Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.
Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup efter vägvinnande fotboll, finns det all anledning att höja ett varningens finger för de helröda där Mattias Gustafsson är ny huvudtränare.

Mattias, nöjd med försäsongen?
- Tycker den varit helt okej, men som vanligt är det en stor utmaning att få ihop ett riktigt bra försäsongsschema med tillgång till plantider med mera. Men vi följer i stort sett planering både vad gäller träning och match för försäsongen.

Av vad jag förstår har ni ett nytänkt i klubben gällande ert andralag. Stämmer det?
- Ja, vi har inför i år tagit fram en tydlig ambition med varför Herr Utveckling finns och vad syftet är i det längre perspektivet. Det är helt nya förutsättningar i år, något som ställer stora krav på den individuelle spelaren som valt att fortsätta i utvecklingsmiljön med Herr U. Något jag räknar med kommer synas på plan. Spelarna är födda 05-07 där många av dom delvis har och kommer ha utbyte med utvecklingsmiljön i division 3. Samarbetet med A-laget är ständigt pågående där vi strävar efter att ha en U trupp som hela tiden är beredd på att konkurrera om platserna i representationslaget. Där vi kan skapa bryggor mellan U och A vad gäller åldrar eller där vi kan jobba med kunskapsöverföring mellan positioner. Allt för att på sikt utveckla unga spelare mot division 3 eller högre.

Några nyförvärv utifrån?
- I stort sett är tre fjärdedelar av truppen helt nytt, då vårt duktiga P07-lag flyttats upp till Utvecklingslaget. Det gör att vi fyllt på med unga, hungriga, välutbildade spelare till en redan befintligt stark 05/06-trupp. Utöver detta har Mahmoud Heshemh (mf/b, Sund IF) anslutit.

...och spelarförluster?
- Rasmus Becker (mf, Röbäcks IF). Lite osäker i övrigt, men inga spelare som anslutit till andra klubbar vad jag känner till.

Hur lyder er målsättning i år?
- 100 procent fokus och ta en utvecklande match i taget.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Vi har väldigt många duktiga på väg fram i truppen. Några har redan under våren tagit klivet till A-truppen och det skulle inte förvåna mig om det kommer vara ett par till under säsongen. Vilka det blir handlar om hur de under säsong utöver sin fotbollsegenskaper utvecklar drivkraft, fokus, passion och individuell ambition.

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Svårt att säga om det är bra eller dåligt, men jag förstår varför förbundet gör som de gör. Det kommer bli en väldigt tuff vår där alla kommer göra allt för att komma topp fyra i vardera grupp, Så för publiken är våren en enda stor godispåse fylld av matcher.

Varför ska man komma ut till Släda IP och se Alnö IF Utveckling i år?
- Det är något spännande på gång på utvecklingssidan inom Alnö IF. Jag stannar vid det…

Vilka fyra lag tror du går vidare från er grupp?
- Det är helt öppet. Det är väldigt bra lag i gruppen av lite olika karaktär, något som är väldigt utvecklande för vårt lag, Jag ser fram emot riktigt bra och spännande matcher.

..och vilka tror du kommer topp 2 i höstens Uppflyttningsserie?
- Serien är lång, bollen är rund. Ingen idé att spekulera redan nu.

Lokalfotbollens kommentar:
Alnös unga utvecklingslag har som sagt imponerat under vintern/våren och det finns mycket talang i truppen. Får man lite "hjälp" från division 3-lagets bänkspelare blir det lir i A-slutspelet och väl där kommer man att tillhöra övre halvan, kanske rent av kriga om en plats i Medelpadsallsvenskan?

Omgång 3 (18-19 maj): Dubbla västraderbyn där Östavall vann det ena med 14-0 och Wiskan det andra med 1-0

18 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag bjöds det på dubbla västraderbyn! Johan Skog avgjorde för sitt Wiskan mot Stöde och i det andra körde Östavall över värdarna på Ljungalid med hel...

Läs mer

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Fullt hus för Kungsnäs, dubbla hattrickskyttar för Sundsvalls FF och Filip Tägström visade skottkonst när Sidsjö-Böle vann med uddamålet

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer