Inför seriestarten: Söråkers FF

29 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Nu på onsdag den 1 maj är det avspark för Medelpadsfemman, men bara grupp 1 (Östra) till att börja med.
Och först ut att presenteras är fjolårets femma Söråkers FF där Jonas Nordström fortsätter som spelande tränare men där kollegan Victor Selander tagit över grannen IFK Timrås division 4-lag.

Jonas, nöjd med försäsongen?
- Både ja och nej. Vi har egentligen inte haft någon riktig försäsong då vi under en lång period varit kort om folk vilket har gjort att vi inte kunnat bedriva några vettiga träningar förrän i mitten på mars. Det positiva är just att vi fått tillströmning av spelare till truppen och kan nu om än något sent fokusera på hur vi vill spela.

Vad säger du om er trupp?
- Till en början var det oklart om vi skulle ha ett lag i och med spelartappen men nu är jag väldigt nöjd med de som kommit in. Vi har fått en väldigt bra bredd i truppen där fler tävlar om samma positioner vilket är positivt.

Vilka nyförvärv har ni fått in?
- Johan Hammarström (fw, Kubikenborgs IF), Vilmer Strömgren (cmf,, Kubikenborgs IF), Leo Berglund (yb, IFK Timrå), Tim Granbom Olsson (ymf/fw, IFK Timrå), Axel Rönnqvist (ymf, IFK Timrå), Joakim Björklund (mb/yb, comeback efter några års uppehåll, senast i Essviks AIF), Alexander Hasselmalm (mv, comeback, senast i IFK Sundsvall), Tarek Darwich (cmf, Bjuråkers GIF), Michael Wahlroos (mb/cmf, Stockviks FF), Tim Gemeinhardt (yb, comeback efter långt uppehåll, egen produkt) Ytterback, Egen produkt (tillbaka från långt uppehåll), Kristian Hansen (cmf, klubb okänd) samt Johan Strandberg (cmf, klubb okänd även där).

...och spelarförlusterna?
- Johan Kolbäck (fw, IFK Timrå), Olle Forsberg (yb, IFK Timrå), Anton Jonsson (ymf, IFK Timrå), Milan Hellborg (cmf, IFK Timrå), Noah Blomberg (cmf, slutat) sam Filip Freed Jonsson (cmf, slutat).

Hur lyder er målsättning i år?
- Ett första steg är att vara topp 4 under vårsäsongen så vi har något att spela för under hösten i och med formatet som div. 5 har nu. I övrigt är det att få ihop laget i och med att vi har så många nya.

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Jag tycker inte om det, är man inte topp 4 efter vårens enkelmöten så känns det som att säsongen mer eller mindre är slut. Vi spelar visserligen i division 5 men jag tycker det är tokigt att möjligheten till att avancera i seriesystemet tar slut efter en månads spel. Med tanke på att andralagen är med att tävlar om platserna så finns ju möjligheterna för dem att fylla på med spelare från högre serier för att kunna nå uppflyttningsserien vilket borde generera bättre matchmiljö för deras spelare.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Det finns nog ett flertal i och med de ledande spelarna som lämnat oss så måste andra axla dessa roller. Men jag kanske är lite tråkig och nämner kollektivet och utvecklingen av vårt spel istället.

Varför ska man komma och se Söråkers FF i år?
- Vi har sedan jag tog över tagit tag i spelet mer och mer och försöker spela boll efter backen. Med de spelare vi fått in i år ser möjligheterna goda ut för att vi ska kunna ta nästa steg och även rulla boll mot bättre motstånd.

Vilka vinner serien och vilka kommer tvåa?
- Pass på den i och med seriens upplägg och att serien överlag känns väldigt jämn i år.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt?
- Samma svar här.

Lokalfotbollens kommentar:
Söråker har tappat flera toppar till IFK Timrå men fått tillbaka några som hållt upp några år. Frågan är hur träningsstatusen är på dem då det gäller att vara i form direkt från start då grundserien avgörs på en enda månad. Kommer att kriga om den där viktiga fjärdeplatsen som ger spel om uppflyttningen till Medelpadsallsvenskan. Men det lär bli i tuffaste laget för Jonas Nordströms manskap är jag rädd.

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer