STÖDE IF - ÖSTAVALLS IF
Div 3 Mellersta Norrland
20 juni 2019

Bild 1: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 2: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 3: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 4: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 5: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 6: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 7: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 8: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 9: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 10: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 11: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 12: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 13: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 14: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 15: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 16: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 17: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 18: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 19: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 20: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 21: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 22: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 23: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 24: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 25: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 26: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 27: Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stödes nyförvärv Bleart Ugzmaijl var bara sekunder från att bli stor matchhjälte efter sina två mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
93:e minuten och 2-1-ledning för Stöde och hörna för Östavall. Då flyttar bortalaget upp allt och alla inklusive målvakten. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Khoger Hammad, utanför bild, nickar in Östavalls 2-2-mål på Mattias Larssons frispark tre minuter in på stopptid mot sitt förra lag Stöde. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Givetvis blev det kramkalas deluxe efter det sena kvitteringsmålet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Med mindre än att det återstod tjugo minuter låg Östavall under med 0-2 i derbyt på Stöde IP. Men först reducerade Joakim Andersson, t v, och tre minuter in på stopptid nickade Khoger Hammad in kvitteringen mot sitt förra lag. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
STÖDE IF - ÖSTAVALLS IF

Östavall chockade Stöde med ett nytt övertidsmål: "Vi ger oss aldrig!"


(2019-06-20)
När Stöde och Östavall möttes förra gången kvitterade de gröna på stopptid.
Ikväll upprepade sig historien då Khoger Hammad nickade in 2-2 i den 93:e minuten.
– Vi visar Östavallshjärta och ger oss aldrig, säger tränaren David Nordberg efter 0-2-upphämtningen.


Det bjöds inte direkt på champagnefotboll i derbyt på Stöde IP. Men detta uppvägdes med en spänning utöver det vanliga.
Målchanserna stod inte direkt som spön i backen och blott två chanser är värda att nämna. I den tionde minuten kom förre Stödespelearen Khoger Hammad fri men Charlie Hornby i hemmamålet kom ut och räddade med kroppen. Och i mitten av halvleken höll sig Stödes nyförvärv från Svartvik framme och satte 1-0 efter em frispark. Annars var det mest "nästanlägen" där försvaren var starkare än anfallarna.

Stöde fortsatte att ha mest boll även i den andra halvleken men körde fast i och kring gästernas straffområde där Jordan Binns styrde likt en fältherre. Det var först efter dryga timman som det hettade till när Josh Chatee fick skottläge till höger inne i straffområdet men svårstavade bortekeepern Mykhailo Barabanov sträckte ut och tippade bollen till hörna. På den efterföljande "flaggsparken" var en Östavallsspelare uppe och flaxade med armarna och fick bollen på en av dem. Given straffspark som Bleart Ugzmaijli lade beslag på och skickade in bakom Barabanov utan pardon.

Då var det inte mycket som talade för annat än en hemmaseger men det röda laget backade hem och överlät initiativet till gästerna och med mindre än tjugo minuter kvar bjöd man på ett farligt frisparksläge och Joakim Andersson satte den i nät och nerv i matchen.
Stöde såg emellertid ut att reda ut det hela men tre minuter in på stopptid fick Östavall en frispark ute till höger och upp med allt och alla inklusive målvakten Barabanov. Men det var Khoger Hammad, en av planens kortaste spelare, som var först på Mattias Larssons boll och vid den främre stolpen nickade han in 2-2. 
Fyra mål, samtliga efter fasta situationer, i en match som innehöll på sin höjd sex egentliga målchanser. Ytterligare ett bevis på hur viktiga fasta situationer är i modern fotboll.

Tränarsnack:
– Historien upprepade sig. Precis som när vi mötte Östavall borta kvitterade de på övertid efter en fast situation. Spelmässigt är vi det klart bättre laget i 71 minuter. Sedan backar vi hem vilket gör att de kan flytta upp och få press på oss och få övertag. Surt att tappa ännu en poäng när serien är så pass jämn. Vi har sex kryss nu vilket är lika med två förluster, säger Stödes Mats "Pinnen" Edlund.
– Vi skapade inte mycket mer än målen. Stöde hade mycket boll men de skapade inga vassa lägen heller utöver sina mål. Spelmässigt var det väl ingen höjdarmatch men jag är otroligt nöjd hur vi kan resa oss ur askan och få med oss poäng trots 0-2-underläge. Då visade vi verkligen Östavallshjärta och gav aldrig upp och även idag gav det poängutdelning, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Nyförvärvet från Stöde, Bleart Ugzmaijli var bara sekunder från att bli stor matchhjälte med sina två mål. Josh Chatee och Ryan Woodside tillhörde också matchens främsta. 
Mittbacken Jordan Binns visade toppklass även idag men hela Östavall ska ha en eloge att man aldrig gav upp trots bekymmersamt läge.

Lokalfotbollen-TV:
• intervju med Östavalls målgörare Joakim Andersson och Khoger Hammad

Stöde IF - Östavalls IF 2-2
2019-06-20 - 19:00 - Stöde IP
1-0 Bleart Ugzmajli (22)
2-0 Bleart Ugzmajli (63, straff)
2-1 Joakim Andersson (71)
2-2 Khoger Hammad (93)
Domare: Håkan Modigh (höll sedvanlig hög klass)
Publik: 169
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga