NYHETER
Div. 1 N:a Svealand (d)

Medelpadslag i serien 2018: Selånger FK

Olivia Wänglund blev tvåmålsskytt i segermatchen mot Korsnäs. Olivia Wänglund blev tvåmålsskytt i segermatchen mot Korsnäs.

Kors i taket – 4-0-seger för Selånger mot Korsnäs: "Borde satt fler bollar"

(2018-04-22)

Selånger följde upp 3-1-segern borta mot Rimbo med att lägga Falulaget Korsnäs platt på rygg efter 4-0 i hemmapremiären.
Systrarna Wänglund svarade för tre av målen, Olivia två och storasyster Julia ett.
– Kanske borde vi satt ett par bollar till men 4-0 i hemmapremiären räcker långt det också, säger tränaren Kenneth Svensson..


Precis som i premiären förra helgen borta mot Rimbo fick Selånger en perfekt start på matchen.
Redan i den sjätte minuten serverade högerbacken Celina Berglund en djupledslöpande Julia Wänglund som trots liten vinkel lyfte in 1-0 och in i Korsnäsmålet.
SFK fortsatte ha greppet om händelserna men det dröjde till halvtimmen spelad innan Julia Wänglund frispelade lillasyster Olivia, som rundade målvakten innan hon rullade in 2-0.
Julia Wänglund hade även en fot med i 3-0-målet precis efter pausvilan. Phlippa Johansson bröt in från kanten och fick ett perfekt pass från Julia och placerade säkert bollen förbi bortakeepern.
Med dryga timmen spelad höll sig Olivia Wänglund framme på en målvaktsretur och satte 4-0.
– Jag gjorde därefter en hel del byten så alla skulle få speltid och vi fortsatte driva matchen och skapa chanser även om flera fick spela på ovana platser. Kanske borde vi satt ett par bollar till men 4-0 i hemmapremiären räcker långt det också, säger tränaren Kenneth Svensson.
Systrarna Wänglund hade mycket spring i benen och var både kreativa och framåt och gav inte Falulagets försvar många lugna stunder. Mycket bra var också vänsteryttermittfältaren Philippa "PJ" Johansson.

Selånger FK - Korsnäs IF FK 4-0
2018-04-22 - 14:00 - Idrottsparken
Målen: 1-0 Julia Wänglund (6), 2-0 Olivia Wänglund (29), 3-0 Philippa Johansson (48), 4-0 Olivia Wänglund (62).
Domare: Elsa Wisting
Publik:
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Jennifer Larsson satte Selångers ledningsmål på straff redan efter tre minuter. Jennifer Larsson satte Selångers ledningsmål på straff redan efter tre minuter.

Smakstart och seger direkt i premiären för Selånger 

(2018-04-14)

Selånger fick en smakstart i premiären borta mot Rimbo.
Redan i den tredje minuten fälldes Julia Wänglund och Jennifer Larsson satte säkert den efterföljande straffen.
Efter 90 minuter plus tillägg stod SFK som segrare med 3-1.
– Vi fick ett par psykologiska mål men gjorde på det hela taget en bra match även om vi kan bättre spelmässigt, säger tränaren Kenneth Svensson.


Redan i den tredje minuten blev Julia Wänglund fälld inne i Rimbos straffområde. Jennifer Larsson satte därefter 0-1 från elvameterspunkten och Selånger hade fått en smakstart i premiären.
SFK fortsatte trumma på och hade några fina lägen till en utökning men den lät vänta på sig till slutminuten av halvleken då Olivia Wänglund löpte sig fri och placerade bollen bredvid hemmakeepern.
Uppländskorna gick i andra halvlek ner på en trebackslinje och flyttade upp laget och tvingade Selångers sista utpost Nelly Maxén till en vass frilägesräddning. Med 20 minuter lvar såg dock hemmalaget ut att få till en reducering men då lyfte den assisterande domaren flaggan och "målet" blev bortdömt för offside.
– Såg inte situationen men dom protesterade inte så domslutet var nog korrekt, säger Selångertränaren Kenneth Svensson.
Istället kunde Vilma Gustafsson lyfta in 0-3 över målvakten från långt håll med fyra minuter kvar och säkra segern definitivt.
Rimbo skulle till slut ändå få hål på Nelly Maxén på stopptid efter försvarsslarv.
– Lite onödigt och synd om Nelly att inte få hålla nollan. Det var hon värd, säger Kenneth Svensson och fortsätter:
– Jätteviktigt att få börja med en seger även om vi kan bättrre rent spelmässigt. Men vi gjorde ett par psykologiska mål som visade sig bli avgörande, säger tränare Svensson.
Bäst i Selånger var systrarna Wänglund i anfallet och Ella Zetterberg i mittförsvaret. Plus även till Nelly Maxéns stabila målvaktsspel.

MittMedia sände Rimbo - Selånger live

Rimbo IF - Selånger FK 1-3
2018-04-14 - 14:00 - Mullevallen Konstgräs
Målen: 0-1 Jennifer Larsson (3, straff), 0-2 Olivia Wänglund (48), 0-3 Vilma Gustafsson (86), 1-3 Michaela Johansson (90+2).
Domare: Sixten Renström
Publik: 134
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Selångers flicklandslags-spelare Olivia Wänglund hoppas och tror på premiärseger mot Rimbo. Selångers flicklandslags-spelare Olivia Wänglund hoppas och tror på premiärseger mot Rimbo.

Seriepremiär för Selånger 
– systrarna Wänglund återförenade 


(2018-04-14)

Den långa försäsongen är över för Selångers damer.
Idag är det nämligen seriepremiär och dom blårödrandiga inleder på bortaplan mot Rimbo IF.
– Vi vinner med 2-1, hoppas och tror Selångers flicklandslagsspelare Olivia Wänglund.


Det har varit lugnt i Selånger FK under silly season. Julia Wänglund in från Team TG FF och Alicia Holmberg uppflyttad från division 2-laget.
Enda förlusterna är Alva Grahn till SDFF och veteranen och fjolårets skyttedrottning Angelica "Angen" Lindholm-Forsell som är gravid.
Ytterligare en viktig detalj är att flicklandslagsspelaren Olivia Wänglund flyttat hem till Sundsvall igen efter en höst och vinter med mycket badminton. Hon är nämligen en supertalang även i den sporten.
Lokalfotbollen tog ett litet snack med multitalangen inför dagens seriepremiär.

Hur känns det inför premiären i eftermiddag?
– Personligen känns det riktigt bra med några bra träningar denna vecka och fotbollsformen börjar sakta men säkert komma efter en vinter med massor av badminton!

Hur är känslan i laget?
– Jo, den är också mycket bra! Vi har haft en bra försäsong och den senaste träningsveckan har varit bland de bästa med både bra tempo och kvalité på träningarna.

Vad har ni för målsättning i år?
– Vi har ingen konkret målsättning med placering i år utan vårt mål är att vinna fotbollsmatcher och ha roligt när vi spelar!

Hur är det att återförenas med storasyster Julia?
– Att spela med syrran har många fördelar då vi känner varandra utan och innan både på och utanför planen. På planen ger det oss bra förutsättningar i vårt samspel.

Ni har ju fått en ny tränare i år i form av Kenneth Svensson. Vad säger du om honom?
– Nu har jag inte haft Kenneth lika länge som dom andra i laget då jag nyss flyttat hem men jag tycker att han är en mycket kunnig fotbollstränare och är tydlig i vårt sätt att träna och spela matcher, vilket underlättar då alla i laget vet vad som gäller.

Och hur tror du det går mot Rimbo?
– Med noll bakgrund om Rimbo så har jag mycket dålig koll. Men jag hoppas och tror att om vi lyckas ha samma kvalité som veckans träningar och använda vår snabbhet så tror jag vi vinner! Jag tippar 2-1 till oss, avslutar Olivia Wänglund.

MittMedia sänder Rimbo - Selånger live

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Philippa Johansson satte ett av Selångers fina mål mot Domsjö. Philippa Johansson satte ett av Selångers fina mål mot Domsjö.

Två fina kantmål av Selånger säkrade segern mot Domsjö

(2018-04-07)

Två fina kantmål avgjorde när Selånger vann lördagens träningsmatch mot Domsjö IF från den norrländkska division 1-serien.
– Vi låg nog närmare 4-0 än dom en reducering, säger Selångertränaren Kenneth Svensson.


Efter överhalningen mot Elitettanlaget Sundsvalls DFF i DM-semifinalen (0-9) mötte Selånger mer moderat motstånd i lördagens träningsmatch. För moståndet stod nykomlingarna i division 1 Norrland, Domsjö IF, och SFK vann mot nolaskogsarna med 2-0.
– Det var två fina spelmål från kanten och jag tycker det såg riktigt bra ut och bakåt släppte vi i stort sett inte till någonting utan vi låg nog närmare 4-0 än dom en reducering, säger Selångertränaren Kenneth Svensson.

Selånger FK - Domsjö IF 2-0
2018-04-07 - 13:00 - Idrottsparken
Målen: 1-0 Julia Holmlund (9), 2-0 Philippa Johansson (28).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik:
Matchfakta

Flaurona Rexhaj satte Selångers segermål. Flaurona Rexhaj satte Selångers segermål.

Målsnålt för Selånger trots markant spelövertag mot Ope

(2018-03-24)

Trots markant spelövertag och många chanser blev det bara ett mål framåt mot division 2-laget Ope IF för Selånger.
– Vi borde satt minst två-tre bollar till sett till dom chanser vi skapade, säger tränaren Kenneth Svensson.


Selånger skulle ha mött Kramfors-Alliansen under lördagen men dom lämnade förhinder.
Istället ställde division 2-laget Ope IF upp med kort varsel.
Som väntat blev det mycket bollinnehav för division 1-laget men hade svårt att sätta pricken över i:et trots många chanser och markant övertag i spel och bollinnehav. Det var bara Flaurona Rexhaj som fixade nätkänning då hon tidigt i den andra halvleken satte segermålet.
– Jag är nöjd med spelet, framförallt defensiven där vi inte släppte till någonting. Däremot borde vi satt minst två-tre bollar till sett till dom chanser vi skapade, säger Selångers tränare Kenneth Svensson.

Selånger FK - Ope IF 1-0
2018-03-24 - 12:00 - Idrottsparken
Målet: 1-0 Flaurona Rexhaj (51)
Domare: Michael Lie
Publik: i.u.
Matchfakta

Både storasyster Julia Wänglund (bilden) och Olivia målade för SFK. Både storasyster Julia Wänglund (bilden) och Olivia målade för SFK.

Systrarna Wänghlund målade på vindpinad Idrottspark när Selånger vände mot IFK Östersund

(2018-03-18)

Båda systrarna Wänglund målade när Selånger vände träningsmatchen mot IFK Östersund i den starka vinden på Idrottsparken.
– Tycker vi gör en bra match även om försvarsspelet inte var på topp men kul att göra fyra mål framåt, säger Kenneth Svensson.


Underläge i paus trots rejäl medvind

Selånger hade rejäl medvind i den första halvleken men fick ändå gå till pausvila i underläge.
Trots spelövertag var det gästande IFK Östersund som tog ledningen i mitten av halvleken. Olivia Wänglund kvitterade efter dryga halvtimmen men fick strax därpå utgå fotskadad.
– Vi tappade lite då och dom kunde göra 2-1 precis innan vilan, säger Selångers tränare Kenneth Svensson.


Vände efter paus

I den andra återtog Selånger initiativet trots den markanta motvinden och redan efter ett par minuter kvitterade Celina Berglund.
Med 20 minuter kvar satte Julia Wänglund 3-2 och åtta minuter senare ökade Jennifer Larsson på till 4-2 på straff.
– Även Östersund hadde en straffsituation men då valde domaren att fria. Tycker vi gör en bra match även om försvarsspelet inte var på topp men kul att göra fyra mål framåt även om resultatet inte är det viktigaste i träningsmatcherna. Det känns som vi ligger bra till träningsmässigt. Det är tufft om platserna i startelvan och idag fick ävenhela bänken speltid, säger Kenneth Svensson.

Selånger FK - IFK Östersund 4-2
2018-03-18 - 11:30 - Idrottsparken
Målen: 0-1 i.u. (22), 1-1 Olivia Wänglund (31), 1-2 i.u. (42), 2-2 Celina Berglund (47), 3-2 Julia Wänglund (70), 4-2 Jennifer Larsson (78, straff).
Domare; Andreas Wiklander
Publik: i.u.
Matchfakta

Paulina Byström satte segermålet. Paulina Byström satte segermålet.

SDFF fick ihop fullt lag och träningsvann mot Selånger

(2018-03-08)

Selånger träningsspelade mot Elitettanlaget Sundsvalls DFF igår kväll på Idrottsparken.
SDFF kom till spel utan många av spelarna från A-truppen som inte anlänt ännu.
Det blev en jämn match där Paulina Byström avgjorde till Elitettanlagets fördel med matchens enda mål.


Matchfakta:
Sundsvalls DFF - Selånger FK 1-0
2018-03-18 - 14:00 - Idrottsparken
Målet: 1-0 Paulina Byström (19)
Domare: Jan Boström
Publik: i.u.

Målar "Angen" i premiären? Målar "Angen" i premiären?

Selånger FK:s motståndare i serien 2018 – inleder mot Rimbo IF på bortaplan

(2018-01-30)
Det är märkbart tyst om Selånger FK när det gäller nyförvärv och spelarförluster.
Men dom här lagen möter dom blåröd-randiga i division 1 Norra Sveland i alla fall. Medelpads enda division 1-lag 2018.


• Avesta AIK  (nya från ddiv 2)
• Bele Barkarby FF
• Bollstanäs SK
• Bälinge IF (nya från ddiv 2)
• Enköpings SK UK
• Gefle IF FF (nya från ddiv 2)
• Gamla Upsala SK
• Gustafs GoIF
• Korsnäs IF FK (nya från ddiv 2)
• Sandvikens IF (nya från ddiv 2)
• Rimbo IF 2 (nya från ddiv 2)

Selånger inleder borta på Arkadien mot nykomlingarna Rimbo IF redan den 14 april.
Den 22 april är det hemmapremiär och då väntar ännu en nykomling. Nämligen Korsnäs IF. En match som avgjörs på Idrottsparken då Selånger IP knappast kommer att vara i stridbart skick.

Julia Wänglund vänder hemåt. Julia Wänglund vänder hemåt.

Minst en Wänglund i Selånger FK nästa år – storasyster Julia flyttar hem

(2017-12-12)
Det blir minst en Wänglund även nästa år i Selånger FK.
Storasyster Julia flyttar nämligen hem från Umeå för spel i moderklubben.
–  Ett jättestarkt nyförvärv för vårt lag, säger sportchefen Stefan Wickström i SFK dams sportråd.


Selånger FK tappar eventuellt sin landslagsstjärna Olivia Wänglund till Team TG eller anrika Umeå IK nästa säsong då hon under hösten flyttade till Björkarnas Stad för sin badmintonsatsning. (läs mer här)
Oavsett vilket så blir det i alla fall minst en Wänglund i Selånger FK även 2018 då 22-åriga storasystern Julia bestämt sig att flytta hem från Umeå där hon spelade för Team TG (f d Umeå Södra FF).
– Ett jättestarkt nyförvärv för vårt lag, en spelare som alltid går in med 100 procentig inställning i allt hon gör. Julia är en offensiv spelare som svarade för sju av Team TG:s mål i division 1 Norrland under säsongen, säger sportchefen Stefan Wickström i SFK dams sportråd.

Selånger FK blir Kenneth Svenssons tredje damlag. Selånger FK blir Kenneth Svenssons tredje damlag.

En Svensson tar över Selångers damer:
"Lever för fotbollen"


(2017-10-13)
Det blir en Svensson som tar över som tränare i Selånger dam efter duon Wickström & Ohre.
– Jag lever för fotbollen och hoppas kunna bidra med min erfarenhet, säger Kenneth Svensson, 62.


Kenneth Svensson har samlat på sig några klubboveraller under sina 30 år som fotbollstränare i Medelpad. Först som herrtränare för bland annat Alnö, IFK Sundsvall, Svartvik, IFK Timrå och Ljustorp och senaste åren engagerad som tränare inom damfotbollen. Först i SDFF, som han fick lämna under ovärdiga former förra vintern, och därefter Heffnersklubban i division 2 Mellersta Norrland den gångna säsongen.

Varför föll valet på Selånger och när blev det klart?
– Det har gått snabbt, vi hade kontakt första gången för någon vecka sedan. Jag vet att det är bra ordning i föreningen, att det finns många talangfulla ungdomar och att damlaget spelar på en hög nivå. Det räcker för mig, säger Svensson till st.nu.

Vad kommer du att kunna bidra med?
– Erfarenhet naturligtvis. Man har ju varit med ett tag på olika nivåer. Jag brinner för fotbollen och kanske kan bidra med inställning och hjälpa till att utveckla och utbilda tjejerna så mycket som möjligt, säger den rutinerade 62-åringen.

Du är ju även engagerad som spelarutvecklare på pojksidan för Medelpads Fotbollförbund. Något du kommer att fortsätta med?
– Det kan vara ganska mycket med det under sommaren, framför allt i samband med lägren i Junsele och Halmstad. Jag kommer fortsätta med det också och det vet Selånger om. Det kan krocka i bland, men det löser sig, säger Kenneth Svensson.

Känns helt klart som ett intressant initiativ som efterträdare till duon Stefan Wickström och Magnus Ohre som under tre år gjort ett kanonjobb med Selångers damlag (läs nedan). Kenneths styrka är försvarsspelet och organisationen på planen. Något som är lite underutvecklat inom damfotbollen men en nog så viktig detaljt.

TIDIGARE SÄSONGER
Div. 1 N:a Svealand (d)

Division 1 Norra Svealand 2017
(Lokala lag: Selånger FK

• Nyheter
• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Skytteligan

Sundsvalls DFF - seriesegrare div 1 Norra Svealand 2015. Nu väntar kvalspel mot segrarna i div 1 Norrland i två matcher.
Sundsvalls DFF - seriesegrare div 1 Norra Svealand 2015. Nu väntar kvalspel mot segrarna i div 1 Norrland i två matcher.