Omgång 1: Seger för IFK Timrå, SDFF 2 vände mot Heffnersklubban 2 och Selånger fick "bara" kryss i premiären

Första paret ut i årets damtvåa var de unga andralagen i SDFF och Heffnersklubban under fredagskvällen där de förstnämndas Tilde Bergman blev tungan på vågen med sina två mål och ett ass i 4-1-segern. IFK Timrå inledde med en 3-1 vinst över Frösö medan Selånger tappade sin 1-0-ledning med fem minuter kvar mot IFK Östersund 2.
 

Tre olika målskyttar när IFK Timrå tog hem premiären över Frösö

IFK Timrå fick en perfekt start på serien när Tella Åström satte ledningsmålet redan i den andra minuten och låg sedan på för en fördubbling när man plötsligt tappade flytet i spelet och gästande Frösö passade då på att utjämna genom Jenny Olsson i minut 25.
Målet blev lite av en väckarklocka ochdet tog bara sju minuter för Paula Gonzalez Góme att återge Timrå ledningen.
När det återstod knappa tjugan ökade Nomi Ljunggren på till 3-1 och därefter var de tre poängen aldrig i fara.
- Vi gör en riktigt bra premiärmatch, lite nerver till en början men tycker att vi har kontroll på matchen igenom. Har lite jobbigt en period i första halvlek där vi slarvar i passningsspelet, tappar bollen och får kriga tillbaka den. Men vi pratar igenom det i halvlek och justerar små detaljer som sedan ger effekt i andra. Kul med vinst i premiären och tre olika målskyttar, säger Timrås nya huvudtränare Malin Gröning:
 
IFK Timrå emblemFrösö IF emblem 
IFK Timrå - Frösö IF 3-1
4 maj 2024 - 13:00 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Tella Åström (2)
1-1 Jenny Olsson (25)
2-1 Paula Gonzalez Góme (32)
3-1 Nomi Ljunggren (72)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 57
 

Selånger tappade segern med fem minuter kvar

Selånger fick nöja sig med kryss i premiären mot IFK Östersunds unga andralag, kryddat med gamle Albyspelaren Angelica Häreby..
Men det började bra på Balders konstgräs med ett ledningsmål redan i den femte minuten. På en kontring lirade Celina Berglund in bollen till Angelica Lindholm Forsell i centrum och "Angen" tryckte in 1-0.
Därefter hade, även om inte spelet flöt, SSK flera bra lägen att utöka ledningen men i gästernas mål var Tuva Sällvin omutlig och svarade för flera prakträddningar.
- Hon blev precis spelklar från Mohed till den här matchen. Typiskt. säger SSK-tränaren Stefan Wickström.
Och när man bränner chanser brukar det hoppa upp och bita en i rövva. Med fem minuter kvar kvitterade nämligen IFK Östersund då Lova Lindqvist petade in bollen i röran efter en hörna.
- Surt naturligtvis, men ska man vara ärlig så var oavgjort rättvist. Vi gör en ganska svag insats spelmässigt även om vi skapade chanser men de var faktiskt bättre än oss och Nellie (Maxém) i målet fick också göra några starka räddningar, speciellt på slutet, säger Stefan Wickström.
Utöver Nellie i målet ska Angelica Lindholm Forsell ha beröm för sin eminenta första halvlek och på mitten slet Hanna Melarti förtjänstfullt och SDFF-förvärvet visade att hon kommer att bli en stor tillgång hos de rödblå-randiga i år.

Selånger SK emblemIFK Östersund 2 emblem 
Selånger SK - IFK Östersund 2 1-1
4 maj 2024 - 13:00 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Angelica Lindholm Forsell (5)
1-1 Lova Lindqvist (85)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 32
 

Tilde Bergmans dubbel fick det att väga över till SDFF:s favör efter Heffnersklubbans straffmål

I division 2-premiären mellan Utvecklingslagen i SDFF och Heffnersklubban satte de förstnämnda en hög press och lade beslag på initiativet. Men det var gästerna som gjorde första målet. I den 24:e minuten dömde domaren straff efter en knuff i rygg och Cornelia Hägglunds stegade fram och ställningen på resultattavlan lyste 0-1.
- Ytterst tveksam straff och efter det blev vi passiva halvleken ut och Heffnersklubban hade mycket väl kunnat utökat sin ledning, säger SDFF-tränaren Micke Byström.
Direkt i andra återtog SDFF kommandot och mer eller mindre stressade sönder bortalagets spel och Tilde Bergman var ytterst nära en kvittering men bollen tog i båda stolparna och ut.
Men Tilde skulle få revansch några minuter senare då hon fick ett fint inspel och smög in bakom försvararna och satte bollen i nät. Då visade uret på 62 minuter. Bara två minuter senare dubblade hon sitt målskytte efter ett vägvinnande anfall. Strax därpå var hon nära ett hattrick men målvakten räddade, men Josefin Edin höll sig framme på returen.
Med knappa kvarten kvar fastställde inhopparen Maya Byström SDFF:s segersiffror till 4-1 efter ännu ett vackert anfall där man både utnyttjade planens längd och bredd.
- Vårt spel med hög och aggressiv press gav utdelning idag, speciellt sedan domaren blåst igång den andra halvleken. Heffnersklubban hade svårt att få till något egentligt spel och slog många passningar i blindo när de blev stressade, säger Micke Byström.
Alva Byströms två plus ett gör henne till matchens lirare.
- Utöver Tilde var det här en solid laginsats, påpekar Byström.
(väntar på åtekoppling från Heffnersklubban)

2 maj 2024 - 20:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
0-1 Cornelia Hägglund (24, straff)
1-1 Tilde Bergman (62)
2-1 Tilde Bergman (64)
3-1 3-1 Josefin Edin (67)
4-1 Maya Byström (76)
Domare: Lina Blixth
Publik: 100 (vilket är fler än vad Elitettanlaget drar)
 

Övriga matcher i premiäromgången

 
Ope IF emblemHärnösands SK emblem 
Ope IF - Härnösands SK 5-1
4 maj 2024 - 13:00 - Jämtkraft Arena
 
 
Östersunds FK emblemBrunflo FK emblem 
Östersunds FK - Brunflo FK 0-4
4 maj 2024 - 15:00 - Jämtkraft Arena, B-plan
 

Omgång 2 (6-13 maj): Heffnersklubban 2 vann i match tillhörande omgång 7: "Skönt att svara på underprestationen från premiären"

Omgång 2 av Damtvåan inleddes med en match ur den 7:e omgången (!) där Heffnersklubban 2 tog hem en säker seger över Brunflo. Matcherna som tillhör om...

Läs mer

Lokalfotbollens tips: Så slutar damernas div. 2 Mellersta Norrland

Premiär i afton så hög tid att åter tippa sluttabellen av damernas division 2 Mellersta Norrland.Ifjol hade jag inga problem att pricka in vinnaren (A...

Läs mer

Inför seriestarten: Heffnersklubban Utveckling

Heffnersklubbans andralag kom ifjol sjua fjärran från toppen men även långt från nedflyttning sedan man inlett lite tveksamt med många spelare som ald...

Läs mer

Inför seriestarten: Sundsvalls DFF Utveckling

SDFF Utveckling gjorde en rejäl spurt under hösten i fjolårets A-slutspel i Damtrean och knep seriesegern i den sista omgången och är nu tillbaka i di...

Läs mer

Inför seriestarten: Selånger SK

Stefan Wickström är tillbaka som tränare efter ett sabbatsår och som jag ser det är Selånger det lag att slå om man vill utmana om seriesegern. Ett ab...

Läs mer

Träningsmatch: Selånger gjorde tre mål och höll nollan mot Timrå

Selånger visade sig starkast när man under den sena torsdagskvällen mötte division 2-kollegan IFK Timrå. Segersiffrorna skrevs till 3-0 efter två sena...

Läs mer