar även i år Selångers utvecklingslag tillsammans med Åke Zetterberg. Henrik Ytterström tränar även i år Selångers utvecklingslag tillsammans med Åke Zetterberg.

Selånger FK:s utvecklings-lag överflyttade till division 2 Mellersta Norrland i år: "Spännande derbyn" 

(2018-03-09)
Ifjol var Selånger FK:s andralag allena medelpadslag i division 2 Södra Norrland.
I år har man flyttat över till den mellersta Norrlandstvåan och där blir det bland annat derbyn mot Alnö IF, Heffnersklubbans BK och IFK Timrå.

Lokalfotbollen kan nu bjuda på en intervju med andralagets, eller utvecklingslaget som dom själva vill kalla det) tränare Henrik Ytterström.

Hur känns det att ha fått flytta över till division 2 Mellersta Norrland?
– Vi tycker det känns jätteskoj. Det var lite tråkigt att vi förra säsongen var ensamt lag från Medelpad i den södra serien. Nu när vi hamnat i den mellersta har vi flera spännande derbyn att se fram emot under säsongen.

Hur ser läget ut i truppen?
– Det ser riktigt bra ut. Jag och Åke Zetterberg kommer fortsätta som tränare. Vi har tappat några spelare men vi har fortfarande kvar stommen av det unga lag som förra säsongen klarade sig kvar i div2 och samtidigt nådde kvartsfinal i SM för F16. Vi har dessutom flera spelare som mest lirade i div3 förra året men som nu är redo att slåss om speltid i div2.

Hur fungerar samarbetet med övriga lag i föreningen?
– Det fungerar fortsatt jättebra. Kenneth Svensson har tagit över damlaget i division 1 efter Stefan Wickström och Magnus Ohre och vi kommer att fortsätta arbeta på samma sätt som tidigare det vill säga att damlaget får möjlighet att matcha några spelare i division 2 samtidigt som spelare från oss som presterar bra får möjlighet att lyftas upp i representationslaget. Vi har även ett riktigt bra samarbete med lagen under oss och nu under vintern tränar vi exempelvis en del tillsammans med vårt F17-lag.

Ni har visst även tagit till ovanliga grepp inom damfotbollen?
– Ja, vi har även haft några träningar tillsammans med föreningens ungdomslag på killsidan. Vi tycker det är viktigt att kunna dra lärdom av och hjälpa varandra att utvecklas både som spelare och individ.

Selångers verksamhet står lite i egen klass i Medelpad?
– Vi är mycket stolta över att även i år kunna erbjuda distriktets bästa miljö för utveckling av unga spelare. Selånger är i grund och botten en breddförening men vi har genom åren visat att vi även kan producera elitspelare. Det är inte för inte som Selånger brukar kallas för ”talangfabrik”.

Finns det plats för flera unga talanger i SFK?
– Vi i utvecklingslaget har inte stängt truppen utan är man tjej, brinner för fotboll och vill testa att satsa så är man välkommen att kontakta mig eller Åke för eventuellt provspel.

Vad är er målsättning denhär säsongen?
– I första hand att utveckla alla spelare och samtidigt ha skoj. Givetvis vill vi också vinna matcher eftersom det är det fotboll går ut på. Resultatmässigt är målet dock att klara sig kvar i tvåan.

Avslutningsvis. Hur ser det ut när det gäller nyförvärv och spelarförluster?
– Det fanns varken i fjol eller i år någon specifik division 2- eller 3-trupp etc. Vi är en utvecklingstrupp, spelarna får matchning i den miljö där dom för dagen utvecklas bäst i. Det matchas i division 2, och ifjol även division 3, F17 och division 1 Ungdom. Det finns inga egna trupper för någon av dessa serier utan vi är en träningsgrupp där spelarna får möjlighet att matcha i den serie dom utvecklas bäst i. Gör man riktigt bra ifrån sig kan man till och med få matcha med representationslag i ettan. Av dom spelare som ifjol kontinuerligt aspirerade på startplatser i division 2 så är det Therese Ålin och Wilma Holmberg som gått till SDFF:s division 3-lag och Mathilda Jonsson, till SDFF F19, som vi tappat till andra klubbar. Ella Zetterberg flyttades upp i div 1-truppen redan inför fjolårets höstsäsong. På pluskontot har vi hittills fått in Wilma Löfgren från Alnö IF som jag tror kommer vara med och konkurrera om speltid i tvåan. Det är även möjligt att några av alla våra duktiga "03or" som i första hand skall spela F17 även kommer att få chansen i division 2, men dom har en egen träningsgrupp, säger tränaren Henrik Ytterström.

Så och då spelas premiären av division 2 Mellersta Norrland

(2018-02-07)
Efter att fjolårets seriesegrare Kovlands IF flyttats ner till den lokala damtrean och nykomlingarna Stöde placerats i den södra Norrlandstvåan består division 2 Mellersta Norrland av fyra Medelpadslag den kommande säsongen.

Här är dom 10 lagen som kämpar om seriesegern och om att hänga kvar i serien 2018:
• Alnö IF
• Brunflo FK
• Heffnersklubbans BK
• Häggenås SK
• Härnösands SK
• IFK Timrå
• IFK Östersund 2
• Krokom/ Dvärsätts IF
• Ope IF
• Selånger FK 2

Och så spelas premiäromgången:
Fredag 4 maj:

19:00 Ope IF - Brunflo FK (Jämtkraft Arena)
19:00 IFK Timrå - Selånger FK 2 (Timrå IP Konstgräs)
Lördag 5 maj:
13:00 Alnö IF - IFK Östersund 2 (Nya HK Vallen)
13:00 Härnösands SK - Häggenås SK (Högslätten)
Söndag 6 maj:
13:00 Heffnersklubbans BK - Krokom/Dvärsätts IF (Nya HK Vallen)

Skyttedrottningen Jenny Nordenberg är en av KIF-tjejerna som inte kommer till spel 2018. Men i hennes fall beror det på blivande tillökning i familjen. Skyttedrottningen Jenny Nordenberg är en av KIF-tjejerna som inte kommer till spel 2018. Men i hennes fall beror det på blivande tillökning i familjen.

Vad händer med Kovland? Nedflyttade till Damtrean efter seriesegern

(2018-01-07)
Kovlands damer vann division 2 ifjol men tackade nej till uppflyttning.
Son "straff" degraderas man nu till Damtrean och framtiden är oviss om man får ihop ett lag till seriespel 2018.
– Jag brukar vara positiv men för en gångs skull är jag pessimistisk, säger avgående tränaren Anders Westlund inför söndagens spelarmötet.


Nedflyttade till division 3 efter seriesegern

Ifjol vann Kovlands damer division 2 Mellersta Norrland och glädjen var på topp efter avslutningsmatchen.
Ett par veckor senare tog man beslutet att tacka nej till spel i ettan då både resurser och tillräckligt bred spelartrupp saknades.
Klubben hade hoppats att, precis som Ope ifjol, ändå få vara kvar i division 2.
– Men så blev inte fallet utan vi flyttades ner till den lägsta lokala serien, säger avgående tränaren Anders Westlund besviket sedan man fått beskedet i november.


Stiltje

Därefter har det varit mer eller mindre stiltje i klubben när det gäller damfotbollen. Ingen ny tränare, några spelare har aviserat att man slutar, ett par har blivit gravida och någon kommer eventuellt att byta klubb.
– Tror det är ett dussin kvar av fjolårets trupp och dom kommer att ha ett möte på söndag (läs idag) och först därefter vet vi mer hur det blir, säger Anders Westlund och fortsätter:
–Jag brukar vara positiv men för en gångs skull är jag pessimistisk, säger Westlund.


Inget Kovland dam 2018?

Kovland hade även ett andralag i Damtrean ifjol. Ett gäng unga tjejer som hade föga framgång rent sportsligt (kom sist med idel förluster) men höll trots det uppe humöret hela säsongen. Huruvida om hur många som fortsätter där och om tränaren Per Erskjäns kör på är ännu oklart. Lokalfotbollen har sökt Erskjäns men tyvärr utan framgång.
Det kan gå så illa att från att ha haft två lag i seriespel under 2017 kan man bli utan representant i Medelpadsfotbollen i år. Det är bara att hoppas att man kommer fram till något positivt under dagens möte.

Kent "Gus" Gustafsson byter vitt och blått mot rött. Kent "Gus" Gustafsson byter vitt och blått mot rött.

Funderade på sabbatsår – nu blir "Gus" ny tränare för Alnös damer

(2017-10-29)

Tony Tomley kliver av som tränare för Alnös damer för andra uppdtrag i klubben.
Ny röst blir Kent "Gus" Gustafsson.
– Efter fyra säsonger i IFK Timrå kändes det som om jag behövde ta ett sabbatsår men istället blev det Alnö, säger "Gus".


Efter fyra år i IFK Timrås damer tänkte tränaren Kent "Gus" Gustafsson ta ett sabbatsår från fotbollen. Men så slutade Tony Tomley i Alnö och då fick "Gus" en förfrågan att ta över.
– Kände att suget kom tillbaka ett par veckor efter serieslutet trots en tung höst i Timrå och när Alnö hörde av sig tackade jag ja, säger Kent Gustafsson.

TIDIGARE SÄSONGER
Div. 2 Mell. Norrland (d)