DISTRIKTSMÄSTERSKAP
Medelpad 2019

Christian "Chippen" Isaksson, blott en av två målgörare så här långt i dagens DM-fotboll. Christian "Chippen" Isaksson, blott en av två målgörare så här långt i dagens DM-fotboll.

Selånger FK:s damer och Essviks AIF:s herrar dagens vinnare i DM-spelet 

(2019-02-17)
Blott två segrare kunde koras under dagens DM-matcher – Essviks herrar och Selångers damer.
I övrigt var det målfattigt och tre kryss-matcher.

Söndagens matcher i kronologisk ordning med resultat, matchfakta och referat.


DM Grupp 3, herrar

Essviks AIF - Nedansjö IK 2-0
1-0 Christian Isaksson (ca 15)
2-0 Mårten Gräntz (ca 50)
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta
Kort om matchen:
Morgonmötet mellan division 4-kollegorna Essvik och Nedansjö bjöd på "enkelriktad" fotboll.
– Jag tror vi hade 90-10 i bollinnehav. Dom parkerade en liten buss framför sitt mål i första halvlek men efter pausvilan körde dom in en större, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.
Buss oavsett storlek kunde Essvik ändå ta ledningen efter kvarten spelad då återvändaren Christian "Chippen" Isaksson nickade in en hörna.
Trots rejält spelövertag och många målchanser dröjde det till det återstod ungefär tio minuter innan man kunde säkra segern. Och ånyo efter en hörna och nickmål sedan Mårten Gräntz satt pannan till Hampus Erikssons fina inlägg efter en korthörna.
– Skönt att få börja säsongen med en seger men ärligt talat borde vi gjort minst sju mål idag, säger Fredrik Martinsson kritiskt.
Nedansjö då? Njae, det märktes att man ligger efter träningsmässigt och fick inrikta sig uteslutande till försvarsspel. Något man gjorde bra. Framåt var det tunt men man hade ett stolpskott i slutsekunderna i alla fall.
– Jag tycker ändå att vi gör en bra match utifrån våra förutsättningar, där många spelare fick spela på nya positioner, även om vi fick försvara oss mycket mot ett lag som ska slåss om serieseger i fyran i år. Vi kan konstatera att vårat försvarsspel var bra när Essvik endast gör två mål på oss, och det på fasta situationer. Sedan får vi jobba vidare på vårat anfallsspel framöver, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
"Chippen" Isaksson och Hampus Eriksson på det centrala mittfältet var Essviks bästa för dagen.
Simon Gröning i NIK-målet bra i vanlig ordning och räddade flera frilägen. Mittbacken Johan Keijser och anfallaren Dennis Nilsson som slet, vann närkamper och höll kvar bollen i anfallet några gånger, visade också god klass


DM Grupp 5, herrar

Indals IF - Selånger FK 0-0
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta
Kort om matchen:
DM-turneringens första 0-0-match. Men det saknades inte chanser. Lagen hade varsin rejäl i första och likaledes efter den korta pausvilan.
– Vår bästa chans kom med tio minuter kvar när Linus Stafrin kom helt fri men då ryckte den assisterande upp flaggan och tog död på den chansen, säger Selångers tränare Anders Nyberg besviket.
Med bara ett par minuter kvar såg Indal ut att sätta sitt segermål med ett avslut från nära håll men då svarade Selångerkeepern Markus Eriksson Hofling för en mäktig reflexräddning.
– Oavgjort var rättvist även om kanske 1-1 mer speglat matchen, säger Anders Nyberg, som ville plussa för laginsatsen.
Har inte kunnat nå Indals ledare så jag ber någon av dom slå Lokalfotbollen en signal.


DM Grupp 3, damer

Njurunda IK - Sundsvalls FF 0-0
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta
Kort om matchen:
Årets första mållösa match följdes raskt av den andra när Njuruna tog sig an Sundsvalls FF i dagens första dammatch. Om det beror på att veteranen Nilla Sjöberg dömt båda låter jag vara osaagt...
Resultatet speglade matchen där Njurunda inledde dom bägge halvlekarna bäst för att sedan tappa initiativet till Sundsvalls FF. SFF var i andra halvlek närmast att bryta dödläget men Sara Johansson träffade stolpen och på returen missade en lagkamrat öppet mål.
– Vi var lite stirriga i inledningen av halvlekarna men vi blev bättre ju längre matchen led men oavgjort var nog rättvist ändå rent spelmässigt, säger SFF-tränaren Stefan Edberg.
Anna Torstensson dominerade från sin mittbacksplats och på det centrala mittfältet imponerade Sara Johansson i Sundsvalls FF.
Har inte kunnat nå Njurundas ledare för matchkommentarer så jag ber dem slå Lokalfotbollen en signal på telefon 0730 - 49 88 88.


DM Grupp 1, damer

Selånger FK - Stöde IF 7-0
Mål Selånger. Emmie Björklund 4 och Mikaela Jensen 3.
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta
Kort om matchen:
Efter en trevande inledning där Stöde höll spelet väl uppe i planen kom 1-0 i den sjätte minuten genom nummer 6, Emmie Björklund, som fick på en kanonträff från 25 meter och bollen dök in i det vänstra krysset. 2-0 kom sedan i den 17:e och passande nog var nummer 17 målskytt, nyförvärvet från IFK Timrå, Mikaela Jensen, som i fritt läge satte bollen perfekt vid den vänstra stolproten (se bilden ovan).
Trean och fyran kom innan paus, båda målen signerade Emmie Björkman, och båda efter upprullningar efter kanten, inlägg och avslut.
Firma Björklund och Jensen fortsatte sitt målande i den andra halvleken och innan krutröken lagt sig stod det 7-0 på resultattavlan, och 4-3 till Emmie Björklund i interna målkampen.
– Trots ovanan av stor plan är jag nöjd med spelet, målskyttet och sättet vi skapade våra chanser på. Samtliga sju mål var dessutom spelmål. Bakåt släppte vi inte till ett enda skott på mål, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.
– Vi visste att det skulle bli svårt men vi hade två målsättningar innan matchen. 1. Försöka spela oss ur situationerna även när vi blev pressade och inte bara tjonga iväg bollen i panik. 2. Hålla humöret uppe och inte tappa sugen även om det skulle trilla in några bollar bakåt. Tycker att vi lyckades med båda punkterna. Vi luftade fyra tjejer födda -04 som verkligen klev in och tog för sig mot division 1-motstånd, säger Stödetränaren Anette Bergman.
Målskyttarna svåra att ignorera i Selånger när det gäller spelarkritik. Mycket bra var även Tove Hanold på det centrala mittfältet.
Båda Stödemålvakterna, stod en halvlek var, Ida Sperring, numera brunett, och Urte Meskauskaite, gjorde bra ifrån sig trots dom många målen. På innermittfältet slet Maria Gidhammar och Erika Hultin förtjänstfullt mot övermakten. Vi visste att det skulle bli svårt men vi hade två målsättningar innan matchen. 1. Försöka spdela oss ur situationerna även när vi blev pressade och inte bara tjonga iväg bollen i panik. 2. Hålla humöret uppe och inte tappa sugen även om det skulle trilla in några bollar bakåt. Tycker att vi lyckades med båda punkterna, säger Stödetränaren Anette Bergman.
Målskyttarna svåra att ignorera i Selånger när det gäller spelarkritik. Mycket bra var även Tove Hanold på det centrala mittfältet.
Båda Stödemålvakterna, stod en halvlek var, Ida Sperring, numera brunett, och Urte Meskauskaite, gjorde bra ifrån sig trots dom många målen. På innermittfältet slet Maria Gidhammar och Erika Hultin förtjänstfullt mot övermakten. Plus också till högerbacken My Brandström.


Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 1-1
Målen: 1-0 Felicia Andersson (30), 1-1 Thelma Bergqvist (55).
Domare: David Lundgren
Matchfakta
Kort om matchen:
När Heffnersklubban och Timrå möts inbördes brukar det allt som oftast bli jämna matcher. Så även denna gång. Det syntes att det var premiär då matchen förflöt i ett lågt försäsongstempo. I dom döende sekunderna av den första halvleken inför en välbesökt läktare kom ändå matchens första mål. Isabelle Saarinen slog en frispark från kanten in i straffområdet där Felicia Andersson var först på bollen och skarvade in 1-0 till Heffnersklubban.
Med fem minuter kvar kom Timrås kvittering och var fotbollsgodis. Agnes Söderberg frispelade Thelma Bergqvist efter en snabb omställning och den förre HK-anfallaren avslutade klinisk med ett hårt och välplacerat markskott.
Timrå var i slutskedet nära ett segermål då Linnéa Jensen fick på en bra träff men då var det Frida Forslunds tur att visa sina gamla lagkompisar i Timrå hur man sträcker ut och gör en klassisk TV-räddning.
– En jämn tillställning med ett rättvist resultat även om vi hade mer boll inom laget medan Timrå satsade på längre bollar på sina snabba anfallare. Det märktes att vi var ringrostiga men kul att vara igång med säsongens matchande, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
– Vi hade mer bollinnehav än Heffners men utnyttjade inte dom oceaner av yta som fanns på mitten och längst bak var dom täta tack vare sina duktiga mittbackar och målvakt. Är nöjd med vår speluppbyggnad med tanke på att det är tidigtin i säsongen. Men det märks att det finns mycket att träna på men summa summarum är jag nöjd med prestationen, säger Timrås tränare Patrick Davis.
Frida Forslund stabil mellan Heffnersklubbans stolpar i vanlig ordning. Nya mittbacksparet Lina Liv-Lundström och Sandra Nilsson imponerade och framåt handlade det mesta om Felicia Andersson.
Även Timrå hade en duktig mittback i Desirée Öberg och på mitten skötte sig trion Agnes Söderberg, Olivia Sundström och Emma Granström med den äran.

Nyförvärvet från Timrå, Rosie Nilsson, svarade för ett hattrick i sin debut för Alnö. Nyförvärvet från Timrå, Rosie Nilsson, svarade för ett hattrick i sin debut för Alnö.

1-1 var ett gångbart resultat i dagens DM-matcher – Alnös damer målgladast

(2019-02-16)
1-1 var ett gångbart resultat i dagens gruppmatcher i DM.
Inte mindre än fyra av kamperna slutade med likaläge.
Det var jämna matcher överlag, så när som på Alnödamernas avslutande 6-1-seger över Fränsta.

Så här gick det i dagens matcher i kronologisk ordning:


Grupp 2, herrar

Lucksta IF - Kubikenborgs IF 1-1
Målen: 0-1 Albin Stark (11), 1-1 Oliver Widahl (17).
Domare: Per Backlin
Matchfakta
Kort om matchen:
En match där Kuben inledde bäst och tog också ledningen i den 11:e minuten efter en snygg upprullning som avslutades med Haris Devics högerinlägg som Albin Stark mötte med pannan centralt inne i straffområdet.
Det tog emellertid bara lite drygt fem minuter för ständigt målfarlige Oliver Widahl att kvittera sedan han tagit ner Axel Drewsens inlägg på bröstet, låtit bollen studsa innan han drog in 1-1 på halvvolley.
Om KUben hade det mesta av den första halvleken var det mest Lucksta efter pausvilen. Men några mål blev det inte trots flera chanser.
– Vi hade inte siktet rätt inställt. Två bollar i stolpen och lika många i ribban istället för innanför målramen så jag är besviken på resultatet, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
– Vi spelade riktigt jäkla bra i den första halvleken då vi rullade boll bra medan Lucksta körde på med sin "division 4-fotboll" med nästan bara långa bollar. I andra kroknade vi något och det blev mest ställningskrig även om Lucksta hade dom bästa chanserna, säger Kubentränaren Åke Andersson.
Jämnt överlag i Lucksta medan trion Albin Stark och "Jesprarna" Andersson och Svensson höjde sig över mängden i Kuben.


Söråkers FF - Matfors IF 1-4
Målen: 0-1 Jimmy Holmgren (8), 0-2 Jimmy Holmgren (26), 1-2 Khalil Masri (28), 1-3 Mario Berlin (57), 1-4 Mario Berlin  (60).
Utvisning Söråker: Victor Selander (45)
Domare: Per Backlin
Matchfakta
Kort om matchen:
Matfors tog en siffermässigt klar seger mot den förmodade värsta konkurrenten i årets Medelpadsallsvenska.
Jimmy Holmgren gav Brukets Blå en tidig ledning och samma man ökade på innan pausvilan.
Men Khalil Masri bjöds på en livlina av en schabblande MIF-keeper strax därpå och kunde rulla in reduceringsmålet.
I den andra halvleken var Khalil nära att kvittera sedan han runnit igenom.
– Men blev kapad. Tyvärr fick vi inte med oss någon straff, säger Söråkers lagledare Tony Andersson besviket.
Strax därpå blev Victor Selander målchansutvisad...
– Små marginaler. Istället för kanske 2-2 på straff fick vi avsluta sista kvarten med en man mindre, säger Tony Andersson.
Med tre minuter kvar avgjordes matchen definitivt när nyförvärvet från Ljustorp, Mario Berlin, rundade Söråkerskeepern och satte 3-1. Mario kopierade därefter sin lagkompis genom att bli tvåmålsskytt när han fastställde MIF-segerntill 4-1 i slutminuten.
Bäst i Söråker var slitvargen Joar Sten och Victor Selander fram till sin utvisning.
Väntar på återkoppling från Matforsledare för kommentarer.


Grupp 4, herrar

Torpshammars IF - Medskogsbrons BK 1-0
Målen: 1-0 Alireza Mahmoodi (28)
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta
Kort om matchen:
Torpshammar och Medskogs tippas allmänt vara två av lagen som kommer att få kriga om att hänga kvar i årets Medelpadsallsvenska.
Idag möttes lagen i DM och där vann västralaget med matchens enda mål. Efter en upprullning i den första halvlekens slutskede slog högerbacken Fredrik Wikberg ett perfekt inlägg som Alireza Mahmoodi mötte lika perfekt och bollen satt precis innanför stolpen.
– Med tanke på att vi kom direkt från träning i gympasal och med små bollar tyckte jag vi hade ett bra passningsspel under den första alvleken. I den andra hade vi flera bra omställningslägen men då slarvade vi med passningarna och åkte på kontringar emot istället. Medskogs hade ingen riktigt het kvitteringschans så vi vinner rättvist, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Prioriteten idag var att hitta rätt i positionerna inom och mellan lagdelarna. Något som jag tycker vi gjorde mycket bra i den första halvleken. Att dom gör ett kvalitetsmål drar inte ner betyget. I andra var vi bra med spelmässigt första tio men sedan blev det mest sparka och spring. Trots det hade vi flera bra omställningslägen men vi var alldeles för uddlösa sista tredjedelen trots att Markus Holdo på kanten bredde smörmackor åt forwards, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
Högermittfältaren Ali Rahimi var inte bara bääst i Torp utan planens bäste aktör. Överbetyg även till ytterbackarna Daniel Lindberg och redan nämnde Fredrik Wikberg.
Hela backlinjen och kantspelaren Markus Haldo, bra i båda riktningara, bäst i Medskogs tillsammans med Olle Kankainen. När den senare tvingades halta ut på grund av ett snedtramp tappade man mycket av sitt spel.


Alnö IF - IFK Sundsvall 1-0
Målet: 1-0 Adam Johansson (40)
Domare: Temesgen Habte Eyes
Matchfakta
Kort om matchen:
I höstas möttes Alnö och IFK Sundsvall i hissen mellan fyran och femman. Idag möttes lagen i DM och där drog laget som var på väg upp det längsta strået. Måns Lind serverade Adam Johansson en ett instick på djupet och en friställd Johansson satte bollen lågt bredvid målvakten cirka tio minuter in i den andra halvleken. Ett mål som visade sig bli matchens enda trots att IFK Sundsvall attackerade hårt sista tio, dock utan att få utdelning.. Närmast var ett bra skott från Martin Eriksson där Joakim Grannas i Alnömålet gjorde en grann räddning på plus ett stolpskott.
– Vi hade ett klart grepp första halvan av första men därefter jämnade matchen ut sig utan att IFK skapade någon direkt farlig kvitteringschans, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Vi är nöjd med vår insats trots att det blev förlust. Vi inledde samlat då vi har ett nytt lag och är inte alls samspelta. En jämn första halvlek men efter deras mål flyttade vi upp laget och låg på för en kvittering men marginalerna var tyvärr emot. Ett kryss var vi värda, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Claudio Moraga.
Måns Lind, som "10:a", och den unga mittfältsduon Alex Tomley och Leon Solli övertygade i Alnö. I IFK plussar vi för helheten då alla bidrog med sitt.


Grupp 1, herrar

Sund IF - Östavalls IF 1-1
Målen: 0-1 Daniel Wallsten (35, straff), 1-1 Christoffer Nerkman (48).
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta
Kort om matchen:
Två försvarsstarka lag så det skapades få chanser. Målen kom efter en straff och en fin offenssiv prestation.
Östavall tog ledningen fem minuter in i andra på en straffspark där upprinnelsen var en nersparkning inne i straffområdet. Daniel Wallsten i vanlig ordning drypsäker från elva meter.
Kvitteringen kom i den 48:er minuten då Christoffer Nerkman drev in längs med straffområdet från höger och avlossade ett skott som smet in till vänster om målvakten.
– Kryss var rättvist då det var få riktiga målchanser i matchen utan mest en massa halvditon. Nöjd med försvarsspelet och skönt att göra ett vackert spelmål, säger Sunds tränare Emad Nademi.
– En klart godkänd insats från vår sida sett till förutsättningarna, säger Östavalls tränare David Nordberg.
Försvaret plus en kämpande Christoffer Nerkman i sin ensamhet på topp var Sunds plusvarianter tillsammans med unge Elias Friman som gjorde ett fint  inhopp på det centrala mittfältet.
Trion Adam Norling, Jesper Gulliksson och Ebrahim Tajik var Östavalls främsta för dagen.


Stöde IF - Svartviks IF 1-1
Målen: 1-0 Bamekee Touré (33), 1-1 David Torberntsson (36)
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta
Kort om matchen:
Även den andra matchen i "elitgruppen" slutade 1-1. Det bjöd stundtals på riktigt fin fotboll och båda lagen vaskade fram bra lägen. Men det tog till inledningen av den andra halvleken innan dödläget bröts. Stödes nyförvärv Bamekee Touré visade prov på sin snabbhet när han vände runt och löpte sig fri på en stickare och placerade in 1-0.
Stödespelarna hann knappt jubla klart då förre lagkamraten David Torberntsson "bet den hand som född honom" genom att nicka in kvitteringen vid den bortre stolpen på Karl-William "KW" Svedins välavvägdainlägg.
Båda lagen hade chanser till ett segermål och närmast var Svartvik. Först sköt Bleart Ugzmaijlis rakt på Charlie Hornby men och därefter svarade Stödekeepern för en ämmu vassare parad när han reflexräddade Jonathan Åhlins nick från nära håll.
– Svartvik inledde bäst men sedan tycker jag att vi tog över det mesta av spelet. Vi har ju många nya spelare så det tar sin tid att spela ihop laget men det såg bättre ut än jag hade förväntat mig, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
– Vi börja bra och hade fint knack sedan tappade vi lite i tempot och Stöde avslutade halvleken aningen bättre än oss. I andra lyfter vi upp spelet och
 utöver två Stödechanser är det helt klart våran halvlek. Vi har fina kombinationer och även om dom från ingdnstans gör 1-0 så viker vi oss inte utan efter ett fint anfall trycker vi in 1-1. Helt rättvist tycker jag då vi bränner 2 kanonlägen före deras ledningsmål. Vi gick för vinnarmålet och har även 2 jätte chanser till i slutskedet. Där Bleart skjuter rakt på målvakten i fritt läge. Sedan nickar Jonte från farligt läge men målvakten gör en fantom. Så 1-1 är väl rättvist men vi vi gick för ledningsmålet, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin om matchen.
Bäst på planen var Stödes Daniel Näslund som glänste mot ett av sina gamlalag. Han satt knappt en fot fel.
Extra beröm till Svartviks David Torberntsson, Hampus Andersson och till "KW" Svedins fina inhopp.


Grupp 2, damer
Alnö IF - Fränsta IK 6-1
Målen: 1-0 Rosie Nilsson (11), 2-0 Rosie Nilsson (13), 3-0 Wilma Sundin (26), 3-1 Evelina Gunnarsson (43), 4-1 Rosie Nilsson (48), 5-1 Mira Hulinder (57), 6-1 Mira Hulinder (58).
Domare: Ida Nordström (klockren insats)
Matchfakta
Kort om matchen:
Lördagens sista match blev också den mest ojämna. Men så skiljde det också en division mellan lagen. Alnös nyförvärv från Timrå, Rosie Nilsson, var riktigt på målhugget och snickrade till ett hattrick varav dom två första fullträffarna redan första kvarten. 
Fränstas fullträff kom vid ställningen 3-0 knappa kvarten in i den andra halvleken genom Evelina Gunnarsson efter en hörna. Mira Hulinder avslutade matchens tre sista minuter med att spika Alnösegern till 6-1 efter sina två mål.
– För att vara första matchen såg det riktigt bra ut och flera av målen var snygga och kom efter snabba omställningar efter att vi vunnit boll på mittplan och fyllde på med mycket folk när vi gick till anfall, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.
– Med tanke på förutsättningarna med att t ex fem av tjejerna kom direkt från en innebandymatch och ett par fick göra sina första matcher sedan trettonårsåldern är jag nöjd med tjejernas prestation. Vi var med skapligt sett till spelet ute på planen men i och kring vårt straffområdet var Alnö klassen bättre och kom hela tiden till bra avslut så det är ingenting att sägga om siffrorna, säger Fränstas tränare Peter Larsson.
Rosie Nilsson svarade alltså för ett hattrick i sin premiärmatch för Alnö och var en mycket svårstoppad dam denna afton.
I Fränsta gjorde Alicia Larsson i målet många fina räddningar och höll nere siffrorna. Sanna Edlund svarade för bra prestationer både på mitten och anfallet.
Men frågan är om inte domaren Ida Nordström ändå var bäst på plan?
– Otroligt bra, hon får gärna döma alla våra matcher i år, säger Fränstas tränare Peter Larssson imponerat.


Söråkers FF - Kovlands IF 0-3 (walk over)

Morgonpigg? Första avspark i DM klockan 08:00 i morgon

(2019-02-15)
DM-gruppspelet "tjuvstartade" förra söndagen med tre matcher.
I morgon och söndag är det dags på "riktigt" med massor av matcher med början redan klockan 08:00 då Lucksta tar sig an Kuben så det gäller att vara morgonpigg!
Så här ser lördagens program ut i kronologisk ordning:


Grupp 2, herrar
08:00 Lucksta IF - Kubikenborgs IF
09:15 Söråkers FF - Matfors IF

Grupp 4, herrar
12:00 Torpshammars IF - Medskogsbrons BK
13:15 Alnö IF - IFK Sundsvall

Grupp 1, herrar
16:00 Sund IF - Östavalls IF
17:15 Stöde IF - Svartviks IF

Grupp 2, damer
18:30 Alnö IF - Fränsta IK
19:45 Söråkers FF - Kovlands IF 0-3 (walk over)

Hur går det i gruppspelet då?

Tja, det är omöjligt att ens spekulera i så här tidigt på säsongen då bara ett fåtal lag varit ute på stor plan ännu.
En modig man är signaturen "Spekulant" som inte drar sig för att tippa hur det går i dom olika herrgrupperna.
Han skriver följande:

Grupp 1:
Stöde, Sund, Svartvik, Östavall
Stöde har på pappret det klart starkaste laget. jag tror att en stabil stomme i Sund håller Svartviks förhållandevis nya startelva bakom sig när allt är klart och att Östavall blir sist. Mest för sen start på säsongen och svårare träningsmöjligheter i västra. Jämnare till sommaren.

Grupp 2:
Lucksta, Söråker, Matfors, Kuben
Jämn grupp. Lucksta ser ännu starkare ut än ifjol och vann 4:an rätt komfortabelt. Söråker har värvat bra, men också tappat tongivande spelare. Satsar åter på topplacering i 4:an. Matfors har tappat några tongivande annars inte mycket nytt. Kuben sist då de inte spelat ihop sitt nya div 4 lag ännu.

Grupp 3:
Essvik, Sidsjö-Böle, Nedansjö, Ljunga
Essvik bör bli klar etta i denna grupp. Bara S-B som kan hota, och försäsongen har inte varit S-B starkaste sida de senaste åren, trots att man var riktigt formstarka i höstas. Nedansjö sist eftersom Ljunga utgår.

Grupp 4:
IFK Sundsvall, Alnö, Torpshammar, Medskogs
IFK Verkar ha tagit in rätt personer för att vända på skutan då man fallit ner till div 5. Tror att de kommer överraska i denna gruppen ändå mot ett ungt Alnö och Torpshammar som inte har samma träningsmöjligheter i Västra. Medskogs får slåss med näbbar och klor, men spelar nog bättre till sommaren när man hunnit få igång Div. 4 formen.

Grupp 5:
Indal, Ånge, Selånger, Holm
Indal har rätt enskilda spelare för att vinna den här gruppen. Ånge har börjat hitta tillbaka till en bra lagstruktur, men inte nog för att knipa hem segern. Unga Selånger får utnyttja Holms lilla spelarflykt för att hålla dem bakom sig.

Grupp 6:
Fränsta, Hassel, Viskan
Fränsta bör vara det starkaste lagen dessa lag emellan, men det kan bli jämt. Det beror nog på hur man hanterat separationen ifrån Ljunga. Kan bli flopp också. Hassel håller Viskan bakom sig.

Grupp 7:
Kovland, Stockvik, Sundsvalls FF
Kovland startar om i botten, men rutinen bör hålla två helt nya lag bakom sig. För mig är det lotto mellan Stockvik och Sundsvalls FF då jag inte har koll på någon alls av föreningarna.

Vad säger ni? Håller ni med "Spekulant"?

Ikväll inleddes gruppspelet i årets Distriktsmästerskap 

(2019-02-10)
I afton inleddes årets gruppspel i DM och herrarna var först ut i Nordicghallen.
Vinnare i premiären blev Ånge och Kovland medan Wiskan och Fränsta kryssade.

Så här gick det i kvällens matcher, speltid 2 x 30 minuter:

Grupp 5, herrar:
Holms SK - Ånge IF 1-2
Målen: 0-1 Javid Azimi (14), 1-1 Lars-Eric Sollén (20, straff), 1-2 Giorgios Johansson (50, straff).
Domare: Per Backlin
Matchfakta
Kort om matchen:
Redan innan kvarten var spelad tog Ånge ledningen.
– Det märktes att det var första gången på stor plan för vår del men det fanns några tillfällen vi visade upp ett snabbt, rakt och effektivt spel. Som när vi tog ledningen. Lite klassiskt klapp klapp va det som. Där David Danelian hittade fram till en Javid Azimi. Som bara behövde stöta bollen i mål, säger spelande tränaren Henrik "Salle" Liivlaid i Ånge.
"Salle" som tvingades kapitulera mellan stolparna lite drygt fem minuter senare på Lars-Eric Solléns straffspark.
– Innan straffen hade Holm några chanser och bland annat räddade vår duktige mittback Najib Azghari på mållinjen med pannan. 
Den andra halvleken bjöd på böljande fotboll där Holm främst skapade chanser via frisparkar och hörnor medan Ånge stötte framåt via kontraattacker men krånglade till det för sig sista tredjedelen.
I den 50:e minuten (man spelade 2 x 30 minuter) var det Ånges tur att få straffspark i matchen sedan David Danielian dragits ner. Lagkaptenen och spelande tränaren Giorgios "Jogge" Johansson gjorde inget misstag med sin elvametersspark. 
Holm jagade kvittering på slutet men Ånge lyckades freda sitt mål.
Höjde sig över mängden i Ånge gjorde Najib Azghari tillsammans med David Danelian och ungtuppen Theo Evjen.
I Holm kämpa och slet altmeistern Niklas Wikholm föredömligt i vanlig ordning.


Grupp 6, herrar:
Wiskans IF - Fränsta IK 1-1
Målen: 1-0 Tom Hultin (2), 1-1 Henrik Larsson (52, straff)
Utvisning Per Magnus Sjödell (52).
Domare: Per Backlin
Matchfakta
Kort om matchen:
Återvändaren, från Stöde IF, Tom Hultin var tillbaka i Wiskan hel och frisk och det tog honom knappt två minuter att ge sitt lag ledningen på en egen retur efter en mindre lyckad rensning från Fränsta. En ledning som höll sig till dess att åtta minuter återstod då Henrik "Böjen" Larsson kunde kvittera på straff sedan Andreas Modén fällts i friläge.
I samband med straffen blev Wiskans Per Magnus Sjödell utvisad men dom blåvitrandiga höll undan resten av matchen trots decimeringen.
– Lagen hade varsin halvlek. Wiskan den första då vi spelade stressat men efter ett snack i pausvilan tog vi över i den andra och höll bollen efter marken och utnyttjade Andreas Modéns snabbhet på djupet, säger Fränstatränaren Björn Östgård, som ville hylla hela lagets andra halvlek. 
– Tycker vi gör en helt okej insats. Vi har ganska bra koll på matchen fram till åtta minuter från slutet då vi åker på en onödig straff och frilägesutvisning, säger Wiskans nye tränare Christian Widmark, som ville berömma målskytten Tom Hultin och mittbacksparet Niklas Wallsten och Andreas Blom lite extra.


Grupp 7, herrar:
Kovlands IF - Stockviks FF 1-0
Målet: 1-0 Jonas Nilsson (58)
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta
Kort om matchen:
Det blev en förlust för Stockviks FF i sin comeback. Men man var bara två minuter från att få med sig en pinne mot Kovlands IF, som ifjol spelade division 4-fotboll. Med bara två minuter kvar satte dock Jonas Nilsson KIF:s segermål med en direktvolley efter en låg hörna som målvakts-veteranen Mikael "Sparris" Nordberg var chanslös på. "Sparris" som med sina parader i matchen visade att han fortfarande håller hög klass.
– En bra match från vår sida med säkert försvarsspel där vi ställer om snabbt och skapar många chanser. Det enda vi släppter till var något skott som gick utanför, säger Kovlands tränare Charlie Mercheant.
Charlie fortsätter:
– Jättebra laginsats där det är roligt att se att dom yngre tar för sig. Extra plus till William Nilsson där framme, Håkan Åström på mitten och Albin Häggkvist där bak.

I allsvenska GIF Sundsvalls frånvaro tog division 2-laget IFK Timrå som väntat hem turneringen. I kvartsfinalen mot Matfors IF försvarade sig laget från Medelpadsfyran sig bra och släppte sällan några Timråspelare över bron. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
I allsvenska GIF Sundsvalls frånvaro tog division 2-laget IFK Timrå som väntat hem turneringen. I kvartsfinalen mot Matfors IF försvarade sig laget från Medelpadsfyran sig bra och släppte sällan några Timråspelare över bron. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Så spelas gruppspelet i årets Distriktsmästerskap för Medelpad 

(2019-01-18)
IFK Timrå och Sundsvalls DFF korades, föga överraskande, till Distriktsmästare i Medelpad 2018.
Om knappt en månad är det dags för årets turnering och så här lottades gruppspelet där lagen är placerade efter sin fjolårsplaceringar i seriespelet.
Märk väl att GIF Sundsvall och IFK Timrå på herrsidan och Sundsvalls DFF på damsidan är direktkvalificerade för slutspelet.


Grupp 1, herrar:
• Stöde IF
• Sund IF
• Svartviks IF
• Östavalls IF
Spelprogrammet

Grupp 2, herrar:
• Kubikenborgs IF
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Söråkers FF
Spelprogrammet

Grupp 3, herrar:
• Essviks AIF
• Ljunga IF / Fränsta IK
• Nedansjö IK
• Sidsjö-Böle IF
Spelprogrammet

Grupp 4, herrar:
• Alnö IF
• IFK Sundsvall
• Medskogsbrons BK
• Torpshammars IF
Spelprogrammet

Grupp 5, herrar:
• Holms SK
• Indals IF
• Selånger FK
• Ånge IF
Spelprogrammet

Grupp 6, herrar:
• Fränsta IK / Ljunga IF
• Hassels IF
• Wiskans IF
Spelprogrammet

Grupp 7, herrar:
• Kovlands IF
• Stockviks FF
• Sundsvalls FF
Spelprogrammet

Grupp 1, damer:
• Heffnersklubbans BK
• IFK Timrå
• Selånger FK
• Stöde IF
Spelprogrammet

Grupp 2, damer:
• Alnö IF
• Fränsta IK
• Kovlands IF
• Söråkers FF
Spelprogrammet

Grupp 3, damer:
Matfors IF
Njurunda IK
Sundsvalls FF
• Spelprogrammet

Fotnot:
IFK Timrå på herrsidan och Sundsvalls DFF är direktkvalificerade till slutspelet.

Slutspelet:
Återkommer där med mer info.

DISTRIKTSMÄSTERSKAP
Tidigare år

IFK Timrå var bäst i Medelpad 208! Nåja, kenske GIF Sundsvall vill ha ett ord med i bilden. Men faktum är att vårt enda division 2-lag är distriktsmästare ifjol då inte GIF ställde upp med sitt seniorlag.
IFK Timrå var bäst i Medelpad 208! Nåja, kenske GIF Sundsvall vill ha ett ord med i bilden. Men faktum är att vårt enda division 2-lag är distriktsmästare ifjol då inte GIF ställde upp med sitt seniorlag.
Vårt enda elitlag på damsidan, Sundsvalls DFF, vann som väntat och DM. 14-0 på dom två matcherna säger det mesta om Elitettanlagets överlägsenhet även om division 3-laget Kovland gjorde bra ifrån sig i finalen och bara låg under med 0-1 första timmen. Foto: Lena Wallgren.
Vårt enda elitlag på damsidan, Sundsvalls DFF, vann som väntat och DM. 14-0 på dom två matcherna säger det mesta om Elitettanlagets överlägsenhet även om division 3-laget Kovland gjorde bra ifrån sig i finalen och bara låg under med 0-1 första timmen. Foto: Lena Wallgren.