Medelpads
Fotbollsarenor

Norrporten Arena - distriktets högborg när det gäller fotboll.

Medelpads fotbollsarenor A-Ö

Har fått önskemål att ni vill ha info om våra fotbollsplaner i distriktet och då jag är er ödmjuke tjänare skall jag naturligvis göra er till viljes. Här kommer en kortare presentation i ord och bild på våra spelbara gräs-, grus-, och konstgräsytor.

Har lagt upp arenorna från A till Ö.
Kompletterande uppgifter kommer att läggas in eftersom.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Alby IP
Invigd: 1964

Planyta: uppgift saknas ännu

Hemmalag: Alby FF dam
Publikrekord: uppgift saknas ännu

Kuriosa: Visste du att förre förbunds-

kaptenen Lasse Lagerbäcks (bilden)

första hemmaplan var Alby IP?

 

Baldershovs IP

Invigd: uppgift saknas ännu

Planyta: uppgift saknas ännu

Hemmalag: IFK Sundsvall och tidigare var det Heffners/Ortvikens IF:s hemvist. Dessutom är det friidrottens "Mecca" i Medelpad.
Publikrekord: ca 8.000 i ett derby mellan GIF Sundsvall och IFK Sundsvall i näst högsta serien 1974 då Idrottsparken byggdes om. Ber att få återkomma med exakt publiksiffra och datum. Vill i alla fall minnas att det blev oavgjort och publikkaos då Giffarna fick ett mål bortdömt på slutet.

Bergsåkers IP

Invigd: uppgift saknas ännu

Planyta: 100 x 65 m 

Hemmalag: Selånger FK herr- och damlag (ev. kommer SFK:s herrar att spela sina hemmamatcher i div. I på Norrporten Arena 2013).
Publikrekord: ca. 320 mellan Selånger FK och Kramfors-Alliansen sista omgången i div. III Södra Norrland i oktober 1997.

Essviksvallen

Invigd: uppgift saknas ännu

Planyta: 105 x 65 m, naturgräs

Hemmalag: Essviks AIF

Publikrekord: 2.325 mellan Essviks AIF och IFK Östersund i en kvalmatch till gamla div. II (då näst högsta serien) den 12 oktober 1969. Men det kan ha varit ännu fler när man mötte GIF Sundsvall i div. III Södra Norrland 1984.

Fortsättning följer...