NYHETER 
Allsvenskan

Medelpadslag i Allsvenskan 2019: GIF Sundsvall

Jonathan Tamini förlänger med GIF Sundsvall. Jonathan Tamini förlänger med GIF Sundsvall.

Idag körde GIF Sundsvall igång säsongen – Jonathan Tamimi förlänger!

(2019-01-15)

GIF Sundsvall körde igång säsongen med årets första träningspass i Nordichallen innan lunch.
Med på träningen var Jonathan Tamimi som precis förlängt sitt kontrakt med klubben. 
– Jonathan har haft en fantastisk utveckling hos oss och jag är övertygad om att han kommer att kunna ta ytterligare steg här, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens hemsida.


Kontakt till 2021

Jonathan Tamimi var ett litet frågetecken om han var mogen att axla Eric Larssons flyttade högerbacksmantel.
Det visade han sig göra med den äran och precis som GIF Sundsvall i stort svarade han för en prima säsong. Försvararen kom från degraderade Jönköpings Södra men har även ett förflutet i Hammarby.
Ifjol svarade den offensive backen för ett mål och sju assists och var ett jagat byte nu under silly season då han satt på ett utgående kontrakt.
Någon flytt blir det inte utan Jonathan har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till 2021.
– Vi har jobbat hårt för att få till detta och det är väldigt skönt att det äntligen är klart. Jonathan har haft en fantastisk utveckling hos oss och jag är övertygad om att han kommer att kunna ta ytterligare steg här, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens hemsida.


Fler försvarare utan kontrakt

Nu jobbar klubben på att förlänga kontraktet med vänsterbacken Dennis Olsson och mittbacken Eric Björkander vars kontrakt också gick ut efter den gångna säsongen. När det gäller Björkanders kollega i mittförsvaret, finske Juho Pirttijoki, som ifjol höst var utlånad till KuPS i Kuopio, där han förövrigt gjorde det bra, kommer att lämna GIF och inom kort att presenteras av en finsk klubb. Lite synd som jag ser det då långe Pirttijoki helt klart haft potential bara han får vara hel. Uttagningen till det finska landsladet under januariturnén, där man bl a besegrade Sverige, är ett bevis på det.


Ingen allsvensk klubb har råd med Batanero?

En GIF-spelare med kontrakt är spelskicklige mittfältseleganten David Batanero men som ryktas vara på väg till IFK Göteborg eller Djurgårdens IF.
– Det är nog inte aktuellt med någon flytt till en annan allsvensk klubb. Där finns inte nog med pengar helt enkelt. Men det är bara min uppfattning, har sportchefen Urban Hagblom berättat för ST-sporten.
När det gäller den övriga spanska armadan så blir det glädjande nog spel på Np3 Arena även under 2019.
GIF Sundsvalls assisterande tränare Ferran Sibila lämnade klubben efter säsongen för att komma närmare familjen. Under gårdagen blev han klar som assisterande tränare i IFK Göteborg. Och visst, något närmare till familjen utanför Barcelona blir det ju...

Linus Hallenius är enligt Fotbollsknalaen.se Allsvenskans tredje bästa spelare. Arkivfoto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com
Linus Hallenius är enligt Fotbollsknalaen.se Allsvenskans tredje bästa spelare. Arkivfoto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com

Linus Hallenius tredje bäste spelare i Allsvenskan – David Batanero femma!

(2019-01-04)

GIF Sundsvall har två spelare med bland Allsvenskans fem-i-topp sett till 2018.
Det påstår i alla fall Fotbollskanalen.se.


Fotbollskanalen.se har rankat Allsvenskans bästa spelare 2018.
Etta kom Häckens skytteligavinnaren Paulinho och tvåa AIK:s playmaker Kristian Olsson. På en hedrande tredjeplats återfinner vi glädjande GIF Sundsvalls härförare Linus Hallenius - och femma mittfältseleganten David Batanero.
Inte illa att få med två spelare bland fem-i-topp!
Så här skriver Fotbollsknalen om Linus Hallenius:
"Kom tillbaka till Sundsvall inför förra säsongen efter en misslyckad sejour i Helsingborg och har själv sagt att han inte var värd mer än ”en påse skit”. Efter 2018 är Hallenius nog värd lite mer än så, då anfallaren stod för hela 18 mål och en finfin andraplats i allsvenskans skytteliga bakom Paulinho. Valde tillslut att stanna kvar i Sundsvall, något som utan tvekan gläder Sundsvall som får behålla sin skyttekung och lagkapten."
...och David Batanero:
"Sundsvall charmade fotbollsverige med sina spanska influenser under 2018 och David Batanero var avgörande i det passningsorienterade spelet. Bidrog också med poäng, där han kom upp i fem mål och sju assist när Sundsvall slog förhandstipsen med råge och tog en hedrande sjundeplats."
Lite märkligt förresten att Allsvenskans tredje bästa spelare inte är värd en chans i landslaget...

Amaro Bahtijar lämnar GIF Sundsvall för IFK Timrå. Amaro Bahtijar lämnar GIF Sundsvall för IFK Timrå.

Timrå värvar allsvenskt
– Amaro Bahtijar från GIF Sundsvall klar!


(2019-01-04)

Det hann inte gå så många dagar in på 2019 innan IFK Timrå fick en senkommen julklapp.
GIF Sundsvalls mittfältare Amaro Bahtijar har skrivit på för klubben.
– En drömvärvning, säger tränaren Robert Englund.


IFK Timrå har landat ett fint nyförvärv. Det är 20-årige Amaro Bahtijar som kritat på för den anbitiösa division 2-klubben. Den talangfulle mittfältaren har fått begränsat med speltid sedan han kom till GIF, en kvart totalt i Allsvenskan plus spel i Svenska Cupen. Han kom till Giffarna som ungdomsspelare 2016 från moderklubben Sund IF via spel i tvåan med Ånge IF.
– Jag har jagat Amaro sedan ifjol vinter, då tog han beslutet att satsa vidare en säsong till i GIF men nu när kontraktet gick ut valde han efter "övertalning" att komma till oss trots anbud från lag i högre serier. Det här är en drömvärvning, säger en nöjd tränare i form av Robert Englund.
Som Lokalfotbollen tidigare skrivit om är IFK Timrå även intresserade av fler unga Giffare.
– Ja, Linus Sahlin, ifjol i Team TG i Umeå, Sebastian Friman, utlånad till Hudiksvalls FF, och Filip Tägtström. Förhoppningsvis är förvärvet av Amaro ett tecken på att vi visar vad vi vill med vår satsning, säger Robert Englund.

texten kan komma att uppdateras

Målvakten Lloyd Saxton förlänger med GIF Sundsvall: "Stor potential"

(2019-01-01)

Målvakten Lloyd Saxton förlänger med GIF Sundsvall till och med 2020.
– Lloyd är en målvakt som vi ser stor potential i, säger sportchefen Urban Hagblom.


Lloyd Saxton har haft problem med skador senaste säsongerna lite till och från.
Men nu står det klart att britten förlänger med GIF Sundsvall.
Så här skriver klubben på sin hemsida:
Giffarnas målvakt Lloyd Saxton har skrivit ett nytt kontrakt med klubben.
Lloyd kom till klubben 2015 och har nu förlängt sitt kontrakt till 2020.
– Lloyd är en målvakt som vi ser mycket potential i och han gör alltid jobbet även om han senaste åren har fått suttit mycket på sidan. Vi är väldigt glada att han vill fortsätta utvecklas i vår miljö och att vi får ha honom kvar i klubben, säger Urban Hagblom, sportchef.
Detta är en viktig pusselbit i Giffarnas lagbygge inför säsongen och bitarna börjar falla på plats.
– Det är lite arbete kvar såklart, men vi har fått många bitar på plats och det är skönt att vi kunde påbörja det arbetet tidigt i år med tanke på att vi visste vilken serie vi skulle spela i, säger Urban.

En viktig puzzelbit är på plats när Linus Hallenius valde att vara kvar i sitt älskade Giffarna. Arkivfoto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com
En viktig puzzelbit är på plats när Linus Hallenius valde att vara kvar i sitt älskade Giffarna. Arkivfoto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com

Linus Hallenius: "Därför valde jag att vara kvar i GIF Sundsvall"

(2018-12-16)

Igår nåddes vi av det härliga ryktet att Linus Hallenius blir kvar i GIF Sundsvall.
Idag bekräftade klubben och Linus själv att ryktet talade sanning!
– Jag älskar att spela fotboll för GIF Sundsvall


Ryktet sant!

Ryktet om att Linus Hallenius skrivit på för fem nya år för GIF Sundsvall (läs nedan) var sant, fantastiskt nog.
Så här skriver klubben på sin hemsida:
Linus kom tillbaka till klubben inför 2017 och blev under 2018 klubbens bästa målskytt i Allsvenskan genom tiderna samtidigt som han fick bära kaptensbindeln i Tommy Naurins frånvaro.
– Det känns helt fantastiskt att Linus valt att skriva på ett nytt kontrakt. Han har blivit historisk i klubben genom sitt målskytte men han är också en helt fantastisk person som gjort massiva insatser även vid sidan av planen. Vi är glada och stolta i klubben idag, säger sportchefen Urban Hagblom.
– Det känns väldigt bra att jag har fattat beslutet som innebär att jag blir kvar i klubben. Jag älskar att spela fotboll för GIF Sundsvall och jag känner en stolthet över att spela här, säger kapten Hallenius.


"Bäst för mig och familjem"

På frågan vad som gjorde att han skrev på svarar han:
– Det har varit jättetufft att veta vad jag egentligen vill och vad som blir bäst för mig och familjen. Men alla gånger jag diskuterat med mig själv så har det landat i att jag vill vara kvar i GIF Sundsvall. Laget gjorde ett jättebra 2018 och anledningen till att jag skrev på är för att jag vill fortsätta att utvecklas med klubben, säger han.
– Detta är en väldigt viktig pusselbit för GIF Sundsvall och vi är stolta och väldigt glada att få fortsätta ha Linus i klubben, avslutar Hagblom.

Lokalfotbollens kommentar:
En fantastisk julklapp till GIF Sundsvall och klubbens alla anhängare. Trodde nog att den gode Linus skulle lira ute i någon av dom europeiska ligorna efter nyår. Men så blev det inte. 29-åringen satte familjen och sin trygghet i första rummet. Moget! Och förhoppningsvis får Linus den lön och signingbonus en lirare av hans kaliber är värd. Antar att det lär finnas en köpeklausul att om någon intressant proffsklubb på kontinenten hostar upp en rejäl slant och även faller Linus på läppen kan han lämna för ett sista äventyr.


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Linus Hallenius blir kvar i stan! Linus Hallenius blir kvar i stan!

Glädjebeskedet: Linus Hallenius har skrivit på ett femårskontrakt med GIF – blir klubbens bäst betalde någonsin!

(2018-12-15)

Linus Hallenius blir kvar i GIF Sundsvall.
Och det i fem år!
Åtminstone om man ska tro Sportexpressen!
Anfallsstjärnan blir bäst betald i Giffarnas historia.
Och det med rätta!


Linus Hallenius gjorde sin bästa säsong i karriären i år. Den 29-årige anfallaren och årets skytteligatvåa i Allsvenskan har varit ett jagat villebråd, både från lag i vår högsta serie och utlandet. Men det verkar nu inte bli någon cypriotisk-, rysk- eller sydkoreansk klubb, utan Kubenprodukten blir kvar i Sundsvall. Åtminstone skriver Sportexpressen det på sin sajt. Och att Hallenius skrivit på för fem år och även blir den dyraste i klubbens historia sett till lönen. Den isländska landslagsmannen Hannes Sigurdsson sägs ha legat i topp tidigare.
Om allt det här stämmer är det ett glädjebesked för alla GIF-anhängare runt om i världen och en tidig julklapp!

Texten kan komma att uppdateras


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Andreas Pettersson kommer från U21-landslaget. Andreas Pettersson kommer från U21-landslaget.

Ferran Sibilas ersättare klar – norrlänningen Anders Pettersson ny assisterande tränare

(2018-11-23)

Från Landslaget till NorrLandslaget.
GIF Sundsvall har gjort klart med en ersättare till Ferran Sibila som flyttat hem till Spanien (läs artikel nedan).
– Det känns väldigt bra. Jag och Joel Cedergren klickade direkt, säger Andreas Pettersson som kommer från ett uppdrag som ledare för U21-landslaget.


GIF Sundsvall har gjort klart med en ny assisterande tränare, och han byter från U21-landslaget till Norrlandslaget skriver GIF Sundsvall på sin hemsida, där man skriver:
Luleåbördige Andreas Pettersson, som senast arbetat som assisterande tränare åt U21-landslaget, har kommit överens med klubben och kommer att ansluta till övriga tränartrojkan den första januari.
– Det känns väldigt bra. Egentligen lärde jag känna Roger Franzén först då jag ville veta mer om Giffarna på grund av deras trevliga spel. Sen träffade jag Joel och vi klickade både på ett personligt och ett fotbollsmässigt plan tycker jag, säger Giffarnas nytillskott.
Pettersson har också gått samma PRO-kurs som Henrik Åhnstrand och han har bara gott att säga om personalen runt klubben.
– Jag gillar som sagt Giffarnas sätt att spela fotboll men sen är det också väldigt bra folk runt om klubben så det känns jättebra, säger han.
Sportchef Urban Hagblom är även han väldigt nöjd över lösningen.
– Det här känns fantastiskt bra, Andreas är en otroligt spännande tränare som rimmar väldigt bra med vår verksamhet och övriga tränargruppen. Sen är det alltid roligt med en norrlänning också. Jag är övertygad om att detta kommer bli kanonbra och det är förstås glädjande att tränare från Svenska landslaget väljer att komma till oss. Andreas har dom egenskaper och kvaliteter vi söker för att göra tränartrion komplett, säger Urban.


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Tungt GIF-besked: Ferran Sibila lämnar Sundsvall – tränaren flyttar
hem till Spanien: "Tufft beslut"


(2018-11-16)

GIF Sundsvalls omtyckte assisterande spanske tränare Ferran Sibila väljer att inte förnya sitt kontrakt utan flyttar hem till Katalonien.
–  Jag har trivts jättebra i Sundsvall med alla i klubben, laget och supportrarna. Men det här beslutet är inte grundat på det utan på avståndet till min familj och mina vänner, säger succétränaren till klubbens hemsida.


GIF Sundsvalls assisterande tränare Ferran Sibila, som anses som arkitekten till det omhuldade spelsystemet, har bestämt sig för att lämna klubben och staden av personliga skäl, skriver allsvenskarna på sin hemsida.
– Jag har trivts jättebra i Sundsvall med alla i klubben, laget och supportrarna. Men det här beslutet är inte grundat på det utan på avståndet till min familj och mina vänner. Det är ett tufft beslut att ta eftersom jag inte tror att lagets resa är över, men ibland måste man fatta tuffa beslut. Jag vet inte vad som händer i den närmaste framtiden men GIF-familjen och Sundsvall kommer alltid att finnas i mitt hjärta, säger Ferran Sibila.
– Ferran kom till GIF Sundsvall inför 2017 och har gjort ett starkt avtryck i föreningen både som människa och tränare, men avståndet till nära och kära gör att han flyttar närmare hem, säger sportchefen Urban Hagblom.
Hagblom fortsätter:
– Det är otroligt tråkigt för oss såklart, men samtidigt har jag stor förståelse för Ferran. Han har varit långt borta från familjen under en längre tid och man måste respektera beslut som någon fattat utifrån sitt hjärta. Vi har haft och har en bra dialog och det är inte omöjligt att vi får se honom här igen en dag.
Det är ännu oklart vem eller ens om GIF Sundsvall kommer att ersätta Ferran Sibila.


• Resultat, matchfakta & aktuell tabell.
• Kommande matcher
•  Skytteliga plus mer statistik

Äldre årgångar av 
Allsvenskan

GIF Sundsvall ledde Allsvenskan 2016 efter 5 omgångar!
GIF Sundsvall ledde Allsvenskan 2016 efter 5 omgångar!