Selånger tappade ledning - fördel Umeå FC Akademi inför kvalreturen: "Värda sina två mål"

Selånger tog ledningen i slutsekunderna av den första halvleken men gästande Umeå FC Akademi vände till en 2-1-seger och sitter i förarsätet inför returen nästa helg.
- De skruvade upp tempot i andra och var värda sina två mål, erkänner SSK-tränaren Filip Renman.

Det blev ingen rolig kvalhelg för våra Medelpadslag. Både Alnös herr- och damlag förlorade sina matcher och så även IFK Sundsvall. Tyvärr sållades Selånger in i den fållan efter den första kvalmatchen till division 2 mot Umeå FC Akademi.

Gästerna tog hand om taktpinnen direkt i kallblåsten på Westhagen i den första av två kvalmöten men trots stort bollinnehav under den första halvleken lyckades man inte hitta luckorna i SSK-försvaret och i slutsekunderna drev istället Kalfa Kargbo in i straffområdet men bortakeepern räddade Kalfas vänsterskott men Senay Haile Gaim följde påpassligt upp med att raka in 1-0 på returen.

UFC Akademi tryckte på även i den andra halvleken och skruvade ett par hack gällande effektiviteten och efter en handbollsupprullning utanför Selångers straffiområde hittade man in med ett instiick till Filip Rosenbrand inne i boxen och utjämningen var ett faktum.

Åtta minuter senare provade Arad Esmaili från distans och via en hemmaförsvarare styrdes bollen i mål utan chans för Filip Widén i kassen.

SSK hade svårt att skapa något spelmässigt framåt men hade ett par halvchanser via fasta situationer men aldrig så att det brände till rejält utan nu gäller det att vända 1-2-underläget till seger i kommande helgs returmatch uppe i Björkarnas stad.

- Vi har inte gett upp men idag mötte vi ett väldigt väldigt spelskickligt Umeå och de skruvade upp tempot i andra och var värda sina två mål, erkänner SSK-tränaren Filip Renman.